Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Εκλογές. Τι σημαίνει η επίσπευση;

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Φιλύποπτος
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 02, 2009 10:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Εκλογές. Τι σημαίνει η επίσπευση; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Εκλογές λοιπόν, και μάλιστα με εξαιρετική συντομία. Σε 1 μήνα ή και λιγώτερο. Στις 4 Οκτωβρίου, κατά πάσα πιθανότητα, ή και στις 27 Σεπτεμβρίου ακόμα.

Σε τι αποσκοπούν; Ο Καραμανλής δεν έχει καμμία ελπίδα να τις κερδίσει, και το γνωρίζει. Γνωστά τα απότελέσματα των Ευροεκλογών, γνωστό το άνοιγμα της ψαλίδας στις δημοσκοπήσεις, γνωστότατος και ο αντίκτυπος από τις πυρκαγιές. Άρα δεν ισχύει ο μέχρι τώρα κανόνας του Ελληνικού πολιτικού βίου: "Όταν το κυβερνών κόμμα έχει ελπίδες να κερδίσει, προκηρύσσει πρόωρες εκλογές. Όταν τέτοια ελπίδα δεν υπάρχει, εξαντλείται η τετραετία, τουλάχιστον έως την επόμενη εκλογή Προέδρου."

Ο Καραμανλής επισπεύδει τις εκλογές χωρίς ελπίδα να τις κερδίσει. Άρα θέλει να αποφύγει ΚΑΤΙ...Κάτι χειρότερο από την απλή εκλογική ήττα (ή και συντριβή, ακόμα).

ΠΟΙΟ είναι αυτό; Μήπως τα επιτελεία της Κυβέρνησης (και των Υπερατλαντικών Κέντρων που τη διατάζουν) έχοντας μία πιο σφαιρική εικόνα των πραγμάτων, είναι σε θέση να προβλέψουν πως η εξελισσόμενη κρίση και τα δρακόντεια μέτρα που αυτή επιβάλλει (από τη δική τους οπτική γωνία) θα πυροδοτήσουν τεράστιες κοινωνικές εντάσεις;

Αν ναι, υπάρχει άραγε περίπτωση οι εντάσεις αυτές να συμπεριλάβουν και συγκρούσεις Ελλήνων με Αλλοδαπούς;

Και μήπως ο Καραμανλής αποφάσισε να μην είναι αυτός που θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, μια και ούτως ή άλλως δεν έχει να κερδίσει τίποτα παραμένοντας στην εξουσία;
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3045

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 02, 2009 11:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο Καραμανλής σύρθηκε στην πτώση του και άνοιξε συνειδητά μια νέα πιο ζοφερή πολιτική σελίδαΠοικίλες ερμηνείες δίνονται για την απόφαση του Καραμανλή να «υπογράψει» την πτώση του. Οι «οπαδοί», άλλοι θρηνούν και άλλοι θριαμβολογούν. Όλα τα στρατόπεδα των «οπαδών» φορούν τέτοιες κομματικές παρωπίδες που δεν μπορούν να διακρίνουν τίποτα έξω από την εκλογική κομματική νίκη ή ήττα.

Συμπεριφέρονται σαν οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων
.

Μακριά από εμάς τέτοιες συναισθηματικές «εξάρσεις». Δεν κλαίμε ούτε γελάμε προσπαθούμε να καταλάβουμε…


Πράγματι υπάρχει ένα ιστορικό και πολιτικό παράδοξ
ο: Ένας Πρωθυπουργός να προχωρεί σε πρόωρες εκλογές μέσα σε ένα τέτοιο δυσμενές πολιτικό κλίμα, κόντρα στο κόμμα του και έχοντας συνειδητό ότι θα ηττηθεί.

Πάνω σε αυτή την «αυτοκτονική» στάση του Καραμανλή
θα υφανθούν πολλά σενάρια και θα ακουστούν ποικίλα ψυχαναλυτικά σχόλια.

Η στάση αυτή, όμως, του Καραμανλή δεν είναι «παραλογισμός», αλλά αντίθετα είναι πλήρως εναρμονισμένη με τη «λογική» και τις απαιτήσεις του συστήματος που υπηρετεί. Ο Καραμανλής δεν μπορούσε παρά να ανοίξει διάπλατα τις πόρτες στις απαιτήσεις και τα σχέδια των πραγματικών κέντρων εξουσίας: Των ισχυρών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και οικονομικών ελίτ.

Εκτός και αν πιστεύουμε αφελώς (υπάρχουν πολλοί αφελείς) ότι ο Καραμανλής ή οποιοδήποτε κυβερνητικό κόμμα βρίσκεται σε διάσταση με το καπιταλιστικό καθεστώς και τα κέντρα εξουσίας του. Διαχειριστικό προσωπικό των συμφερόντων του κεφαλαίου είναι.

Αλίμονο να πιστέψουμε στην απάτη των εκλογικών διαδικασιών και στους πολιτικούς ηγέτες αυτών των εκλογικών παιχνιδιών. Και οι θριαμβολογίες της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι όχι μόνο χόρτο για οπαδούς, αλλά αγγίζουν και τα όρια της ηλιθιότητας. Γιατί αυτά που έρχονται τώρα είναι τρισχειρότερα από αυτά που ζούμε.

Ο Γιώργος Παπανδρέου και η πασοκική κάστα των παρασίτων βλέπουν μόνο την εκλογική τους νίκη και όχι το τι έρχεται…

Ο Καραμανλής συνειδητοποίησε τούτο: «καλύτερα ένα φριχτό τέλος, παρά μια φρίκη δίχως τέλος».

Ο Καραμανλής υπέκυψε συνειδητά στα συμφέροντα που υπηρετεί γιατί δεν μπορούσε να κινηθεί εκτός του «πλαισίου» αυτών των συμφερόντων. Ούτε αυτός, ούτε κανένας άλλος δεν μπορούν να κινηθούν εκτός του «πλαισίου», του τρομακτικά ασφυκτικού σήμερα, λόγω της κρίσης και των τεράστιων προβλημάτων.

Πολλοί δεν έχουν καταλάβει ότι σήμερα το ιμπεριαλιστικό «πλαίσιο» έχει περιορίσει στο ελάχιστο την «αυτονομία» των πολιτικών, έχει μετατρέψει τους πολιτικούς και τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς σε διακοσμητικές «γλάστρες». Ακόμα και αν κάποιος πολιτικός διεκδικήσει (εντός του «πλαισίου») κάποια σχετική αυτονομία κόντρα στα μεγάλα αφεντικά, γρήγορα τον επαναφέρουν στην τάξη με τα άπειρα μέσα εκβιασμού, φθοράς και καταστροφής του, που διαθέτουν.

Επαναλαμβάνουμε: Η πραγματική εξουσία δεν βρίσκεται στα χέρια των πολιτικών, αλλά των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων.

Το να ξεκινάμε να ερμηνεύσουμε τη στάση και τις «κινήσεις» των πολιτικών με βάση τα λαϊκά συμφέροντα, το έθνος και τα «εθνικά θέματα» ή μεγάλα κοινωνικά ζητήματα, σημαίνει ότι δεν γνωρίζουμε πού ζούμε και πού βρίσκεται η εξουσία.

Ξεκινώντας από δω μπορούμε να βρούμε το κλειδί ερμηνείας της σημερινής πολιτικής κατάστασης και των «κινήσεων» του Καραμανλή.

Για να ξετυλίξουμε το Μίτο της Αριάδνης πρέπει να δούμε ποιο είναι το γενικό πρόσταγμα των ισχυρών κέντρων εξουσίας.

Αυτό το πρόσταγμα το έχουμε αναλύσει, στο άρθρο: «Ο Καραμανλής που δεν μπορεί να κινηθεί κόντρα στα συμφέροντα που υπηρετεί»
Εδώ:
http://resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=21407#21407Παγιδευμένος, λοιπόν, μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο των οξύτατων απαιτήσεων του κεφαλαίου, προσπαθεί να ελιχθεί έτσι, ώστε αύριο να προβληθεί από τα πράγματα ως ο ηγέτης - εγγυητής του καθεστώτος.

Ο Καραμανλής, συνεπώς, ανοίγει το δρόμο των αυριανών πολιτικών συναινέσεων και «συγκυβερνήσεων», αγωνιζόμενος να κρατηθεί μέσα στα πολιτικά πράγματα.

Ανοίγει συνειδητά το δρόμο για να προωθήσουν τα οικονομικά κέντρα της εξουσίας απρόσκοπτα το έργο τους, μέσα από την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού.


Είναι τόσο αδιέξοδη η συνολική πολιτική κατάσταση (όχι μόνο της κυβέρνησης) και τόσο σάπια τα υπάρχοντα κόμματα που κανένα από μόνο του δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις οξύτατες απαιτήσεις του κεφαλαίου.

Δικό μας έργο είναι να δείξουμε την απάτη όλων αυτών των παιχνιδιών και τα μακάβρια σχέδια που προωθούνται πίσω από αυτή την απάτη. Αν περιμένουμε τις λύσεις από τους πολιτικούς τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας…

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΔημήτριοςΈνταξη: 17 Φεβ 2008
Δημοσιεύσεις: 40
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 02, 2009 11:21 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Γενικά η όλη ιστορία των εκλογών δεν κολλάει καλά.

Ο Καραμανλής μοιάζει σαν να θέλει κάτι να αποφύγει και σου λεέι άστο να το φορτωθούν τα άλλα τα κορόιδα. Ίδωμεν για τις εξελίξεις.
_________________
Δημήτριος Ν
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Μακεδών
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 03, 2009 8:32 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία,το ΠΑΣΟΚ παίρνει τις εκλογές αλλά χωρίς αυτοδυναμία,και με το εμφανές πλέον ενδεχόμενο να μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός βουλής(το γιατί έχει αναλυθεί από το περιοδικό) βαδίζουμε ολοταχώς ή προς συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ή συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με την άλλη τσόντα το ΛΑΟΣ(που έχει δηλώσει ότι "συνεργάζεται" με οποιονδήποτε..) είτε σε μια περίοδο πλήρους ακυβερνησίας,με όλα τα προβλήματα να λιμνάζουν!!
Πιθανότατα η απόφαση του Καραμανλή συνδέεται και με την απάντηση που πήρε ο Παπαθανασίου από τον Αλμούνια,άρα προφανώς μπαίνουμε υπό επιτήρηση!! Παίζονται πολλά παιχνίδια σαφώς...
Ο Καραμανλής μπορεί και να σκέφτηκε να επανέλθει το Μάρτιο,με την κατάθεση πρότασης για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτή τη στιγμή μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε. Ουσιαστικά όμως αυτό που δήλωσε ο Καραμανλής είναι ότι η οικονομία πάει κατά διαόλου και θα συνεχίσει έτσι!
Παραδέχτηκε αυτό που δε θέλουν να πουν οι πολιτικάντηδες,ότι τώρα που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου,ο λαός θα χρειαστεί να πεινάσει!! Γι'αυτό την κάνει με ελαφριά πηδηματάκια..
Επιστροφή στην κορυφή
ΠαλαίμαχοςΈνταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 926

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 03, 2009 8:35 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η γνωστή συνταγή του φαύλου κύκλου

Κάνοντας μια αναδρομή στο κοντινό παρελθόν διαπιστώνω ότι ελληνικό πολιτικό καθεστώς ανακυκλώνεται κάθε εικοσαετία. Δηλαδή σαπίζει μέσα σε μια εικοσαετία και αναπαλαιώνεται μέσα από ποικίλα πολιτικά πραξικοπήματα.

Δεκαετία 1960: Ανακτορικό πραξικόπημα το 1965, σαλαμοποίηση της κυβέρνησης Παπανδρέου, ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ…

Αποτέλεσμα: Δικτατορία Συνταγματαρχών.

Δεκαετία 1980: Άμεσο πραξικόπημα των «νταβάδων». Πέρασε πια εποχή, λόγω υπερεθνικών μονοπωλίων, των στρατιωτικών πραξικοπημάτων.

Εδώ η πτώση της κυβέρνησης γίνεται με το έκτρωμα της συγκυβέρνησης Τζανετάκη.

Αποτέλεσμα: η «Οικουμενική». Εδώ πέρασαν τα πλέον αντιδραστικά μέτρα υπέρ των «νταβάδων» και ενάντια στην ελληνική κοινωνία και άνοιξαν τη μαύρη περίοδο του «εκσυγχρονιστικού παρακράτους».

2009: είκοσι χρόνια ακριβώς μετά από το 1989!!!

Πραξικόπημα των «νταβάδων» με άλλη μορφή: στον εξαναγκασμό της κυβέρνησης σε ηθελημένη πτώση και απόσυρση…

Ο κύκλος της τελευταίας εικοσαετίας έκλεισε φτάνοντας σε πλήρες αδιέξοδο και σήψη. Επιχειρείται τώρα μια νέα αναπαλαίωση και ΠΡΟΩΘΗΣΗ των νέων συμφορών: Επίλυση των «εθνικών εκκρεμοτήτων» (Σκόπια, Κυπριακό, ελληνοτουρκικά και άλλα) και νέα σκληρά μέτρα για τον ελληνικό λαό.

Θα κατασκευαστεί πάλι η απαιτούμενη ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ και μέσω αυτής θα «ανανεωθούν» (αναπαλαιωθούν) τα κόμματα με νέες «προσμίξεις» των παλιών υλικών ΚΑΙ με νέους ίσως πολιτικούς απατεώνες…

Η ΓΝΩΣΤΗ παλιά καλή συνταγή!!!


Σημείωση: Και στις τρεις αυτές εικοσαετίες πρωταγωνιστικό ρόλο στα «πραξικοπήματα» παίζει το Μητσοτακέικο!!!

Αυτά για τους αφελείς που μπαίνουν στο «λούκι» της «εκλογικής ελπίδας» και επενδύουν σε πρόσωπα αυτής της εκλογικής απάτης

_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 03, 2009 9:59 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η σάτιρα είναι η μόνη διέξοδος που μας σώζει από την τρέλα...

ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΟραματιζόμαστε, ανεξάρτητα από οποιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα, μια συναινετική, δυναμική, ρεαλιστική και αποτελεσματικότατη Κυβέρνηση, με την εξής σύνθεση:


Πρόεδρος Βουλής = Κ.Σημίτης

Πρωθυπουργός = Κων/νος Μητσοτάκης

Υπ.Εσωτερικών = Μιχ.Χρυσοχοίδης

Υπ.Εξωτερικών – Ντόρα Μπακογιάννη

Εθν.Οικονομίας = Σπύρος Λάτσης

ΥΠΕΧΩΔΕ – Γεώργιος Μπόμπολας

Ανάπτυξης = Σωκράτης Κόκκαλης

Πολιτισμού = Χρ.Λαμπράκης

Ναυτιλίας – Β.Βαρδινογιάννης

Επικρατείας = Γ.Αλαφούζος

Δημ.Τάξεως = Γ.Καρατζαφέρης

Μεταφορών = Α.Βγενόπουλος

Μακεδονίας-Θράκης = Μιχ.Τρεμόπουλος

Παιδείας = Γρ.Βαλιανάτος

Δικαιοσύνης = Αλ.Κούγιας

Υγείας = Μαρ.Δαμανάκη

Γεωργίας = Αλ.Τσίπρας

Εμπορίου = Αφοί Μαρινόπουλοι

Εκπρ.Τύπου = Μ.Τριανταφυλλόπουλος

================================================

Τα κριτήρια επιλογής, είναι απλά.

Μηδέν μίζες, μικρότερη σπατάλη χρόνου, ομοιογένεια προσώπων και άμεση συνεννόηση των μεγάλων προστατών μας, δεδομένου ότι θα κυβερνούν οι ίδιοι, όπως και ο Μπερλουσκόνι, χωρίς μεσολάβηση, όπως γίνεται χρόνια τώρα, κάποιων Υπουργών-Εκπροσώπων τους.

Το αποτέλεσμα θα είναι μεγαλειώδες:


1.- Τα οικονομικά μας θα βελτιωθούν, αφού κάτι θα περισσεύει από τα κέρδη των προστατών μας και για την ανακούφιση των χαμηλόμισθων.. Θα απαλλαγούμε επίσης από απεργίες, ευθύνες, διεκδικήσεις,απόψεις και άλλα τέτοια ελαττώματα, αφού , χωρίς να κουραζόμαστε εμείς, κάποιοι άλλοι θα σκέπτονται και θα αποφασίζουν για μας,πριν από μας. Όπως ακριβώς γίνεται στο Κουβέιτ και τη Σαουδική Αραβία.

2.- Απαλασσόμενοι από το «χόμπυ» του αντιαμερικανισμού μας, (όπως πολύ σωστά το είπε ο πρώην Δημ.Τάξεως και μελλοντικός Εσωτερικών), ελπίζουμε να γλυτώσουμε και από τις φοβερές πυρκαγιές όπωςέγραψε και το ΒΗΜΑ της 29.6.07, στην πρώτη σελίδα του.

3.- Θα δώσουμε κάτι στα Σκόπια, θα δώσουμε κάτι και στην Τουρκία και θα εξασφαλίσουμε την ησυχία μας με τους γείτονές μας.

4.- Θα εγκριθεί το νέο σχέδιο Ανάν και θα ησυχάσουμε και με τα βάσανα της Κύπρου, αφού θα γίνει πλέον ένα τέλειο,αβύθιστο,αεροπλανοφόρο.

5.- Θα συμφιλιωθούμε και με τους μετανάστες και όλοι μαζί, σαν μια μεγάλη,πολυπολιτισμική, οικογένεια,θα ζήσουμε αγκαλιασμένοι, ο ένας πάνω στον άλλο..

Ο Θεός βοηθός..!!

’’’’’’’’’’’’’’’
3.9.09
Επιστροφή στην κορυφή
Γιώργος1992
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 03, 2009 12:12 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ έγραψε:
Η σάτιρα είναι η μόνη διέξοδος που μας σώζει από την τρέλα...

ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΟραματιζόμαστε, ανεξάρτητα από οποιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα, μια συναινετική, δυναμική, ρεαλιστική και αποτελεσματικότατη Κυβέρνηση, με την εξής σύνθεση:


Πρόεδρος Βουλής = Κ.Σημίτης

Πρωθυπουργός = Κων/νος Μητσοτάκης

Υπ.Εσωτερικών = Μιχ.Χρυσοχοίδης

Υπ.Εξωτερικών – Ντόρα Μπακογιάννη

Εθν.Οικονομίας = Σπύρος Λάτσης

ΥΠΕΧΩΔΕ – Γεώργιος Μπόμπολας

Ανάπτυξης = Σωκράτης Κόκκαλης

Πολιτισμού = Χρ.Λαμπράκης

Ναυτιλίας – Θ.Βαρδινογιάννης

Επικρατείας = Γ.Αλαφούζος

Δημ.Τάξεως = Γ.Καρατζαφέρης

Μεταφορών = Α.Βγενόπουλος

Μακεδονίας-Θράκης = Μιχ.Τρεμόπουλος

Παιδείας = Γρ.Βαλιανάτος

Δικαιοσύνης = Αλ.Κούγιας

Υγείας = Μαρ.Δαμανάκη

Γεωργίας = Αλ.Τσίπρας

Εμπορίου = Αφοί Μαρινόπουλοι

Εκπρ.Τύπου = Μ.Τριανταφυλλόπουλος

================================================

Τα κριτήρια επιλογής, είναι απλά.

Μηδέν μίζες, μικρότερη σπατάλη χρόνου, ομοιογένεια προσώπων και άμεση συνεννόηση των μεγάλων προστατών μας, δεδομένου ότι θα κυβερνούν οι ίδιοι, όπως και ο Μπερλουσκόνι, χωρίς μεσολάβηση, όπως γίνεται χρόνια τώρα, κάποιων Υπουργών-Εκπροσώπων τους.

Το αποτέλεσμα θα είναι μεγαλειώδες:


1.- Τα οικονομικά μας θα βελτιωθούν, αφού κάτι θα περισσεύει από τα κέρδη των προστατών μας και για την ανακούφιση των χαμηλόμισθων.. Θα απαλλαγούμε επίσης από απεργίες, ευθύνες, διεκδικήσεις,απόψεις και άλλα τέτοια ελαττώματα, αφού , χωρίς να κουραζόμαστε εμείς, κάποιοι άλλοι θα σκέπτονται και θα αποφασίζουν για μας,πριν από μας. Όπως ακριβώς γίνεται στο Κουβέιτ και τη Σαουδική Αραβία.

2.- Απαλασσόμενοι από το «χόμπυ» του αντιαμερικανισμού μας, (όπως πολύ σωστά το είπε ο πρώην Δημ.Τάξεως και μελλοντικός Εσωτερικών), ελπίζουμε να γλυτώσουμε και από τις φοβερές πυρκαγιές όπωςέγραψε και το ΒΗΜΑ της 29.6.07, στην πρώτη σελίδα του.

3.- Θα δώσουμε κάτι στα Σκόπια, θα δώσουμε κάτι και στην Τουρκία και θα εξασφαλίσουμε την ησυχία μας με τους γείτονές μας.

4.- Θα εγκριθεί το νέο σχέδιο Ανάν και θα ησυχάσουμε και με τα βάσανα της Κύπρου, αφού θα γίνει πλέον ένα τέλειο,αβύθιστο,αεροπλανοφόρο.

5.- Θα συμφιλιωθούμε και με τους μετανάστες και όλοι μαζί, σαν μια μεγάλη,πολυπολιτισμική, οικογένεια,θα ζήσουμε αγκαλιασμένοι, ο ένας πάνω στον άλλο..

Ο Θεός βοηθός..!!

’’’’’’’’’’’’’’’
3.9.09


Θα πρότεινα την Ρεπούση για υπουργό παιδείας και τον Γρηγόρη Β. για υφυπουργό. Very Happy
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3045

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 03, 2009 1:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΣΩΣΤΗ η διόρθωση!!!
_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΕξόριστοςΈνταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 446

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 03, 2009 1:50 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο «Σοφιστής» καλά τα λέει. Πράγματι είναι «καθαρή και συνειδητή παράδοση»!
Αλλά τι θα περίμενε από έναν «υπεύθυνο» και «συνειδητό» εκφραστή της τάξης που υπηρετεί;
«Ασυνειδησία» ή «συνειδητή» υπονόμευση των σχεδίων της τάξης του;


ΔΙΑΒΑΣΤΕ:
http://sofistis.wordpress.com/2009/09/03/030909/Γιατί είναι καθαρή και συνειδητή παράδοση...


Φανταστείτε λοιπόν, καθώς παρακολουθούσαμε το διάγγελμα του, να έλεγε τα επιχειρήματα του όπως ακριβώς τα είπε, για την οικονομική κρίση, για την παρατεταμένη εκλογική περίοδο η οποία μαστίζει τη χώρα κλπ, κλπ, αλλά στο δια ταύτα, αντί να πει ότι πάω σε εκλογές γιατί η χώρα δεν αντέχει αυτό το πολιτικό κλίμα ούτε και μέχρι το Μάρτιο, τότε δηλαδή που το Πασόκ θα πραγματοποιήσει τον εκβιασμό του χρησιμοποιώντας τον θεσμό της προεδρίας, να πει ότι καταγγέλλω το Πασόκ στον ελληνικό λαό γιατί η ανευθυνότητα του και η βουλιμία του για εξουσία καταστρέφει τον τόπο (εντάξει, αφού δεν τολμάει ας μην πει καταγγέλλω και τη διαπλοκή και τους Σουφλιάδες της) και δηλώνω ξεκάθαρα ότι δεν παραδίνομαι, θα παλέψω με όλη μου τη ψυχή γιατί θεωρώ πως η μόνη υπεύθυνη δύναμη που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση είμαι εγώ (λέμε τώρα.. τι θα μπορούσε να πει) και δηλώνω ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να κάνω εκλογές πριν το τέλος της τετραετίας! Αν θέλει το Πασόκ τον Μάρτιο, να παίξει με το θεσμό της προεδρίας, ας τολμήσει! Επίσης, όποιος άλλος επιθυμεί να με ρίξει ιδού η Ρόδος! Να κάνει ένα σαρωτικό ανασχηματισμό που να τρίβουν οι πάντες τα μάτια τους (έτσι και αλλιώς τίποτα δεν έχει να χάσει από τη σύγκρουση παρά μόνο να κερδίσει) και να εξαγγείλει έναν αληθινό πόλεμο στη φοροδιαφυγή καθώς και τα συγκεκριμένα μέτρα που πρόκειται να πάρει για την κρίση!

Τι θα συνέβαινε τότε;
Θα συσπείρωνε τη βάση του στο 99% (στα ..τέτοια του που θάμεναν απέξω οι διάφοροι Σουφλιάδες) θα έριχνε ένα χαστούκι στη διαπλοκή ικανοποιώντας όλο το κόσμο που καταλαβαίνει τα παιχνίδια της και ύστερα ό,τι και να συνέβαινε, το πιθανότερο θα ήταν να άνοιγε ο δρόμος για την αντιστροφή του κλίματος, ακόμα και να υπολόγιζε σοβαρά και στην επόμενη εκλογική του νίκη έστω και μέσα σε έξι μήνες! Λέμε λοιπόν τώρα ότι έτσι θα έκανε ένας πολιτικός που δεν είναι κουρασμένος, παραιτημένος και παραδομένος βαθιά μέσα του.. Όταν λοιπόν γνωρίζει πολύ καλά ότι η πλειονότητα των στελεχών, ακόμα και υπουργών του, αλλά και πολύ περισσότερο σύσσωμη η εκλογική του βάση είναι κατηγορηματικά κατά των εκλογών, (πρωτοφανές στα παγκόσμια εκλογικά χρονικά) όταν γνωρίζει την βαθιά πίκρα και την οργή που δημιουργεί η στάση του στον δικό του κόσμο και στην παράταξη του, όταν γνωρίζει ότι έτσι ανοίγει το δρόμο ακόμα και στην αυτοδυναμία του αντιπάλου του και το κυριότερο, όταν έτσι και αλλιώς είναι απολύτως βέβαιο ότι θα χάσει και θα αναλάβουν οι δυνάμεις που ο ίδιος θεωρεί ότι καταστρέφουν τον τόπο, τότε τι σκατά εκλογές θα κάνει; Αν λοιπόν αυτό δεν λέγεται καθαρή και συνειδητή παράδοση τότε πως λέγεται;

Λοιπόν. Η επίσημη προεκλογική περίοδος άρχισε. Σφραγίστε τα αυτιά σας και κλείστε τα μάτια σας για να μην ακούτε και να μην βλέπετε.. Προστατέψτε τον εαυτό σας, τα παιδιά σας και τα στομάχια σας.. Μην πάθουμε και καμιά γαστρορραγία απ τον εμετό.. Έτσι και αλλιώς το μόνο που αποκλείεται να συμβεί είναι να ενημερωθείτε.. Η σύγχρονη πολιτική, έτσι όπως έχει καταντήσει, ορίζεται πλέον ως η επιστήμη της εξαπάτησης του πολίτη με δημοκρατικό τρόπο.. Όμως πηγαίνετε να ψηφίσετε...

Ίσως υπάρχει μια μικρή ευκαιρία, αν καταψηφίζοντας τα δυο μεγάλα κόμματα (εννοείται και τον γελοίο τον Καρατζαφέρη) και δεν πάρει κανείς τους την αυτοδυναμία να ταραχτούνε λίγο τα βαλτωμένα νερά και να δρομολογηθούν κάποιες ανακατατάξεις..
Ας μην ξεχνάμε ότι πάνω απ όλα εμείς θέλουμε να είμαστε πραγματικοί πολίτες και αυτό είναι το μόνο καλό που μπορούμε να κάνουμε και στον εαυτό μας και στον τόπο..


_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
κολλητήρι
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 03, 2009 5:04 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Στις ευρωεκλογές η θέση σας ήταν αποχή.
Τώρα θα παραμείνει η ίδια;
Και αν όχι τι σκέφτεστε…
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3045

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 03, 2009 5:16 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ.

Εδώ έχουμε εκλογές για το εθνικό κοινοβούλιο.


Οι ευρωεκλογές είναι εκλογές που υπονομεύουν και καταργούν και αυτά τα υπολείμματα του εθνικού κοινοβουλίου, το οποίο αποτελεί μια κατάκτηση επαναστατική στην ιστορική διαδικασία εδραίωσης των εθνικών κρατών.

Συνεπώς δεν μπορεί να απέχουμε από τις εθνικές εκλογές, δεν μπορεί να αρνηθούμε και αυτά τα «εθνικά υπολείμματα».

Το ποιο κόμμα θα ψηφίσουμε; Αυτό θα το αναλύσουμε σύντομα.

Προκαταβολικά λέμε ότι πρέπει να ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΟΥΝ τα δύο μεγάλα κυβερνητικά κόμματα και οι «τσόντες» τους: ΛΑ.Ο.Σ.-ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ και «οικολόγοι».

Με άλλα λόγια κάθε κόμμα που ο «χαρακτήρας» του και οι «θέσεις» του ΠΑΙΖΟΥΝ σε συναινετικά σενάρια: τα σενάρια που προωθούν τα ισχυρά οικονομικά κέντρα.

Μένουν συνεπώς δύο μικρά κόμματα: ΚΚΕ και Παπαθεμελής.

Η Πολιτική του ΚΚΕ πάνω στα «εθνικά» και στο «μεταναστευτικό» είναι τόσο νεοταξική που μας προβληματίζει ΠΟΛΥ ΑΡΝΗΤΙΚΑ…

Αυτά προς το παρόν…


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Πολιτικο Σαφάρι
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 04, 2009 10:02 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

http://politikosafari.blogspot.com/2009/09/blog-post_7935.html


"ΑΤΑΚΤΗ ΦΥΓΗ " ΚΑΘ' ΥΠΟΔΕΙΞΙΝ

"ΓΑΙΑ ΠΥΡΙ ΜΙΧΘΗΤΩ" ΚΑΤ ' ΕΝΤΟΛΗΝ
Πρέπει να το καταλάβουν οι πολίτες άπαξ διά παντός οτι:


Τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα δεν τις προσδιορίζουν οι πολιτικοί, ούτε κι οι πολίτες με την ψήφο τους.
Τα ξένα και ντόπια συμφέροντα που ελέγχουν τα ΜΜΕ δίνουν τις εντολές στους πολιτικούς και κατά κύριο λόγο διαμορφώνουν και την κομματική συνείδηση του πολίτη.


Αυτά... εκλέγουν την εκάστοτε κυβέρνηση.


Η "άτακτη φυγή" του Καραμανλή σε εκλογές, ήταν προδιαγεγραμμένη από τα εξής γεγονότα:

1. Ενώ στα σχέδιά του ήταν και είχαν γίνει προκαταρκτικές συζητήσεις να επισκεφθεί τις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, τελικά η κυβέρνηση Ομπάμα δεν τον δέχθηκε....

2. Δύο βασικοί συνεργάτες του Καραμανλή στην κυβέρνηση, ο Σουφλιάς ως εκπρόσωπος των ντόπιων οικονομικών συμφερόντων και η Ντόρα των υπερατλαντικών, τον πίεζαν συνεχώς να κάνει εκλογές τώρα.

3. Ακόμα και η Μαριέτα Γιαννάκου ως εκπρόσωπος των ευρωπαϊκών συμφερόντων, πήρε και αυτή το "ραβδί" της και αξίωσε εκλογές από τον Καραμανλή.
Σημειωτέον οτι εκλογές ίσον παραίτηση Καραμανλή.

Τα μηνύματα συνεπώς που πήρε ο Καραμανλής ακόμα και μέσα από την παράταξή του, ήσαν σαφέστατα...
Δεν υπήρχε άλλος δρόμος από την επιλογή των εκλογών.
Ούτε είναι ο Καραμανλής ο δυνατός, για να μπορεί να αντισταθεί σε εχθρικό πολιτικό περιβάλλον...

Αφού δεν μπόρεσε μέχρι τέλους να υποστηρίξει και να διευρύνει το άνοιγμά του στον Πούτιν, μοιραία κατάληξη ήταν να δεχθεί τα πυρά και την εκδίκηση των υπερατλαντικών συμμάχων.

Αυτά όμως αποτελούν "ψιλά γράμματα" για τους πολίτες.

Το δυστύχημα είναι οτι 60 χρόνια μετά τον Β΄. Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που οι πολιτικοί της και οι πολιτικές της δεν μπορούν να απεμπλακούν από ξένα και ντόπια συμφέροντα...

Οι ΄Ελληνες μπορούν;

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες