Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ο Μητροπολίτης και τα γεγονότα στην Πάφο

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Κυπριανός Χριστοδουλίδης



Ένταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 24, 2010 4:06 am    Θέμα δημοσίευσης: Ο Μητροπολίτης και τα γεγονότα στην Πάφο Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος


Σε ιστολόγιο (ΑΚΤΙΝΕΣ blogspot) αναρτήθηκε ένα βίντεο με συνέντευξη του Μητροπολίτη Πάφου στο οικείο τηλεοπτικό κανάλι της Κύπρου. Η συνέντευξη κυρίως εστιάστηκε στα γεγονότα της Πάφου το περασμένο φθινόπωρο, όπου ομάδα Ορθοδόξων διαδήλωσε την αντίθεσή της, έδωσε το δικό της λόγο προς τον οικουμενιστικό αντίλογο των διαλόγων. Σταχυολογώ κάποια εδάφια της συνέντευξης με δικές μου παρατηρήσεις:

1) "Για να βρούμε την πίστη της πρώτης χιλιετίας, γι΄ αυτό γίνονται οι διάλογοι", μας είπε ο επίσκοπος της Πάφου.

Κι αυτός χαμένη την έχει. Άντε να δούμε αν θα τη βρεί κατόπιν των διαλόγων. Τώρα δεν την έχει, αλλά μας δίνει συμβουλές και μας ενημερώνει. Θα την βρούμε το δίχως άλλο. Οι θεολογικοί διάλογοι θα μας αποκαλύψουν την ιστορική αλήθεια και όλοι μαζί θα αγκαλιαστούμε σφικτά για να αναφωνήσουμε το "εύρομεν πίστιν αληθή διηρημένην τριάδα προσκυνούντες ενωμένοι". Είπατε τίποτα; Μήπως έκανα κανένα λάθος; Δημοκρατία έχουμε, ο καθένας την άποψή του. Πάμε παρακάτω.

2) "Η επίσκεψη στο Βατικανό του αρχιεπισκόπου Κύπρου έγινε και για τους γνωστούς εθνικούς μας λόγους", είπε ο Πάφου.
Ό,τι έγινε και στη Φερράρα δηλαδή. Αλλά δεν πήγαμε, στο Βατικανό και στη Φερράρα, να κάνουμε εκπτώσεις στην πίστη, μας διαβεβαιώνει ο Πάφου - για την Πάφο, όχι για τη Φερράρα. Το Βατικανό διαθέτει διαπιστευμένους εκπροσώπους στα διάφορα κράτη - 150 τον αριθμό - και αυτοί περιμένουμε να ασκήσουν πιέσεις στους ηγέτες τους. Την εντολή έδωσε ο ίδιος ο πάπας. Πολύ ωραία. Αυτοί θα πιέζουν, αλλά εμείς θα έχουμε σκάσει στο μεταξύ. Πάμε παρακάτω.

3) "Γενίτσαροι και φανατικοί ήταν αυτοί που αντέδρασαν στην Πάφο. Μάλιστα, ένας από αυτούς ήταν και πρώην παπικός ιερέας", είπε ο Πάφου. Και μας θύμισε ότι οι γενίτσαροι, ως γνωστόν, ήταν πιό Τούρκοι κι από τους Τούρκους. Δεν μας είπε όμως τι είδους "γενιτσαρισμός" ήταν αυτός των αντιδραστικών στο διάλογο της Πάφου. Ήταν Ορθόδοξος "γενιτσαρισμός" ή ήταν άλλου είδους; Και αν ήταν άλλος, ποιας αποχρώσεως; Η δημοσιογράφος πάντως εξεπλήσσετο για την προσβολή της δημοκρατίας. Πω, πω, φανατίλα!! Πάμε παρακάτω.

4) "Στούς ναούς μας γίνονται μικτοί γάμοι, όπως γνωρίζετε. Αλλά οι φανατικοί, στους οποίους λογική δεν υπάρχει, δεν ήθελαν να παραχωρηθεί ο ναός του Αγ. Γεωργίου για να τελέσουν τα μυστήριά τους". Αυτή είναι η λογική του μη φανατικού επισκόπου Πάφου. Να εξισώνει τους μικτούς γάμους πιστών, με την εκχώρηση ορθόδοξων ναών για την τέλεση λαυτρευτικών μυστηρίων αιρετικών ιεραρχών! Και απόρησε!! Αντί να πάνε στα κατεχόμενα, να διαμαρτυρηθούν για τις βεβηλώσεις που κάνουν οι Τούρκοι, ήρθαν εδώ!!! Αυτό δεν αποτελεί βεβήλωση για τον σεβασμιότατο και πάμε παρακάτω.

5) Είχαμε και κάποιες βίαιες αντιδράσεις της αστυνομίας κατά δημοσιογράφου, παρατήρησε η συνεντευξιάζουσα, πώς το σχολιάζετε σεβασμιότατε; Και ο σεβασιότατος είπε: Πρέπει να καταλάβουμε και τη φόρτιση, την ένταση των στιγμών. Δεν είναι σωστό να τα φορτώνουμε όλα στην αστυνομία. Τι θέλουμε, ένα κράτος αναρχίας; Η Αθήνα κάηκε μπροστά στα μάτια της Αστυνομίας, το ίδιο θέλουμε να γίνει κι εδώ;

Δεν ξέρω αν εννοούσε ο σεβασμιότατος ότι η Αθήνα κάηκε από φανατικούς "γενίτσαρους" - της Ορθοδοξίας ή άλλους δεν έχει σημασία, κοινός είναι ο παρονομαστής - ή αν κινδυνεύει η Κύπρος από αυτούς. Οπωσδήποτε, δεν νομίζω ότι υπάρχει αυτός ο κίνδυνος από την πλευρά των αντιδραστικών στους διαλόγους. Ότι οι διάλογοι προετοιμάζουν το έδαφος για να καούμε όλοι, μαζί και ο πλανήτης, το βλέπω πιθανότερο. Παρακάτω δεν έχει.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες