Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΣΥΡΙΖΑ: Άρχισαν οι επιθανάτιοι σπασμοί

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούν 10, 2009 4:09 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΣΥΡΙΖΑ: Άρχισαν οι επιθανάτιοι σπασμοί Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΣΥΡΙΖΑ: Άρχισαν οι επιθανάτιοι σπασμοί


Το εντυπωσιακό γεγονός της αποχής, με τις συνακόλουθες αρνητικές επιπτώσεις στη δύναμη επιρροής των κομμάτων, οξύνει τις εντάσεις και τους τριγμούς στο εσωτερικό ολόκληρου του κομματικού τοπίου. Και μόνο αυτό το γεγονός δείχνει το πόσο καταλυτική και δυνητικά «ανατρεπτική» (τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα) ήταν η αποχή.

Αυτά που υποφέρουν πιο έντονα και οδυνηρά είναι τα κόμματα της λεγόμενης «αριστεράς». Αποτελούν τον αδύνατο κρίκο γιατί βιώνουν την αντίφαση της ενσωμάτωσής τους στο καθεστώς. Διότι Αριστερά και καθεστωτική λογική, Αριστερά και εκλογική αλλοτρίωση είναι δύο έννοιες αντιφατικές και αυτό-αναιρούμενες (θα το αναπτύξουμε στη συνέχεια).

Δεν είναι τυχαία τα ψελλίσματα και οι ανοησίες που εκτοξεύουν (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) εναντίον της αποχής. «Επιχειρήματα» του συρμού της τυπικής εκλογικής λογικής. Τέτοια «επιχειρήματα» είναι τα ψελλίσματα ότι η με την αποχή το καθεστώς δεν έχει πρόβλημα, λες και θα είχε πρόβλημα αν ψήφιζε το 100%.: καθαρή εκλογικίστικη λογική.

Με καμία εκλογική διαδικασία το καθεστώς δεν έχει πρόβλημα. Το αντίθετο, όσοι περισσότεροι ψηφίζουν τόσο και πιο δημοκρατικό λούστρο αποκτάει.

Με το ψηφοδέλτιο δεν απειλείς το καθεστώς. Άλλος είναι ο ρόλος των εκλογικών διαδικασιών για ένα αριστερό κόμμα. Αλλά αυτά τα δήθεν αριστερά κόμματα έχουν ολοκληρωτικά ενσωματωθεί μέσα στις τυπικές, εκλογικές διαδικασίες, γι’ αυτό καλλιεργούν τις αυταπάτες ότι με το δικό τους δυνάμωμα θα αλλάξουν τα πράγματα.

Αυτός είναι και ο λόγος που καταγγέλλουν και αφορίζουν το 50%, περίπου, του ελληνικού λαού που απέσχον και δεν τα πριμοδότησαν.

Και αυτή η απόρριψή τους, ενώ το πολιτικό σκηνικό καταρρέει, είναι που προκαλεί τις μεγάλες αμφισβητήσεις στο εσωτερικό τους.
Πώς είναι δυνατόν να καταρρέει το καθεστωτικό οικοδόμημα και αυτά που υποτίθεται θέλουν να το γκρεμίσουν, αντί να δυναμώνουν, καταρρέουν;
Πώς να δώσουν πειστικές εξηγήσεις, χωρίς να αποδεχτούν ότι καταρρέουν και αυτά γιατί αποτελούν μέρος του καθεστώτος;

Μοιραία, λοιπόν, καταναλώνουν ανοησίες και εκλογικά σοφίσματα επικυρώνοντας έτσι το πόσο ενσωματωμένα είναι στο καθεστώς, και πόσο μακριά από την επαναστατική, αριστερή σκέψη.

Το πόσο αλλάζουν
τα πράγματα με το εκλογικό δυνάμωμα και τη «συμμετοχή» του κόσμου σε αυτά τα δεκανίκια του καθεστώτος είναι ιστορικά αποδεδειγμένο.

Συμμετείχαν σε κυβερνήσεις και όχι μόνο δεν άλλαξε τίποτα, αλλά το λαϊκό κίνημα γνώριζε καταλυτικές ήττες. Αλήθεια πήγαμε μπροστά ή πίσω όταν συμμετείχαν αυτά τα «αριστερά» κόμματα στη συγκυβέρνηση Τζανετάκη;

Αυτό που δεν θέλουν να καταλάβουν είναι τούτο: Ότι ο αχαλίνωτος καιροσκοπισμός πληρώνεται πολύ πιο ακριβά από τους δήθεν αριστερούς. Και προκαλεί μεγαλύτερη οργή και αηδία στο λαό. Γι’ αυτό είναι τελεσίδικα καταδικασμένα…

Ο αδύνατος κρίκος μέσα σε αυτόν τον «αριστερό καιροσκοπισμό» είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια τύχη θα έχει και το ΚΚΕ. Αποτυπώνεται ολοκάθαρα στους εκλογικούς δείκτες των ευρωεκλογών. Αυτός ο κύκλος της κρίσης θα δώσει το τελειωτικό κτύπημα και στο ΚΚΕ.

Για το ΣΥΡΙΖΑ, ήδη άρχισαν οι επιθανάτιοι σπασμοί του.

Γράφαμε, πριν από μερικούς μήνες, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μεθούσε μέσα στα υψωμένα ποσοστά των δημοσκοπήσεων, τα ακόλουθα:




ΣΥΝ: η «ποίηση» του καιροσκοπισμού


Ο καιροσκοπισμός στην πολιτική αργά ή γρήγορα πληρώνεται ακριβά. Αυτό ισχύει σε μεγαλύτερο βαθμό σε κόμματα και οργανώσεις που σφετερίζονται τις αριστερές ιδέες και παραδόσεις. Σε αυτά τα κόμματα ο καιροσκοπισμός (οπορτουνισμός) αποτελεί την καρκινώδη εστία της αποσύνθεσής τους. Ακριβώς, διότι ο οπορτουνισμός είναι ασυμφιλίωτα αντίθετος με τη φύση και τη λειτουργία της αριστερής θεωρίας και πρακτικής, συνακόλουθα και του αριστερού ήθους.

Ο Συνασπισμός αποτελεί το πιο οπορτουνιστικό «αριστερό» συνονθύλευμα:
την «ποίηση» του καιροσκοπισμού. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που αυτό το «κομματικό νεφέλωμα» έχει μεταλλαχτεί στην πλέον αιχμηρή γκριμάτσα των νεοταξικών ιδεολογημάτων και του κοσμοπολιτισμού.

Τέτοια καιροσκοπικά συνονθυλεύματα είναι «σουρωτήρια», εύκολα ελεγχόμενα ιδεολογικά, αλλά και πρακτικά από τα ισχυρά κέντρα εξουσίας.

Ο Συνασπισμός δεν είναι απλώς ένα κλασσικό ρεφορμιστικό και οπορτουνιστικό «αριστερό» κόμμα. Βρίσκεται σκάλες πιο κάτω. Είναι ένα κόμμα πλαγκτόν με πληθώρα καιροσκοπικούς μικρό-οργανισμούς. Εκεί μέσα βρίσκεις όλα τα είδη της πολιτικής αγοράς, όλες τις καιροσκοπικές «αριστερές» φυλές και διαστροφές. Αυτός ο «πλουραλισμός» του σούπερ μάρκετ, ο διαφημισμένος ως «δημοκρατική υγεία» και «πολιτική δυναμική», αποτελεί την γενεσιουργό πολιτική αιτία της νομοτελειακής αποσύνθεσής του.

Φυσικά αποτελεί χαρακτηριστικό ιδίωμα του παρακμασμένου οπορτουνισμού να βλέπει ρόδινα όνειρα την ώρα που πεθαίνει. Δεν είναι, συνεπώς, παράξενο, η ηγεσία του Συνασπισμού, όχι μόνο να μην διακρίνει ότι ο ήλιος της έχει δύσει, αλλά να «νιώθει», αυτή την ώρα της δύσης, ότι είναι και πανίσχυρη. Μπερδεύει τις κρίσεις ακμής με τις κρίσεις παρακμής…

Ο Συνασπισμός, μοιραία, έχει μπει στην τελική φάση της πλήρους αποσύνθεσής του.
Αυτό το νομοτελειακό «γεγονός», κάποιοι νηφάλιοι και έμπειροι, συνακόλουθα και πιο διορατικοί του Συνασπισμού, ο Κουβέλης και τάση του, το έχουν συνειδητοποιήσει.

Η ηγεσία του ΣΥΝ και οι μικροσκοπικοί, οπορτουνιστικοί οργανισμοί διαστροφής που σιτίζονται εντός του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι είναι λέοντες και όχι χαμαιλέοντες. Πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα να «ηγεμονεύσουν» στα καθεστωτικά, πολιτικά παιχνίδια που παίζονται. Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται. Βλέπουν οι άμοιροι προοπτικές ηγεμονικής διαπραγμάτευσης με το κυρίαρχο κυβερνητικό κατεστημένο την ώρα που καταρρέουν οι ίδιοι, αλλά και το κατεστημένο πολιτικό οικοδόμημα, εντός του οποίου βρίσκονται σαν «τσόντα».

Ολόκληρη τη συζήτηση θα τη βρείτε εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3195



Θα συνεχίσουμε…


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κωνσταντίνος Βέρρος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούν 10, 2009 8:07 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ομολογώ πόσο δίκιο είχατε.. ΠΡΙΝ τις εκλογές, είχα γράψει κι αυτό στο blog μου:

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΕΙ ΣΤΗ ΝΕΣΤΑΝΗ. Μερικές σκέψεις ενόψει των Ευροεκλογών...

http://nestani-verros.blogspot.com/2009/05/blog-post_11.html

Προχθές την Κυριακή, έκανα ποδήλατο με τον μικρό μου γιό τον Φίλιππο στο χωριό. Ηταν απόγευμα. 2 αυτοκίνητα σταματούν στον κεντρικό δρόμο και κατεβαίνουν οι επιβάτες και αρχίζουν αφισοκόλληση. Κάνω πιο κοντά να δω και βρίσκω γνωστούς φίλους. Οι άνθρωποι ήρθαν στο χωριό για να μοιράσουν προεκλογικό υλικό του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των επερχόμενων ευροεκλογών. Ηταν μια μικρή ευκαιρία να μιλήσω μαζί τους.

Τους εξέφρασα τις απόψεις μου. Η αλήθεια είναι ότι τις εξέφρασα σε λίγο έντονο τρόπο λόγω συσσωρευμένης αγανάκτησης και πικρίας. Και εξηγώ γιατί: Χρόνια είναι γνωστές οικογενειακώς οι προοδευτικές απόψεις της οικογενείας μου. Προσωπικά θυμάμαι με νοσταλγία την εποχή του ΚΚΕεσ και του μακαρίτη Οθωνα, ένα όμορφο κλίμα στο οποίο δυστυχώς εγω δεν μπορούσα να συμμετέχω φανερά σαν μαθητής της Στρατιωτικής Ιατρικής τότε.. Βλέπετε, η Δεξιά είχε απλωμένα καλά τα πλοκάμια της και στη Σχολή, είχα φάει ουκ ολίγο κυνήγι από παρανοϊκούς "δεξιούς" αλλά και ναζί! Είχα φίλους όμως στον Ρήγα και εκτός από ΠΑΣΟΚ ήμουνα και ψηφοφόρος του ΚΚΕεσ για ένα φεγγάρι (τώρα μπορώ να το εξομολογηθώ!). Ο Λεωνίδας Κύρκος, ήταν τότε κάτι σαν θεός μας θυμάμαι! Ηταν τότε που ο Ρήγας είχε την Ελληνική σημαία στο σήμα του...

Η άποψή μου λοιπόν (που την εξέφρασα στους συντρόφους εκείνους) είναι ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κάποιες διορθωτικές κινήσεις, τώρα που ο κόσμος διψάει για τίμιους σοσιαλιστές (πάντα πίστευα ότι ο Ελληνικός λαός στην συντριπτική του πλειοψηφία είναι προοδευτικός), τώρα που ο Γιωργάκης δεν πείθει, τώρα που το ΚΚΕ χάνει το τρένο για άλλη μια φορά με τις σταλινικές του εμμονές και τις γνωστές "ξύλινες" ορολογίες του, τότε θα ανέβαζε το ποσοστό του σε πρωτόγνωρα ύψη! (πολύ ψηλότερα από το περσινό 18% που ας αναρωτηθούν γιατί ξεφούσκωσε).

Ποιές είναι κατά τη γνώμη μου αυτές οι κινήσεις:

1. Αμεση απαλλαγή από τα γελοία γκρουπούσκουλα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. Ψευτοσκοπιανοί "οικολόγοι", αριστεριστές, ψιλοαναρχικοί, πουλημένοι "καθηγητές" Πανεπιστημίου και λοποί να απομακρυνθούν άμεσα.

2. Αλλαγή πλεύσης στο Μακεδονικό ζήτημα. Καλό το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, αλλά OXI αναγνώρισή του σε αυτούς που ΚΛΕΒΟΥΝ την ιστορία ενός καλοπροαίρετου γείτονα, OXI όταν ΠΑΣΙΦΑΝΩΣ το Σύνταγμά τους υποκρύπτει αλυτρωτικές διαθέσεις και ΟΧΙ όταν υστερικά εκφράζουν εθνικιστικό λόγο και κάνουν εθνικιστικά καραγκιοζιλίκια (τα ξέρουμε όλοι, μη τα αναφέρω ξανά).

3. Να δηλώσει σαφώς ότι ΝΑΙ ΜΕΝ υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, φυσικά και είναι συνάνθρωποί μας με ίδια δικαιώματα όπως όλοι, αλλά ΟΧΙ στους γάμους τύπου Τήλου, ΟΧΙ στον βιασμό της φύσης που μας θέλει να αναπαραγόμαστε και να πληθυνόμαστε, ΟΧΙ στην ΑΝΑΓΩΓΗ τους σε ΠΡΟΤΥΠΑ για τα παιδιά μας με τη συνεχή προβολή τους και ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ των κάθε είδους "αυτοξεφτιλιζόμενων Βαλλιανάτων". Στο ιατρείο μου εχω αρκετούς ασθενείς οι οποίοι μου δηλώνουν τις ομοφυλοφιλικές τους προτιμήσεις. Πάντα -όταν έχω την ευκαιρία- συζητώ με τους ασθενείς μου και φυσικά και με αυτή την κατηγορία των συνανθρώπων μας. ΚΑΝΕΙΣ δεν συμφωνεί με τον "γάμο" και φυσικά ΚΑΝΕΙΣ δεν θεωρεί ότι εκπροσωπείται από τον κο Βαλλιανάτο. Πρόκειται για σοβαρούς ανθρώπους που απεναντίας ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ για όσα τραγελαφικά συμβαίνουν και προβάλλονται εν ονόματι της "προάσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων" (gay parades κλπ).

4. Να μας κάνει ξεκάθαρη ΠΟΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ζητάει. Διότι εγώ το μόνο που βλέπω, είναι μια συνεχής (και λανθασμένη στη βάση της) "υπεράσπιση" των ΛΑΘΡΟμεταναστών. Αν είναι δυνατόν, αντι να εναντιωνόμαστε στον ύπουλο ρόλο της διεθνούς συμμορίας που ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ τους ανθρώπους αυτούς, τους τάζει ψεύτικες ελπίδες και τους στέλνει στην αγκαλιά ξένων ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ κρατών (διαλύοντας ταυτόχρονα και τα εργατικά κινήματα στις χώρες αυτές!), να θέλουμε να τους "κρατήσουμε" όλους εδω, στην "στοργική" αγκαλιά της ψωροκώσταινας! Δεν βλέπετε κύριοι ότι οι δομές μας δεν αντέχουν άλλο; Τα νοσοκομεία έπηξαν (ήταν στραβό το κλήμα, τόφαγε κι ο γάιδαρος), οι συγκοινωνίες φράκαραν, στις πλατείες και τα χωριά μας δεν ακούς πλέον ελληνικές κουβέντες, η φυματίωση και τα άλλα λοιμώδη θερίζουν, στην Τρίπολη ήρθαν και τα μαχαιρώματα, και ΕΜΕΙΣ αγρόν αγοράζουμε... Πρόσφατα είχα πάει στο DUBAI για ένα συνέδριο. Οι Αραβες έχουν κτίσει "παλάτια στην άμμο" στην κυριολεξία βασιζόμενοι σε ορδές εξαθλιωμένων Ινδών και Πακιστανών που δουλεύουν στη χώρα αυτή έναντι του σοκαριστικού ποσού των 100€ το μήνα! Αρχοντες λοιπόν είμαστε οι φτωχοί Ελληνες μπροστά στους ζάμπλουτους εκμεταλλευτές Αραβες...

Οσο ο κόσμος βλέπει την Αριστερά να ασχολείται περισσότερο με τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και των λαθρομεταναστών ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ τα δικά του, τόσο η Αριστερά θα καθηλώνεται στο 5% του ΣΥΡΙΖΑ και το 8% του ΚΚΕ...

5. Τέλος, απαιτείται περισσότερος σκεπτικισμός για την "Ενωμένη Ευρώπη" και τον πασιφανή πλέον ρόλο της σαν νεροκουβαλητή της Νέας Τάξης και των ιμπεριαλιστών - δολοφόνων της νεοταξικής ελίτ.

Ξέρω ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν και φωνές σαν τη δική μου, ιδιαίτερα μέσα στο λαό. Μπορεί λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να τις αφουγκραστεί; Φοβούμαι πως όχι...

ΥΓ. Με πικρία θα αναφέρω και το εξής χαρακτηριστικό. Οταν σε γνωστό συνάδελφο, που ανήκει ενεργά στον ΣΥΡΙΖΑ, "τόλμησα" να αναφέρω τις απόψεις μου για το Σκοπιανό, έσπευσε να με κατακεραυνώσει: "Ε, στρατιωτικός είσαι, άρα συντηρητικός" ! Το είπε κομψά: πάλι καλά που δεν με είπε και φασίστα!
Επιστροφή στην κορυφή
Κωνσταντίνος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούν 11, 2009 9:38 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο ξεπεσμός του ΣΥΝ - Σκέφτονται συνεργασία με τον Τρεμόπουλο
Τρίζει η καρέκλα του Τσίπρα


Την πρότασή της για συνεργασία με τους «Οικολόγους - Πράσινους» επαναφέρει η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ σε ανακοίνωσή της με αφορμή το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Η Ανανεωτική Πτέρυγα, στην ανακοίνωσή της εμφανίζεται «κατηγορηματική» για τις πολιτικές που ακολούθησε η ηγεσία, κάνοντας λόγο για καθαρή ήττα του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ και των επιλογών της ηγεσίας του ΣΥΝ.

Σύμφωνα με την Ανανεωτική Πτέρυγα, η πολιτική αλαζονεία την περίοδο της δημοσκοπικής έκρηξης, τα λάθη και οι παραλείψεις την περίοδο του Δεκεμβρίου, και τα προβλήματα από τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου προκάλεσαν σοβαρά ρήγματα στη σχέση του κόμματος με πάρα πολλούς αριστερούς.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ:

http://kostasxan.blogspot.com/2009/06/blog-post_2584.html

Επιστροφή στην κορυφή
Σκίνιους
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 15, 2009 6:54 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://skinious.blogspot.com/2009/06/blog-post_15.html

Λεωνίδας Κύρκος: ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ!

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα στην Ελυθεροτυπία, ο σύντροφος Κύρκος ζητά με τόλμη να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, και ο Συνασπισμός να ακολουθήσει νέα πορεία. "Ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή υπήρξε ένα λάθος που το πληρώσαμε με μια ήττα. Το εγχείρημα έφτασε στο τέλος του και δεν βλέπω να έχει περιθώρια εξόδου από αυτό το αδιέξοδο», υποστηρίζει ο ιστορικός ηγέτης της αριστεράς.

Αξιοσημείωτη είναι η άποψή του για τον Καρατζαφέρη:

"Σας προβληματίζει το ποσοστό που κατέκτησε, τελικά, ο ΛΑΟΣ;
- Πολλοί τον υποτίμησαν τον Καρατζαφέρη. Είναι ικανό πρόσωπο, έχει προσδιορίσει τους στόχους του, το ακροατήριο μέσα στο οποίο κινείται και συνεπώς πρέπει να υπολογίζεται. Ο Καρατζαφέρης κτυπάει την πόρτα συμμετοχής στην εξουσία, και τη χτυπάει με τρόπο επιδέξιο. Πρότεινε τη συνεργασία με τη Ν.Δ., δεν έκλεισε δρόμους και κέρδισε. Μη δίνετε και μεγάλο βάρος στην άρνηση του Καραμανλή, η ιδέα κερδίζει έδαφος. Εκμεταλλεύεται τα φοβικά σύνδρομα του λαού, κυρίως την ανασφάλεια, και κάνει παιχνίδι. Είναι απειλή στο βαθμό που η αριστερά δεν αντιλαμβάνεται ότι στην ατζέντα είναι και αυτά τα θέματα. Τα επεισόδια του Δεκέμβρη τόνωσαν τα φοβικά σύνδρομα, και εμείς κάναμε αυτοκριτική για εκείνη την περίοδο. Τώρα είναι ανάγκη να τα ξανασκεφτούμε." (ΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ, εδώ)

ΤΙ ΛΕΕΙ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Ο ΛΚ; Μα ότι η αριστερά θα πρέπει να βάλει στην ατζέντα της τα θέματα που έχει σημαία του ο ΛΑΟΣ.

... και βγαίνει ο "έξυπνος" ο Λαζόπουλος και λέει ότι για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ φταίει ο Αλαβάνος και η προσεγγιστική προς το ΠΑΣΟΚ πολιτική του και ότι τάχα ο Αλέκος τον έκανε πίσω τον Alexis επειδή πήγε αυτός στο debate και κάνουν εκεί συσκέψεις επί συσκέψεων και διάφορες παπα...λογίες. Το ίδιο και οι αναζητώντες τα αιτια της ήττας στις συσκέψεις επί συσκέψεων που γίνονται. Βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος.


ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ όπως κλείνουν τα μάτια μπροστά στην ομαδική ροχάλα της αποχής ΟΛΑ τα κόμματα (ΚΑΙ Ο Καρατζαφέρης ακόμα που άμα ήταν μάγκας και ωραίος, με τέτοια αγανάκτηση θάπαιρνε 30% και όχι 8% -και πανηγυρίζει κιόλας!)

ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι τα αίτια της πτώσης του ΣΥΡΙΖΑ από 18 σε 4% ποτέ δεν θα τα καταλάβουν. ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ σύντροφοι;

## Η ΘΟΛΗ στάση σας τον Δεκέμβριο που ντε και καλά θέλατε να μας το περάσετε σαν μαθητική εξέγερση (κι ο Λαζόπουλος ακόμα επιμένει!).

##
Η έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής και η συλλήβδην "υπεράσπιση" των δικαιωμάτων των λαθρομεταναστών, κωφεύοντας στις κραυγές απελπισίας των ντόπιων κατοίκων (χώρια που τους κατηγορείτε και για ρατσιστές!)

## Η αρθογραφία
διάφορων "μπουμπουκιών" στην ΑΥΓΗ, όπως του Νάσου Θεοδωρίδη (ΕΔΩ).

## Το "στόλισμα" του ευρωψηφοδελτίου σας με Βούλγαρους και Μουσουλμάνους (ΕΔΩ).

## Η υποστηριξή σας στο φαιδρό θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων (Τήλος κλπ) (ΕΔΩ)

## Η ανθελληνική στάση σας στο Μακεδονικό ζήτημα και η επιμονή σας στο θολό και ύποπτο ζήτημα του Εθνικού αυτοπροσδιορισμού των Σκοπιανών.

## Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ που έχετε "στήσει" με ένα σωρό γραφικά αριστερίστικα και πουλημένα στη Νέα Τάξη των Αμερικανών ΓΡΟΥΠΟΥΣΚΟΥΛΑ, όπως η πανάθλια ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ με την προκλητική αφίσσα της (βλ. ΦΩΤΟ). ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΚΥΡΚΟΣ όταν λέει να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είχε δηλώσει ξεκάθαρα στο MEGA: "ο ΣΥΝ εξαφανίστηκε και στη θέση του εγκαταστάθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις ποικιλώνυμες συνιστώσες του οι οποίες αυθαδίασαν σε βαθμό που ήθελαν να επιβάλλουν τις απόψεις τους". ΤΟ ΕΙΠΕ ΟΣΟ ΚΟΜΨΑ ΓΙΝΟΤΑΝ. ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;

ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ, ελάτε να μας ζητήσετε και πάλι την ψήφο σας.

UPDATE: μόλις διάβασα ότι ο Δημήτρης Παπαδημούλης υποστήριξε ότι "μας έβλαψε η αλλαγή της τελευταίας στιγμής στο debate". ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ...

Επιστροφή στην κορυφή
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 15, 2009 10:24 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Είναι η συνέχεια του πρώτου κειμένου: "Οι επιθανάτιοι σπασμοί".

Ο ΣΥΡΙΖΑ «πρωτοπόρος» της αποσύνθεσης


Ο ΣΥΝ ήταν πάντα η ηχώ της «κομμουνιστικής» (σταλινικής) αποσύνθεσης. Τα Κ.Κ. της Ευρώπης μεταλλάχτηκαν και ενσωματώθηκαν στο καπιταλιστικό καθεστώς οργανικά. Η «ευρωκομουνιστική» τροχιά, στην Ελλάδα, λόγω ειδικών ιστορικών συνθηκών, δεν ακολούθησε την «ομαλή» πορεία της Ευρώπης. Εδώ εκφράστηκε, σαν «νευρική απόφυση», με το ΚΚεσ. Η καπιταλιστική ενσωμάτωση των Κ.Κ. της Ευρώπης, εδώ αποτυπώθηκε με τον ΣΥΝ.

Αυτή η ολοκληρωτικά μεταλλαγμένη «απόφυση» τράβηξε τη λογική των σταλινογενών κομμάτων και χρωμάτων στην τελική τους συνέπεια. Η πορεία του ΣΥΝ αποτελεί το σηματοδότη της γενικής πορείας και εξέλιξης όλων τάσεων με τη λογική και της δομή του σταλινισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η ευρωκομουνιστική ηχώ, σηματοδοτεί αυτό που πρόκειται να γίνει και στο ΚΚΕ. Το ΚΚΕ μπαίνει στην τελική ευθεία, λόγω καθυστέρησης ορμητικά, της ολοκληρωτικής του αποσύνθεσης. Οι σημερινοί επιθανάτιοι σπασμοί του ΣΥΡΙΖΑ, σύντομα θα εκδηλωθούν και στο ΚΚΕ.

Η αφετηρία της μετάλλαξης

Η αφετηρία του εκφυλισμού και της καπιταλιστικής ενσωμάτωσης κάθε σοσιαλιστικού ή κομμουνιστικού κόμματος εμφανίζεται ακριβώς τη στιγμή όπου η Επανάσταση μετατρέπεται σε «Αριστερά». Τη στιγμή δηλαδή που μιμούνται αυτά τα κόμματα την καπιταλιστική λογική και δέχονται και αυτά να φορέσουν προσωπεία και να συγκαλύψουν το όνομά τους.

Ο καπιταλισμός εμφανίζεται με πολλές μεταμφιέσεις και κουκούλες. Από τη στιγμή που η Επανάσταση φοράει την πρώτη κουκούλα και ονομάζεται «αριστερά», αρχίζει να εισέρχεται στο καθεστωτικό παιχνίδι και να αντιγράφει τις λογικές του συστήματος.
Με τη πρώτη αυτή συγκάλυψη του ονόματος «Επανάσταση» αρχίζει και η αναθεώρηση της επαναστατικής θεωρίας και πράξης. Η «αριστερά» εγκαταλείπει τον πρακτικό αγώνα κατάλυσης του καπιταλιστικού συστήματος και τον υποκαθιστά με τον κοινοβουλευτικό αγώνα αναρρίχησης στην εξουσία. Δηλαδή ενσωμάτωσής της σε αυτό.

Προϊόν αυτής της «αριστερής» αποσυνθετικής εξαχρείωσης είναι η σημερινή «κουκούλα» η οποία έχει αναχθεί σε ιδεολογικό στοιχείο των «εξεγέρσεων».

Είναι η ολοκληρωτική κατάπτωση και εξαχρείωση των «αριστερών» προσωπείων που έχει οδηγήσει στη σημερινή κουκούλα που καλύπτει το πρόσωπο πλέον των μπράβων και των μηχανισμών του καθεστώτος. Πίσω από τα σημερινά «αριστερά» προσωπεία και τις «κουκούλες» βρίσκονται οι μηχανισμοί της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, οι καθεστωτικοί προβοκάτορες και οι ποικίλες μυστικές υπηρεσίες.

Δεν είναι, συνεπώς τυχαίο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η ολοκληρωτικά εκφυλισμένη «αριστερή» δομή, δίνει ιδεολογική και πολιτική κάλυψη στις κουκουλοφόρικες πρακτικές, από κοινού με τα καθεστωτικά μέσα προπαγάνδας και τους ποικίλους «οργανικούς διανοούμενους» της πλανητικής νέας τάξης.

Η εκλογική αλλοτρίωση

Ένα αυθεντικά αριστερό κόμμα (δηλαδή επαναστατικό) έχει ως θεμέλιο της ύπαρξής του το εργατικό και λαϊκό κίνημα.
Είναι ο οργανικός εκφραστής, οργανωτής και υπηρέτης αυτού του κινήματος. Τα πάντα είναι υποταγμένα σε αυτό και στη στρατηγική αναγκαιότητα ανάπτυξης, δημοκρατικής οργάνωσης, αυτενέργειας και συνειδητοποίησης αυτού του κινήματος. Όλες οι δραστηριότητες ενός επαναστατικού αριστερού κόμματος απορρέουν και προσδιορίζονται από τις ιστορικές και αγωνιστικές ανάγκες του λαϊκού κινήματος. Οι τακτικές απορρέουν από αυτές τις στρατηγικές ανάγκες και είναι υποταγμένες σε αυτές της ανάγκες.

Η εκλογική πολιτική είναι μια τακτική, δηλαδή ένα μέσο οργανικά δεμένο με την ανάπτυξη, τη διαπαιδαγώγηση και συνειδητοποίηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Ένα συμπληρωματικό μέσο της επαναστατικής δράσης.

Η εκλογική τακτική δεν υποκαθιστά την επαναστατική στρατηγική, απλώς τη συμπληρώνει, δεν γίνεται αυτοσκοπός αλλά επικουρικό στοιχείο της ζωντανής δράσης του μαζών. Δεν καλλιεργεί εκλογικές αυταπάτες, αλλά τις γκρεμίζει…

Ο σταλινισμός υποκατέστησε τα κινήματα από το κόμμα (καθαρή αστική λογική) και αυτό άνοιξε τις πόρτες της ενσωμάτωσης στις αστικές εκλογικές διαδικασίες, δηλαδή στην υποκατάσταση των ζωντανών κινημάτων από τις εικονικές και τυπικές αστικές εκλογικές διαδικασίες.

Η στρατηγική της επανάστασης υποκαταστάθηκε από την εκλογική τακτική, η οποία έγινε κεντρικός προσανατολισμός των «αριστερών» κομμάτων. Ο εκλογικός αυτός προσανατολισμός ήταν μια ανοικτή ρήξη με τα ζωντανά κινήματα, ακριβώς γιατί ήταν υποταγμένος στη λογική του συστήματος και χρησιμοποιούσε τα κινήματα όχι ως υποκείμενα της εξέλιξης, αλλά ως αντικείμενα διαπραγμάτευσης των «αριστερών» κομμάτων.

Αυτή η υποταγή στην καπιταλιστική λογική και τις λειτουργίες της δολοφόνησε κυριολεκτικά τα ζωντανά λαϊκά κινήματα και οδήγησε στο φετιχισμό του ψηφοδελτίου, δηλαδή στο τέρας της εκλογικής αλλοτρίωσης.

Σήμερα η «αριστερή» εκλογική αλλοτρίωση έχει πάρει τερατώδεις διαστάσεις και αποτελεί το φυσικό προϊόν της χρεοκοπίας και αποσύνθεσης αυτών των κομμάτων.

Αυτά τα κόμματα αποτελούν πλέον συστατικό στοιχείο του ολοκληρωτικά παρακμιακού καθεστωτικού σκηνικού και τους αδύνατους «κρίκους» του: δηλαδή τους «κρίκους», όπου η καπιταλιστική παρακμή αποτυπώνεται με όλα τα χρώματα της πολιτικής διαστροφής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αιχμή αυτής της διαστροφικής, θεσμολάγνας παράκρουσης και αποσύνθεσης.
Αυτό, επικαλύπτει, σχετικά, τις ίδιες αποσυνθετικές διεργασίες που υπάρχουν και στο ΚΚΕ. Η ίδια λογική διαπερνάει καταλυτικά και το ΚΚΕ. Μια λογική που οδηγεί σήμερα, ορμητικά, στους ίδιους επιθανάτιους σπασμούς που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκδηλώνει πιο γρήγορα και άμεσα, αυτό που θα συμβεί, πολύ σύντομα και στο ΚΚΕ.


Η αθεράπευτη εκλογική νόσος

Το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της τυπικής κοινοβουλευτικής λογικής είναι η απάτη και τα συνακόλουθα εκλογικά της προϊόντα: Ο καιροσκοπισμός και η δημαγωγία. Και όσο πιο ολοκληρωτική είναι η εκλογική αλλοτρίωση τόσο και πιο αχαλίνωτα και επιδημικά γίνονται η απάτη, ο καιροσκοπισμός και η δημαγωγία.

Τα κόμματα αποκόβονται ολοκληρωτικά από τις κοινωνικές τάξεις και την κοινωνία και μετατρέποντας σε σκέτους και εντελώς ανεξέλεγκτους εκλογικούς μηχανισμούς παραγωγής και κατανάλωσης ενός άθλιου δημαγωγικού, παραπολιτικού λόγου απάτης και παγίδευσης του πολίτη.

Πρωταγωνιστής σε αυτό το εκλογικό παιχνίδι της εκλογικής αλλοτρίωσης και ανταγωνιστής των αστικών κομμάτων είναι και τα «αριστερά» κόμματα. Η εργατική τάξη, ο λαός και τα «κινήματα» αντιμετωπίζονται σαν σκέτα αντικείμενα, σαν εργαλεία εξυπηρετικά των εκλογικών τους στόχων.

Με αυτά τα δεδομένα ο «αριστερός» καιροσκοπισμός φτάνει σε μορφές παράκρουσης και αποτελεί μία από τις καρκινώδεις εστίες αποσύνθεσης αυτής της «αριστεράς».

Και εδώ, όπως έχουμε αναλύσει διεξοδικά, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Αποτελεί ένα οπορτουνιστικό «αριστερό» συνονθύλευμα, την «ποίηση» του καιροσκοπισμού. Τέτοια καιροσκοπικά συνονθυλεύματα είναι «σουρωτήρια», εύκολα ελεγχόμενα ιδεολογικά, αλλά και πρακτικά από τα ισχυρά κέντρα εξουσίας.

Η δικτατορία των ΜΜΕ

Σήμερα αυτά τα νοσηρά χαρακτηριστικά της εκλογικής αλλοτρίωσης παίρνουν θηριώδεις διαστάσεις, μέσω του τελετουργικού πολιτικού θεάματος.

Ολόκληρο το εκλογικό θέατρο έχει περάσει άμεσα στα χέρια των ισχυρών του χρήματος και καταδυναστεύεται από τη δικτατορία των ΜΜΕ και του τηλεθεάματος.

Τα κόμματα και ο πολιτικός κόσμος είναι άμεσα εξαρτημένα από το τηλεθέαμα. Δεν αναδείχνονται από καμία κοινωνική δράση, αλλά από τους μηχανισμούς του κεφαλαίου, μέσω των ΜΜΕ. Η προβολή στο τηλεθέαμα αποτελεί τον κυρίαρχο, καθοριστικό παράγοντα ανάδειξης ενός πολιτικού και ενός κόμματος.

Με πιο απλά λόγια: Όποιος θέλει να επιζήσει, να αναδειχτεί και να αναρριχηθεί πρέπει να γίνει εξάρτημα των μηχανισμών του κεφαλαίου, να ζητήσει τη βοήθεια από τα χέρια της δικτατορικής εξουσίας των ισχυρών του χρήματος.

Όταν είσαι εξάρτημα της αστικής κοινοβουλευτικής λογικής, μοιραία γίνεσαι και εξάρτημα του πολιτικού θεάματος των «νταβάδων» της κοινωνίας.

Τέτοιο υποτακτικό εξάρτημα του καθεστώτος έχει γίνει και η «αριστερά». Γι’ αυτό διαμαρτύρεται ή εκλιπαρεί δημοσιότητα από αυτούς που υποτίθεται ότι θέλει να γκρεμίσει.

Μην έχοντας πίσω της αυτή η «αριστερά» τη δύναμη των οργανωμένων, ανεξάρτητων και αυθεντικών λαϊκών κινημάτων, τα μόνα ικανά να επιβάλλουν όρους και να αναδείξουν αυθεντικά επαναστατικά πολιτικά υποκείμενα, μένει στο κενό και στο έλεος των μηχανισμών του συστήματος. «προσαρμόζεται» και ενσωματώνεται ακόμα πιο ολοκληρωτικά στο καθεστώς, προβάλλεται και προωθείται ανάλογα με το βαθμό ενσωμάτωσής της (όπως ο ΣΥΡΖΑ) και οι ατελώς «προσαρμοσμένοι» εκλιπαρούν, διαμαρτυρόμενοι μεγαλύτερο κομμάτι προβολής τους, μέσω της βαρβαρότητας του τηλεθεάματος (ΚΚΕ).

Μια επαναστατική αριστερά συγκρούεται κάθετα και ολομέτωπα με τους μηχανισμούς του συστήματος και ιδιαίτερα σήμερα με τα ΜΜΕ, τα οποία αποτελούν το δικτατορικό κριό αυτού του συστήματος, την πλέον μοχθηρή του αιχμή.

Με το να σηκώνεις τα χέρια, σαν ζήτουλας, προς αυτή τη μοχθηρή αιχμή του καθεστώτος σημαίνει ότι είσαι βουτηγμένος μέχρι το λαιμό μέσα στο εκλογικό, καθεστωτικό παιχνίδια, χωρίς πραγματικά στηρίγματα μέσα στο λαό και ηλίθιος. Σημαίνει ότι είσαι ηθοποιός του παιχνιδιού.

ΟΤΑΝ ζητάει κανείς από τα χέρια του συστήματος βοήθεια, θα την πάρει μόνο ως ανταμοιβή των υπηρεσιών που προσφέρει. Η δικτατορία του πολιτικού θεάματος λειτουργεί έτσι, ώστε να ενσωματώνει ολοκληρωτικά κάθε έναν που αποδέχεται την εκλογική στρατηγική του καπιταλισμού, να μετατρέπει σε γρανάζι του καθεστώτος κάθε κόμμα που δεν αντλεί τη δύναμή του από τις οργανωμένες δυνάμεις του λαού.

ΟΤΑΝ κυνηγάς ψηφοφόρους και αγωνίζεσαι για εκλογική δύναμη, όπως κάνει το ΚΚΕ, είσαι καταδικασμένος, ακριβώς γιατί η τύχη σου εξαρτάται από τους μηχανισμούς του συστήματος. Συνεχώς θα συρρικνώνεσαι και θα υποτάσσεσαι στις βουλές των αφεντικών για να μη διαλυθείς εντελώς.
Μόνο ως σφετεριστή του αγωνιστικού αριστερού κύρους θα σε διατηρούν, όσο μπορούν (γιατί σήμερα τα πράγματα έχουν ζορίσει), ακριβώς για να εξαπατάς και να συκοφαντείς, με τα νεοταξικά ιδεολογήματα (αντιρατσισμός κ.λπ), τις λαϊκές αντιδράσεις και αυθεντικές κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχει, συνεπώς καμία σωτηρία ούτε και για το ΚΚΕ. Μέσα στο καθεστωτικό παιχνίδι παίζει το ρόλο του. Το έργο που ήδη έχει παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ…













Επιστροφή στην κορυφή
Καχύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 15, 2009 9:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κείμενο αναγνώστη
ΕΔΩ:

http://kostasxan.blogspot.com/2009/06/blog-post_7739.html


Ο ΣΥΡΙΖΑ μας τελείωσε και ο Τσίπρας στην ανεργία!!!
Το πήραμε το μήνυμα πατριώτη…


Αγώνα υπέρ πάντων δίνουν στον Συναπισμού προκειμένου να απαλλαγούν από την ίωση που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ… Γνωρίζουν πολύ καλά, πως η ασθένεια είναι μεταδοτική και σε μία απέλπιδα προσπάθειά τους να «απαλλαγούν» σπρώχνουν το κατασκεύασμα ελπίζοντας πως οι «παραδοσιακές συνταγές» θα μπορέσουν να επαναφέρουν την «τάξη».
Το βαρίδιο «Τσίπρας» πρέπει να φύγει επειγόντως… γιατί οι κύριοι του Συναπισμού ευελπιστούν πως έτσι θα καταφέρουν να γλυτώσουν και να ξαναγίνουν κόμμα και να πάψουν να είναι απόκομμα, ελέω αποφάσεων και στρατηγικών του νεαρού…
Ο Αλαβάνος αμίλητος, ο Κύρκος ομιλητικότατος, ο Τσίπρας χαμογελαστός και της «τρελής το… κάγκελο»… Οι εκλογές που με τόση ανυπομονησία περίμεναν, έβγαλαν το αποτέλεσμα ενός κόμματος που δεν υπάρχει… Γιατί, με τόση διαφήμιση, τόση φασαρία και τόσο «σαματά» που έγινε γύρω από το (απο)κόμμα αυτό, λογικά θα έπρεπε να έχει ξεπεράσει το ΚΚΕ και να έχει διψήφιο αριθμό ψήφων. Και όχι μόνο αυτό δεν πέτυχε, αλλά αποδείχθηκε πως η «πλύση εγκεφάλου» στην Ελλάδα δεν πρέπει πλέον να θεωρείται δεδομένη.
Ο νεαρός όμως Τσίπρας, διαβλέποντας την πιθανότητα συντριβής, μερικές ημέρες πριν τις ευρωεκλογές είχε κάνει μία σημαντική δήλωση προς την πλευρά των «Οικολόγων Πράσινων» (που ούτε Οικολόγοι, αλλά ούτε και Πράσινοι είναι), σε μία προσπάθεια να ανοίξει πόρτα διαφυγής, να δημιουργήσει ένα μαξιλαράκι όταν τα πράγματα θα «σκούραιναν» κάτω από την πολιτική στέγη του Συνασπισμού. Μετά τους ιδεολογικούς εναγκαλισμούς με τους κουκουλοφόρους, ο Τσίπρας αποπειράται έναν ακόμη εναγκαλισμό, με τους ανθέλληνες οικολόγους του Τρεμόπουλου!!!
Προσωπικά, νομίζω πως πρόκειται για μία ημι-ειλικρινή τάση-στάση του κυρίου Τσίπρα, ο οποίος στο «πρόσωπο» των Οικολόγων Πρασίνων βρήκε ένα μέρος του ονείρου του! Φυσικά, υπάρχει και η άλλη αναγκαιότητα για τον επίδοξο (αλλά τελικά άκομψο) πολιτικό νεανία. Πρέπει να μεταπηδήσει κάπου (όταν θα τον έχουν πετάξει με τις κλωτσιές από τον Συναπισμό) και να βρει κάποια ενασχόληση… εξάλλου δεν είναι δυνατόν να έχουνε γίνει τόσο μεγάλες επενδύσεις στο πρόσωπό του και στο όνομά του και αυτός να εξαφανιστεί από τη μία μέρα στην άλλη!!!
Και τι θα κάνει ο μελλοντικός σωτήρας της χώρας; Να κάθεται να πίνει το καφεδάκι του στο Κολωνάκι, σχολιάζοντας με τους γνωστούς του παπαγαλο-δημοσιοκάφρους τα πολιτικά τεκτενόμενα και τι καφέ πίνει ο τάδε πολιτικός ή τι χρώμα στρινγκ φοράει η δείνα ηθοποιός; Δεν είναι δυνατόν, το πολιτικό βάρος και η «καριέρα» ενός εθνοσωτήρα να αναλωθούν στα τραπεζοκαθίσματα μίαςκουτσουμπολιστικο-καφετέριας…
Έτσι, ο νεαρός εύελπις (αλλά άτυχος επειδή τον πήραν χαμπάρι μέχρι και οι γριές στη λαϊκή) Τσίπρας, σύντομα θα κατέβει μόνος του από το καλάμι του Συνασπισμού (θα κατέβει προκειμένου να μην τον πετάξουν κλωτσηδόν οι Αλαβανο-Παπαδημούληδες… εξάλλου, για μία αξιοπρέπεια ζούμε όλοι μας) και θα πάρει το τρένο της Οικολογίας για να δώσει και πάλι τους αγώνες του κατά ενός καλύτερου αύριο, κατά μίας καλύτερης νεολαίας, κατά της αξιοπρέπειας του Ελληνισμού…
Ξέρει αυτός…
Αν χρειαστεί, θα βγει ραντεβού και με λαθρομετανάστρια από το Αφγανιστάν…
Ένας αναγνώστης

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες