Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Γιώργος Παπανδρέου: Η επέλαση της αλαζονικής κοροϊδίας

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 16, 2009 9:38 pm    Θέμα δημοσίευσης: Γιώργος Παπανδρέου: Η επέλαση της αλαζονικής κοροϊδίας Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Γιώργος Παπανδρέου: Η επέλαση της αλαζονικής κοροϊδίας

Οι θεατρικές «παραστάσεις» του Γεωργίου Παπανδρέου και όλο το συνακόλουθο τελετουργικό τους αποτελούν τη θεοποίηση της πολιτικής αποβλάκωσης, τη θεοποίηση της αλαζονικής κοροϊδίας: Συμπτώματα μιας βάρβαρης οπισθοδρόμησης, συμπτώματα της αλαζονικής ανοησίας, του ζοφερού παθολογικού θεάματος.

Ο Γεώργιος Παπανδρέου ανακηρύσσει καθημερινά την επίσημη κηδεία της πολιτικής επιστήμης, καρατομώντας βάρβαρα κάθε πολιτική έννοια και ορολογία.

Το χειρότερο, ωστόσο, είναι άλλο:
ΟΥΔΕΙΣ μιλάει γιΆ αυτή τη δολοφονία των εννοιών και των πραγμάτων. ΓιΆ αυτή την κατάφορη αντίφαση λόγων και πράξεων, συνακόλουθα γιΆ αυτή την κακουργηματική κοροϊδία του ελληνικού λαού.

Ο λόγος του στη Βουλή ήταν ένα τέτοιο τελετουργικό τέχνασμα απάτης.

Θα σχολιάσουμε μόνο (από τα άπειρα τεχνάσματα της ρητορικής του απάτης) την αυτοκρατορική του ρήση: «Εγώ θα προχωρήσω μαζί με το λαό…» και τα παρόμοια λεκτικά τρικ…

Η πρώτη μεγάλη απάτη: Βάζει «συμμέτοχο» το «λαό» δίχως ο λαός να έχει καμία συμμετοχή στη διαμόρφωση ΚΑΜΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.

Για κάθε ηγεμόνα ο λαός είναι «συμμέτοχος» μόνο όταν υπακούει τυφλά στις αποφάσεις του ηγεμόνα…

Μόλις διαφωνήσει με αυτές τις αποφάσεις ΑΜΕΣΩΣ στιγματίζεται συκοφαντικά σαν «διεκδικητής» «ειδικών» και «συντεχνιακών συμφερόντων», σαν «υπονομευτής» της κοινωνίας, και πολλά παρόμοια.

Η «συμμετοχή» του λαού ισχύει μόνο όταν αυτός υπακούει στον ηγεμόνα.

Το «εθνικό συμφέρον» ταυτίζεται μόνο με τις αποφάσεις του ηγεμόνα.

Δηλαδή ο «λαός» και το «εθνικό συμφέρον» ταυτίζονται με τις αποφάσεις του κυβερνητικού διαχειριστή των συμφερόντων του κεφαλαίου.


Τέτοιες είναι οι ρητορείες του τύπου: «Με το λαό μαζί»!!!

Ο λαός για να «συμμετέχει» πρέπει να υπακούει στις αποφάσεις που ο ηγεμόνας του καθεστώτος παίρνει ερήμην του.

Πρέπει να αποδεχτεί, π.χ. ο λαός, την πώληση και την ιδιωτικοποίηση της Ελλάδας που τον εξοντώνει ως λαό. Η πώληση των λιμανιών στις πολυεθνικές είναι ιδιωτικοποίηση της Ελλάδας. Αύριο θα πωληθούν και τα ελληνικά εδάφη, όχι μόνο οι οικονομικές και κοινωνικές δομές της ελληνικής κοινωνίας.

Αυτό είναι το σόφισμα της «συμμετοχής»: Κανένας Λόγος και καμία Απόφαση στον ελληνικό λαό, απλώς συμμετοχή στην υπακοή των κυβερνητικών αποφάσεων.

Και όταν δεν «συμμετέχει», δηλαδή δεν υπακούει, τότε μαζί με τους συκοφαντικούς στιγματισμούς που εκτοξεύονται εναντίον του, έρχονται και τα ΜΑΤ του Χρυσοχοϊδη για να πετύχουν τη «συμμετοχή»!!!

Τότε εφαρμόζεται στην πράξη και δια ροπάλου η «συμμετοχή»!!!


Το να λέει τέτοιες αρλούμπες ο ΓΑΠ στη Βουλή, την ώρα που τα ΜΑΤ σπάζουν τα κεφάλια των εργατών, την ώρα που τα ΜΑΤ εκτελούν θεαματικές ασκήσεις τρομοκρατίας στα Εξάρχεια, την ώρα που οι λιμενεργάτες φωνάζουν απελπισμένοι για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, το να ξεστομίζει, αυτή την ώρα, τέτοια σοφίσματα του τύπου «μαζί θα προχωρήσουμε», δείχνει την απύθμενη και πωρωμένη αυθάδεια της κοροϊδίας: Την παράκρουση της αντίφασης μεταξύ λόγων και έργων…

Και ακόμα δεν έχουμε δει ΤΙΠΟΤΑ.

Αν τώρα, από τις προγραμματικές δηλώσεις, βιώνουμε αυτή την κατάσταση της τελετουργικής απάτης και των σοφισμάτων, μαζί με την τρομοκρατική επιθετικότητα των ΜΑΤ, αντιλαμβάνεται κανείς το τι θα γίνει αύριο.

Ο Γιωργάκης θα ξεπεράσει σε βιαιότητες και το Σημίτη που έσπαγε τα κεφάλια των συνταξιούχων.

Ο δε Χρυσοχοϊδης θα τρομοκρατεί ανελέητα την ελληνική κοινωνία, αλλά οι «εστίες» και τα «στρατηγεία» των κουκουλοφόρων και της «τρομοκρατικής αλητείας» θα μένουν πάντα ασύλληπτα: Αυτά αποτελούν τους «πυλώνες» του καθεστωτικού τρομοκρατικού παιχνιδιού και τους «παράγοντες» της τρομοϋστερίας: Τον αθέατο «διάβολο» που θα χρησιμοποιείται για να τεθεί στον γύψο η ελληνική κοινωνία…

Είναι τόσο μεθυσμένοι και επαρμένοι οι νέοι «προοδευτικοί» ηγεμόνες και τεχνοκράτες της εξουσίας των Αμερικανών που δεν μπορούν να διακρίνουν τις θύελλες που σπέρνουν και που στο τέλος θα τους σαρώσουν.

ΟΣΟ και αν οι «νταβάδες» τους, με νύχια και με δόντια θα αγωνίζονται να τους σώσουν…

_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 16, 2009 10:45 pm    Θέμα δημοσίευσης: Re: Γιώργος Παπανδρέου: Η επέλαση της αλαζονικής κοροϊδίας Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ΕΝΑ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΩΝ ΜΜΕ.

Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΑΠΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ. ΕΓΙΝΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΗΡ. Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΛΕΓΕ ΑΛΛΑ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ...

ΤΟΥ ΧΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ 10ΕΤΟΥΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Ο ΤΙΠΟΤΑΣ, Ο ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ. ΤΑ ΜΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ ΠΩΣ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΩΣ ΧΩΡΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΠΟΥ ΒΑΥΚΑΛΙΖΕΤΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ. ΗΔΗ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ...

ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΘΥΜΗΘΩ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ. ΜΗΝ ΦΕΡΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Ο ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ ΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΣΑΝΤ ΒΑΠΤΙΣΜΕΝΟΣ JEFFREY, ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΑΠΤΙΣΑΝ ΕΤΣΙ?... ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΛΛΑΔΑ? ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ?
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ?
Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΜΙΛΗΣΕ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΩΝ ΒΡΩΜΙΚΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΤΥΧΟΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ...
Επιστροφή στην κορυφή
Υάκινθος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 16, 2009 10:50 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Βγάλτε αρχηγό πρώτα και μετά αρχίστε το κλαψούρισμα Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 16, 2009 10:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το ενέκρινα για να διαπιστώσετε τη βλακεία του ανθρώπου!!!
Δεν κατάλαβε ο άνθρωπος σε τι φόρουμ μπήκε!!! Νεοδημοκράτες βλέπει μόνο μπροστά του.
Ούτε μια απλή ματιά δεν έριξε στα θέματα...
Τέτοιες παρωπίδες;

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 17, 2009 11:10 am    Θέμα δημοσίευσης: Re: Γιώργος Παπανδρέου: Η επέλαση της αλαζονικής κοροϊδίας Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
giati magkes, kala ta leei. einai mia apopsi kai ayth. prepei na dhlwsei prasinos 'h kokkinos gia na ek8esei apopsi? eseis exete diaforetiki gnwmh panw se ayta?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 17, 2009 11:25 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
μπορεί να είπες και μαλακία αντμίν. άλλο εννοούσε πιστεύω ο φουκαράς. το σημαντικότερο είναι να βρεις ποιος ευθύνεται για την αποτέφρωση του ρεσάλτο και μη σε νοιάζει για τον οποιονδήποτε αναγνώστη. αν ειναι μπλε θα βγάλει τον αρχηγό του δεν εχει ανάγκη από εμάς.

υγ: ο γιωργάκης είναι τόσο βλήμα όσο ο χειρότερος μαλακοπίτουρας στον κόσμο. τώρα που το είπα ειμαι μπλε;

αράξτε παιδιά. για αυ΄το ειναι το φόρουμ, να έουν βήμα όλοι.
Επιστροφή στην κορυφή
Παντελής



Ένταξη: 18 Οκτ 2006
Δημοσιεύσεις: 324

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 17, 2009 2:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο ραγιαδισμός σε παράκρουση


Μας είχε διαφύγει η παρακάτω «συγκλονιστική» επιστολή του Πρωθυπουργού μας.
Ευτυχώς την ανακαλύψαμε στο σημερινό «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ».
Διαβάστε και θαυμάστε!!!!!!!





http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5310251&publDate=17/10/2009


Ο επιστολογράφος (πρωθυπουργός)...


Η επιστολή είναι αυθεντική. Δόθηκε, μάλιστα, επισήμως, στη δημοσιότητα. Ας την απολαύσουμε, βήμα προς βήμα:
*
«Αποτελεί για μένα ιδιαίτερη χαρά ότι μια από τις πρώτες επιστολές που γράφω με την επίσημη ιδιότητα του πρωθυπουργού... είναι για να σας συγχαρώ για τη βράβευσή σας με Νόμπελ Ειρήνης 2009».

Τέτοια χαρά, όση του επιστολογράφου πρωθυπουργού, επειδή κάποιος πήρε το Νόμπελ Ειρήνης, αλλά λίγες μέρες αργότερα έδωσε διαταγή να φύγουν για το Αφγανιστάν ακόμα 13.000 στρατιώτες (πέραν των 21.000 που είχε αποστείλει τον περασμένο Μάρτη), δεν πρέπει να την ένιωσε ούτε ο ίδιος ο Ομπάμα, που του ανακοίνωσαν ότι γίνεται ο αποδέκτης του Νόμπελ Ειρήνης (κι αυτοί που το έδωσαν διεκδικούν επαξίως το Νόμπελ αλΧημείας)...
*
«Σε καμία άλλη στιγμή της ζωής μου δεν αισθάνθηκα τόσο έντονα...»!

Η ευτυχία του (επιστολογράφου) πρωθυπουργού είναι αναμφισβήτητο ότι ξεπερνά κάθε διπλωματικό προηγούμενο. Η βράβευση του Ομπάμα - το ομολογεί ο ίδιος - ήταν ένα κέντρισμα που τον συγκλόνισε σύγκορμο! Του προκάλεσε τα πιο έντονα συναισθήματα της ζωής του! Φαίνεται ότι το γεγονός πως επί των ημερών του Νομπελίστα Ειρήνης, του Ομπάμα, έχουν δολοφονηθεί στις κατεχόμενες από τις ΗΠΑ χώρες περίπου 1.000 Αφγανοί άμαχοι και περίπου 3.000 Ιρακινοί άμαχοι, δε μειώνει σε τίποτα την ένταση της συναισθηματικής φόρτισης του επιστολογράφου (πρωθυπουργού)...
*
«...τα έθνη της υφηλίου επιθυμούν να εργαστούν με συνεργατικό πνεύμα (...) το μέγεθος αυτής της βούλησης ασφαλώς έχει ως έναυσμα τις πράξεις σας ως Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών».

Η «συνεργατική» προοπτική που διαβλέπει για τον κόσμο ο (επιστολογράφος) πρωθυπουργός, είναι ξεκάθαρο πως στοιχειοθετείται (στο μυαλό του) από τις «πράξεις» του Ομπάμα. Μια από αυτές τις πράξεις θα είναι - προφανώς - ότι ο Ομπάμα προωθεί ταχύτατα τη δημιουργία του ισχυρότερου πυρηνικού όπλου των ΗΠΑ. Πρόκειται για τη διατρητική βόμβα MOP. Αλλωστε, τι άλλο στόχο μπορεί να έχει μια πυρηνική βόμβα βάρους 14 τόνων και φέρουσα εκρηκτική ύλη 2,5 τόνων, αν όχι την ...συνεργασία στον κόσμο.
*
«...μπορώ ο ίδιος να πιστοποιήσω ότι το πνεύμα της ειρήνης και συνεργασίας που εκπέμπετε ενεργοποιεί όλες τις προσπάθειες που γίνονται για το σκοπό της ειρήνης».

Οπως βλέπετε
ο επιστολογράφος (πρωθυπουργός) δεν είναι ένας άνθρωπος που επιθυμεί να παρακολουθεί ως απλός θαυμαστής του Ομπάμα. Είναι, ταυτόχρονα, ένας πολιτικός που δηλώνει έτοιμος να ...εγγυηθεί και να πιστοποιήσει (προσωπικώς!) ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν εκπέμπει παρά μόνο... ειρήνη! Πρόκειται για την αναμενόμενη στάση από έναν (επιστολογράφο) πρωθυπουργό, στο ενεργητικό του οποίου ανήκει και η ακόλουθη παλιότερη δήλωση:

«Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ συμμερίζονται κοινές αρχές, κοινούς στόχους, όπως δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, περιφερειακή σταθερότητα»!
***
Η τελευταία δήλωση (σ.σ.: αυτά τα περί «κοινών αρχών», «κοινών στόχων» και «κοινών αξιών» με τη «δημοκρατία» των Αμπού Γκράιμπ και των Γκουαντάναμο, της εποχής του... Μπους) έγινε στους «Ουάσιγκτον Τάιμς» (στις 10/12/2000) από τον τότε υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας.

Οσο για την επιστολή που μας απασχόλησε, εστάλη κι αυτή από τον ίδιο υπουργό Εξωτερικών. Μόνο που σήμερα στο πρόσωπό του εκπροσωπείται μια ακόμα αρμοδιότητα. Η αρμοδιότητα του πρωθυπουργού. Ενός πρωθυπουργού που, με αφορμή μια διαδικασία που προκαλεί παγκοσμίως θυμηδία (την απονομή στον Ομπάμα του Νόμπελ Ειρήνης), εκείνος βρίσκει την ευκαιρία να εκφράσει την ταραχή που πλημμύρισε το «είναι» του στο άκουσμα αυτής της βράβευσης.

Αυτό το τελευταίο είναι ένα συναίσθημα που εξ αντικειμένου αφορά και τους υπηκόους μιας χώρας, της οποίας ο πρωθυπουργός στέλνει τέτοιου είδους επιστολές: Η ταραχή...

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 17, 2009 6:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Γιώργος-ΗΠΑ: Αλληλο - υμνολογίες

Όταν σε χειροκροτεί και υμνεί ο δυνάστης των λαών σημαίνει πολλά. Και ακόμα περισσότερα ότι υμνείς και εσύ το δυνάστη…

Μόλις προχτές ακούσαμε τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, τον κύριο Σπέκχαρντ, να δηλώνει αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα αναπληρωτή υπουργό των Εξωτερικών:

«Είμαστε εντυπωσιασμένοι από τις διπλωματικές πρωτοβουλίες της νέας κυβέρνησης»!!!

Αυτές τις «εντυπωσιακές διπλωματικές πρωτοβουλίες» (τόσο «εντυπωσιακές που ο Γιώργος αγνόησε την Κύπρο και έσπευσε στην Τουρκία να κάνει τις γνωστές φιλοτουρκικές δηλώσεις) οι «προοδευτικοί» τις ασπάστηκαν ενθέρμως…

Θα επιλέξουμε, από το μακρύ κατάλογο, κάποια χαρακτηριστικά ιστορικά στιγμιότυπα ύμνων των ΗΠΑ προς το «τέκνο» της και από το «τέκνο» στον «Πατέρα Αφέντη»:

α) «Ποτέ οι δύο κυβερνήσεις, των ΗΠΑ και της Ελλάδας, δε συνεργάστηκαν τόσο στενά όσο στο θέμα αυτό (σ.σ.: της εισβολής του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία). Είμαστε ευτυχείς...».
(Δήλωση Ν. Μπερνς, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ, 11/5/99 - επί υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου).

β) «Η Ελλάδα υπήρξε κατά το διάστημα αυτό (σ.σ.: της εισβολής του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία) ένας πάρα πολύ καλός σύμμαχος και είμαστε ευγνώμονες από την υποστήριξη που μας παρέχεται από την Ελλάδα».
(Στ. Τάλμποτ, υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, 8/6/99 - επί υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου).

γ) «Η όλη προσπάθεια (σ.σ.: εισβολή του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία) δε θα μπορούσε να γίνει χωρίς την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και για το λόγο αυτό οι ΗΠΑ, οι χώρες του ΝΑΤΟ, θέλουν να εκφράσουν ευγνωμοσύνη».
(Γ. Κόεν, υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, 13/7/99 - επί υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου).

δ) «Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ συμμερίζονται κοινές αρχές, όπως δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, περιφερειακή σταθερότητα»!
(Γ. Παπανδρέου, «Ουάσιγκτον Τάιμς», 10/12/2000 ).

ε) «Διαφωνώ με την άποψη ότι είναι ειλημμένη απόφαση, έτσι ή αλλιώς, οι ΗΠΑ να πάνε σε πόλεμο»!
(Γ. Παπανδρέου, στη ΝΕΤ, 8/1/2003, σχετικά με τις προθέσεις των ΗΠΑ έναντι του Ιράκ.

στ) «Ο λαός του Ιράκ έχει τώρα την ευκαιρία να δημιουργήσει ένα νέο μέλλον για τη χώρα του και να επανενταχθεί στη διεθνή κοινότητα»!
(Απόφαση της ΕΕ, μετά από εισήγηση του Γιώργου Παπανδρέου, υπέρ της εισβολής των Αμερικανών στο Ιράκ, 17/4/2003).

ζ) «Κατά το κρίσιμο διάστημα της επίθεσης στο Ιράκ (20 Μαρτίου - 30 Απριλίου), 5.270 αεροσκάφη των ΗΠΑ και των συμμάχων τους προσγειώθηκαν ή περνώντας από τον εθνικό εναέριο χώρο μας έδωσαν αναφορά πορείας στη Σούδα».
(Απολογισμός της συμμετοχής της Ελλάδας στην πρώτη μόνο φάση της εισβολής των ΗΠΑ στο Ιράκ - επί υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου).

Αυτά για τους "χρήσιμους ηλίθιους"-οπαδούς του ΠΑΣΟΚ





Επιστροφή στην κορυφή
Αλκίμαχος



Ένταξη: 22 Σεπ 2009
Δημοσιεύσεις: 13

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 19, 2009 5:04 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
O ΓΑΠ λέει:
"«μηδενικές απελάσεις», και «πρώτα» πολίτης."

μηδενικές απελάσεις: (αναφερέται σε λαθρομετανάστες, δλδ σε ανθρώπους που ΔΕΝ εχουν πολιτικά δικαιώματα)

πολίτες: αναφέρεται σε ανθρώπους με πολιτικά δικαιώματα.

Το θέμα είναι οτι θεωρεί τους λαθρομετανάστες πολίτες, κάτι που είναι εξορισμού λάθος.

Χώρια που το να δίνεις πολιτικά δικαιώματα στους λαθρομετανάστες, έρχεται σε σύγκρουση με το συμφέρον του πολίτη (του ελληνικού κράτους).

Πείθει τους συγχισμένους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 23, 2009 5:01 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Συμφωνώ Αλκίμαχε με αυτά που γράφεις χωρίς να απαλλάσουμε και τον Καραμανλή απο τις τεράστιες ευθύνες του γιατί με την δική του ανοχή όταν ήταν αυτός πρωθυπουργός ήρθε η συντριπτική πλειοψηφία απο αυτούς στην Ελλάδα.
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες