Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Αποπομπή Ρόβλια - Σκηνοθεσία απάτης

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Καχύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 15, 2009 11:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Αποπομπή Ρόβλια - Σκηνοθεσία απάτης Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η αποπομπή Ρόβλια: άλλη σκηνοθεσία απάτης





Δύο μήνες μόλις, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Ντίνος Ρόβλιας, ένας από τους «πιστούς» του Γιωργάκη, καταγγέλθηκε για ρουσφέτια και οδηγήθηκε σε παραίτηση.


Σύσσωμα σχεδόν τα ΜΜΕ παίζουν πάνω στην απάτη των «διαρροών» περί των ρουσφετιών.

Το συνηθέστατο καθεστώς «ρουσφετιού» που σε όλα τα υπουργικά και βουλευτικά γραφεία «διακινείται» σε πλήθος σημειωμάτων και «εντολών», εδώ «αποκαλύπτεται» και παίρνει τεράστιες διαστάσεις.

Εδώ έχουμε προκλητικά κρούσματα ρουσφετολογικών επιλογών, αρχίζοντας από την σκανδαλώδη επιλογή και τοποθέτηση Γραμματέων και «αποκαλύπτονται» τώρα παρωνυχίδες που ούτε γνωρίζουμε καν εάν πρόκειται για αλήθειες ή για τίποτα σημειώσεις, τα γνωστά «non papers», οι οποίες διογκώνονται σε μεγάλα πολιτικά ζητήματα «διαφθοράς»!!!

Αυτό το καθεστώς του ΠΑΣΟΚ μας περνάει εντελώς ηλίθιους.

Το ίδιο και τα διατεταγμένα ΜΜΕ.

Μέσα στα βουλευτικά γραφεία και κυρίως τα υπουργικά υπάρχουν όγκοι τέτοιων ρουσφετολογικών σημειωμάτων.

Και έχουν γίνει και πολλές μεταθέσεις και επιλογές στη βάση τέτοιων «εντολών» και σημειωμάτων.

Γιατί στο Ρόβλια δόθηκε τέτοια διάσταση;

Πώς ξαφνικά εμφανίστηκε πάλι ο «ρακοσυλλέκτης» υπουργικών φαξ και σημειωμάτων και ο μέγας πολιτικός «ιεροεξεταστής», Μάκης Τριανταφυλλόπουλος;

Γιατί ένας πιστός συνεργάτης του Γιωργάκη και νέος στο υπουργικό και κομματικό «επάγγελμα», ξαφνικά αποπέμπεται με τη «βούλα» του ρουσφετολόγου, μια «βούλα» που είναι αποτυπωμένη ανεξίτηλα στα μέτωπα ΟΛΩΝ των πολικών της Ελλάδας: Των τωρινών και των περασμένων;

Κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

Κάποια βαθύτερα κυβερνητικά ζητήματα υπάρχουν πίσω από αυτό το νέο σώου της ΠΑΣΟκικής απάτης.

Ένα σώου που θέλει να μας πείσει ότι «άρχισε η μάχη κατά της διαφθοράς»: Αυτό το τραγούδι αρχίζει να ψιθυρίζεται…

ΟΣΟΙ δεν ικανοποιούνται από τη δημοσιογραφική σεναριογραφία και τα αστυνομικά «ευρήματα» των «ρακοσυλλεκτών» πρέπει να ψάξουν πιο βαθιά πολιτικά.

Ακριβώς, γιατί αυτή η αποπομπή του Ρόβλια δείχνει την ίδια την εσωτερική διάβρωση της κυβέρνησης, την τρικυμία στο εσωτερικό της: Το χάος της εσωτερικής της αποσύνθεσης, τις εσωτερικές της «κλίκες» και των γραφειοκρατικών παιχνιδιών εξουσίας που παίζονται.

Από την πρώτη στιγμή που συγκροτήθηκε αυτή η κυβέρνηση, η κυβερνητική διαχείριση πέρασε σε μια στενή «κλίκα» ανθρώπων του Προέδρου και «συμβουλατόρων» κλειδιά.

Πλαισιώθηκαν από «γλάστρες» για διακόσμηση. Από υφυπουργούς που δεν είχαν καμία αρμοδιότητα…

Ένα τέτοιο καθεστώς «γλαστρών» και διακοσμητικών προσώπων προκάλεσε, πολύ φυσικά, αντιδράσεις, γκρίνιες και προσωπικές κόντρες.

Ο Ρόβλιας ήταν ένας από αυτούς τους «στενούς» του Γιώργου ο οποίος ήταν, όπως φαίνεται, ιδιαίτερα θυμωμένος για το ρόλο της «διακοσμητικής γλάστρας» και ιδιαίτερα πιεστικός και απαιτητικά διαμαρτυρόμενος.

Η κυριακάτικη «Ελευθεροτυπία» γράφει:

«Στο υπουργείο Εσωτερικών ο Γ. Ραγκούσης έχει αφήσει τον Ντ. Ρόβλια χωρίς αντικείμενο, παρά τις εκκλήσεις του τελευταίου…»!

Το ρεπορτάζ του Τάσου Παππά της «Ε» (ο οποίος γνωρίζει άριστα τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ) είναι αποκαλυπτικότατο για το τι παίζεται στο εσωτερικό της κυβέρνησης: «Πολλοί υπουργοί ‘’παίζουν’’ μόνοι τους χωρίς να δίνουν ρόλο και αρμοδιότητες στους άμεσους συνεργάτες τους»!!!

Ο τίτλος του ρεπορτάζ και αυτός αποκαλυπτικός: «Υφυπουργοί ψάχνουν για εργασία»!!!

Όταν έχει κανείς καθαρή την εικόνα του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησής του, καθώς και δύο δράμια πολιτικό νιονιό, αντιλαμβάνεται ότι η «υπόθεση Ρόβλια» είναι μια «στημένη υπόθεση»…

Άλλωστε η άποψη αυτή ενισχύεται από το γεγονός ότι βγήκε στον αέρα από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο!!!

Όλα τα άλλα τα φαιδρά και αστυνομικά είναι για εσωτερική κατανάλωση και για να προβληθούν οι «κλίκες» της κυβερνητικής διαφθοράς σαν περιστερές…

Πάντα δημιουργούνται και προβάλλονται από τους διεφθαρμένους οι αποδιοπομπαίοι τράγοι…

Δύο μήνες το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και τα όργανα άρχισαν…

Αναλογιστείτε το τι θα γίνει αύριο…







Επιστροφή στην κορυφή
ΚΛΕΟΞΑΝΘΗ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 16, 2009 12:14 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Έπειδή δεν παρακολούθησα τελευταίως την επικαιρότητα αναρωτιέμαι ποιος να είναι άραγε ο ρακοσυλλέκτης; Μήπως εκείνος ο γνωστός, με το 1/10 όρασης;
Αυτός τα ανακάλυψε τα χαρτιά ή ο σκύλος;
Και κάτι άλλο:
Μήπως,λέω μήπως, σας θυμίζει η υπόθεση την ιστορία με το Σκανδαλίδη; Τότε που βγήκε ο "ιεροεξεταστής" πάλι και τον κατακρεούργησε να μην πάρη υπουργείο;
Για πολύ βλάκες μας περνάνε σ' αυτόν τον τόπο, τελικά.Ή μήπως είμαστε;
Επιστροφή στην κορυφή
Τουρλουμπούκης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 16, 2009 1:14 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Έρχονται και άλλα

Πλέον ένας μετά τον άλλον λένε ότι η διαρροή στον "Δημοσιογράφο" έγινε από "συνεργάτες του υπουργού" (Ραγκούσης).

Άρα σωστή η επισήμανση "άλλα παίζονται".

Και έχει σημασία ότι θα φτιαχτεί Κώδικας Δεοντολογίας... ρουσφετιών από τον "αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο".

Ναι, αυτόν τον αδέκαστο που δεν ξέρει πώς γράφεται η λέξη ρουσφέτι!

Και πιθανότατα έρχεται πιο κοντά το σχέδιο συγκυβέρνησης που πλάσαρε και ο Μητσοτάκης στο MEGA. Ένας τύπος σαν τον Ρόβλια που αναδείχτηκε από "κυνήγι σκανδάλων της ΝΔ" είναι πλέον αχρείαστος.

Θα μείνουν και θα κάνουν παιχνίδι μόνο όσοι είναι εγκεκριμένοι σε ολα από τη Νέα Τάξη. Σαν τον Μαρκόπουλο του Σαμαρά!

Μια πρόβλεψη: πολλές αλλαγές οσονούπω στα ΜΜΕ. Οι Αμερικανοί -που ήδη είναι βαθιά μέσα- θα μπουν πιο δυναμικά. Άρα έρχονται αγοραπωλησίες εφημερίδων και σταθμών.
Επιστροφή στην κορυφή
ΡΩΜΗΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 16, 2009 10:22 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙ ΚΑΙ Η ΚΑΜΗΛΑ

Θα μου επιτρέψετε να στείλλω, μέσω του περιοδικού σας, μια πολύ μελαγχολική επιστολή προς τον κ.Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, με πολύ σεβασμό και αγάπη.

1.- Δεν εκάματε σωστά αποδεχόμενος τόσο γρήγορα την παραίτηση του κ.Ρόβλια. Έπρεπε πρώτα να περιμένετε να δείτε πόσο σοβαρό είταν αυτό που έκανε.Και θα διαπιστώνατε ότι αυτό που έκανε το έκαναν, το κάνουν και θα το κάνουν όλοι οι βουλευτές,όλων των μικρών και των μεγάλων Κομμάτων πάντοτε και παντού.Γιαυτό άλλωστε έχουν και τα πολιτικά γραφεία τους. Ένα ρουσφέτι ισούται τουλάχιστον με δέκα ψήφους.Έτσι λειτουργεί και στον τόπο μας η αυτοαποκαλούμενη Δυτική Δημοκρατία.

2.- Το ίδιο, περισσότερο από όλους, εκάματε κι εσείς κ.Πρόεδρε με την πρωτοποριακή, όπως την αποκαλέσατε, απόφασή σας να προσλάβετε με βιογραφικά, με διαφάνεια & πολύ-πολύ αξιοκρατικά κριτήρια, Γραμματείς, Προέδρους, Διευθυντές, Περιφερειάρχες κλπ.. Και τελικά, όπως είδε όλος ο κόσμος, προσλάβατε όλους τους δικούς σας.
Όπως θα έκανε και πολύ σωστά, ο κάθε επιχειρηματίας, ο κάθε μαγαζάτορας. Και καλά κάνατε κι εσείς, αφού σε όλες αυτές τις σημαντικές, πολιτικές, θέσεις, πρέπει να έχουμε δικούς μας, διότι με ξένους θα το κλείναμε και το δικό μας το μαγαζί, έτσι όπως έχουν γίνει, μαγαζιά,εδώ και πολλά χρόνια, τα περισσότερα κόμματα. Τι τα θέλατε λοιπόν όλα αυτά τα βιογραφικά, τις διαφάνειες και όλα τα μεγάλα λόγια; Για να μας κοροιδεύει ο κόσμος; Και να λένε στα καφενεία ότι σκοτώνουμε το κουνούπι και καταπίνουμε την καμήλα;

3.- Εσείς βέβαια δεν μπορείτε να υποβάλλετε παραίτηση…στον εαυτό σας, δεδομένου ότι αποκλείεται να την… αποδεχθεί. Του κ.Ρόβλια γιατί την αποδεχτήκατε, τόσο βιαστικά; Μήπως γιατί καυγάδιζε συνέχεια με τον κ.Ραγκούση επειδή τον είχε κάνει… κλητήρα;; Και για να προλάβετε την έκρηξη και από πολλούς άλλους Υφυπουργούς, που έπειτα από 70 μέρες, έχουν γίνει κι αυτοί κλητήρες των Υπουργείων τους;

4.- Από τις εκλογές του 1989,φωνάζαμε και προτείναμε εκλογές με λίστες. Λέγαμε τότε και λέμε και τώρα ότι είναι προτιμότερο για έναν υποψήφιο να χτυπιέται μέσα στα όργανα του Κόμματος ή ακόμη και να σέρνεται στα πόδια του κάθε Αρχηγού του για τον βάλει στη λίστα, παρά να ξεπουλιέται σε παντοδύναμους «χορηγούς», να γίνεται δούλος των ΜΜΕ και να εξευτελίζεται στα μπαλκόνια κοροιδεύοντας τον ευκολόπιστο κοσμάκη. Εκτός κι αν κάποιος Τσουκάτος – Ρασπούτιν, διευθύνει, ουσιαστικά, το κάθε Κόμμα.

5. Και κάτι τελευταίο. Πριν «απαγγείλετε" τον κάθε λόγο σας, διαβάστε τον προσεκτικά. Μόνον έτσι θα αποφύγετε τα αμέτρητα λάθη σας, τα ίδια που έκανε και ο κ.Σημίτης. Δεν θέλουμε να ξανακούσουμε «πηλίκιον», «επιτευχθούμε» και άλλα τέτοια..

Με την ελπίδα να πεθαίνει τελευταία…

16.12.09

Επιστροφή στην κορυφή
Ντροπιασμένος Έλληνας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 17, 2009 9:36 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Θλιβερός συμβολισμός η αποπομπή του κ. Ρόβλια



Από χθες ο κ. Ρόβλιας έχει κατακρεουργηθεί από την κυβέρνησή του, το κόμμα του και τα ΜΜΕ. ΄Εγινε το ωμό κρέας στο τραπέζι του "αδιάφθορου" κυρίου ΓΑΠ την κατάλληλη στιγμή που ο κ. ΓΑΠ διασύροντας διεθνώς τη χώρα μας εφευρίσκει για λύση της οικονομικής κρίσης την πάταξη της "διαφθοράς". Και πολύ περισσότερο που ξεθεμελιώνει συστηματικά τη χώρα μας.



Aισθάνθηκα άσχημα με την αποπομπή του κ. Ρόβλια. ΄Επραξε,- αν έπραξε,- ό,τι κάνουν όλοι προσπαθώντας να ικανοποιήσουν κάπως τον απλό άνθρωπο από την απρόσωπη αντιμετώπιση του κράτους, γιατί ο λαός έχει ανάγκες που το ελληνικό κράτος δεν κατόρθωσε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει θέτοντας κριτήρια ευνομίας και ίσης μεταχείρισης.



΄Αλλο όμως οι "καλοσύνες" των πολιτικάντηδων και άλλο το καθ'οιονδήποτε τρόπο αδικαιολόγητο, με το αζημίωτο, ρουσφέτι, όταν οποιοσδήποτε έχει εξουσία ανταλλάσει την "φιλάνθρωπο εξυπηρέτηση" με την εδραίωση της εξουσίας του.



Ο κ. Ρόβλιας έπαιξε ένα παιγνίδι μάλλον ασυνείδητα, θέλω να πιστεύω, ρουσφετιού από καλοσύνη . ΄Εκανε ότι του επέτρεπαν οι μικρές δυνάμεις του για να μας φορέσει τον ΓΑΠ. ΄Εκανε ρουσφέτι στον ΓΑΠ , όχι για τις μεταθέσεις.



Τα τελευταία χρόνια ο κ. Ρόβλιας, μαζί με τον κ. Καχριμάκη, είχε αναλάβει το ρόλο του κυρίου "καθαρά χέρια". Μας ενημέρωνε ανελλιπώς για τα "σκάνδαλα" της προηγούμενης κυβέρνησης στην καθημερινή άσκηση της εξουσίας, πολλά από τα οποία δεν διαφέρουν από αυτό που του φορτώνουν σήμερα. Ο "λαός φρικίαζε" στις τρομερές αποκαλύψεις και σούμπιτος έδωσε την εξουσία στον προϊστάμενο του κ. Ρόβλια, τον ΓΑΠ, για να μας ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ.



Τον κ. Ρόβλια χτύπησαν στην τιμή του. ΄Οχι αυτοί που "κατάγγελνε", η "σάπια δεξιά", αλλά αυτοί χάριν των οποίων κατάγγελνε, το "καθαρό πασόκ του Γιώργου που δεν χρωστάει πουθενά". Ο κ. Ρόβλιας υφίσταται τις συνέπειες της αφελείας του και τις συνέπειες από τις κακές παρέες που έχει. Τώρα έχει καλύτερη γνώση και περισσότερη σοφία, εύχομαι.



Εμείς όμως τι φταίμε; Οι παρέες του κ. Ρόβλια τον κατέστρεψαν στο τσάκα-τσάκα όπως καταστρέφουν ό,τι δεν μπαίνει στους σχεδιασμούς τους , πχ. την οικονομία που "τα έπαιξε" εντός ολίγων ημερών από την ώρα που ο "κίλερ" ΓΑΠ μας κάθισε στο σβέρκο, με τη μικρή, έστω, συμβολή του κ. Ρόβλια.



Η αποπομπή του σημαίνει ότι ο κ. Ρόβλιας δεν είχε κατανοήσει ακριβώς τι "παίζεται" και συμβολίζει το αποτέλεσμα της ΑΤΕΓΚΤΗΣ και ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΟΥ δύναμης κρούσης των διαφόρων παγκοσμιοποιημένων ΓΑΠ. Αλλά εδώ μιλάμε για τον ελληνικό λαό, για όλους μας, για την πατρίδα μας, μόνο τον κύριο Ρόβλια θα λυπόμαστε;
Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 17, 2009 12:23 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Γραφεία ρουσφετιών

Οι πάντες γνωρίζουν το τι γίνεται με τα ρουσφέτια!!!
Ολόκληρα «γραφεία ρουσφετιών» υπάρχουν στα υπουργεία και στα κόμματα!!!
Και όμως κάποιοι, σημαιοφόροι του ρουσφετιού, έχουν το αβυσσαλέο θράσος να μιλούν με πομπώδεις ήχους εναντίον της …διαφθοράς.
Πολλοί ανήγαγαν την υπόθεση Ρόβλια σε κτύπημα του ρουσφετιού και της «διαφθοράς»!!!
Και πολλά, δήθεν «ανεξάρτητα» ιστολόγια τα οποία κάνουν κηρύγματα ηθικής σε διευθυντές οίκων ανοχής…
Υπάρχει τέτοια βλακεία ή εκτελούν διατεταγμένη «πατριωτική» υπηρεσία;
Είναι η εποχή κατά την οποία οι κάλπικοι παράδες γρήγορα αποκαλύπτονται…
Διαβάστε τα παρακάτω κείμενα από το press-gr για να αντιληφτείτε το τι σημαίνει παρακρατική, κυβερνητική και κομματική υποκρισία και απάτη…


http://press-gr.blogspot.com/2009/12/blog-post_5832.html






Η ...Πετρούλα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Λειτουργούν "παραμάγαζα" για τα ρουσφέτια. Κι άλλα καυτά παρασκήνια...


Από τον Ορέστη Αυγερινό
.
Επειδή το χθεσινό σημείωμά μου (εδώ) για τα παρασκήνια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον στο γραφείο του Υπουργού αλλά και στον ίδιον, για να τον βοηθήσω να βάλει -αν θέλει- μια τάξη, τον ενημερώνω ότι στο Γραφείο Ρουσφετιών (αχ, άτυχε κ. Ρόβλια μου...) γίνεται ο κακός χαμός.
Έχει στηθεί "παραμάγαζο" για τις μεταθέσεις κλπ ιδιαίτερα στην Αεροπορία, με τρία πρόσω πα να ρυθμίζουν τα πάντα. Με τέτοιο θράσος μάλιστα που βγαίνουν στους διαδρόμους και φωνάζουν στους άλλους να μην τους ενοχλούν και να μιλούν σιγά. Αλλά ποιος να το περίμενε ότι θα είχαν εκεί και τη δική τους ....Πετρούλα, όχι για να κάνει μετεωρολογικές προβλέψεις αλλά για να ρυθμίζει τα ρουσφέτια.
Έντιμοι αξιωματικοί και πολιτικοί υπάλληλοι με ήθος και εμπειρία τα βλέπουν αυτά και κουνούν το κεφάλι. Άλλοι πάλι αγανακτούν.
Αν θέλει πάντως ο υπουργός κ. Βενιζέλος μπορεί να ρωτήσει όχι τον κ. Γουβάλα ή τον κ. Παπανικολάου (απ' αυτούς δεν θα μάθει την αλήθεια) αλλά τον στρατολόγο κ. Τάγκο. Αυτό τον αξιόλογο και άριστο επιτελή ο οποίος μπορεί να του πει επακριβώς τι συμβαίνει και πώς μπορούν να διαλυθούν τα "παραμάγαζα". Αν θέλει...

http://press-gr.blogspot.com/2009/12/blog-post_9672.html

Στα παρασκήνια του υπουργείου Εθν. Άμυνας...

Από τον Ορέστη Αυγερινό
.
Πολύς λόγος γίνεται για τα ρουσφέτια (και) στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μετά την αποπομπή του υφυπουργού Ντίνου Ρόβλια από την κυβέρνηση. Με την ευκαιρία λοιπόν να σας ενημερώσω τι συμβαίνει, πίσω από τις κουίντες, με τα ρουσφέτια στο Γραφείο Αεροπορίας στο εν λόγω υπουργείο. Εκεί κυρίαρχο ρόλο παίζει ένας υπαξιωματικός που διορίζει πολιτικούς υπαλλήλους, υπόσχεται διευθυντικές θέσεις σε άλλους υπαλλήλους και αποσπά άλλους. Γνωρίζει συνδικαλίστριες σε στενό συνεργάτη του υπουργού για να τους δοθούν διευθυντικές θέσεις, μοιράζει θέσεις σε αξιωματικούς, αποφασίζει για...

τις κρίσεις τους και περιφέρεται στους διαδρόμους με ένα μπλοκ για να γράφει τι θέλει ο καθένας που συναντά, συνηθισμένος από τις προηγούμενες θέσεις που υπηρέτησε. Ήταν και παλιότερα στις μεταθέσεις των σμηνιτών, στο γραφείο πρώην αρχηγού της Αεροπορίας ενώ υπηρέτησε και στην Ιταλία αλλά και σε προνομιακή θέση επί κυβέρνησης της ΝΔ. Τώρα εμφανίζεται "παπανδρεϊκός" μέχρι θανάτου και διεκδικεί ρόλο ...υπερυπουργού. Έχει και δύο γραμματείς μια εκ των οποίων, ομορφούλα και συνηθισμένη όλα τα χρόνια στα γραφεία υπουργών, κάνει τα ίδια με αυτόν...
Ο υπαξιωματικός αυτός συνδέεται φιλικά με ταξίαρχο που εμφανίζεται στενός συνεργάτης του κ. Βενιζέλου, αν και κατά το παρελθόν συγκέντρωσε την κατακραυγή συναδέλφων του. Για να καταλάβετε τι νοοτροπία επικρατεί, υπάρχουν τρεις ασφαλίτες στην είσοδο από τους οποίους πρέπει να περάσει κανείς για να μπει στο γραφείο του. Αλλιώς δεν μπορείς να περάσεις. Η μια γραμματέας μάλιστα είναι πάνω στην άλλη στον προθάλαμο. Επίσης, μια υπάλληλος έχοντας υπηρετήσει σε διάφορες θέσεις χρησιμοποιώντας τα σωματικά της προσόντα και καρφώνοντας τους πάντες, βρέθηκε αν και "παπανδρεϊκή", στο ιδιαίτερο υπουργικό γραφείο του κ. Βενιζέλου. Και πολλοί λένε ότι διοικεί το υπουργείο και ότι ο ιδιαίτερος του υπουργού υπακούει στις εντολές της.
Αυτά συμβαίνουν. Τα γνωρίζει ο κ. Βενιζέλος; Δεν υπάρχει κάποιος να τον προστατεύσει; Ο Διευθυντής του Γραφείου του κ. Γουβάλας είναι μάλλον δύσκολο...

Επιστροφή στην κορυφή
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 17, 2009 12:40 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η Αλήθεια!


Διαβάστε εδώ:

http://www.apogevmatini.gr/?p=56647


Η κόντρα με τον Ραγκούση οδήγησε τον Ρόβλια στην παραίτηση


Περικλής Καπετανόπουλος

Σε απομάκρυνση του υφυπουργού Ντίνου Ρόβλια από την κυβέρνηση κατέληξε η διαμάχη του με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση. Πρόκειται για μια προαναγγελθείσα κρίση, η οποία ξεκίνησε από την πρώτη μέρα της εγκατάστασης της νέας πολιτικής ηγεσίας στο ΥΠ.ΕΣ.
Η κλιμακούμενη ένταση στις σχέσεις τους οδήγησε τον κ. Ρόβλια, να υποβάλει -για πρώτη φορά- την παραίτησή του προτού συμπληρωθεί ένας μήνας από την ώρα που κάθισε στην καρέκλα του υφυπουργού. Τότε επικαλέστηκε την παντελή έλλειψη αρμοδιοτήτων, παρότι στην ετέρα υφυπουργό κ. Τζάκρη, ο κ. Ραγκούσης είχε παραχωρήσει την αρμοδιότητα της Μετανάστευσης.
Τελικά, ο κ. Ρόβλιας, μετά από δυο μήνες κυβερνητικής θητείας, ήταν ο μόνος υφυπουργός «άνευ χαρτοφυλακίου», αφού όλες τις αρμοδιότητες που αφορούσαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση επέμενε να τις κρατάει ο υπουργός.
Πριν από μία εβδομάδα, όταν «το ποτήρι είχε ξεχειλίσει» για τον Ρόβλια, άρχισε να κάνει έναν κύκλο τηλεφωνημάτων σε υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, «καρφώνοντας» τον Ραγκούση για την συμπεριφορά του. Ο κ. Ραγκούσης, όπως ήταν άλλωστε φυσικό, το έμαθε και οι σχέσεις του με τον υφυπουργό «πέρασαν την κόκκινη γραμμή».
Μετά από λίγες μέρες, εντελώς… τυχαία, δημοσιεύτηκε σε γνωστή ηλεκτρονική εφημερίδα σειρά εγγράφων που είχαν… κάνει φτερά από το γραφείο του κ. Ρόβλια και αφορούσαν αιτήματα για μεταθέσεις αστυνομικών και στρατιωτικών. Δηλαδή, εμφάνιζαν το γραφείο του υφυπουργού να ασχολείται με ό,τι ασχολούνται όλα τα γραφεία υπουργών και βουλευτών, όλων των κυβερνήσεων, χθες και σήμερα.

Ένα μόνο αίτημα, το οποίο (πιθανολογείται ότι) απευθύνεται προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φαίνεται να έχει προωθηθεί. Αφορά τη μετάθεση αστυνομικού από το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών Μαγνησίας στο κλιμάκιο της ΕΥΠ στη Λάρισα. Το αίτημα δεν το υπογράφει ο κ. Ρόβλιας, αλλά ο διευθυντής του γραφείου του, ο οποίος κατάγεται από τη Μαγνησία, νομό στον οποίο τόσο ο δήμαρχος Βόλου όσο και ο νομάρχης ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ.
Επίσης, από πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έγινε γνωστό ότι δεν είχαν αποσταλεί αιτήματα, από 4 Οκτωβρίου έως και χθες, για μεταθέσεις στρατιωτικών από τo γραφείο του κ. Ρόβλια.
Σε δήλωση που έδωσε χθες το απόγευμα στη δημοσιότητα ο τέως υφυπουργός Εσωτερικών υποστηρίζει τα εξής: «Υπέβαλα σήμερα στον πρωθυπουργό την παραίτησή μου, μετά από δημοσιεύματα, που εμφανίζουν το πολιτικό μου γραφείο να ασχολείται με αιτήματα μεταθέσεων αστυνομικών και στρατιωτικών. Ο πρωθυπουργός την έκανε δεκτή.
Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη και υπέβαλα την παραίτησή μου ανεξάρτητα από την ουσία της καταγγελίας, για να μην προξενήσω το ελάχιστο πρόβλημα στην κυβέρνηση, πολλώ μάλλον σ’ αυτή την κρίσιμη για τη χώρα περίοδο. Θεώρησα ότι με τον τρόπο αυτό υπηρετώ τις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας».
Πιθανότερος αντικαταστάτης του κ. Ρόβλια στο ΥΠ.ΕΣ. φέρεται να είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λάμπρος Μίχος, βουλευτής Β΄ Αθηνών και πρώην δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας. Υποψήφιοι είναι, επίσης, οι βουλευτές Μανώλης Οθωνας και Μιλτιάδης Παπαϊωάννου (ένας από τους αρχιτέκτονες του νέου εκλογικού νόμου).

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες