Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Οι ρασπουτινικές πρακτικές του Μάκη

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΝΤΑΒΕΛΗΣ



Ένταξη: 28 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 283
Τόπος: Στύρα Ευβοίας

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 23, 2009 11:23 am    Θέμα δημοσίευσης: Οι ρασπουτινικές πρακτικές του Μάκη Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οι ρασπουτινικές πρακτικές του Μάκη


Οι δεσπότες της επαρμένης αλαζονείας και του αυταρχισμού αποτυπώνουν σε κάθε κίνησή τους την ηθική μηδαμινότητά τους. Αποτελούν ζωντανά παραδείγματα στο πώς το λογικό γίνεται μωρία, όπως λέει ο Γκαίτε.

Οι δεσπότες του αυταρχισμού, ωστόσο, είναι και οι πλέον τρομοκρατημένοι άνθρωποι. Τόσο κυριευμένοι από τον τρόμο της κατάρρευσης, ώστε να αναζητούν σωσίβια στους ποικίλους μηχανισμούς και στη μανιασμένη, ανήμπορη λύσσα τους να προβάλουν όλα τα κουρέλια της καταθλιπτικής ανεπάρκειάς τους.

Πιστεύουν οι άμοιροι ότι μπορούν να καλύψουν την πολιτική και ηθική βουλητική τους ανεπάρκεια με τη διόγκωση της δεσποτικής και στραταρχικής βουλιμίας.


Γι’ αυτό, ενώ πνίγονται βλέπουν ρόδινα όνειρα, ενώ καταρρέουν φαντάζονται ότι δυναμώνουν και κυριαρχούν.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά της Κατάρρευσης τα συναντάμε στο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο:Αυτό τον τηλεστάρ των μηχανισμών και του δεσποτικού, επαρμένου αυταρχισμού.

Ενώ αποτελεί πλέον μια υπόθεση ξοφλημένη ανέκκλητα επιτίθεται μανιασμένα εναντίον των πάντων και καρατομεί τους συνεργάτες του. Οι ανακλαστικές κινήσεις του μοιάζουν με τις κινήσεις του παγιδευμένου και ανήμπορου θεριού: Τέτοιος είναι ο τρόμος της κατάρρευσής του…

Έτσι αποκαλύπτει με δραματικό τρόπο όλη την καταθλιπτική πνευματική και ηθική του κενότητα. Αποκαλύπτει τραγικά την καλοαναθρεμμένη έκφραση της φτώχειας των εσωτερικών του δυνάμεων, της αδυναμίας των νευρικών του εκτονώσεων, της ανέχειας των ηθικών του πόρων. Ηθικά ευνούχος και στερημένος ολότελα πλέον από δημιουργική δύναμη, πανικοβάλλεται από την ανήμπορη ασημαντότητά του και καταβάλλεται από φθονερή και άγρια εχθρότητα εναντίον των μπλογκ, των συνεργατών του (πρώην και νυν), εναντίον κάθε ανθρώπου με ταλέντο και αξία.

Παντού βλέπει συνωμοσίες!
Δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι δεν του φταίνε οι συνεργάτες ή τα μπλογκ, αλλά η βλαβερή του ηλιθιότητα και οι σκοτεινές, πολυεδρικές διαπλοκές του. Δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι τα μπλογκ, παρά τις «παιδικές τους ασθένειες» και παρά το γεγονός της εισβολής στους ιστοχώρους των ποικίλων αρουραίων, ΑΝΤΑΝΑΚΛΟΥΝ την ευφυΐα της κοινωνίας. Ακριβέστερα απελευθερώνουν την κοινωνική ευφυΐα.

Είναι αυτή η κοινωνική εξυπνάδα που αναπτύσσεται που υπονομεύει και ξεσκεπάζει την ηλιθιότητα των ανθρώπων της εξουσίας, τη μηδαμινότητα αυτών των ανθρώπων και τον άθλιο ρόλο τους. Γι’ αυτό έχουν κηρύξει και τον πόλεμο, ανελέητο πόλεμο, εναντίον των μπλόγκερ…
ΟΙ ρασπουτινικες πλέον πρακτικές της «εστεμμένης αλητείας» των καθεστωτικών τηλεοπτικών παρασίτων βρίσκονται στη δύση τους. Ας μη κλείνουν, συνεπώς, τύποι σαν το Μάκη, τα μάτια μπροστά στο αναπόφευκτο βάραθρό τους. Όσο τα κλείνουν θα εξευτελίζονται περισσότερο και θα επιταχύνουν την πτώση τους…

_________________
Φωτιά και τσεκούρι όχι μόνο στους
προσκυνημένους, αλλά και στους
πράκτορες και προβοκάτορες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Λύγκας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 23, 2009 1:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τα βαζει με τα blog γιατι δεν εχει επιρροή πανω τους, δεν τα ελέγχει φιλε.. λαμογιο του κερατα και γλυφτης ειναι λεμε..
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες