Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ο "πυρετος" της χρηματιστηριακής κρίσης

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΣΙΒΥΛΛΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 08, 2008 9:49 am    Θέμα δημοσίευσης: Ο "πυρετος" της χρηματιστηριακής κρίσης Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο "πυρετος" της χρηματιστηριακής κρίσης


http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/10/yankees-go-home.html


Υπάρχουν κι άλλες απόψεις: Yankees Go Home

Μια παγκόσμια ανησυχία, ένας πανικός έχει κυριεύσει τους πολιτικούς και τα κόμματα σ’ ολόκληρο τον πλανήτη. Απ’ αυτόν τον «πυρετό» δεν ξέφυγαν και οι πολιτικές ηγεσίες της Ελλάδας (με εξαίρεση το ΚΚΕ).
Οι Τράπεζες δεν εμπιστεύονται Τράπεζες (sic)!
Οι Τράπεζες δεν δανείζουν πλέον χρήμα Τράπεζες (sic)!
Το «δηλητήριο» που εισήγαγαν οι ΗΠΑ (made in USA) στο διεθνές χρηματιστηριακό σύστημα, παράγει αποτελέσματα.
Κανείς δεν γνωρίζει ποσότητα και τόπους διάχυσης αυτού του αμερικάνικου «δηλητηρίου». Η Securities and Exchange Commission,[1] η Federal Reserve – FED,[2] η κυβέρνηση Bush και ο υπουργός οικονομικών Paulson, που βρισκόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια; Δεν γνώριζαν για τις «εξαγωγές» δομημένων ομολόγων (εκεί διδάχτηκαν το κόλπο και τα golden boys του Καραμανλή) και την αχαλίνωτη κερδοσκοπία;
Κι όμως, αυτοί οι μπάσταρδοι ΓΝΩΡΙΖΑΝ πολύ καλά!
Λίγο «δηλητήριο» αρκούσε για την παραγωγή χιλιάδων ανέργων, αστέγων και την καταστροφή χιλιάδων απλών ανθρώπων.
Βέβαια, οι δικοί μας πολιτικοί για να πίνουν το αίμα των εργαζομένων (βλέπε: τελευταία περίπτωση τον Αλογοσκούφη, αλλά μην ξεχνάμε τον Σημίτη, τον Χριστοδουλάκη, τον Παπαντωνίου και τους πληρωμένους δημοσιογράφους των ΜΜΕ), για να μας εξοντώνουν με φόρους, επιχειρηματολογούν με το φόβητρο του «δημόσιου χρέους».
Κανείς έλληνας πολιτικός δεν έχει τολμήσει να πει την αλήθεια! Ποια είναι η αλήθεια;
Η χώρα με το μεγαλύτερο «δημόσιο χρέος» στον πλανήτη είναι οι ΗΠΑ, που καταναλώνουν το 1/3 των πόρων του πλανήτη, κι ας είναι μόνον 300 εκατομμύρια σε σύνολο 6,7 δισεκατομμυρίων κατοίκων.
Η «υπερδύναμη» με τους πλανητάρχες της στέκονται στα ξύλινα πόδια τους ελέγχοντας την παγκόσμια οικονομία, κυρίως από το εμπόριο όπλων και έχοντας υποταγμένη την δήθεν ενωμένη Ευρώπη.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ΗΠΑ, ξοδεύουν κάθε χρόνο 560 δισεκατομμύρια δολάρια για εξοπλισμούς. Για τις εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, στρατιωτικές βάσεις σ’ ολόκληρο τον πλανήτη.
Η δεύτερη χώρα σε εξοπλισμούς είναι το Ηνωμένο Βασίλειο κι όχι η «Μεγάλη Βρετανία» (η ονομασία “Βρετανία” δεν έγινε αποδεκτή από τους Γάλλους κι απορρίφθηκε στον ΟΗΕ), με 59 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δαπάνες Στρατιωτικών εξοπλισμών 2006 (σε δισεκατομμύρια δολάρια)
- ΗΠΑ 560
- Αγγλία 59
- Γαλλία 53
- Κίνα 50
- Ιαπωνία 44
- Γερμανία 37
- Ρωσία 35
- Ιταλία 30
- Σαουδική Αραβία 29
- Ινδία 24
- ο υπόλοιπος πλανήτης 314

Οι λαοί – σωστότερα οι κυβερνήσεις τους - στηρίζουν αδιαμαρτύρητα το δολάριο και «πληρώνουν» την αμερικανική οικονομία και τα 560 δισεκατομμύρια δολάρια των στρατιωτικών εξοπλισμών των ΗΠΑ.
Ποιος εξέλεξε τον Bush;
Η National Rifle Association,[3] η οργάνωση πώλησης όπλων και πετρελαίου. Τώρα ποιον υποψήφιο υποστηρίζει άραγε; (μια ανάγνωση της επίσημης ιστοσελίδας τους θα είναι «δημιουργική»).
Το 1989 μας είπαν και μας έδειξαν (για τους «άπιστους») την πτώση του τείχους στο Βερολίνο. Τον Οκτώβρη του 2008 έπεσε το τείχος της Wall Street. Η ΕΣΣΔ δεν υπάρχει πλέον. Οι ΗΠΑ, η αυτοκρατορία για την ώρα, διδάσκει και προπαγανδίζει την ελεύθερη οικονομία, τις χρηματιστηριακές ελεύθερες συναλλαγές, την ελευθερία και τη «δημοκρατία».
Οι νταβατζήδες του πλανήτη, οι ΗΠΑ που έχουν αναλάβει την προστασία του πλανήτη και την παγκόσμια «δημοκρατική νομιμότητα», φαλίρισαν τις τράπεζες και τα χρηματιστήρια όλου του πλανήτη.
Yankees Go Home και πάρτε μαζί σας τα όπλα σας, τους πυρηνικούς εξοπλισμούς σας που σπέρνουν καρκίνο, τη δημιουργική και φιλελεύθερη οικονομία σας!
Βέβαια, οι Τράπεζες δεν θα φαλιρίσουν ποτέ και γι’ αυτό ανέξοδα μας διαβεβαιώνουν οι πολιτικοί μας. Αλλά, αυτή η «κρίση» θα μετατοπιστεί στην παραγωγική οικονομία μας.
Την άνοιξη, πηγαίνοντας στις ευρωεκλογές (ή και σε εθνικές εκλογές), κανείς δεν θα μπορεί να σκεφτεί τις μετοχές, το χρηματιστήριο, τις Τράπεζες που θα συνεχίσουν να βασιλεύουν, ή στις καταθέσεις του.
Την άνοιξη το πολυτιμότερο αγαθό θα είναι μια θέση εργασίας και ένα πιάτο φαγητό για πολλές περισσότερες οικογένειες από αυτές που τους λείπει σήμερα…

[1] Κυβερνητικός οργανισμός των ΗΠΑ, για την εποπτεία του χρηματιστηρίου. Ιδρύθηκε το 1934, ως αναγκαιότητα μετά την κρίση του 1929. Οι εξουσίες του είναι σημαντικές και αυξήθηκαν το 2002, μετά τα μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα στις ΗΠΑ (Enron, Tyco International, WorldCom, Sarbanes-Oxley Act…). Ο επικεφαλής της έχει διοριστεί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ George W. Bush και είναι σήμερα ο Christopher Cox).
[2] Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ. Θεσμοθετήθηκε στις 23 Δεκέμβρη 1913, μετά από πρόταση του προέδρου Woodrow Wilson και εγκρίθηκε από το Κογκρέσο των ΗΠΑ.
[3] Πρόκειται για οργάνωση-εταιρία με νομική υπόσταση για τους κατόχους όπλων στις ΗΠΑ. Στους στόχους της η προώθηση μια πολιτικής ασφάλειας στην χρήση των όπλων και η διοργάνωση σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων στη χρήση όπλων. Είναι μια από τις ισχυρότερες οργανώσεις των ΗΠΑ.

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες