Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η «Ελευθεροτυπία» όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 18, 2009 9:51 am    Θέμα δημοσίευσης: Η «Ελευθεροτυπία» όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η «Ελευθεροτυπία» όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει

Στο φύλο της Μεγάλης Παρασκευής, εκτός από το ταχυδακτυλουργικό τρικ των «Ιών» για τη δικαίωση του καψίματος της σημαίας και των κουκουλοφόρων, είχαμε και άλλα κρούσματα παραχάραξης, αλλοίωσης και νεοταξικής «επιστήμης»:

Α). Ένα ένθετο για τον «Παράνομο αντιδικτατορικό Τύπο»: Πλήρης παραχάραξη της αντιδικτατορικής ιστορίας και εσκεμμένη προβολή κάποιων κομμάτων. ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ παρασιώπηση πολλών εντύπων και προκηρύξεων που κυκλοφόρησαν αμέσως με την επιβολή της δικτατορίας, καθώς και μετέπειτα.

ΑΥΤΗ είναι η ιστορική αλήθεια της «Ε»: το θάψιμο των ζωντανών δυνάμεων που έδρασαν. Θα ασχοληθούμε σε ιδιαίτερο κείμενο…

Β).Επίσης για πρώτη φορά προβάλλεται τόσο ωμά και κυνικά η «νέα επιστήμη» των επιδοτούμενων λακέδων της Νέας Τάξης. Μια επιστήμη που τα προϊόντα της σκέψης και της συνείδησης τα αποσπά από την Ιστορία και την Κοινωνία και τα ερμηνεύει με βάση κάποια κύτταρα του εγκεφάλου!!!
Πάνω σε αυτό παραθέτουμε τα παρακάτω από το «Κλασσικοπερίσπτωση»:


http://klasikoperiptosi.blogspot.com/2009/04/blog-post_162.html


ΣΗΜΕΡΑ Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ "ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΕΙ" ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ


Από τον ΣΠΥΡΟ ΜΑΝΟΥΣΕΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


Το «σημείο G» της θρησκευτικής πίστης βρίσκεται στον εγκέφαλο.

Αμερικανοί επιστήμονες χάραξαν τον εγκεφαλικό «χάρτη» της θρησκευτικής πίστης, ενώ Ευρωπαίοι συνάδελφοί τους αποκωδικοποίησαν τον διάλογο με τον Θεό.

Η διαχρονικότητα και η καθολικότητα του φαινομένου της θρησκευτικής πίστης δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορους τους νευροεπιστήμονες, οι οποίοι άρχισαν να αναζητούν το «σημείο G» (God spot), δηλαδή μια περιοχή στον εγκέφαλο η οποία ευθύνεται για την εκδήλωση της θρησκευτικής μας συμπεριφοράς...Αλλοι πάλι πιστεύουν ότι η θρησκευτική πίστη είναι μια δευτερογενής συνέπεια της γενικότερης και εγγενούς «τάσης» του ανθρώπινου εγκεφάλου να «προτιμά» όσο το δυνατόν πιο συμπαγείς τρόπους ερμηνείας του κόσμου που τον περιβάλλει...Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, όταν προσευχόμαστε είναι σαν να συνομιλούμε με έναν φίλο μας... Η έρευνα επικεντρώθηκε μόνο στη χριστιανική πίστη και τα συμπεράσματά της δημοσιεύθηκαν αρχικά στο περιοδικό «Social Cognitive and Affective Neuroscience» και κατόπιν στο βρετανικό «New Scientist»...

(μικρό σχόλιο απο την κλασσικοπερίπτωση:
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η έρευνα αφορά χριστιανούς και μόνο καθώς επίσης και το ότι χρησιμοποίησαν έναν όρο που είχε χρησιμοποιηθεί για την χαρτογράφηση των σημείων του σώματοςπου προκαλούν οργασμό σε μια γυναίκα,υποθέτω ότι το προϊόν της έρευνας θα βασίσθηκε και σε στοιχεία απο το ταλμούδ)

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ
*****************
Πρίν απο λίγο τέλειωσε η περιφορά του Επιταφίου και αυτό που με εξέπληξε ήταν το πρωτοφανές πλήθος που ακολουθούσε τον Νεκρό Ιησού Χριστό.Ούτε κουτσομπολιά,ούτε αστεία,ούτε όλα αυτά που έβλεπα σε προηγούμενα χρόνια.Με εντυπωσίασε επίσης η παρουσία πολλών ,μα πάρα πολλών νέων και ο αληθινά ευσεβής τρόπος τους που ενέπνευσε ακόμα και τους γηραιότερους στη νεκρώσιμη αυτή πομπή.

Σκέφτηκα πόσο δίκιο είχε ο Κίσινγκερ όταν φοβόταν τους Έλληνες γιατί είναι απείθαρχοι και αναρχικοί.Τόσα χρόνια οι εκάστοτε γραμματείς και φαρισαίοι αντιμετωπίζουν τους πιστούς χριστιανούς όπως αντιμετώπισαν τον Θεάνθρωπο Χριστό,με μίσος δολιότητα και υποκρισία .

Καί τότε και τώρα παρίσταναν τους ταγούς της συνέπειας και του "νόμου".Όχι όμως του Νόμου του Θεού, αλλά εκείνου που ο εγωισμός , ο ορθολογισμός και η εθελούσια πνευματική τυφλότητά τους κατασκεύασε και παρουσίαζε ως Θεόπνευστο.

Δεν γλύτωσαν και έπεσαν στην ίδια τους την παγίδα, γιατί ενώ δεν πίστεψαν ως Σωτήρα και Θεάνθρωπο Εκείνον που ανέστησε νεκρούς και θεράπευε σώματα και ψυχές,Εκείνος δια της Αναστάσεώς του ¨παρέσυρε" στην σωτηρία δισεκατομμύρια ανθρώπων .

Σήμερα Μ.Παρασκευή,
οι μισθοφόροι της "Νέας εποχής" θέλοντας να δείξουν στα αφεντικά την πίστη και την αφοσίωσή τους, επέλεξαν να φέρουν ως είδηση μια παμπάλαια θεωρία που θέλει τον πιστό να είναι ένα όν κατώτερης πνευματικής αξίας ή τουλάχιστον την πίστη να βοηθά τον αδύναμο να μετεξελιχθεί ομαλά σε ένα υγιέστερο μέλος της κοινωνίας.

Το κόλπο της ¨ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ" είναι απλό: ανύποπτος διαβάζοντας θα καταλάβει ότι δεν υπάρχει τίποτα το μυστήριο σε αυτή την εκ των πραγμάτων μυστική και προσωπική διαδικασία αφού όλα εξηγούνται "επιστημονικά".

Την πατήσατε φίλοι της "Ελευθεροτυπίας" διότι ο κόσμος σήμερα έπαψε να είναι ανύποπτος και δεν μασάει κουτόχορτο ειδικά όταν είναι ποτισμένο με μελάνι.Τίποτα απο αυτά,που οι ομάδες των επιστημόνων ανέδειξαν, δεν αποδεικνύει την ανυπαρξία του Θεού αφού το μόνο που περιγράφουν είναι την λειτουργία του εγκεφάλου π.χ την ώρα της προσευχής ή την χαρτογράφηση του σε έναν Χριστιανό.Έτσι την πάτησαν και τότε οι γραμματείς και οι φαρισαίοι μυστικιστές όταν προσπαθούσαν δήθεν να καταλάβουν τα λόγια του Ιησού,ενώ τις εξηγήσεις για την δολοφονία Του τις είχαν απο τα πρίν κατασκευάσει.Αυτό που δεν περίμεναν ήταν ότι θ΄ Αναστηθεί και μάλιστα για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα κλέψουν οι μαθητές το Σώμα Του , ζήτησαν απο τον Πιλάτο να τοποθετήσει φρουρά και μάλιστα ισχυρή μπροστά απο τον ογκόλιθο που έκλεινε την είσοδο του τάφου.

Την πατήσατε επίσης γιατί ενώ οι προθέσεις σας ήταν να απονευρώσετε τον πιστό με τα επιστημονικά επιχειρήματα που παραθέτετε, απλώς του ισχυροποιήσατε την πίστη αφού η ίδια η έρευνα αποδεικνύει ότι "΄...όταν προσευχόμαστε είναι σαν να μιλάμε σε έναν φίλο μας". Μα φυσικά και μιλάμε σε έναν φίλο μας και μάλιστα μας δένει μια φιλία σφραγισμένη με την Σταύρωση και την Ανάστασή Του.

Πέρασαν τόσα χρόνια απο τότε και οι πιστοί της Ανάστασης του Θεανθρώπου παρ΄όλες τις φυσικές ,ψυχολογικές και κοινωνικές διώξεις που έχουν υποστεί απο τα διάφορα νεο-φαρισαϊκά καθεστώτα και τις νεο-ταξικές ομάδες ,συνεχώς πληθαίνουν αναδεικνύοντας τη γυμνότητα και την τυφλότητα των εκάστοτε αντιχρίστων.

Θα ήταν συνταρακτική είδηση αν κάποια ομάδα ερευνητών αναλάμβανε να χαρτογραφήσει τον εγκέφαλο των "στρατιωτών" της καθόλου νέας αλλά πολυδιαφημιζόμενης "νέας εποχής" και σίγουρα πολύ χρήσιμα τα πορίσματα αυτής της έρευνας για εμάς τους "χαρτογραφημένους" πιστούς.

Σας αφιερώνουμε αυτό που είπε Ο Φίλος μας και Κύριός μας στους δικούς σας φίλους και κυρίους :
Κατα Ματθαιον Ευαγγελιον(ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 23)
Ουαί δε υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι κατεσθίετε τας οικίας των χηρών και προφάσει μακρά προσευχόμενοι· δια τούτο λήψεσθε περισσότερον κρίμα.
Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι κλείετε την βασιλείαν των ουρανών έμπροσθεν των ανθρώπων· υμείς γαρ ουκ εισέρχεσθε, ουδέ τους εισερχομένους αφίετε εισελθείν.
Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι περιάγετε την θάλασσαν και την ξηράν ποιήσαι ένα προσήλυτον, και όταν γένηται, ποιείτε αυτόν υιόν γεέννης διπλότερον υμών.
Ουαί υμίν, οδηγοί τυφλοί, οι λέγοντες· ος αν ομόση εν τω ναώ, ουδέν εστίν, ος δ΄ αν ομόση εν τω χρυσώ του ναού, οφείλει.
μωροί και τυφλοί! τις γαρ μείζων εστίν ο χρυσός ή ο ναός ο αγιάζων τον χρυσόν;
και ος αν ομόση εν τω θυσιαστηρίω, ουδέν εστίν, ος δ΄ αν ομόση εν τω δώρω τω επάνω αυτού, οφείλει.
μωροί και τυφλοί! τι γαρ μείζον, το δώρον ή το θυσιαστήριον το αγιάζον το δώρον;
ο ουν ομόσας εν τω θυσιαστηρίω ομνύει εν αυτώ και εν πάσι τοις επάνω αυτού·
και ο ομόσας εν τω ναώ ομνύει εν αυτώ και εν τω κατοικήσαντι αυτόν·
και ο ομόσας εν τω ουρανώ ομνύει εν τω θρόνω του Θεού και εν τω καθημένω επάνω αυτού.
Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι αποδεκατούτε το ηδύοσμον και το άνηθον και το κύμινον, και αφήκατε τα βαρύτερα του νόμου, την κρίσιν και τον έλεον και την πίστιν· ταύτα δε έδει ποιήσαι κακείνα μη αφιέναι.
οδηγοί τυφλοί, οι διυλίζοντες τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντες!
Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι καθαρίζετε το έξωθεν του ποτηρίου και της παροψίδος, έσωθεν δε γέμουσιν εξ αρπαγής και αδικίας.
Φαρισαίε τυφλέ, καθάρισον πρώτον το εντός του ποτηρίου και της παροψίδος, ίνα γένηται και το εκτός αυτών καθαρόν.
Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι παρομοιάζετε τάφοις κεκονιαμένοις, οίτινες έξωθεν μεν φαίνονται ωραίοι, έσωθεν δε γέμουσιν οστέων νεκρών και πάσης ακαθαρσίας.
ούτω και υμείς έξωθεν μεν φαίνεσθε τοις ανθρώποις δίκαιοι, έσωθεν δε μεστοί εστέ υποκρίσεως και ανομίας.
Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι οικοδομείτε τους τάφους των προφητών και κοσμείτε τα μνημεία των δικαίων,
και λέγετε· ει ήμεν εν ταις ημέραις των πατέρων ημών, ουκ αν ήμεν κοινωνοί αυτών εν τω αίματι των προφητών.
ώστε μαρτυρείτε εαυτοίς ότι υιοί εστέ των φονευσάντων τους προφήτας.
και υμείς πληρώσατε το μέτρον των πατέρων υμών.
όφεις, γεννήματα εχιδνών! πως φύγητε από της κρίσεως της γεέννης;
δια τούτο ιδού εγώ αποστέλλω προς υμάς προφήτας και σοφούς και γραμματείς, και εξ αυτών αποκτενείτε και σταυρώσετε και εξ αυτών μαστιγώσετε εν ταις συναγωγαίς υμών και διώξετε από πόλεως εις πόλιν,
όπως έλθη εφ΄ υμάς παν αίμα δίκαιον εκχυνόμενον επί της γης από του αίματος Άβελ του δικαίου έως του αίματος Ζαχαρίου υιού Βαραχίου, ον εφονεύσατε μεταξύ του ναού και του θυσιαστηρίου.
αμήν λέγω υμίν ότι ήξει ταύτα πάντα επί την γενεάν ταύτην.
Ιερουσαλήμ Ιερουσαλήμ, η αποκτέννουσα τους προφήτας και λιθοβολούσα τους απεσταλμένους προς αυτήν! ποσάκις ηθέλησα επισυναγαγείν τα τέκνα σου ον τρόπον επισυνάγει όρνις τα νοσσία εαυτής υπό τας πτέρυγας, και ουκ ηθελήσατε.
ιδού αφίεται υμίν ο οίκος υμών έρημος.
λέγω γαρ υμίν, ου μη με ίδητε απ΄ άρτι έως αν είπητε, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου.


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες