Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Το πορτρέτο της Ντόρας

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 14, 2009 9:03 am    Θέμα δημοσίευσης: Το πορτρέτο της Ντόρας Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το πορτρέτο της Ντόρας

Το ηλεκτρονικό περιοδικό «Αντίβαρο» φιλοτεχνεί το ιδεολογικό και πολιτικό πορτρέτο της Ντόρας, μέσα από μια εξαιρετική παράθεση ιστορικών γεγονότων του πολιτικού της βίου.

Όπως υπογραμμίζει το «Αντίβαρο», «Όλα τα στοιχεία που παρατίθενται συνοδεύονται από τους σχετικούς συνδέσμους. Το κείμενο δημοσιεύεται για να υπενθυμίσει στους Νεοδημοκράτες μερικά σημεία της πορείας της και απευθύνεται σ' αυτούς ώστε να έχουν γνώση όταν μεθαύριο θα την εκλέξουν(Wink αρχηγό της παράταξής τους…»

Ένα κείμενο-ντοκουμέντο που θα πρέπει να το διαβάσουν όλοι.
Ανοίξτε εδώ:

http://www.antibaro.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5988:1009-ntora&catid=55:politics&Itemid=89



_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κωνσταντίνος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 15, 2009 10:09 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

http://kostasxan.blogspot.com/2009/10/blog-post_6622.html


Η Μπακογιάννη διαλύει τη Νέα Δημοκρατία
Δεν ενδιαφέρεται για το κόμμα η Ντόρα


Περίτρανα απέδειξε η Ντόρα Μπακογιάννη, τις προθέσεις της, όχι τόσο για την κατάκτηση της θέσης της προεδρίας, όσο για το ίδιο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Με μία κίνηση, προγραμματισμένη, έριξε την μάσκα της ενότητας και έτρεξε προς την ανακοίνωση της ματαιοδοξίας της.

Η Ντόρα θέλει να γίνει αρχηγός κόμματος έστω και αν διαλυθεί η Νέα Δημοκρατία.
Το συμπέρασμα αυτό δεν εξάγεται αναίτια, αλλά στηρίζεται στις ίδιες τις κινήσεις της κυρίας Κούβελου (η οποία θα πρέπει μάλλον να εγκαταλείψει οριστικά την χρήση του επιθέτου του αείμνηστου Μπακογιάννη, τον οποίο καπηλεύθηκε αρκετά για να φτάσει να γίνει υπουργός εξωτερικών και επίδοξη αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, από μία απλή κόρη ενός πρώην πρωθυπουργού, ατάλαντη πολιτικά και επικίνδυνη εθνικά).

Ενώ οι κύριοι Σαμαράς και Αβραμόπουλος συναντήθηκαν με τον κύριο Σιούφα, προκειμένου να συζητήσουν πως μπορούν να λειτουργήσουν σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, προκειμένου να διασώσουν οτιδήποτε μπορούν και να οδηγήσουν μέσα από υγιείς ενέργειες το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην ανασύστασή του, η κυρία Μπακογιάννη, διέλυσε τις υποψίες και επέφερε την βεβαιότητα για την υστεροβουλία των πολιτικών της κινήσεων..

Αποκρύπτοντας από τους υπόλοιπους τον «προγραμματισμό» της, η κυρία Μπακογιάννη, αυτόματα απέδειξε πως δεν ενδιαφέρεται για το καταστατικό του κόμματος, δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για την ενότητα και την προσπάθεια ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, δεν τη νοιάζει τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από την προσωπική της προβολή, τον προσωπικό της χωρίς κανόνες αγώνα, προκειμένου να φτάσει «ευδοκίμως» ή «αδοκίμως» στον στόχο της. Δεν ενδιαφέρεται να περισώσει οτιδήποτε ενδεχομένως να της σταθεί εμπόδιο και φυσικά δεν διαθέτει στο ελάχιστο διάθεση συνεργασίας και από κοινού προσπάθειας να λειτουργήσουν όλα όσα προβλέπονται προκειμένου να αναδειχθεί ο αρχηγός μέσα από υγιείς και μη αμφισβητήσιμες διαδικασίες.

Η Ντόρα Μπακογιάννη
έδειξε τα δόντια της και έτρεξε στους συμμάχους της, στους δημοσιογράφους, για να αντλήσει δύναμη και να προβληθεί για μία ακόμη φορά, αποφεύγοντας ταυτόχρονα και τον ανταγωνισμό…! Η κόρη του πρώην πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, χωρίς ενδοιασμούς παραγράφει την κομματική συμπεριφορά για το καλό του κόμματος και ενδιαφέρεται αποκλειστικά και μόνο για την προσωπική της ματαιοδοξία. Σε αυτή της την στάση ήταν σταθερή επί σειρά ετών και έχοντας πλέξει ένα «δίχτυ ασφαλείας» από «έμπιστους» δημοσιογράφους, καλλιέργησε την εικόνα του «καρφιτσωμένου χαμόγελου», αλλά σήμερα πανικόβλητη τρέχει να προλάβει τις εξελίξεις που όλα δείχνουν να την προσπερνούν και να την στέλνου στην πολιτική λήθη.

Είναι ο προσωπικός της πολιτικός αγώνας, να ξαναφέρει την «οικογένεια» στο προσκήνιο.
Και ο αγώνας αυτός είναι επιτακτικός, λόγω της ηλικίας της, η οποία δεν της επιτρέπει άλλη παραμονή εκτός της ηγεσίας. Η επόμενη φορά που θα επιδιώξει την αρχηγία του κόμματος, θα είναι πιθανότατα στα 75 χρόνια της ή και αργότερα, οπότε… σήμερα κυριολεκτικά τρέχει. Και φυσικά αδιαφορεί όχι μόνο για τους υπόλοιπους, αλλά και για το ίδιο το κόμμα από όπου προέρχεται.

Η κυρία Μπακογιάννη, γνωρίζει καλύτερα από όλους πως είναι (επιεικώς) ανεπιθύμητη στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Και όμως, προσπαθεί να το αποκτήσει ευελπιστώντας πως θα μπορέσει να συγκρατήσει ένα ποσοστό ηλιθιωδώς σκεπτόμενων ψηφοφόρων της, το οποίο θα βρίσκεται σε επίπεδα περί του 12-15% πανελλαδικά. Έτσι, θα έχει ένα κόμμα μεγάλο, ενώ αν ξεκινήσει με ένα δικό της κόμμα, τα ποσοστά που θα συγκεντρώσει, δεν θα μπορούν να πλησιάσουν καν τα ποσοστά του κυρίου Παπαθεμελή…

Η κυρία Μπακογιάννη συντελεί τα μέγιστ στην διάλυση της Νέας Δημοκρατίας και το γνωρίζει πολύ καλά αυτό. Απλά επιθυμεί να δείξει δύναμη και πυγμή, για να προβληθεί ως ικανή να ανατρέψει το ΠΑΣΟΚ!!! Το κόστος; Την αφήνει παγερά αδιάφορη.

Εξάλλου, αυτό το κόμμα δεν ήταν δεν ήταν ποτέ δικό της, αλλά ούτε του πατέρα της, οπότε δεν χρειάζονται οικογενειακοί συναισθηματισμοί… και μπορεί να συνεχίσει ακάθεκτη προς… την προσωπική της δόξα… συνεργαζόμενη αποκλειστικά με τους δημοσιογράφους!!!


Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες