Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η πολιτική νωθρότητα του Αντώνη Σαμαρά

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιαν 09, 2010 1:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η πολιτική νωθρότητα του Αντώνη Σαμαρά Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η πολιτική νωθρότητα του Αντώνη Σαμαρά




Τίποτα δεν είναι πιο επικίνδυνο στην πολιτική, προπάντων σε μια κρίσιμη περίοδο όπως η σημερινή, από τις αφοριστικές καταγγελίες και τη νωθρότητα της σκέψης: Τα κύρια χαρακτηριστικά των καιροσκόπων, τύπου Καρατζαφέρη, καθώς και του ΚΚΕ με την κούφια αντικαπιταλιστική ρητορική…

Τίποτα δεν είναι πιο επικίνδυνο, στις σημερινές περιστάσεις του αλλοδαπού εποικισμού, από τα μισόλογα και το ζαχαρωμένο δηλητήριο των κομματικών «ανακοινώσεων».

Τίποτα δεν είναι πιο επικίνδυνο από τη στάση εκείνων των πολιτικών που μιλάνε με διφορούμενα «πατριωτικά» πάνω στον κυβερνητικό εφιάλτη και ιδιαίτερα σιωπούν για το κυβερνητικό νομοσχέδιο περί της ιθαγένειας.

Και αναφερόμαστε συγκεκριμένα στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έθρεψε «εθνικές» ελπίδες και θέλει να προβάλλεται ως «εθνικά» ευαίσθητος…

Η πολιτική του νωθρότητα είναι σκανδαλώδης!

Όλος ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί για το κυβερνητικό νομοσχέδιο περί της ιθαγένειας και αυτός ακόμα «συσκέπτεται» με το εαυτό του…

Σχεδιάζεται, προωθείται και επικυρώνεται και νομικά ο θάνατος της ελληνικής κοινωνίας και ο Αντώνης Σαμαράς όχι μόνο δεν μπαίνει μπροστάρης στον αγώνα του ελληνικού λαού που κοχλάζει από οργή, αλλά και σιωπά σκανδαλωδώς, φέρεται «ευγενικά», δηλαδή φοβισμένα και πολιτικά νωθρά, σπέρνοντας πελώρια κύματα απογοήτευσης…

ΟΧΙ σε μας, αλλά σε αυτούς που τον πίστεψαν…

Φυσικά δεν θα περίμενε κανείς ο Σαμαράς να σηκώσει τη σημαία της Επανάστασης. Εντός των τειχών βρίσκεται. Πιστεύει βαθιά στο σύστημα και υπακούει στη λογική και τους νόμους του…

Ωστόσο και οι «ρεφορμιστές» αγωνίζονται για κάποια κεκτημένα και κυρίως για την επιβίωσή τους.

Οι «ρεφορμιστές» του «πατριωτισμού» δεν φαίνεται να είναι ικανοί ούτε τα «συμφέροντα», όχι της πατρίδας, αλλά και τα δικά τους να υπερασπιστούν…

Μάλλον έχουν πάψει να είναι και «ρεφορμιστές». Αποτελούν καθαρά «γρανάζια» του καθεστώτος:
όπως ακριβώς και η ηγεσία του ΚΚΕ, η οποία έχει πάψει προ πολλού να είναι και ρεφορμιστική, ακριβώς γιατί δεν έχει τίποτα πλέον να διαπραγματευτεί…

Και όλα αυτά περί κατάργησης του νόμου του ΠΑΣΟΚ, αν θα έρθει ο Σαμαράς στην κυβέρνηση (αυτά ψελλίζουν) είναι παραμύθια για μωρά παιδιά: Ελιγμοί πολιτικαντισμού…

Με αυτό το νομοσχέδιο δεν θα έρθει ΠΟΤΕ στην κυβέρνηση κανένας Σαμαράς…

Θα υπάρξει ολοκληρωτική δικτατορία εκείνων των πολιτικών δυνάμεων που θα «γλείφουν» τους έποικους-εισβολείς…

Το νομοσχέδιο αυτό δεν θα αποτελέσει απλώς τη ληξιαρχική πράξη θανάτου της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και του Σαμαρά…

ΙΣΩΣ, ζώντας αυτόν τον εφιάλτη, να βγάλουμε τις παρωπίδες…

Να αντιληφθούμε ότι δεν μπορεί να εναποθέτουμε τις τύχες μας και τη ζωή μας στους εκλογικούς πληρεξούσιους…


_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 10, 2010 11:44 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Aντιθετα ειναι πραξη σωφροσυνης.
Εχετε πολυ σωστα εντοπισει την αλλαγη στο καθεστωτικο ρολο δεξιας με αριστερα και ιδιως με το ΠΑΣΟΚ.
Εχετε επισης επισημανει οτι ο Καραμανλης ουσιαστικα παρεδωσε την εξουσια.
Αυτα ομως εχουν πολιτικοψυχολογικες συνεπειες.
Οταν μια πολιτικη παραταξη δεν χανει απλως αλλα παραδιδεται ακολουθει πτωση του ηθικου,διαρροη κυμαινομενων οπαδων και στοιχειων,μειωση της αυτοπεποιθησης ολων ,ακομη και αμφιβολια για τις αξιες που εκφραζει.Αντιθετα ο αντιπαλος αποκτα προσθετη σιγουρια και βεβαιοτητα και συνασπιζει πασης φυσεως ανθρωπους.
Το 1945 η αριστερα παρεδωσε τα οπλα στη Βαρκιζα.Ακολουθησε μεγαλη απογοητευση των υποστηρικτων της,διαρροη οπαδων που κοιταξαν να σωθουν προσωπικα και ενισχυση του αντιπαλου.Η προσπαθεια να ξαναρχισει μετα απο ενα χρονο ηταν τυχοδιωκτικη κινηση που δεν την ακολουθησαν παρα πολλοι απο τους πρωην εαμικους και κατεληξε στην καταστροφη της.
Αν και τωρα δεν ειχαμε φυσικα ενοπλες συγκρουσεις το 2009 (για την ακριβεια απο το Δεκεμβριο του 2008) ηταν η "Βαρκιζα" της δεξιας.Αφου ανεχοταν επι ενα χρονο τους αναρχικους να καινε,να σπανε χωρις αντιδραση και τα ΜΜΕ να την εξευτελιζουν πηγε σε εκλογες που ολοι ηξεραν οτι θα χασει και συνετριβη ενω σε ολο τον κοσμο τα γεγονοτα φανηκαν σαν παραδοση της εξουσιας.Αμεσως οι παντες στραφηκαν προς το νικηφορο ΠΑΣΟΚ και τον πρωτο μηνα μετα τις εκλογες οι δημοσκοπησεις το εδειχναν στο 50-55% ενω η ΝΔ επεσε στο 20%.
Οι εσωκομματικες εκλογες της ΝΔ ηταν απλως το φιλι της ζωης για να μη διαλυθει τελειως αλλα υπαρχει ακομη πολυ αρνητικη ενεργεια και ηττοπαθεια.Η ανασυγκροτηση του χωρου ειναι υποθεση πολλων ετων.
Αυτη τη στιγμη ειναι δεδομενο οτι το μονο κομμα που κρινεται ευρυτερα ικανο να κυβερνησει ειναι το ΠΑΣΟΚ και συγκεντρωνει τη στηριξη ΜΜΕ,κεφαλαιου,συνδικατων και αλλων.
Το να παει σε μετωπικη συγκρουση με το ΠΑΣΟΚ τωρα ο Σαμαρας ειναι σα να μεταβληθει σε ενα ειδος κοινοβουλευτικου ......Ζαχαριαδη που θα επιδιωξει ρεβανς λιγους μηνες μετα την παραδοση ανευ ορων.
Πολυ ευλογα θα αναρωτηθουν οι παντες τι ακριβως θελει ενα κομμα που αφου οδηγησε τη χωρα σε οικονομικη κριση και παρεδωσε τα οπλα τωρα επιζητει να ανατρεψει αυτους στους οποιους παραδοθηκε.
Η αιτιολογια οτι αυτο γινεται μονο και μονο λογω του νομου των μεταναστων δεν στεκει καθως ολοι ηξεραν τις αποψεις του Παπανδρεου.Τις ηξεραν και παρ ολα αυτα παραδοθηκαν.Τι θελουν τωρα,να μην εφαρμοσει ο νικητης το σχεδιο του.Και παλι αυτο μοιαζει με τα μεταβαρκιζιανα παραπονα των αριστερων οτι τοτε η δεξια εκανε αυτα που ηθελε παντα να κανει λες και υπηρχε καμμια αμφιβολια για το τι θα γινοταν.
Χθες δημοσιευθηκαν νεες δημοσκοπησεις που δειχνουν το ΠΑΣΟΚ σταθερα 10 μοναδες μπροστα-δεν ειναι πλαστες οπως ευκολα καταγγελλονται αλλα η αντανακλαση του πριμ του νικητη.
Οσο και αν μην τη συμφερει η ΝΔ δεν μπορει να κανει τιποτε αλλο απο μια τυπικη αντιπολιτευση στη βουλη στο νομο.Καθε δυναμικη αμφισβητηση της εξουσιας του ΠΑΣΟΚ θα φερει τα αντιθετα αποτελεσματα τωρα.
Η ωρα της ΝΔ να αλλαξει καπως τη πορεια της χωρας ηταν η ωρα του Καραμανλη.Δεν τα εκανε ολα λαθος (σχεδιο Αναν,βετο στα Σκοπια) αλλα γενικα απετυχε.
Τωρα δε γινεται.
Θα χρειασθουν χρονια για να σηκωσει η ΝΔ κεφαλι με σταδιακη προσχωρηση ντοπιων πασοκων και αριστερων που θα δυσφορουν απο τα προνομια των ξενων.Δεν ειναι της παρουσης στιγμης.
Φυσικα εαν εσεις ή καποιος αλλος φτιαξει ενα αριστερο χωρο αντιμεταναστευτικο τα πραγματα αλλαζουν. Τετοιο πραγμα ομως δεν εχει γινει πουθενα στον κοσμο.
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 10, 2010 1:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Σαμαράς κέρδισε γι’ αυτά που δεν κάνει τώρα…

Φίλε μου όλα αυτά που γράφεις είναι μια καθεστωτική μοιρολατρία, μέσω της οποίας επιχειρείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα…

Γι’ αυτό μπερδεύεις όχι μόνο τις εποχές, αλλά και τις έννοιες.

Μπερδεύεις το περιεχόμενο της «ήττα»:
Την ήττα την κοινωνική και στρατιωτική της Αριστεράς που έγινε από την προδοσία της ηγεσίας της, με την ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ήττα της Ν.Δ.

ΚΑΜΙΑ πραγματική ήττα ή νίκη του ΠΑΣΟΚ δεν έχει υπάρξει.

Πρώτον: Λειτουργούν στο ίδιο κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο. Δύο διαφορετικές κεφαλές διαχείρισης του συστήματος είναι.
Ας μη μας διαφεύγει, λοιπόν αυτό το ΟΥΣΙΩΔΕΣ…

Δεύτερον: Σε επίπεδο κοινοβουλευτικό καταγράφηκε μια ήττα του ΣΥΝΟΛΟΥ του πολιτικού κόσμου. Το ΠΑΣΟΚ, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του κόμματός σου, δεν εισέπραξε σε ψήφους ΤΙΠΟΤΑ. Πήρε ακριβώς τους ίδιους που είχε πάρε το 2004!!!

Και αυτό σου διαφεύγει…

Τρίτον. Η αποχή που κυρίαρχα «κτύπησε» τη Ν.Δ., σε συνδυασμό με τη κραυγαλέα στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τη σχετική συρρίκνωση των λεγόμενων «αριστερών» κομμάτων ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ τούτο: Ότι ο ελληνικός λαός είναι αηδιασμένος ακριβώς από τη «νωθρότητα», την έλλειψη αγωνιστικής διάθεσης πάνω στα φλέγοντα ζητήματα της εποχής μας: τα εθνικά και ιδιαίτερα το λαθρομεταναστευτικό είναι τα ΚΟΡΥΦΑΙΑ.

Και από δω ακριβώς ζει και τρέφεται και ο καραγκιόζης της πολιτικής μας ζωής: Ο Καρατζαφέρης.

Αν στη θέση του Καρατζαφέρη υπήρχε μια σοβαρή πολιτική προσωπικότητα και ένα πραγματικό κόμμα, θα είχε σαρώσει…

Και αυτό σου διαφεύγει ή δεν θέλεις να το διακρίνεις…

Τέταρτον: Σήμερα ο κόσμος καίγεται και η ελληνική κοινωνία βράζει. Ο ελληνικός λαός θέλει πολεμιστές και τολμηρές πρωτοβουλίες.

Το ΠΑΣΟΚ με ένα κόμμα πραγματικά λαϊκό για να μη πω επαναστατικό (και ενοχλήσω) θα είχε σκορπίσει.
Δεν στέκεται στα πόδια του από δική του δύναμη, αλλά από την ανυπαρξία των άλλων. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία κοινωνική και πολιτική δυναμική. Αντίθετα έρχεται σε οξεία και κάθετη ρήξη με την ελληνική κοινωνία. Στηρίζεται απλώς από την ανυπαρξία των άλλων.

Και αυτό σου διαφεύγει…

ΤΙΠΟΤΑ δεν ευσταθεί από αυτά που ισχυρίζεσαι.

Αν ο Σαμαράς μπορούσε να συγκρουστεί μετωπικά με το ΠΑΣΟΚ θα συσπείρωνε όλο τον ελληνικό λαό…

Απλώς δεν μπορεί, αλλά ούτε και θέλει.

Στηρίζει επί της ουσίας την πολιτική του κεφαλαίου και είναι εγκλωβισμένος μέσα στις μυλόπετρες αυτής της πολιτικής.

Ούτε στα «εθνικά» δεν μπορεί να «παίξει» με κάποια σχετική, έστω και δημαγωγική, πολιτική άνεση, ακριβώς διότι και τα «εθνικά» δεν είναι τίποτε άλλο παρά η προέκταση της πολιτικής του διεθνούς κεφαλαίου και όχι αυτόνομα ζητήματα…

Ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, μέσα στην οξύτητα της καπιταλιστικής κρίσης, ο Σαμαράς δεν έχει την πολυτέλεια (δεν του την παρέχουν τα κέντρα εξουσίας) να ελιχθεί πάνω στα «πατριωτικά», με ευδιάκριτες και καθαρές πρακτικές πρωτοβουλίες.

Πολυτέλεια που έχει η προβοκατόρικη «τσόντα», ο Καρατζαφέρης, ακριβώς γιατί γι’ αυτό τον έχουν κατασκευάσει: να βρωμίζει κάθε αυθεντική πρωτοβουλία «Κοινωνικά εθνική»…


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 11, 2010 11:19 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Αντώνης Σαμαράς πήρε θέση

Μεταφέρουμε από το «πολιτικό Σαφάρι»:

http://politikosafari.blogspot.com/2010/01/blog-post_1786.html





"ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ "ΠΕΡΙΚΛΕΙΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ" , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ... "ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ"...



Η ΝΔ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τους μετανάστες, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Δεσμεύτηκε δε ότι η ΝΔ θα καταργήσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και πως θα ενισχύσει τον εθνικό χαρακτήρα της παιδείας,σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 2 του Συντάγματος.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε ότι στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση να μην προχωρήσει βιαστικά σε μαζικές νομιμοποιήσεις μεταναστών, χωρίς τις προϋποθέσεις που βάζουν τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη.

"Η κυβέρνηση δεν άκουσε αυτή την έκκληση", συνέχισε και ανέφερε ότι έστειλε υπόμνημα στον υπουργό Εσωτερικών με τους λόγους για τους οποίους η ΝΔ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Ο Αντώνης Σαμαράς επεσήμανε πως άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν αντιμετωπίζουν τα κύματα παράνομης μετανάστευσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αλλά παρ' όλα αυτά υιοθετούν αυστηρές προϋποθέσεις για την πολιτογράφηση και την απόδοση ιθαγένειας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ακόμη ότι είναι ένα νομοσχέδιο που διευκολύνει την είσοδο μεταναστών παράνομα, ώστε να κάνουν παιδιά στην Ελλάδα και στη συνέχεια να παίρνουν τα παιδιά αυτόματα την ιθαγένεια κι έτσι να νομιμοποιούνται και οι γονείς τους.

"Οι Έλληνες είναι λαός, δεν είναι "πληθυσμός".


Και εκείνο που μετατρέπει το "γεωγραφικό χώρο" σε ενιαία χώρα και τον "τοπικό πληθυσμό" σε λαό, είναι η ταυτότητά του.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγοντας είπε ότι η Ελλάδα είναι μια ανοικτή δημοκρατική κοινωνία και "δεν θέλουμε να την κάνουμε 'περίκλειστο φρούριο', αλλά και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ‘’ξέφραγο αμπέλι’’

ΣΧΟΛΙΟ Εξόριστου:

Αναμφίβολα είναι θετικό που ο Αντώνης Σαμαράς αντιτάχθηκε στο κυβερνητικό σχέδιο περί ιθαγένειας.

Ωστόσο η θέση αυτή είναι πολύ «νωθρή», και ανώδυνη, μια θέση για «μουσική του μέλλοντος».

Φυσικά σε εκλογικό επίπεδο
και από έναν πολιτικό του καθεστώτος δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς περισσότερα πράγματα. Θα ήταν ένας αθεράπευτος ρομαντικός…

Οφείλουμε, όμως, να επισημάνουμε ότι από το «ολότελα καλή και η Παναγιώταινα»!

Οφείλουμε, βεβαίως να επισημάνουμε και κάτι άλλο: Ότι με τέτοιου είδους διακηρύξεις εκλογικού χαρακτήρα καμία ανάσχεση δεν μπορεί να γίνει στην «εκτέλεση» των κυβερνητικών «συμβολαίων».

Χωρίς τολμηρές πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις, χωρίς να έρθει ο ελληνικός λαός στο προσκήνιο, οι διακηρύξεις Σαμαρά και τα δημαγωγικά εκλογικά τερτίπια περί δημοψηφισμάτων (Καρατζαφέρης), αποτελούν στάχτη στα μάτια: Λόγια για εσωτερική κατανάλωση, κούφιες φράσεις πολιτικής ρητορείας…

Στις προεκλογικές συγκεντρώσεις, όλοι αυτοί οργώνουν σπιθαμή προς σπιθαμή την Ελλάδα για ψήφους.


ΤΩΡΑ που η Ελλάδα «καίγεται» και ισοπεδώνεται κυριολεκτικά μένουν στα γραφεία τους και καταναλώνουν καταγγελίες, άσφαιρες εκλογικές ανακοινώσεις…

Αυτό και μόνο δείχνει την υποκρισία και τη δημαγωγία των λόγων τους…

Στην κατάσταση, βεβαίως, που βρισκόμαστε κάτι μπορεί να είναι και αυτό. Είναι τουλάχιστον καλύτερο από τη ΣΙΩΠΗ…



_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κωνσταντίνος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 12, 2010 9:48 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Χλιαρή παρέμβαση Σαμαρά για την ελληνοποίηση των (λαθρο)μεταναστών

Άλλα λόγια, ν' αγαπιόμαστε...
ή πως κάνεις μία τρύπα στο... νερό!





Σήμερα, επιτέλους, ο Αντώνης Σαμαράς εδέησε να τοποθετηθεί για την λαθρομετανάστευση και για τη νομιμοποίηση των ορδών που έρχονται συνεχώς στην χώρα. Με την πρώτη ματιά, ο λόγος του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας δείχνει πως πρόκειται για μία καθαρά πολιτική παρέμβαση, που δεν ακουμπά στο ελάχιστο την πραγματικότητα, αλλά τουναντίον επιμένει στην απόδοση ιθαγένειας, καλύπτοντάς την πρόχειρα με μία γενική δήλωση περί κατάργησης του νόμου όταν και όποτε αναλάβει την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία (σε περίπτωση συγκυβέρνησης δεν είπε τι θα πράξει...).

Μέχρι τότε όμως, πόσες εκατοντάδες χιλιάδες θα έχουν νομιμοποιηθεί; Και ποιές θα είναι οι συνέπειες αυτών των παράλογων ελληνοποιήσεων στην ελληνική κοινωνία και την οικονομία;

Γιατί ο κύριος Σαμαράς συνεχίζει να αρνείται το δικαίωμα δημοψηφίσματος για το συγκεκριμένο ζήτημα; Και γιατί, επίσης, δεν τοποθετήθηκε στους κινδύνους που θα αντιμετωπίσει η Ευρώπη από την τακτική της ελληνοποίησης αυτών των εκατοντάδων χιλιάδων και ίσως εκατομμυρίων λαθρομεταναστών;

Και γιατί ο κύριος Σαμαράς επιμένει στο δικαίωμα ψήφου των λαθρομεταναστών;

Μήπως η παρέμβαση αυτή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι απλώς μία ιδιάζουσα συμπλέουσα αντιπολιτευόμενη πολιτική τακτική, καθαρής παραπλάνησης επί της ουσίας του πραγματικού θέματος και άκρατου λαϊκισμού; (για να μην χάνονται και τα προσχήματαWink

Σαφέστατα -και πολύ καλά το τονίζει, ο κύριος Σαμαράς- οι Έλληνες είναι λαός και όχι πληθυσμός... Αν και θα έπρεπε να συμπληρώσει πως η Ελλάδα είναι χώρα και όχι χώρος... συγκέντρωσης των πονεμένων και κατατρεγμένων του πλανήτη...

Μήπως τελικά ο Αντώνης, με την συγκεκριμένη του παρέμβαση προσπαθεί να βγει ο ίδιος από το "περίκλειστο φρούριο" της απομόνωσης -που με δική του ευθύνη, λόγω απραξίας, περιήλθε-, αλλά του ξεφεύγει λίγο το... "γκάζι" και φεύγει ολοταχώς προς το ξέφραγο αμπέλι;

Τι θα γίνει, αλήθεια, εάν ακυρώσει ο ίδιος το νόμο και μετά ξαναέλθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και τον ενεργοποιήσει εκ νέου; Δεν μπορεί ο κύριος Σαμαράς να αντιληφθεί πως η στάση του κρίνεται από χλιαρή έως επικίνδυνη και πως περιπλέκει πολιτικά ένα ζήτημα το οποίο ανέτως μπορεί να επιλυθεί μέσω ενός δημοψηφίσματος;

Γιατί αναφέρθηκε ο κύριος Σαμαράς μόνο σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες του κυβερνώντος κόμματος, όταν η ζημιά που προκαλείται κάθε άλλο παρά ως μικρή μπορεί να χαρακτηρισθεί;

Γιατί αποφεύγει ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας να καταδείξει τον αλαλάζοντα ανθελληνισμό του κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ; (διατηρώ σαφείς επιφυλάξεις στο κατά πόσο συμφωνούν με τις σημερινές πολιτικές εξελίξεις όσοι ψήφισαν αυτή την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ).

Γιατί, τελικά,
ο Αντώνης αποφεύγει να σηματοδοτήσει μία περίοδο σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης ενός "ανένταχτου αγώνα" -έχοντας εξασφαλισμένη την υποστήριξη της κοινωνίας των ελλήνων πολιτών- κατά του ανθελληνικού έργου των σημερινών διαχειριστών της εξουσίας;

Γιατί αποφεύγει να συγκρουστεί με τους αχυράνθρωπους
και ουσιαστικά τους παρέχει "άσυλο" ή ακόμη και την πολιτική και χρονική δυνατότητα να συνεχίσουν την αντισυνταγματική και ανθελληνική τους πολιτική παρέμβαση;

Μήπως ο κύριος Σαμαράς νομίζει πως είναι προτιμότερο να δημιουργηθεί και να γιγαντωθεί το πρόβλημα με την ελληνοποίηση των λαθρομεταναστών, αντί να αντιμετωπισθεί έγκαιρα και να αποφευχθεί περαιτέρω υλοποίησή του;


Ολόκληρη η δήλωση του Α. Σαμαρά ΕΔΩ:
http://kostasxan.blogspot.com/2010/01/blog-post_294.html

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες