Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Πατριδοκάπηλοι: Οι υστερικοί της απάτης

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παντελής



Ένταξη: 18 Οκτ 2006
Δημοσιεύσεις: 324

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 13, 2009 11:17 am    Θέμα δημοσίευσης: Πατριδοκάπηλοι: Οι υστερικοί της απάτης Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πατριδοκάπηλοι: Οι υστερικοί της απάτης

Η πατριδοκαπηλία αποτελεί μια από τις πλέον δοκιμασμένες και αποκρουστικές συνταγές της πολιτικής απάτης. Όσο πιο υστερικά πουλάς «πατριωτισμό» και σφετερίζεσαι τα πατριωτικά αισθήματα του λαού σου, τόσο και μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας είσαι.

Η ιστορία είναι διδακτική επ’ αυτού.


Γνωστό επίσης είναι ότι ο Καρατζαφέρης αποτελεί μία από τις πλέον αυθάδεις και δόλιες περιπτώσεις πατριδοκαπηλίας. Ένας πομπώδης, επαρχιώτης πωλητής της «πατρίδας». Όλη η ύπαρξή του στηρίχθηκε πάνω στη σφετεριστική ρητορεία των «εθνικών» ζητημάτων, πάνω στην απάτη της πατριδοκαπηλίας: Αυτή την απάτη την έχουμε αναλύσει συστηματικά, σταθερά και διεξοδικά.

ΣΗΜΕΡΑ, αυτός, ο πομπώδης πατριδοκάπηλος έρχεται να στηρίξει το «σύμβολο» της πώλησης της πατρίδας και κάθε τι του «εθνικού»: Την Ντόρα!!!

Ο φανατικά υστερικός «πατριώτης» Καρατζαφέρης ΣΤΗΡΙΖΕΙ τον αντιπατριωτικό «εφιάλτη», το μητσοτακέικο: Την πιο ιστορική, μακάβρια και δουλική μορφή των αυτοκρατορικών επιλογών του κράτους των ΗΠΑ και των μεγάλων εθνικών προδοσιών και συμφορών.

Και είναι τέτοιες οι «δουλείες» του Καρατζαφέρη και τόσο «διατεταγμένος» ο ρόλος του, που κάτω από την πίεση της συγκυρίας, δεν μπορεί να κρατήσει ούτε τα δημαγωγικά προσχήματα.

Τώρα, ίσως κάποιοι, να διακρίνουν το τι σήμαινε η επιλογή Τζαβέλλα!!!

Μια άλλη παρόμοια περίπτωση υστερικής και μελοδραματικής πατριδοκαπηλίας είναι και ο Ψωμιάδης.

Αντικειμενικά και αυτό το πατριδοκάπηλο μελόδραμα λειτουργεί υπέρ της Ντόρας: αυτή δεν είναι «μελόδραμα», αλλά ο «συμβολισμός» και η «πραγματικότητα» του νεοταξικού εφιάλτη…

Ο Ψωμιάδης λειτουργεί και με τις πράξεις και με τα λόγια σαν «λαγός» της Ντόρας. Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός έγινε μετά την ανοικτή στήριξη του Αβραμόπουλου στο Σαμαρά.

ΟΤΑΝ είναι ολοκάθαρο (και ο ίδιος το ομολογεί) ότι η μάχη για την αρχηγία θα είναι μεταξύ Σαμαρά και Ντόρας, όταν στη «μάχη» αυτή έρχεσαι και ρίχνεις τις ομοβροντίες σου κατά του «Μετώπου Σαμαρά», πολιτικά παίρνεις θέση υπέρ του άλλου «Μετώπου»: Της Ντόρας!!!

Και αυτά περί «ενότητας»
ή τα άλλα φαιδρά μελοδράματα του Ψωμιάδη, είναι απλοϊκές σοφιστείες και ταχυδακτυλουργικά τεχνάσματα απάτης.

Αυτή η καραμέλα της «ενότητας» έχει γίνει το προνομιούχο «όχημα» της απάτης. Η ενότητα οικοδομείται, πρώτα απ’ όλα με την ΕΝΟΤΗΤΑ των ιδεών.

Και μια ο Ψωμιάδης το παίζει ακραιφνής «πατριώτης», το πρώτο που θα έπρεπε να κάνει (για να κατοχυρώσει την «ενότητα του «πατριωτισμού»(!)) θα ήταν να μην κτυπήσει τον «πόλο» που σε συμβολικό έστω επίπεδο, εκφράζει τον «πατριωτισμό» του χώρου του, σε αντίθεση με τον άλλο «πόλο», της Ντόρας, που συμβολίζει την ολοκληρωτική ισοπέδωση του «πατριωτισμού» του χώρου του…

Ο Ψωμιάδης «παρεμβαίνει», όπως ακριβώς ο Καρτατζαφέρης: Σηκώνει τη σημαία του πατριδοκάπηλου μελοδράματος και στηρίζει ΠΟΛΙΤΙΚΑ την Ντόρα: Τη μοχθηρή γκριμάτσα των «νταβάδων» της Νέας Τάξης.

Αν ο Ψωμιάδης, που και ο ίδιος ομολογεί ότι δεν έχει ελπίδες για αρχηγός (είναι δηλαδή «μπαλαντέρ»), πίστευε αυτά που λέει και επεδίωκε πραγματικά την εδραίωση της «ενότητας», θα έβγαινε ΑΝΟΙΚΤΑ υπέρ του «Μετώπου Σαμαρά», γιατί σύμφωνα με το προφίλ που έχει φιλοτεχνήσει με αυτό το Μέτωπο έχει περισσότερες «συγγένειες». Τότε η «ενότητα» που πιπιλίζει θα ενισχυόταν συντριπτικά.

Ο Ψωμιάδης δεν το κάνει αυτό. Βάλει εναντίον του «ενός», δηλαδή διαιρεί και μιλάει, με τη μελοδραματική αφέλεια που τον χαρακτηρίζει, για «ενότητα», ανάγοντας, μάλιστα τον εαυτό του (μια δραματικά μειοψηφική κατάσταση) σε εγγυητή της «ενότητας»!!!

Ο ψωμιάδης λειτουργεί πανομοιότητα με τον Καρατζαφέρη: Σαν «λαγός» της Ντόρας!!!

Ίσως, λόγω της δυναμικής «ρεύματος» του Σαμαρά, να μην εκδηλωθεί ανοικτά ο Ψωμιάδης με τη Ντόρα, ή να μη χρειαστεί να το πράξη.

Και η ουδετερότητα, όμως ενός «υπερπατριώτη» είναι θέση υπέρ της Ντόρας.

Πόσο μάλλον όταν κτυπάς μόνο το Σαμαρά…
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 13, 2009 11:58 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ένα πολύ καλό κείμενο από «ΤΑΧΑΛΙΑ».
Μία μόνο επισήμανση: Το ΡΕΣΑΛΤΟ τα γράφει και τα αναλύει από τότε που κυκλοφόρησε: Νοέμβριος 2005…


http://taxalia.blogspot.com/2009/11/xalia.html


Στα xalia διαβάζατε ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ αυτά που λένε άλλοι σήμερα για τον Καρατζαφέρη!


Γιατί τα γραπτά ΜΕΝΟΥΝ!

24 Οκτ 2008

Γιώργος Καρατζαφέρης: ο δουρειος ιππος του Μητσοτάκη

Κάθε μέρα που περνάει, όλο και περισσότερο πείθομαι για τον ύποπτο Μητσοτακοποιημένο πολιτικό ρόλο του Γιώργου Καρατζαφέρη!

Ένας ανεξάρτητος παρατηρητής, θα μπορούσε πολύ εύκολα να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα, μόνο και μόνο αναλύοντας απλά τις πολιτικές του κινήσεις.

Τι είδαμε λοιπόν από τον σημερινό αρχηγό του… δεξιοπατριωτικού κόμματος του ΛΑΟΣ, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα;

Όλα ξεκίνησαν με την άνοδο του Κώστα Καραμανλή στην αρχηγία της Ν.Δ….

Ο φόβος για την απομητσοτακοποίηση του κόμματος, οδήγησε τον αρχηγό της Αγίας Οικογένειας –σαν άλλον Οδυσσέα!!!- στην σύλληψη και την εφαρμογή ενός πονηρού σχεδίου –το οποίο είχε και την σύμφωνη γνώμη του σκιώδη πρωθυπουργού της χώρας μας , του Λαμπράκη- που θα έβαζε φρένο στις επιδιώξεις του Καραμανλή: το σχέδιο ΣΑΛΩΜΗ.

Το σχέδιο αυτό, προέβλεπε την δημιουργία ενός καθαρού δεξιόστροφου κόμματος, μέσα από τη Ν.Δ. και την εγκατάστασή του στα δεξιά της πατριωτικής συνείδησης των ψηφοφόρων της, με ΜΟΝΑΔΙΚΟ σκοπό το ΠΡΙΟΝΙΣΜΑ των εκλογικών ποσοστών του Κώστα Καραμανλή και την ολοκληρωτική αποδόμηση του Καραμανλισμού, που θα οδηγούσε σε λίγα χρόνια στην άνοδο της ηγεσίας της Ν.Δ. της κόρης του Μητσοτάκη, της Ντόρας.

Στην περίπτωση που αυτό θα γινόταν εφικτό
, το δεξιόστροφο αυτό κόμμα, δεν θα είχε άλλο ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ και θα …επέστρεφε ξανά στη μητέρα Ντόρα για το καλό της ….παράταξης!

Αρχηγός της επιχείρησης αυτής, επιλέχτηκε από τον ίδιο τον Μητσοτάκη, το ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ του παιδί, ο μαθητής του Γιώργος Καρατζαφέρης!

Εδώ να σας θυμίσω απλά
– και να στηρίξω έτσι και τον τίτλο του άρθρου μου- ότι την ώρα που ο Σαμαράς έριχνε τον Μητσοτάκη εξαιτίας του ονόματος των Σκοπίων το 1993, ο …’Μακεδονομάχος’ Καρατζαφέρης πολιτευόταν με τη Ν.Δ. και κατηγορούσε τον Σαμαρά με την συμπεριφορά του ως ….προδότη!

Έτσι μια ωραία ημέρα, βγήκε το περιβόητο άρθρο περί …ΣΑΛΩΜΗΣ στο ΒΗΜΑ του ΛΑΜΠΡΑΚΗ….

Μια ξεδιάντροπη επίθεση του Γ.Καρατζαφέρη προς τον Άρη Σπηλιοτόπουλο, τον τότε εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. και εκ δεξιών του Καραμανλή.

Με αφορμή την κόντρα που ξέσπασε, ο κύριος Καρατζαφέρης δημιούργησε το δικό του κόμμα, το ΛΑΟΣ….

Στην συνέχεια όμως,
ο Μητσοτάκης δεν τον άφησε αβοήθητο…

Απλά θυμηθείτε τις νομαρχιακές εκλογές του 2002
και την κόντρα του Καρατζαφέρη με τον υποψήφιο της Ν.Δ. στην υπερνομαρχία Αθηνών, Γιάννη Τζανετάκο...

Από που πήρε εκείνο το υπερβολικό ποσοστό ο Καρατζαφέρης;

Μα φυσικά έβαλε το ….χεράκι του ο Επίτιμος!

Για άλλοθι, έτσι για να ρίχνει στάχτη στα μάτια των ψηφοφόρων του, τα βάζει ΑΡΑΙΑ και που ο Καρατζαφέρης με την Ντόρα και τον Μητσοτάκη…

Ο βασικός όμως στόχος του, παραμένει ένας και κύριος: το πριόνισμα Καραμανλή και η άνοδος της Ντόρας στη θέση της προέδρου της Ν.Δ.!!!

Γι αυτό και τον είδαμε προχθές στη βουλή, να επιτίθεται με σφοδρότητα στον μέχρι χθές υπαρχηγό του Καραμανλή, τον Θόδωρο Ρουσόπουλο…

Ο μόνος τελικά που βγαίνει χαμένος από αυτή τη μεθόδευση του Μητσοτάκη, δεν είναι άλλος από τον ΑΓΝΟ νοικοκύρη δεξιό ψηφοφόρο της παράταξης, που παρασύρεται από τον ΔΗΘΕΝ πατριωτικό λόγο του Καρατζαφέρη και τον ψηφίζει!

Ψηφίζοντας Καρατζαφέρη ο απογοητευμένος ΔΕΞΙΟΣ, σπρώχνει όλο και πιο κοντά την Ντόρα στην καρέκλα της αρχηγού της Ν.Δ.!


Γιατί δυστυχώς, αυτός είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης: ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ του Κ.Μητσοτάκη!


Αναστάσιος Καζαντζίδης

Εκπαιδευτικός-αρθρογράφος



http://taxalia.blogspot.com/2008/10/blog-post_24.html

Διαβάστε και αυτά:
http://cretanpatriot.blogspot.com/2008_08_01_archive.html

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 13, 2009 12:08 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι βρισιές δεν εγκρίνονται!!!
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ προάγουν τη συζήτηση...

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 13, 2009 12:18 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ακόμα ένα αποκαλυπτικό κείμενο από τον Ευριπίδη Μπίλλη
ΕΔΩ:
www.newstrap.gr


Λογικά συμπεράσματα για την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Ψωμιάδη

Αναρτήθηκε: Πέμπτη 12/11/09 23.14

Του Ευρυπίδη Μπίλλη


Ως γνωστόν, αρχικά, οι υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ήταν τέσσερις και η εκλογή επρόκειτο να γίνει από τα μέλη του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας , τα περισσότερα από τα οποία ήταν όπως ελέγχθη, μιημένα και υποστήριζαν την κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Υποστηρικτές του Αντώνη Σαμαρά αναμενόταν από την αρχή λόγω της στάσης του στο Μακεδονικό να είναι, εκτός από τους πελοπονησσίους και άλλους ενημερωμένους που τον εκτιμούσαν και οι Μακεδόνες σύνεδροι.

Συνεπώς, η υποψηφιότητα του νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Ψωμιάδη αναμενόταν και τότε, να αφαιρέσει ψήφους από τον Αντώνη Σαμαρά, και δεδομένης και της αρχικής υποψηφιότητας του Δημήτρη Αβραμόπουλου που και αυτός από τον κ. Σαμαρά και όχι από την κυρία Ντόρα θα αφαιρούσε ψήφους, αναμενόταν η κ. Ντόρα να εκλεγεί πανηγυρικά χωρίς δεύτερο γύρο.

Παρόμοια αποτελέσματα θα ήταν, ίσως, πιθανά με μεγαλύτερη, όμως, δυσκολία και μετά την απόφαση να ψηφίσουν όλα τα μέλη για την εκλογή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Η απόσυρση της υποψηφιότητας του Δημήτρη Αβραμόπουλου, προφανώς ανέτρεψε, μερικώς, τους σχεδιασμούς του στρατοπέδου της κ. Ντόρας και όπως λογικά εξάγεται και του κ. Ψωμιάδη, όσον αφορά τις ψήφους που θα έχανε ο κ. Σαμαράς από τον κ. Αβραμόπουλο.

Η εν συνεχεία, όμως, υποστήριξη από τον κ. Αβραμόπουλο της υποψηφιότητας του κ. Σαμαρά ανέτρεψε, ίσως, πλήρως τους σχεδιασμούς της κ. Ντόρας, του κ. Ψωμιάδη και πιθανών άλλων σκοτεινών ή μη κύκλων.

Ο εκνευρισμός του κ. Ψωμιάδη για την εξέλιξη αυτή (ο οποίος εν γνώσει του δεν πρόκειται να εκλεγεί) και η ένταση του αγώνα του λογικά και προφανώς έχει ως μόνον στόχο να αφαιρέσει (άγνωστον γιατί) μακεδονικούς ψήψους που θα εδίδοντο στον Αντώνη Σαμαρά.

Συνεπώς, σαφώς, ο κ. Ψωμιάδης επιδιώκει να βοηθήσει την κυρία Ντόρα για να εκλεγεί.

Αυτά τα απλά δεν αναφέρονται σε κανένα από τα γνωστά ΜΜΕ τα οποία το μόνον που κάνουν είναι να υποστηρίζουν εν μια φωνή (ως αναμενόταν) με πονηρό τρόπο την κ. Ντόρα και να δείχνουν διαφόρους περίεργους τύπους να κατηγορούν τον κ. Σαμαρά, γιατί υποχρεώθηκε από το Μητσοτακέϊκο, λόγω Μακεδονικού και από τον Έβερτ (που δεν ήθελε να έχει τότε τον Σαμαρά αντίπαλο για την μετά τον Μητσοτάκη προεδρία της Νέας Δημοκρατίας) να φύγει το 1993 από τη Νέα Δημοκρατία.

Όσον αφορά το κ. Νομάρχη είναι ηλίου φαεινότερο που οδηγεί η υποψηφιότητα του.

Μόνον αν αποσυρόταν θα άλλαζε η λογική αυτή εκτίμηση.

Τέλος μετά το σκιτσογράφημα για τα ξακουστά ντολμαδάκια της κ. Μαρίκας Μητσοτάκη, που ακολούθησε τη τροφική δηλητηρίαση του κ. Σαμαρά, αστεία ή σοβαρά πρέπει να προσέχει γιατί πολλά στοιχεία δείχνουν ότι όταν πρόκειται να θιγούν μεγάλα συμφέροντα των «συμμάχων» μας, συμβαίνουν «τυχαία» πολύ περίεργοι και ανεξιχνίαστοι θάνατοι (Μεταξάς, Παπάγος, Γιάννος Κρανιδιώτης και ίσως και Τάσσος Παπαδόπουλος).

Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 13, 2009 12:33 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Άρχισε να κινητοποιείται ο «εργολάβος» της κινδυνολογίας και της λάσπης…

Διαβάστε το «Πολιτικό Σαφάρι»


http://politikosafari.blogspot.com/2009/11/o-r.html


O "ΑΓΟΡΑΙΟΣ" ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΩΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΣΤΟ "ΕΧΤRΑ"
ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΙ ΜΕ ... ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΚΑΣΕΤΕΣ...


Το βιολί-βιολάκι ο "Τηλεπρόεδρος" Γιώργος.

Στο αδελφικό του κανάλι EXTRA, που έχει εμφανώς εργολαβικά αναλάβει εκστρατεία εναντίον της Ν.Δ., υπερ φυσικά του ΛΑΟΣ και που για προφανείς λόγους, δεν θέλει τον Σαμαρά στην Αρχηγία της Ν.Δ., συμφώνησαν να εμφανισθεί χθες βράδυ στο δελτίο ειδήσεων ο "Πρόεδρος" Γ.Καρατζαφέρης.

Ως ο ...πλέον "κατάλληλος" να εξηγήσει τις εξελίξεις στη Ν.Δ....

Αφού συμφώνησαν, ως αναμενόταν άλλωστε, στη διάλυση της Ν.Δ. και επειδή φαίνεται να "κλειδώνει" η νίκη Σαμαρά, η οποία ασφαλώς αν δεν εξαφανίσει το ΛΑΟΣ θα το συρρικνώσει σε μη εκλόγιμα ποσοστά, με προσυνενοημένη ερώτηση, για δήθεν κασέτες απο το αρχείο του προέδρου σε βάρος Σαμαρά, ο "Πρόεδρος" Γιώργος απάντησε:

"Να, όχι, δε θέλω, δεν είναι σωστό τώρα,"
με εμφανή υπονοούμενα οτι μία κάποια στιγμή, θα βγούν.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε οτι δεν υπάρχει καμμία κασέτα.

Τουναντίον υπάρχουν κασέτες που επί 30 ημέρες ο υποψήφιος βουλευτής τότε Γ.Καρατζαφέρης, υπερασπιζόταν με πάθος την πολιτική Μητσοτάκη,... υπερ της σύνθετης ονομασίας των Σκοπίων, λέγοντας επιγραμματικά :

"Δεν έχει καμία σημασία τι όνομα θα πάρουν τα Σκόπια, σημασία έχει να κάνουμε οικονομική εισπήδηση...!!!"
(σύμφωνα με το παράξενο ιδιόλεκτό του).

Αυτός είναι ο ζητωπατριώτης ή πατριδοκάπηλος

τυχοδιώκτης της πολιτικης Πρόεδρος Γιώργος και αυτή είναι η πικρή αλήθεια.
Τα υπόλοιπα, τα υπονοούμενα και οι εκβιαστικοί υπαινιγμοί, αρμόζουν σε "αβανταδόρους" και "τσιλιαδόρους" των παλαιών παπατζήδων της Ομόνοιας....


Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες