Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ο εγκλωβισμός, τα αδιέξοδα και η αμηχανία Καραμανλή

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 10, 2008 4:33 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ο εγκλωβισμός, τα αδιέξοδα και η αμηχανία Καραμανλή Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο εγκλωβισμός, τα αδιέξοδα και η αμηχανία Καραμανλή


Η εκλογική, μικροπολιτική σκέψη, και τα νωθρά πολιτικά μυαλά, μη μπορώντας να κατανοήσουν τα τεκταινόμενα, καταφεύγουν σε απλουστευτικές εξηγήσεις και ψυχαναλυτικές ερμηνείες του τύπου: Ο Καραμανλής είναι «ανίκανος», «χαμένος», βρίσκεται στα πρόθυρα «ψυχολογικού μπλακάουτ» και τα παρόμοια.


Τέτοιες ερμηνείες εμάς δεν μας ικανοποιούν.
Ακόμα και αν δεχτούμε ότι όλα τα παραπάνω ισχύουν, αυτά αποτελούν την «προσωπική» τζίφρα μιας πολιτικής πραγματικότητας. Οι «ανικανότητες» και τα «προσωπικά» αδιέξοδα ενός Πρωθυπουργού και γενικά ενός πολιτικού δεν είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, αλλά ΠΟΛΙΤΙΚΑ.
ΟΤΑΝ ένα καθεστώς και μια πολιτική είναι αδιέξοδη, αποτυπώνεται και σε «προσωπικά» αδιέξοδα. Ιδιαίτερα όταν είσαι στην ηγεσία της κυβερνητικής διαχείρισης του καθεστώτος.
Στη γενική αυτή θεώρηση, όλα τα καθεστωτικά κόμματα βρίσκονται σε αδιέξοδο, ακριβώς γιατί το καθεστώς που υπηρετούν βρίσκεται σε αδιέξοδο. Γι’ αυτό δεν έχουν να προτείνουν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ τίποτα διαφορετικό (πλην ΚΚΕ) από τη Ν.Δ. Μικροπολιτική δημαγωγία ασκούν και περιμένουν πότε θα γκρεμίσουν τον Καραμανλή οι «νταβατζήδες» (διεθνείς και εγχώριοι) και να ανέβουν αυτά στην κυβερνητική διαχείριση. Καμιά εναλλακτική πολιτική ΠΡΟΤΑΣΗ από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ΚΑΝΕΝΑ πολιτικό πρόγραμμα ζύμωσης και δράσης μέσα στη κοινωνία. Μόνο παρασιτική εκλογική δημαγωγία, αντιδεξιές ρητορείες απάτης και ολοκληρωτική πολιτική παραλυσία. ΜΙΑ και μόνο είναι η «πολιτική»: Αυτή του σκοταδισμού, των «σκανδάλων» και της παραπληροφόρησης των ΜΜΕ.

Από τη «φαιά Πανούκλα» της εξουσίας των ΜΜΕ περιμένουν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης την κυβερνητική τους άνοδο: Σήψη και παρακμή…


Τα αδιέξοδα, όμως του Καραμανλή δεν απορρέουν μόνο από τους γενικούς λόγους της γεροντικής κατάπτωσης του συστήματος, αλλά οξύνονται και από «ειδικούς» λόγους: από την οξύτατη ενδο-καθεστωτική σύγκρουση.

Το καθεστωτικό οικοδόμημα είναι διαιρεμένο. Στο εσωτερικό του καθεστώτος έχει αρχίσει ένα άγριος «εμφύλιος πόλεμος», αντανάκλαση του παγκόσμιου ενδοϊμπεριαλιστικού πολέμου.
Δεν θα αναλύσουμε το παγκόσμιο οικονομικό και πολιτικό πλαίσιο αυτού του πολέμου σε αυτό το κείμενο. Το έχουμε αναλύσει σε άλλα κείμενά μας. Θα συνοψίσουμε μόνο αυτά τα στοιχεία που αφορούν τον Καραμανλή.

ΠΡΩΤΟΝ. Ο Καραμανλής, ως εκφραστής ιμπεριαλιστικών μερίδων του ευρωπαϊκού και ελληνικού κεφαλαίου, στρέφεται προς Ρωσία και Κίνα. Αυτό είναι μια πολιτική που καθορίζεται από τα συμφέροντα αυτών των μερίδων του κεφαλαίου και όχι μια «προσωπική» ιδιοτροπία ή «παλικαριά» του Καραμανλή.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ. Αυτή η «στροφή» συγκρούεται με το οικονομικό και πολιτικό «στάτους-κβο» του ελληνικού καπιταλισμού: ένα οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο, μεταπρατικό στην πλειονότητά του και πλήρως υποταγμένο στους «νταβάδες» και κυρίως τους αμερικανούς «νταβάδες».

ΤΡΙΤΟΝ. Το κρατικό οικοδόμημα είναι, σχεδόν, ολοκληρωτικά υποταγμένο σε αυτούς τους «νταβάδες», Είναι το εργαλείο της «εκσυγχρονιστικής» αμερικανοδουλίας: το κράτος και παρακράτος των διεθνών ιμπεριαλιστικών μηχανισμών και υπηρεσιών…
Εδώ εντάσσονται και οι μηχανισμοί προπαγάνδας: Τα ΜΜΕ.


ΤΕΤΑΡΤΟΝ. Το ίδιο και τα κόμματα. Και αυτά αποτελούν εκλογικούς μηχανισμούς και εξαρτήματα αυτού του ηγεμονικού κατεστημένου. Και μέσα στη Ν.Δ. οι δυνάμεις αυτές είναι ισχυρότατες. Φυσικά και στα άλλα κόμματα υπάρχουν δυνάμεις των «νέων τάσεων» των ευρωπαίων, διορατικών ιμπεριαλιστών. Είναι ακόμα, όμως, ανίσχυρες ή ανεκδήλωτες…

Ο Καραμανλής, συνεπώς,
είναι μια καθεστωτική τάση που «συγκρούεται» μέσα στο ίδιο το καθεστώς με άλλες, παραδοσιακά κυρίαρχες τάσεις. Για να το απλοποιήσουμε παραστατικά: Ο Καραμανλής είναι το καθεστώς που συγκρούεται με τον εαυτό του. Είναι η κυβέρνηση του καθεστώτος που συγκρούεται με τους νόμους της «αδράνειας» και τα παγιωμένα συμφέροντα» του καθεστώτος.

Ο Καραμανλής γνωρίζει πολύ καλά ότι οι Αμερικανοί και οι εγχώριοι «νταβάδες» τού έχουν κηρύξει τον πόλεμο και θέλουν να τον γκρεμίσουν. ΟΛΟΙ το γνωρίζουν και όλοι συμμετέχουν σε αυτόν τον ενδοκαθεστωτικό πόλεμο.

Ο Καραμανλής, ωστόσο, σαν κυβέρνηση και καθαρόαιμος καθεστωτικός υπηρέτης δεν μπορεί να σκεφτεί έξω από τις λογικές των μηχανισμών. Σκέφτεται με καθεστωτική αρτηριοσκλήρωση. Δεν μπορεί καν να σκεφτεί με λαϊκούς όρους, με όρους κοινωνικής δυναμικής. Ο λαός και γενικά η κοινωνία είναι έξω από το οπτικό του πεδίο.

Και είναι ακριβώς αυτή η «δεξιά» του, καθαρόαιμη καθεστωτική του ύπαρξη, λογική και ψυχολογία, που τον εγκλωβίζουν και τον καθιστούν ανίκανο να καταφύγει στο λαό και την κοινωνία και να ζητήσει τη στήριξή τους.

Δεν μπορεί να το κάνει αυτό ούτε δημαγωγικά, όπως θα το έκανε ένας Ανδρέας Παπανδρέου. Δεν έχει καμιά «παιδεία» λαϊκών κινήσεων, καμιά «οικειότητα» με τα λαϊκά στρώματα. Αυτά τα αντίκριζε μέσα από την εκλογική λογική των κομματικών μηχανισμών και τα τρέμει περισσότερο και από την πτώση του.

Από αυτή την άποψη είναι ταξικά πιο έντιμος, από τους σοσιαλδημοκράτες λαϊκιστές που χειρίζονται με μεγάλη ευκολία τους εκλογικούς νόμους της εξαπάτησης και της χειραγώγησης των μαζών, κάνοντας το μαύρο «προοδευτικό» και «αριστερό» άσπρο…

Έτσι, ο μόνος δρόμος που του απομένει είναι ο δρόμος της λογικής των μηχανισμών, ο δρόμος του ολοκληρωτικού εγκλωβισμού, ο ουτοπικός δρόμος της «διαπραγμάτευσης» με τους αντιπάλους μηχανισμούς. Είναι ο δρόμος της ήττας και της πτώσης. Εκτός και αν ο ελληνικός λαός είναι πολύ πιο μπροστά από ό,τι το φανταζόμαστε…

_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Το μπλόκο της Καισαριανής
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 10, 2008 8:23 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η τελευταία σου πρόταση Παλαίμαχε, τί σημαίνει; Εννοείς, αν κατάλαβα σωστά, κάτι ανάλογο με το τελικό αποτέλεσμα που είχαν οι περσινές πυρκαγιές οι οποίες μάλλον συσπείρωσαν παρά ανέτρεψαν;
Επιστροφή στην κορυφή
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 10, 2008 8:57 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Γιώργος Παπανδρέου

Ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως και η Ντόρα είναι οι πιο μακάβριες γκριμάτσες της αμερικανοδουλείας: Είναι άμεσα υπαλληλικά εξαρτήματα των πλανητικών μηχανισμών των ΗΠΑ.
Ολόκληρος ο παρασιτικός γραφειοκρατικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ είναι οικοδομημένος πάνω στα παγιωμένα, ηγεμονικά συμφέροντα των «νταβάδων» και του οικονομικού παρασιτισμού. Συμφέροντα εξαρτημένα, σε γιγάντιο βαθμό, από τις πολυεθνικές του αυτοκρατορικού ιμπεριαλισμού.
Ο άκρατος «εκσυγχρονιστικός» νεοφιλελευθερισμός υπέταξε τα πάντα στις βουλές και επιλογές του αυτοκρατορικού ιμπεριαλισμού. Επί των ημερών του το κράτος αλώθηκε και υποτάχθηκε πλήρως στα αμερικανικά κέντρα εξουσίας και τις υπηρεσίες τους. Επί των ημερών του «στήθηκαν» οι μεγάλες παρακρατικές μήτρες των πλανητικών σπονσόρων, τύπου Σόρος: Οι Μ.Κ.Ο. αποτελούν έναν από τους άξονες αυτής της πλανητικής παρακρατικής οργάνωσης.
Το παλιό «δεξιό» παρακράτος μεταλλάχτηκε ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ. Τη θέση του πήρε ο πολυεθνικός, «εκσυγχρονιστικός», παρακρατικός Μινώταυρος: Το κράτος και το παρακράτος του «εκσυγχρονισμού».
Το ιδεολογικό τσιμέντο αυτού του νέου τέρατος το προμήθευσαν οι νέοι οργανικοί διανοούμενοι της ηττημένης και πλήρως ενσωματωμένης «αριστεράς»:Η κλασσική σοσιαλδημοκρατία, η μετανοημένοι κομμουνιστές, τύπου ΣΥΝ, και ο υπεραριστερός εξτρεμισμός.
Μπορεί, συνεπώς, να γίνει αντιληπτό, το γιατί ο παρασιτικός γραφειοκρατικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ αποτελεί ακατάλυτο στοιχείο αυτού του νέου παρακράτους: Ήταν αυτό το κόμμα που μεταλλάχτηκε και ζυμώθηκε μέσα από αυτή τη διαδικασία οικοδόμησης και εδραίωσης του «εκσυγχρονιστικού» κράτους και παρακράτους.
Ήταν αυτό το «σοσιαλδημοκρατικό» κόμμα και τα «αριστερά» ρετάλια του ΣΥΝ και των λοιπών που έφτιαξαν το νέο ιδεολογικό μπετόν αρμέ του πολυεθνικού (πολυπολιτισμικού) καθεστώτος.
Φυσικά μέσα στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν και αντίρροπες δυνάμεις…
Ο Γιώργος Παπανδρέου, βεβαίως, δεν είναι πολύ αρεστός από μερίδες των «νταβάδων». Η αμφισβήτησή του, ωστόσο, δεν απορρέει από την ισχυρή πολιτική του προσωπικότητα, αλλά το αντίθετο από τις ανεπάρκειες. Δεν είναι που φοβάται το νταβατζίδικο» παρακράτος μια πολιτική «ανταρσία» του Γ.Π., αλλά, απλώς, αμφισβητεί την ικανότητά του να αποτελέσει την ηγετική μορφή που χρειάζεται. Αυτοί είναι οι λόγοι που θα επιθυμούσαν οι «νταβάδες» να τον αντικαταστήσουν με κάποιον άλλο πιο ικανό.
Επειδή, ωστόσο, τα πράγματα είναι εξαιρετικά επείγοντα, ανέχονται το Γ.Π., για να αποδομήσουν το πολιτικό σκηνικό. Μετά θα δούνε…
Ο άγριος ενδοκαθεστωτικός πόλεμος, βάζει τόσο άμεσα την πτώση του Καραμανλή, που κινητοποιεί όλο το «εκσυγχρονιστικό» κράτος και παρακράτος: Το μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ, τις εσωτερικές δυνάμεις υπονόμευσης της Ν.Δ,, από κοινού με τις καθεστωτικές εφεδρείες (ΣΥΡΙΖΑ) τις «τσόντες» (ΛΑ.Ο.Σ), καθώς και όλους τους μηχανισμούς και τις υπηρεσίες προβοκάτσιας.
Ο μαέστρος αυτής της κινητοποίησης και της μετωπικής επίθεσης είναι τα ΜΜΕ.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, απλώς αναμένει παθητικά να πέσει η κυβερνητική διαχείριση στα χέρια του.
Το δώρο αυτό, βεβαίως, των «νταβάδων», αν τελικά δεν αποτραπεί, θα ανοίξει έναν νέο κύκλο εφιαλτικό για τα πολιτικά μας πράγματα και την ελληνική κοινωνία.
Η Ελλάδα θα γίνει επαρχία των ΗΠΑ

_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 10, 2008 9:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Προς "Το μπλόκο της Καισαριανής"

Εννοώ, ότι ο ελληνικός λαός, παρόλη την πλύση εγκεφάλου που του γίνεται, να αντιλαμβάνεται, λόγω των πλούσιων εμπεριών, πολύ περισσότερα απ' όσα μπορούμε εμείς να αντιληφθούμε για την...αντιληψή του.
Κάτι σχετικό με τους εμπρησμούς που αναφέρεις..
.
_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΓΙΑΝΝΗΣΜ



Ένταξη: 03 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 463

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 10, 2008 11:13 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Παλαίμαχε, το κείμενο σου στόχευσε στην καρδιά του ζητήματος. Συγχαρητήρια!
_________________
"Εάν δεν αφαιρέσεις από την αστική ηγεσία την υπεράσπιση του εθνισμού και την περάσεις στα χέρια της Αριστεράς, είσαι τελείως χαμένος σε οποιοδήποτε επαναστατικό σου παιχνίδι." Μιχάλης "Πάμπλο" Ράπτης.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΝΤΑΝΤΟΝ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 10, 2008 11:53 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΤΟ ¨ΒΗΜΑ¨ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος


ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...

ΟΠΩΣ ΤΟ 1897 - 1916 ΜΕ ΤΗΝ ¨ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ¨ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΚΡΗΤΗ

ΠΡΩΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΑΠΟ ¨ΚΟΙΝΕΣ ΕΥΡΩ-ΕΝΩΣΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ...

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ...



Πολλοί είναι αυτοί που αναγνωρίζουν στο παραδοσιακό συγκρότημα Λαμπράκη και τη Ναυαρχίδα του , ικανότητα σωστής εκπροσώπησης και μετάφρασης των γνωστών ντόπιων και ξένων κέντρων...

Σήμερα έριξε την παρακάτω προειδοποιητική βολή ( ΚΑΝΟΝΙΑ ).

Την αναδημοσιεύω , σε συνέχεια των σύντομων τοποθετήσεων μου , http://www.politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?t=16007 , http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?p=128160#128160 , όχι για να εκφοβίσω , αλλά για να προβληματίσω. Για να έχουμε όλοι στο μυαλό μας , όλες τις διαστάσεις και τις παραμέτρους.

Ο καθένας είναι υπεύθυνος άνθρωπος και ξέρει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του σε αυτή τη ζωή.

Το σωστό θα ήτανε να δημοσιεύσω , για να ¨χαίδέψω και εγώ τα αυτιά¨ , μόνο ένα στίχο ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ .

Αυτόν :


Έντιμε άνθρωπε κυρ-Παντελή
έχεις κατάστημα κάπου στη γη
πουλάς εμπόρευμα, βγάζεις λεφτά
πολλά λεφτά, πολλά λεφτά
Τις Κυριακές πρωί στην εκκλησιά
σταυροκοπιέσε στην Παναγιά

Έντιμε άνθρωπε κυρ-Παντελή
έχεις και σύζυγο, κόρη, παιδί
μοντέρνα έπιπλα, έγχρωμη TV,
τρως τροφή πνευματική.
Μακρυά από κόμματα μην βρεις μπελά,
"Πατρίς,θρησκεία και φαμελιά"

Έντιμε άνθρωπε κυρ-Παντελή
τι κι αν πεθαίνουνε πάνω στη γη
χιλιάδες άνθρωποι, χωρίς ψωμί,
μαύροι, λευκοί ή κίτρινοι.
Ο γιος σου μοναχά να 'ναι καλά
ν' αφήσεις τ' όνομα και τον παρά.

Έντιμε άνθρωπε κυρ-Παντελή
σκεύρωσες, σάπισες στο μαγαζί
τη νιότη ξόδεψες και την ορμή
για τη δραχμή, για το πετσί
δίπλα σου τ' όνειρο, η ζωή και το φως
μα εσύ στο κουφάρι σου κλεισμένος εντός.

Ξέρεις πως δώσανε κυρ-Παντελή
άλλοι τα νιάτα τους και τη ζωή
να γίνει τ' όνειρο φέτα ψωμί
να φας και ' συ κυρ-Παντελή;

Κι εσύ τι έδωσες κυρ-Παντελή;
πες μας τι έκανες σ' αυτή τη γη;
πες μας τι άφησες κληρονομιά
που να εμπνέει τη νέα γενιά

Έντιμε άνθρωπε κυρ-Παντελή
έντρομ, άβουλε συ φασουλή
βρώμισες τ' όνειρο και την ψυχή
άδειο πετσί χωρίς πνοή.

Έντιμοι άνθρωποι, νέα γενιά
θάψτε τους έντιμους μες στα σπαρτά
κι αυτούς που φτιάξανε τον Παντελή
σκουλήκι άχρηστο σ' αυτή τη γη.
Στίχοι/Μουσική/Πρώτη εκτέλεση: Πάνος Τζαβέλας

http://gortynios.blogspot.com/2008/12/blog-post_10.html

ΑΚΟΥΣΤΕ :

http://www.youtube.com/watch?v=mBhe3DUiMGk&eurl=http://gortynios.blogspot.com/2008/12/blog-post_10.html



Όμως η ιστορία δεν προχωρά μόνο σύμφωνα με τις αυτονόητες αλήθειες και τις υποκειμενικές μας επιθυμίες , ανατρέπετε και απο τους πραγματικούς συσχετισμούς όλων των δυνάμεων...




ΤΟ "ΒΗΜΑ" : ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ "ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...
( ίσως σκεφτούνε ορισμένοι : ¨επιτελούς¨ , τότε εφορμοστούν και όλες οι ¨Ευρωπαϊκές Οδηγίες¨ και αποκατασταθούν τα ¨ανθρώπινα δικαιώματα¨ ! , βλέπε ¨Δημητράς-Νταντόν¨ : http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?p=128322#128322 ).

Υ.Γ.
Τονίζω ιδιαίτερα , με μεγάλα γράμματα , το επίμαχο σημείο , που ήταν και αφορμή για το νέο μου ¨post¨.

----------------------------------------------------




Κρίσιμες οι επόμενες 36 ώρες
εκτόνωση ή ακραία αστυνομικά μέτρα


Η κυβέρνηση έτοιμη να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις και να άρει το άσυλο
Αθήνα - Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Ιδιαίτερα κρίσιμες για την διεθνή εικόνα της χώρας, αλλά και για το μέλλον της κυβέρνησης θα είναι οι επόμενες 36 ώρες, καθώς ο πρωθυπουργός προσπαθεί με καθυστέρηση τριών ημερών, να επιβάλλει από χθες το απόγευμα την τάξη.

Ο κ. Κ. Καραμανλής ζήτησε χθες από την Αστυνομία να εγκαταλείψει την αμυντική στάση και να προχωρήσει σε συλλήψεις, ενώ έχει ήδη αποφασίσει να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις από την Πέμπτη και μελετά το ενδεχόμενο άρσης του πανεπιστημιακού ασύλου, εφόσον μέχρι αύριο δεν έχει αποκλιμακωθεί η ένταση.

Αφού εξασφάλισε την δημόσια καταδίκη των κουκουλοφόρων από όλα τα κόμματα και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός υπέκυψε χθες στις πιέσεις κορυφαίων υπουργών του και άλλαξε την στρατηγική του, υιοθετώντας πιο επιθετική τακτική, αλλά και έκτακτα μέτρα τα οποία διέψευδε μέχρι προχθές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ταυτόχρονα όμως εισπράττει από χθες οξύτατη κριτική από το ΠαΣοΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ για την ανυπαρξία του κράτους, αλλά και από στελέχη της ΝΔ που τον επικρίνουν για τον νέο πλήγμα που δέχθηκε στην αξιοπιστία της η κυβέρνηση.

Στην χθεσινή συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, που συνεδρίασε για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες, αποφασίστηκε να κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Πέμπτη που ο πρωθυπουργός αναχωρεί για τις Βρυξέλλες, εφόσον μέχρι τότε δεν έχουν κοπάσει οι ταραχές.

Από χθες το μεσημέρι δόθηκε εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να συλλαμβάνουν όποιον προκαλεί βανδαλισμούς, ενώ για την προστασία της δημόσιας περιουσίας, αλλά και της δημόσιας ασφάλειας αποφασίστηκε να εφαρμοστεί το άρθρο 11 του Συντάγματος από την Πέμπτη, αν δεν έχουν σταματήσει μέχρι τότε οι ταραχές. Βάσει της διάταξης αυτής, απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις με απόφαση του αρχηγού της Αστυνομίας, σε περιοχές που έχει διαταραχθεί η κοινωνικοοικονομική ζωή.



Παράλληλα αποφασίστηκε να ζητηθεί η συνδρομή ευρωπαϊκών κρατών, εφόσον οι ταραχές επεκταθούν, με την αποστολή αστυνομικών δυνάμεων που ειδικεύονται στην αντιμετώπιση διαδηλώσεων (κυρίως από Γαλλία, και Βρετανία).

Την Πέμπτη επίσης θα αποφασιστεί αν η κυβέρνηση θα κάνει χρήση των διατάξεων του πρόσφατου νόμου της κυρίας Μαριέττας Γιαννάκου για την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου, αφού οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν εξακριβώσει ότι η πλειονότητα των μολότωφ που χρησιμοποιούν οι κουκουλοφόροι, παρασκευάζονται στα εργαστήρια πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν υπό την πίεση όλων σχεδόν των κορυφαίων υπουργών του, που ζήτησα από τον κ. Καραμανλής να εγκαταλείψει την αμυντική στρατηγική απέναντι στους κουκουλοφόρους και να δώσει εντολή στην Αστυνομία να παρέμβει δυναμικά και να προχωρήσει σε μαζικές συλλήψεις όσων συμμετέχουν σε βανδαλισμούς.

Αυτό οδήγησε στην απομόνωση του υπουργού Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλου, ο οποίος επέμενε σε μετριοπαθείς τακτικές. Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και οι κκ. Γ. Σουφλιάς, Ευ. Μεϊμαράκης και Γ. Αλογοσκούφης μετέφεραν στην κυβερνητική επιτροπή την αγανάκτηση που επικρατεί στους βουλευτές και στην κομματική βάση, τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να παραμένει άλλο θεατής στις καταστροφές και πως θα πρέπει να αντιδράσει αμέσως και να μην ανεχθεί άλλα επεισόδια.

Σήμερα εξάλλου, ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης θα ανακοινώσει μέτρα στήριξης των πολιτών και των επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές, μεταξύ των οποίων θα περιλαμβάνεται το «πάγωμα» των δανειακών τους υποχρεώσεων για το 2009, καταβολή χρηματικών αποζημιώσεων και επιδότηση των θέσεων εργασίας που χάθηκαν, στις επιχειρήσεις που καταστράφηκαν.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση υπαινίχθηκε χθες σαφώς πως τα επεισόδια υποκινούνται από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο (εννοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ) χωρίς όμως να τον κατονομάσει, αποφασίζοντας να κλιμακώσει την αντιπαράθεση μαζί του, εφόσον τα επεισόδια συνεχιστούν.
Τι προηγήθηκε

Ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης σε μια τελευταία του προσπάθεια να δημιουργήσει ένα διακομματικό μέτωπο απέναντι στους κουκουλοφόρους και μιας διακομματικής καταδίκης των βανδαλισμών.

Ο κ. Καραμανλής ενημέρωσε τους αρχηγούς των κομμάτων για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και για τις επιχειρησιακές δυνατότητες που διαθέτει το κράτος, ομολογώντας πως αυτές δεν επαρκούν για να αντιμετωπιστούν όλα τα μέτωπα των ταραχών.

Στην πρωτοβουλία του αυτή, ο κ. Καραμανλής εισέπραξε ομόθυμη καταδίκη των βιαιοτήτων και έκκληση του κ. Κάρολο Παπούλια για ειρηνικές διαδηλώσεις, αλλά και την δριμύτατη κριτική του ΠαΣοΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, των οποίων οι πολιτικοί αρχηγοί ζήτησαν την παραίτησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα ήταν ιδιαίτερα ψυχρό στις συναντήσεις με τους κ.κ. Γιώργο Παπανδρέου και Αλέκο Αλαβάνο, και θερμότερο με την κυρία Αλέκα Παπαρήγα και τον κ. Γιώργο Καρατζαφέρη. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. αποκάλυψε δημοσίως το σχέδιο του πρωθυπουργού, σημειώνοντας στις δηλώσεις του πως αν η ένταση δεν αποκλιμακωθεί, δεν υπάρχει άλλη λύση από την εφαρμογή του άρθρου 11 του Συντάγματος και την λήψη έκτακτων μέτρων.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=245912
---------------------------------------------------
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ :

http://www.politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?p=128329#128329

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=939159

Επιστροφή στην κορυφή
κονσερβοκούτι
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 11, 2008 2:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ


ΔΕΝ έχω διαβάσει ολόκληρο το παραπάνω κείμενο του ΝΕΟΤΑΞΙΤΗ Νταντόν με τον οχετό αντικομμουνιστικής προπαγάνδας που αμολά τακτικά στο "Ιndymedia".

Το σκεπτικό του είναι το εξής: Ο Λαμπράκης (Κεφάλαιο) για να είπε αυτά που είπε σημαίνει ότι δεν έίναι έτσι, οι καταστηματάρχες είναι κυρ-Παντελήδες που πρέπει να θαφτούν στα σκατά, οδεύουμε για ευρωπαϊκή χωροφυλακή με τις τσατσιές του Λαμπράκη κλπ. κλπ.


Εγώ θα πώ ότι πράγματι, ΓΙΑΤΙ ο ΛΑμπράκης ώρες-ώρες πετά κάτις σπόντες αλήθειας, όπως και πέρυσι που σε ένα πολύ ύποπτο ξεκομμένο αρθράκι μιλούσε ΑΝΟΙΚΤΑ για νεοταξίτικους εμπρησμούς, είναι ένα ερώτημα που δεν μπορώ να δώσω ξεκάθαρη απάντηση.

Μπορώ απλά να υποψιαστώ ότι σαν ηγετικός παράγοντας έχει συνεχή ανάγκη από τεκμήρια αθωότητας γι' αυτό και πότε πότε σκορπά και "απενοχοποιητικά" στοιχεία ώστε άμα γίνει καμιά στραβή να λέει "εγώ δεν είχα καμιά σχέση με το έγκλημα"... Ένας δεύτερος, ενδεχόμενος λόγος είναι πως ο Λαμπράκης είναι παραδοσιακό τζάκι κι όχι αεριτζής από αυτούς τους πεινάηδες που κατασεύασε ο Λαλιώτης. Σαν παραδοσιακό λοιπόν τζάκι ο Λαμπράκης, σαν ηγετικός παράγοντας πολλές δεκαετίες τώρα, τρέφει ίσως κι αυτός κάποιο φόβο κάθε φορά που οι ανεξέλεγκτες εξωτερικές επεμβάσεις είναι ωμές και αδίστακτες:

Μπροστά στην γενικότερη αναμπουμπούλα νοιώθει ο Λαμπράκης ότι κινδυνεύει και το τζάκι του... άλλη εξήγηση δεν έχω. Ίσως έχουν άλλοι σύντροφοι.


Το παραπάνω σχόλιο του ΝΤΑΝΤΟΝ κάποιος άλλος το κοτσάρισε εδώ μέσα γιατί ο συγκεκριμένος νεοταξίτης καλύπτει τις προπαγανδιστικές ανάγκες των αντικομμουνιστικών σκοπιμοτήτων του με το Ιντιμίντια.

Να τον καθυσηχάσει όμως κάποιος ότι ο Λαμπράκης, πέρα από τα απενοχοποιητικά στοιχεία που είπαμε πως έχει ανάγκη κατά καιρούς να διαρρέει είναι συνεπέστατος βιολιτζής του νεοταξικού τζερτζελέ και με τους πρετεντερίστικους Μπουραντάδες του δηλώνει ικανοποιητική υποταγή στην Πρεσβεία και το Άγαλμα της "Ελευθερίας". Μην ξεχνάμε ότι μόλις προχτές, ο Σταύρος Θεοδωράκης του είχε τον Στέφανο Μάνο καλεσμένο, έναν "αντιεξουσιαστή" και άλλες τέτοιες καθεστωτικές γραφικότητες.


Όμως για την τσάμπα μαγκιά-κλανιά κάποιων που ανακαλύψανε τώρα τον κυρ-Παντελή και τον Πάνο Τζαβέλλα:

Οι μικροαστούληδες καταστηματάρχες, κύριοι "αντί" του πρωκτού, υπάρχει και μιά πιθανότητα να πάνε στην λαϊκή να πάρουν κανένα κιλό ντομάτα ή να πάνε σε κανέναν μπαρμπέρη για κανένα κούρεμα.

Υπάρχει λοιπόν η πιθανότητα, κύριοι "αντί" του πρωκτού, να αφήσουν αυτοί οι "μικροαστούληδες" κάποιο φράγκο να κυλίσει στην αγορά και να ανασάνει ο μικρός και ο μεσαίος και να μην έχουμε κοινωνική διαστρωμάτωση εποχής μεσοπολέμου και οικονομίας Χίτλερ - Μουσσολίνι.


ΤΟ CARREFOUR, το ATTICA, το THE MALL, το PUBLIC, το ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ, το ΜΑΚΡΟ, το LIDL και τόσες και τόσες άλλες πολυεθνικές και βαρβάτοι "μη μικροαστούληδες" αιματοπίνηδες, ποιά ΔΡΑΧΜΗ ρέ από τα Κεφάλαιά τους ΔΡΑΧΜΗ ενισχύει την εσωτερική αγορά, βρε "αντί" του πρωκτού;;; Ο γνωστός δωσιλογισμός έχασε πλέον κάθε έννοια από την αλητεία σας...
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες