Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΔΑΣΟΣ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΔΙΟΓΕΝΗΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 21, 2009 7:19 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΔΑΣΟΣ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΔΑΣΟΣ



Αναδημοσιεύουμε μερικά μικρά αποσπάσματα, από τις θέσεις των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ-ΠΡΑΣΙΝΩΝ, στην ιστοσελίδα τους,για τα Βαλκάνια. Και ακολουθούν δυό δικά μας ερωτηματικά.

‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’
’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’
« Δεκαπέντε χρόνια μετά τα συλλαλητήρια, τα μποϋκοτάζ και τις συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών, είναι πια φανερό πόση ζημιά έχει κάνει στη χώρα η σταυροφορία για το όνομα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Μακεδονίας:
…………………….
……………. Διεθνώς η Ελλάδα εμφανίζεται ως χώρα που δεν μπορεί να πείσει κανέναν. Πάνω από 120 χώρες, η απόλυτη πλειοψηφία των κρατών-μελών του ΟΗΕ (192 μέλη), αναγνωρίζουν τη γειτονική χώρα με το συνταγματικό της όνομα, ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», η διεθνής κοινή γνώμη την ξέρει αποκλειστικά ως «Macedonia», όλο και συχνότερα αναφέρεται η ελληνική Μακεδονία ως Βόρεια Ελλάδα.
………………………
……….Φαίνεται λοιπόν ότι πάλι κάποιοι υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, αφήνοντας αναπάντητα μια σειρά ερωτήματα:
………… Ακόμα και μια ενδεχόμενη ελληνική επιτυχία στο θέμα του ονόματος, τι διάρκεια θα μπορούσε να έχει αν στηρίζεται μόνο σε πιέσεις και όχι σε ουσιαστική συνεννόηση των δύο χωρών;
……….. Υπάρχει εναλλακτική στρατηγική για τη (σφόδρα πιθανή) περίπτωση να μην υπάρξει υποχώρηση της άλλης πλευράς στο θέμα του ονόματος;
……… Μπορεί η ασφάλεια στα Βαλκάνια να εκφράζεται πια με στρατιωτικούς όρους και με μηχανισμούς όπως το ΝΑΤΟ;
…………Για μας είναι δεδομένο ότι η ευρύτερη Μακεδονία έχει πολυεθνική ιστορία αιώνων και καμιά εθνότητα ή χώρα δεν είναι «πιο Μακεδόνες» από τις υπόλοιπες.

Παράλληλα, όμως, κάθε χώρα και κάθε περιφέρεια έχει η ίδια τον τελικό λόγο για το όνομά της.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Πληροφορίες: Γιάννης Παρασκευόπουλος, Μιχ. Τρεμόπουλος 6976 448442


------------------------------------------------------
-------------------------------

Και τώρα δυό ΔΙΚΑ ΜΑΣ αναπάντητα ερωτήματα και ένα συμπέρασμα:

1.- Πώς σας ξέφυγαν δυό ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟΤΑΤΕΣ φράσεις: «… αν δεν στηρίζονται σε ουσιαστική συνεννόηση των δύο χωρών» και «..κάθε χώρα έχει η ίδια τον τελικό λόγο για το όνομά της..». Όταν μάλιστα πιστεύετε, σφόδρα,ότι: «..αποκλείεται να υπάρξει υποχώρηση της άλλης πλευράς στο θέμα του ονόματος..»..!! Βλέπετε να κολλάει πουθενά η... "συνεννόηση";;!!

2.- Λέτε: «..δεν είναι δυνατόν η ασφάλεια στα Βαλκάνια να εκφράζεται με μηχανισμούς όπως το ΝΑΤΟ..». Είστε, λοιπόν,τόσο πολύ αφελείς ώστε να πιστεύετε, πράγματι, ότι θα μας..απαλλάξει από την «προστασία» του το ΝΑΤΟ; Και δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι η ματοβαμένη ΔΙΑΛΥΣΗ των Βαλκανίων και η τρομακτική ΠΙΕΣΗ για το όνομα των Σκοπίων, αποβλέπει αποκλειστικά και μόνον στην ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ μιας ΝΕΑΣ ΕΘΝΟΤΗΤΑΣ, από την Αδριατική μέχρι το Θερμαικό, υπόδουλης στα ανθρωποφάγα μεγάλα συμφέροντα,με ασπίδα τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ;; Είναι δυνατόν να σας τυφλώνει τόσο πολύ ένα «πράσινο» δέντρο και να μη βλέπετε το «μαύρο» δάσος;

Συμπέρασμα: Με αυτές τις ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΙΚΕΣ θέσεις σας, κάνετε και πάλι ένα πολύ σοβαρό λάθος. Το ίδιο ΜΕΓΑΛΟ λάθος που διαπράξατε, στηρίζοντας το ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ σχέδιο Ανάν.. Το ίδιο ΜΕΓΙΣΤΟ λάθος να έχετε, όπως οι ίδιοι ομολογείτε, μετατραπεί σε ένα αμφιλεγόμενο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ των γνωστών,διεθνώς,φιλοαμερικάνων Γερμανών Οικολόγων..

Και φοβάμαι ότι δεν είστε αλλά παριστάνετε τους πολύ αφελείς.. Γιαυτό είστε και πολύ επικίνδυνοι..


Λυπάμαι ειλικρινά..


21.5.09

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες