Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Κουκουλοφόρικα ...τεχνάσματα

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Στεφ. Ληναίος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 18, 2009 10:45 am    Θέμα δημοσίευσης: Κουκουλοφόρικα ...τεχνάσματα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κουκουλοφόρικα ...τεχνάσματα

Διαβάζουμε στο τρωκτικό το «εύρημα» του Καφετζόπουλου
ΕΔΩ:


http://troktiko.blogspot.com/2009/03/blog-post_7488.html

Αντ. Καφετζόπουλος: "Και εγώ φορούσα κουκούλα"

Bγήκε και μίλησε ο Αντώνης Καφετζόπουλος και μίλησε για τις κουκούλες και την ...κατάργηση τους με το νέο νόμο. Και είπε κάτι που είναι σωστό.

"Καθίστε ρε παιδιά πως δεν θα φορέσω κουκούλα όταν...


ρίχνετε χημικά και δακρυγόνα; Γιατί να μην θέλω να κρυφτώ από κάποιον που μκε φωτογραφίζει και μπορεί να με δει η εταιρεία μου ή κάποιον που με παρακολουθεί από το παρακράτος";


Τα είπε ο Καφετζόπουλος στην εκπομπή του Οικονομέα και του Καμπουράκη.

ΣΧΟΛΙΟ

Για ποια κουκούλα μιλάμε αγαπητέ Αντώνη;
Για να καίμε τα μαγαζιά ή για να φωνάζουμε το δίκιο μας;
Στην πρώτη περίπτωση κρύβεται ένας παρορμητικός ή ένας βαλτός.
Στη δεύτερη περίπτωση ένας φοβισμένος ιδεολόγος.
Στους μεγάλους αγώνες όμως, αιώνες τώρα, οι αληθινοί ιδεολόγοι, πάλευαν, άφοβα, χωρίς κουκούλες.
Έχοντας σκιά τους πράκτορες και κατάληξη στο χώμα ή στη φυλακή.
Γιαυτό έγιναν ήρωες και παραδείγματα για μίμηση.Kι έτσι προχώρησε ο κόσμος.
Γιαυτό και, σήμερα ακόμη, υπάρχουν παλληκάρια που, χωρίς κουκούλες,
υψώνουν τη φωνή τους μπροστά στις σιδερόφρακτες πόρτες των πρεσβειών.
Χωρίς να φοβούνται ούτε τα δακρυγόνα, ούτε τις κρυφές κάμερες, ούτε το παρακράτος.
Εκτός κι αν, μερικοί, φοβούνται, πάνω από όλα, μήπως τους απολύσει η εταιρεία τους
και χάσουν τις παχυλές αμοιβές τους..

Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 18, 2009 12:10 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5000418&publDate=18/3/2009



Πίσω από την «κουκούλα»
Του Νίκου Μπογιόπουλου

Νάτα! Ο κ. Δένδιας - σκοπίμως ασαφής - προϊδέασε για λήψη μέτρων που φέρνουν στο μυαλό τα περί «ιδιωνύμου» που ξεφούρνισε ο Καρατζαφέρης με αφορμή τους κουκουλοφόρους. Οι τελευταίοι, δε, φαίνεται να έπαιξαν το ρόλο τους.
Είναι γνωστό άλλωστε, ότι όλες συνήθως οι απαλλοτριώσεις δικαιωμάτων ξεκινούν από απαγορεύσεις που επιβάλλονται στο όνομα εκείνου που φαντάζει εξόφθαλμο, άρα η κοινή γνώμη είναι εύκολο να κάνει αποδεκτή την απαγόρευση. Τώρα, λοιπόν, έρχονται οι κυβερνώντες να πατήσουν πάνω στη δράση των κουκουλοφόρων και να νομοθετήσουν.
Ομως, το πρόβλημα, για να το κάνουμε «λιανά», δεν είναι το ποιος, ή αν φοράει κουκούλα. Το πρόβλημα είναι τι κάνει όταν φοράει την κουκούλα.
Η Αστυνομία, η κυβέρνηση, σημερινή και χτεσινή, δεν ελέγχονται γιατί δεν τσουβαλιάζουν όποιον φοράει κουκούλα, σκούφο, μαντίλι, φούτερ ή κασκόλ. Ελέγχονται γιατί παίζουν μ' αυτούς που κάνουν ό,τι κάνουν φορώντας κουκούλες.
Επομένως το θέμα με τους κουκουλοφόρους είναι το τι κάνουν και όχι το τι φοράνε. Και το γεγονός ότι δεν τους πιάνουν τόσα χρόνια, δεν οφείλεται ούτε στις «υπερευαισθησίες» (!) του κ. Μαρκογιαννάκη και των προκατόχων του, ούτε στο ότι δεν υπήρχε διάταξη περί του τι φοράνε. Οφείλεται στο ότι αυτό που κάνουν οι κουκουλοφόροι μάλλον τους είναι χρήσιμο για να δικαιολογούν μέτρα σαν τα προαλειφόμενα. Που σημαίνει ότι θα τους είναι χρήσιμο και μετά την ενδεχόμενη διάταξη. Η οποία διάταξη, σε αυτή την περίπτωση, δε θα αφορά σε εκείνους που επιδίδονται σε μια άθλια προβοκατόρικη συμπεριφορά, αλλά θα στραφεί ενάντια στους άλλους, εκείνους δηλαδή που θα υπαχθούν στο καθεστώς μιας διά νόμου (!) «αποκλίνουσας» (!) ενδυματολογικής συμπεριφοράς!

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 18, 2009 1:46 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι «συνοδοιπόροι» της κουκούλας

Σήμερα, από τα πλέον θλιβερά όντα είναι οι παρασιτικοί οργανισμοί των δημοκρατικών και «αριστερών» φρασεοκόπων. Αποτελούν ένα συνονθύλευμα του «συνασπισμού των ηλιθίων» (τίτλος μυθιστορήματος), ηλιθίων, κατά κανόνα, επιδοτούμενων.
Αυτός ο «συνασπισμός των ηλιθίων» είναι διαποτισμένος μέχρι το μεδούλι από διπροσωπία και ψευτιά. Η ηθική των «συνωστισμένων» σε αυτό τον παρασιτικό και λίαν κερδοφόρο, «συνασπισμό» αποτελείται από συμβατικούς κανόνες και εκφραστικούς τρόπους οι οποίοι συγκαλύπτουν τα συμφέροντά τους, τις ορέξεις τους, του φόβους τους και τις πολιτικές τους πτήσεις. Στην πλειονότητά τους αυτοί οι φωνακλάδες «αριστερο-προοδευτικοί» είναι έτοιμοι για κάθε προστυχιά (εγκατάλειψη πεποιθήσεων, δολιότητα, προδοσία) για χάρη της φιλοδοξίας, της απληστίας και της αναρρίχησης. Στην ιερή σφαίρα των ατομικών συμφερόντων ο σκοπός για όλους αυτούς αγιάζει κάθε μέσον…
Σήμερα, είναι πολύ προσοδοφόρο κοινωνικά, αλλά και οικονομικά, να προσαρμόζεσαι στα πολιτικά παιχνίδια των «νταβάδων», να συγκαλύπτεις την αλήθεια και το σπουδαιότερο: να παρέχεις το «άλλοθι» της παρασιτικής αριστεροφροσύνης στα μυθικά ιδεολογήματα του καθεστώτος.
Έτσι, όχι μόνο συγκαλύπτουν, αυτοί οι «αριστεροί» εστέτ, το τι παίζεται με τους κουκουλοφόρους, αλλά και τους νομιμοποιούν πολιτικά και ηθικά, με ταχυδακτυλουργίες του τύπου Καφετζόπουλου.
Αν και η απάντηση του Στεφ. Ληναίου είναι εύστοχη, θα προβούμε και εμείς σε κάποιες παρατηρήσεις.

Πρώτη παρατήρηση: Ο κ. Καφετζόπουλος ξεκινάει με ένα ψέμα για να νομιμοποιήσει την κουκουλοφόρικη, διατεταγμένη αλητεία. Γιατί ούτε η γενιά του, ούτε καμία άλλη γενιά στο παρελθόν φορούσε κουκούλες. Μόνο οι δωσίλογοι της κατοχής φορούσαν κουκούλες…
Και τα δακρυγόνα, όπως και όλα τα βάρβαρα κατασταλτικά μέτρα υπήρχαν, δεν ανακαλύφτηκαν σήμερα. Όλοι οι ηρωικοί αγώνες, μέσα σε βροντές και αστραπές όχι όνο καπνογόνων, αλλά και πυροβόλων, γίνονταν με τα πρόσωπα καθαρά, χωρίς κουκούλες. Όταν αγωνίζεσαι για ιδανικά, το δίκαιο και τη δημοκρατία δεν κρύβεις το πρόσωπό σου. Το πρόσωπο το κρύβουν μόνο οι προβοκάτορες και οι άνθρωποι των μηχανισμών. Αυτό είναι ιστορικό νόμος!!!

Δεύτερη παρατήρηση: Όταν, με οποιοδήποτε πρόσχημα και ταχυδακτυλουργία, δικαιολογείς και δικαιώνεις τους κουκουλοφόρους, ουσιαστικά συγκαλύπτεις το έγκλημα: ΟΧΙ μόνο των κουκουλοφόρων, αλλά του καθεστώτος, των «νταβάδων» και των μυστικών υπηρεσιών που κατασκευάζουν και κινούν τα «τάγματα» καταστροφής, του πλιάτσικου και της φωτιάς.
Συγκαλύπτεις το έγκλημα που διαπράττεται εναντίον της ελληνικής κοινωνίας και των λαϊκών κινημάτων. Γίνεσαι αξιοθρήνητος λακές των τρομοκρατικών σχεδιασμών των ΗΠΑ και του παρακράτους. Παρέχεις το τεκμήριο και το άλλοθι για να σφυρηλατηθούν νέες ακόμα πιο εφιαλτικές κατασταλτικές και διωκτικές αλυσίδες

Τρίτη παρατήρηση: συγκαλύπτεις, επίσης, και αθωώνεις, την υποκριτική αυθάδεια και το ψεύδος της κυβέρνησης και των κομμάτων. Όλο αυτό το δόλια υποκριτικό και παραπλανητικό παιχνίδι που παίζεται με την ψήφιση νόμου για την κουκούλα.
Ο νόμος αυτός δεν θα αγγίξει κανέναν κουκουλοφόρο: το κράτος και το παρακράτος δεν συλλαμβάνει ΠΟΤΕ τους δικούς του ανθρώπους. Ο νόμος αυτός θα στραφεί εναντίον αθώων και θα στρώσει το έδαφος και για άλλα νομοθετήματα «γύψου».
Οι κουκουλοφόροι δεν είναι άγνωστοι. Είναι πασίγνωστοι, είναι πληρωμένοι γενίτσαροι του παρακράτους. Αν δεχτούμε, ακόμα και τα καθεστωτικά ιδεολογήματα, ότι τάχα προέρχονται από την αριστερά και είναι «αντιεξουσιαστές», «αναρχικοί» κ.λπ., (παραμύθι για μωρά παιδιά, γιατί ΠΟΤΕ αριστερός δεν καταστρέφει στα τυφλά χωρίς πολιτική σφραγίδα) ΤΟΤΕ θα είχαν συλληφθεί προ-πολλού. ΟΛΟΙ αυτοί οι χώροι είναι λεπτομερώς χαρτογραφημένοι και ελεγχόμενοι…

Φαίνεται ότι ο κ. Καφετζόπουλος που φόραγε και αυτός κουκούλα (μάλλον σε καμία παρέλαση θα συμμετείχε και όχι σε σκληρούς αγώνες) αγνοεί βασικές ιστορικές εμπειρίες του αριστερού κινήματος. Αγνοεί π.χ. ότι και η πλέον συνωμοτική και κλειστή ομάδα εντοπιζόταν, ακόμα και από τα χρόνια της Χούντας. ΟΧΙ σήμερα που τα μέσα παρακολούθησης είναι τελειοποιημένα και οι μυστικές υπηρεσίας όλου του κόσμου κάνουν πάρτι στην Ελλάδα.

Ο κ. Καφετζόπουλος και οι όμοιοί του παρέχουν μεγάλες υπηρεσίες στο καθεστώς και στα παιχνίδια του με αυτά τα ταχυδακτυλουργικά του «ευρήματα» υπέρ της κουκούλας.
Καλό θα είναι να σιωπά. Δεν έχει ούτε την αγωνιστική μαρτυρία, ούτε την αγωνιστική ιστορία, αλλά ούτε και την σταθερότητα των πολιτικών πεποιθήσεων για να μας παριστάνει τον προφέσορα περί κουκούλας…

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Ροβεσπιέρος στις Τρι Αύγ 30, 2016 10:44 am, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 18, 2009 2:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Από «ΤΡΩΚΤΙΚΟ»
http://troktiko.blogspot.com/2009/03/2003.html

Μήπως ο γιος του Καφετζόπουλου που στηρίζει τους κουκουλοφόρους είχε συλληφθεί το 2003 να σπάει καταστήματα;


"Θέλω να θυμίσω στον κύριο Αντώνη Καφετζόπουλο τις Απόκριες του 2003 στην Πάτρα όταν τότε ο γιός του Γιώργος 18 ετών συνελήφθηκε μαζί με άλλους 15

νεαρούς να σπάνε καταστήματα, να τα λεηλατούν και να βάζουν φωτιές στο κέντρο της Πάτρας. Να θυμίσω στον κύριο Καφετζόπουλο στο

δικαστήριο που δικάζονταν ο γιος του πόσο άσχημα έδειχνε ότι αισθάνονταν για το καμάρι του ή αυτή η στάση του ήταν..

άλλος ένας ρόλος του ηθοποιού Αντώνη;

Να μας πει λοιπόν γιατί φορούσε κουκούλα τότε ο γιος του; Φυσικά για να προφυλαχτεί από τα δακρυγόνα που έριχναν οι αστυνομικοί μήπως και σταματήσει

να σπάει και να καταστρέφει περιούσιες .

Σε παρακαλώ κύριε Καφετζόπουλε σταματά τους ψεύτικους προβληματισμούς σου για την κοινωνία και βρες άλλους τρόπους να ξεκινήσεις την πολιτική σου καριέρα".


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 18, 2009 4:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: Αλιευτής Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://klasikoperiptosi.blogspot.com/2009/03/blog-post_18.html

ΜΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΜΑΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ

Επιτέλους!

Θα μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι ,να κυκλοφορούμε στους δρόμους της Αθήνας χωρίς να κινδυνεύουμε να φάμε καμιά μολότοφ στο κεφάλι,να ανοίγουμε το μαγαζί μας χαμογελώντας με αισιοδοξία ,μα κυρίως να πίνουμε ανενόχλητοι τον καφέ στο Κολωνάκι την ώρα που η εξωσυζυγική μας σχέση ψωνίζει γόβες και ταγιέρ με τη κάρτα που μας χάρισε η εταιρεία ως ανταμοιβή της πολύτιμης προσφοράς μας.
Πέρασαν 65 χρόνια απο τότε που ο λαός ζητησε για πρώτη φορά να τιμωρηθούν οι κουκουλοφόροι και με χαρά βλέπει το δίκαιο αίτημά του να γίνεται πραγματικότητα.Το "κυνήγι της κουκούλας αρχίζει" ,έφτασε η στιγμή να δείξει η αστυνομία την αξιοπιστία της και ο k.Δένδιας την αποτελεσματικότητα της ευφυούς νομοθετικής παρέμβασής του σε ένα θέμα που ταλανίζει την Ελληνική κοινωνία.
Η ιδέα βέβαια δεν είναι καινούργια και φρέσκια αλλά παλαιά και την είχε ο πρώτος αστυνομικός διευθυντής Αθηνών Δημήτριος Μπαϊρακτάρης όταν με το να κόβει τα μανίκια και τα μουστάκια των "κουτσαβάκηδων" αντιμετώπισε ..."ριζικά" το πρόβλημα της εγκληματικότητας.
Σήμερα λοιπόν όποιος φοράει κουκούλα δυνητικά είναι και τρομοκράτης ή τραμπούκος "μπαχαλάκης" και αν ο αστυνομικός που τον συλλάβει έχει φτιάξει σωστά τη "λαδόκολα" των κατηγοριών με μάρτυρες τους υπόλοιπους αστυνομικούς - που έπιναν φραπέ μακρυά απο τα επεισόδια των πραγματικών αλητήριων-τότε την έχει "βάψει",γιατί απλά όπως λεει και το State Department " βρέθηκε σε λάθος μέρος ,λάθος ώρα" φορώντας ...λάθος ρούχα.

Πραγματικά όσο και να προσπαθώ ,εν μπορώ να καταλάβω πως η κουκούλα ως ενοχοποιητικό στοιχείο θα αποτρέψει τον τραμπούκο ή τον παραστρατημένο,να σπάσει βιτρίνες και να κάψει κτίρια ή αυτοκίνητα. Αν ο στόχος ήταν η καταστολή του εγκλήματος ,τότε ποιός εμπόδιζε την αστυνομία να συλλάβει αυτόν που είχε στα χέρια του μολότοφ ή που μαζί με άλλους έσπαγε και έκαιγε ξένες περιουσίες;Και ο τελευταίος δικηγόρος ξέρει πολύ καλά πως ο αντιτρομοκρατικός νόμος και καμιά δεκάδα άλλων νόμων του ποινικού δικαίου, αρκούν ώστε εφαρμοζόμενοι να στείλουν τους πραγματικούς εγκληματίες για αρκετά χρόνια στη φυλακή.Το πρόβλημα στη σύλληψη των ψευτο-αντιεξουσιαστών που επι μέρες έκαιγαν την Αθήνα δεν ήταν η ανυπαρξία ενός Μπαϊρακταρικού κουκουλονόμου αλλά η ανικανότητα της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας της αστυνομίας να κατορθώσουν να πράξουν τα αυτονόητα έτσι όπως καθορίζονται επαρκέστα απο την υφιστάμενη νομοθεσία.
Έτσι λοιπόν η ανικανότητα που προαναφέραμε σε συνδυασμό με την σκοπιμότητα ξένων και τοπικών αποσταθεροποιητικών κέντρων",πέταξαν την μπάλα έξω απο το γήπεδο με σκοπό να βάλουν τα "χαϊβάνια" τους πολίτες να τρέχουν να τη βρούν.

Επιστροφή στην κορυφή
ΝΤΑΒΕΛΗΣ



Ένταξη: 28 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 283
Τόπος: Στύρα Ευβοίας

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 20, 2009 12:42 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το τσίρκο της απάτης


Μην τους αφήσεις να σε γελάσουν,
δεν έχει ο δρόμος επιστροφή…
κλείσε τα’ αυτιά σου στην απάτη,
μια στάλα πράμα είναι η ζωή…

Μπρεχτ

Με όπλο την κουκούλα πυροβολείται η ελληνική κοινωνία με ένα κλίμα ανασφάλειας και τρόμο-λαγνείας. Δαιμονοποιείται η κουκούλα για να επικαλυφτούν οι σπόνσορες των κουκουλοφόρων και τα μοχθηρά πολιτικά παιχνίδια που παίζονται από όλο τον πολιτικό κόσμο.

Οι παραστάσεις του ψεύδους από τα ΜΜΕ έχουν πάρει μορφές γλοιώδους συνοχής.
Οι κοκορομαχίες γύρω από την «κουκούλα» δείχνουν την αφύσικα μεγεθυσμένη και παραμορφωμένη εικόνα του καθεστωτικού σύμπαντος: ένα τσίρκο καταγέλαστο μαζί και τραγικό, ένας κόσμος απάτης.

Ο στόχος είναι κοινός: Η λήψη πιο αντιδραστικών και αντιδημοκρατικών μέτρων. Με πρόσχημα τη δράση των «κουκουλοφόρων» (σημειωτέον, ουδέποτε συνελήφθη κάποιος) προωθούνται από όλους, με διαφορετικές παραπλανητικές ρητορείες, νέα μέτρα καταστολής, που έχουν προαποφασιστεί σε εθνικό και ευρωενωσιακό επίπεδο: Δράση «ομάδων ταχείας αντίδρασης», γενικευμένη παρακολούθηση επικοινωνιών και δημόσιων χώρων, επισημοποίηση της δράσης ξένων πρακτόρων στη χώρα μας, αστυνομικά μπλόκα και απαγόρευση διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας…

Ο κοινός αυτός στόχος των πολιτικών απατεώνων καλύπτεται πίσω από εικονικές αντιπαραθέσεις και πολιτικάντικες ρητορείες. «Στενεύουν» το πρόβλημα στην «κουκούλα» για να κουκουλώσουν την αλήθεια, για να αναγκάσουν τη σκέψη να χωρέσει στα καχεκτικά καλούπια της μικροπολιτικής δημαγωγίας. Καυγαδίζουν θεατρικά, κραυγάζουν ηθικολογικά, αναθεματίζοντας και αφορίζοντας ο ένας τον άλλο, ασκούνται σε ποικίλα τεχνάσματα τρόμο-πολικαντισμού για να μην βγάλουν τις κουκούλες των συμμοριών και να μην αποκαλύψουν αυτούς που τους φοράνε τις κουκούλες, καθώς και τα σχέδια των σκηνοθετών των κουκουλοφόρικων, τρομοκρατικών παραστάσεων…

Όλος αυτός ο θόρυβος της μελοδραματικής αφέλειας των κραυγών και των εικονικών αλληλοσυγκρούσεων αποκρύπτει και εξαφανίζει τα ουσιώδη:
α). Ότι είναι το κράτος, το παρακράτος και οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ πίσω από τις κουκούλες.
β). Οι συμμορίες αυτές των κουκουλοφόρων και οι «αριστερές» ή «αντιεξουσιαστικές» υπογραφές της τρομοκρατίας εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία και είναι ενταγμένες στα ποικίλα εφιαλτικά πολιτικά παιχνίδια που παίζονται σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας.
γ). Όλο αυτό το τρομοκρατικό παιχνίδια των ιμπεριαλιστικών υπηρεσιών αποσκοπεί στην τρομοκράτηση της ελληνικής κοινωνίας, στην αποδόμησή της, στη διάλυση των εθνικών, κοινωνικών και πολιτικών θεσμών της και στην ολοκληρωτική υποταγή της στο αυτοκρατορικό κράτος της Νέας Τάξης.

Αυτές τις απλές αλήθειες, που μέρα με την ημέρα όλο και πιο κραυγαλέα φωτίζονται (ιδιαίτερα μετά την «εξέγερση» του κουκουλοφόρικου Δεκέμβρη), όλες οι πολιτικές δυνάμεις τις αποκρύπτουν επιμελώς, σε διατεταγμένη υπηρεσία. Οι ρητορικές μεγαλοστομίες τους και οι δήθεν «διαφωνίες» είναι φύλλα συκής. Είναι η αυθάδεια της δημαγωγικής ψευτιάς και απάτης.
Ακόμα και η ηγεσία του ΚΚΕ, μιλάει με μισόλογα, με μισές αλήθειες. Γιατί το πρόβλημα δεν περιορίζεται, απλώς, στην επιβολή νέων κατασταλτικών μέτρων. Είναι ευρύτερο και βαθύτερο: Αποσκοπεί στην ολοκληρωτική αποσάθρωση, αποδόμηση και διάλυση της ελληνικής κοινωνίας.
Δεν μπορεί, συνεπώς, να περιοριζόμαστε στο «ειδικό» και να αποκρύπτουμε το «γενικό». Δεν μπορεί, απλώς να καταγγέλλουμε τους κουκουλοφόρους και να μην αποκαλύπτουμε τους στρατηγικούς σχεδιασμούς που προωθούνται μέσω της «κουκούλας». Δεν μπορεί να δαιμονοποιούμε τα «επιμέρους» γεγονότα και να συγκαλύπτουμε τον ολοκληρωτικό πλανητικό σχεδιασμό και τα ποικίλα «όργανά» του…

_________________
Φωτιά και τσεκούρι όχι μόνο στους
προσκυνημένους, αλλά και στους
πράκτορες και προβοκάτορες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 21, 2009 1:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://apergospastis.pblogs.gr/2009/03/mikra-kai-triantafyllenia-11.html


Μπάτσοι, αύρες, ράμματα...
ξηγημένα πράγματα


I) Θυμάστε κάτι εναερίτες της ΔΕΗ που σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας είχαν σκαρφαλώσει και αποσυνδέσει κανα δυο κάμερες ''διαχείρησης κυκλοφορίας''; Αυτοί οι εναερίτες φορούσαν μαντήλια για να καλύψουν το πρόσωπό τους, όταν κατέβηκαν από τους στύλος μπήκαν μέσα στους υπόλοιπους συγκεντρωμένους. Η αστυνομία λίγο πιο πέρα τους συνέλαβε. Με τους ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ κουκουλοφόρους η αστυνομία επέδειξε ΑΡΙΣΤΑ αντανακλαστικά. Αλλά με όλο αυτό το περιφερόμενο παρακρατικό αληταριό που σπάει, καίει και βγάζει κουμπούρια η αστυνομία και η Κυβέρνηση πρέπει να κάνουν ολόκληρο σχεδιασμό για δημιουργία ομάδων κρούσης, για να προμηθευτούν αύρες και δεν συμμαζεύεται.

ΙΙ) Μήπως (λέω μήπως...) η αστυνομία είναι επιλεκτικά αποτελεσματική; Είναι ψέμα οτι η κοινωνία καταγράφοντας καθημερινά περιπτώσεις βίας και βανδαλισμών, γίνεται πιο ανεκτική σε σκληρά αστυνομικά μέτρα; Μήπως εξυπηρετεί αυτή η κατάσταση κάποιους σχεδιασμούς; Για παράδειγμα η Δρακουλιάρα (βλέπε Ντόρα) μίλησε ανοιχτά για αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας για πρόληψη της εγκληματικότητας, χωρίς να φοβάται ενδεχόμενο πολιτικό κόστος γιατί γνωρίζει αυτή και οι κομματικοί μηχανισμοί την ΤΑΣΗ της κοινωνίας για αποδοχή τέτοιων μέτρων. Βέβαια το είπε κομψά (''ηλεκτρονικά μέσα'') και δεν έκανε λόγο για κάμερες και παρακολούθηση των επικοινωνιών.

ΙΙΙ) Και όταν μιλάνε για πρόληψη της εγκληματικότητας, εθελοτυφλώντας αναγγέλουν μέτρα ή κάνουν συζητήσεις για την ''βιτρίνα'' της εγκληματικότητας που είναι οι βανδαλισμοί. Κανένας τους όμως δεν μίλησε για την εγκληματικότητα που έχει να κάνει με κλοπές, διαρρήξεις, βιασμούς, εμπόριο ναρκωτικών κλπ Κανείς τους δεν μιλά για τα αίτια και τις συνιστώσες αυτού του προβλήματος, όπου μια δυναμική συνιστώσα του είναι η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση και η ύπαρξη ξένων πληθυσμών στην χώρα που οι ελπίδες εργασιακής τους αποκατάστασης είναι μηδαμινές και ως εκ τούτου με ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ακρίβεια θα στραφούν στην εγκληματικότητα για επιβίωση. Αυτά δεν τα λένε για να μην χαρακτηριστούν ρατσιστές, αλλά το άσυλο μπορούν να το καταργούν καθημερινά με τα λόγια επειδή δήθεν είναι πεδίο εγκληματικών δραστηριοτήτων.

IV) Άλλο παραμύθι με το άσυλο. ΡΩΤΑΩ, έχουν επεξεργαστεί κάποιο σχέδιο αντιμετώπισης σε περίπτωση που μπαχαλάκηδες μπούν σε πανεπιστημιακό χώρο; Γιατί αυτό που γίνεται συνήθως είναι οι μπαχαλάκηδες να τρέχουν και να κλείνονται στο Πολυτεχνείο -για παράδειγμα- και να πετάνε πέτρες και μολότωφ στα ΜΑΤ. Από την άλλη τα ΜΑΤ κάθονται σε απόσταση βολής και ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΟΥΝ τις πέτρες. Κάποια στιγμή κοπάζει όλο αυτό το πανηγύρι αποχωρούν τα ΜΑΤ και απλά περιμένουμε την επόμενη φορά που θα γίνει το μπάχαλο. ΔΕΝ μπορούν για παράδειγμα να αποκλείσουν το ίδρυμα που βρίσκονται μέσα βάνδαλοι ΧΩΡΙΣ να ρίχνουν νερό στον μύλο τους, απαντώντας στους πετροβολισμούς; Πόσο θα πάρει ένας αποκλεισμός; Πέντε μέρες; Μια βδομάδα; Κάποτε δεν θα βγουν; Τι θα τρώνε εκεί μέσα, τσιμέντα; Αλλά είπαμε η πιο ΒΟΛΙΚΗ λύση είναι να καταργήσουμε το άσυλο λες και δεν υπάρχουν διατάξεις για το ΠΟΤΕ μπορεί να κάνει επέμβαση η αστυνομία.

V) Όσο για το περιστατικό στο Κολωνάκι έχω να πώ οτι από τη στιγμή που γίνεται επιδρομή από 50 ή 100 κουκουλοφόρους, μια περιπολία τριών αστυνομικών ή μια ομάδα επτά ή δέκα Ζητάδων ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να τραβήξουν πιστόλια και να ρίξουν, αλλά ποιός αστυνομικός θα έπαιζε κορώνα-γράμματα την θέση του στην υπηρεσία ή στην κοινωνία αν είχαμε σε τέτοια περίπτωση έναν θάνατο, όπου αν λάβουμε υπ' οψην τις μαρτυρίες που κάνουν λόγο για ύπαρξη ακόμη και ανηλίκων στα επεισόδια τότε το πράγμα θα ξέφευγε. ΚΑΝΕΝΑΣ και καλά θα έκανε. Τώρα κάτι Πρετεντέρηδες που λένε ''τι κάνει η αστυνομία'' κλπ καταφεύγουν ξεκάθαρα στον φθηνό λαϊκισμό για να χαίδέψουν τα αυτιά του κόσμου.

VI) Οπότε για το θέμα της εγκληματικότητας πρέπει να υπάρξει ΠΡΟΛΗΨΗ και σωστός (όχι βιαστικός και κάτω από την πίεση των καναλιών) ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ και κυρίως δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο την βιτρίνα της που είναι οι βανδαλισμοί. Από κει και πέρα όσοι λένε οτι πρέπει να καταργηθεί το άσυλο και τότε ως δια μαγείας θα σταματήσουν τα μπάχαλα Ή κοιμούνται ύπνο βαθύ Ή εξυπηρετούν συγκεκριμένα σχέδια. Ξεκάθαρα.

Επιστροφή στην κορυφή
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 22, 2009 11:00 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Προβοκάτσιες και μέτρα καταστολής σε βάρος του λαϊκού

κινήματος


http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5007849&publDate=22/3/2009




«Αναρχία και χάος ή τάξη και ασφάλεια;», «Κουκούλες ή ισχυρή αστυνομία;», «Μπάχαλο ή ηρεμία και ομαλότητα;», «Ξέφραγο αμπέλι ή αστυνομία που να κάνει τη δουλειά της;»...
Τέτοια και άλλα ανάλογα διλήμματα μπαίνουν εδώ και περίπου τρεις μήνες από την άρχουσα τάξη, τον αστικό Τύπο και τα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης, με αφορμή τα όσα ακολούθησαν μετά τη δολοφονία του 15χρονου στα Εξάρχεια από αστυνομικό τον περασμένο Δεκέμβρη. Σχεδόν κάθε μέρα, από τότε μέχρι σήμερα, η αστική προπαγάνδα «πατά» πάνω στην προβοκατόρικη δράση των κουκουλοφόρων και των αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστικών οργανώσεων, στις επιθέσεις που γίνονται με γκαζάκια, πέτρες, ρόπαλα και άλλον οπλισμό, σε πόλεις της χώρας, αλλά και τη δράση μηχανισμών στημένων ή κατευθυνόμενων από διάφορες μυστικές ή και φανερές κρατικές υπηρεσίες μέσα και έξω από τη χώρα, που τις ονομάζουν «τρομοκρατικές οργανώσεις». Και «χτίζει» μεθοδικά ένα σκηνικό τρόμου, ανασφάλειας, πανικού, απόγνωσης.

Μεθοδική δουλειά

Για να έρθει μετά - όπως έγινε την περασμένη εβδομάδα - και να παρουσιάσει δέσμη αντιδραστικών μέτρων, όπως η συγκρότηση «ομάδων ταχείας επέμβασης», η «περιύβριση αρχής» και «η αύξηση των ποινών σε όσους φορούν κουκούλες». Λες και είναι η κουκούλα το πρόβλημα και όχι η προβοκατόρικη δράση των κουκουλοφόρων. Ασε, που κατά καιρούς έχουν «ανακαλυφθεί» και άνθρωποι των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών με κουκούλα εν δράσει. Ετσι, λοιπόν, με πρόσχημα τη δράση των κουκουλοφόρων, που μέχρι σήμερα ούτε η κυβέρνηση της ΝΔ ούτε εκείνη του ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν συλλάβει ούτε έναν από δαύτους, αξιοποιούν τη δράση τους για να εφαρμόσουν νέα μέτρα καταστολής που έχουν προαποφασιστεί σε εθνικό και ευρωενωσιακό επίπεδο. Επιπλέον, επιδιώκουν να οργανώσουν και χαφιέδικους μηχανισμούς από απλούς ανθρώπους με στόχο τάχα την καταπολέμηση της κοινωνικής εγκληματικότητας, κάτι που ήδη έχει κάνει στην Ιταλία η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι. Επιχειρούν να σπείρουν ένα πνεύμα τρομοκρατίας και αλληλοκαρφώματος.
Γι' αυτό το λόγο δουλεύτηκε όλη αυτή η προπαγάνδα από την άρχουσα τάξη και τους μηχανισμούς της. Για να τις δεχτεί ο λαός χωρίς διαμαρτυρία. Ακόμα χειρότερα, να θεωρήσει ότι είναι αναγκαίες. Γι' αυτό μπήκε επιτακτικά το δίλημμα στο λαό, ότι πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στο «χάος και την αναρχία» ή την «ασφάλεια και την ομαλότητα». Το «χάος» που θέλουν να εμφανίσουν χρησιμοποιώντας προβοκατόρικους μηχανισμούς, για να επιβάλλουν την, «διά ροπάλου» της κρατικής βίας και καταστολής, υποταγή του λαού στη δικτατορία των μονοπωλίων. Αλλωστε, τους χρειάζεται τώρα για να προλάβουν ή να ετοιμαστούν να χτυπήσουν την ταξική πάλη, με αφορμή την παγκόσμια οικονομική κρίση.
Πού εστιάζει την προπαγάνδα της η άρχουσα τάξη σε αυτό το πεδίο; Λένε: «δυσάρεστα μέτρα και θυσίες ή κατάρρευση της οικονομίας;»... Και στο όνομα αυτού του διλήμματος περικόπτουν μισθούς, γίνονται απολύσεις, σφίγγουν ακόμα περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό της εργατικής τάξης. Μέτρα που πάνε μαζί με την ένταση του αυταρχισμού.
Το δίλημμα «χάος ή ασφάλεια» είναι επικίνδυνο για το λαό. Πίσω από αυτό βρίσκεται η επιδίωξη να γίνουν αποδεκτά μέτρα που στοχεύουν ευθέως στο να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα, στο να μπει φρένο στην ένταξη στο οργανωμένο κίνημα νέων δυνάμεων, για να παλέψουν, ιδιαίτερα μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, που τα λαϊκά προβλήματα θα οξυνθούν ακόμα περισσότερο. Και απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο, απέναντι στη ριζοσπαστικοποίηση, το αστικό κράτος επιχειρεί να στήσει τη μεγάλη παγίδα.

Η «αναρχία» και η «ασφάλεια»
Από τον περασμένο Δεκέμβρη μέχρι σήμερα πέρασαν σχεδόν τρεις μήνες. Τα γεγονότα έρχονταν σαν κρίκοι μιας αλυσίδας. Η προβοκατόρικη δράση ομάδων κουκουλοφόρων με αφορμή τη δολοφονία του 15χρονου. Καταλήψεις ελληνικών πρεσβειών σε ευρωπαϊκές χώρες. Η επανεμφάνιση, μέσω του αστικού Τύπου, καταδικασμένων μελών της «17Ν» που περιέγραφαν το «ιδεολογικό στίγμα» των βαφτισμένων «εξεγερμένων» της σπασμένης τζαμαρίας ή έδιναν ουσιαστικά και κατευθύνσεις για ανάλογη δράση, ως ινστρούχτορες με πείρα στην προβοκατόρικη δράση. Χτύπημα της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» σε βάρος αστυνομικών, στην κλούβα των ΜΑΤ και στο υπουργείο Πολιτισμού. Δηλώσεις όπως αυτή βουλευτή, πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ που τους έδινε ιδεολογικοπολιτικό στίγμα με θετική φόρτιση, μιλώντας για το «ριζοσπαστικό χαρακτήρα των τρομοκρατών», δημιουργώντας συνειρμούς αποστροφής στο λαϊκό κίνημα που έρχεται σε αντίθεση με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Ο ίδιος είχε «προφητέψει» κιόλας το ενδεχόμενο εμφάνισης τέτοιων ενεργειών σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις. Εμφάνιση νέων αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστικών οργανώσεων με χτυπήματα όπως η φωτιά στο συρμό του Ηλεκτρικού. Συντονισμένες επιθέσεις κουκουλοφόρων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες πόλεις. Χτυπήματα με γκαζάκια σε γραφεία πολιτικών, επιχειρηματιών, γραφείων πολυεθνικών, τραπεζών. Μέχρι και την ταυτόχρονη επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων στο Κολωνάκι και τη Θεσσαλονίκη πριν δέκα μέρες. Αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος.
Με αφορμή όλα τα παραπάνω, η κυβέρνηση, πήρε την απόφαση να υπάρχουν σκυλιά στις πεζές περιπολίες, να αξιοποιηθούν καλύτερα οι χαφιεδοκάμερες. Στη συνέχεια αποφασίστηκε η άρση του απορρήτου των καρτοκινητών και από την περασμένη εβδομάδα έχουν αρχίσει ήδη να συγκροτούνται αστυνομικές «ομάδες ταχείας επέμβασης», που θα αλωνίζουν την πόλη και θα παρεμβαίνουν για να αντιμετωπίσουν τους κουκουλοφόρους. Και τέλος, ήρθε η περίφημη υλοποίηση της «περιύβριση αρχής» και της αύξησης των ποινών σε όσους φορούν κουκούλα... Και όλα αυτά στο όνομα της τάξης και της ασφάλειας, για την οποία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ., κραυγάζουν ότι είναι αναγκαία.

Και πράκτορες ξένων υπηρεσιών που αλωνίζουν


Μία από τις πολλές θεωρίες που προβλήθηκε όλο αυτό το διάστημα, αλλά πιο έντονα τις τελευταίες μέρες, είναι η εξής: «Η αστυνομία δεν παίρνει εντολή για να παρέμβει»... Τι εννοούν δεν παρεμβαίνει η αστυνομία; Μήπως και αυτή η προπαγάνδα δεν εστιάζει στην ανάγκη επιβολής της πιο άγριας καταστολής; Πού δεν παρεμβαίνει η αστυνομία; Μήπως δε θυμούνται την παρέμβαση της αστυνομίας σε βάρος διαδηλωτών, συγκεντρωμένων, με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, όπου οι δυνάμεις των ΜΑΤ μετέτρεψαν το χώρο σε θάλαμο αερίων, επειδή οι μεταλλεργάτες διαδήλωναν; Τι εννοούν δεν υπάρχει κράτος; Αυτό το κράτος δεν είναι που χαρακτηρίζει μέσω του Αρείου Πάγου «εγκληματική πράξη» την κινητοποίηση και την αλληλεγγύη στους εργάτες του ΤΖΑΜΠΟ; Αυτό το κράτος δεν είναι που τσακίζει τους μετανάστες;
Αν εννοούν ότι δεν υπάρχει αστυνομία όταν σπάνε οι κουκουλοφόροι τις βιτρίνες και τα αυτοκίνητα, πρέπει να μας εξηγήσουν ποιος είναι ο λόγος που η ίδια αστυνομία υπάρχει και λειτουργεί υποδειγματικά όταν έχει απέναντί της εργάτες.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έφτασαν στην Ελλάδα πράκτορες της βρετανικής Σκότλαντ Γιαρντ (σ.σ. αλήθεια είναι μόνο αυτοί που έχουν αναλάβει έργοWink. Που τους εμφάνισαν σαν το «φάρμακο» για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο της «ανασφάλειας». Βέβαια, θα ήταν αφελές να πιστέψει κανείς ότι οι βρετανοί ήρθαν στην Ελλάδα χτες ή προχτές. Αλλωστε, εδώ και πολλά χρόνια, στη χώρα είναι εγκαταστημένοι πράκτορες του FBI, της CIA και άλλων μυστικών και φανερών ξένων υπηρεσιών. Οπως το 2004, όταν με αφορμή την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, παρουσίαζαν τα φιντάνια των μυστικών υπηρεσιών ως σωτήρες, έτσι και τώρα, επιχειρούν να πείσουν ότι θεραπεία για το... «χάος» είναι οι ξένοι κατασταλτικοί μηχανισμοί και υπηρεσίες, που με τη δράση τους έχουν ματοκυλήσει λαούς σε όλο τον κόσμο. Οτι αυτοί μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια στη χώρα...

Επαγρύπνηση και αντιμονοπωλιακή δράση από το λαϊκό κίνημα

Η προβοκατόρικη δράση διαφόρων ομάδων είχε σαν αποτέλεσμα να παρθούν αυταρχικά, σκληρά μέτρα καταστολής. Το αστικό κράτος χρησιμοποιώντας τις κάθε λογής προβοκάτσιες, που έχουν στόχο την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό λαϊκών στρωμάτων, την υποταγή τους, ενισχύει τα μέτρα καταστολής. Σκοπός τους είναι να χτυπηθεί το εργατικό λαϊκό κίνημα. Και από εδώ πρέπει να βρουν την απάντησή τους.
Την περασμένη βδομάδα εμφανίστηκε στον αστικό Τύπο η εκτίμηση ότι «πάμε σε αντάρτικο πόλης σε όλη την Ευρώπη» με αφορμή την οικονομική κρίση. Γιατί τέτοιες «προφητείες» και πού αποσκοπούν; Να θυμίσουμε εδώ ξανά τις ιστορίες της «Γκλάντιο» στην Ιταλία και της «Κόκκινης προβιάς» στην Ελλάδα ως κατασκευάσματα του ΝΑΤΟ και της CIA; Να θυμίσουμε ότι ο Τζ. Μπους ο πατέρας είπε ο ίδιος ότι η CIA στήνει ανάλογους μηχανισμούς αυτούς που ονομάζουν «τρομοκρατικές οργανώσεις» για να χτυπούν λαϊκά κινήματα;
Μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται ότι κοινή συνισταμένη όλων είναι η λυσσαλέα προσπάθεια να πετύχουν μ' ένα σμπάρο τρία τρυγόνια.
Και την οικονομική κρίση να πληρώσει η εργατική τάξη χωρίς να αντιδράσει ή ακόμα κι όταν αντιδράσει να βρει μπροστά της σκληρά μέτρα καταστολής.
Και να εκτονώνεται η όποια αντίδραση με ανώδυνους για την εξουσία των μονοπωλίων και το αστικό κράτος, τρόπους.
Και με αφορμή τα προβοκατόρικα χτυπήματα να πάρουν κατασταλτικά μέτρα ενάντια στο λαϊκό κίνημα, που είναι αυτό που πραγματικά φοβούνται. Γι' αυτό η μόνη απάντηση είναι αυτή που δίνει το οργανωμένο λαϊκό κίνημα μέσα από την πάλη του. Που μόνο με αυτήν μπορεί να ανατρέψει και την καταστολή του αστικού κράτους και των μηχανισμών του και ενέργειες που λειτουργούν προβοκατόρικα.
Οπως είχε επισημάνει η ΚΕ του ΚΚΕ στις 9 Δεκέμβρη σε ανακοίνωση με αφορμή τις κινητοποιήσεις για τη δολοφονία του 15χρονου, «είναι επιτακτική ανάγκη να μπουν στη δράση κι αυτοί που μέχρι σήμερα δεν είχαν αποφασίσει να κάνουν το βήμα ή είχαν παλιότερα αποστρατευτεί. Να πάρει την υπόθεση στα χέρια του το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, με αφετηρία τους χώρους εργασίας και κατοικίας, με συντονισμό κατά κλάδο, κατά δήμο, γειτονιά. Στις περιπτώσεις όπου οι εκλεγμένοι από τους εργαζόμενους ως εκπρόσωποί τους, δεν ανταποκρίνονται, ξεπουλούν τους αγώνες ή παρεμποδίζουν τις αγωνιστικές διεργασίες, να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την υπόθεση στα χέρια τους, με μαζικές διαδικασίες, συγκροτώντας επιτροπές αγώνα. Να συσπειρωθούν και να συντονίσουν τις δυνάμεις τους σε όλη τη χώρα, με οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά αιτήματα, κατά των νόμων καταστολής».


Κ. Π.


Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες