Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΜΑΣΚΑΡΑΛΙΚΙΑ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 27, 2009 5:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΜΑΣΚΑΡΑΛΙΚΙΑ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://apergospastis.pblogs.gr/


« ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΣΙΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΜΑΣΚΑΡΑΛΙΚΙ
Α

ΣΤΙΣ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 8:30 ΜΕ 9:30 ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...
ΤΑ ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΟΛΑ! ΑΙΡΚΟΝΤΙΣΙΟΝ, ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ, ΣΤΕΡΕΟΦΩΝΙΚΑ, ΒΡΑΣΤΗΡΕΣ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ...
ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΝΟ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟ ΑΓΩΝΑ!


Προτιμώ να κάνω για μια ώρα πιο πλούσια τη ΔΕΗ (που έχει εκεί αραχνιασμένη στους λογαριασμούς μας μια ΡΗΤΡΑ καυσίμων παρ' όλο που η τιμή τους έχει πέσει προ πολλού) ΠΑΡΑ να γίνω πρόβατο του κάθε Αλαφούζου-ΣΚΑΪ που έχει πάρει εργολαβία την ''προώθηση της οικολογικής συνείδησης'' και της ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

ΟΛΟΙ όσοι σκέφτεστε για ΜΙΑ ΩΡΑ την 28η Μαρτίου να γυρίσετε στη λίθινη εποχή σβήνοντας τα φώτα που είναι ένα προϊόν πολιτιστικής εξέλιξης του ανθρωπίνου είδους, επειδή σας έχει πείσει οτι φταίτε ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ για τα χάλια του περιβάλλοντος ο κάθε όψιμος ''περιβαλλοντιστής'', δεν θα κάνετε καλό στο περιβάλλον ούτε θα στείλετε κανένα μήνυμα σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ εξουσιαστή ή μεγαλοκαρχαρία που ρημάζει τους φυσικούς πόρους χωρίς την παραμικρή αιδώ.
Τέτοιες κινήσεις όχι μόνο εκτονώνουν μια κατάσταση, που στη προκειμένη είναι το υπαρκτό πρόβλημα της μόλυνσης του περιβάλλοντος και υπερθέρμανσης του πλανήτη, αλλά επιπλέον αποπροσανατολίζουν τον κόσμο κάνοντάς τον να πιστεύει οτι είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την μόλυνση του περιβάλλοντος ή την υπερθέρμανση του πλανήτη αφήνοντας στο απυρόβλητο τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ υπεύθυνους που είναι οι μεγάλες πολυεθνικές και οι μεγάλες βιομηχανικές χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ινδια κ.α.

Το οτι ο πλανήτης μας έχει υποστεί μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές το έχουν αντιληφθεί ΑΚΟΜΑ και οι πολυεθνικές και οι βιομηχανικές χώρες. Αντί λοιπόν να επωμισθούν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί (και αν μιλάμε για περιβαλλοντικές ευθύνες, κατέχουν την μερίδα του λέοντος) και να εφαρμόσουν μεθόδους και τακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος, ΕΞΑΠΟΛΥΟΥΝ τις λεγεώνες με τους ''περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένους'' ομίλους ΜΜΕ και τις χρηματοδοτούμενες ''περιβαλλοντικές'' ΜΚΟ ώστε να μετακυλίσουν ΟΛΕΣ τις ευθύνες στον ΚΟΣΜΟ.

Και γιατί αυτό; Γιατι για να πάρουν μέτρα ώστε να περιορίσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου ή να εφαρμόσουν προγράμματα προστασίας των υδάτων, θα χρειαστεί να εκταμιεύσουν ιλιγγιώδη ποσά. Έτσι η εύκολη λύση είναι να πείσουν τον κόσμο να σφίξει τα λουριά, για να μην αναγκαστούν οι ΙΔΙΟΙ να κάνουν κάτι και έτσι να αυξήσουν τα περιθώρια κέρδους τους ασελγώντας ανενόχλητοι στο περιβάλλον.

Έτσι από το σεμνό και πραγματικά περιβαλλοντικό μήνυμα ''όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές'' έχουμε φτάσει στην κατατρομοκράτηση οτι αν αφήνεις στο standby τη συσκευή της TV ο πλανήτης ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ και από αυτό συνεπάγεται ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ. Αν είναι δυνατόν! Και στο όλο παιχνίδι έχουν μπεί και κάτι νεότευκτες ''Ρυθμιστικές Αρχές Ενέργειας'' που αντί να κοιτάξουν να πιέσουν για κατασκευή ηλιακών και αιολικών πάρκων, παρακολουθούν τις εισαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος από τα Σκόπια και την Αλβανία.

Τέλος σκεφτείται το ύφος των μηνυμάτων: όταν (και αν) μιλάνε για ευθύνες κρατών ή πολυεθνικών μιλάνε γενικά ενώ για τις ευθύνες των πολιτών τα μηνύματα που στέλνουν δεν είναι μόνο συγκεκριμένα, αλλά απευθύνονται ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ σε καθέναν από εμάς!

Δεν ξέρω λοιπόν ποιός manager είπε στον Αλαφούζο να στοχεύει σε ''περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένα'' target group για να πουλήσει, δεν με ενδιαφέρει αν θέλει να πλασσαριστεί σαν ευαισθητοποιημένος όμιλος ΜΜΕ (ΣΚΑΪ, Καθημερινή, Angel, Red), δεν με ενδιαφέρει αν το WWF Ελλάδος ή Αυστραλίας με χαρακτηρίσει εμένα και άλλους με ίδιο προσανατολισμό ως αγνώμονα ή εχθρό της προσπάθειας για την ''σωτηρία της Γης'', εγώ πάντως στις 28 Μαρτίου ΔΕΝ ΘΑ ΣΒΗΣΩ ΤΙΠΟΤΑ, γιατί καίω ρεύμα ΟΧΙ από βίτσιο αλλά από ΑΝΑΓΚΗ!

Αν θέλει ο Αλαφούζος να δείχνει ''ευαισθητοποιημένος περιβαλλοντικά'' να σταματήσει για μια μέρα κάθε βδομάδα την έκδοση της εφημερίδας του και αντί να κάθονται και να κάνουν σούμες και να βγάζουν πόσες κιλοβατώρες θα εξοικονομούσαμε αν κοιμόμασταν ΟΛΟΙ οι Έλληνες χωρίς ηλεκτρικό καντήλι, να κάθονται και να υπολογίζουν και να περιφανεύονται ΔΙΚΑΙΑ για το ΠΟΣΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΧΑΡΤΙΟΥ θα εξοικονομίσουμε με μια τέτοια κίνηση. Ή ακόμα καλύτερα να ''ρίχνει'' τους πομπούς του καναλιού του κάθε μεσάνυχτα. Εκεί να δεις εξοικονόμιση ρεύματος.

Κλείνοντας, θέλω να ξεκαθαρίσω οτι δεν θεωρώ όλους όσους συμμετέχουν σε τέτοιες κινήσεις βλαμμένους, αντίθετα θεωρώ οτι οι περισσότεροι είναι άτομα με καλούς σκοπούς που όμως έχουν φάει το τυρί και έχουν πέσει στη φάκα της αυτοενοχοποίησης.
Επιστροφή στην κορυφή
ο αληθινός ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 27, 2009 6:09 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Με τιμά το γεγονός οτι υπάρχουν φίλοι που συμφωνούν με αυτά που γράφω και τα αναπαραγάγουν και στο φόρουμ του ΡΕΣΑΛΤΟ.

Θα παρακαλούσα όμως για λόγους αρχής να υπογράφουν με τα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ψευδώνυμα. Το λέω περισσότερο για να αποφύγουμε μελλοντικές παρεξηγήσεις.
Επιστροφή στην κορυφή
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 27, 2009 7:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
«Απεργοσπάστη», έχεις δίκιο.
Απλώς ήθελα να δώσω έμφαση στο μπλοκ «απεργοσπάστης».
Δεν είχαμε ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα-τέχνασμα και το κείμενό σου μας εξέφρασε...

Όλα αυτά είναι καταναλωτικές τελετουργίας και παιχνίδια χειραγώγησης της κοινής γνώμης.
Ασκήσεις και γυμνάσματα θορυβώδους ελέγχου και υποταγής της σκέψης, μέσα από δήθεν ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ κατά της υποταγής.
Η ανυπακοή και τα κινήματα δεν είναι θεάματα. Από τη στιγμή που γίνονται θεάματα και κραυγές είναι υποταγμένα στους μηχανισμούς του θεαμάτος και των κραυγών, όπως η «εξέγερση» του Δεκέμβρη.
Να είσαι καλά….
Επιστροφή στην κορυφή
Ροζ δεκανίκι
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 28, 2009 5:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σβήστε τα φώτα τα λαμόγια ζουν στο σκοτάδι

Σβήνουμε μια λάμπα - ξεχνάμε την επιχειρηματική ελίτ και τα παιχνίδια της για νέα, 'πράσινα', κέρδη.

Σβήνουμε κι άλλη λάμπα - ξεχνάμε τις ΗΠΑ (αλήθεια πότε... υπέγραψαν τη συμφωνία του Κιότο που θα έλυνε το πρόβλημα του θερμοκηπίουWink

Σβήνουμε κι άλλη λάμπα - ξεχνάμε την Ευρωπαίκή 'Ενωση και την συμμετοχή της στα νεοταξίτικα παιχνίδια.

Σβήνουμε κι άλλη λάμπα και το πλυντήριο και την κουζίνα και το ψυγείο - ξεχνάμε για μία ώρα ότι δεν τα βγάζουμε πέρα και αποφεύγουμε τον... ενεργοβόρο προβληματισμό για το τις πταίει.

Δεν σβήνουμε την τηλεόραση - οι υποταγμένοι ακόμη κι αν δεν έχουν άρτο πρέπει να έχουν... θέαμα και (το βασικότερο) να παραμένουν πειθαρχικοί σε όσα στηρίζουν την κοινωνία του θεάματος.

Οι Αλαφούζοι, οι Παπαχελάδες, η WWF, οι αμερικανοτσολιάδες και τα άλλα τσιράκια της Νέας Τάξης μπορούν να είναι είναι υπερήφανοι. Μας χτυπάνε το ταμπούρλο και χορεύουμε!
Επιστροφή στην κορυφή
Αλιευτής
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 29, 2009 9:43 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΑΠΟ:
http://paideia-gr.blogspot.com/2009/03/blog-post_8270.html


Ο μόνος τρόπος για να σωθεί ο πλανήτης μας είναι να σταματήσουμε όλοι μας την υπερκατανάλωση! Η ώρα της γης δεν είναι λύση.

Διαβάσαμε σήμερα ένα πολύ ωραία άρθρο στο ourgreektv, για τον "εορτασμό" στη Σύρο για την Ώρα της γης (δείτε και τους γεμάτους με σκουπίδια κάδους-δρόμους από τους συγκεντρωμένους "οικολόγους" στη φωτογραφία). Ένα ακόμη μας έστειλε και το hellas-orthodoxy, που υποστηρίζει το αυτονόητο, οι περισσότεροι Έλληνες αγνόησαν την περιβόητη εορτή.

Όπως θα παρατηρήσατε, παρ' ότι στο blog μας δίνουμε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για οικολογικά θέματα, δεν ασχοληθήκαμε καθόλου με τον "θεσμό" της ώρας της γης. Αυτό δεν ήταν βέβαια τυχαίο, αλλά ήταν επιλογή μας η οποία στηρίχθηκε στις παρακάτω σκέψεις:

1) Με το να κόψουμε το ρεύμα για μια ώρα δεν καταφέρνουμε απολύτως τίποτα. Άλλωστε οι περισσότεροι απλώς θα έκοβαν το ρεύμα αυτή την ώρα και θα φρόντιζαν να κάνουν τις ενεργοβόρες δουλειές τους πριν ή μετά... Ήταν λοιπόν φανερό από την αρχή ότι η ιδέα της ώρας της γης ήταν κάπως "χαζή" (ας μας συγχωρήσουν οι αρμόδιοι για τον χαρακτηρισμό). Γι αυτό το λόγο δε θέλαμε ούτε καν να την προβάλουμε από το blog μας.

2) Αυτοί οι παγκόσμιοι νεοταξίτικοι εορτασμοί του τύπου η μέρα των ερωτευμένων, η μέρα της γυναίκας, η μέρα του νερού, η μέρα του παιδιού, η μέρα του σκύλου, η μέρα της αφόδευσης κ.λ.π. μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους. Με τέτοια "μέτρα" που προσπαθούν να χειραγωγήσουν την "μάζα" δεν πετυχαίνεται τίποτα το ουσιαστικό. Άλλωστε το "concept" της συγκεκριμένης εορτής μόνο παιδάκια 4 χρονών μπορεί να συγκινήσει.

3) Από την άλλοι δεν είμαστε βέβαια σύμφωνοι με το κάλεσμα πολλών blogs για κατασπατάληση ενέργειας τη συγκεκριμένη ώρα ως αντίδραση. Καταλαβαίνουμε ότι πολλοί το έλεγαν συμβολικά, αλλά ούτε για αστείο δεν πρέπει να λέμε τέτοια πράγματα. Ο πλανήτης έχει φτάσει σε οριακό σημείο.

4) Πέραν του ότι, πράγματι αυτή η κίνηση (της ώρας της Γης) μαζί με άλλες αντίστοιχες αποτελεί έναν τρόπο να μεταφερθούν οι ενοχές για τις κλιματικές αλλαγές από τις επιχειρήσεις στους πολίτες (κάτι που επίσης τόνισαν πολλά blogs), δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι συνυπεύθυνοι γι αυτή την κατάσταση είμαστε όλοι μας! Άλλωστε τα εργοστάσια δεν θα μόλυναν τόσο την ατμόσφαιρα, αν κατασκεύαζαν λιγότερα προϊόντα. Κάθε φορά που αγοράζετε ένα καινούριο κινητό, ή ένα καινούριο αυτοκίνητο, ή μια καινούρια τηλεόραση απλά για να είστε μέσα στη μόδα (ενώ όλες οι παλαιότερες συσκευές, πολλές φορές με ζωή ούτε ένα χρόνο δουλεύουν μια χαρά) συμβάλλετε στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Εμείς παραμένουμε συνεπείς σε αυτό που υποστηρίζουμε (και που δε βλέπουμε καμιά "οικολογική" οργάνωση να το λέει):

Ο μόνος τρόπος για να σωθεί ο πλανήτης μας είναι να σταματήσουμε όλοι μας την υπερκατανάλωση!


Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο το καλύτερο. Το ρολόι μετράει αντίστροφα....

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες