Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ρε συ Καρατζαφέρη τι είναι αυτά που έλεγες;

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Καχύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Νοέ 13, 2008 7:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ρε συ Καρατζαφέρη τι είναι αυτά που έλεγες; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΑΚΟΥΣΤΕ, για να μείνετε άφωνοι,
ΕΔΩ:

http://troktiko.blogspot.com/2008/11/blog-post_6435.html


Ρε συ Καρατζαφέρη τι είναι αυτά που έλεγες;
Μένουμε άφωνοι με αυτά που έλεγε ο Γιώργος Καρατζαφέρης!!!



ΣΧΟΛΙΟ δικό μας:
Εμείς φυσικά δεν μένουμε άφωνοι.
Τα γράφουμε σε κάθε τεύχος του ΡΕΣΑΛΤΟ!
Βρισκόμαστε μπροστά στο μεγαλύτερο ΠΟΛΙΤΙΚΟ απατεώνα
της ελληνικής ιστορίας και της ιστορικής ανοησίας…

Επιστροφή στην κορυφή
Χρήστος Κ.



Ένταξη: 13 Νοέ 2008
Δημοσιεύσεις: 13

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Νοέ 13, 2008 8:02 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ναι αλλά για ποιό λόγο μένετε άφωνοι ακριβώς;

Εγώ είδα ένα βίντεο προπαγάνδα εναντίον του Καρατζαφέρη. Παίρνει ένα κομμάτι απο ομιλία του και απλά χρησιμοποιεί ελλεϊνά εφέ για να τον γελοιοποιήσει. Αυτή είναι κριτική τύπου Λαζόπουλου και Θέμου.

Απο ό,τι κατάλαβα απο το απόσπασμα αυτό ο Καρατζαφέρης εξηγεί πως σκοπός του είναι να εκπροσωπήσει τις λεγόμενες δεξιές κοινωνικές ομάδες. Ανάμεσα σε αυτές και οι χουντικοί/φιλοβασιλικοί. Που είναι το πρόβλημα με αυτό;

Στη Δημοκρατία κάθε κοινωνική ομάδα έχει το δικαίωμα να διεκδικεί την εκπροσώπησή της στην εξουσία. Δημοκρατία δε σημαίνει πως μόνο οι δίκαιοι και οι ικανοί έχουν δικαίωμα να μιλάνε. Στη Δημοκρατία ακόμα και οι βλάκες θα μπορούσαν να κάνουν κόμμα "Ελλήνων Κρετίνων" και αν αποκτούσαν αρκετή υποστήριξη να μπουν στο κοινοβούλιο. Στη Δημοκρατία υπάρχει το κριτήριο της πλειοψηφίας, όχι της δικαιοσύνης ή της ικανότητας.

Εφόσον υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι με ακροδεξιές αντιλήψεις, καλά κάνει και ο Καρατζαφέρης και ζητά τη ψήφο τους. Δε καταλαβαίνω το πρόβλημα ποιό είναι; Δεν είναι δημοκρατικό να υπάρχει το ΛΑΟΣ; Ούτε να μιλά ο Καρατζαφέρης; Ε, τότε να του αφαιρέσουμε το δικαίωμα να μιλά για να εξυγιάνουμε τη Δημοκρατία μας...

Παρόλα αυτά αν κάποιος θέλει ας κάνει το κόπο να μου εξηγήσει γιατί αυτά που λέει στο βίντεο είναι τόσο μα τόσο τρομερά.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Νοέ 13, 2008 9:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το πρόβλημα είναι ακριβώς, αυτό που δεν θέλεις να καταλάβεις: Να εκπροσωπήσει αυτούς που λες και τα επιχειρήματα που θέτει για αυτήν την εκπροσώπη:Να τους τάξουμε κάποιες θέσεις!!!!
Το χειρόερο, όμως, δεν είναι αυτός ο ελεεινός πολιτηκαντισμός. Είναι το πώς εμφανίζεται κατά καιρούς αυτός ο χαμαιλέων.
Ας βγει ανοικτά και να πεί ότι εγώ θέλω να εκπροσωπήσω αυτά τα "δεξιά" ...ρεύματα!!!
Σήμερα βγαίνει με πολλές φορεσιές, ακόμα και ...αριστερές.
Φίλε μου, εσύ δεν το καταλαβαίνεις, αλλά είναι πολύ καταληπτό στο 95%, τουλάχιστον, του ελληνικού λαού.
Αυτά αρκούν.
Τα έχουμε αναλύσει διεξοδικότατα.
Εσείς σήμερα αυτοεξευτελίζεστε με τα ελεεινά του Άδωνι και της ...συζύγου και δεν το καταλαβένετε.
Θα καταλάβετε τα καραγκιοζιλίκια του Αρχηγού...

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΣ



Ένταξη: 13 Νοέ 2008
Δημοσιεύσεις: 75

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 14, 2008 4:23 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΡΥΒΩ ΟΤΙ ΜΕ ΞΕΓΕΛΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑ. ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ. ΠΗΡΑ 4 ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΕΙ. 4 ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΙ 4 ΤΟΝ ΒΟΡΙΔΗ. ΚΑΙ ΑΠΟ 1 2 ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΟΧΙ.
ΤΟ ΛΑ.Ο.Σ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕ ΛΑ.Σ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΚΑΙ Ο ΒΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΟΣΟ ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝ-ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΙΝΑΙ.
ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΟΥΚ ΑΝΔΡΟΣ ΣΟΦΟΥ...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 15, 2008 12:05 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ.: Παίζουν επάνω σε δύο διαφορετικούς κόσμους



Οι ιδεολογικές μας καταβολές και η ιστορική μας διαμόρφωση μας έχουν ωθήσει να ασκήσουμε την πιο σκληρή κριτική στη μεταλλαγμένη «αριστερά». Και δικαιολογημένα. Είναι η «εστία» της τραγωδίας του σοσιαλιστικού κινήματος και το «όχημα» της πλανητικής, ιμπεριαλιστικής ισοπέδωσης: Το τεκμήριο, το «άλλοθι», αλλά και ο ιδεολογικός ροπαλοφόρος της Νέας Τάξης…
Αλλά, αυτό, δεν πρέπει να μας οδηγεί στην ισοπέδωση. Δεν πρέπει να πετάμε έξω από τη σκάφη μαζί με τις σαπουνάδες και το παιδί: Τον κόσμο που είναι εγκλωβισμένος σε αυτή την «αριστερά», καθώς και τις υγιείς δυνάμεις της που δρουν, με αυταπάτες, στο εσωτερικό της.
Οι αγωνιστικές παραδόσεις του λαϊκού κινήματος, παραδόσεις και σύμβολα που σφετερίζονται οι ηγεσίες αυτής της καθεστωτικής «αριστεράς», έχουν εγκλωβίσει ένα πλήθος αγωνιστών, εργατικά και λαϊκά στοιχεία υγιή. Και είναι υγιή, διότι πιστεύουν στους λαϊκούς αγώνες και έχουν την ικανότητα και τις ιστορικές εμπειρίες να συνειδητοποιούνται μέσα από τους αγώνες.
Όσο, συνεπώς, και αν οι ηγεσίες αυτών των «αριστερών» σχημάτων κάνουν τα πάντα για να εκφυλίσουν τον κόσμο που είναι εγκλωβισμένος, δεν μπορούν να τον ισοπεδώσουν ολοκληρωτικά, ακριβώς γιατί αυτός ο κόσμος, μαθαίνει και διδάσκεται από την πράξη, δηλαδή από την αντικειμενικότητα των κινημάτων και έχει μια κάποια επαφή με την αριστερή σκέψη και παράδοση.
Πιο απλά: Η ίδια η πραγματικότητα του καπιταλισμού ωθεί τις λαϊκές μάζες, αναπόφευκτα σε κίνηση. Αυτή η λαϊκή κίνηση διευρύνει το χάσμα ανάμεσα σε αυτά που λένε και πράττουν οι καθεστωτικές «αριστερές» ηγεσίες ΜΕ τις λαϊκές μάζες. Ο κόσμος της αριστεράς, ο εγκλωβισμένος αυτός κόσμος, είναι οικείος με τη λαϊκή κίνηση, συμμετέχει σε αυτή και διδάσκεται από αυτή. Συνεπώς είναι ένα «πολιτικό υλικό» που διαπλάθεται μέσα στην πράξη και συνειδητοποιείται μέσα από αυτή.
ΣΗΜΕΡΑ, που οι αντικειμενικές αγωνιστικές διεργασίες αυξάνουν και τα «λαϊκά αισθήματα» πυροδοτούνται (κοινωνικά και πατριωτικά αισθήματα), ο κόσμος που ακολουθεί αυτή την «αριστερά» μοιραία θα έρθει σε σύγκρουση με τις ηγεσίες του, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει, ιδιαίτερα σε κοινωνικές ή εθνικές εκρήξεις την προδοσία και τη μετάλλαξη των ηγεσιών της.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, π.χ., μπορεί σήμερα να είναι σε επίπεδο ιδεολογίας, καθεστωτικά κυρίαρχος, αλλά η δύναμή του είναι πολύ εύθραυστη. Οι ιδέες του και η πολιτική του πρακτική συγκρούονται ασυμφιλίωτα με τις λαϊκές διαθέσεις και τα αισθήματα της κοινωνίας: Κοινωνικά και εθνικά.
Γι’ αυτό και μέσα ακόμα σε αυτό το νεφέλωμα υπάρχουν δυνάμεις με πολύ διαφορετικές αντιλήψεις από αυτές της ηγεσίας.
Από αυτή την άποψη η προβοκατόρικη αυτή αιχμή του καθεστώτος είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνη από την άλλη προβοκατόρικη αιχμή: Τον ΛΑ.Ο.Σ
Οι αντικειμενικές εξελίξεις που συσσωρεύουν αποθέματα εύφλεκτων υλικών (κοινωνικών και εθνικών) καθιστούν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δραματικά αδύνατη, ακριβώς γιατί τα ίδια τα γεγονότα θα την εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Αντίθετα, τα ίδια αυτά εκρηκτικά γεγονότα θα αφυπνίζουν και θα απεγκλωβίζουν δυνάμεις από εκεί, ακριβώς γιατί είναι δυνάμεις που θέλουν να συμμετέχουν στα γεγονότα και να σκέφτονται.
Αυτό το «προνόμιο» δεν υπάρχει στον ΛΑ.Ο.Σ.
Οι κύριοι παράγοντες που καθιστούν τον ΛΑ.Ο.Σ σαν την πλέον αποτρόπαια, προβοκατόρικη και πιο επικίνδυνη αιχμή του καθεστώτος είναι:
α). Καπηλεύεται τα εθνικά αισθήματα, τα ακρωτηριάζει, τα χειραγωγεί και τα καναλιζάρει στα ασφυκτικά και αντιδραστικά πλαίσια του ισχυρού καπιταλιστικού κράτους. Ο ΛΑ.Ο.Σ αποτελεί μια ασφαλιστική δικλείδα για το πλανητικό, ιμπεριαλιστικό σύστημα, μετατρέποντας τον υγιή πατριωτισμό σε κρατικό, καπιταλιστικό θεσμό και όχι σε δύναμη ανατροπής του κατεστημένου. Είναι η τυχοδιωκτική, ακροδεξιά δημαγωγία και καπηλεία του πατριωτισμού.
Και αυτό στη σημερινή περίοδο της έκρηξης των πατριωτικών λαϊκών αισθημάτων είναι επικίνδυνο: ΟΧΙ για «ακροδεξιές» και φασιστικές δικτατορίες (δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος, ακριβώς γιατί ζούμε τον πλανητικό ολοκληρωτισμό των υπερεθνικών), αλλά στη νόθευση, εκτόνωση και καθεστωτικό καναλιζάρισμα των πατριωτικών αισθημάτων μιας μερίδας του ελληνικού λαού.
β). Ο ΛΑΟΣ, αποτελεί ένα πολιτικό κατακάθι, με αγύρτες και τυχοδιώκτες, με αριβίστες πολιτικάντηδες και χαμαιλέοντες. Είναι ένας χώρος που εκκολάπτει και οργανώνει την ιστορική ακροδεξιά τρομοκρατία και τα νέα τάγματα εφόδου του συστήματος, πατώντας πάνω στην κοινωνική και πολιτική αθλιότητα.
γ). Ο κόσμος που ακολουθεί τον ΛΑ.Ο.Σ είναι ένας κόσμος αλλεργικός σε κάθε μαζική λαϊκή κίνηση: Δεν περιφρονεί, απλώς, κάθε λαϊκή κινητοποίηση, αλλά στέκεται με υστερικό φανατισμό απέναντι σε κάθε τέτοια λαϊκή κίνηση και εργατική διεκδίκηση. Δεν έχει, συνεπώς, καμιά δυνατότητα να συνειδητοποιηθεί πολιτικά και να αφυπνιστεί. Μόνο μέσα στην μαζική λαϊκή πράξη μαθαίνεις να σκέφτεσαι αγωνιστικά και αποκτάς συνείδηση των πραγμάτων.
Ο Κόσμος του ΛΑ.Ο.Σ πιστεύει σε Μεσσίες και διαμορφώνεται έτσι, ώστε αυτά που κυριαρχούν στη σκέψη και δράση να είναι:Το σκουριασμένο, το αργοκίνητο, το φανατισμένο, το στενόμυαλο. Ο σκληροτράχηλος και άμυαλος μικροαστικός φανατισμός…
Ο ΛΑ.Ο.Σ., σαν πολιτικό κατακάθι συγκροτεί και οργανώνει την κοινωνική αθλιότητα με τους όρους του κατακαθιού…
Να, γιατί, σήμερα, ο ΛΑ.Ο.Σ. αποτελεί την πλέον επικίνδυνη, προβοκατόρικη «τσόντα» των «νταβάδων»: των διεθνών και των εγχώριων…

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 16, 2008 10:35 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η έννοια λαός δεν περιλαμβάνει σήμερα μόνο τους Ελληνες αλλά και τους μετανάστες.
Πολύ εύκολα λοιπόν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και των διαφόρων αντιρατσιστιστικων οργανωσεων που επηρεάζει μπορεί να στρέφει την προδιάθεση για λαική δράση του κόσμου του στην αντιμετωπιση των προβλημάτων των μεταναστών που είναι μεγαλύτερα και αυτό κάνει.Επίσης οι μετανάστες είναι πρακτικά απεριοριστοι.Ούτε ταυτίζονται σήμερα τα κοινωνικά με τα εθνικά προβλήματα.Ο Πακιστανός έχει κοινωνικό πρόβλημα αλλά όχι εθνικό-ελληνικό εθνικό δηλαδή.
Η μετανάστευση μπορεί να εμποδιστεί μόνο από ενα ισχυρό κράτος,καπιταλιστικό ή όχι και όχι από το λαό.
Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μια χαρά όσο προβάλλει τα βάσανα των μεταναστών και ζητεί δράση για τη βοηθεια τους.
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 16, 2008 11:59 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αυτό σίγουρα θα κάνει, αλλά εδώ ακριβώς βρσίσκεται και η πηγή της αδυναμίας της.
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ, θα ξεσπάσουν λαϊκοί αγώνες και όταν λεμε "λαϊκοί αγώνες" εννοούμε τους Έλληνες εργαζόμενους και τα ελληνικά λαϊκά στρώματα.
Οι αλλοδαποί δεν έχουν καμία "παιδεία" και παράδοση αγώνων, ούτε "ψυχολογία" αγώνων. Κάποιοι φυσικά θα ακολουθήσουν πίσω από τον ελληνικό λαό.

ΟΙ συνθήκες είναι τέτοιες που θα επέλθουν κοινωνικές εκρήξεις. Συνδυάζεται μια εκρηκτική κατάσταση εντικειμενικών συνθηκών: οικονομικοί όροι, εθνικοί όροι, κοινωνικοί όροι, πολιτικοί όροι. Δηλαδή φτώχεια, εθνικές απειλές,ανεργία, εγκληματικότητα, γκέτο, μαφίες σήψη και πολλά άλλα...
Αυτά τον ελληνικό λαό θα ξεσηκώσουν!!!
Σε αυτές τις αναστατώσεις και θύελλες ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί καταλυτικές ρωγμές. Θα μιλάει π.χ. υπέρ των αλλοδαπών και στο δρόμο θα υπάρχει ο κόσμος που θα θέτει και ζητήματα για τους αλλοδαπούς.
ΓΙΑΤΙ αυτά τα ζητήματα της άλωσής μας από τους αλλοδαπούς θα ΤΕΘΟΥΝ ανεξάρτητα από το τι θα λένε τα κόμματα.
Εδώ, λοιπόν, βρίσκεται η μεγάλη αντίφαση ΟΧΙ μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΚΚΕ...
Μετά, ας μην υποτιμούμε εκρήξεις εθνικές που θα έλθουν. Άλλο μεγάλο "αγκάθι" για τα κόμματα αυτά.
Αυτά περιληπτικά...

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες