Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Τρομοκρατία και χαφιέδες φοροεισπράκτορες

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιαν 07, 2010 4:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: Τρομοκρατία και χαφιέδες φοροεισπράκτορες Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οικονομική και πολιτική τρομοκρατία
και χαφιέδες φοροεισπράκτορες





Με επίκεντρο την οικονομία, ασκείται μία τεραστίων διαστάσεων τρομοκρατία στα λαϊκά στρώματα.


Εμπνευστές: Τα κέντρα της οικονομικής εξουσίας και οι πολιτικοί τους σπόνσορες…

Εκτελεστές: οι ύαινες των ΜΜΕ…

Ενδεικτικά: «Μπαράζ ελέγχων στην οικονομία από Κομισιόν, ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Τράπεζα», «Πόθεν έσχες για ακίνητα...», «Αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες...». «Τα προβλήματα, οι δυσκολίες και οι αβεβαιότητες του 2010 - η χρονιά των γρίφων». «Πώς γίναμε το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης». «Τα δύσκολα στοιχήματα για το 2010... Αποφασισμένος για επώδυνα μέτρα φέρεται ο Γ. Παπανδρέου». «Από σήμερα μαζεύουμε αποδείξεις»: Πρωτοσέλιδοι τίτλοι.

Το ίδιο ρεφρέν: Η οικονομία, οι εξελίξεις, τα μέτρα...

Στα τηλεοπτικά κανάλια όλο αυτό το τρομοκρατικό σκηνικό προβάλλεται πιο τελετουργικά.

Στ ίδιο μήκος κύματος κινούνται και τα «ανεξάρτητα» ιστολόγια…

Τρόμο-ϋστερία ολοκληρωτική!!!

Επαναλαμβάνουμε κουραστικά. Η τρομοκρατία σε όλες τις εκδοχές της και τις ποικιλίες της αποτελεί για το καθεστώς προνομιούχο μέσον άσκησης πολιτικής εξουσίας, με ένα και μοναδικό στόχο:Να αποδεχτεί ο λαός όλες τις συμφορές και να θυσιάσει και τα έσχατα υπολείμματα των οικονομικών και πολιτικών πόρων του, τις δημοκρατικές ελευθερίες του…

Επιχειρούν όλοι να εμφανίσουν ως μονόδρομο κάθε μέτρο που διαρρέει η κυβερνητική προπαγάνδα, αφού πρώτα έχουν δημιουργήσει ένα υπέδαφος «αποδοχής» στηριγμένο στην ιδεολογική τρομοκρατία και τον εκφοβισμό. Μέσα από τη μαύρη προπαγάνδα και με καθημερινή πλύση εγκεφάλου, υποβάλλουν τους εργαζόμενους στην ιδέα της «αναγκαιότητας» και του «δεδομένου» των μέτρων.

Επιχειρούν να δημιουργήσουν άτομα τρομοκρατημένα, άβουλα, χωρίς ηθικές αντιστάσεις, τα οποία θα είναι σε θέση να αποδεχτούν ακόμα και τις χειρότερες λύσεις, αρκεί να γλιτώσουν από τον εφιάλτη.

Εναν εφιάλτη που παίρνει τις μορφές της ΕΕ, του ΔΝΤ, των «αγορών», των τιμωρών που μας απειλούν με οικονομική κατάρρευση και εξοστρακισμό από τον πολιτισμένο κόσμο του κεφαλαίου.


Πρόκειται για επεξεργασμένες μεθόδους ψυχολογικού πολέμου, τις οποίες χρησιμοποιούν για να προωθήσουν μέτρα, τα οποία είχαν ήδη προαποφασίσει πριν την εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης, και σήμερα στο όνομά της επιχειρούν να τα εφαρμόσουν.

Η νέα επέλαση στο Ασφαλιστικό,
οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, προωθούνται σε όλες ανεξαιρέτως τις χώρες της ΕΕ, και σε αυτές με υψηλά ελλείμματα, και σε αυτές που εμφανίζουν μικρά.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια καλοστημένη απάτη και σε έναν κολοσσιαίο σωρό από ψέματα…


Η κυβέρνηση δρομολογεί αντιλαϊκή καταιγίδα μέτρων προετοιμάζοντας το «Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης», οι στόχοι του οποίου θα ενισχύσουν τα μέγιστα το κεφάλαιο.

Βασικές επιδιώξεις η μείωση των ελλειμμάτων, που σημαίνει γεμάτα κρατικά ταμεία για γενναίες ενισχύσεις των επιχειρηματιών για επενδύσεις, σε συνδυασμό με δραστικές περικοπές σε τομείς της λεγόμενης κοινωνικής πολιτικής και δημιουργία φτηνών εργατών για μεγαλύτερη κερδοφορία.

Πυρήνας του «Προγράμματος Σταθερότητας»
είναι η «εισοδηματική πολιτική» για τον δημόσιο τομέα με πάγωμα μισθών, περικοπή επιδομάτων, (είναι πιλότος και για τον ιδιωτικό τομέα).

Επιβάλλεται αύξηση φορολογίας εισοδήματος, αύξηση ειδικών φόρων κατανάλωσης στα τσιγάρα, στα ποτά, στη βενζίνη, στο πετρέλαιο θέρμανσης των νοικοκυριών.

Περιλαμβάνει ακόμη μείωση συντάξεων, παροχών Υγείας - Πρόνοιας, άρα και εμπορευματοποίησης, καθώς και ιδιωτικοποιήσεις και απελευθέρωση υπηρεσιών.

Πρόκειται για σφαγή του λαϊκού εισοδήματος.

_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
κολλητήρι
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιαν 07, 2010 5:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος



Πηγή:
http://trelogiannis.blogspot.com/search/label/%CE%93%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B5%CF%82
Επιστροφή στην κορυφή
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιαν 07, 2010 7:37 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ένα εύστοχο κείμενο από το «Ριζοσπάστη» (σε κάποια ζητήματα είναι ευρηματικός)


Τα ευρηματικά σκίτσα ΕΔΩ:
http://resaltomag.blogspot.com/



Όλοι φοροεισπράκτορες...


ΑΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑΜΕ καλά, το «κόλπο» έχει ως εξής: Εμείς θα μαζεύουμε αποδείξεις και ο Παπακωνσταντίνου ...τα λεφτά μας!

Το σκεφτήκανε από εδώ, το σκεφτήκανε από εκεί και αποφάσισαν να μετατρέψουν όλους τους Ελληνες σε ...φοροεισπράκτορες.

Λίγο - πολύ, θέλουν να κυνηγάμε ο ένας τον άλλον κι ακόμη καλύτερα να κατηγορούμε ο ένας τον άλλον για τη φτώχεια μας.

Να βρίζει ο μισθωτός τον αγρότη, ο αγρότης τον μικροεπαγγελματία, ο μαγαζάτορας τον συνταξιούχο και να πηγαίνει ...κυκλικά το πράγμα.

Βοηθάνε, άλλωστε, σε αυτό - όπως θα έχετε διαπιστώσει - και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Ετσι, αφού θα έχουμε αλληλοεξοντωθεί μεταξύ μας, αυτοί θα συλλέξουν τον ΦΠΑ που όλοι θα έχουμε πληρώσει (πλην, φυσικά, των βιομηχάνων, εφοπλιστών κ.λπ.) και θα τον ...αποδώσουν στις Βρυξέλλες.

Κι εμείς θα μείνουμε με τις αποδείξεις στο χέρι, να τις κοιτάμε και κάποιοι να βαυκαλιζόμαστε ότι κάναμε το ...καθήκον μας για την οικονομία της χώρας και ενάντια στην κρίση.

Γεγονός είναι, πάντως, ότι εδώ και χρόνια τα ...ίδια παιγνιδάκια κάνει κάθε νέα κυβέρνηση με το φορολογικό σύστημα. Μόνο που ανεξαρτήτως κυβέρνησης ...πάλι ο ίδιοι «βάζουν πλάτες». Δηλαδή, εμείς!

ΠΑΝΤΩΣ, ΑΥΡΙΟ αναμένεται στην Ελλάδα κλιμάκιο της Κομισιόν. Θα μας ελέγξει για να δει πού πάνε τα πράγματα. Θα δώσει τις κατευθύνσεις του, θα κάνει τις παρατηρήσεις του και όλα τα σχετικά.

Είναι που ...έχουμε βγει από την επιτήρηση ως οικονομία! Πάλι καλά, δηλαδή. Αλλιώς τι ακριβώς θα συνέβαινε;

Κι αν οι κυβερνώντες - χτεσινοί και σημερινοί- ανέχονται να είναι κάτω απο τέτοιες εποπτείες, αφού σε αυτά τα συμφέροντα δίνουν αναφορά, δε συμβαίνει το ίδιο και με μας.

Αλλωστε, αρκετά τους έχουμε πληρώσει τους «Ευρωπαίους εταίρους» μέχρι σήμερα. Δε νομίζετε;


Πηγή:
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5437385&publDate=6/1/2010

_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κλασσικοπερίπτωση
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 08, 2010 5:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ....



Τα αντανακλαστικά του Έλληνα όταν τον πιέζουν είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες από την έναρξη της "κυνηγετικής περιόδου αποδείξεων" και βρέθηκε συμπολίτης μας ο οποίος βγάζει στο σφυρί αποδείξεις.

Προφανώς η φωτογραφία της αγγελίας που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο είναι ένα πικρό καλαμπούρι που απλώς αναδεικνύει την ανοησία της νεοφιλελεύθερης σοσιαλδημοκρατικής "ανασυγκρότησης".

Αν ήθελαν οι κυβερνώντες να τιμήσουν το δεύτερο συνθετικό του κομματικού τους λογότυπου, τότε θα στρέφονταν απ΄ ευθείας και αμέσως εναντίον όσων οι ίδιοι κατήγγειλαν προεκλογικά για διασπάθιση του δημοσίου πλούτου, φοροκλοπή κλπ. Αντί για αυτό με "συμμετοχική" πονηριά έβαλαν τον απλό και αδύναμο πολίτη να βγάλει το φίδι απο την τρύπα δίνοντάς του την εντολή να γίνει "κυνηγός επικηρυγμένων".

Η προπαγάνδα της ευρωπαϊκής τρομοκρατίας των ελεγκτών,
η αλήθεια για την εγκληματική ευθύνη της κυβέρνησης του Καραμανλή και η απειλή της πτώχευσης, είναι τα τρία βασικά επιχειρήματα που χρησιμοποιεί η σημερινή κυβέρνηση γαι να μας πείσει ότι η νεοφιλελεύθερη και αντιλαϊκή πολιτική της είναι αναγκαία και σωτήρια. Ο τρομοκρατημένος και φοβισμένος λαός έχει πεισθεί ότι δεν υπάρχει πια ηγέτης σε αυτό τον τόπο αλλά ένας εκκαθαριστής επιχειρήσεων υπό πτώχευση, ο οποίος απλώς ακολουθεί τις εντολές των ...μεγάλων.

Ποιός άραγε εξ ημών πιστεύει ότι με την απόχη που μας μοίρασε ο Παπακωνσταντίνου θα πιαστούν οι καρχαρίες και τα αρπακτικά; Ο στόχος τους είναι προφανής και απλός :

Οι τραπεζίτες που έκλεψαν με την βοήθεια του Καραμανλή 25 δίς. από τις τσέπες μας, οι καλοπληρωμένοι λακέδες των μεσαζόντων, οι μιζαδόροι και η παρέα τους, ο κάθε άχρηστος αρχοντοχωριάτης που με τα "κονέ" του εξασφάλισε το μηνιάτικο παντεσπάνι και όλοι όσοι ψάλλουν μαζί με τον Βουλγαράκη τον ύμνο του νεοφιλελευθερισμού ("Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό"), πρέπει να μείνουν στο απυρόβλητο και στην αφάνεια. Όλοι αυτοί μαζί με τους σημερινούς πολιτικούς του Ψυχικού, της Φιλοθέης και της Εκάλης θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο για να ξαναπάει πάλι η "πλέμπα" στο γκέτο της.

Όλοι εμείς που η μυρωδιά του χνώτου μας δεν μυρίζει ακριβό πούρο και ουίσκι ή που δεν έχουμε τα λεφτά και το χρόνο να τρέχουμε στα ακριβά γυμναστήρια θα μείνουμε με ανοιχτό το στόμα περιμένοντας να πέσει κανένα ψίχουλο;


Πηγή:
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2010/01/blog-post_5210.html
Επιστροφή στην κορυφή
Λή Όσβαλντ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 08, 2010 6:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φορολογούν αναδρομικά την Εκκλησιαστική περιουσία;
Επιστροφή στην κορυφή
Λή Όσβαλντ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 08, 2010 6:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Φορολόγηση Εκκλησίας Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Εστάλη έγγραφο από τις κατά τόπους ΔΟΥ στις Εκκλησιαστικές Αρχές για φορολόγηση με 10% της Εκκλησιαστικής Περιουσίας, για το διάστημα 2007-2009,μάλλον ως συμπλήρωμα της έκτακτης εισφοράς. Η εκκλησία αντιδρά με βάση την αντισυνταγματικότητα της αναδρομικής φορολόγησης και θα θέσει το θέμα στην επόμενη Ι.Σ.
Επιστροφή στην κορυφή
κολλητήρι
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 10, 2010 11:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΑ;




Και γιατί να αλλάξουν; Δεν πάνε κάθε τόσο και τους ψηφίζουν με τον κώλο; Καλά κάνουν τα πασόκια! Οι νεοδημοκράτες, σαν κολεγιόπαιδα που ήταν οι περισσότεροι της γαλάζιας Κυβέρνησης, δεν ήξεραν τρόπους να ελιχθούν. Τον μόνο τρόπο που ήξεραν ήταν να μπουκώνουν με χρήμα κάποιες γραφίδες και κάποια στόματα για να εκπέμπουν θετικά μηνύματα για την Κυβέρνηση. Και πάλι δεν τα κατάφερναν.

Τα πασόκια όμως είναι επιστήμονες στην πολιτική ντρίπλα. Έχουν άλλη φόρμουλα: την ''δίκιο έχεις''. Δέρνουν δηλαδή τα ΜΑΤ του Χρυσοχοϊδη; Βγαίνει ο Χρυσοχοϊδης αμέσως και λέει ''δίκιο έχετε, θα τιμωρηθούν αυστηρά οι υπεύθυνοι'' και ύστερα βγάζει και ένα λογύδριο που να καταγγέλλει ρατσιστικές, φασιστικές, ναζιστικές κι εγώ δεν ξέρω τι άλλες συμπεριφορές. Πάει αυτό. Βγάζουν τα τέλη κυκλοφορίας, τα λεγόμενα ''πράσινα''. Πράσινα, δηλαδή οικολογικά, όχι πασοκικά.

Έτσι πάει το μόνιμο κορόιδο και πληρώνει ένα ταγάρι λεφτά επειδή το σταρλετάκι είναι βάρος για το περιβάλλον, λες και έχει λεφτά να πάρει καινούριο αλλά έτσι από ''ΑΠΟΨΗ'' κρατάει το σαραβαλο-στάρλετ. Τι λένε τα πασόκια; ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΤΕ! Τζέφρυ, το ''δίκιο'' δεν γίνεται να το βράσεις και να το φας, ούτε με ''δίκιο'' θα πληρωθεί η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ και η ΕΥΔΑΠ του φουκαρά με το στάρλετ που του πήρες τα φράγκα για να πληρώσει την ΑΔΥΝΑΜΙΑ του να πάρει καινούριο ''οικολογικό'' αυτοκίνητο.


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ:
http://apergospastis.pblogs.gr/2010/01/allazoyn-ta-pasokia.html

Επιστροφή στην κορυφή
Καχύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 12, 2010 12:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η τρομοκρατία των δημοσκοπήσεων




Μια άλλη μορφή τρομοκρατίας είναι αυτή των δημοσκοπήσεων.

Η τρομοκρατία της Νέας Τάξης και των γενιτσάρων της κατακλύζει σαν νεροποντή τα πάντα…


Η τρομοκρατία των δημοσκοπήσεων αποσκοπεί στην αποδοχή και νομιμοποίηση της κυβερνητικής αναλγησίας.

Οι γραφίδες του καθεστώτος και τα τελετουργικά τηλεοπτικά θεάματα επιχειρούν να εκφοβίσουν τον ελληνικό λαό και να αποσπάσουν την ανοχή του στο πετσόκομα των δικαιωμάτων τους.

Επιχειρούν με ποικίλα «ευρήματα» να μας πείσουν να αποδεχτούμε το θάνατό μας…

Είναι χαρακτηριστικό το δημοσκοπικό «εύρημα» της κυριακάτικης εφημερίδας (ΕΘΝΟΣ).

Παρουσιάζει η εφημερίδα του «εθνικού εργολάβου»
δημοσκόπηση στην οποία το 72,9% των ερωτηθέντων εμφανίζεται πρόθυμο να κάνει κάποιες οικονομικές θυσίες ώστε να ξεπεραστεί η κρίση, ενώ ένα 57,1% θεωρεί ότι τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί είναι γενικά προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αφήνουμε κατά μέρος τον τρόπο με τον οποίο διατυπώνονται τα ερωτήματα προκειμένου να αποσπάσουν τις βολικές - για τον πελάτη κάθε δημοσκοπικής εταιρείας - απαντήσεις.

Η ουσία όμως είναι μία:
Κατασκευάζουν «ευρήματα» μιας εικονικής πραγματικότητας για να μετρήσουν, από τη μια, την αποτελεσματικότητα της ιδεολογικής τρομοκρατίας υπέρ των μέτρων, και από την άλλη, να ενισχύσουν τα μέτρα.

Προσπαθούν να δώσουν σε μέτρα αντιλαϊκά και άδικα ένα προφίλ φιλολαϊκό και δίκαιο, για να μπορούν μετά να ισχυρίζονται ότι οι βάρβαρες ανατροπές έχουν λαϊκό έρεισμα.

Τρομοκρατικά τεχνάσματα απάτης και θηριώδους πλύσης εγκεφάλου.

Γιατί, όμως, αφού παρουσιάζουν τέτοιες δημοσκοπήσει δεν θέλουν ένα δημοψήφισμα για να καταγραφεί πραγματικά και όχι εικονικά η πραγματικότητα;



Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες