Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Παπανδρέου:"Απειλείται η εθνική κυριαρχία!!"

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Μακεδών
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 09, 2009 11:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Παπανδρέου:"Απειλείται η εθνική κυριαρχία!!" Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι εξελίξεις τρέχουν με ρυθμό πολυβόλου!! Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε ότι για πρώτη φορά μετά το 1974,απειλείται η κυριαρχία της χώρας λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης!! Εδώ το βίντεο με τον πρωθυπουργό να κάνει τις εν λόγω δηλώσεις και παρακάτω δύο σύνδεσμοι με αξιόλογα κείμενα από το blog Kostasxan.
http://kostasxan.blogspot.com/2009/12/blog-post_3962.html

http://kostasxan.blogspot.com/2009/12/blog-post_7937.html
Θύμιο πες κάτι! Εγώ όταν το είδα ειλικρινά ταράχτηκα...Τέτοιες δηλώσεις δεν τις ακούς και κάθε μέρα,και μάλιστα από τα πιο επίσημα χείλη,αυτά του Πρωθυπουργού!
Επιστροφή στην κορυφή
Κλασσικοπερίπτωση
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 10, 2009 9:26 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2009/12/1974.html

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ :«Το δημοσιονομικό πρόβλημα απειλεί την εθνική κυριαρχία για πρώτη φορά από το 1974».





Αυτή την άκρως ανησυχητική φράση χρησιμοποίησε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κατα τον εισηγητικό του λόγο στη σημερινή ανοικτή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Αφορμή προφανώς ήταν το δεύτερο "τρομοκρατικό" χτύπημα που δέχτηκε η χώρα μας από ξένα οικονομικά κέντρα αξιολόγησης και εφημερίδες υπό την μορφή ομοβροντίας δημοσιευμάτων και ...εκτιμήσεων για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Αν είναι λοιπόν προφανής η αφορμή για να μιλήσει ο πρωθυπουργός όχι απλώς για οικονομική κρίση αλλά για «απειλούμενη εθνική κυριαρχία»,τότε η πραγματική αιτία αυτής της σοβαρής δήλωσης μάλλον πρέπει να αναζητηθεί κάπου αλλού και σίγουρα όχι σε τράπεζες, χρηματοπιστωτικούς οίκους ή ευρωπαϊκές συνθήκες.

Πως λοιπόν ερμηνεύεται η φράση «Το δημοσιονομικό πρόβλημα απειλεί την εθνική κυριαρχία για πρώτη φορά από το 1974»;

Μέχρι τώρα οι περισσότεροι εξ ημών φανταζόμαστε ότι οι καθημερινές δηλώσεις για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας προετοίμαζαν τον Έλληνα πολίτη για τα επερχόμενα επώδυνα και αντιλαϊκά οικονομικά μέτρα. Σήμερα όμως για πρώτη φορά δεν μιλάμε μόνο για τους κινδύνους που διατρέχει το πορτοφόλι μας αλλά για τον ύψιστο κίνδυνο της επιβουλής της εθνικής μας ακεραιότητας. Αν ο κ. πρωθυπουργός έχει στα χέρια του στοιχεία που δικαιολογούν τέτοιου είδους ανησυχίες, τότε μάλλον στο άμεσο μέλλον θα ακούσουμε τα χειρότερα ίσως αυτή τη φορά υπό την μορφή διαγγέλματος.

Από την άλλη αν δεν είναι στις προθέσεις του πρωθυπουργού να βγεί και να εξηγήσει στον ελληνικό λαό πως και από ποιούς απειλείται η εθνική μας κυριαρχία, τότε απλώς ζούμε την εφαρμογή ενός ευρυτέρου σχεδίου "ψυχολογικής προετοιμασίας" της κοινής γνώμης για τις επερχόμενες εθνικές παραχωρήσεις ή αμερικανιστί "παράπλευρες εθνικές απώλειες". Τότε ίσως ανοίξουν οι "κάνουλες" των ξένων τραπεζών και ξαναγίνουμε τα καλά άσπρα πρόβατα της νέας τάξης πραγμάτων.

Το τι θα πράξει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν το ξέρουμε, αυτό όμως που ευχόμαστε, είναι να είναι προετοιμασμένος ο ελληνικός λαός ώστε να απαντήσει με ομοψυχία στην οποιαδήποτε απειλή.

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 10, 2009 9:08 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η τρομοκρατία σε πρωθυπουργικό επίπεδο

Όταν ένας Πρωθυπουργός μιλάει με τρομοκρατικούς χρησμούς είναι ή εντελώς βλαξ ή «εγκάθετος» των διεθνών μηχανισμών.

Ο Γ. Παπανδρέου μας πέταξε τον τρομοκρατικό του χρησμό: Απειλείται, μας είπε η εθνική μας κυριαρχία από τη δεινή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας!!!

Η πρωτάκουστη αυτή και προκλητικά τρομοκρατική δήλωση δεν είναι αθώα, ούτε «εκτοξεύθηκε» από βλακεία.


Είναι μια δήλωση ενταγμένη μέσα στη γενικότερη στρατηγική του πλανητικού ιμπεριαλισμού για την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση αυτή είναι εκτελεστής συμβολαίων αυτής της στρατηγικής: Συμβολαίων εθνικών συμφορών και μετατροπής μας σε καθαρό προτεκτοράτο.

Η δήλωση του Γιωργάκη είναι πρωτάκουστη ιστορικά, είναι μια «κοτρόνα», αλλά διόλου αθώα: Προλειαίνει το έδαφος για τις προδοσίες που έχουν δρομολογηθεί.

Η οικονομική κρίση είναι το «όχημα» αυτών των εφιαλτικών δρομολογίων.

Η οικονομική κρίση θα χρησιμοποιηθεί για την πολιτική συναίνεση στις εθνικές προδοσίες: Στην επίλυση των εθνικών προβλημάτων σύμφωνα με τους νεοταξικούς σχεδιασμούς.

Ήδη, πάνω στα θεμέλια της οικονομικής κρίσης επιχειρείται να οικοδομηθεί η αναγκαιότητα μιας συναινετικής κυβέρνησης «έκτακτης ανάγκης» από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Ο ιδεολογικός μεταπράτης και ο «αριστερός» πολιτικός ακόλουθος του πλανητικού κράτους, ο Μίμης Ανδρουλάκης, έριξε τη «σπορά»: «Κυβέρνηση εθνικής ενότητας» για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Όλες οι δυνάμεις του καθεστώτος δαιμονοποιούν το επείγον της «έκτακτης ανάγκης» για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Και μόνο αυτή η ιδεολογική και πολιτική πλύση εγκεφάλου που γίνεται σηματοδοτεί τις συμφορές που έρχονται.

Πάντα οι «έκτακτες» κυβερνήσεις «εθνικής σωτηρίας» γινόντουσαν για να προωθηθούν τα μεγαλύτερα δεινά σε βάρος των κοινωνιών και των λαών, ΚΑΙ οι μεγαλύτερες εθνικές προδοσίες.

Ένα τέτοιο κλίμα φτιάχνεται και τώρα με τα σύγχρονα «όπλα» του πλανητικού οπλοστασίου: Την κατατρομοκράτηση της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού λαού και με την ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ κινδυνολογία και δαιμονοποίηση των απειλών…

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η πρωτοφανής δήλωση του Πρωθυπουργού: σκανδαλώδης και άκομψη, αλλά διατεταγμένη και συνειδητή…





_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ντροπιασμένος Έλληνας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 11, 2009 11:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Δεν θα ξεχαστεί Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δεν θα ξεχαστεί

Ο σημερινός Τύπος (11.12.09) και τα δελτία ειδήσεων χθές με ανταποκρίσεις από τη Διάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες αναφέρουν τη δήλωση του έλληνα πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου ενώπιον του Ευρωπϊκού Συμβουλίου ότι " Σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει σχέση με αυτήν στο Ντουμπάι και στην Ιρλανδία, και αποδίδει τα αίτια της κατάστασης στην Ελλάδα στην
«αδιαφάνεια, διαφθορά και τη σπατάλη στο Δημόσιο, που οδηγούν σε φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή», επισημαίνοντας ότι στην κατεύθυνση αυτή θα εστιασθεί η προσπάθεια της κυβέρνησης".

Η δήλωση αυτή έγινε μιά ημέρα μετά την άλλη περίοπτη δήλωση του πρωθυπουργού στο ελληνικό υπουργικό συμβούλιο ότι "για πρώτη φορά μετά το 1974, απειλείται η κυριαρχία της χώρας λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης".

Ο έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε λοιπόν επισήμως τους ομολόγους του ότι οι έλληνες είμαστε διεφθαρμένοι και όλα τα συμπαρομαρτυρούντα. Πριν από λίγο καιρό ιδιωτική οργάνωση μας είχε κατατάξει παγκοσμίως σε περίοπτη θέση διαφθοράς, αλλά το θέμα δεν είχε αποτελέσει αντικείμενο εξέτασης στο ανώτερο ευρωπαϊκό επίπεδο. Στους διεφθαρμένους έλληνες απόμενε τότε ως παρηγοριά να λένε ότι ιδιωτικές οργανώσεις μπορεί να έχουν και τους λόγους τους να καταρτίζουν τέτοιους πίνακες. Σήμερα με την επισημότατη αυτή δήλωση δεν υπάρχει καμμία δικαιολογία. Τουλάχιστον σχεδόν οι μισοί έλληνες - αυτοί που ψήφισαν για τον σημερινό πρωθυπουργό - αναγνωρίζουν την αλήθεια των λεγομένων του και την βρωμιά μέσα στην οποία ζούνε και δεν θεωρούν ότι χρειάζεται να ξεσηκωθούν και να του ζητήσουν το λόγο για τα συγκεκριμένα διαχρονικά, επαναλαμβανόμενα και εκτεταμένα στοιχεία που διαθέτει για τα να λέει αυτά.

Η χθεσινή δήλωση έχει δύο χαρακτηριστικά : κατατάσσει τον πρωθυπουργό στην κατηγορία των ιδιωτικών οργανώσεων που "νόμισαν , άκουσαν, τους είπαν, κτλ" για τα διεφθαρμένα κράτη και τις πρακτικές τους και αποτελεί πρωτοτυπία οικονομικής θεωρίας για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τα ραπίσματα που δέχεται τις τελευταίες 60 μέρες και τα αίτια και τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Οι ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και οι άλλοι ευρωπαϊκοί λαοί δεν θα μπούν όμως στον κόπο να ξεσκονίζουν επιστημονικά και ιστορικά κάθε φορά τα ελληνικά δεδομένα. Η ταμπέλα έμεινε και δεν θα ξεχαστεί. " Οι έλληνες είναι διεφθαρμένοι, το ελληνικό δημόσιο είναι διεφθαρμένο" . Στο μέλλον καλόβουλες ή κακόβουλες κριτικές στην Ελλάδα θα αναφέρονται στις "δηλώσεις του πρωθυπουργού".

Με γειά μας η ρετσινιά. Με γειά τους σε αυτούς που την δέχονται. ΄Ισως ξέρουν ό,τι δεν ξέρουμε και δεν δεχόμαστε οι υπόλοιποι έλληνες. Εμείς όμως πως θα τον σταματήσουμε;
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες