Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΔΙΟΓΕΝΗΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 16, 2009 10:41 am    Θέμα δημοσίευσης: ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ



www.troktiko-blogspot.gr - Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος 2009

"Μερικά στρέμματα γης λιγότερα….
"

"Απόσπασμα από άρθρο του Θωμά Σάρα με τίτλο «Μακεδονικό: η επανάσταση της κοινής λογικής» που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 2008,στην..επιθεώρηση «Πατρίδες» του Καναδά.
--------------------------------------
«..Μήνες αργότερα την ίδια χρονιά (1999), πραγματοποιήθηκε στο Τορόντο του Καναδά η ετήσια σύνοδος της πολιτικής ηγεσίας των μελών του ΝΑΤΟ.Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, Υπουργός Άμυνας, επικεφαλής μιας μικρής αντιπροσωπείας και ένα σχετικά μεγάλο αριθμό δημοσιογράφων από την Αθήνα.

Όταν έκλεισαν οι εργασίες του συνεδρίου ακολούθησε η συνέντευξη τύπου της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ της οποίας προΐστατο ο Υπουργός Άμυνας Δαβίδ Κοχέν, με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και εκπροσώπους του τμήματος εξωτερικών υποθέσεων.Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Αμερικανός πολιτικός τόνισε ότι οι εργασίες πήγαν πολύ καλά και ότι ο ίδιος ήταν πραγματικά ενθουσιασμένος για την συνεργασία και κατανόηση που επέδειξαν όλα τα μέλη.

Κάποια στιγμή κατά την διάρκεια των ερωτήσεων βρήκα την ευκαιρία και ρώτησα τον ομιλητή πως είναι δυνατόν να μιλά για “συνεργασία και κατανόηση“, ενώ την ίδια ώρα οι ειδήσεις ανέφεραν ότι αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας παραβίαζαν τον εναέριο χώρο της Ελλάδας, καθώς επίσης ότι μόλις πρόσφατα οι δύο χώρες μέλη της συμμαχίας, ήλθαν τόσο κοντά στο πόλεμο εξ αιτίας ορισμένων ελληνικών νησιών που διεκδικούσε η “σύμμαχος της Ελλάδας, Τουρκία. “


“Έχεις δίκιο, “ συμφώνησε με τα λόγια μου ο Αμερικανός αξιωματούχος της κυβέρνησης Κλίντον, “εδώ έχουμε πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που πιστεύω ότι τελικά είμαστε στο σημείο επίλυσης του, καθώς η Ελληνική πλευρά αποδέχεται ορισμένους συμβιβασμούς ικανοποίησης αιτημάτων της Τουρκίας, παραιτουμένη για τον σκοπό αυτόν δικαιωμάτων της προς όφελος της εδραίωσης της ειρήνης και καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών.
Αυτή είναι μια υποχρέωση που ανέλαβε η ελληνική πλευρά και πιστεύω ότι σύντομα το θέμα αυτό θα έχει τακτοποιηθεί.


Κατά σύμπτωση μερικές εβδομάδες αργότερα επισκέφθηκε το Τορόντο ο Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σημίτη, Γιώργος Παπανδρέου.Με την ευκαιρία εκείνης της επίσκεψης, οργανώθηκε συνέντευξη τύπου του Υπουργού προς τους φορείς των ομογενειακών Μέσων μαζικής ενημέρωσης, σε κεντρικό ξενοδοχείο του Τορόντο.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε πάνω στο πρόγραμμα της κυβέρνησης και υπεραμύνθηκε της πολιτικής του να ονομάσει τους μουσουλμάνους της Θράκης ως ..,Τούρκους. Ζήτησε δε την κατανόηση των αποδήμων ομογενών οι οποίοι έχουν τις δικές τους εμπειρίες πάνω στο ...πολύ-πολιτισμό.

Όταν κάποια στιγμή μού δόθηκε ο λόγος ανάφερα στον Υπουργό τους ισχυρισμούς των Αμερικανών υπευθύνων και τον ρώτησα εάν πραγματικά συμφωνεί μαζί τους.“Για του λόγου το αληθές“, τόνισα, “επικαλούμαι και την μαρτυρία του Πρέσβη σας στο Τορόντο ο οποίος ήταν παρών και άκουσε αυτά που ειπώθηκαν“, και του έδειξα τον παρακαθήμενό του Γιάννη Θωμόγλου, Πρέσβη της Ελλάδας στην Οτάβα.

Ο υπουργός αφού με άκουσε, απάντησε:
"Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας."

Έμεινα με το στόμα ανοικτό από την απάντηση του Υπουργού.

Σύμφωνα με τους διεθνώς αναγνωρισμένους κανόνες ρώτησα τον Υπουργό εάν είχε ενημερωθεί και συμφωνούσε μαζί του ο Ελληνικός λαός στον οποίο ανήκε η ….υπό διαπραγμάτευση γη.

Δυστυχώς ο τελευταίος δεν απάντησε, ... καθώς έγινε παρεμβολή από τον γραμματέα τύπου του υπουργού και μου ζητήθηκε να αρκεστώ μόνο σε μία ερώτηση, “προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία ερωτήσεων και στους υπόλοιπους δημοσιογράφους“………..»

Αυτά γράφει μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος δίνοντας ημερομηνίες, τόπο και ονόματα...Παραδόξως τίποτα απο αυτά δεν αναφέρθηκε απο από τους ελλαδίτες δημοσιογράφους που συνόδευαν την αποστολή και παρευρίσκονταν στην συνέντευξη τύπου..."

**************************************************

http://www.enkripto.com/
================================================

ΚΑΠΟΙΟΣ,ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ

www.politis.gr - Σάββατο, 12 Σεπτέμβριος 2009


Επαληθεύται τώρα το ...«George owes us» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ!
----------------------------------------------------------------------------------------
Τρεις μήνες μετά (1 Απριλίου 2008) συνεπικουρώ και εμπλουτίζω με περισσότερες πληροφορίες , παλαιότερο δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας ( που ΟΥΔΕΠΟΤΕ διαψεύστηκε), σύμφωνα με το οποίο, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Αλεξ Ρόντος, ο εξ απορρήτων του κ. Παπανδρέου,το 2004 πέρασε το κατώφλι του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (NSC) των ΗΠΑ και είχε μακρά συνομιλία με τους κ. Φρίντ και Μπράιζα, που υπηρετούσαν τότε εκεί. Θέμα της συνάντησης το Σκοπιανό και οι ενεργειακοί αγωγοί.

Μάλιστα ο κ. Ντάνιελ Φρίντ εκνευρισμένος είχε πει τότε στον ...απεσταλμένο του κ. Γ. Παπανδρέου το γνωστό πλέον ...
«George owes us»! ( Μας χρωστά ο Γιώργος).

Έρχεται λοιπόν τώρα το πλήρωμα του χρόνου όπου ΟΛΑ αποκαλύπτονται. Το ..«George owes us» παίρνει σάρκα και οστά με την γνωστή ομιλία του κ. Παπανδρέου στην Αλεξανδρούπολη και την αναφορά του (για το θέμα των αγωγών)σε «διακρατική συμφωνία που κατοχυρώνει τα συμφέροντα μόνο της μίας πλευράς»,ρίχνοντας σκιά στις διπλωματικές σχέσεις μας με τη Ρωσία.

«Κλείνει το μάτι» στις αμερικάνικες θέσεις επί του κρίσιμου στρατηγικού θέματος των ενεργειακών δρόμων στην περιοχή μας και ....υπόσχεται «διαδικασίες με γνώμονα και προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος και σε συμφωνία με τις τοπικές κοινωνίες!».

Οι γνωστές-άγνωστες ΜΚΟ
των 300 ανθρώπων που ...εκπροσωπούν το ....σύνολο της κοινωνίας. Το έργο το έχουμε ξαναδεί!

Και δεν είναι μοναχά αυτό. Λίγες ημέρες πιο πριν ο αρμόδιος των εξωτερικών θεμάτων του ΠαΣοΚ, κ. Λοβέρδος, με δηλώσεις του (με τις οποίες ..πανηγύριζαν οι Σκοπιανοί) έδινε λευκό συγχωροχάρτι στην ηγεσία των Σκοπίων, στον εθνικιστή Γκρούεφσκι και παράλληλα προανήγγειλε μονομερείς κινήσεις για τη μεταβολή της κατάστασης, και μονομερή περιορισμό της διαφοράς στο θέμα της ονομασίας.


Ακριβώς ότι λέει και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Δεν υπάρχει θέμα λοιπόν ( κατά το ...ΠαΣοΚ)«Μακεδονικής γλώσσας», ούτε αλυτρωτισμών, ούτε κόκκινων γραμμών.

Μόνο το θέμα της ονομασίας και αυτό προφανώς για τις διμερείς σχέσεις και όχι έναντι όλων σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα διαπραχθέντα από τις κυβερνήσεις του ΠαΣοΚ.

Ποιους ακούει και υπακούει η ηγεσία του ΠαΣοΚ; Τι σχεδιάζει; Με ποιους συνεννοείται; αναρωτιούνται οι πολίτες. Την απάντηση επ` αυτού την είχα γράψει πριν ενάμιση χρόνο.

Όλες αυτές οι υπαναχωρήσεις, λίγες μόλις ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές δείχνουν επικίνδυνη κρυφή ατζέντα. Την κρυφή ατζέντα του ...«George owes us»!!


Επιστροφή στην κορυφή
Καχύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 16, 2009 6:22 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η σημειολογία των πλανηταρχών


Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός δεν θέλει απλώς να επιβάλει, με κάθε μέσον, τους πολιτικούς σχεδιασμούς του, αλλά θέλει και να το δείχνει: να το κάνει φανερό, να το σηματοδοτεί αλαζονικά.

Αυτό, φυσικά, αποτελεί απόρροια της ολοκληρωτικής του, πλανητικής αυθάδειας
. Αυθάδεια, όχι «ψυχολογικής» διαστροφής, αλλά πολιτικής διαστροφής. Δηλαδή, την ολοκληρωτική του επιβολή, θέλει και να τη δείχνει για να σηματοδοτήσει στον κόσμο τούτο: «αυτό που θέλω το επιβάλω πάντα».

Επιβάλει δηλαδή την εφιαλτική του πολιτική και διατρανώνει αυτή την επιβολή για να τρομοκρατήσει τον πλανήτη και να αποδεχτεί, μοιρολατρικά, αυτή την επιβολή.

Μας λέει καθαρά: «ματαιοπονείτε αν νομίζετε ότι μπορεί να κουνηθείτε ή να με πάτε κόντρα»…

Σήμερα επιβάλει αυτό που θέλει και το δείχνει ανοικτά.

Σηματοδοτεί καθαρά τούτο: γκρεμίζω τον Καραμανλή (ακριβέστερα διαλύω τη Ν.Δ.) και προωθώ το Γιωργάκη και την Ντόρα!!!

Το παρακάτω δημοσίευμα από «taxalia» είναι αποκαλυπτικότατο:

http://taxalia.blogspot.com/2009/09/blog-post_3357.html


Στις ΗΠΑ ο Γιώργος Παπανδρέου, οι ΗΠΑ στη Ντόρα Μπακογιάννη

Ο Γιώργος Παπανδρέου μεταβαίνει στις Η.Π.Α. τις επόμενες ημέρες, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη, συναντήθηκε πριν από λίγη ώρα με τον Αμερικανό πρέσβη Ντάνιελ Σπέκχαρντ.

Όπως είπε ο Σπέκχαρντ,
συζητήθηκε η προετοιμασία της συνάντησης Μπακογιάννη- Χίλαρι Κλίντον, κατά την επίσκεψη της κ. Μπακογιάννη στη Νέα Υόρκη με αφορμή τη γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Πολλές επαφές με τους Αμερικάνους έχετε κύριοι και κυρίες Έλληνες πολιτικοί. Εσείς ξέρετε ! (ο λαός πάντως σίγουρα όχι !). Όλο αγάπες είναι οι "σύμμαχοί" μας, όταν πρόκειται να επέμβουν στα εσωτερικά της Ελλάδας. Χρειάστηκε μία (-1-) μέρα για να αναγνωρίσει ο Μπους τη FYROM, ως "Μακεδονία". Πόσες μέρες θέλει ο Ομπάμα, για να την ξε-αναγνωρίσει; Αλλά το ξεχάσαμε αυτό.... Που καιρός για τέτοια. Προέχει η ατομική "επιβίωση".
YES MAN !
*********************************************

Αλλά και την επιβολή των εκλογών σηματοδότησε το πλανητικό κράτος, μέσω του Πρέσβη του.


Το αναλύουμε στο άρθρο:
«Ραγιαδισμός: Μια εικόνα χίλιες λέξεις».

ΕΔΩ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3639


Το αναλύουμε επίσης και εδώ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3663


Ιδιαίτερα στο άρθρο: «Γιατί δεν πρέπει να ηττηθεί ο Καραμανλής»
Και σε άλλα της ενότητας…


Το δημοσίευμα, ωστόσο του μπλογκ «taxalia», σημειολογικά λέει τα πάντα!!!


ΠΡΕΠΕΙ να αρχίσουμε να αντιδρούμε, έστω και με την ψήφο.
Ψηφίζοντας κόντρα στα σχέδιά τους.
Ένας γίγαντας με πύλινα πόδια είναι.
Βρίσκεται προ των πυλών της κατάρρευσής του...
Επιστροφή στην κορυφή
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 16, 2009 10:38 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΑΠ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ορθώς δεν διαψεύδει, διότι θα ήταν υποκριτικό.
http://olympia.gr/2009/09/06/pasok-elections-2009/

Ας μην μείνουν όμως κάποιοι με "ανοιχτό το στόμα" μετά τις εκλογές.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 17, 2009 12:35 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Και να ήταν μόνο αυτό...

ΒΡΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Ποιος από εμάς έχει ξεχάσει τον επαγγελματία ομοφυλόφιλο και πρόεδρο του ΕΠΣΕ, Γρηγόρη Βαλλιανάτο να μιλάει περι Μακεδονικής μειονότητας (http://www.youtube.com/watch?v=_s4lhn47_Jc) σε Πασοκικό ακροατήριο όντας ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ του (mind the) ΓΑΠ. Μετά όταν αναγκάστηκε να παραδεχτεί τις θέσεις του μέσω του τηλεοπτικού σταθμού EXTRA3, o Γιώργης αναγκάστηκε να τον απολύσει. Ο ΓΑΠ επιλέγει άτομα περι... οπής.

ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ/ΣΥΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ Π. ΠΑΝΕ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ.



Από τη μία ο Τζέφρυ που έλεγε να μπορεί ο καθένας να έχει ένα γλαστράκι με χασίς, μετά ο Τσίπρας στους ''Σκούλιγκανς'' να περιφανεύεται για τα πρεζάκια και τους χασικλήδες που έχει φίλους, με τον Κοροβέση να λέει στην ''Ελευθεροτυπία'' οτι ''πως μπορούν να χαρακτηριστούν προοδευτικά κόμματα όπως το ΚΚΕ όταν είναι εναντίον της αποποινικοποίησης'' και φυσικά οι Οικολόγοι του Αλαφούζου με τα ''Αντιαπαγορευτικά Φεστιβάλ'' στην Πανεπιστημιούπολη που εκτός από Σούπερ Μάρκετ ναρκωτικών καταλήγουν και σε πλιάτσικο στην Δημόσια Περιουσία.
Επιστροφή στην κορυφή
Κουφός Βασίλης



Ένταξη: 23 Δεκ 2008
Δημοσιεύσεις: 21

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 17, 2009 5:16 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Από

http://www.hri.org/forum/intpol/sitil8.html



[b]Δήλωση για τις ελληνο-τουρκικό εναέριο χώρο του Αιγαίου συμφωνίας [/b]
By John Sitilides 1 < sitilides@westernpolicy.org >, Executive Director, The Western Policy Center Με John Sitilides 1 <sitilides@westernpolicy.org>, [b]Εκτελεστικός Διευθυντής, Το Κέντρο Δυτικής Πολιτικής [/b]
For Immediate Release Για την άμεση απελευθέρωση
Contact : Susan M. Spencer (202) 737-6998 Επικοινωνία: Susan M. Spencer (202) 737-6998
Wednesday, December 3, 1997 Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 1997
Washington, DC -- "The NATO agreement between Greece and Turkey to jointly control military flights over the Aegean Sea is a significant development in the effort to strengthen the alliance's command and planning operations in the region. However, a critical NATO regional security issue affecting enlargement planning remains outstanding. The alliance promises to guarantee collective security to new members while Articles 5 and 6 of the NATO treaty fail to provide mechanisms for resolving intra-alliance conflict, which nearly occurred between Greece and Turkey on two occasions in the past decade alone. Washington, DC - "[b]Το ΝΑΤΟ συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, για την από κοινού τον έλεγχο των στρατιωτικών πτήσεων πάνω από το Αιγαίο είναι μια σημαντική εξέλιξη στην προσπάθεια για την ενίσχυση της συμμαχίας της διοίκησης και προγραμματισμού δράσεων στην περιοχή. Εντούτοις, σε μια κριτική του ΝΑΤΟ που επηρεάζει την περιφερειακή ασφάλεια σχεδιασμού διεύρυνσης παραμένει σε εκκρεμότητα. υποσχέσεις Η συμμαχία για την εξασφάλιση της συλλογικής ασφάλειας στα νέα μέλη, ενώ τα άρθρα 5 και 6 του καταστατικού του ΝΑΤΟ αποτύχει να παρέχει μηχανισμούς για την επίλυση του ενδοκοινοτικού συμμαχία συγκρούσεων, που σημειώθηκαν σχεδόν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, δύο φορές, κατά την τελευταία δεκαετία και μόνο . [/b]"This agreement follows the non-aggression accord brokered by the US in Madrid on July 8, 1997, when Greece publicly acknowledged Turkish interests in securing access to Greek airspace over the Aegean Sea, as well as Turkey's right of navigational freedom in international airspace in the region. The airspace agreement was reached after Greece demonstrated inordinate flexibility and relinquished exclusive control over military flights in its Aegean Sea airspace, originally assigned to Athens by the International Civil Aviation Organization (ICAO). Athens decided to alter its policy to help NATO establish a joint sub-regional command in the Eastern Mediterranean theater of operations. The extent of parallel permanent concessions by Turkey, such as the cessation of future challenges to Greek sovereignty in the Aegean Sea airspace, remains unclear. [b]"Η συμφωνία αυτή αποτελεί συνέχεια της συμφωνίας μη επίθεσης με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ στη Μαδρίτη, στις 8 Ιουλίου 1997, όταν η Ελλάδα αναγνωρίστηκε δημόσια τουρκικά συμφέροντα στην εξασφάλιση της πρόσβασης σε ελληνικό εναέριο χώρο πάνω από την θάλασσα του Αιγαίου, καθώς και στην Τουρκία το δικαίωμα της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στο διεθνή εναέριο χώρο στο της περιοχής. εναέριου χώρου Η συμφωνία επετεύχθη μετά από την Ελλάδα απέδειξαν υπέρμετρες ευελιξία και παραιτήθηκαν αποκλειστικό έλεγχο επί των στρατιωτικών πτήσεων στο Αιγαίο εναέριου χώρου, το οποίο είχε αρχικά ανατεθεί στην Αθήνα από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO). Αθηνών αποφάσισε να αλλάξει την πολιτική της να συμβάλει στην καθιέρωση του ΝΑΤΟ μια κοινή υποπεριφερειακής εντολή στην Ανατολική Μεσόγειο θέατρο των επιχειρήσεων. Η έκταση των παράλληλων μόνιμη παραχωρήσεις από την Τουρκία, όπως η παύση των μελλοντικών προκλήσεων για την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο εναέριου χώρου της, παραμένει ασαφής. [/b]"Turkey has long challenged Greece's insistence that the Athens Flight Information Region (FIR) cover Greek national airspace in its entirety, as well as certain areas of international airspace. Athens based its previous position on NATO documents and ICAO decrees which defined Greece's regional responsibilities for decades. In the wake of its invasion of Cyprus in 1974, Turkey escalated the level of jet fighter infringements of the Athens FIR, endangering international air traffic, impeding NATO military command and planning operations in and around the Aegean Sea region, and taxing the readiness of the Greek armed forces. Turkey's challenges to NATO guidelines and ICAO rules apparently stand vindicated, despite the adverse consequences of its actions. [b]"Η Τουρκία έχει μακρά αμφισβήτηση της Ελλάδας ότι η επιμονή Αθήνα Flight Information Region (FIR) να καλύπτει το ελληνικό εθνικό εναέριο χώρο στο σύνολό του, καθώς και ορισμένους τομείς του διεθνούς εναέριου χώρου. Αθηνών με βάση την προηγούμενη θέση της σχετικά με τα έγγραφα του ΝΑΤΟ και τον ICAO διατάγματα τα οποία ορίζεται η Ελλάδα της περιφερειακές αρμοδιότητες για δεκαετίες. Λόγω της εισβολής στην Κύπρο το 1974, η Τουρκία κλιμακώθηκε το επίπεδο των αεριωθούμενων μαχητικών παραβάσεις του FIR Αθηνών, θέτοντας σε κίνδυνο τη διεθνή εναέρια κυκλοφορία, γεγονός που εμποδίζει στρατιωτική διοίκηση του ΝΑΤΟ και το σχεδιασμό ενεργειών εντός και γύρω από την περιοχή του Αιγαίου, την ετοιμότητα και τη φορολόγηση των των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. προκλήσεις της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ κατευθύνσεις και τους κανόνες του ICAO, προφανώς stand δικαιώνεται, παρά τις αρνητικές συνέπειες των πράξεών της. [/b]"The December 16-17 meeting of NATO foreign ministers will be decisive in answering urgent questions regarding the implementation of this agreement, including: [b]"Το Δεκέμβριο του 16-17 συνάντηση υπουργών εξωτερικών του ΝΑΤΟ θα είναι καθοριστική για την απάντηση σε επείγοντα ερωτήματα σχετικά με την εφαρμογή της παρούσας συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένων των εξής[/b]:
Will the United States and other NATO member nations be required to inform Greece or Turkey, or both nations, of military flights over the Aegean Sea? [b]Θα τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ να είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει την Ελλάδα ή την Τουρκία, ή και των δύο εθνών, των στρατιωτικών πτήσεων πάνω από το Αιγαίο; [/b]Have clear guidelines been established to differentiate between Turkey's NATO-related military flights and its unilateral flights in Greek airspace over the Aegean Sea? [b]Έχουν σαφείς κατευθυντήριες γραμμές για να γίνει διάκριση μεταξύ της Τουρκίας που σχετίζονται με το ΝΑΤΟ και τις στρατιωτικές πτήσεις μονομερή πτήσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο; [/b]Will Athens be required to inform Turkey of Greek military flights in national airspace within the shared theater of operational control? [b]Αθήνα θα είναι υποχρεωμένες να ενημερώνουν την Τουρκία των στρατιωτικών πτήσεων στο ελληνικό εθνικό εναέριο χώρο εντός των κοινών θέατρο του επιχειρησιακού ελέγχου;[/b]
"The possibility of war between Greece and Turkey continues despite their longstanding NATO membership. Turkish threats to destroy defensive missiles slated for deployment in Cyprus by mid-1998 heightened the risk. Any agreement concerning Aegean Sea airspace must therefore address vital Greek and Turkish national security concerns in a mutually acceptable manner. Unequal concessions from Greece and Turkey may aggravate, rather than resolve, ongoing alliance crises throughout southeastern Europe." [b]"Η πιθανότητα πολέμου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, παρά την μακροχρόνια ένταξη στο ΝΑΤΟ. Τουρκικές απειλές για την καταστροφή των αμυντικών πυραύλων πλακόστρωτο για την αποστολή στην Κύπρο από τα μέσα του 1998 αυξήσει τον κίνδυνο. Κάθε συμφωνία που αφορά Αιγαίου εναέριου χώρου πρέπει, επομένως, ζωτικής σημασίας διεύθυνση ελληνική και τουρκική εθνική ασφάλεια αφορά κατά τρόπο αμοιβαία αποδεκτό. Ανισοσκελείς παραχωρήσεις από την Ελλάδα και την Τουρκία μπορεί να επιδεινώσει αντί να επιλύσει, συμμαχία συνεχιζόμενες κρίσεις σε όλη την Νοτιοανατολική Ευρώπη.[/b] "
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 17, 2009 2:37 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Παραπάνω έγραψα σαν επισκέπτης. Ξέχασα να συμπληρώσω τη φόρμα.
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες