Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ο ραδιοσταθμός της Εκκλησίας σε ιδιώτες;

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Επισκέπτης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Δεκ 26, 2009 12:00 am    Θέμα δημοσίευσης: Ο ραδιοσταθμός της Εκκλησίας σε ιδιώτες; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Έχει γραφεί στο φόρουμ του ΡΕΣΑΛΤΟ πλήθος στοιχείων δια τη "νεοταξική επέμβαση στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος" (δεν είναι της Αρχιεπισκοπής)μέσα από τη νέα διεθυντική ομάδα. Παρακολούθησα τη λειτουργία με τον Αρχιεπίσκοπο και άκουσα σε ορισμένα πηγαδάκια να αναφέρονται πολλά από όσα εγράφηκαν σε τούτο το φόρουμ. Άκουσα ότι υπεβλήθησαν παραιτήσεις δημοσιογράφων (ενός ή άλλων δεν θυμούμαι).
Άκουσα όμως και κάτι που εμένα ως Κύπριο μου θυμίζει την περίπτωσιν του εκκλησιαστικού Σταθμού "Ο ΛΟΓΟΣ" τον οποίον η καμαρίλα του περιβάλλοντος του Αρχιεπισκόπου μας εκατόρθωσεν να φέρει εις τις αγκάλες του MEGA Channel του Λαμπράκη. Παραχωρήθηκε το management στους "πατριωτάρες" του MEGA Channel σε μία κρίσιμη στιγμήν δια τη νήσον μας. Αυτό που άκουσα σήμερα να αναφέρεται ως πορεία πλεύσης είναι να γίνει το ίδιον και δια τον Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος. Να δωθεί το management σε καναλάρχη της Ελλάδας. Η απαξίωση του Σταθμού και υπονόμευση του ορθοδόξου συστατικού του αποσκοπεί να οδηγήσει στην αντίληψη ότι η Εκκλησία δεν μπορεί από μόνη της να διαχειριστεί ένα Σταθμό και είτε αυτός να κλείσει, είτε να παραχωρηθεί η συχνότητα, είτε να δωθεί το management σε ιδιώτη καναλάρχη. Σήμερα εγώ έμαθα ότι ετοιμάζεται να παραχωρηθεί το managemnet σε ιδιώτη καναλάρχη. Δεν γνωρίζω ποιός μπορεί να είναι, αλλά αυτό ερμηνεύει πολλά. Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπός μας δεν είχε επαφή με τον έξω κόσμον και δεν γνώριζε τί έκαναν οι γύρω του. Πραγματικά ελπίζω ο δικός σας ο Ιερώνυμος να μην γνωρίζει επίσης και όλα να γίνονται "πίσω από την πλάτη του" και χωρίς την έγκρισίν του. Πρέπει όμως να σταματήσει το σημερινό κατάντημα του Σταθμού και να αποκαταστήσει τις πνευματικές ποιότητες που καταστρέφουν οι καινούριοι εκσυγχρονιστές.

Κάτι άσχετο που άκουσα σήμερα και με προβλημάτισε. Μπορεί κάποιος ιερωμένος να είναι κομματικό μέλος;

Αν κάποιοι αισθάνονται άβολα με την κυπριάζουσα γραφή μου, λυπούμαι αλλά ταξιδεύω για διακοπές στο εξωτερικό και τώρα βρήκα λίγο χρόνο να γράψω κάτι όπως ήθελα άμεσα να κάνω για να το απελευθερώσω από μέσα μου. Τα έγραψα γρήγορα και κάτι θα μου ξέφυγε στον λίγο χρόνο που διαθέτω για στάση.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Δεκ 26, 2009 10:42 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αν δείτε από ποιόν Όμιλο προέρχεται το δεξί χέρι του διευθυντή (βλέπε Φάληρο μεριά) καταλαβαίνουμε σε ποιον καναλάρχη προσανατολίζεται το μάνατζμεντ. Εκτός αν έχει αλλάξει στρατόπεδο.

Δεν μπορεί επίσης να είναι τυχαίο το πλήρως γλυψιματικό δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=97298

Θα έγραφε αυτή η εφημερίδα κάτι καλό για την Εκκλησία; Φυσικά όχι. Τότε προς τί η προβολή του διευθυντή;

Βέβαια, χρειάζεται επιβεβαίωση, αλλά αυτά είναι σοβαρές πιθανότητες που ερμηνεύουν την κατάσταση πολύ καλά.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 29, 2009 12:18 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πρώτα απ' όλα η Ιερά Σύνοδος έχει την θεμελιώδη ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση του Σταθμού.
Ανέχεται την κατάσταση αν και η πλειοψηφία της Ιεραρχίας έχει εκφραστεί καθόλου κολακευτικά για το διευθυντή και τη συνεργάτιδά του. Απλώς έμειναν εκεί. Γιατί δεν το φέρνουν το θέμα στην Ιεραρχία; Να δώσουν εκείνοι κατευθύνσεις για το πρόγραμμα και να μην κάνει ό,τι θέλει η οποιαδήποτε παρέα ανθρώπων που δεν ξέρουν να διοικήσουν Σταθμό.
Η άδεια του Σταθμού κινδυνεύει. Ο Κατσιάρας και η δικιά του έχουν διαβρώσει το σταθμό από την εκκλησιαστική του υπόσταση και τώρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Σταθμός της Εκκλησίας. Είναι Σταθμός της Μητροπόλεως Αθηνών αφού ο Ιερώνυμος τον έχει βάλει εκεί.
Δεν υπάρχει ομόφωνη γραπτή κατευθυντήρια γραμμή της Ιεράς Συνόδου για το περιεχόμενο των εκπομπών, ειδήσεων κλπ. Αν δεν υψώσουν φωνή όσοι διαφωνούν με το εξωτερικό διευθυντήριο του Σταθμού, στην ουσία γίνονται συνένοχοι.
Επιστροφή στην κορυφή
Ανώνυμη
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 13, 2010 12:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ραδιοσταθμός τη Εκκλησίας της Ελλάδος Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κάτι μεθοδεύεται πάντως στο συγκεκριμένο σταθμό. Όλα αυτό δείχνουν. Αυτά με το άνοιγμα κ.λπ που ισχυρίζονται κάποιοι υπεύθυνοι του σταθμού και στα οποία υπερθεματίζει (τι περίεργο!) η Ελευθεροτυπία είναι προτιμότερο να μην τα σχολιάσω. Εξάλλου η καταληκτική φράση στο άρθρο της Ελευθεροτυπίας ότι στις μέρες μας (!) τα θαύματα δεν ευδοκιμούν (στις δικές τους μέρες σίγουρα)τα λέει όλα. Ούτε και τα σχετικά με τις ακροαματικότητες αντεχουν σε κριτική. Η Εκκλησία δεν είναι πολιτικό κόμμα η τηλεοπτικό κανάλι για να μετράει κουκιά και ποσοστά ακροαματικότητας. Πάντως προ καιρού είχα διαβάσει κάποια πολύ εμπεριστατωμένα σχόλια για τα τεκταινόμενα στο σταθμό στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας.
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες