Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Γιουγκοσλαβία: το ΝΑΤΟϊκό φέρετρο

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 24, 2009 7:16 pm    Θέμα δημοσίευσης: Γιουγκοσλαβία: το ΝΑΤΟϊκό φέρετρο Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γιουγκοσλαβία: το ΝΑΤΟϊκό φέρετρο


Η μνήμη όπου και να την αγγίξεις πονάει.
Πονάει, αλλά και οργίζεται η σκέψη με το έγκλημα των «αριστερών» Ελλήνων δωσίλογων που υμνολογούσαν και δικαίωναν την κακουργηματική κτηνωδία των ΝΑΤΟϊκών επιχειρήσεων: στρατιωτικών και ιδεολογικών.
Η θηριωδία κατά της Γιουγκοσλαβίας ξεσκέπασε σε μεγάλο βαθμό τους έλληνες προσκυνημένους και τις εστίες του Σόρος…
Ένα εξαιρετικό κείμενο του Νίκου Μπογιόπουλου
.
Για να μην ξεχνάμε…




Γιουγκοσλαβία

Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος


http://www.rizospastis.gr/story.do?id=5009236&publDate=24/3/2009

Σαν σήμερα, πριν δέκα χρόνια, στις 24 Μάρτη του 1999, άρχιζε το μακελειό που κράτησε 78 μέρες. Η Γιουγκοσλαβία, μια χώρα που ο λαός της όρθωσε το ανάστημά του στις μεραρχίες του Χίτλερ, δεν υπάρχει πια. Τη διέλυσε το ΝΑΤΟ σε συνεργασία με την ΕΕ.
*
Οι χειροκροτητές της θηριωδίας των 5.000 νεκρών, των «παράπλευρων απωλειών», των ΝΑΤΟικών «λαθών», των εκτελέσεων αμάχων, του βομβαρδισμού νοσοκομείων, σχολείων, ΜΜΕ και νεκροταφείων (!), υποστήριζαν ότι τα αμερικανικά «Στελθ» αποτελούσαν προάγγελο της «δημοκρατίας» και της «ειρήνης» στα Βαλκάνια και τον κόσμο.
Η αλήθεια είναι ότι εκείνος ο πόλεμος, που έγινε με πρόσχημα τα «δικαιώματα των μειονοτήτων», εξελίχτηκε σε «προληπτικό πόλεμο» στο Αφγανιστάν και μετεξελίχτηκε σε «ανθρωπιστικό πόλεμο» στο Ιράκ.
*
Στον ένα χρόνο από τη λήξη των βομβαρδισμών στο «απελευθερωμένο» Κοσσυφοπέδιο είχαν συμβεί τα εξής:

4.121 επιθέσεις εναντίον Σέρβων Κοσσοβάρων, 757 Σέρβοι δηλώνονταν αγνοούμενοι, είχαν καταστραφεί 1.134 εκκλησίες, 102 μοναστήρια, 6 οστεοφυλάκια, 96 πύργοι και άλλα ιστορικά μνημεία. Φυσικά πρέπει να προστεθούν και δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες Σέρβοι από την περιοχή.
*
Η Γιουγκοσλαβία αποτέλεσε το πειραματικό εργαστήριο για την εμπέδωση της παγκόσμιας «νέας τάξης» μέσω των βομβαρδιστικών. Αμέσως μετά τους βομβαρδισμούς, είχε και μια ακόμα πρωτιά: Εγινε το πειραματικό εργαστήριο για την εφαρμογή της «νέας τάξης» και με τη μέθοδο της κάλπης, και με τη μέθοδο των εκλογών. Στη μετά τους βομβαρδισμούς Γιουγκοσλαβία «αναγεννήθηκε» μέχρι και ο πρίγκιψ Καραγεώργεβιτς, ο τύπος που τον έφερε ο Παπανδρέου στην Αθήνα και τον αποκαλούσε «υψηλότατο». Στη μετα-βομβαρδισμένη Γιουγκοσλαβία το πολιτικό δολάριο είχε μεγάλη πέραση: Σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια υπολόγιζε η «Ουάσιγκτον Ποστ» τα χρήματα που μέσω της CIA έπαιξαν το δικό τους ρόλο στις εκλογές στη Γιουγκοσλαβία μετά την επιδρομή...
*
Η «δημοκρατικότερη» εξέλιξη της επέμβασης του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια ήταν φυσικά η απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία.
Μέχρι να φτάσουμε εδώ, είχαν προηγηθεί οι εκλογές - παρωδία στο Κοσσυφοπέδιο με απόντες βεβαίως τους Σέρβους, και με παρόντες τους δολοφόνους του UCK. Να θυμίσουμε ότι ο πρώτος ΝΑΤΟικός επίτροπος του Κοσσυφοπεδίου, ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών του Σαρκοζί, ο σοσιαλιστής Κουσνέρ, είχε δηλώσει ότι: «Οι εκλογές αυτές υπήρξαν οι καλύτερες που έχουν διεξαχθεί ποτέ στα Βαλκάνια». Σήμερα στο Κοσσυφοπέδιο δεσπόζει η μεγαλύτερη αμερικανοΝΑΤΟική βάση που υπάρχει σε ολόκληρο τον κόσμο...
*
Με τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, λύθηκαν πολλά στόματα. Ενα από αυτά ήταν του λόρδου Οουεν. Το άρθρο του στην «Ουάσιγκτον Ποστ», την επομένη των βομβαρδισμών, είχε τον εξής εύγλωττο τίτλο: «Επανασχεδιάστε το χάρτη των Βαλκανίων».

Τι έλεγε η ελληνική κυβέρνηση για όλα αυτά; Σύμφωνα με τον τότε υπουργό Εξωτερικών, τον κ. Γ. Παπανδρέου, τα σύνορα στην περιοχή δε θα έπρεπε να αλλάξουν, αλλά (διότι υπάρχει και ένα «αλλά»), αν αλλάξουν με «βελούδινο διαζύγιο» τότε ο κ. Παπανδρέου δε θα είχε πρόβλημα! Οπως αντιλαμβάνεστε, ένας νέος θεωρητικός γεννήθηκε τότε. Ο θεωρητικός των «βελούδινων» πολέμων...
*
Τα Βαλκάνια, η Γιουγκοσλαβία, δεν επελέγησαν τυχαία ως πεδίο θερμής εφαρμογής του νέου ΝΑΤΟικού δόγματος.
Τα Βαλκάνια, με την έννοια της γεωστρατηγικής τους θέσης, δεν είναι μια οποιαδήποτε περιοχή. Είναι η περιοχή που έγινε σταυροδρόμι δυο Παγκόσμιων Πολέμων. Είναι η περιοχή που το σχέδιο του Γ΄ Ράιχ για την προέλασή του στην Ανατολή προϋπέθετε την κατάτμησή της. Η επέλαση της «νέας τάξης», λοιπόν, στη γεωγραφική περιφέρεια που ο Μπρεζίνσκι έχει βαφτίσει «Ευρασία», προϋπέθετε τη ΝΑΤΟποίηση των Βαλκανίων.
*
Πώς ενήργησε στις συνθήκες της ΝΑΤΟικής θηριωδίας η Ελλάδα;

Οπως θυμούνται οι πάντες, η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ισχυριζόταν ότι «η Ελλάδα ΔΕΝ συμμετείχε στον πόλεμο»! Στα πλαίσια αυτής της «μη συμμετοχής», ήταν το ΠΑΣΟΚ των κ. κ. Σημίτη - Παπανδρέου που μετέτρεψε την Ελλάδα σε διοικητικό κέντρο του πολέμου των 78 ημερών, που κατέστησε την Ελλάδα ένα παντός καιρού διαμετακομιστικό κέντρο των πεζοναυτών που «εξανθρώπιζαν» τα Βαλκάνια, που έστειλε το αντιτορπιλικό «Θεμιστοκλής» στην Αδριατική υπό τη σημαία του ΝΑΤΟ, που παραχώρησε το Λιτόχωρο για την απόβαση των ΝΑΤΟικών, που παραχώρησε ακόμα και τις εθνικές οδούς της χώρας για να περνούν τα τανκς των «συμμάχων».

Η κυβέρνηση που «δεν συμμετείχε» στο έγκλημα, ήταν η κυβέρνηση που, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, από την έναρξη του πολέμου μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη 1999, έδωσε την άδεια να περάσει από τη Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση το Κοσσυφοπέδιο η ακόλουθη ΝΑΤΟική δύναμη πυρός: 1.000 αεροσκάφη, 420 πλοία, 510 σιδηροδρομικοί συρμοί, 1.400 φάλαγγες οχημάτων διαφόρων τύπων, 40.000 οχήματα και 60.000 στρατιώτες...
Η κυβέρνηση - που «δεν συμμετείχε» - μετέτρεψε την Ελλάδα σε μόνιμο ΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο.
*
Οσα έγιναν το 1999 και όσα ακολούθησαν δεν εμπόδισαν τις «πατριωτικές φιέστες» πάνω στο πτώμα της Γιουγκοσλαβίας. Να θυμίσουμε μόνο τούτο: Μερικούς μήνες μετά τη λήξη των βομβαρδισμών, ο τότε υπουργός Αμυνας, κ. Ακης Τσοχατζόπουλος, έστησε ειδική φιέστα στο Ουρόσεβατς (σ.σ.: το Ουρόσεβατς είναι μία από τις περιοχές που ομολογημένα επλήγη με βόμβες ουρανίου και πλουτωνίου). Αλλά δεν ήταν μόνος του. Είχε στο πλευρό του τη ΝΔ και το ΣΥΝ. Σ' εκείνη τη φιέστα ήταν που έλαμψε το αστέρι της κ. Δαμανάκη, που για λογαριασμό του ΣΥΝ (τότε), απευθυνόμενη στους Ελληνες φαντάρους που συμμετείχαν στη ΝΑΤΟική δύναμη κατοχής του Κοσσυφοπεδίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε, μας βγάζετε ασπροπρόσωπους και η Ελλάδα μπορεί να είναι περήφανη για σας»!
Ηταν υπερήφανη, δηλαδή, η κ. Δαμανάκη (του ΣΥΝ) επειδή Ελληνες φαντάροι λειτουργούσαν σαν μισθοφόροι του ΝΑΤΟ. Ενιωθε ότι βγαίνει ασπροπρόσωπη η κυρία Δαμανάκη (του ΣΥΝ) από το γεγονός ότι Ελληνες φαντάροι βρίσκονται εκτός των συνόρων της χώρας και εκτελούν τις διαταγές των Αμερικανών.
*
Ο πόλεμος κατά της Γιουγκοσλαβίας ήταν μια «πρόβα τζενεράλε» και για το «διεθνές δίκαιο» του 21ου αιώνα.
Απόδειξη ότι η προσφυγή της Γιουγκοσλαβίας εναντίον εκείνων που τη βομβάρδισαν απορρίφθηκε.
Οπως ανακοίνωσε η κυρία εισαγγελεύς του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης (στα κελιά του οποίου δολοφονήθηκε ο Μιλόσεβιτς), η διεθνής κοινότητα θεώρησε αβάσιμους τους λόγους που επικαλέστηκε η Γιουγκοσλαβία όταν ζήτησε να απαγγελθεί η κατηγορία της γενοκτονίας εναντίον του Κλίντον, του Μπλερ, του Σολάνα, του Κλαρκ και της υπόλοιπης «κεντροαριστερής» παρέας.
*
Ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία ήταν η αρχή. Το είχε άλλωστε ξεκαθαρίσει ο Κλίντον: «Αυτό που κάναμε στο Κοσσυφοπέδιο μπορούμε να το ξανακάνουμε τώρα, μπορούμε να το κάνουμε αύριο αν είναι αναγκαίο, είτε στην Αφρική, είτε στην Κεντρική Ευρώπη», ήταν τα λόγια του, τον Ιούνη του 1999.
*
Το έγκλημα κατά της Γιουγκοσλαβίας ήταν το τέλος μιας σειράς μύθων.

Μύθος πρώτος: «Αν φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια θα γίνει σφαγή», μας έλεγαν. Με τι μας απειλούν δηλαδή; Μας απειλούν με κάτι που ήδη γίνεται, και γίνεται επειδή ακριβώς υπάρχει το ΝΑΤΟ στην περιοχή. Το ΝΑΤΟ «ήρθε να φέρει την ειρήνη» και στο μεταξύ οι Ουτσεκάδες σκοτώνουν Σκοπιανούς, οι Σκοπιανοί καταδιώκουν Αλβανούς, οι Αλβανοί δολοφονούν Σέρβους, οι Σέρβοι της Βοσνίας επιτίθενται σε μουσουλμάνους, οι μουσουλμάνοι της Βουλγαρίας ζητούν αυτονομία, οι πράκτορες της CIA αλωνίζουν στο Μαυροβούνιο, και κατά τ' άλλα, το ΝΑΤΟ ...φέρνει την ειρήνη.

Μύθος δεύτερος: «Να μη φύγουν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ από τα Βαλκάνια για να μην αλλάξουν τα σύνορα». Με τι μας απειλούν δηλαδή; Μας απειλούν με τα αποτελέσματα ενός εγκλήματος που ήδη διαπράττεται. Αρχής γενομένης από την απόφαση της ΕΕ το Δεκέμβρη του 1991, όλα αυτά τα χρόνια της ευρωενωσιακής και ευρωατλαντικής παρουσίας στα Βαλκάνια, τα Βαλκάνια γέμισαν προτεκτοράτα, τα σύνορα έχουν ήδη αλλάξει. Η Κροατία, η Σλοβενία, η Βοσνία, το Μαυροβούνιο, το Κοσσυφοπέδιο είναι οι απτές αποδείξεις.


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κλασσικο-περίπτωση
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 25, 2009 12:13 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://klasikoperiptosi.blogspot.com/2009/03/10-prova-generale.html




10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ "PROVA GENERALE" ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ"

Πέρασαν 10 χρόνια απο εκείνη τη βραδιά που η Pax Americana και οι νεοεποχίτες σύμμαχοι πρωθυπουργοί σκέπασαν τον ουρανό της Γιουγκοσλάβίας με τα αεροπλάνα τους κι άρχισαν να σπέρνουν το θάνατο.

Αν και δεν έχει σημασία, το πρόσχημα για την επίθεση ήταν η άρνηση του Μιλόσεβιτς να δεχτεί την ύπαρξη ξένων στρατευμάτων στο μαρτυρικό Κόσσοβο .Οι Αμερικάνοι χρόνια μετά παραδέχτηκαν ότι οι όροι που είχαν βάλει στην συνάντηση του Ραμπουαγιέ ήταν τέτοιοι ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να δεχτεί ο Μιλόσεβιτς και να τους χαλάσει το πρόσχημα.
Αυτό που σηματοδότησε εκείνος ο πόλεμος ήταν εμφάνιση της πρώτης σκιάς του "παγκόσμιου κράτους".Η prova generale της "Νέας τάξης" είχε αρχίσει να εκτυλίσεται στο έδαφος της Γιουγκοσλαβίας .

Νέα όπλα,καινούργιας τεχνολογίας πύραυλοι και βόμβες δοκιμάστηκαν επιτέλους πάνω σε αληθινά ανθρώπινα κορμιά.Το πραγματικά νέο όμως ήταν ότι αυτή η σατανική μηχανή της "Νέας εποχής" εγκαινίασε επισήμως την αντιστροφή της κοινής λογικής ως τον μοναδικό και καταλληλότερο τρόπο σκέψης .

Όροι όπως "παράπλευρες απώλειες" και "νέα τάξη πραγμάτων" ακούγονταν συνεχώς απο τα ΜΜΕ της Ευρώπης και της Αμερικής.Η prova generale περιείχε και ένα άλλο καινούργιο "νούμερο" ,αυτό της απροσχημάτιστης απαγόρευσης ακόμα και στην Ευρώπη της μετάδοσης εικόνων και ανταποκρίσεων απο το πολεμικό μέτωπο αν δεν είχαν εγκριθεί απο το ειδικό γραφείο του ΝΑΤΟ.

Τότε ήταν που Ελληνική κρατική τηλεόραση πήγε κόντρα στις αυστηρές εντολές του ΝΑΤΟ και μετέδιδε συνεχώς απ΄ευθείας εικόνες και ρεπορτάζ απο τον μαρτυρικό εκείνο τόπο, σε σημείο που προκάλεσε τις οξύτατες αντιδράσεις της Αμερικάνικης πρεσβείας στην Αθήνα.

Τα χρόνια πέρασαν και η συνείδηση του τότε αφυπνισμένου και οργισμένου Ελληνικού λαού βυθίστηκε στην ψευδαίσθηση της αυθεντίας και της κοινωνικής ομαλότητας που του παρείχαν τα ευρω οι πλαστικές κάρτες τα δάνεια και ο νέος τρόπος ζωής .

Ο σερβικός λαός δεν ήταν ο αδικοχτυπημένος απο τα όπλα του ΝΑΤΟ αλλά ο δίκαια τιμωρημένος συρφετός απο δολοφόνους εθνικιστές.Το σύστημα παραγωγής ταινιών τύπου "Ράμπο" λειτούργησε τόσο καλά που έπεισε ακόμα και τους μεχρι πριν λίγο αντι-ΝΑΤΟϊκούς ευρωαριστερούς .

Η αντιστροφή της λογικής και των παραδοσιακών αξιών μπήκε στο πετσί αυτών που λόγω θέσης ή επαγγέλματος μπορούσαν να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη,είχε έλθει η ώρα της αποδόμησης .

Στις 24 Μαρτίου 1999 μπήκε σε εφαρμογή το δογμα της "Νέας εποχής":
"Γκρέμισε ότι έχεις κτίσει , ξέχασε τη φωνή και το πρόσωπο του πατέρα σου και αφοσιώσου στο κτίσιμο του παγκόσμιου χωριού και της νέας θρησκείας.Δεν υπάρχει τίποτα δεξιά ,αριστερά,μπρός ή πίσω υπάρχει μόνο η αλήθεια της "Διεθνούς κοινότητας."

Η μεγαλύτερη αντίσταση λοιπόν σήμερα είναι να σκέφτεσαι και να ψάχνεις εκεί που σου λένε ότι δεν υπάρχει τίποτα και κυριως να θυμάσαι .


Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 25, 2009 1:13 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σε τούτη τη χώρα πάντα υπήρξαν οι αγωνιστικές αντιστάσεις και οι δυνατές φωνές.
Μπορεί να τις «φίμωσαν» για ένα διάστημα, αλλά έρχεται πάντα ο καιρός που η ιστορία εκδικείται…
Διαβάστε ένα αγωνιστικό και προφητικό κείμενο του Στέφανου Ληναίου.

(Από το βιβλίο του: « ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΕΣ », εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ,1995)



Ο «ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ» ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ
==========================
Λέγεται Τζορτζ Φ. Κέναν. Είναι Αμερικάνος καθηγητής στο Πρίνσετον, πρώην πρέσβης στη Σοβιετική Ένωση (1952) και στη Γιουγκοσλαβία (1961-1963). Είναι «ρεαλιστής», δηλαδή κυνικός Αμερικάνος...
Αυτό το χαρακτηρισμό σίγουρα θα τον αποδώσετε κι εσείς, όπως κι εμείς, σ' αυτό τον κύριο, αμέσως, χωρίς κανένα δισταγμό, διαβάζοντας το τετρασέλιδο άρθρο του στο τελευταίο τεύχος του αμερικάνικου περιοδικού Νιου Γιορκ Ριβιού,(Ιούλιος 1993), με τίτλο: «Η βαλκανική κρίση: 1913 και 1993».

Αυτός ο κύριος, λοιπόν, αφού αναλύει και συσχετίζει τα γεγονότα, τις καταστάσεις, τις αλλαγές, τα συμφέροντα και τις ισορροπίες σε όλα αυτά τα ογδόντα χρόνια των κραδασμών της Βαλκανικής, καταλήγει σε συμπεράσματα «ρεαλιστικά», δηλαδή κυνικά, δηλαδή φασιστικά...

Συμβουλεύω όλους τους Έλληνες Πολίτες να το διαβάσουν. Κι αν δεν ξέρουν αγγλικά, ας βρεθεί κάποιος να τους το μεταφράσει.. Και κάθε αρμόδιος για τα εθνικά μας θέματα να το μελετήσει και να πάρει ξεκάθαρη και υπεύθυνη θέση.

Να το διαβάσουν όχι μόνο οι ενδιαφερόμενοι αλλά και όλοι οι αναγνώστες. Όλοι οι Έλληνες πολίτες. Για να δουν την αθέατη πλευρά του ατέλειωτου γιουγκοσλαβικού δράματος. Τις σκοτεινές πτυχές των διαβόητων «τουρκικών μειονοτήτων». Και τις όψιμες ευαισθησίες των Αλβανών. Και να καταλάβουν τι μας περιμένει, αν εξακολουθήσουμε να κοιμόμαστε...

Γράφει, λοιπόν, αυτός ο κύριος:

«Πρέπει να καταλάβουν, επιτέλους, όλοι οι κάτοικοι της Βαλκανικής ότι στη μελλοντική Ευρώπη δεν είναι δυνατό να διατηρηθούν τα σύνορα τους όπως είναι σήμερα. Πρέπει να αλλάξουν... Και θα αλλάξουν το συντομότερο δυνατό. Θα καλέσουμε τους ηγέτες τους, φυσικά, θα ανταλλάξουμε τις απόψεις μας, θα τους ακούσουμε προσεκτικά και θα καταλήξουμε, ελπίζω, σε μια κοινή συμφωνία για αυτή την αλλαγή των συνόρων τους. Αν όμως, παρ' όλα αυτά, δεν καταλάβουν την αναγκαιότητα της αλλαγής, τότε είμαστε υποχρεωμένοι να την επιβάλουμε διά της βίας...»

Δεν ξέρω αν με τα φτωχά μου αγγλικά αποδίδω επακριβώς το «ρεαλισμό» αυτού του κυρίου, οπωσδήποτε όμως αυτό είναι το «μήνυμα». Γνωστές οι πηγές του, γνωστοί και οι αποδέκτες του...

Αν αυτός ο κύριος ήταν ο οποιοσδήποτε φιλολογών καθηγητής, δε θα είχαν καμιά σημασία τα γραφόμενά του. Οι υψηλές θέσεις του, όμως, του δίνουν, νομίζω, μεγάλη βαρύτητα. Ήταν πρέσβης στην πρώην Σοβιετική Ένωση και στην πρώην Γιου¬γκοσλαβία. Και κάτι θα έκανε κι αυτός βέβαια για να καταντήσουν «πρώην» αυτές οι δυο μεγάλες χώρες...

Όπως κι ένας άλλος πάλαι ποτέ πρέσβης, καθηγητής και πρώην υπουργός Εξωτερικών, ο κύριος Κίσινγκερ.
Που κι αυτός είχε γράψει σε ανύποπτο χρόνο για την ανάγκη «αλλαγής» πολιτικής στην Ελλάδα... Είναι αυτός ο ίδιος που τρεις μέρες πριν από την πτώση της δικτατορίας την είχε αναγγείλει λεπτομερώς, σε συνέντευξη του στο BBC.

Κι ερχόμαστε, λοιπόν, και ρωτάμε, όλοι εμείς οι απλοί, ανώνυμοι πολίτες, που δεν είμαστε ούτε «ρεαλιστές» ούτε «κοινωνοί» της... υψηλής μαγειρικής, της «υψηλής» πολιτικής. Είναι δηλαδή,κανονισμένα, είναι προαποφασισμένα, προκαθορισμένα κάποια νέα σύνορα κι εμείς πετροβολούμε τον αέρα;

Δεν περιμένουμε, βέβαια, απάντηση από οποιονδήποτε... Την περιμένουμε από κάποιους σοβαρούς παράγοντες της κοινωνίας μας. Είναι έτσι, λοιπόν, τα πράγματα; Έχουμε καταντήσει απλοί συζητητές, απλοί υπάλληλοι κάποιων μεγάλων αφεντικών; Ο μόνος μας ρόλος είναι να καθόμαστε σ' ένα στρογγυλό τραπέζι για να υπογράφουμε τις προκαθορισμένες συμφωνίες; Ακόμη και την αλλαγή των συνόρων μας; Και σε λίγο την αλλαγή της γλώσσας μας, της ταυτότητας μας; Για να μετασχηματιστούμε σε κάποια νεοευρωπαϊκή κοινωνία συνετών υπηκόων;

Οι ευθύνες όλων των πολιτικών, τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι ιστορικές. Δεν παριστάνουμε τα παλικάρια. Απλώς θέλουμε να ξέρουμε τι συμβαίνει. Αυτό θέλουμε. Για να δούμε κι εμείς τι θα κάνουμε. Κυνικοί αυτοί, κυνικοί κι εμείς; Ή αυτοί αφέντες κι εμείς υπηρέτες;

Αν οι υπεύθυνοι πολιτικοί δεν μας ενημερώσουν κι αυτοί «ρεαλιστικά»,τότε θα είναι άξιοι της τύχης τους. Θα δικαιώσουν το χιλιοπροδομένο λαό μας, που έχει καταλήξει, δυστυχώς, σε μια ισοπέδωση των πάντων. Στην άθλια επωδό που είναι η χειρότερη πολιτική στάση: «Όλοι ίδιοι είναι...»

Θα δικαιώσουν κι αυτούς που μιλούν για το τέλος της πολιτικής. Θα δικαιώσουν ένα διακεκριμένο Άγγλο συγγραφέα, που έγραφε στους τελευταίους Κυριακάτικους Τάιμς του Λονδίνου:
«Η πολιτική αποτελεί σήμερα έναν κλάδο σε παρακμή. Είναι αμυντική, συντηρητική, νοσταλγική, ανίκανη να δημιουργήσει νέες ιδέες και προσελκύει λιγότερο ικανά άτομα. Από όλους τους κοινωνικούς τομείς εμφανίζει τη μικρότερη ικανότητα να διδαχτεί. Έχασε πια την αξιοπιστία της».

Συζητώντας για όλα αυτά και ιδιαίτερα για αυτό τον κυνικό Αμερικάνο, προχθές, σε μια συντροφιά πολιτικών και διανοουμένων, παγώσαμε όλοι ακούγοντας από το στόμα ενός νέου πολιτικού αυτά τα λόγια:

«Δυστυχώς, έχουμε ήδη γίνει χώρες-παραρτήματα και δεν το έχουμε καταλάβει. Η κεντρική κυβέρνηση των Βρυξελλών εντέλλεται και εμείς εκτελούμε. Στο άμεσο μέλλον ο Έλληνας πρωθυπουργός θα παίζει το ρόλο διορισμένου νομάρχη, η Βουλή θα είναι μια ληξιαρχική υπηρεσία, οι βουλευτές εξαρτημένοι υπάλληλοι , τα ΜΜΕ οι έμμισθοι κράχτες τους και όλοι εμείς ένα " ζαλισμένο " κοπάδι.....»

Ας βρεθεί, λοιπόν, κάποιος δικός μας «ρεαλιστής» να μας ενημερώσει:
Υποταγή ή θάνατος; Αυτή είναι η μοναδική λύση; Άλλη δεν υπάρχει;


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 27, 2009 10:19 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5013534&publDate=27/3/2009



Και κρυφοΝΑΤΟφιλη η «Ελευθεροτυπία»;


Είναι φορές που ο τρόπος που κάποιος επιλέγει να χτυπήσει το ΚΚΕ αποκαλύπτει ταυτόχρονα και άλλα πράγματα, μάλλον αποκαλύπτει τους λόγους που έχει βάλει το ΚΚΕ στο στόχαστρο... Ετσι την έπαθε για άλλη μια φορά η χτεσινή «Ελευθεροτυπία». Γράφει, λοιπόν, σε σχόλιό της: «Με ανοιχτό το στόμα μείναμε, όταν διαβάσαμε ότι η γγ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του Μιλόσεβιτς, του εθνικιστή πολιτικού που ευθύνεται για τα μεγαλύτερα εγκλήματα... Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα δημοκρατική χώρα θα είχαν ξεσηκωθεί και οι πέτρες. Αλλά το ΚΚΕ ανέστησε τον Στάλιν, στον Μιλόσεβιτς θα κολλούσε; Τώρα εάν βγει ο Πάγκαλος και τους τα πει, θα τον κατηγορήσουν ξανά για "αντικομμουνισμό"». Ο αντικομμουνισμός είναι ολοφάνερος, αλλά αυτό που επίσης είναι ολοφάνερο είναι η πλήρης ταύτιση με τους δολοφόνους εγκληματίες του ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ. Με ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα βομβάρδισαν ανελέητα ένα λαό, κατέστρεψαν μια χώρα ολόκληρη, δολοφόνησαν αμάχους και μωρά παιδιά και πάνω απ' όλα δημιούργησαν εστίες μόνιμης έντασης και κινδύνου ανάφλεξης στην περιοχή. Αυτούς υποστηρίζει η «Ελευθεροτυπία», γι' αυτό και λυσσάει ενάντια στο ΚΚΕ, γιατί νιώθει-ξέρει ποιος είναι ο πραγματικός τους αντίπαλος. Και είναι αυτή η λύσσα που τους φέρνει σε τόση σύγχυση που ανακατεύουν ό,τι κολλάει και δεν κολλάει (από Στάλιν έως Πάγκαλο) προκειμένου να επαναλάβουν τα επιχειρήματα των ιμπεριαλιστών δολοφόνων.


ΣΧΟΛΙΟ
Εδώ πράγματι αναπαράγονται τα ίδια φαιά «επιχειρήματα» του ΝΑΤΟ και των υπόδουλων «στοχαστών».
Θυμόμαστε όλοι το όργιο της ΝΑΤΟϊκής προπαγάνδας, όταν ισοπέδωναν τη Γιουγκοσλαβία.
Το να συνδέει κανείς αυτή τη θηριωδία του ΝΑΤΟ εναντίον ενός λαού με το «σφαγέα» Μιλόσεβιτς και τον Στάλιν είναι ένα τέχνασμα απάτης άξιο μόνο της κτηνώδους κακουργίας των ΗΠΑ και των λακέδων τους. Ένα τέχνασμα τυφλού αντικομουνισμού.
Και να θυμίσουμε στους ταχυδακτυλουργούς ΝΑΤΟΪκούς «αριστερούς», ότι ο μεγάλος Επαναστάτης Τρότσκι, ο οποίος διώχτηκε όσο κανένας άλλος από το σταλινισμό και στο τέλος δολοφονήθηκε, είχε ταχθεί με τη Σοβιετικής Ένωση του Στάλιν, σε περίπτωση επίθεσης από τον ιμπεριαλισμό.
Φαίνεται ότι ήταν και αυτός σταλινικός!!!

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες