Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΔΙΟΓΕΝΗΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 04, 2009 10:14 am    Θέμα δημοσίευσης: ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΣΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ
’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

Νομίζω ότι μας κάνει καλό, να σκαλίζουμε κάπου-κάπου τη μνήμη μας και να θυμόμαστε, μερικά γεγονότα που έπαιξαν κάποτε, μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη των πολιτικών πραγμάτων της πατρίδας μας. Βρήκαμε μερικά, ξεχασμένα στα ραδιοτηλεοπτικά αρχεία μας..

Αναδημοσιεύοντας, χωρίς κανένα σχόλιο, μερικά πολυσήμαντα αποσπάσματα, ίσως βρούμε και κάποιες εξηγήσεις στα όσα παράξενα συμβαίνουν στην εποχή μας.

Αρχίζουμε σήμερα παραθέτοντας μερικά ιλαροτραγικά κομμάτια, γύρω από την ιστορική καρατόμηση του τότε Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη και την αντικατάστασή του, από τον κ.Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Για όποιον ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως,είναι στη διάθεσή του όλο το αρχείο μας.
=====================================

ΣΚΑΙ-Σεπτέμβρης 2003



ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΚΟΜΙΝΗΣ: Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η κρατική τηλεόραση που με μια πρωτοφανή ενέργεια λογοκρισίας δεν μετέδωσε την ομιλία Λαλιώτη στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Ο κ.Σημίτης πρότεινε και επισήμως για τη θέση του Γραμματέα τον κ.Χρυσοχοίδη. Ο κ Λαλιώτης ,με μια έντονα φορτισμένη ομιλία του,για τη στάση Σημίτη,αποχαιρέτησε την Κεντρική Επιτροπή παραιτούμενος από όλα τα κομματικά του αξιώματα και απέδωσε την απόφαση αποπομπής του κυρίως στη στάση που τήρησε κατά τον πρόσφατο πόλεμο στο Ιράκ και σε αμερικανικές πιέσεις μέσω του πρεσβευτή των Ηνωμ.Πολιτειών κ.Τόμας Μίλερ. Τελειώνοντας έκανε λόγο για μια άλλη θυσία Ιφιγένειας..

ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ:Μου ασκήθηκε εντονη κριτική από διάφορους κύκλους, πολιτικούς και μη, με προεξάρχοντα και τον πρεσβευτη των Η.Π.Α. τον κ.Μίλερ,ότι οδηγούσα τον Ελληνικό λαό και το ΠΑΣΟΚ σε ένα τυφλό αντιαμερικανισμό.

ΤΟΜΑΣ ΜΙΛΕΡ: Γελοίες οι αιτιάσεις περί παρεμβάσεών μου, αυτά είναι θέματα της Κυβέρνησης.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ:
Ο σύντροφος Λαλιώτης μου δήλωσε ότι δεν επιθυμεί τη συμμετοχή του στην Κυβέρνηση..

ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ:Δηλώνω ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποστούμε ως λαός και ως ΠΑΣΟΚ, μια λοβοτομή και να μην έχουμε καμιά αντίδραση,καμιά μνήμη, καμιά ευαισθησία, ποτέ, επειδή κάποιοι άλλοι έτσι παραγγέλνουν…

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ: Συντρόφισες και σύντροφοι, όπως αλλάζουν οι καιροί έτσι οφείλουμε ν’αλλάξουμε κι εμείς..

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ποια είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του Μιχ. Χρυσοχοίδη ως Υπ.Δημ.Τάξης; Η εξάρθρωση της 17ης Νοέμβρη..Και ποιά η μεγάλη αποστολή του ως Γραμματέας της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ;Η εξάρθρωση της 3ης Σεπτέμβρη..

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ:Επιχειρείται πλήρης εξαμερικανισμός, τονίζει σε αποκλειστική του δήλωση ο Μίκης Θεοδωράκης και εκτιμά ότι ο Κώστας Λαλιώτης τιμωρήθηκε για τη στάση του στον πόλεμο του Ιράκ.

ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΚΟΜΙΝΗΣ:
Με τις εκσυγχρονιστικές κινήσεις του ο κ.Σημίτης, προχωρεί πλέον στη δημιουργία ενός κόμματος με άλλα δεδομένα,με άλλη λογική, με άλλες εμπνεύσεις και φυσικά με άλλα πρόσωπα..
========================================
=
Τα σχόλια, οι κρίσεις και τα συμπεράσματα, είναι δικά σας..
Οι αναλύσεις, η αυτοκριτική και οι αποφάσεις, είναι του ΠΑΣΟΚ

‘’’’’’’’’’’’’
4.4.-09
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες