Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ελλάδα: Λεία πολλών αρπακτικών

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 02, 2010 8:36 am    Θέμα δημοσίευσης: Ελλάδα: Λεία πολλών αρπακτικών Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ελλάδα: Λεία πολλών αρπακτικών

Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται στο στόχαστρο του διεθνούς ιμπεριαλιστικού κανιβαλισμού γιατί συνθέτει πολύτιμα και σπάνια «υλικά»: Γρανιτένια ιστορικά βάθρα, συσσωρεύσεις αγωνιστικών παραδόσεων, ακατάλυτους πολιτισμικούς ιστούς, ισχυρότατες αρθρώσεις Ορθοδοξίας, καθώς και σπάνιο οικονομικό πλούτο.

Σχετικά με αυτόν τον οικονομικό πλούτο παραθέτουμε ένα αποκαλυπτικό κείμενο το οποίο πήραμε από τον «Αμέθυστο»:

http://amethystosbooks.blogspot.com/2010/02/n.html





"Nα γιατί θέλουν να βάλουν στο χέρι τη χώρα μας..."

"Χρυσός: Μπορεί να αποφέρει κρατικά έσοδα ύψους 500 εκατ. ευρώ ετησίως και να εξασφαλίσει πάνω από 7.000 θέσεις εργασίας.

Γεωθερμικά πεδία: Αν αξιοποιούνταν η ενέργεια που θα προέκυπτε, θα ισοδυναμούσε με 160.000 τόνους πετρελαίου ετησίως.

Πετρέλαιο: Ένα δισ. βαρέλια είναι τα πιθανά απολήψιμα αποθέματα αργού στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Ουράνιο: 10.000 τόνοι στο υπέδαφος της Βόρειας Ελλάδας.

Να γιατί "διεκδικούν" οι Αλβανοί εθνικιστές την Ήπειρο, οι Σκοπιανοί τη Μακεδονία, οι Τούρκοι τη Θράκη και το Αιγαίο! (γιατί από πίσω τους βρίσκονται οι Αμερικάνοι που θέλουν να λεηλατήσουν και να ληστέψουν τον εθνικό μας πλούτο)

Τον Φεβρουάριο του 1998
έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας. Η μέτρηση ήταν 9550 μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150!

Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις
είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ.

Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ.

Στο όρος Παγγαίο
στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού.

Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του (γνωστού ανθέλληνα χρηματοδότη της σκοπιανής προπαγάνδας) George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο!!!.

Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας "Επενδυτής" στις 23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ (Ίδρυμα Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών). Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους.

Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων. Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας.

Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ. Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά (1998) είναι 20.000 δολάρια το γραμμάριο !.

O κοσμήτορας της πολυτεχνικής σχολής
και πρόεδρος του τμήματος χημικών μηχανικών Βασίλειος Παπαγεωργίου, πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα "Η Βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα",η οποία είχε να κάνει με τα αποτελέσματα και της δικής του έρευνας 30 ετών. Εντυπωσιακό ήταν το ότι σε όλα τα σημεία η έρευνά αυτή συμφώνησε με τα αποτελέσματα παλαιοτέρας αντίστοιχης έρευνας της δεκαετίας του 1940 που τυχαία είχε φτάσει στα χέρια του. Ο εν λόγω καθηγητής αναρωτιέται πως είναι δυνατόν η Ελλάδα να μην έχει αυτή τη στιγμή ήδη στημένη βαριά βιομηχανία την στιγμή που διαθέτει όχι μόνον ΟΛΕΣ τις απαραίτητες πρώτες ύλες (στρατηγικά ορυκτά) και μάλιστα σε αφθονία, αλλά και για ορισμένα από αυτά, είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ παραγωγός χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και συγκεκριμένα:

Λιγνίτης: Ως ορυκτό για την παραγωγή ενέργειας από την καύση του με λιγοστή μόλυνση του περιβάλλοντος. Η Ελλάδα διαθέτει τόσο πολύ λιγνίτη, που εάν τον εκμεταλλευόταν από νωρίς, θα είχε γλιτώσει πολλά δισεκατομμύρια από την εισαγωγή πετρελαίου.

Αλουμίνιο: Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, με χιλιάδες εφαρμογές.

Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο βωξίτης χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών και αλλού.

Μαγγάνιο: Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που περιέχει στο υπέδαφός της κοιτάσματα μαγγανίου. Τα κυριότερα κοιτάσματα έχουν εντοπισθεί στο νομό Δράμας.

Νικέλιο: Και για αυτό το στρατηγικό ορυκτό όπως ανέφερε ο κύριος Παπαγεωργίου, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότημα παραγωγής νικελίου, του μεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.

Σμηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά και άλλα.

Μαγνήσιο: Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.

Χρωμίτης: Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιέχει στο υπέδαφός της σημαντικά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα χρωμίτη. Τα σημαντικότερα κοιτάσματα βρίσκονται στο Μπούρινο Κοζάνης και χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα.

Ουράνιο: Όπως ανέφερα ήδη, τα ουρανιούχα μεταλλεύματα έχουν εντοπισθεί στην Κεντρική Μακεδονία και στην Θράκη. Το τεύχος της 28ης Απριλίου 1999 της εφημερίδας "Αθηναϊκή" είχε ως τίτλο "Θησαυροφυλάκιο η Βόρεια Ελλάδα" και αναφερόταν σε αυτό ακριβώς το θέμα. Η Θράκη λοιπόν είναι ένας στρατηγικός κόμβος, διότι εκτός των πλουσίων κοιτασμάτων ουρανίου, χρυσού και πετρελαίου, επιπλέον από εκεί πρόκειται να περάσει στο μέλλον και ο αγωγός φυσικού αερίου και πετρελαίου "Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης" Αγωγός μεταφοράς καυσίμων από Κασπία προς τη δύσ! η.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ:
Υπάρχει άφθονο στο Αιγαίο. Στην ίδια διάλεξη για τα στρατηγικά ορυκτά του κυρίου Παπαγεωργίου έγινε εκτενής λόγος για τα πετρέλαια στο Αιγαίο. Καμία κυβέρνηση δεν είχε μέχρι τώρα το θάρρος να παραδεχθεί την ύπαρξη πλουσιοτάτων κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο και ότι το παιχνίδι με την Τουρκία στην ουσία εκεί παίζεται. Υπάρχουν εδάφια του αρχαίου ιστορικού Ηροδότου που κάνει λόγο για την "εύφλεκτη πίσσα". Είναι ακόμη γεγονός γνωστό ότι οι Γερμανοί επί κατοχής είχαν ήδη χαρτογραφήσει όλη την Ελλάδα, αφού άμεσα τους ενδιέφερε αν και τότε οι όποιες πηγές ενέργειας για την στρατιωτική τους μηχανή. Με την πτώση του Χίτλερ, οι σχετικοί χάρτες και πληροφορίες έφτασαν και στα χέρια των Αμερικανών της εποχής.

Τα τελευταία χρόνια και με την βοήθεια ειδικών δορυφορικών φωτογραφήσεων είναι γεγονός ότι ήδη υπάρχουν ασφαλή στοιχεία για την ύπαρξη πλουσίων πετρελαϊκών κοιτασμάτων στο Αιγαίο. Ο πρώην πρεσβευτής της Αμερικής στην Ελλάδα Nicholas Burns σε ζωντανή εκπομπή στο κανάλι MEGA είχε κι αυτός επισήμως παραδεχθεί ότι υπάρχει όντως πετρέλαιο στο Αιγαίο και ότι αυτό ουσιαστικά δημιουργεί την ένταση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών που στηρίχτηκαν σε δορυφορικούς χάρτες είναι πλέον γεγονός αναμφισβήτητο ότι: Τα πλουσιότερα κοιτάσματα πετρελαίου στον Ελληνικό χώρο υπάρχουν ανατολικά της νήσου Θάσου, στον Θερμαϊκό Κόλπο, στην περιοχή των Δωδεκανήσων και συγκεκριμένα στην περιοχή κοντά στα Ίμια, στην Ζάκυνθο και στην Φλώρινα. Επίσημη δήλωση του καθηγητή πυρηνικής φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κυρίου Παπαστεφάνου, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

"Από παλιά διέβλεπα ότι, όπως και στην υπόθεση των κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο, έτσι και στην υπόθεση του ουρανίου, ίσως να μην δόθηκαν ποτέ στις ελληνικές κυβερνήσεις τα πλήρη αποτελέσματα των γεωλογικών ερευνών που έκαναν στην Δράμα και τη Θράκη οι Αμερικανοί ερευνητές..."

Ένα εύλογο ερώτημα είναι το γιατί η Ελλάδα να έχει πετρέλαιο και σημαντικά ορυκτά σε τέτοιες ποσότητες.

Σε αυτό απαντούν οι γεωλόγοι λέγοντας τα εξής.


Όσον αφορά το πετρέλαιο
είναι γνωστό στους γεωλόγους ότι ολόκληρο σχεδόν το σημερινό Αιγαίο Πέλαγος ήταν κάποτε μία απέραντη πεδιάδα με πλούσια βλάστηση η οποία στην πορεία κατεποντίσθη για να δημιουργήσει μετά από χιλιάδες χρόνια το σημερινό Αιγαίο Πέλαγος. Οι υδρογονάνθρακες των δασών έγιναν πετρέλαιο.

Όσον αφορά τα σπάνια μέταλλα,
εξηγείται εύκολα κι αυτό την στιγμή που ως γνωστόν καθώς η τεκτονική πλάκα της Αφρικής υποχωρεί κάτω από αυτήν της Ευρώπης, δημιουργεί μεταξύ άλλων και κατάλληλες προϋποθέσεις δημιουργίας τέτοιου είδο! υς μεταλλευμάτων.

Υπάρχουν βάσιμες υποψίες και για άλλα "περίεργα" και πανάκριβα συστατικά στο υπέδαφός μας, όπως το ΟΣΜΙΟ, ο κόκκινος υδράργυρο κ.ά. για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται.

Κλείνοντας το θέμα των πετρελαίων στο Αιγαίο,
παραθέτω τον καταμερισμό των χώρων ευθύνης των πετρελαϊκών καρτέλ ανά την Ελλάδα, όπως έχουν συμφωνηθεί από το 1975:

α') Ανατολικά της Θάσου (OXYDENTAL, του τεξανού Α. Χάμμερ),

β') Κρητικό Πέλαγος, μεταξύ Κάσου και Κρήτης (CHEVRON, συμφερόντων Ροκφέλλερ),

γ') Κατάκωλλο Ζακύνθου (ESSO, επίσης του Ροκφέλλερ),

δ') Επανομή - Σιθωνία - Θερμαϊκός (αμερικανική TEXACO και αγγλοολλανδική SHELL).

Πηγές: Δημοσιεύματα του τύπου, Forum Μ.Π.Ε."


Επιστροφή στην κορυφή
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 02, 2010 3:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Συναίνεση: Η αιχμή της εθνικής μας υποτέλειας και διάλυσης



Συναίνεση στις επιταγές του μεγάλου κεφαλαίου και πατριωτισμός είναι δύο έννοιες αυτοαναιρούμενες. Όχι μόνο γιατί το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα, αλλά ακόμα χειρότερα: Το κεφάλαιο, σήμερα, δεν είναι «εθνικό», αλλά υπερεθνικό, είναι δηλαδή κεφάλαιο που καταλύει τις πατρίδες.

Δεν μπορεί, σήμερα, να μιλάς για «εθνική ανεξαρτησία» και «πατριωτισμό» και να στηρίζεις τα προστάγματα των πολυεθνικών και των διεθνών μηχανισμών τους. Τα προστάγματα αυτά καθιστούν τη χώρα μας προτεκτοράτο και καταλύουν το έθνος και την πατρίδα.

Η συναίνεση, που με μελοδραματικούς τόνους και θηριώδη κινδυνολογία προωθείται από την κυβέρνηση (η πλέον δουλική κυβέρνηση στους διεθνείς «νταβάδες»), αποτελεί το πρόσταγμα των πολυεθνικών και των μηχανισμών τους: Ε.Ε. κ.λπ…

Είναι μια συναίνεση για να μείνουν ανέπαφα τα υπερκέρδη των ληστών και των κερδοσκοπικών μαφιών.

Μια συναίνεση για να ξεπεράσουν, τα αδίσταχτα αρπαχτικά του μεγάλου κεφαλαίου, την κρίση τους σε βάρος των λαών και των εργαζομένων και ταυτόχρονα να θέσουν σε κηδεμονία τη χώρα μας και το λαό της.

Είναι μια συναίνεση, δηλαδή, για να ισοπεδώσουν κάθε εθνικό ιστό και κάθε πατριωτική αντίσταση, συνακόλουθα να προωθήσουν πιο αποτελεσματικά τα μακάβρια σχέδιά τους σε βάρος μας: Την ολοκληρωτική εθνική μας άλωση, το ξεπούλημα της Ελλάδας, την κατάτμησή της και τη μετάλλαξή της σε ελεγχόμενα προτεκτοράτα…

ΓιΆ αυτό και οι μελοδραματικές κραυγές για συναίνεση συνοδεύονται με μια λυσσώδη επίθεση κατά οποιασδήποτε λαϊκής διεκδίκησης και κινητοποίησης. Κινδυνολογούν ασύστολα για την οικονομική κρίση και τα ελλείμματα για να μας πουν ότι δεν υπάρχει και το ελάχιστο περιθώριο για διεκδικήσεις, απεργίες, αγροτικές κινητοποιήσεις και λαϊκούς αγώνες.

Η συναίνεση του κεφαλαίου είναι η συναίνεση του «γύψου»: Να μπει όλη η κοινωνία και οι λαϊκές κινητοποιήσεις στο «γύψο» της ασυδοσίας και κερδοσκοπίας του κεφαλαίου.



Η «Συναίνεση», συνεπώς, αποτελεί τη Λυδία Λίθο κάθε πολιτικής συμπεριφοράς και κάθε «πατριωτισμού».

Εδώ αποκαλύπτεται όλη η απάτη του νεοταξικού «πατριωτισμού», η απάτη των εμπόρων της «πατρίδας» και των απατεώνων πατριδοκάπηλων.

Ο κυβερνητικός «πατριωτισμός» ακτινοβολεί όλα αυτά τα μακάβρια χρώματα της απάτης.

Η κυβέρνηση εκτελεί τα «συμβόλαια» της δολοφονίας της Ελλάδας τόσο κυνικά, απροκάλυπτα και φανατικά, ώστε δεν χρειάζεται να το αποδείξουμε. Είναι αυταπόδεικτο…

Οι πατριωτικές «λεοντές» και τα «πατριωτικά» πυροτεχνήματα της Ν.Δ. και κυρίως του ΛΑ.Ο.Σ είναι αυτά που ξεγελούν τους αφελείς.

Και όμως τα πράγματα είναι απλά, αν δεν έχεις χάσει τη «Λυδία λίθο»: Την πολιτική στάση των κομμάτων απέναντι στα προστάγματα των δυνάμεων εκείνων που διαλύουν την εθνική υπόσταση της χώρας μας, την πατρίδα.

Τόσο η Ν.Δ. όσο και ο ΛΑ.Ο.Σ ταυτίζονται πλήρως στα προστάγματα του κεφαλαίου για συναίνεση. Υπερθεματίζουν μάλιστα.

Πάνω στο οικονομικό θεμέλιο της Συναίνεσης ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ, κατηγορηματικά μάλιστα, και Ν.Δ. και ΛΑ.Ο.Σ.

Διαφοροποιούνται, λεκτικά και άκρως δημαγωγικά, σε ακραίες νεοταξικές, αλλά περιφερειακές στρατηγικές, της κυβέρνησης («Ιθαγένεια» και «Καλλικράτης), αλλά στο νεοταξικό άξονα (οικονομία) είναι βασιλικότεροι του Βασιλέως.

Να γιατί αυτά τα κόμματα πλειοδοτούν εναντίον των αγωνιστικών λαϊκών διεκδικήσεων και κινητοποιήσεων και παρέχουν το «άλλοθι» ενεργοποίησης των ΜΑΤ.

Αυτός είναι ο πατριωτισμός τους: Ο «πατριωτισμός» των καταλυτών της πατρίδας (ιμπεριαλιστικά κέντρα) και ο άγριος αντι-πατριωτισμός εναντίον του ελληνικού λαού, των κοινωνικών και εθνικών μας ιστών.

Στον αντίποδα η ενσωματωμένη «αριστερά» ουρλιάζει αντικαπιταλιστικά για την κοινωνική μας γενοκτονία, αλλά πρακτικά έχει προωθήσει τη διάλυση κάθε εθνικού ιμάντα για λαϊκούς αγώνες, παρέχοντας απλόχερα το «άλλοθι», στα θανατηφόρα «όπλα» του κεφαλαίου και νομιμοποιώντας τα πρακτικά: την αλλοδαπή εισβολή, κατοχή και τον εποικισμό της Ελλάδας.

Καταγγέλλει (μόνο αυτό κάνει)
την οικονομική εισβολή του κεφαλαίου και την άλωση της Ελλάδας από τους αδίστακτους διεθνείς κερδοσκόπους, αλλά καθαγιάζει το άλλο διαλεκτικό σκέλος αυτής της εισβολής, τα «ανοικτά σύνορα»: Την εισβολή και κατοχή του κεφαλαίου, μέσω των εκατομμυρίων αλλοδαπών που εισάγονται επί χρόνια και οργανωμένα από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς για την κατάλυση κάθε εθνικού και κοινωνικού ιστού συνοχής, συνακόλουθα για την κατάργηση και κάθε δυνατότητας οργανωμένων λαϊκών αγώνων.

Μας λεηλατούν δύο μεγάλες πολιτικές απάτες:

α). Η απάτη της οικονομικής συναίνεσης του κεφαλαίου που προωθείται σήμερα από τα κυβερνητικά κόμματα και τις «τσόντες» (Καρατζαφέρης), γεγονός που επιταχύνει την άλωση και διάλυση του ελληνικού έθνους.

β). Η απάτη της ιμπεριαλιστικής συναίνεσης στα «ανοικτά σύνορα» των λαθρομεταναστών εισβολέων, που προωθεί σταθερά η «αριστερά» επί δεκαετίες και έχει σφυρηλατήσει τα «εργαλεία» διάλυσης του ελληνικού έθνους…

Υπάρχει, βεβαίως, και μια τρίτη απάτη:
το παιχνίδι ανάμεσα στους δύο καθεστωτικούς πόλους («δεξιά»-«αριστερά») που αλληλοκατηγορούνται, ενώ αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: Γρανάζια της Νέας Τάξης με άλλα χρώματα, άλλες λεκτικές φόρμες και ιστορικές μεταμφιέσεις…


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 02, 2010 9:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο σαλτιμπάγκος



Θυμάστε πριν από ένα μήνα περίπου, τότε που επιμόνως ο κλόουν της πολιτικής μας ζωής, δημαγωγούσε εναντίον του Σαμαρά, «πιέζοντάς» τον να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές για να ρίξουν την ολέθρια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Το δημαγωγικό τρικ ήταν η πρόταση του απίθανου: να προταθεί άλλος Πρόεδρος Δημοκρατίας.

Εκ του ασφαλούς τότε, γιατί λίγους μήνες μετά τις εκλογές ήταν παραφροσύνη να ζητήσεις εκ νέου εκλογές, δημοκοπούσε για να ρίξουν το ΠΑΣΟΚ του ολέθρου!!!

Σήμερα προτείνει στήριξη του ΠΑΣΟΚ του ολέθρου.

Σήμερα που η κυβέρνηση εκτελεί εν ψυχρώ την ελληνική κοινωνία και το ελληνικό έθνος, ο Καρατζαφερης κηρύσσει την στήριξη αυτής της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού ιδιαίτερα.

Δεν είναι απλώς συναινετικός, αλλά και βασιλικότερος του Βασιλέως: Πιο Γιωργάκης και από το Γιώργο…

Θα δούμε πολλά από αυτόν τον σαλτιμπάγκο «υπέρ-πατριώτη» φωνακλά…

Υπέρ-πατριώτης που στηρίζει ενθέρμως την πλέον εθνοκτόνο και εθνομηδενιστική κυβέρνηση της ελληνικής ιστορίας: Ο ορισμός της πατριδοκαπηλίας…
Επιστροφή στην κορυφή
κολλητήρι
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 02, 2010 9:32 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μπήκε μπροστά το σχέδιο Β



Διάγγελμα Παπανδρέου:
Παγώνουν όλοι οι μισθοί
Μειώσεις 10% στα επιδόματα
Αύξηση ορίων ηλικίας.....

Πηγή:
http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/02/blog-post_2117.html
Επιστροφή στην κορυφή
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 03, 2010 1:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η συναινετική παράκρουση αυθάδειας: Ζητούν «ομοθυμία» από ένα λαό που τον έχουν κάνει υποζύγιο!



Προκαλούν τη νοημοσύνη μας όλοι αυτοί οι υστερικοί της συναίνεσης, με πρώτο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος ζει μάλλον στη μακαριότητα εκείνη των ανθρώπων που δεν αντιλαμβάνονται και πολλά πράγματα, αλλά απλώς απαγγέλλουν αυτά που τους λένε.

Ζητούν, λοιπόν, από τους εργαζόμενους «συναίνεση»!

Ποιοι;


Αυτοί που δίνουν 28 δισ. στους τραπεζίτες, αλλά χτες - και μάλιστα δια πρωθυπουργικού διαγγέλματος - ανακοίνωσαν «μηδενικές αυξήσεις» (!) στο δημόσιο τομέα!!!

Ζητούν συναίνεση αυτοί που χρωστάνε 10 δισ. στα Ασφαλιστικά Ταμεία και όχι μόνο δεν τα δίνουν, αλλά μόλις χτες ανακοίνωσαν - και μάλιστα δια πρωθυπουργικού διαγγέλματος - αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και εκποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ταμείων!!!

Ζητούν συναίνεση
αυτοί που στον προϋπολογισμό μείωσαν κατά 10% τα φορολογικά έσοδα από τις Ανώνυμες Εταιρείες, αλλά χτες - και μάλιστα δια πρωθυπουργικού διαγγέλματος - ανακοίνωσαν αύξηση του φόρου στα καύσιμα!!!

Ζητούν τη συναινετική «ομοψυχία» αυτοί που δηλώνουν ότι «δεν υπάρχει δραχμή» για τα επιδόματα των ανέργων, αλλά πριν μια βδομάδα ανακοίνωσαν επιδοτήσεις 4 δισ. υπέρ βιομηχάνων στο όνομα της ανεργίας!!!

Ζητούν γενική συστράτευση αυτοί που κατάργησαν μέχρι και το συμβολικό φόρο του 1% επί των συγχωνεύσεων του εφοπλιστικού κεφαλαίου, αλλά χτες ανακοίνωσαν - και μάλιστα δια πρωθυπουργικού διαγγέλματος - την περικοπή των επιδομάτων!!!

Ζητούν «συναινετική κατανόηση»
αυτοί που μοιράζουν 10 δισ. από το ΕΣΠΑ στους «άπορους» καπιταλιστές, αλλά χτες - και μάλιστα δια πρωθυπουργικού διαγγέλματος - αποκάλεσαν τους εργαζόμενους «ρετιρέ»!!!

Αυτοί που τα κάνουν πλακάκια με «εταίρους» και «φίλους» στην ΕΕ και μας έχουν δεμένους πισθάγκωνα στην ευρωζώνη των πολυεθνικών και των τοκογλύφων!

Ζητούν «ομοθυμία» από ένα λαό που τον έχουν κάνει υποζύγιο!

Τόσο απροκάλυπτα και κυνικά μας δουλεύουν…

Επιστροφή στην κορυφή
ΗΛΕΚΤΡΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 03, 2010 1:57 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η πολυτέλεια των πολυτελών και υποτελών



δήθεν τυφλοί ...

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αντέξουμε παρατεταμένα μπλόκα, απεργίες και στάσεις εργασίας», έλεγε ομιλών στο Συνέδριο του Economist ο Γιωργάκης κι ύστερα στο Διάγγελμά του προς τους Ελληνες (και τα πέριξ)...

Την πολυτέλεια όμως να μην αγγίζουμε αυτούς που ζούσαν, ζουν και θα συνεχίσουν να ζουν πολυτελώς την έχουμε ε;


***

«Επαπειλούνται πλέον η εθνική κυριαρχία και η ανεξαρτησία της χώρας», διακριβώνουν τώρα -στην «ουρά» όσων προτοείπε ο Γιωργάκης- έγκυροι πολιτικοί και οικονομικοί σχολιαστές.

Ποιανού η «εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία»; Της άρχουσας τάξης ή του Μήτσου;

Διότι όταν η αστική τάξη ξεπούλαγε (για να τα φάει, και τα έφαγε) ΟΤΕ, λιμάνια κι ό,τι άλλο με κόπο έχτισε ο λαός, δεν ξεπούλαγε εθνική κυριαρχία; Κι αν τώρα (συνεχίζοντας τις ιδιωτικοποιήσεις) ξεπουλήσουν ΔΕΗ κι ό,τι άλλο απέμεινε, δεν θα ξεπουλήσουν εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία;

Σε ποιους, λοιπόν, τα πουλάνε όλα αυτά τα περί συναίνεσης, τα ξεπουλητάρια;

Ποιος ψήφισε αυτήν την κυβέρνηση; η πλειοψηφία (θεία χάριτι του εκλογικού νόμου) του λαού.

Κι όμως, αυτή η κυβέρνηση (όπως και η προηγούμενη) φέρεται στον λαό σαν να είναι ο Εχθρός της.
Και μάλιστα ζητάει από τον λαό να νομιμοποιήσει ο ίδιος, με τη συναίνεσή του (ή την υποταγή του) αυτή την εχθρότητα, αυτήν τη ληστρική επίθεση εναντίον του.

Η κυβέρνηση ζητάει θυσίες απ' τον λαό! δεν ζητάει θυσίες από τις τράπεζες. Γιατί;

Η κυβέρνηση φορολογεί αγρίως (και θα φορολογήσει περισσότερο) τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Δεν φορολογεί την Εκκλησία. Γιατί;

Η κυβέρνηση προωθεί περικοπές γύρω στο 10% στα μικρά εισοδήματα και περίπου 20%-30% στα υψηλότερα -πάντα των μισθωτών. Την ίδια ώρα εξακολουθεί να σπαταλά τεράστια ποσά για τις μη-κυβερνητικές-οργανώσεις, για τις πανταχού παρούσες (χιλιάδες) πλην όμως υπνώττουσες Επιτροπές (αργομίσθων και ημετέρων), για τις Ανεξάρτητες αρχές, για τις στρατιές των αργόμισθων ου μην και πολυθεσιτών χρυσοπληρωμένων δημοσιογράφων [από το Αγροτικό (!) κανάλι της Βουλής έως τους ανταποκριτές στο διάστημα] -κι ακόμα παραπέρα στο υπερπέραν.

Με έναν λόγο αυτή η κυβέρνηση κι ο εργοδότης του Στίγκλιτς Γιωργάκης, ζητάνε θυσίες από τον λαό για να τον θυσιάζουν μετά στις τράπεζες.

Εχει παρατραβήξει το αστείο.

Συζητάνε (ποιοι αλήθεια; κάτι κολοσσοί σαν τον κ. Παπακωνσταντίνου με τις οκτώ γκάφες στην καθησιά τουWink για νέες αυξήσεις των έμμεσων φόρων, για πάγωμα μισθών στο δημόσιο έως το 2012 και δεν ζητούν ταυτοχρόνως μείωση των επιτοκίων των τραπεζών ώστε να ελαφρώσουν τους δανειολήπτες! Γιατί;

Τι είναι οι τράπεζες;

Απαραβίαστες σαν τους ρωμαίους τριμπούνους;

Απληκτες σαν τα βυζαντινά οχυρά του Διγενή Ακρίτα;

Ταμπού είναι οι τράπεζες ή τοτέμ;


Και ποιανού κυβέρνηση είναι η κυβέρνηση που ζητάει απ' τον Μήτσο (που δεν φταίει για την κρίση) θυσίες, ενώ για αυτούς που προκάλεσαν την κρίση επιφυλάσσει μπόνους και καλοπιάσματα.

Ποιανού είναι αυτή η κυβέρνηση; του Μήτσου ή των εταιρειών και των τραπεζών;

Αυτή η κυβέρνηση,
όπως και η προηγούμενη, δεν έβαλαν στον Μήτσο να πληρώνει διόδια παντού; οι εναλλάξ πρασινογάλαζες κυβερνήσεις δεν εξαναγκάζουν η κάθε μία με τη σειρά της τους γεωργούς να μπλοκάρουν τους δρόμους;

Θα μου πεις ότι και ο κ. Μπόμπολας μπλοκάρει (με τα διόδια) τους δρόμους. Και ο κ. Μίχαλος ανησυχεί κάθε βράδυ από τηλοψίας για την κατάντια αυτού του τόπου...

Μήπως, εν τέλει, σε αυτήν τη χώρα σοσιαλιστές είναι οι εταιρείες, ο κ. Μπόμπολας, οι τράπεζες και ο κυρ Μίχαλος, ώστε να τα πηγαίνει τόσο καλά μαζί τους η σοσιαλιστική μας κυβέρνηση;

Διότι μη μου πείτε ότι ο Γιώργος δεν είναι σοσιαλιστής! (θα λιποθυμήσει η κυρία Μπατζελή).

***
Οι τράπεζες εν μέσω κρίσης παρουσίασαν δισεκατομμύρια ευρώ κέρδη, ο Μήτσος μείωση εισοδήματος
κι όμως ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και (αυτή η γλίτσα) ο ΛΑΟΣ ζητούν περικοπές απ' τον Μήτσο!

Είναι αυτό ηθικό; διότι σοσιαλιστικό δεν είναι.
Είναι αυτό λογικό; διότι νόμιμο δεν είναι.
Είναι αυτό παραγωγικό; τ' αγγειά του Καράμπελα είναι.


Κι αφού η αστική τάξη τα σκάτωσε, ουρλιάζουν τώρα οι σειρήνες της τρομοκρατίας (των παπαγάλων) ότι ο λαός πρέπει να πληρώσει το μάρμαρο. Επικαλούνται μάλιστα το φιλότιμό του. Διότι ο λαός έχει φιλότιμο, η αστική τάξη δεν έχει.

Εχει όμως το κράτος στα χέρια της και δικά της τα δύο (απο)κόμματα (συν αυτή τη γλίτσα, τον ΛΑΟΣ) που μας κυβερνούν. Συνεπώς;

Οι άθλιες τράπεζες, όμορφα καίγονται..


Πηγή:
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=128110
Επιστροφή στην κορυφή
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 03, 2010 8:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο θίασος της πολιτικής κερδοσκοπίας



Ο Γιώργος Παπανδρέου μας έχει συνηθίσει στα ανέκδοτα.

Το καινούργιο είναι: Η Ελλάδα «βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς κερδοσκοπικής επίθεσης».

Οι «κερδοσκόποι», λοιπόν, (τώρα αλήθεια έγινε η ανακάλυψη) είναι η μεγάλη απειλή!

Φυσικά δεν έχουν ούτε πατρότητα, ούτε χρώμα, είναι οι αόρατοι και σκοτεινοί «δαίμονες»!!!

Η συνταγή γνωστή: Η συνωμοσιολογική δαιμονοποίση των καταχθόνιων και αόρατων εχθρών…

Για την ακρίβεια: Η δοκιμασμένη συνταγή που χρησιμοποιείται για την τρομοκρατική απειλή. Και εδώ ένα αόρατο φάντασμα πλανιέται, ένας δαιμονοποιημένος εφιάλτης: Η «τρομοκρατία»!

Είναι, όμως, πλέον γνωστό, ότι αυτός ο «δαίμονας» του τρομοκρατικού ολέθρου είναι κατασκευασμένος από τις διεθνείς υπηρεσίες του πλανητικού κράτους, με σπόνσορες και σκηνοθέτες του θεάματος, με ένα και μοναδικό στόχο: Την παραχώρηση και των υπολειμμάτων των λαϊκών ελευθεριών στο κράτος, δηλαδή την υποταγή των λαών και τη συστράτευσή τους με τους δήμιούς τους.

Το ίδιο γίνεται και στη σφαίρα της οικονομίας.
Εδώ οι «τρομοκράτες» είναι οι «κερδοσκόποι». Και εδώ ζητείται και απαιτείται η συναίνεση της κοινωνίας και η συστράτευση των πάντων με τους μηχανισμούς εξουσίας για να αναχαιτιστεί και να καταπολεμηθεί η μεγάλη απειλή!!!

ΓιΆ αυτό δεν προσδιορίζονται οι κερδοσκόποι, οι οποίοι έχουν και μάνα και πατέρα και είναι πάρα πολύ γνωστοί και φανεροί: Το καπιταλιστικό καθεστώς του κέρδους και του χρήματος, η «ελεύθερη αγορά», οι πολυεθνικές βιομηχανικές, τραπεζικές και χρηματιστηριακές εταιρείες και τα αρπακτικά τους.

Δεν είναι σκοτεινοί και αόρατοι οι «κερδοσκόποι», που απεργάζονται δήθεν, σχέδια καταστροφής της Ευρωζώνης και του ευρώ: Είναι τα ίδια διεθνή ιμπεριαλιστικά κέντρα, η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι πολιτικές τους, που υλοποιούνται από το κυβερνητικό και πολιτικό υπηρετικό προσωπικό κάθε χώρας, που έχουν οδηγήσει στην κρίση και σε εξαμβλωματικές κερδοσκοπικές αποφύσεις.

Η κερδοσκοπία βρίσκεται μέσα στα οστά και στο μεδούλι του καπιταλιστικού συστήματος, της αγοράς του, καθώς και στην απληστία του κέρδους των οικονομικών μηχανισμών του.

Καμία «κερδοσκοπική επίθεση», συνεπώς δεν γίνεται:
Αυτή είναι η «φυσιολογική» λειτουργία του χρήματος και του κέρδους, σύμφυτη με το καπιταλιστικό σύστημα.

Η μόνη πραγματική κερδοσκοπική επίθεση είναι αυτή που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια εναντίον του ελληνικού λαού σε όλα τα πεδία. Από τα εθνικά ζητήματα, τα «αντιρατσιστικά» ιδεολογήματα, από τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά, από την ακρίβεια κι απ' τη φορολογία, και πάρα πολλά άλλα…

Σήμερα αυτή η κερδοσκοπική επίθεση εναντίον του ελληνικού λαού παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις.

Είναι και αυτό ο λόγος που κατασκευάζουν ποικίλους τρομοκρατικούς «μπαμπούλες».
Για να μεταθέσουν την κερδοσκοπική επίθεση των λήσταρχων εναντίον των λαών σε επίθεση των «σκοτεινών» δυνάμεων: Των «κερδοσκόπων».

Με την ίδια συνταγή κατασκευάζουν και τα «ακροδεξιά σκιάχτρα»…

Όλο αυτό το τσίρκο (κυβέρνηση, κόμματα, αποκόμματα, δορυφόροι και «τσόντες») είναι ένα τσίρκο κυνικών, πολιτικών κερδοσκόπων…

_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
κολλητήρι
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 04, 2010 12:26 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οι μαριονέτες χέρι-χέρι

Εγκάρδια Συνεννόηση


Απόσπασμα από το σημερινό του Στάθη
Ολόκληρο το κείμενο εδώ:

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=04/02/2010&s=naytilos



εγεννήθη παρ' ημίν. Μάλιστα ο «πρόθυμος» (!) κ. Σαμαράς (κι ας δαγκώνεται τώρα) είχε ήδη προσφερθεί από ημερών λέγοντας στον Γιωργάκη: «Πάρτε μέτρα ακόμα κι οδυνηρά, εγώ θα σας στηρίξω!». Στήριζε, τώρα.

Οσο για τον φον κωλοτούμπεν Καρατζαφέρη, με την ευκολία που έχει να μετακομίζει από την μπλε πολυκατοικία στην πράσινη, βρέθηκαν
χέρι - χέρι ο ένας Γιώργος (Παπανδρέου) με τον άλλον Γιώργο (Καρατζαφέρη)!..

...κι από το άλλο χέρι (πάντα χέρι - χέρι) εκών άκων και ο Αντωνάκης -τι θαυμαστό γαϊτανάκι! χεράκι - χεράκι!
..................................
Ομως, λέτε τώρα που βρέθηκε να υποστηρίζει χέρι - χέρι τον Γιωργάκη ο κυρ Καρατζαφέρης, να αισθάνεται ο φουκαράς ότι υποστηρίζει και την κυρία Δραγώνα; Βρε πώς τα φέρνει ο Γεραμπής!

Μπορεί ο Θεός να μην έχει κανένα αίσθημα δικαιοσύνης, αλλά αίσθηση του χιούμορ έχει.


Και σε κάποιους γελοίους, την κάνει την πλάκα του!

Χέρι - χέρι (χι-χι) η κυρία Δραγώνα με τον κ. Καρατζαφέρη! ή είναι λοιπόν αίφνης κι ο Γιωργάκης εθνικιστής, ή όλοι αυτοί που κατηγορούν για «εθνικισμό» εκ περιτροπής τους πάντες, πολύ μαλάκες! Οχι ευήθεις, αλλά πολύ πονηροί, ξετσίπωτοι και θρασείς παλιάνθρωποι...

Επιστροφή στην κορυφή
κολλητήρι
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 04, 2010 9:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Γνωστοί-άγνωστοι
Oι Κουκουλοφόροι της Οικονομίας




Πηγή:
http://kafeneio-gr.blogspot.com/
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες