Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ο ρόλος των μπλοκς στη «Νέα Εποχή»

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Καχύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 01, 2009 9:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ο ρόλος των μπλοκς στη «Νέα Εποχή» Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://alkimosarchive.blogspot.com/2009/04/blog-post_30.html

Ο ρόλος των μπλοκς στη «Νέα Εποχή»
Γράφει ο Παναγιώτης Καλαβρός(*)
.
Οι πολίτες αναλαμβάνουν δράση
.
Αυτό που προβληματίζει τον λαό είναι τα καθημερινά προβλήματα και οι αγκυλώσεις του πολιτικού συστήματος. Δεν είναι εναντίον της Δημοκρατίας, όπως μερικοί βιάζονται να υποστηρίξουν. Αυτό που τους εξοργίζει είναι η διαφθορά, η αδυναμία εφαρμογής των νόμων, η ανυπαρξία του κράτους πρόνοιας, η διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και χίλια δυο ακόμη. Η κοινή ομολογία όλων είναι ότι το ελληνικό κράτος δεν λειτουργεί! Η ένταξη της χώρας στην Ε.Ε μας βοήθησε να βελτιώσουμε το επίπεδο ζωής μας και να θεωρούμαστε η ‘’δυτικότερη’’ χώρα των Βαλκανίων. Οι πολίτες έχουν πλέον, απαιτήσεις και θέλουν άμεσα λύσεις.

Το θέμα είναι από πού θα έρθουν οι λύσεις. Τα πολιτικά κόμματα μοιάζουν αδύναμα να αντιληφθούν και να προσαρμοστούν στις εξελίξεις. Η λύση που τα ΜΜΕ προβάλλουν είναι συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αυτό βέβαια επιθυμούν οι μεγαλο-καναλάρχες. Μην γίνει τίποτα καινούργιο και χάσουν τους ‘’δικούς’’ τους. Θέλουν τους ίδιους για να παίρνουν τις μίζες και τα έργα, για να κάνουν τις μπίζνες τους.
.
Η διάγνωση του προβλήματος είναι το πρώτο στάδιο, η αναζήτηση λύσεων είναι το άλλο. Ίσως τα blogs να μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξεύρεση λύσεων ή τουλάχιστον στην εντονότερη πολιτικοποιημένη δραστηριοποίηση των πολιτών. Δεν μας ενδιαφέρει ο αλληλοσπαραγμός των δημοσιογράφων, δεν θέλουμε, μόνο, τα άπλυτα του πολιτικού συστήματος, δεν μας ενδιαφέρει ο κιτρινισμός. Θέλουμε πρωτοβουλίες και πολιτικό προβληματισμό!

Τα blogs μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως ένας δημόσιος χώρος πολιτικής συζήτησης.
Ο καθένας μπορεί να εκφράσει την άποψή του. Όλοι στις παρέες μας βλέπουμε ότι υπάρχουν φίλοι μας με απόψεις και ιδέες για ένα καλύτερο πολίτικο σύστημα, για μία καλύτερη καθημερινότητα. Μπορούμε μέσω των blogs να καταθέτουμε τις ιδέες αυτές και να δημιουργηθεί μία δυναμική πραγματικής αλλαγής. Η ανύπαρκτη κοινωνία των πολιτών μπορεί να ξεκινήσει από τα blogs. Ομαδικές εκδηλώσεις, μαζικές συλλογές υπογραφών, μαζικά και οργανωμένα μποϋκοτάζ και οτιδήποτε άλλο θεωρηθεί εφικτό και χρήσιμο.
.
Το καλοκαίρι έρχεται και όλοι θα ξεχυθούμε στην παραλιακή ζώνη. Πόσοι γνωρίζουν ότι η πρόσβαση στην ακτή είναι δικαίωμα όλων; Πόσοι έχουν βαρεθεί να πληρώνουν την βενζίνη με 0,92 ευρώ; Πόσοι θέλουν περισσότερα πάρκα στην γειτονιά τους; Πόσοι θέλουν περισσότερες ενιαίες ζώνες περιπάτου και αναψυχής; Πόσοι θέλουν τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας μακριά από τα σπίτια τους; Απλά και καθημερινά θέματα μπορούν να αλλάξουν αρκεί να δραστηριοποιηθείς και να αφιερώσεις ελάχιστο χρόνο από την εβδομάδα σου. Τι λες, αξίζει;

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες