Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ποιοι είναι οι Οικολόγοι-Πράσινοι

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΔΙΟΓΕΝΗΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 09, 2009 8:16 am    Θέμα δημοσίευσης: Ποιοι είναι οι Οικολόγοι-Πράσινοι Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ - 7.5.09
=======================

Ποιοι είναι οι Οικολόγοι-Πράσινοι


Αγαπητοί φίλοι,

αφιερώστε ελάχιστο από τον χρόνο σας για να αποκτήσετε μια αρκετά ολοκληρωμένη άποψη για την επικείμενη είσοδο και των "δικών" μας Οικολόγων στο Ευρωκοινοβούλιο.

Οι περισσότεροι-αν όχι όλοι-έχουν μαύρα μεσάνυχτα για τις θέσεις τους (για οτιδήποτε άλλο) εκτός από το περιβάλλον και τα πράσινα άλογα.

Εκτιμώ ότι θα ήταν χρήσιμο να ενημερώσουμε ηλεκτρονικά και όλους τους γνωστούς μας για να μη πέσουν στη λούμπα.


Χαιρετώ σας, Δημήτρης Νικηφορίδης
‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

H οικολογία δεν αποτελεί στις μέρες μας απλώς μια παράμετρο καθορισμού των πρακτικών διαβίωσής μας, αλλά οφείλει να αναλύει και να καθορίζει σε σημαντικό βαθμό το κοινωνικοπολιτικό μας μοντέλο.
Η θέση αυτή έχει γίνει αντιληπτή από την νέα τάξη πραγμάτων, που με ηγέτιδα δύναμη το υπερατλαντικό κέντρο προσπαθεί χρόνια τώρα να ελέγξει το οικολογικό κίνημα, προτείνοντας σαν λύση τον αδιέξοδο πράσινο καπιταλισμό και την δήθεν αειφόρα του ανάπτυξη, με ταυτόχρονο ξεδόντιασμα κάθε ουσιαστικής αντίδρασης, εγκλωβίζοντας τους ακτιβιστές στις διάφορες οικολογικές και πολλές φορές ύποπτα χρηματοδοτούμενες μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Aντί λοιπόν να δούμε από τους εκπροσωπούμενους στο Ευρωκοινοβούλιο Οικολόγους - Πράσινους (τμήμα των οποίων αποτελούν και οι εγχώριοι Ο-Π) ανάληψη δράσεων ενάντια στο σημερινό νεοφιλελεύθερο - καταναλωτικό μοντέλο ζωής, στον περιορισμό κάθε δραστηριότητας που εξ' αντικειμένου μολύνει τον πλανήτη, εκείνοι αρκούνται στο να τρέχουν πίσω από τους μολύνοντες για να «καθαρίσουν». Δεν τους απασχολεί η εξάλειψη των αιτίων τις μόλυνσης, αλλά οι πρακτικές που θα πρέπει να ακολουθούνται ώστε αυτή να καθίσταται προσωρινά μικρότερη, δεδομένου ότι λατρεύουν όπως και ο Αλ-Γκορ με τον Σβαρτζενέγκερ την διαρκή ανάπτυξη!

Η κατάσταση δεν θα ήταν τόσο σοβαρή, αν παρέμεναν στο ρόλο της «καθαρίστριας» του καπιταλισμού.
Δυστυχώς έχουν αναλάβει και τον εξωραϊσμό του νεοταξικού ιμπεριαλισμού! Με ηγέτες τους πάλαι ποτέ επαναστάτες όπως ο Κον Μπετίτ, σπεύδουν να συμπαραταχθούν και να επιχειρηματολογήσουν υπέρ των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας, υπέρ του πολέμου στο Ιράκ, υπέρ των Τουρκοκυπρίων και της κατοχής της Κύπρου, εναντίον των Παλαιστινίων, υπέρ του πολέμου στο Αφγανιστάν, εναντίον του Ιράν, εναντίον της κατασκευής αγωγών για μεταφορά του Ρωσικού πετρελαίου (γιατί άραγεWink κλπ. Λες και καθορίζει τα λεγόμενά τους το ΝΑΤΟ και η υπερδύναμη! Τι κι' αν διατείνονται ότι είναι εναντίον; Όλες τους οι κρίσιμες θέσεις είναι υπέρ!

Tα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα με την ηγεσία του Ελληνικού τμήματός τους. Επικαλούμενη είτε κάποια «ομιχλώδη» δικαιώματα μειονοτήτων, είτε την γενικόλογη συμφιλίωση των λαών - παρεμπιπτόντως τίποτα από τα δύο δεν επηρεάζει το οικολογικό μας πρόβλημα. - έχουν οδηγηθεί στις πλέον ακραίες θέσεις κόντρα στις αγωνίες της Ελλάδας και περιέργως υποστηρικτικά στα πλέον σοβινιστικά - εθνικιστικά συμφέροντα των αντιπάλων της που τυχαία (Wink είναι της επιρροής των Αμερικανών.

Έτσι τρέχουν πρώτοι να ζητήσουν υπέρ της Τουρκίας,

«την ενταξιακή της προοπτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και τη δραστική μείωση των εξοπλιστικών δαπανών έστω και μονομερώς».[1], [2]

Δεν διστάζουν να υπογράψουν - ανάμεσα σε συνεργάτες του ΕΛΙΑΜΕΠ - υπέρ του σχ. Ανάν σημειώνοντας:

«.το τελικό σχέδιο Ανάν (Ιδρυτική Συμφωνία) αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για να αναπτυχθεί στην Κύπρο -και όχι μόνο- μια νέα κουλτούρα συνύπαρξης μέσα από τη διαφορετικότητα και επιδίωξης της συναίνεσης μέσα από τη διαβούλευση, απορρίπτοντας λογικές κυριαρχίας, αποκλεισμού, απειλής ή άσκησης βίας.»[12], [13]

Ακόμα και οι εννέα που διαφώνησαν στο εικοσαμελές πολιτικό τους συμβούλιο στις 22/4/04, το αιτιολόγησαν με το απίστευτο:

«να αρνηθούν να μπουν στο δίλημμα για τοποθέτηση με ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ για το σχέδιο Ανάν σε ένα δημοψήφισμα που αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα ενός άλλου λαού» [13].

«Άλλος λαός» για τους Ο-Π οι Έλληνες Κύπριοι! Κι' αν κανείς θεωρήσει ότι πρόκειται για δύο «ολισθήματα» (άλλωστε και ο Στεφανόπουλος αρθρογράφησε υπέρ Χάγης και το σύνολο σχεδόν της Βουλής ήταν υπέρ του σχ. Ανάν) φροντίζουν να μας βεβαιώσουν για το αντίθετο. Αφού σημειώσουν σε κάθε ευκαιρία ότι

«.είναι εθνικισμός ο πατριωτισμός» [14]

είτε δηλώνουν δια του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου τους Μ. Τρεμόπουλου ότι

«Η Θεσσαλονίκη θα έπρεπε να έχει τιμήσει τον Κεμάλ γιατί είναι παιδί της πόλης»[6],[7],είτε βεβαιώνουν ως απόγονοι προσφύγων (.) ότι

«πέρα από την πίκρα και τον πόνο για τον ξεριζωμό, δεν υπήρχε το μίσος για τους Τούρκους που υπάρχει τώρα. Το μίσος και η εμπάθεια καθώς και η ανιστόρητη, υστερική και άδικη σύγκριση του Κεμάλ με τον Χίτλερ είναι προϊόν της δεκαετίας του 90 και τής προσπάθειας ορισμένων κύκλων να αναθεωρήσουν την πρόσφατη ιστορία μας γράφοντας και λέγοντας ότι τους κατέβει (για διάφορους λόγους). Με μια λέξη είναι προϊόν του εθνολαϊκισμού.» [7]

Αλλά και προ 15-ετίας αρθρογράφησαν και πολέμησαν με όποιο τρόπο μπορούσαν την εγκατάσταση στην Θράκη των Ποντίων που επέστρεψαν από την διαλυμένη Σοβιετική Ένωση, μήπως και διαταραχθεί η αναλογία του πληθυσμού εις βάρος της Μουσουλμανικής μειονότητας! [8]

Kι' αν τους συγχωρούσαμε μια παρέκκλιση φιλοτουρκισμού, φρόντισαν παράλληλα να σφιχταγκαλιαστούν από την πρώτη στιγμή με το γνωστό «ουράνιο τόξο» και ό,τι πιο εθνικιστικό - σοβινιστικό έχει να επιδείξει ο Σκοπιανός αλυτρωτισμός! Δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία ότι:


«Για μας είναι δεδομένο ότι η ευρύτερη Μακεδονία έχει πολυεθνική ιστορία αιώνων και καμιά εθνότητα ή χώρα δεν είναι «πιο Μακεδόνες» από τις υπόλοιπες»
(sic) [2],[3]

Για να ακυρώσουν οποιοδήποτε αντίμετρο της Ελλάδας στον εθνικισμό του Γκρούεφσκι , ζητούν:

«.άνοιγμα των συνόρων, ., αναγνώριση της πολυπολιτισμικότητας, ., απεμπλοκή των μειονοτήτων από τις διακρατικές σχέσεις, ενθάρρυνση διαδικασιών για δυνατότητα ένταξης κάθε χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση .» [1] .

Και κορυφώνουν με το αίτημα εγκατάλειψης του βέτο στα όργανα της ΕΕ και την αντικατάστασή του από "ενισχυμένες πλειοψηφίες". Έτσι ώστε να χαθεί κάθε διαπραγματευτικό ατού των μικρών χωρών, που θα οδηγηθούν στην πλήρη υποταγή τους στους Αγγλοσάξωνες και τους Τεύτονες των εκατοντάδων ευρωβουλευτών. Σκεφτείται μια Τουρκία των 100 εκατομυρίων αύριο στην ΕΕ με αντίστοιχο σύστημα! Θα κυριαρχεί παντού. Ή υπολογίστε απλά πόσους ευρωβουλευτές έχουν οι χώρες που ανήκουν στην Αμερικανική επιρροή.

Οτιδήποτε διαλυτικό της κοινωνικής μας συνοχής βρίσκει θαλπωρή στην αγκαλιά των Ο-Π.
Χέρι-χέρι με τους αντιρρησίες συνείδησης [1], [4] (μόνο στο ecocrete, 58 άρθρα!). Υπέρ ενός πολυπολιτισμικού σχολείου μακριά από τις «ελληνοχριστιανικές» (εννοούν τις δικές μας.) παραδόσεις! [5] Μάλιστα ζητούν και «εναλλακτικά» όπως λένε σχολεία για τις μειονότητες, εκτός εποπτείας του Υπ. Παιδείας! [5] Φαίνεται ο έλεγχος της μόρφωσης των παιδιών της επικράτειας είναι «αντιοικολογικός»! Το άνοιγμα των συνόρων [1], η αυτόματη χορήγηση ιθαγένειας σε όσους γεννιούνται στη χώρα [9], τα πολυπολιτισμικά σχολεία [9], ανήκουν στις «οικολογικές» προτεραιότητες των Ο-Π.

Αλλά και για το Ρεπούσειο «κουρελούργημα» κατά Ζουράρι, επετέθησαν λαύροι εναντίον όλων ημών που αντισταθήκαμε. Έγραφαν:

«Πιστεύουμε πως οι διάφοροι υπερπατριώτες έμποροι της ευαισθησίας των πολιτών που κινητοποιήθηκαν για την απόσυρση του βιβλίου, με την επιλεκτική εθνικιστική μνήμη, εκφράζουν ένα έλλειμμα πολιτικής ωριμότητας, αυτοπεποίθησης, βούλησης για αυτοκριτική και διάθεσης για αντικειμενικότητα στην ελληνική κοινωνία. Όμως η ανάγκη ειρηνικής συνύπαρξης με τους γείτονες αλλά και οι νεότερες παιδαγωγικές απόψεις απαιτούν την αναθεώρηση των σκοπών και μέσων της διδασκαλίας της Ιστορίας.» [10]

Δεν είναι τυχαίο που η μόνη ανάρτηση στην ιστοσελίδα της κ.Ρεπούση,είναι οι χαρακτηρισμοί που αποδόθηκαν σε όσους αντιτάχθηκαν στο «βιβλίο» από τον υποδυόμενο τον μετριοπαθή υποψήφιο ευρωβουλευτή κ. Τρεμόπουλο είναι ενδεικτικοί:

«όλοι αυτοί που οργάνωσαν τη φάμπρικα της εθνικοπολιτικής τους παρέμβασης στον άξονα μιας ανίερης συμμαχίας - οι εθναμύντορες - Αυτοί έχουν αφειδώλευτα την υποστήριξη των πιο σκοτεινών πλευρών της νεοελληνικής πραγματικότητας, γι' αυτό και οι απόψεις τους προβάλλονται από το σύστημα και μάλιστα από έμμισθες θέσεις» [11].

Όσο όμως και να προσπαθήσουν να μας «ζαλίσουν» με τον πράσινο εθνομηδενιστικό τους φλόμο, όση δημοσκοπική ή άλλη (πχ. αποφυγή καίριων ερωτήσεων.) υποστήριξη και να πάρουν από τους επιχειρηματίες της οικολογίας που ενέσκηψαν πρόσφατα στον εκδοτικοπολιτικό χώρο, όσο μεταμοντερνισμό και να «πουλήσουν», θα μάθουν τελικά ότι οι Έλληνες σε όλη την ιστορική τους διαδρομή ταυτίζονται με εκείνες τις αξίες που τους συνέχουν ως πολιτισμική κοινότητα και σίγουρα απεχθάνονται τα ιμπεριαλιστικά σχέδια της υπερατλαντικής υπερδύναμης! Εύχομαι μόνο να μην χρειαστεί εν τω μεταξύ να υποστούμε έστω και έναν ευρωβουλευτή τους!

Παραπομπές:
‘’’’’’’’’’’

http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=133:syn030517-intro&catid=46:policy-may03

http://archive.enet.gr/online/online_hprint?q=%25D4%25F1%25E5%25EC%25FC%25F0%25EF%25F5%25EB%25EF%25F2&a=&id=62656380

www.ecology-salonika.org/lib/?p=421

http://olympiada.files.wordpress.com/2009/04/tremopoulos-thraki3.jpg

http://www.ecocrete.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=4235&Itemid=85

http://www.ecogreens.gr/gr/modules.php?name=News&file=article&sid=728

http://pontosandaristera.wordpress.com/2007/03/04/ange-ta/

]http://www.epohi.gr/30102005_issues_theodoridis_givisis_interview.htm

Δείτε και αυτό
‘’’’’’’’’’’’’’
http://gazaki.wordpress.com/2009/05/02/feretzes/

Επιστροφή στην κορυφή
Λαυρέντης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάϊ 11, 2009 1:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το κείμενο για τους Ο-Π δημοσιεύθηκε από τον "Λαυρέντη" (Γ.Σ.) στο ιστολόγιο gazaki και δεν ανήκει στον "αντιφωνητή".

Θα παρακαλούσα να αποκατασταθεί η κυριότητα (εμφανίζομαι ως "πηγή" και όχι ως συγγραφέας)

Ευχαριστώ "Λαυρέντης"
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάϊ 11, 2009 1:57 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Συγγνώμη!
έτσι τοποθετήθηκε από χρήστη.
Γράψτε τη διεύθυνση του κειμένου.
Ευχαριστούμε.

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάϊ 11, 2009 2:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οκ!

http://gazaki.wordpress.com/2009/05/02/feretzes/

Έχω αποστείλει και μια παράκληση στο info@resalto.com

Συνεχίστε τον αγώνα τον καλό!
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες