Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Γεώργιος Παπανδρέου:Οι σοφιστείες του τίποτα

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3058

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 24, 2008 1:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: Γεώργιος Παπανδρέου:Οι σοφιστείες του τίποτα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Γεώργιος Παπανδρέου:
Οι σοφιστείες του τίποταΌταν κάποιος δεν έχει να προτείνει τίποτε και αποφεύγει να πάρει καθαρή θέση πάνω στα ιστορικά αιτήματα της εποχής μας, αλλά και στα συγκεκριμένα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, καταναλώνει κοινότυπες αοριστίες και σοφιστείες.

Όταν ένας αρχηγός κόμματος, που διεκδικεί την κυβερνητική εξουσία, ασκείται σε τέτοιου είδος γυμναστική σοφισμάτων δεν ομολογεί, απλώς, ότι δεν έχει πολιτική πρόταση, αλλά ταυτόχρονα ομολογεί και τη θεωρητική και πολιτική του ένδεια.
Ο Γεώργιος Παπανδρέου, μιλώντας σε διεθνή διάσκεψη της ΓΣΕΕ, ομολόγησε ανοικτά, ότι όλα τα περιμένει από τα διεθνή διευθυντήρια της εξουσίας. Ομολόγησε ανοικτά, ότι δεν έχει λύσεις, αλλά θα υπηρετήσει χωρίς τριβές τις παγκόσμιες λύσεις: τις λύσεις που θα επιβληθούν από τους παγκοσμιοποιητές, την πλανητική εξουσία.
Ο Γ. Παπανδρέου τα «ομολόγησε» όλα αυτά, μέσω των κοινότοπων, «σοσιαλδημοκρατικών» σοφισμάτων. Τα σοφίσματα έχουν τη «χρήσιμη» ιδιότητα να σε εμφανίζουν «αριστερό» χωρίς να λες τίποτα, δηλαδή τη «χρήσιμη» ιδιότητα να εξαπατάς με γενικόλογες αοριστίες.
Ας δούμε τις γνωστές σοσιαλδημοκρατικές σοφιστείες:
α). «Η παγκοσμιοποίηση πρέπει να είναι από τους ανθρώπους για τους ανθρώπους».
Θέση καθαρή υπέρ της παγκοσμιοποίησης. Σόφισμα απάτης, που αποκρύπτει το ουσιώδες: Ότι η παγκοσμιοποίηση είναι ο σημερινός βάρβαρος καπιταλισμός, δηλαδή η «ενότητα» των αρπακτικών του κεφαλαίου. Δεν είναι, ούτε μπορεί να γίνει «από τους ανθρώπους για τους ανθρώπους». Είναι και θα παραμείνει η παγκοσμιοποίηση των μηχανισμών του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου εναντίον των ανθρώπων και των κοινωνιών.
«Οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη» μέσα στον καπιταλισμό είναι η γνωστή σοσιαλδημοκρατική απάτη.

β). «Τα προβλήματα είναι διεθνή και χρειάζονται διεθνείς λύσεις».
Άλλο σοσιαλδημοκρατικό σόφισμα πολλαπλής απάτης.
Πρώτη απάτη: Μια κοινότυπη αφαίρεση που ταυτίζει το διεθνικό χαρακτήρα των προβλημάτων με τη στρατηγική της σοσιαλιστικής λύσης: Το διεθνικό χαρακτήρα της ανατροπής του καπιταλισμού.
Δεύτερη απάτη: Αφαίρεση που ισοπεδώνει τις εθνικές ιδιομορφίες των «διεθνών προβλημάτων», δηλαδή εξαφανίζει κάθε εθνικό αίτημα και αγώνα σε εθνικό επίπεδο. Έτσι, μια και γίνεται η αποδοχή της παγκοσμιοποίησης, τα προβλήματα όλου του κόσμου ανατίθενται στα καπιταλιστικά πλανητικά κέντρα εξουσίας!!!
Τρίτη απάτη: Ισοπεδώνεται και η διαλεκτική του σοσιαλισμού. Δηλαδή η ενότητα του «εθνικού» με το «διεθνικό». Γιατί μπορεί στρατηγικά τα προβλήματα να είναι παγκόσμια, αλλά οι αγώνες εναντίον του καπιταλισμού ξεκινούνε από το «συγκεκριμένο», το «εθνικό» δηλαδή, και συνδέονται διαλεκτικά με το παγκόσμιο. Δεν μπορεί να υπάρξει αγώνας, ιδιαίτερα σοσιαλιστικός, που να μην ξεκινάει από τις εθνικές ιδιομορφίες και τις ιστορικές κατακτήσεις των λαών. Το κύτταρο των αγώνων (πολιτικό και οργανωτικό) είναι ΕΝΤΟΣ του έθνους-κράτους. Και δεν μπορεί να υπάρξει διεθνής διεύθυνση αγώνων, χωρίς «οργανώσεις βάσης»: Σε εθνικό επίπεδο, δηλαδή.

Φυσικά, ο Γ. Παπανδρέου είναι παντελώς ξένος προς τη διαλεκτική των αγώνων. Αντίθετα, η φιλοσοφία του, είναι αυτή της κατάργησης κάθε αγώνα και της ανάθεσης των λύσεων και των εθνικών προβλημάτων στους διεθνείς μηχανισμούς του κεφαλαίου: στην αυτοκρατορία των ΗΠΑ.
Το πόσο τυφλά προσηλωμένος και δουλικά υποταγμένος στα διεθνή αυτοκρατορικά κέντρα είναι ο Γ.Π. αποδεικνύεται και από τις «απόψεις» του για το μεταναστευτικό. Θα «λύσει το ζήτημα», μας είπε, «σε συνεργασία με τι Μ.Κ.Ο.»!!!
Δεν θα ρωτήσει τον ελληνικό λαό και την εργατική τάξη, αλλά τις Μ.Κ.Ο.!!! Τις επιδοτούμενες «εστίες» της αυτοκρατορίας και των διάφορων Σόρος. Και οι «θέσεις» αυτών δωσιλογικών ιερατείων είναι γνωστές. Είναι οι θέσεις των Βαλλιανάτων και των Παρατηρητηρίων: Υποταγή της Ελλάδας και του λαού της στους ξένους και κατασκευή μειονοτήτων.
Εδώ πλέον ο Γ.Π. ομολογεί ανενδοίαστα ότι είναι «γρανάζι» του αμερικανισμού, υπάλληλος των διεθνών κέντρων εξουσίας: Δωσίλογος με πατέντα…

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Χρήστος Κ.Ένταξη: 13 Νοέ 2008
Δημοσιεύσεις: 13

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 24, 2008 6:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το τρομακτικό είναι πως τόσος κόσμος τον υποστηρίζει...
_________________
Χωρίς την Ορθοδοξία καμία επανάσταση δε πρόκειται να σταθεί...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης


ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 24, 2008 7:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Θα εκλεγεί δημοκρατικά και θα διαλύσει τη χώρα με τη συναίνεση του λαού.
Τουλάχιστον στη Σοβιετική Ενωση ο Γκορμπατσώφ τοποθετηθηκε από το κόμμα χωρίς να ρωτήσουν κανένα.
Εδώ θα εκλεγεί από το λαό που ξέρει πολύ καλά τι είναι και τι θέλει,δεν το έκρυψε ποτέ ,ο οποίος δεν θα αντιδράσει καθόλου σε όσα "αντιρατσιστικά" θα κάνει πλην ορισμένων ακροδεξιών.Θα είναι όμως και μια ευκαιρία για να καταλάβουν μερικοί ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει εθνική συνείδηση και να αναθεωρήσουν πολλά.
Επιστροφή στην κορυφή
ΓΙΑΝΝΗΣΜΈνταξη: 03 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 463

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Νοέ 25, 2008 1:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Στην περίπτωση του Γιωργάκη βλέπουμε σαφέστατα πώς ένας πολιτικός περιορισμένων δυνατοτήτων, με την βοήθεια των δημοσκόπων, των βαρώνων των ΜΜΕ, αλλά και του ξένου παράγοντα, θα ανέλθει στην εξουσία, για να αποκαθάρει τα σκάνδαλα της απερχόμενης κυβέρνησης. Αδιάφορο αν και ο ίδιος επί 20 έτη ήταν μέλος διεφθαρμένων κυβερνητικών σχημάτων.

Όταν το σύστημα επιθυμεί ο εκλεκτός του να κυβερνήσει τότε θα κυβερνήσει.

Δυστυχώς, ζούμε σε μια μπανανία. Είμαστε αποικεία. Γι' αυτό ο λαός μας πρέπει να κάνει πρώτα και κύρια απελευθερωτικό αγώνα. Μου φαίνεται ότι η επανάσταση του 1821 δεν ολοκληρώθηκε ακόμη...

_________________
"Εάν δεν αφαιρέσεις από την αστική ηγεσία την υπεράσπιση του εθνισμού και την περάσεις στα χέρια της Αριστεράς, είσαι τελείως χαμένος σε οποιοδήποτε επαναστατικό σου παιχνίδι." Μιχάλης "Πάμπλο" Ράπτης.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες