Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ο νέος Μεσαίωνας

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Νοέ 13, 2008 9:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ο νέος Μεσαίωνας Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο νέος Μεσαίωνας
και
η βαρβαρότητα των αλλοδαπών συμμοριών


Όλοι ασχολούνται με το πώς θα διασφαλιστεί το καθεστώς των τραπεζιτικών ληστειών!!! Ή με τα «βαταοπαίδια», τους Τατούληδες και άλλα τέτοια …σοβαρά!!!
Ο πολιτικός κόσμος και τα ιδεολογικά τους φερέφωνα σέρνονται μέσα σε ένα φαύλο κύκλο εσωτερικής καταναλωτικής απάτης και στους χορευτικούς ρυθμούς που έχουν επιβάλλει οι «Νταβάδες» και κυρίως οι Αμερικανοί «νταβάδες» που για… το καλό μας, θέλουν να μας αλλάξουν τα φώτα, τα κόμματα και τις κυβερνήσεις!!!!!!!!
Δεν μένει χρόνος σ' αυτόν τον «ωραίο» κόσμο των απολογητών και φερέφωνων της ληστείας και της απάτης να ασχοληθεί με τίποτε άλλο…
Αλλά ούτε στην «αριστερά» των καθεστωτικών οικοτροφείων και ιερατείων μένει χρόνος να ασχοληθεί με τα μεγάλα εγκλήματα και τη βαρβαρότητας του αδηφάγου καπιταλιστικού τέρατος. Αυτά θεωρούνται παρωχημένα και «συντηρητικά» πράγματα, «εθνικιστικά» ολισθήματα, αν όχι και τίποτα χειρότερο.

Έτσι κανείς δεν μιλάει για τη σύγχρονη νεοταξική δουλεία που προωθείται και επιβάλλεται από τα υπερεθνικά μονοπώλια.
Κανείς δεν αγγίζει το θεμελιώδες ζήτημα της εποχής μας: Ότι σήμερα μας ξαναγυρίζουν σε εποχές φεουδαρχικής και δουλοκτητικής βαρβαρότητας.
Κανείς δεν φωτογραφίζει το σύγχρονο εφιάλτη και την κτηνωδία του πλανητικού καπιταλισμού, Ενός καπιταλισμού που δεν νοιάζεται πλέον ούτε για την αναπαραγωγή της εργατικής δύναμης, δίδοντας ένα ελάχιστο, έστω, μέρος από την υπεραξία που κλέβει από τους εργάτες.
Είναι τέτοιες οι στρατιές των εξαθλιωμένων που έχει δημιουργήσει ο παγκόσμιος καπιταλισμός, που, παρέχοντας μόνο ένα ξεροκόμματο, τους ξεζουμίζει και όσο ζήσουν. Υπάρχουν άπειροι αντικαταστάτες για ξεκλήρισμα: Πνευματικό, ψυχικό και βιολογικό.

Δύο είναι οι στρατηγικές του πολυεθνικού κεφαλαίου γιΆ την κατασκευή και εξόντωση των νέων δούλων.
α). Η εξαγωγή κεφαλαίων και επιχειρήσεων σε χώρες, όπως η Ινδία, που τα εκατομμύρια των εξαθλιωμένων δουλεύουν μόνο για να ζήσουν. Φρικώδη υπερεκμετάλλευση και των παιδιών, δηλαδή αυτά δεν θα προλάβουν ούτε να μεγαλώσουν: Αποτροπιασμός!!!
β). Εισαγωγή εξαθλιωμένων, αλλοδαπών δούλων σε χώρες με εργατικές κατακτήσεις για την ισοπέδωση όλων των κεκτημένων και τη μετατροπή και των εγχώριων εργατών σε εξαθλιωμένους δούλους.
Η μαζική εισβολή αλλοδαπών δούλων ΕΞΙΣΩΝΕΙ τα μεροκάματα προς τα κάτω: στον παρανομαστή των εξαθλιωμένων εισαγόμενων, αυτό του απλού ξεροκόμματου για λίγα χρόνια ζωής.
Εκτός αυτής της κτηνωδίας, με την εισαγωγή των εξαθλιωμένων, όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, αντικαθίστανται όλα τα πρωτοπόρα και αγωνιστικά στοιχεία της εργατικής τάξης, γεγονός που ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ κάθε βάση για αγώνες.
Αυτό είναι ιδιαίτερα αισθητό στην Ελλάδα. Θέλουν να τη μετατρέψουν σε τριτοκοσμική χώρα, σε Ινδίες κ.λπ
Αυτά είναι τα «ανοικτά σύνορα» μέσα στον καπιταλισμό: Δουλεία και κτηνωδία των πάντων.
Και γι αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα των υπερεθνικών, ουδείς ασχολείται. Αντίθετα η ροζ «αριστερά» το ευλογεί και έχει μετατραπεί σε ιδεολογική αστυνομία της Νέας Τάξης, με τα τρομοκρατικά της ιδεολογήματα του «αντιρατσισμού» και «αντιεθνικισμού»: Τα ιδεολογήματα των πολυεθνικών!!!
Όλοι αυτοί οι «ευαίσθητοι», πλήθος από σαλτιμπάγκους της «αριστεράς», πολιτικάντηδες παντός καιρού και χρώματος και επιτήδειους γραφειοκράτες της δημοσιογραφίας, μεθυσμένοι από την αλαζονική ανοησίας τους, ξερνούν καθημερινά τα τρομερά «αντιρατσιστικά» και «αντιεθνικιστικά» τους δηλητήρια, αλλά για τα γεγονότα και τις επιπτώσεις της αλλοδαπής δουλείας δεν βγάζουν άχνα. Δεν θέλουν καν να σκεφτόμαστε για όλα αυτά. Και όσοι έχουν τη συνήθεια και την ικανότητα να σκέφτονται, αυτοί λιθοβολούνται: Τους πνίγουν μέσα στη νεροποντή της κυρίαρχης «αριστερής» βλακείας.
Οι πραγματικότητα, όμως, δεν κουκουλώνεται με τις ιδεολογικές και πολιτικές ακαθαρσίες.

Μέρα με την ημέρα η ζωή στην Ελλάδα γίνεται αφόρητη: Οικονομικά και κοινωνικά.

Η ανεργία μαστίζει τους Έλληνες εργάτες, αφού αντικαταστάθηκαν από τους φτηνούς αλλοδαπούς. Τώρα με την κρίση ούτε οι αλλοδαποί δούλοι θα βρίσκουν δουλειά…

Η ακρίβεια καλπάζει, βυθίζοντας σε δραματικά επίπεδα φτώχειας όλο και περισσότερες ελληνικές οικογένειες.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η άνοδος της εγκληματικότητας κάνει ακόμα πιο ανυπόφορη τη ζωή των ανθρώπων, ιδιαίτερα στις φτωχογειτονιές των μεγάλων πόλεων.

Η ανεξέλεγκτη είσοδος αλλοδαπών δημιούργησε πρωτόγνωρες καταστάσεις για την Ελλάδα και πρόσθεσε στο καθημερινό μας λεξιλόγιο λέξεις, όπως «Μαφία», «Γκέτο», κ.α. Έκανε απροσπέλαστους τους δρόμους, ακόμα και για την αστυνομία. Το κέντρο της Αθήνας μοιράστηκε μεταξύ αλλοδαπών συμμοριών: Σομαλών, Ρουμάνων, Αλβανών, Βουλγάρων, Πακιστανών και άλλων.

Τα εμπορικά καταστήματα κλείνουν, οι Έλληνες κάτοικοι, όσοι μπορούν μετακομίζουν και η δήθεν «αριστερά» οργανώνει «πολυπολιτισμικά» και «αντιρατσιστικά» πανηγύρια…

Από τα γραφεία τους, όλοι αυτοί οι «αριστεροί» επαγγελματίες αντιρατσιστές, δεν βλέπουν τίποτα. Στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη δεν δουλεύει κανείς και πίσω ή πέριξ από την πλατεία Θεάτρου δεν μένει κανείς από όλους αυτούς…

ΓιΆ αυτό δεν «βλέπουν» ούτε τις μάχες των αλλοδαπών συμμοριών, ούτε τα «γκέτο», ούτε την τρομοκρατία που ασκούν στις γειτονιές οι συμμορίες, ούτε τα ναρκωτικά που διακινούνται, ούτε τις διαπλοκές κράτους και συμμοριών.

ΟΛΟΙ αυτοί οι «ευαίσθητοι» που ουρλιάζουν σαν ύαινες περί «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και άλλων «ωραίων» δεν βλέπουν ΤΙΠΟΤΑ από αυτά που διαδραματίζονται στην Αθήνα σε βάρος των κατοίκων της, των περιουσιών, των ιστορικών της μνημείων και του πολιτισμού της.
Είναι η επαγγελματική «ευαισθησία» των νεοταξικών ιδεολογημάτων, των έμμισθων ιδεολογικών γενίτσαρων του καθεστώτος…

Η έκρηξη της αγανάκτησης δεν θα αργήσει να έρθει….


Για να μην είναι τυφλή, θα πρέπει οι γειτονιές να οργανωθούν. Η υπεράσπιση της εργασίας μας, του πολιτισμού μας, της γειτονιάς μας, του δικαιώματος να είμαστε άνθρωποι είναι υπέρτατο καθήκον μας.

Πρέπει να αντισταθούμε, συνειδητά και οργανωμένα, κατά γειτονιά, στο νόμο της ζούγκλας που θέλουν να μας ρίξουν οι δυνάστες μας και οι γενίτσαροί τους…



_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Νοέ 13, 2008 11:08 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
MΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.
ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ.
ΜΗΠΩΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ;
ΦΤΙΑΞΕ ΚΟΜΜΑ!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Χρήστος Κ.



Ένταξη: 13 Νοέ 2008
Δημοσιεύσεις: 13

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Νοέ 13, 2008 11:10 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πολύ ωραίο κείμενο. Συμφωνώ. Αλλά θέλω να κάνω μερικές παρατηρήσεις.

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Το βιώνει όλος ο λεγόμενος δυτικός πολιτισμός. Επειδή ενημερώνομαι και για το τι συμβαίνει στο εξωτερικό, βλέπω πως ανάλογα προβλήματα έχουν όλες οι λεγόμενες δυτικές χώρες, με πρώτες πρώτες τις ΗΠΑ. Κι εκεί έχουν προβλήματα με τους μετανάστες, όπως κι εδώ.

Είναι η κρίση του δυτικού πολιτισμού, ενός πολιτισμού που έχει περάσει πλέον στο στάδιο της παρακμής. Κάθε πολιτισμός ξεκινά ακμαίος και δυνατός, στηριζόμενος σε αρχές, αξίες και ιδανικά, και καταφέρνει και πετυχαίνει μια κοινωνία που ευημερεί. Όταν οι επόμενες γενιές ξεχάσουν τις κακουχίες και τις δυσκολίες, όταν οι αρχές και οι αξίες μιας κοινωνίας ατονήσουν, τότε αρχίζει η παρακμή.

Το πρόβλημα που διαπιστώνεις είναι υπαρκτό αλλά συνυπεύθυνοι είμαστε όλοι μας. Κάθε πολιτισμός έχει τα χαρακτηριστικά της πλειοψηφίας των πολιτών που τον αποτελούν. Σήμερα στη δύση οι κοινωνίες αποτελούνται κυρίως απο εγωκεντρικούς ανθρώπους, που σκέφτονται με βάση τα συναισθήματα και όχι τη λογική τους, που δεν έχουν ηθική και αρχές. Πιστεύεις πως αν οι περισσότεροι Έλληνες για παράδειγμα ήταν όπως παλιά, ηθικοί και λογικοί άνθρωποι, πιστοί Χριστιανοί, με ισχυρό το πατριωτικό αίσθημα, θα ήταν εύκολο για τις πολυεθνικές να αλωνίζουν;

Δυστυχώς μόνο μια μειοψηφία έχει μείνει που αναγνωρίζει τα προβλήματα. Αλλά δε μπορεί αυτή η μειοψηφία να κάνει κάτι. Δε μπορείς να αλλάξεις τους ανθρώπους, δε μπορείς να κάνεις τους εγωιστές, αγωνιστές.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παρατηρήσουμε την κατάρρευση του δυτικού πολιτισμού (και του νεοελληνικού), και την αντικατάστασή του με κάποιον πιο ισχυρό. Ίσως τον κινέζικο, ποιός ξέρει...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 14, 2008 10:12 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τα κόμματα δεν κτίζονται επειδή κάποιοι, «εκλεκτοί» έστω, αποφάσισαν να κάνουν κόμμα.
Τέτοιες συνταγές είναι εκ των προτέρων καταδικασμένες. Είναι οι γνωστές εκλογικές συνταγές ενσωμάτωσης στο καθεστώς. Συνταγές που εξαπατούν, αντιμετωπίζουν το λαό σαν εκλογική πελατεία και σπέρνουν θανάσιμες αυταπάτες: Ότι, μπορεί κάποιοι εκλεκτοί αν πάνε στη Βουλή να αλλάξουν τα πράγματα.
Το πώς οικοδομούνται τα κόμματα έχουμε γράψει.
Εδώ απλώς να πούμε ότι οι σκόρπιες δυνάμεις, που είναι πολλές, δεν έχουν φτάσει ακόμα στο επίπεδο συνείδησης, που να «εξαναγκαστούν» να βρεθούν, να συζητήσουν και να προσδιορίσουν μια μίνιμουμ, έστω πλατφόρμα, εκλογικής παρουσίας. Κάθε «δουκάτο», έχει δικό του καπετανάτο και άλλοι σπεύδουν να εμφανιστούν, χωρίς καμιά δημοκρατική και οργανωτική διαδικασία, σαν κόμματα ή άλλοι τρέχουν στα υπάρχοντα εκλογικά, καθεστωτικά σχήματα, μήπως και βγάλουν κανένα βουλευτή!!!
Αν σαν αφετηρία είναι το βουλευτιλίκι κάθε προσπάθεια είναι καταδικασμένη…

Αναφορικά, τώρα, με το φίλο Χρήστο Κ, τα πράγματα εμείς τα βλέπουμε διαφορετικά.

Ο «Πολιτισμός» δεν σάπισε από μόνος του ή από τις ευθύνες όλων μας…
Και δεν συμβαίνουν τα ίδια πράγματα σε όλο τον κόσμο σε σχέση με την εισβολή των αλλοδαπών. Η στρατηγική των «ανοικτών συνόρων» απορρέει, βεβαίως, από τις ανάγκες των πολυεθνικών, αλλά αποτελεί και «πολιτικό εργαλείο» εξόντωσης και διάλυσης κάποιων χωρών, όπως η Ελλάδα, για τους λόγους που έχουμε αναπτύξει, σε άλλα κείμενα.
ΓιΆ αυτό εδώ, το φαινόμενο έχει πάρει επιδημικές διαστάσεις, τέτοιες που δεν τις συναντάμε στις ανεπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες της Ευρώπης.
Τέλος, πολύ απαισιόδοξος είναι. Μπορεί τα πράγματα, όντως, να είναι μαύρα, αλλά δεν έχουμε «τελειώσει» ακόμα και ούτε η ανθρωπότητα μπορεί να δεχτεί το θάνατό της. Αργά ή γρήγορα οι λαοί θα αντιδράσουν, δεν θα αφεθούν αμαχητί στη βαρβαρότητα και στον αφανισμό τους…
_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Τυχαίος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 14, 2008 11:30 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Παλαίμαχε,συμφωνώ με αυτά που λες και φυσικά αυτή η κατάσταση να δημιουργούνται συμμορίες και γκέτο είναι απαράδεκτη!!
Ευτυχώς σε εμάς στη Σαλονίκη δεν έχει έρθει-ακόμη-αυτή η λαίλαπα,τουλάχιστον όχι σε τέτοιο βαθμό που να αναγκάζονται οι κάτοικοι να ξεσπιτώνονται!!
Θα ήθελα όμως να πω,χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ κανέναν,ότι αυτό που έμμεσα διετυπώθη ότι οι ξένοι μας κλέβουν τις δουλειές είναι παραμύθι!
Βρες μου ένα νέο παιδί,ηλικίας μέχρι 28 ετών,που να θέλει να πάει να δουλέψει μπετατζής,βενζινάς,αχθοφόρος,στα χωράφια... Βολευόμαστε όλοι με την ιδέα ότι αυτές είναι δουλειές για τους αλλοδαπούς..
Δεν εξαιρώ τον εαυτό μου,κι εγώ στην ίδια κατηγορία του κωλο-Νεοέλληνα ανήκω.. Μιλούσα πρόσφατα με έναν Ρώσο γνωστό μου,ο οποίος ζει 15 χρόνια στην Ελλάδα και μιλάει άπταιστα ελληνικά,και τι μου έλεγε? Το 25% της ανεργίας είναι εικονική,είναι δουλειές στις οποίες οι Έλληνες δεν πηγαίνουν λόγω τεμπελιάς!!
Και συνεχίζει λέγοντας:το όνειρο των νέων παιδιών ποιο είναι? Να πάρουν το πτυχίο,να διοριστούν μέσω ΑΣΕΠ στο δημόσιο!!
Εγώ ήμουν,λέει,πριν μερικά χρόνια στα καπνά,και ουδείς Έλληνας ήταν,ήμαστε όλοι ξένοι.. Εγώ,ειλικρινά σας λέω,ντράπηκα εκείνη τη στιγμή και δεν ήξερα τι να απαντήσω..Γιατί είναι η αλήθεια! Η νέα γενιά έχει γαλουχηθεί με τη σκέψη και το όραμα να γίνει στέλεχος σε εταιρία και να τα κονομάει...
Έτσι δε γίνεται όμως! Κατά τα λοιπά,συμφωνώ κι επαυξάνω,και θα ήθελα και τη γνώμη σου πάνω στις σκέψεις μου..
Επιστροφή στην κορυφή
Χρήστος Κ.



Ένταξη: 13 Νοέ 2008
Δημοσιεύσεις: 13

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 14, 2008 12:45 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δεν είμαι απαισιόδοξος αλλά ρεαλιστής.

Υπάρχουν 2 ειδών άνθρωποι: Αυτοί που ακολουθούν κάποιο σύστημα αξιών κι αυτοί που δεν έχουν και απλά κάνουν ό,τι τους βολεύει. Οι πρώτοι έχουν τη λογική ικανότητα να καταλάβουν πως το συμφέρον τους είναι να εργάζονται για το κοινό καλό. Οι άλλοι βάζουν πάνω απο το συλλογικό συμφέρον το ατομικό τους, πιστεύουν πως όλα περιστρέφονται γύρω απο τις ανάγκες τους.

Το πρόβλημα είναι πως δε μπορείς να μετατρέψεις τους εγωιστές όπως είπα και στο προηγούμενο μου μήνυμα, σε αγωνιστές. Ακόμα κι αν οι συνθήκες τους κάνουν να αγανακτήσουν σε κάποια φάση, θα επαναστατήσουν μόνο για όσο χρειαστεί μέχρι να αποκτήσουν κάποιο βόλεμα για τον εαυτό τους και τότε θα παρατήσουν τον αγώνα. Οι αρχές και οι αξίες, αποκτούνται όταν κάποιος είναι νέος. Απο την οικογένεια. Αν ένας άνθρωπος ενηλικωθεί και δεν έχει μάθει να αντιμετωπίζει τον εαυτό του ως μέρος της κοινωνίας, δε πρόκειται ποτέ να το μάθει ό,τι και να του συμβεί στο μέλλον.

Αυτό μπορείς να το καταλάβεις παρακολουθώντας τις εκλογές στην Ελλάδα. Ας πούμε για παράδειγμα πως ο Βαλλιανάτος έβαζε υποψηφιότητα στη Μακεδονία. Πιστεύεις πως δε θα έβρισκε ψηφοφόρους αν τους έταζε θέσεις στο δημόσιο, ευννοϊκή στρατιωτική θητεία κλπ κλπ...Αν πιστεύεις πως όχι, είσαι αφελής και δε γνωρίζεις την ελληνική πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που λέει πως ο μέσος έλληνας προκειμένου να κάνει τον κανακάρη του ταχυδρόμο θα ψηφίσει ακόμα και έναν που έχει τις γνωστές απόψεις.

Τα πράγματα στην Ελλάδα είναι αδύνατο να φτιάξουν απο οποιαδήποτε κυβέρνηση. Το κύριο πρόβλημα είναι ο πληθυσμός της χώρας, όχι η εξουσία απο μόνη της. Θα συμφωνήσω μαζί σου 100% στο ό,τι σε αυτή τη κατάσταση δεν οδηγηθήκαμε τυχαία. Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε έπειτα απο δεκαετίες για να μη πω αιώνες, έπειτα απο οργανωμένο σχέδιο της παγκόσμιας ελίτ. Αυτοί που έχουν την εξουσία και το χρήμα, δεν είναι ηλίθιοι, αν ήταν δε θα τα είχαν. Γνωρίζουν τη φύση των ανθρώπων πολύ καλά και απο παλιά είχαν πρόσβαση σε κοινωνικές έρευνες κλπ κλπ. Αργά αλλά μεθοδευμένα αλλάξανε το χαρακτήρα της ελληνικής κοινωνίας σε βαθμό αγνώριστο. Ευθύνη έχουν οι παλαιότερες γεννιές που δεν αντιδράσανε τότε. Τώρα έχουμε πλέον ξεπεράσει τη κόκκινη γραμμή. Τότε που μπορούσαν να αντιδράσουν δε το έκαναν, σήμερα δε μπορούμε να αλλάξουμε τη κατάσταση.


Δε μπορούμε να αλλάξουμε αυτό το σύστημα. Μόνο να φτιάξουμε ένα άλλο στη θέση του. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να κατεδαφιστεί το υπάρχον. Κάτι που δεν είναι στο χέρι μιας μερίδας πολιτών, ή μιας κυβέρνησης. Μόνο ένας πόλεμος ή μια κοινωνική καταστροφή μπορεί να το κάνει.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΣ



Ένταξη: 13 Νοέ 2008
Δημοσιεύσεις: 75

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 14, 2008 4:34 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ακούστε αυτό φίλοι μου. Δούλευα επίβλεψη σε μια οικοδομή. Ηταν ένας μπογιατζής, πρώην ηθοποιός που δούλευε εκεί. Μια φορά μας έλεγε ότι δεν πήγε μπροστά στο θέατρο γιατί δεν έκανε "ότι χρειαζόταν". Είχε λέει αρχές... Αλλά, στο γιό του έχει δώσει συμβουλή να κάνει "ότι χρειάζεται", οτιδήποτε και αν είναι αυτό για να πετύχει....
Πανε οι αρχές, πάει η ηθική, πάει η οικογένεια, πάει οι κοινωνία.
Αν σηκώσουμε τα χέρια τελειώσαμε...
ΒΟΗΘΕΙΑ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 14, 2008 7:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φίλε «Τυχαίε», δεν αναρωτήθηκες όμως γιατί παλιότερα τις «μειωτικές» αυτές δουλειές τις έκαναν οι Έλληνες.
Ισχύει πράγματι αυτό για κάποια είδη εργασιών.
Ωστόσο, αυτό οφείλεται ΑΦΕΤΗΡΙΑΚΑ στη «τσάμπα» και μαύρη εργασία που παρείχαν οι αλλοδαποί.
Οι ντόπιοι είχαν κατακτήσει ένα επίπεδο ζωής και μια ανάλογη «ψυχολογία» που δεν τους επέτρεπε να δουλεύουν, έστω και τις «αγγαρείες», με εξευτελιστικά μεροκάματα. Το γεγονός αυτό σταδιακά τους πέταξε έξω από το «κύκλωμα» αυτών των εργασιών. Παράλληλα σε ένα πρώτο στάδιο, στις αγροτικές εργασίες, και το τελευταίο νοικοκυριό, χρησιμοποιούσε τους πάμφθηνους αλλοδαπούς για διάφορες εργασίες και έτσι υποβαθμίστηκε πλήρως το μεροκάματο και η «ψυχολογία» της εργασίας: δηλαδή θεωρούνταν κάποιες εργασίες παρακατιανές…
Συνοψίζουμε:
α). Ο εξευτελισμός του μεροκάματου και το επίπεδο ζωής του ντόπιου ήταν η αφετηρία του προβλήματος.
β). η κοινωνική υποτίμηση, που επήλθε, στο είδος κάποιων εργασιών.

ΩΣΤΟΣΟ, αυτά όλα αποτελούν «περιφερειακά» ζητήματα του κεντρικού προβλήματος: Της συνειδητής αντικατάστασης και απόσυρσης του κορμού της εργατικές τάξης, από τους εργοδότες, δίχως οι ίδιοι οι εργάτες να το θέλουν.
ΟΛΑ τα εργοστάσια λειτουργούν με τη μισθοδολογικά χαμηλότατη ή απλήρωτη, μαύρη ή ανασφάλιστη εργασία των αλλοδαπών. Το ίδιο και σε κάθε άλλη παραγωγική ή εμπορική εργασία στη πλειονότητα των μεγάλων ή και μικρών επιχειρήσεων.
Ακόμα και στο Δημόσιο αρχίζει η εισβολή των αλλοδαπών.
Ολόκληροι επαγγελματικοί κλάδοι έχουν καταληφθεί από αλλοδαπούς δούλους με εξευτελιστικά μεροκάματα και ανύπαρκτες εργασιακές σχέσεις.
ΕΔΩ βρίσκεται η κεντρική ουσία του προβλήματος.

_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 19, 2008 6:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Χρήστος Κ. έγραψε:
Πολύ ωραίο κείμενο. Συμφωνώ. Αλλά θέλω να κάνω μερικές παρατηρήσεις.

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Το βιώνει όλος ο λεγόμενος δυτικός πολιτισμός. Επειδή ενημερώνομαι και για το τι συμβαίνει στο εξωτερικό, βλέπω πως ανάλογα προβλήματα έχουν όλες οι λεγόμενες δυτικές χώρες, με πρώτες πρώτες τις ΗΠΑ. Κι εκεί έχουν προβλήματα με τους μετανάστες, όπως κι εδώ.

Είναι η κρίση του δυτικού πολιτισμού, ενός πολιτισμού που έχει περάσει πλέον στο στάδιο της παρακμής. Κάθε πολιτισμός ξεκινά ακμαίος και δυνατός, στηριζόμενος σε αρχές, αξίες και ιδανικά, και καταφέρνει και πετυχαίνει μια κοινωνία που ευημερεί. Όταν οι επόμενες γενιές ξεχάσουν τις κακουχίες και τις δυσκολίες, όταν οι αρχές και οι αξίες μιας κοινωνίας ατονήσουν, τότε αρχίζει η παρακμή.

Το πρόβλημα που διαπιστώνεις είναι υπαρκτό αλλά συνυπεύθυνοι είμαστε όλοι μας. Κάθε πολιτισμός έχει τα χαρακτηριστικά της πλειοψηφίας των πολιτών που τον αποτελούν. Σήμερα στη δύση οι κοινωνίες αποτελούνται κυρίως απο εγωκεντρικούς ανθρώπους, που σκέφτονται με βάση τα συναισθήματα και όχι τη λογική τους, που δεν έχουν ηθική και αρχές. Πιστεύεις πως αν οι περισσότεροι Έλληνες για παράδειγμα ήταν όπως παλιά, ηθικοί και λογικοί άνθρωποι, πιστοί Χριστιανοί, με ισχυρό το πατριωτικό αίσθημα, θα ήταν εύκολο για τις πολυεθνικές να αλωνίζουν;

Δυστυχώς μόνο μια μειοψηφία έχει μείνει που αναγνωρίζει τα προβλήματα. Αλλά δε μπορεί αυτή η μειοψηφία να κάνει κάτι. Δε μπορείς να αλλάξεις τους ανθρώπους, δε μπορείς να κάνεις τους εγωιστές, αγωνιστές.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παρατηρήσουμε την κατάρρευση του δυτικού πολιτισμού (και του νεοελληνικού), και την αντικατάστασή του με κάποιον πιο ισχυρό. Ίσως τον κινέζικο, ποιός ξέρει...


Θα συμφωνήσω απόλυτα ΕΚΤΟΣ από την τελευταία μορολατρική παράγραφο με την οποία διαφωνώ ΚΑΘΕΤΑ. Θα πρέπει να δώσουμε νέο αίμα, να ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΟΥΜΕ το Δυτικό (και Νεοελληνικό) πολιτισμό. Γιατί ήταν ο μόνος (μαζί με τον αρχαιοελληνικό) που έδωσε τη Δημοκρατία (έστω με ελαττώματα), τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις επιστήμες καθώς και ασύλληπτα έργα τέχνης.
Ποιός θα τον αντικαταστήσει; Ο κινεζικός; (Που απαιτεί την απόλυτη υπακοή σε μονάρχες και την ομοιομορφία; )
Ο ινδικός; (Με τις κάστες και τους "ανέγγιχτους"; )
Ο αφρικανικός; Smile
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες