Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΑΡΓΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ...

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Συνταξιούχος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 17, 2009 12:45 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΑΡΓΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΑΡΓΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ...

Αγαπητέ κ.
Πρωθυπουργέ


Είμαι ένας συνταξιούχος φίλος της οικογενείας σας, από την εποχή του αειμνήστου παππού σας.

Σας ακούσαμε στις προγραμματικές σας δηλώσεις στη Βουλή και συγκινηθήκαμε. Θυμηθήκαμε τα νιάτα μας.

Τότε που ονειρευόμαστε έναν καλύτερο κόσμο...

Επειδή όμως γεράσαμε και καλύτερο κόσμο δεν είδαμε,
θερμότατα σας παρακαλούμε κάντε ότι μπορείτε, το συντομότερο δυνατό, για να δούμε αυτό τον καλύτερο κόσμο πριν φύγουμε για τον άλλο κόσμο…

Είναι πολύ νωρίς ακόμη για γκρίνιες, φυσικά.. Εσείς, όμως, ο ίδιος μας βεβαιώσατε ότι δεν θέλετε περίοδο χάριτος. Μα είπατε ότι έξη χρόνια τώρα, στην αντιπολίτευση, έχετε τα πάντα έτοιμα: Ξένους σοφούς, Έλληνες ειδικούς, σχέδια αμερικανικά, Ευρωπαίους προστάτες , γείτονες φίλους και πολύ πλούσια, οικογενειακή, εμπειρία..

Σας είδαμε στη Βουλή, στην παρθενική τέλεια ανάγνωση των τέλειων προγραμματικών σας δηλώσεων και ενθουσιαστήκαμε. Και μην ακούτε κάποιους ακραίους εχθρούς σας που ζητούν να ομιλείτε από στήθους... Απαντήστε τους ότι αυτό που μετράει, σε όλους τους πολύ μεγάλους Πρωθυπουργούς, είναι τα τέλεια έργα τους και όχι τα τέλεια Ελληνικά τους, έστω κι αν λένε «Μηδέν εις το πηλήκιον..»

Αργούμε, όμως, πολύ αργούμε κ. Πρωθυπουργέ…

Κάντε ό,τι μπορείτε να βρούμε χρήματα, όπως μας υποσχεθήκατε και να ξεπεράσουμε την κακή οικονομική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όπως είπατε, γιατί, φοβάμαι, ότι διαφορετικά δεν θα παίρνουμε αλλά θα δίνουμε 30 ευρώ το μήνα...Οπότε κινδυνεύουμε να γνωρίσουμε τα χάδια του κ.Χρυσοχοίδη, όπως τα γνωρίσαμε την εποχή του κ.Σημίτη..

Κάντε ό,τι μπορείτε να τελειώνουμε, όπως μας υποσχεθήκατε, με τα βάσανα των λιμανιών, γιατί διαφορετικά δεν θα βρίσκουμε στα μπακάλικα ούτε φακές.

Νομίζω ότι πρέπει να αναλάβουν οπωσδήποτε και να τελειώσουν αυτή την υπόθεση, οι στενοί συνεργάτες σας, ο κύριος Παμπούκης και η κυρία Σιούτη, όπως συνεργάστηκαν επιτυχώς παλαιότερον και εις τας υποθέσεις COSCO και Μονής Τοπλού..

Κάντε ό,τι μπορείτε, ιδιαίτερα, στο Υπουργείο Πολιτισμού, που όλοι οι Πρωθυπουργοί, όπως κι εσείς το τοποθετείτε σε άμεση προτεραιότητα. Δεκαπέντε μέρες τώρα δεν έχουν οριστεί οι αρμόδιοι για τον Πολιτισμό, για τον Τουρισμό, για τον Αθλητισμό και για την ΕΡΤ.

Ρωτάμε πότε θα οριστούν και οι υπάλληλοι μας απαντούν: «Όποτε αποφασίσει ο κ. Υπουργός».

Αυτό τον κ. Υπουργό εσείς τον ξέρετε πολύ καλά, είναι στενός σας φίλος. Εμείς όμως δεν το ξέρουμε Ιδιαίτερα ο κόσμος του Πολιτισμού ομολογεί ότι δεν τον ξέρει καθόλου. Φοβάται μάλιστα ότι & ο κύριος Υπουργός δεν γνωρίζει καθόλου ούτε τον κόσμο του Πολιτισμού ούτε τον Πολιτισμό, δεδομένου ότι τον έχει περισσότερο απορροφήσει η κουλτούρα των Η.Π.Α...Το διαπιστώσαμε στην παρθενική, με ελληνοαμερικάνικη προφορά,τέλεια ανάγνωση της ομιλίας του στη Βουλή. Κάποιος μάλιστα είπε ότι μίλησε περισσότερο σαν ένας πολύ έμπειρος, τουριστικός πράκτορας και λιγότερο, έστω και σαν μαθητής λυκείου,απλός γνώστης των Ελληνικών Γραμμάτων και Τεχνών.
Ούτε και η βοηθός του Υφυπουργός γνωρίζει πολλά δεδομένου ότι έχουν απορροφήσει το χρόνο της η Ιταλική κουλτούρα και οι ξένες βιντεοταινίες.

Πρέπει,λοιπόν να τους βοηθήσει ή να τους αντικαταστήσει ο κ.Βέλτσος που όλες οι ομιλίες του και όλα τα γραπτά του είναι απολύτως κατανοητά από όλο τον καλό μας κόσμο.. Επείγει..


Και, τέλος,κάντε ό,τι μπορείτε για να ξεμπερδέψετε,σύμφωνα με τους τέλειους σχεδιασμούς σας, τις μπερδεμένες αρμοδιότητες μερικών μπερδεμένων Υπουργείων.

Είναι κρίμα,π.χ.,η κ.Λούκα να σπαταλιέται στα λιμάνια και όχι ο κ.Παπακωνσταντίνου. Και αν δεν μπορεί αυτός, γνωρίζοντας μόνο τη γλώσσα των Βρυξελλών, τότε να βάλετε τον κ.Αθανασάκη, που του πάει κιόλας... Γιατί, φοβάμαι ότι, διαφορετικά, θα έχουμε πολλά μπερδέματα πολλών, νέων και παλαιών, μπερδεμένων κ.κ. Υπουργών,Υφυπουργών,Διευθυντών, Υπαλλήλων και Πολιτών.

Πιστεύοντας ότι θα πραγματοποιήσετε όλα όσα μας είχατε υποσχεθεί, ιστορικέ μας κ.Πρωθυπουργέ, σας ευχόμεθα καλά ξεμπερδέματα...


Μετά τιμής
Ο συνταξιούχος φίλος σας – 17.10.09

Υ.Γ.:Συγχαρητήρια και στη μαμά σας..Διάβασα ότι γράφτηκε και στο βιβλίο ΓΚΙΝΕΣ, επειδή έγινε η πρώτη μαμά στον κόσμο που έχει στο ενεργητικό της τρεις πρωθυπουργούς:

Πεθερό, σύζυγο και υιό...Εύχομαι και σ’ανώτερα...




Επιστροφή στην κορυφή
κολλητήρι
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 17, 2009 8:42 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Και μια πινελιά του ΣΤΑΘΗ

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες