Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Μάκης: Υψώνει σε "αρετή" το φίμωτρο

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΝΤΑΒΕΛΗΣ



Ένταξη: 28 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 283
Τόπος: Στύρα Ευβοίας

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούν 16, 2009 8:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: Μάκης: Υψώνει σε "αρετή" το φίμωτρο Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μάκης Τριανταφυλλόπουλος: Ο σταρ που υψώνει σε αρετή το καθεστωτικό ψεύδος και τον αμοραλισμό

Για μας ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος δεν αποτελεί κανένα μυστήριο. Ο ρόλος του μας είναι γνωστός από πολύ παλιά.

Δεν είναι απλώς μια νοσηρή κατάσταση ναρκισσιστικής αυθάδειας. Σαν τέτοια δεν θα μας απασχολούσε καθόλου. Θα αποτελούσε, βεβαίως, καλό υλικό για τους ψυχαναλυτές, αλλά όχι για μας…

Αν εμείς ασχολούμαστε με αυτό το «τηλε-φαινόμενο» είναι γιατί αυτός ο σταρ του τηλεθεάματος έχει αναγάγει σε υπέρτατη αρετή τις υπερβασίες και τα ψεύδη των «νταβάδων» του καθεστώτος και των ποικίλων μηχανισμών τους: φανερών ή μυστικών, κρατικών ή παρακρατικών.

Ίσως είναι ο πλέον μοχθηρός κήρυκας της σύγχρονης φαιάς, καθεστωτικής φιλοσοφίας. Μια «φιλοσοφία» που επιχρυσώνει με δήθεν αντικαθεστωτικές και «αριστερές» φόρμες τις μακάβριες «αρετές» του καθεστώτος: Τη δειλία, την αναντρία, την κατάδοση, την υποταγή και τη συκοφάντηση όλων εκείνων που αντιστέκονται και αποκαλύπτουν το ρόλο των τηλε-γενίτσαρων…

Το μόνο «θάρρος» γα τους τηλε-στάρ που δεν ατιμάζει είναι να εγκρίνεις, να εξωραΐζεις και να υποστηρίζεις τις ανομίες, τους σχεδιασμούς και τα ιδεολογήματα των ισχυρών της διαπλοκής.

Αυτό το έργο ο Μάκης το υλοποιεί πιο πονηρά, αλλά και πιο μοχθηρά και άναντρα, σαν «μπράβος» με διάφορα προσωπεία και μακιγιάζ…

Φυσικά, έρχονται κάποιες στιγμές που αυτό-αποκαλύπτεται. Σήμερα αυτό γίνεται συχνά, ακριβώς γιατί βρίσκεται σε τροχιά κατάρρευσης και η «μάσκα» του έχει υποστεί πολλές ρωγμές…

Σήμερα που τα σύνεργά του, αυτά του πλαστογράφου ταχυδακτυλουργού, έχουν ξεθωριάσει και σκουριάσει, βγαίνουν στον αφρό οι πραγματικές «συνταγές» της «επιστήμης» του: Οι «συνταγές» του φίμωτρου.

Είναι γνωστή αυτή η «επιστήμη» που επιχειρεί να κλείσει με φίμωτρο κάθε αντίθετη ιδέα και άποψη…

Και γίνεται ακόμα πιο αποκρουστική αυτή η μέθοδος του φίμωτρου, όταν καταγγέλλεις και συκοφαντείς κάποιον και του απαγορεύεις το δικαίωμα να αμυνθεί και να απαντήσει.

Αυτό που έκανε ο Μάκης στον πρώην συνεργάτη του (επί δεκαετίες), το Σωκράτη Γκιόλια. Τον λιθοβολούσε από την εκπομπή του, του έσουρνε χίλια δύο και όταν ο άνθρωπος αποπειράθηκε δύο φορές τηλεφωνικά να απαντήσει του αφαίρεσε κάθε δυνατότητα, τον φίμωση κυριολεκτικά με όλη την αυθάδεια της δειλίας και αναντρίας του εξουσιαστή…

Μπορεί, όμως, να λέει κάποιος την αλήθεια και να υπερασπίζεται δίκαια υπόθεση όταν, τόσο ωμά και κυνικά, εμποδίζει, αυτόν που κατακρεουργεί, να μιλήσει;


Αυτό είναι το «θάρρος» και αυτή η «αλήθεια» του Μάκη.

Αγνοεί ο άμοιρος, μέσα στον πανικό της κατάρρευσής του, το αλφάβητο: Τα μέσα που χρησιμοποιούμε είναι πάντα αντίστοιχα των ιδεών μας και των σκοπών μας. Σε δόλιους και βρώμικους σκοπούς αντιστοιχούν και αντίστοιχα μέσα και το αντίστροφο.

Όταν βάζεις φίμωτρο σ' αυτόν που πελεκίζεις τότε πράγματι ανάγεις σε υπέρτατη αρετή την απάτη, την συκοφαντία, τη μικροπρέπεια και αναντρία.

Αποκαλύπτεις περίτρανα ποιες είναι οι Ιδέες σου και ποιο το οπλοστάσιό σου…



_________________
Φωτιά και τσεκούρι όχι μόνο στους
προσκυνημένους, αλλά και στους
πράκτορες και προβοκάτορες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κλασσικοπερίπτωσις
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούν 16, 2009 11:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://klasikoperiptosi.blogspot.com/

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ "ΜΕΓΑΛΟΥ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗ" ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχει πιο ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟ πράγμα να είσαι υποχρεωμένος ν΄ακούς τη μαμά με το ξυσμένο μαλλί να απειλεί τη δασκάλα που έβαλε κακό βαθμό στο καμάρι της ότι ...θα φέρει τον Τριανταφυλόπουλο.

Ο μύθος του "Ρομπέν των χαζών" τελείωσε και τώρα βιώνουμε την περίοδο του "Μεγάλου Ιεροεξεταστή" που γυρνά απο τόπο σε τόπο και εκτελεί τα "συμβόλαια" που υπέγραψε με τα αφεντικά - χρηματοδότες του.

Όποιος του σταθεί εμπόδιο ή τολμήσει να αμφισβητήσει την αυθεντία του ονομάζεται "μάγος και αιρετικός" και φυσικά οδηγείται στην πυρά.

Κύριε άρχοντα της ζούγκλας δεν αντιλαμβάνεσαι (είναι ένα απο τα ρήματα που έμαθε τώρα τελευταία και του έχει αλλάξει τα φώτα στην επανάληψη) ότι το κοινό σου δεν ονειρεύεται να ζήσει σε ζούγκλες με μαλλιαρούς φυλάρχους βερμπαλιστές και αερολόγους αλλά σε ένα περιβάλλον ανθρώπινο και δίκαιο.

Αν εσύ βλέπεις τον πολίτη σαν τη φουκαριάρα μαϊμού που την ταλαιπωρεί ο γύφτος, αυτό είναι κάτι που μπορεί και να θεραπεύεται με αρκετές ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες, μόνο που αφορά εσένα και τα επαγγελματικά σου επικοινωνιακά κόλπα.

Το ξαναλέμε και πάλι είσαι παλιομοδίτης, εφαρμόζεις την ίδια ακριβώς μέθοδο με εκείνη που εφάρμοζε και ο Γκαίμπελς. Με την επανάληψη ενός αστοιχείωτου ή επιφανειακά και ατελώς τεκμηριωμένου κατηγορητηρίου το οποίο "ντύνεις" με την αποκάλυψη μικρών δόσεων αλήθειας , προσπαθείς επιτυχημένα μερικές φορές να δημιουργήσεις τον κατάλληλο αντιπερισπασμό προκειμένου να θαφτεί για πάντα η ουσία της αλήθειας και των γεγονότων.

Η περίπτωση του τηλεοπτικού "Ταρζάν" είναι μια "κλασσική περίπτωση" μετασχηματισμού ενός χαβαλετζή τυχοδιώκτη της δεκαετίας του '80 σε αριστοκράτη εκτελεστή της εποχής των "επανιδρύσεων", ο οποίος απλώς χρησιμοποίησε τον έμφυτο ταλέντο του να πηδάει απο κλαδί σε κλαδί και να αρπάζεται απο όπου βρεί.

Αυτο το ταλέντο τον εισήγαγε ως μισθοφόρο στα μεγάλα σαλόνια των αρχόντων της "Νέας Τάξης" και τον μετέτρεψε σε υπερτιμημένη "δημοσιογραφική" αξία με ημερομηνία λήξης ,η οποία όπως φαίνεται αν δεν έχει περάσει σίγουρα πλησιάζει.

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες