Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Πάντειο: Οι «αντιεξουσιστικές» συμμορίες εν δράσει

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ελπίδα Βρέστη
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 20, 2009 12:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: Πάντειο: Οι «αντιεξουσιστικές» συμμορίες εν δράσει Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πάντειο: Οι «αντιεξουσιστικές» συμμορίες εν δράσει


Είμαι φοιτήτρια της Νομικής και φίλη μιας φοιτήτριας Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Ως φοιτήτρια υποστηρίζω την Πανσπουδαστική και γενικότερα το ΚΚΕ. Διαβάζω αρκετά συχνά το Ρεσάλτο το οποίο, αν και διαφωνώ με ορισμένες θέσεις του, θεωρώ ότι είναι ένα μαχητικό έντυπο της Αριστεράς.

Στις 17 Ιουνίου στις έξι το απόγευμα συνόδεψα τη φίλη μου στις εξετάσεις του μαθήματος του Καθηγητή Ψυχολογίας Γιάννη Παπαμιχαήλ στο Αμφιθέταρο Σάκη Καράγιωργα του Παντείου Πανεπιστημίου. Εκεί εμφανίστηκε μια ομάδα τραμπούκων, σχετιζόμενοι όπως μου είπαν, με το αντιεξουσιαστικό στέκι του Παντείου, για να καταγγείλει σε όλους τους παρευρισκόμενους φοιτητές το «ύποπτο πολιτικό ήθος» του παραπάνω Καθηγητή. Τον περίμεναν μάλιστα στην είσοδο του Αμφιθεάτρου για να τον διαπομπεύσουν φραστικά, επειδή από όσα μας είπαν και από όσα διαβάσαμε σε μια αφίσα που είχε τοιχοκολληθεί, είχε τολμήσει να συμμετέχει στην παρουσίαση ενός βιβλίου ενός άλλου καθηγητή που αφορούσε το φαινόμενο της μετανάστευσης.

Όχι μόνος του, αλλά μαζί με άλλους, όπως το «φασιστικό περιοδικό Ρεσάλτο» και το «γνωστό Τουρκοφάγο Νεοκλή Σαρρή». Τόσο ο εκδοτικός οίκος (Πελασγός), που είχε εκδώσει το βιβλίο που παρουσιάστηκε, όπως και ορισμένοι παρευρισκόμενοι στην παρουσίαση, που όπως φαίνεται ανήκαν στο χώρο της ακροδεξιάς, απετέλεσαν για όλους αυτούς τους «εισαγγελείς πολιτικής κατηγορίας» αποδείξεις όχι μόνο του φασιστικού περιεχομένου του ίδιου του βιβλίου, αλλά και της «φιλοφασιστικής νοοτροπίας» όλων ανεξαιρέτως των ατόμων που παρευρέθηκαν ή συμμετείχαν στην παρουσίαση του βιβλίου. ¶ρα και του καθηγητή του Παντείου ή του περιοδικού Ρεσάλτο.

Καταρχάς, νομίζω ότι είναι όντως λάθος σήμερα, έστω για επικοινωνιακούς λόγους, για ένα αριστερό περιοδικό ή για ένα πολιτικό στοχαστή της αριστεράς να συμμετέχει σε εκδηλώσεις όπου η βασική συνιστώσα τους φαίνεται να γέρνει προς το ΛΑΟΣ. Πιστεύω ότι κάθε ταύτιση της πατριωτικής αριστεράς με την εθνικιστική δεξιά δεν εξυπηρετεί καθόλου τους πολιτικούς στόχους της αριστεράς.

Είναι όμως επίσης λάθος (το έκανε ο κ. Παπαμιχαήλ και το άκουσα με τα αυτιά μου) να προσπαθεί να υποβαθμίσει την πολιτική σημασία του φραστικού τραμπουκισμού των ξεκουκουλομένων κουκουλοφόρων, δηλώνοντας στο τέλος του επεισοδίου ότι «κάπως έτσι σκεφτόμουν και εγώ στην ηλικία τους. Απλώς, δεν ξέρουν ούτε που ζουν, ούτε σε ποιον απευθύνονται.»

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Αυτά τα θρασύδειλα υποκείμενα συντηρούνται ίσως από τη φυσική τους αντιπαράθεση με την Αστυνομία και κάθε μορφή κράτους και εξουσίας, αλλά επίσης από όλα σχεδόν τα αστικά ΜΜΕ που τους εμφανίζουν, ήδη από τον περασμένο Δεκέμβρη, ως μια ακραία ίσως μορφή εξέγερσης, αλλά επίσης σαν μια πολιτικά ορθή έκφραση της δημοκρατικής κοινής γνώμης. Εμφανίζονται σχεδόν σαν το πιο ριζοσπαστικό τμήμα των νέων αγανακτισμένων πολιτών. Δεν νομίζω ότι αυτό ίσχυε στο παρελθόν.

Όπως με πληροφόρησε η φίλη μου, ο κ. Παπαμιχαήλ είναι ένας καθηγητής απαιτητικός, ίσως υπέρμετρα αυστηρός στη βαθμολογία του, αλλά οπωσδήποτε σοβαρός, δίκαιος και συνεπής στις υποχρεώσεις του απέναντι στους φοιτητές και στο πανεπιστήμιο. Η εντύπωση που υπάρχει είναι ότι ανήκει πολιτικά στο χώρο της αριστεράς, ίσως και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά σύμπτωση, στο ίδιο μέρος, την ίδια στιγμή, κυκλοφορούσαν αρκετοί συνδικαλιστές άλλων φοιτητικών παρατάξεων, αφού στον απάνω όροφο διεξάγονταν οι εκλογές των μεταπτυχιακών φοιτητών του Παντείου.

Ήταν εντούτοις εντυπωσιακή η διακριτικότητά τους απέναντι στις φασιστικές πρακτικές των τραμπούκων του αντιεξουσιαστικού χώρου. Ο κ. Παπαμιχαήλ χωρίς καμία ουσιαστική υποστήριξη από κανένα συνάδελφό του ή φοιτητή, εμφανίστηκε ως κατηγορούμενος και ένοχος, που έπρεπε να απολογηθεί στο λαϊκό δικαστήριο των τραμπούκων, που είχαν μάλιστα οι γελοίοι, ένα ύφος εισαγγελέων πολιτικής ορθότητας. Ματαίως προσπάθησε να χειριστεί την κατάσταση με ήπιο τρόπο ή να κάνει διάλογο με τους αντιεξουσιαστές κατηγόρους του. Με απίστευτο θράσος αυτοί συνέχιζαν απτόητοι τις φραστικές τους επιθέσεις και τις απειλές, δηλώνοντας μάλιστα ότι δεν κάνουν καμία συζήτηση με όσους συμμετέχουν σε συζητήσεις με φασίστες.

Το θέμα δεν είναι λοιπόν τo ποιοι ακριβώς είναι εκείνοι που προσπαθούν να πουλήσουν και να επιβάλλουν την «πολιτική τους ορθότητα» στα ΑΕΙ. Δεν είναι καν στις γνωστές διαδικασίες καταστρατήγησης κάθε ιδέας ελεύθερης διακίνησης ιδεών που μακροπρόθεσμα υποσκάπτει το άσυλο. Δεν είναι στην απερίφραστη άρνηση κάθε πολιτικού διαλόγου από τους διάφορους αντιεξουσιαστές. Δεν είναι ούτε στους καθοδηγητές ή στα κέντρα που οργανώνουν τα άτομα αυτά ή στις σκοπιμότητες αυτής της τρομοκρατίας των νέων τραμπούκων, που στρέφεται κατά των αιρετικών ή διαφωνούντων. Είναι στην απουσία ενός φοιτητικού κινήματος ικανού να αντιπαρατεθεί σε αυτές τις πρακτικές. Είναι στην αμηχανία των εκπροσώπων των υπόλοιπων φοιτητικών παρατάξεων απέναντι στην φασίσουζα τρομοκρατική δράση των τραμπούκων είτε του αντιεξουσιαστικού χώρου, είτε των οργανωμένων συναδέλφων τους της «Χρυσής Αυγής».

Είναι κυρίως στην αδιαφορία και στην ανοχή που δείχνει σε όλα αυτά τα φαινόμενα η φοιτητική και ακαδημαϊκή κοινότητα, ακόμα και όταν οι τραμπουκισμοί στρέφονται κατά ατόμων των οποίων οι προοδευτικές αντιλήψεις και το ήθος παραμένουν εκτός κάθε πιθανής αμφισβήτησης. Και αυτό το τελευταίο ακριβώς είναι το πιο ανησυχητικό σύμπτωμα της σήψης και της παραμικρής, όχι βέβαια της «αριστεράς» γενικώς (αφού αριστερά σήμερα αποκαλείται ακόμα και το ΠΑΣΟΚ), αλλά της ίδιας της κοινωνίας μας. Ίσως έχουμε πλέον πρόβλημα ως οργανωμένη κοινωνία (γιατί από το σύγχρονο αστικό κράτος και τους διαχειριστές των κοινοτικών εντολών δεν μπορεί να περιμένει κανείς τίποτα). Έχουν πετύχει ήδη να μας παθητικοποιήσουν απέναντι στην τρομοκρατία των διαφόρων κουκουλοφόρων που βγάζουν τις κουκούλες τους μόνο όταν μπαίνουν στις τρύπες τους, δηλαδή στα Πανεπιστήμια που τους υποδέχονται λόγω δημοκρατικής ανεκτικότητας, στα διάφορα Εξάρχεια που λειτουργούν ως κέντρα συνάντησης μεταξύ τους ή ακόμα στα αστυνομικά τμήματα ή στις υπηρεσίες στις οποίες πολλοί από αυτούς υπάγονται.

Αυτοί οι τραμπούκοι πολιτικά εργάζονται για την ενίσχυση του κάθε Καρατζαφέρη. Γιατί ο ανώνυμος κόσμος που βλέπει αγανακτισμένος τι συμβαίνει γύρω του καθημερινά και δεν βλέπει καμία ελπίδα από πουθενά (παρά τις προσπάθειες του ΚΚΕ), μπορεί κάποτε να στηρίξει την ακροδεξιά με πολύ πιο μαζικό τρόπο από ότι συμβαίνει σήμερα. Αυτή η κατάσταση έχει παρατραβήξει.

Δεν είμαι καθόλου υπέρ της ελεύθερης έκφρασης της κάθε άποψης, ούτε υπέρ του δημοκρατικού διαλόγου με φασίστες. Ακριβώς γιΆ αυτό, τόσο όταν οι φασίστες εμφανίζονται ως κανονικοί χρυσαυγίτες, όσο και όταν το παίζουν «αντιεξουσιαστές», θεωρώ ότι καταργούν το άσυλο επιβάλλοντας με εκφοβισμούς την σιωπή σε όσους, αυτοί οι ίδιοι θεωρούν πολιτικούς τους αντίπαλους.

Ντρέπομαι επειδή κάτω από αυτούς τους εκφοβισμούς είμαι εγώ η ίδια αναγκασμένη να υπογράψω με ψευδώνυμο.



Επιστροφή στην κορυφή
ΝΤΑΒΕΛΗΣ



Ένταξη: 28 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 283
Τόπος: Στύρα Ευβοίας

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 20, 2009 2:18 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κλιμακώνεται η τρομοκρατία των παρακρατικών συμμοριών.


Το βασικό χαρακτηριστικό της φασιστικής και παρακρατικής τρομοκρατίας είναι η οργάνωση «συμμοριών» που λειτουργούν ως «τάγματα εφόδου».

Οι παρακρατικές αυτές συμμορίες συγκροτούνται με τη στρατολόγηση των κοινωνικών και πολιτικών κατακαθιών, με τα προϊόντα και υποπροϊόντα της καπιταλιστικής εξαθλίωσης και βαρβαρότητας.

Από αυτό το παχνί συγκροτήθηκαν οι συμμορίες του ναζισμού, από αυτό το παχνί ξεπηδούν και οργανώνονται και οι σημερινές συμμορίες. Οι ετικέτες απλώς έχουν αλλάξει.

Σήμερα αυτά τα φασιστικά, παρακρατικά κατασκευάσματα εμφανίζονται με την ετικέτα του «αντιεξουσιαστή», του «αναρχικού», του «αριστεριστή».

Από το ίδιο υλικό έχουν, όμως, γεννηθεί και από τους σημερινούς παρακρατικούς μηχανισμούς και μυστικές υπηρεσίες έχουν οργανωθεί.

Κάθε, βεβαίως, τρομοκρατική, παρακρατική συμμορία έχει ανάγκη από «ουσίες» ντοπαρίσματος.

Σήμερα αυτές τις φασιστικές συμμορίες της ντοπάρουν με τα αφοριστικά κλισέ του … «αντιφασισμού».

Όσοι ξεφεύγουν από τα πλαίσια, τις «ιδέες» και τις «αξίες» των κατεστημένων μηχανισμών αφορίζονται σαν φασίστες, λιθοβολούνται, συκοφαντούνται και τρομοκρατούνται ανηλεώς.

Το Πάντειο, αποτελεί ένα από τα άντρα αυτής της κατεστημένης, τρομοκρατικής, «αντιφασιστικής» υστερίας και πρακτικής. Ένα εκκολαπτήριο αυτών των σύγχρονων φασιστικών συμμοριών που ουρλιάζουν υστερικά εναντίον του «φασισμού».
Φασίστες στην πράξη, στις πιο αποτρόπαιες και μοχθηρές «εντιεξουσιαστικές» μεταμφιέσεις και … «αντιφασίστες» στους λεκτικούς αφορισμούς (φυσικά ο ίδιος ο τρομοκρατικός αφορισμός είναι φασισμός)!!!

Αυτός, λοιπόν, ο πολιτικός υπόκοσμος έχει από την αρχή βάλλει στο στόχαστρο το ΡΕΣΑΛΤΟ και το συκοφαντεί συστηματικά. Τώρα έχει περάσει στη φάση των προτροπών για πρακτικές τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον των γραφείων του περιοδικού και των συνεργατών του: Έχουμε δημοσιεύσει τις ωμές απειλές εναντίον του ΡΕΣΑΛΤΟ. Υπάρχουν και οι τρομοκρατικές πρακτικές των αγωγών και μηνύσεων. Γνωστά και αυτά.

Οι … «αντιφασίστες» που επιχειρούν να φιμώσουν το λόγο και να σε εξαφανίσουν με μέσα ωμής βίας και συκοφαντίας, καθώς και με τη βοήθεια του αστικού κρατικού μηχανισμού, που τόσο δήθεν πολεμάνε!!!

Η επίθεση εναντίον του καθηγητή Γιάννη Παπαμιχαήλ αποτελεί μια παραπέρα γενίκευση της φασιστικής τρομοκρατίας αυτού του πολιτικού, παρακρατικού υπόκοσμου.

Το κείμενο της Ελπίδας Βρέστη είναι αποκαλυπτικό. Όχι μόνο για το ποιον αυτών των συμμοριών, αλλά και για τη συνολικότερη παρακμιακή αποσύνθεση του φοιτητικοί κινήματος και των κομματικών παρατάξεων.

ΟΤΑΝ δεν αντιδράς μπροστά σε τέτοια μέσα βίας εναντίον των ιδεών και του διαλόγου, όταν δεν αντιδράς απέναντι στους βανδαλισμούς, στο κάψιμο βιβλίων και τους φασιστικούς στιγματισμούς μιας εκδήλωσης για ένα βιβλίο, ΤΟΤΕ αθωώνεις αυτή τη φασιστική Πανούκλα των παρακρατικών συμμοριών και την ενθαρρύνεις.

Μια τέτοια στάση δεν έχει τίποτα το κοινό με αριστερές ιδέες και με την επαναστατική ηθική.


Μία μόνο παρατήρηση στο κείμενο της Ελπίδας.


Καμία συμπόρευση δεν είχε το ΡΕΣΑΛΤΟ, ούτε ο Γιάννης Παπαμιχαήλ με τον ΛΑ.Ο.Σ. Ο συγγραφέας του βιβλίου που παρουσιάσαμε είναι συναγωνιστής και συνεργάτης του ΡΕΣΑΛΤΟ και δεν έχει καμία σχέση με τον ΛΑ.Ο.Σ. Ούτε και η συντριπτική πλειονότητα των ομιλητών. Ήταν μια παρουσίαση του βιβλίου από φίλους και συνεργάτες του συγγραφέα και όχι πολιτική εκδήλωση. Και φυσικά σε τέτοιες εκδηλώσεις δεν μπορεί να κρατάς βιβλίο των φρονημάτων του καθενός, ούτε να απαιτείς πολιτικές ταυτότητες.

Καμία πολιτική σχέση, ούτε ελάχιστη συμπόρευση δεν έχει, ούτε είχε ποτέ το ΡΕΣΑΛΤΟ με τον ΛΑ.Ο.Σ. Και αυτό αποδεικνύεται από τη διαρκή, συστηματική και σκληρή κριτική που ασκούμε στον ΛΑ.Ο.Σ.

Αυτά για να μη πέφτουμε στη «λούμπα» της ροζ και «αντιεξουσιαστικής» προπαγάνδας.

_________________
Φωτιά και τσεκούρι όχι μόνο στους
προσκυνημένους, αλλά και στους
πράκτορες και προβοκάτορες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 20, 2009 5:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: Για να καταλαβαίνουμε τι εστίΡΕΣΑΛΤΟπου το παίζουν αριστερoί Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
και γιατί τρολλάρουν απο το πρωί μέχρι το βράδυ στο ιντιμίντια - Το περιοδικό αυτό κυκλοφορεί στα εξάρχεια, μηπως είναι ώρα να του δίνει από κάποιες προθήκες περιπτέρων - Φόκο στους φασίστες της δήθεναριστεράς

"ΕΘΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ - Η Ελλάς στο μάτι του κυκλώνα της Νέας Τάξης".

Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου των Κωνσταντινου Ρωμανού που θα παρουσιαστεί στις 27 Μαϊου.
Ο Κων Ρωμανός είναι τακτικός αρθρογράφος του ΡΕΣΑΛΤΟ και έχει αναλύσει διεξοδικά τον αλλοδαπό εφιάλτη.
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1032549
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 20, 2009 6:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Γνωρίζω εδώ και πολλά χρόνια τον κύριο Παπαμιχαήλ, αφού εργάστηκε για 18 περίπου χρόνια στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Τον γνωρίζουν και πολλοί άλλοι συνάδελφοι τόσο ως σκεπτόμενο αριστερό όσο και ως δραστήριο ακαδημαϊκό. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι λυπάμαι όταν βλέπω κάποια άτομα που θεωρούν τον εαυτό τους αντιεξουσιαστή να δρουν τόσο αυταρχικά ως τοπική αρχή ιδεολογικής αστυνόμευσης και εξουσίας. Είναι ακόμα πιο κωμικό το πράγμα όταν σε ένα πανεπιστήμιο γεμάτο από καθηγητές-επιχειρηματίες, καθηγητές-απατεώνες, καθηγητής-βολεψάκηδες και τουρίστες, καθηγητές-χαμαιλέοντες και γλύφτες, κάποιος αντιεξουσιαστικός χώρος επέλεξε ως στόχο όχι κανέναν από τους παραπάνω, αλλά τον κ. Παπαμιχαήλ! ¶ξιος ο όποιος μισθός τους και η ανοχή που δείχνουν οι Πρυτανικές αρχές και οι Σύγκλητοι των πανεπιστημίων στα καλά αυτά παιδιά.
Ζ.Κ.- Πανεπιστήμιο Πατρών
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούν 21, 2009 11:35 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Z.K, ξέχασες μια κατηγορία: τους καθηγητές ΑΕΙ που έχουν αναλάβει τον ιδεολογικό εκσυγχρονισμό της χώρας. Αυτοί οι κύκλοι πανεπιστημιακών που συνήθως πολιτικά πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και σε ορισμένες από τις συνιστώσες του, κυκλοφορούν εντός, αλλά οπωσδήποτε και εκτός του Παντείου. Έχουν τη δυνατότητα να χειρίζονται τη λάσπη κατά των αντιπάλων τους, ιδίως εντός του πανεπιστημιακού χώρου. Επίσης, έχουν διασυνδέσεις με διάφορες μισοαυτονομημένες ομάδες αντιεξουσιαστών και μπορούν εύκολα να τους κινητοποιούν με σκόπιμη παραπληροφόρηση, έτσι ώστε να περιθωριοποιήσουν ή να εξαναγκάσουν στη σιωπή, όσους κάνουν συστηματική κριτική στις απόψεις τους. Ιδίως μάλιστα, όταν η κριτική αυτή τους βγαίνει από τα αριστερά και αμφισβητεί το προοδευτικό και επιστημονικό τους προφίλ. Έχω συγκεκριμένα υπόψη μου ορισμένους από αυτήν την κατηγορία πανεπιστημιακών που βγάζουν φλύκταινες όταν ακούν ονόματα εντύπων όπως το Ρεσάλτο και το ¶ρδην ή όπως του Παπαμιχαήλ, του Σαρρή και μερικών άλλων. Το φαινόμενο ζόρισε μετά τον ντόρο με το απαράδεκτο σχολικό βιβλίο της Κουλούρη - Ρεπούση κλπ. για την αναθεώρηση της ιστορίας και την παράχαραξή της από την άποψη της "ειρηνικής συνύπαρξης". Το μεγαλύτερο πρόβλημά τους είναι ότι ως σικέ διανοούμενοι και πανεπιστημιακοί 3ης διαλογής, δεν μπορούν οι δύστυχοι να κάνουν κανένα σοβαρό επιστημονικό διάλογο για να στηρίξουν την "πολιτική ορθότητα" στη βάση της οποίας εκλέχτηκαν στα πανεπιστήμια γιατί θα φανεί αμέσως η απόλυτη επιστημονική γύμνια τους. Δουλεύουν λοιπόν αλλιώς,με τον τρόπο που ξέρουν αυτά τα κυκλώματα. Μην τα βάζετε λοιπόν με τον αντιεξουσιαστικό χώρο, έχει και αυτός πολλές συνιστώσες ή τουλάχιστον μην τα βάζετε μόνο με αυτόν. Σταματήστε να ψάχνετε πρακτορικές ή παρακρατικές συνωμοσίες. Το πάντειο άλλωστε είναι η σφηγκοφωλιά αυτών των ιδεολογικών εκσυγχρονιστών.

Βασίλης Παν., Εκπαιδευτικός Φιλόλογος
Επιστροφή στην κορυφή
ΝΤΑΒΕΛΗΣ



Ένταξη: 28 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 283
Τόπος: Στύρα Ευβοίας

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 22, 2009 1:24 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κάποιες διευκρινίσεις


Μεταφέρουμε κάποιες επισημάνσεις-ενστάσεις από το «Πατάρι».

Φυσικά το ΡΕΣΑΛΤΟ συμφωνεί απόλυτα. Έχει αναλύσει διεξοδικά ότι όλα αυτά περί «ακροδεξιάς» κ.λπ είναι κατασκευασμένα και επιδοτούμενα από το σύστημα «σκιάχτρα».

Και ο όρος «δεξιά», όπως χρησιμοποιείται είναι απάτη: επικεντρώνεται σε μία «κεφαλή» της καθεστωτικής μονοφωνίας και εμφανίζει σαν «μη δεξιά», δηλαδή σαν «προοδευτική» ή «αριστερή» πολιτική, την πολιτική και των άλλων καθεστωτικών «κεφαλών», Το Πασοκικό κράτος και παρακράτος με τις τσόντες του…

Ο Καρατζαφερης, και αυτό κουραστικά το λέμε είναι ένας πολιτικός τυχοδιώκτης, ο ακραίος τυχοδιωκτισμός του αστικού κόσμου, ο οποίος κινείται σαν εκκρεμές σε όλο το καθεστωτικό φάσμα, με ρητορικές της πεπαλαιωμένης «Δεξιάς». Είναι και αυτός ο λόγος που τον χαρακτηρίζουμε «ακροδεξιά» καρικατούρα…



http://www.patari.org/forum/viewtopic.php?p=2808#2808



Anonymous έγραψε:

"Όχι μόνος του, αλλά μαζί με άλλους, όπως το «φασιστικό περιοδικό Ρεσάλτο» και το «γνωστό Τουρκοφάγο Νεοκλή Σαρρή». Τόσο ο εκδοτικός οίκος (Πελασγός), που είχε εκδώσει το βιβλίο που παρουσιάστηκε, όπως και ορισμένοι παρευρισκόμενοι στην παρουσίαση, που όπως φαίνεται ανήκαν στο χώρο της ακροδεξιά."



Θα ήθελα να ρωτήσω, βάση ποιων κριτηρίων το ΛΑΟΣ καταχωρείται στην «ακροδεξιά», σε σύγκριση με τη Νέα Δημοκρατία, την οποία όλοι την θεωρούν απλώς «δεξιά» ίσως και «κεντροδεξιά»; Αφού η επιστολή έχει μεταφερθεί εδώ απΆ το Ρεσάλτο, δεν θα μπορούσα να περιμένω απάντηση απΆ την φίλη συντάκτριά της. Θα παρακαλούσα όμως οποιονδήποτε άλλον κάνει την ίδια διάκριση ανάμεσα στα δύο κόμματα, να μας την αιτιολογήσει. Κατά τη γνώμη μου οι όροι «ακροδεξιός», «φασίστας» κλπ. χρησιμοποιούνται σα βρισιά χωρίς οι χαρακτηρισμοί αυτοί στην συγκεκριμένη περίπτωση να έχουν ιστορική- επιστημονική βάση ή έστω βάση στην κοινή λογική.


Anonymous έγραψε:

"Καταρχάς, νομίζω ότι είναι όντως λάθος σήμερα, έστω για επικοινωνιακούς λόγους, για ένα αριστερό περιοδικό ή για ένα πολιτικό στοχαστή της αριστεράς να συμμετέχει σε εκδηλώσεις όπου η βασική συνιστώσα τους φαίνεται να γέρνει προς το ΛΑΟΣ. Πιστεύω ότι κάθε ταύτιση της πατριωτικής αριστεράς με την εθνικιστική δεξιά δεν εξυπηρετεί καθόλου τους πολιτικούς στόχους της αριστερά."


Από πού προκύπτει ότι « η βασική συνιστώσα» στην εκδήλωση ήταν το ΛΑΟΣ;
Στο ακροατήριο υπήρχαν πάρα πολλοί και γνωστοί αριστεροί, πολέμιοι της νέας τάξης, ίσως η συντριπτική πλειοψηφία. Ανάμεσα στους έξη ομηλιτές μόνο ένας, ο Γούδης Χρίστος καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, ανοίκε στο ΛΑΟΣ, και ήταν πολύ φυσικό αφού ο ιδιοκτήτης των εκδόσεων ΠΕΛΑΣΓΟΣ πρόσκειται στο ΛΑΟΣ. Και λοιπόν; Ποιο άλλο απΆ τα «καθώς πρέπει» μεγαλοεκδοτικά γουρούνια θα ρισκάριζε να βγάλει το βιβλίο του Κ. Ρωμανού «Εθνοκτονία εν εξελίξει»; Όταν η ίδια η επιστολογράφος μας λέει χαρακτηριστικά: «Ντρέπομαι επειδή κάτω από αυτούς τους εκφοβισμούς είμαι εγώ η ίδια αναγκασμένη να υπογράψω με ψευδώνυμο»; Ή μήπως να αυτό-φιμωθούμε για να μην μας πετάξουν τη ρετσινιά του ακροδεξιού, του ρατσιστή, του φασίστα, και τα παρόμοια; Και ποιοι μάλιστα; Μια χούφτα θρασύδειλοι, υποκινούμενοι και μισθοδοτούμενοι απ' την ολιγαρχία ψευτο-τραμπούκοι;
*************************************************

Απάντηση, δική μου στον «επισκέπτη», Φιλόλογο.


Δεν θα διαφωνήσουμε για το γνωστό ιδεολογικό κατεστημένο των Πανεπιστημίων που αναφέρεις. Ήδη αναλύεται παραπάνω.
Αλλά πετάς, στο τέλος, προφανώς, για να διαφοροποιηθείς «φιλολογικά» το ακόλουθο:


«Μην τα βάζετε λοιπόν με τον αντιεξουσιαστικό χώρο, έχει και αυτός πολλές συνιστώσες ή τουλάχιστον μην τα βάζετε μόνο με αυτόν. Σταματήστε να ψάχνετε πρακτορικές ή παρακρατικές συνωμοσίες. Το πάντειο άλλωστε είναι η σφηγκοφωλιά αυτών των ιδεολογικών εκσυγχρονιστών».

α). Ότι το Πάντειο είναι σφηκοφωλιά το έχουμε γράψει κατά κόρον.

β). Ότι αυτή η σφυκοφωλιά και η πολιτικές του συνιστώσες (ΣΥΡΙΖΑ και ΣΙΑ) παρέχουν το πολιτικό άλλοθι και την ιδεολογική καθοδήγηση των ποικίλων «ανιεξουσιαστών» και άλλων τρομοκρατικών συμμοριών είναι και αυτό κοινοτοπία εδώ μέσα: άπειρα τα κείμενα που το αναλύουν πολυεδρικά…

γ). Τα εκτελεστικά όργανα των επιθέσεων και αυτών που έγιναν στο Πάντειο δεν ήταν τα «ιδεολογικά άλλοθι». Ήταν «συμμορίες» με τις γνωστές ετικέτες των «αντιεξουσιαστικών». Ήταν το ορατό και πασίγνωστο εργαλείο των ποικίλων μορφών τρομοκρατίας, καταστροφών, φωτιών και όλων αυτών των γνωστών τρομοκρατικών πρακτικών.

Και αυτές οι ομάδες φίλε φιλόλογε δεν είναι «πρακτορικές και παρακρατικές συνομωσίες», του εγκεφάλου μας!!!
Είναι πραγματικές πολιτικές συνομωσίες του κράτους και των μυστικών υπηρεσιών.


Είναι μια πραγματικότητα απτή και συγκεκριμένη και πολλαπλά επαληθευμένη. Είναι ομάδες κρούσης καθοδηγούμενες και ιδεολογικά από τους ιδεολογικούς «πράκτορες» του πλανητικού κράτους και πρακτικά από τους μηχανισμούς αυτού του κράτους και τις μυστικές του υπηρεσίες.

Μάλλον εσύ, φίλε μου, δεν θέλεις να δεις την πραγματικότητα που σήμερα κραυγάζει από παντού.

Δηλαδή τι θέλεις να μας πείς: ότι οι ανεξέλεγκτες συμμορίες που κτυπάνε ανενόχλητες ή οι ποικίλες «επαναστατικές σέχτες» και τρομοκρατικές ομάδες είναι το αυθόρμητο προϊόν της «σφηκοφωλιάς των ιδεολογικών εκσυγχρονιστών»;

Αυτό είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙ σενάριο «συνομωσίας» των ποικίλων φαντασιώσεων και ιδεολογημάτων του εγκεφάλου μας.

Σενάριο που παρακάμπτει και συγκαλύπτει τα πραγματικά ιστορικά και πολιτικά δεδομένα, τις συγκεκριμένες και πολλαπλές επιβεβαιώσεις της δράσης των συμμοριών. Το κυρίαρχο σενάριο των «εκσυγχρονιστών», των «αριστερών» και όλων των καθεστωτικών δυνάμεων…


_________________
Φωτιά και τσεκούρι όχι μόνο στους
προσκυνημένους, αλλά και στους
πράκτορες και προβοκάτορες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 22, 2009 1:46 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
«Ένα ακόμη ακραίο επεισόδιο βίας σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο κτήριο «Κωστής Παλαμάς» του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ομάδα αγνώστων εισέβαλε στο κτήριο και ξυλοκόπησε τον καθηγητή Γ. Πανούση, ο οποίος ήταν εισηγητής σε Συνέδριο για τα δικαιώματα των αποφυλακισθέντων. Oι περίπου 50 κουκουλοφόροι που χτύπησαν άγρια τον καθηγητή κρατώντας βαριοπούλες, ξύλα, σίδερα, μπογιές και άλλα αντικείμενα έσπασαν αγάλματα, καρέκλες, βιτρίνες, πόρτες και γέμισαν τους τοίχους του κτηρίου με σπρέι μαύρου και κόκκινου χρώματος.»
Από ρεπορτάζ στις 18-2-2009
Τώρα η επίθεση στον καθηγητή Γιάννη Παπαμιχαήλ και μάλιστα μέσα στο χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου!! Βρε μήπως προτιμάνε τους Γιάννηδες!! Πραγματικά θλίβομαι γιατί το Πάντειο είναι το πανεπιστήμιο που οφείλω την επιστημονική μου οντότητα και ήταν τα χρόνια εκείνα που ήμουν εγώ φοιτητής χώρος που κυριαρχούσε η ελεύθερη διακίνηση ιδεών, οι γόνιμες αντιπαραθέσεις και που οι φοιτητές του ήξεραν να προστατεύουν το άσυλο.
Για πιο άσυλο πραγματικά μιλάμε σήμερα, όταν ένας ακαδημαϊκός δάσκαλος φοβάται να μιλήσει ή να προλογίσει ή να διδάξει ή να εκφράσει κάτι το διαφορετικό; Μήπως για ασυλία τραμπουκισμών, βανδαλισμών, εκβιασμών και πλήθος άλλων ενεργειών που προσβάλουν βάναυσα την πανεπιστημιακή κοινότητα και την κοινωνία γενικότερα; Μήπως τελικά (μήπως λέω!!) ήρθε η ώρα για το τέλος αυτού του είδους του «ασύλου»;
Ζήτω τελικά κουκουλοφόροι επαναστάτες της πίτσας, της coca cola και του χάμπουργκερ. Ζήτω επαναστάτες της πορδής!!, πλιατσικολόγοι καιροσκόποι!! Που καταφέρατε με τις πράξεις σας για άλλη μια φορά να χτυπήσετε το σύστημα!! Η «εξουσία», ο εχθρός σας, σας ευγνωμονεί , γιατί της χαρίσατε ολόκληρη την κοινωνία!! Γιατί οδηγείτε εσείς το «άσυλο» προς το βιολογικό του θάνατο...


Το παραπάνω κείμενο δημοσιεύτηκε από έναν εκπαιδευτικό στο forum της ιστοσελίδας μιας πλατφόρμας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Παντείου Πανεπιστημίου. Στην ιστοσελίδα αυτή διαδρούν κατά κύριο λόγο εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 22, 2009 2:26 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Για το περιστατικό με τον καθηγητή κ. Πανούση έχουμε δημοσιεύσει
ΕΔΩ:


http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=19872#19872

Και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3156

Παραθέτουμε και ένα σχετικό κείμενο




Τρομοκρατική σχιζοφρένεια
και
τρομολαγνική υστερία


Ζούμε τη σχιζοφρένεια της διατεταγμένης τρομοκρατίας των αυτοκρατορικών
μυστικών υπηρεσιών και την τρομοκρατική υστερία του τηλεθεάματος.
Στρατοί κουκουλοφόρων προβοκατόρων, κάθε λογής παρακρατικές μαριονέτες και ποικίλα πολιτικά και δημοσιογραφικά ενεργούμενα, έχουν βγει για τα καλά στο σεργιάνι. Κουμπουροφόροι και τραμπούκοι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Στην αλυσίδα της κατευθυνόμενης δράσης τους, μετά την επίθεση στον «Αλτερ», προστέθηκαν: μια επίθεση κατά του πανεπιστημιακού κ. Πανούση και περίπου 60 κιλά δυναμίτης μέσα σε εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο.

Στην αλυσίδα της κατευθυνόμενης «δράσης» και τα πολιτικά και δημοσιογραφικά ενεργούμενα και όλοι οι «ειδικοί» του επαγγέλματος της ψευτιάς και της εξαπάτησης.
Οι τρομολαγνικές «θεωρίες» δίνουν και παίρνουν, τα σενάρια διαδέχονται το ένα το άλλο και η φαντασία οργιάζει

Τα τηλεοπτικά κανάλια (αυτό το θέατρο του θεάματος) έχουν δώσει τα «ρέστα τους». Παρελαύνουν όλων των ειδών οι απατεώνες και με το περισπούδαστο ύφος του «ειδικού» τεμαχίζουν την «τρίχα» και μας γεμίζουν με τους ρύπους της σκανδαλολογικής αστυνομικής σεναριογραφίας για να επικαλύψουν και να αποκρύψουν την αλήθεια, την οποία διακρίνει καθαρά όλος ο κόσμος, τόσο ορατή είναι. Την αλήθεια την οποία και οι ίδιοι γνωρίζουν, αλλά μοχθούν (αυτός είναι ο ρόλος των υπηρετών και για αυτό πληρώνονται) να την καλύπτουν πάση θυσία.
Με νύχια και με δόντια όλα αυτά τα γρανάζια» της προβοκατόρικης αυτοκρατορικής μηχανής προσπαθούν να δολοφονήσουν την αλήθεια της πολιτικής σκέψης: ότι αυτή η εφιαλτική τρομοκρατική λαίλαπα που ζούμε είναι αποκλειστικό και καλά σχεδιασμένο έργο των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και του υποχείριου στις ΗΠΑ, ελληνικού κράτους.

ΓιΆ αυτό οι «πηγές» που πρώτες παρελαύνουν από τις πασαρέλες των ΜΜΕ είναι τα «αμερικανάκια», τύπου Χρυσοχοΐδη.
ΟΛΟΙ γνωρίζουν τι κρύβεται πίσω από αυτή την μηχανή παραγωγής τρομοκρατίας, παραγωγής «ομάδων κρούσης» κουκουλοφόρων, παραγωγής αιμοσταγών δολοφόνων με «αντιεξουσιαστικές μάσκες».
ΟΛΟΙ γνωρίζουν τους στρατηγούς αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον της ελληνικής κοινωνίας και τους στρατηγούς της: Στη θέση του αρχιστρατήγου είναι η CIA...

Οι ηγεσίες των κομμάτων γνωρίζουν.
Το ίδιο και οι νταβάδες.
Και φυσικά πρώτοι απΆ όλους οι «αμερικανοτσιολάδες» και οι μεγάλοι «παπαγάλοι» των ΜΜΕ.


Γνωρίζουν, αλλά μας γεμίζουν παραμύθια και μετατοπίζουν τα πολιτικά ερωτήματα σε αστυνομικά σενάρια και σε στείρους, παραπλανητικούς, μικροκομματικούς ανταγωνισμούς.
ΟΥΔΕΙΣ διερωτάται επάνω σε απλά και πολύ συγκεκριμένα ζητήματα:
α) Το γιατί ξαφνικά ξέσπασε αυτή η τρομοκρατική καταιγίδα.
β). Ποιοι ωφελούνται από αυτά τα τρομοκρατικά εγκλήματα.
γ). πώς γίνεται να υπάρχει τέτοια επιχειρησιακή ικανότητα δράσης. Μπορεί ποτέ «αυθόρμητες» ομάδες τυφλής βίας (για αριστερές ή αναρχικές δεν το συζητάμε) να εμφανίζονται με τέτοιο οπλισμό και υλικά, με τέτοια οργάνωση και υπηρεσιακή ικανότητα;
δ). Είναι δυνατόν ποτέ να μην εντοπίζεται ούτε ένας, όταν ξέρουμε ότι σήμερα οι μυστικές υπηρεσίες γνωρίζουν και το χρώμα των εσωρούχων μας; Είναι δυνατόν να μην εντοπίζεται ούτε ένας κουκουλοφόρος, όταν αυτοί τρομοκρατούν επί χρόνια και μάλιστα «ομαδικά», σε στρατιές 30 και 40 ατόμων; Το σπουδαιότερο: Όταν οι χώροι αυτών των «συμμοριών» είναι χαρτογραφημένοι από την αστυνομία;

ΟΛΟΙ οι απατεώνες της πολιτικής, της δημοσιογραφίας και των «ειδικών» της έμμισθης διανόησης παρακάμπτουν κάθε πολιτικό ερώτημα και κάθε λογική σκέψη. Μας στουπώνουν τα κρανίο με αστυνομικά μυθεύματα περί «ανίκανου κράτους» και αστυνομίας, περί αστυνομικών ερευνών και άλλων τέτοιων φαιδρών.

Για τη ταμπακέρα δεν μιλάει κανείς. Ποιοι κατευθύνουν αυτό το εφιαλτικό τρομοκρατικό όργιο και τι επιδιώκουν;

ΕΑΝ τεθεί σε αυτή την πολιτική βάση το όλο ζήτημα, φωτίζονται τα πάντα. Φωτίζονται ακόμα και οι αγνοούντες την ιστορία, τη θεωρία και τις στρατηγικές επιδιώξεις της τρομοκρατίας: Το προνομιακό ιδεολογικό και πολιτικό όπλο της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ και των κρατών για την υποδούλωση και τρομοκράτηση των κοινωνιών, για εκβιασμούς κυβερνήσεων και πολιτικές αποδομήσεις και το κυριότερο: Για την επιβολή του τρόμου και τη σφυρηλάτηση νέων κατασταλτικών και διωκτικών αλυσίδων.

Πάντα τα καθεστώτα που σαπίζουν προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους με τις σιδερένιες αλυσίδες της κρατικής και παρακρατικής τρομοκρατίας, αναθέτοντας στις μυστικές υπηρεσίες να ασκούν πολιτική. Και η πολιτική του αυτοκρατορικού κράτους, συνακόλουθα και των προτεκτοράτων ή ημιπροτεκτοράτων του, είναι κατασκευή η τρομοκρατικών ομάδων και η «κατασκευή» του τρομοθεάματος.

Η αστυνομική αντίληψη τις ιστορίας αντιπροσωπεύει την πιο ακραία μορφή πολιτικής αλλοτρίωσης. Με αυτά τα αστυνομικά κριτήρια και γαργαλιστικά αστυνομικά σενάρια μας στουπώνουν το κρανίο για να μας αλλοτριώσουν πολιτικά και να μη προσεγγίζουμε πολιτικά τις σκευωρίες του κράτους και των μυστικών υπηρεσιών, ιδιαίτερα των κυρίαρχων πλανητικών. ΓιΆ αυτό «βαπτίζουν» συνωμοσιολογία την πολιτική προσέγγιση της οργανωμένης βίας και προβοκάτσιας των μηχανισμών του κράτους. Επιδιώκουν η πολιτική μας σκέψη να είναι παγιδευμένη στα παιχνίδια των μηχανισμών και στις συνωμοσίες που μας σερβίρουν.

ΓιΆ αυτό και τα πρόσφατα «δεκεμβριανά» τα διαφήμιζαν και τα διαφημίζουν ακόμα οι «αριστεροί» ιπποκόμοι των «νέων ιδεών» σαν «νέα κινήματα».
Ακριβώς γιατί αυτά τα «νέα κινήματα» δεν έχουν «πολιτικά υποκείμενα» και «νέες ιδέες», παρά μόνο κουκούλες: Αστυνομικά υποκείμενα, «συνωμοτικά υποκείμενα». Έτσι πίσω από αυτά τα σκέτα υποκείμενα των πυρομανών πλιατσικολόγων και υβριστών των ιδεών, υποκείμενα με κέντρα καθοδήγησης, προωθούνταν οι επόμενοι στόχοι της ολοκληρωτικής τρομοκρατίας και υπονόμευσης των πραγματικών λαϊκών κινημάτων.
Το σημερινό εφιαλτικό καθεστώς που ζούμε με την τρομοκρατική σχιζοφρένεια αποτελεί τη συνέχεια της κατασκευασμένης «εξέγερσης» των κουκουλοφόρων.

Σαν συνέχεια αυτού του «νέου κινήματος» το εμφανίζουν και οι «αμερικανοτσολιάδες» όλων των χρωμάτων της ίριδας.

Προετοιμάζοντας τη συνέχεια του αύριο: ποινικοποίηση της λαϊκής δράσης και η κοινωνία στο γύψο…

Υ.Γ. Οι ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ τώρα σκούζουν σαν τις μωρές παρθένες. Τι υποκρισία αβυσσαλέα. Χρόνια και χρόνια χαϊδεύανε τα κεφάλια της κουκούλας, δώσανε στους κουκουλοφόρους ιδεολογική και πολιτική κάλυψη και πλειοδότησαν σε ύμνους υπέρ της «εξέγερσης» των κουκουλοφόρων το Δεκέμβρη και τώρα θρηνούν…




_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 22, 2009 4:50 pm    Θέμα δημοσίευσης: Re: Πάντειο: Οι «αντιεξουσιστικές» συμμορίες εν δράσει Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ελπίδα Βρέστη έγραψε:



Δεν είμαι καθόλου υπέρ της ελεύθερης έκφρασης της κάθε άποψης, ούτε υπέρ του δημοκρατικού διαλόγου με φασίστες.





Συμφωνώ με τα περισσότερα αλλά στο τέλος αυτοαναιρείσαι.
Αυτό που γράφεις είναι φασιστικό.
Επιστροφή στην κορυφή
επισκέπτης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούν 23, 2009 7:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
εγώ συμφωνώ με την άποψη της Βρέστη. Δεν μπορεί να υπάρχει καμία ελευθερία λόγου και δράσης σε όσους αμφισβητούν και μάλιστα εντός πανεπιστημίου την ελευθερία Λόγου και δράσης. Ο πραγματικός φασισμός ντύνεται πάντα με δημοκρατικά ρούχα για να επιβληθεί. Αντιεξουσιαστές και χρυσαυγίτες είναι από αυτή την άποψη το ίδιο ακριβώς πράγμα
Επιστροφή στην κορυφή
ΣΙΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούν 28, 2009 9:08 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η «σέκτα» επαναστατών: Το νέο αφόδευμα της εποχής μας. Θα συμφωνήσω μαζί σου Νταβέλη, όσον αφορά την ανάλυση του τι είναι πολιτικά. Υπάρχει όμως και ένα δεύτερο ερώτημα και επίπεδο ανάλυσης της «σέκτας». Το τι είναι κοινωνιολογικά. Βρίζουν, επιτίθενται και «πολεμούν» το Λ.ΜΑ.Τ. Αυτοί από ποια ακριβώς τάξη προέρχονται και σε ποια ακριβώς τάξη ανήκουν- οι ίδιοι, αλλά ας το αφήσουμε αυτό προς το παρόν – και κυρίως το κοινό στο οποίο απευθύνουν την έκκληση στρατολόγησης; Διαβάζοντας την προκήρυξή τους βλέπει κανείς να φτύνουν κατάμουτρα τον εξατομικευμένο, εξαχρειωμένο λαό με τις αξίες της εύκολης αρπαχτής, του γρήγορου πλουτισμού, της καλοπέρασης βιωμένης στο «εδώ και το τώρα». Αυτόν τον λαό απειλούν δια αφανισμού οι πολεμοχαρείς τούτοι «επαναστάτες» που διέπονται από την ίδια ακριβώς φιλοσοφία και ακολουθούν την ίδια ακριβώς στάση ζωής με όλους αυτούς που εντάσσονται στην Λ.ΜΑ.Τ. Τι προτείνουν; Μια μεταμοντέρνα εκδοχή επανάστασης, βίας για τη βία. Τι επιθυμούν; Μα να περνούν καλά! Mε μια καλοπέραση διαφορετική ως προς το περιεχόμενο σε σύγκριση με τους Λ.ΜΑ.Τ. αντιπάλους, μα ίδια ακριβώς ως προς την ουσία της. Αυτοί περνούν καλά δολοφονώντας αυτούς που περνούν καλά με αρπαχτές και δάνεια. Και οι δύο εξίσου απολίτικοι κάνουν φασαρία για να δείξουν ότι υπάρχουν ο ένας βάζοντας στη διαπασών την hip hop μουσική του στην Ποσειδώνος, ενώ ο άλλος σπάζοντας το στερεωφονικό σύστημα του πρώτου. Μικροαστοί όλοι εναντίον όλων, που προσπαθούν να βγουν απ’ τη μιζέρια της άθλιας ζωής τους, εν δυνάμει losers που ο καθένας με το δικό του ατομικό τρόπο επιχειρεί να κάνει φασαρία και να διακριθεί μέσα στον οχετό ως το καλύτερο κουράδι, χωρίς πολιτικό πρόταγμα, χωρίς συλλογικές μορφές διεκδίκησης, χωρίς πολιτική συνείδηση. Τι είναι η «σέκτα»; Καταναλωτές επανάστασης όπως οι εχθροί τους είναι καταναλωτές αγαθών πολυτελείας και εξωτικών ταξιδίων. Η άλλη πλευρά του ίδιου βόθρου. Όσο δε για το όνομα της οργάνωσης: Από που εμπνεύστηκαν τέτοια ονομασία; Από αμερικάνικη ταινία;
Θα τους συνιστούσα λοιπόν τις προκηρύξεις τους να τις διαβάζουν καλά πρώτα οι ίδιοι και τα μεταμοντέρνα φανταράκια που επαναλαμβάνουν το παράγγελμα. Όσο δε για τις «επαναστατικές» πρακτικές βίας, να τις εφαρμόσουν πρώτα στον εαυτό τους. Να αυτοπυρποληθούν (αφού τους αρέσουν οι φλόγες και απειλούν την ελληνική κοινωνία με αυτές), ή ακόμα και να δολοφονήσουν ο ένας τον άλλο, ώστε να ξαλαφρώσει ο ελληνικός λαός από ένα τμήμα του Λ.ΜΑ.Τ. Τότε μπορεί να τους αξίζει ένας φόρος επαναστατικής μνείας.
Επιστροφή στην κορυφή
ΝΤΑΒΕΛΗΣ



Ένταξη: 28 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 283
Τόπος: Στύρα Ευβοίας

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούν 28, 2009 11:25 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σωστά τοποθετείς και την κοινωνιολογική συνιστώσα: απευθύνονται στα κατακάθια της κοινωνικής εξαθλίωσης, σε ένα κόσμο απολιτικής σαπίλας και μικροαστικής, τυφλής και βάρβαρης απελπισίας.
Και οι μυστικές υπηρεσίες (άλλα κατακάθια) επιχειρούν να οργανώσουν και να κατευθύνουν αυτή τη μικροαστική, βαρβαρότητα της απελπισίας και το τυφλό μίσος εναντίον της κοινωνίας και των πάντων: Ο ορισμός του ΦΑΣΙΣΜΟΥ.
Φαίνεται, όμως, ότι δεν διαβάζεις άλλες συζητήσεις εδώ μέσα.
ΟΛΑ αυτά αναλύονται εδώ:


http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3498




_________________
Φωτιά και τσεκούρι όχι μόνο στους
προσκυνημένους, αλλά και στους
πράκτορες και προβοκάτορες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 14, 2009 5:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΝ ΕΧΑΣΑ.ΜΑΛΛΟΝ ΑΡΓΗΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΩ ΧΑΜΠΑΡΙ.ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΓΩ ΤΟΝ Κ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΥΠΗΡΞΕ ΜΕΝΤΟΡΑΣ ΜΟΥ, ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΟΥ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΟΥ ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΜΕ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΟΥ. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ"ΦΟΙΤΗΤΕΣ" ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΜΕ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ;ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΠΑΤΗΛΗ ΕΠΙΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ;ΕΝΩ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΝΟΜΙΜΟΠΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΙΠΕ Ο Ζ.Κ. ΒΓΑΖΕΙ ΑΞΙΑ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΡΕΥΘΕΙ ΣΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ;ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ;ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΦΟΙΤΗΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΟ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΣΚΩΛΑΝΩ ΤΟΥΣ;ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΜΑΒΙΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΟΙΤΗΤΑΚΙΑ ΠΑΠΑΓΑΛΙΣΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑΝ ΟΙ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΔΕΝ ΣΤΟΝ ΧΑΡΙΖΟΥΝ.ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΟΥΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΙΖΟΝΤΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ GOLDEN BOYS ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΑΛΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΕΙΡΑ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΟΙΤΗΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΑΠΕΞΩ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΘΑ ΤΑ ΧΑΣΟΥΝ. ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΕ Ο ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΣΑΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΠΑΡΕΡΕΥΘΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.ΑΥΤΟΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΧΝΑΖΟΥΝ;;;;;;;;ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΛΙΓΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΗ ΚΥΟΦΟΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΥΣΑ ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΗ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΚΡΥΒΟΜΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΠΟΙΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ.
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες