Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
«Ελευθεροτυπία»: Σε σταυροδρόμι σχετικής «κάθαρσης»;

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 05, 2010 7:49 pm    Θέμα δημοσίευσης: «Ελευθεροτυπία»: Σε σταυροδρόμι σχετικής «κάθαρσης»; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
«Ελευθεροτυπία»: Σε σταυροδρόμι σχετικής «κάθαρσης»;



Είναι να γελά κανείς να βλέπει τον Βλαστάρη να σηκώνει τη σημαία της «εξέγερσης» εναντίον της εργοδοσίας!!!

Οι πιο σκοτεινές δημοσιογραφικές φιγούρες της διαπλοκής και της παραεξουσίας, που ήταν πάντα δίπλα και κολλητά στην εργοδοσία και στα παράκεντρα της οικονομικής εξουσίας, ξαφνικά μας το παίζουν «εχθροί» της εργοδοσίας.

Μπορεί να το παίξουν αύριο και οι «Ιοί», π.χ., θύματα της εργοδοσίας!!!

Τί γίνεται, λοιπόν, με αυτή τη «σύγκρουση» της εκδοτικής διεύθυνσης της «Ε» με ένα «θύλακα» της δημοσιογραφικής διεύθυνσης;

Τα εξωτερικά φαινόμενα πάντα εξαπατούν και οι στείρες κραυγές εναντίον της Μάνιας Τεγοπούλου θολώνουν ακόμα περισσότερο το τοπίο.

Η «Ελευθεροτυπία», ως ΣΥΝΟΛΟ, βρίσκεται σε επιθανάτια παρακμή. Έχει κατασαρακοφαγωθεί από εσωτερικά κέντρα και παράκεντρα (παρακρατικά) της εξουσίας. Χρόνια τώρα στο εσωτερικό της έχουν ανθίσει «λουλούδια» και έχουν «οικοδομηθεί» εστίες ποικίλων κέντρων και «υπηρεσιών» της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας.

Μοιραία ένα τέτοιο καθεστώς διευθυντικών δημοσιογραφικών «θυλάκων», «φέουδων» και «εστιών» διαβρώνει και σαπίζει τα πάντα και οδηγεί την εφημερίδα στο θάνατο.

Όλοι γνωρίζουμε το πόσο «διεμβολισμένες» είναι οι εφημερίδες από τα ποικίλα δίκτυα και «ιδρύματα» των διεθνών κέντρων εξουσίας.

Στην «Ε» αυτή η κατάσταση έγινε ανεξέλεγκτη, σε τέτοιο σημείο που αυτά τα εσωτερικά «υπερκέντρα» να «θεμελιώσουν» ένα καθεστώς ΑΣΦΥΞΙΑΣ και ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ εναντίον του συνόλου των δημοσιογράφων.

Η «κλασσική» εκδοτική εξουσία
ωχριά μπροστά σε αυτή την τρομοκρατία των νέων «γενιτσάρων» της διαπλεκόμενης υπερεξουσίας.

Σήμερα οι εκδότες της «Ε» βλέπουν το «τέρας» που έθρεψαν, ένα «τέρας» που κατασπαράζει την εφημερίδα και απειλεί να τους καταπιεί…

Με μια τέτοια κατάσταση η «Ε» δεν έχει ζωή. Τα ανακλαστικά της σωτηρίας βελονιάζουν τους εκδότες και επιχειρούν να σώσουν την εφημερίδα και να επιφέρουν μια «κάθαρση», κόβοντας τα πιο μολυσμένα κλαδιά…

Από αυτή την άποψη η Μάνια λειτουργεί προς τη σωστή κατεύθυνση.

Απλώς εμείς δεν πιστεύουμε ότι είναι σε θέση να «καθαρίσει» την εφημερίδα από την κόπρο…

Ούτε μπορεί ποτέ να γίνει η εφημερίδα των «Συνταχτών», όπως κάποιοι ονειρεύονται


Επιστροφή στην κορυφή
Ένας από εκεί
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 06, 2010 11:30 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Βλαστάρης "επαναστάτης"...

Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι.

Στην προηγούμενη συνέλευση των συντακτών της Ελευθεροτυπίας, ομάδα εργαζομένων της Κυριακάτικης μίλησε για αυτά που καιρό τώρα βιώνουν: κείμενα που αλλοιώνονται, κείμενα που "εξαφανίζονται", κείμενα που κατακρεουργούνται.
Όλα αυτά για να μη θιγούν συμφέροντα, για να μην ανοίξει ένα παραθυράκι και ο ξεχασμένος πολίτης δει κάποιο ψήγμα που δεν φουρνίστηκε για να γίνει πολιτικά, οικονομικά και... διπλεκόμενα ορθό από τον Βλαστάρη και το επιτελείο του.

Γενικές ήταν οι απόψεις των συντακτών της Κυριακάτικης αλλά με μια σαφή συνοδευτική επισήμανση: όλα τα συγκεκριμένα στοιχεία έχουν κατατεθεί στον εκπρόσωπο των συντακτών στην ΕΣΗΕΑ και όποιος θελήσει μπορεί να τα ελέγξει.

Τι απάντησαν ομαδόν Βλάστάρης και πραίτορες; "Θίγετε την εφημερίδα", "συκοφαντείτε την εφημερίδα" "ποτέ δεν έχει γίνει εδώ λογοκρισία", "ποτέ δεν αλλοιώθηκε κείμενο, εγιναν πάντα μόνο οι αναγκαίες για λόγους διαμόρφωσης" αλλαγές.

Η συνέλευση άκουσε, συζήτησε, αυτά και τα άλλα προβλήματα που διαπιστώνουν οι συντάκτες της εφημερίδας και αποφάσισε να συνεχιστεί η συζήτηση και να ολοκληρωθεί μετά από την περίοδο των εορτών.

Μόλις έκλεισαν τα φώτα της συνέλευσης Βλαστάρης και πραίτορες βγήκαν σεργιάνι στα γραφεία των συντακτών -ναι, αποφάσισαν να μιλήσουν με την πλέμπα οι... αυτοκράτορες.

Πότε με καρότο (λάθη μπορεί να έγιναν αλλά μαζί θα τα διορθώσουμε)και πότε με μαστίγιο (αυτά δεν τα ανέχομαι, θα χυθεί αίμα, όποιος με έθιξε θα το πληρώσει) όσοι συντάκτες της κυριακάτικης μίλησαν μπήκαν στο στόχαστρο.

Και ξαφνικά (Wink έρχεται η απόλυση Βλαστάρη. Καιη στάση αλλάζει. Όταν οι συντάκτες μιλούσαν για ουσιαστική αλλοίωση της εργασίας τους, για εξαφάνιση κειμένων μήπως θιγεί ο Α ή ο Β, διέπρατταν σύμφωνα με τον Βλαστάρη και τους συν αυτώ έγκλημα καθοσιώσεως. Χτυπούσαν την εφημερίδα. Ήταν συκοφάντες.

Τώρα, με νέο στοιχείο την απόλυση Βλαστάρη, "ανακαλύφτηκε" ότι όλα όσα κατήγγειλαν οι συντάκτες είναι σωστά αλλά όχι για τις περιπτώσεις που... καταγγέλθηκαν. Για άλλες που ο Βλαστάρης και οι πραίτορες είχαν κάνει λέει γαργάρα επειδή έτσι τους ζήτησε η ιδιοκτησία.

Ιδού οι... "επαναστάτες" διευθυντο-αρχισυντάκτες: ότι ήταν ψεύδος, συκοφαντία και έγκλημα είναι... αλήθεια. Η διαφορά "μικρή": "αλήθεια" είναι ότι καταγγέλλει κατόπιν απολύσεως ένας διευθυντής και δυο τρεις πραίτορες και "ψέμα" ότι κατήγγειλαν με κίνδυνο να απολυθούν όπως τους απειλούσε ο Βλαστάρης, οι περίπου δεκαπέντε συντάκτες της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας.

Ήταν δυνατόν με αυτά τα δεδομένα οι δημοσιογράφοι της Ελευθεροτυπίας να δεχτούν ότι ο διευθυντής αυτός ήταν "ένας από όλους μας" και να συνταχτούν μαζί του;

Η επιστολή Βλαστάρη είναι μια ακόμη χυδαιότητα: είναι δυνατόν ένας διευθυντής να καταγγέλλει... υφισταμένους του ότι τον 'στοχοποίησαν' και μάλιστα να το κάνει όχι στη συνέλευση των συντακτών αλλά, την ώρα που αυτή διεξάγεται, με e-mail στις ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις;

Ποιος δεν καταλαβαίνει ότι αυτό έγινε για να μη δεχτεί ερωτήσεις; Ποιος δεν αντιλαμβάνεται ότι οι κατόπιν απολύσεως καταγγελίες για επερχόμενες απολύσεις και "κοριούς" απλώς αποκαλύπτουν το παιχνίδι της χυδαιότητας;

Αυτό που λέει η κατόπιν απολύσεως Βλαστάρη επιστολή του είναι απλό: και "κοριοί" μπορεί να υπάρχουν στην Ελευθεροτυπία και απολύσεις να προγραμματίζονται αλλά αυτός (και οι όμοιοί του που γνώριζαν) δεν μιλούν αλλά το κάνουν γαργάρα. Όταν απολυθούν αλλάζει η "γραμμή", ανακαλύπτουν την... αλήθεια και φορώντας κόκκινη (Wink προβιά δηλώνουν 'επαναστάτες'.

Η συνέλευση των δημοσιογράφων της Ελευθεροτυπίας προφανώς θα ασχοληθεί και με τις καταγγελίες Βλαστάρη.
Άλλωστε ήδη έχει "μιλήσει" για πολλά χωρίς καθωσπρεπισμούς και έξω από τα όρια "πολιτικής ορθότητας" που έθεταν οι διευθύνοντες.
Και διακηρυγμένος στόχος της είναι τη Δευτέρα 11/1/2010 να υπάρξει ψήφισμα με τις θέσεις των δημοσιογράφων της "Ε" για όλα όσα συζητήθηκαν.

Για την ώρα, ως ένας από εκεί, θέτω ένα πολύ απλό ερώτημα: γιατί συγκεκριμένο κομμάτι για τη Ζήμενς το έκαναν γαργάρα ο Βλαστάρης και οι πραίτορές του;

Εδώ δεν μπορούν να πουν "φταίει η εργοδοσία" γιατί τα αντίστοιχα κομμάτια δημοσιεύτηκαν κανονικά στο ημερήσιο φύλλο της "Ε".
Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 06, 2010 8:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://maxomenidimosiografia.blogspot.com/2010/01/blog-post.html

Ο Λαυρεντιάδης έβαλε πόδι και στην Ελευθεροτυπία




H εταιρεία ΝΕΠ Εκδόσεις, συμφερόντων του κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, είναι ο νέος βασικός μέτοχος και αγοραστής του 9,62% των μετοχών της Τεγόπουλος, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο κ. Λ. Λαυρεντιάδης το τελευταίο διάστημα, έχει «μαζέψει» μέσω του χρηματιστηρίου, σχεδόν το 10% της Τεγόπουλος, με το βλέμμα του έντονα στραμμένο στην απόκτηση της εφημερίδας Ελευθεροτυπίας, και από μέρα σε μέρα αναμένεται και η επισήμη ανακοίνωση.

Πριν από λίγο, μέσω της ιστοσελίδας του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ήρθε η επιβεβαίωση του newstr@p για την δυναμική είσοδο του Κύπριου επιχειρηματία στην Ελευθεροτυπία:Η επίσημη ανακοίνωση:

Η "ΝΕΠ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ "(δ.τ. ΝΕΠ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.) με την απο 04.01.2010 επιστολή της προς την Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. γνωστοποίησε οτι στις 31.12.2009 μετά από αγορά μετοχών με δικαιώματα ψήφου της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. το ποσοστό συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο και στο σύνολο των δικαιωμάτων ψήφου της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α Α.Ε. διαμορφώθηκε σε 9,62%.

Κατόπιν των παραπάνω οι μέτοχοι που κατέχουν δικαιώματα ψήφου στην Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. σε ποσοστό ίσο ή μεγαλύτερο του 5% είναι οι:

-- Τεγοπούλου Μαριάνθη
με δικαιώματα ψήφου 21.096.408 (38,68%).

-- Ελένη Τεγοπούλου με δικαιώματα ψήφου 21.095.608 (38,67%) και

--"ΝΕΠ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ "(δ.τ. ΝΕΠ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.) με δικαιώματα ψήφου 5.247.464 (9,62%).

Το υπόλοιπο 13,03% των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου ανήκει, σύμφωνα με τα στοιχεία της 28.12.2009, σε 7.862 μετόχους περίπου.

της Ελευθερίας Κούρταλη

πηγή: news Trap

Επιστροφή στην κορυφή
κολλητήρι
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιαν 07, 2010 12:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος


Ο Κλασσικοπερίπτωση διαθέτει συνθετικό ταλέντο ευαίσθητου και οξύτατου πολιτικού κριτηρίου.

Με μια εικόνα μας λέει πολλά…

Η νέα του «σύνθεση» για τους «επαναστάτες»-πραίτορες, τύπου Βλαστάρη, είναι αποκαλυπτική…

Απολαύστε…
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2010/01/blog-post_9079.html
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες