Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Καχύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 03, 2009 9:41 am    Θέμα δημοσίευσης: Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΑΠΟ:

http://klasikoperiptosi.blogspot.com/2009/05/blog-post_03.html

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ

Οι καθημερινές υπερπτήσεις σε χαμηλό ύψος της τούρκικης πολεμικής αεροπορίας, οι προειδοποιήσεις μέσω ασυρμάτου των Τούρκων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας σε ελληνικά αεροσκάφη ότι έχουν μπεi σε ...τουρκικό εναέριο χώρο, οι πρόσφατες «Τουρκο-Νατοϊκές» στρατιωτικές ασκήσεις, καθώς και οι δημόσιες δηλώσεις αμφισβήτησης της Ελληνικότητας κατοικημένων νησιών, έχουν φέρει το Αγαθονήσι και την ευρύτερη περιοχή στο προσκήνιο της κλιμακούμενης έντασης στις Ελληνο-Τουρκικές σχέσεις.
Δεν είναι λίγοι οι πολιτικο-στρατιωτικοί αναλυτές οι οποίοι πιστεύουν ότι ένα «θερμό» επεισόδιο ανάμεσα στις δύο χώρες φαίνεται ότι θα είναι αναπόφευκτο στο άμεσο μέλλον. Και για να μην παίζουμε με τις λέξεις, όταν μιλούν για «θερμό επεισόδιο» ουσιαστικά περιγράφουν την ενδεχόμενη αρχή μιας γενικευμένης σύρραξης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Αυτές οι εικασίες αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, ειδικά μετά την «δια στόματος» Ομπάμα , γεωπολιτική άρα και στρατηγική αναβάθμιση της Τουρκίας σε ρόλο επίσημου «χωροφύλακα» αυτής της Ευρασιατικής περιοχής του πλανήτη.
Είναι λοιπόν προφανές γιατί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ.Παπούλιας επέλεξε να γιορτάσει τα Θεοφάνεια στο Αγαθονήσι .Φυσικά ευχόμαστε να είναι ειλικρινή και όχι αμιγώς προεκλογικά τα κίνητρα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ να πάει και αυτός στο Αγαθονήσι και στις γύρω περιοχές, δίνοντας έμφαση στον συμβολισμό αυτής της επίσκεψης .
Απο το Αγαθονήσι λοιπόν ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«...Έχουμε την εγκατάλειψη της περιφέρειας τα τελευταία χρόνια. Πλήρης εγκατάλειψη της περιφέρειας. Και εδώ, στο Αγαθονήσι, αισθάνεστε με ιδιαίτερη ένταση τρία μεγάλα προβλήματα. Το εθνικής σημασίας θέμα των παραβάσεων, δεύτερο το θέμα των λαθρομεταναστών, γιατί είσαστε στο «μέτωπο» αυτού του προβλήματος και το τρίτο, η υποβάθμιση γενικώς των υποδομών, από την υγεία, την παιδεία μέχρι τις συγκοινωνίες και σειρά άλλων θεμάτων.
Στο πρώτο θέμα, το θέμα των παραβάσεων και βεβαίως σε συνδυασμό με αυτό των λαθρομεταναστών, γιατί έχει σχέση με την γείτονα χώρα και αυτό το ζήτημα, εγώ θέλω να σας πω ότι, η κυβέρνηση φυγομαχεί. Πέντε χρόνια φυγομαχεί. Δεν λέμε ότι τα προβλήματα αυτά είναι εύκολα, αλλά αν δε διεκδικήσεις, δεν απαιτήσεις, δε διαπραγματευτείς στους Διεθνείς Οργανισμούς, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απέναντι στην ίδια την Τουρκία, βεβαίως τα προβλήματα θα γίνονται χειρότερα.
Αυτή η κυβέρνηση είχε δυο μεγάλες ευκαιρίες να θέσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα θέματα των παραβάσεων, να απαιτήσει να τελειώνει αυτή η ιστορία. Εμείς είχαμε φτάσει πολύ κοντά στην επίλυση αυτών των θεμάτων, μέσα από τις διερευνητικές επαφές που κάναμε συστηματικά με τη γείτονα χώρα και είχαμε το 2004 και το 2005 πολύ σημαντικές δυνατότητες, τότε που ήθελε κι εκείνη να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.
Ο κ. Καραμανλής βγήκε και είπε από το CNN «εγώ δεν θα βάλω βέτο». Μα κ. Καραμανλή, πρωθυπουργός της χώρας είσαι, ξέρεις τα προβλήματα, τα προβλήματα αυτής της περιοχής, τα προβλήματα των συνόρων μας και χωρίς καμία προσπάθεια, χωρίς καμία μα απολύτως καμία προσπάθεια παραδίδεις το δικαίωμά σου ως χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να θέσεις το θέμα, να το διαπραγματευτείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να φτάσεις σε ένα θετικό αποτέλεσμα που θα είναι θετικό και για την Ελλάδα και για την Τουρκία, τελικά; Γιατί οι καλές σχέσεις, οι καθαρές σχέσεις, οι καλοί λογαριασμοί, κάνουν και τους καλούς φίλους. Σήμερα, δεν είναι καλοί οι λογαριασμοί και αυτό πρέπει να το αλλάξουμε.
Και έρχεται πάλι μια τρίτη ευκαιρία, το 2009 τον Δεκέμβριο, για την οποία ο κ. Καραμανλής από την Κύπρο μας είπε ότι και εκεί δεν θα κάνει τίποτα. Φυγομαχεί, λοιπόν, από τα προβλήματα.
Εμείς αποδείξαμε ότι, όταν κάνουμε σοβαρό σχεδιασμό και σοβαρή διαπραγμάτευση τα καταφέρνουμε. Καταφέραμε χωρίς να ανοίξει μύτη να μπει η Κυπριακή Δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν μας λέγανε από την άλλη πλευρά, ότι θα ξεσπάσει δεν ξέρω τι. Και όμως μπήκε, ωραία και όμορφα, χωρίς πρόβλημα...»


Απο την άλλη μεριά σε κάποιο σημείο του λόγου του αναφέρθηκε στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ για τα νησιά του Αιγαίου λέγοντας :

«...Αν θέλουμε να πούμε ότι σε αυτά τα νησιά πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον μας -και όλοι ξέρουμε με το ΠΑΣΟΚ, με τον Α. Παπανδρέου, τον Κώστα Σημίτη, εγώ ως υπουργός Εξωτερικών και άλλοι υπουργοί Εξωτερικών, πόσο βάρος δώσαμε στο Αιγαίο, στα νησιά αυτά για εθνικούς λόγους, για πολιτιστικούς λόγους, για λόγους ανάπτυξης της χώρας- τότε χρειάζεται μια άλλη συγκεκριμένη πολιτική....».

Με συγχωρείς κ. πρόεδρε ,αλλά τον Σημίτη τί ήθελες και τον ξανάφερες στο προσκήνιο; Αν δε με απατά η μνήμη μου αυτός δεν ήταν ο πρωθυπουργός που από το βήμα της ελληνικής βουλής, «ευχαρίστησε» τον πρόεδρο των ΗΠΑ που μεσολάβησε και δεν «άφησε» τους Τούρκους να ...θερμάνουν παραπάνω την περιοχή των Ιμίων, απλώς μας έκαναν την «χάρη» να γεμίσουν το ελληνικό Αιγαίο «γκρίζες ζώνες»;

Ο ελληνικός λαός δεν θέλει να ξαναζήσει τέτοιες στιγμές εθνικής ταπείνωσης και διπλωματικής ήττας. Δεν πιστεύει ότι πρωθυπουργοί σε «διατεταγμένη υπηρεσία» έστω και αν από άμβωνος ευχαριστούν τα αφεντικά τους, θα προστατεύσουν αποτελεσματικά τα ελληνικά νησιά που ορέγονται τα μαντρόσκυλα της Αμερικής.

Ευχόμαστε κύριε Παπανδρέου η αναφορά σου στον κ. Σημίτη να ήταν αναγκαία μόνο για τους γνωστούς τυπικούς εσωκομματικούς λόγους και όχι εξ αιτίας ...πολιτικής συγγένειας τουλάχιστον σε αυτά τα πολύ σοβαρά εθνικά ζητήματα, αλλιώς τα «παθήματα» που δεν έγιναν «μαθήματα» αυτή τη φορά μπορεί να έχουν τραγικές για την χώρα συνέπειες.





ΣΧΟΛΙΟ

Φίλε "Κλασσικοπερίπτωση" όλα καλά αυτά που γράφεις.
Αλλά το να εύχεσαι να είναι "ειλικρινής" ο Γ.Π., είναι
ανεπίτρεπτη αφέλεια.
Παράκρουση υποκρισίας και προεκλογικής δημαγωγἰας
έχουμε εδώ.

Ο Γ.Π. είναι πιο υποτελής και από τους υποτελείς.
Ούτε στοιχειώδη, έστω ψεύτικη, αυτοκριτική δεν έκανε...
Ας μην τρέφουμε, λοιπόν, αυταπάτες...

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες