Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η "Αγωνία" των "νταβάδων"

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Καχύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Σεπ 29, 2008 1:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η "Αγωνία" των "νταβάδων" Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η "Αγωνία" των "νταβάδων"





Αυτός είναι ο "προοδευτικός" Τύπος των "νταβάδων".
Πρωτοσέλιδα σκανδαλιάρικα που αφυδατώνουν την πολιτική σκέψη και καθιστούν τα ασήμαντα σε Μείζονα πολιτικά θέματα.
Εδώ ο κόσμος κάιγεται και η "πολιτική" "Ε" σχολείται με τον Τατούλη!!!
Οι μόνοι που εγωνιούν για τον Τατούλη είναι οι νταβάδες.
Και καθιστούν τη δική τους "αγωνία", αγωνία του ελληνικού λαού.
Αγωνιωδώς προσπαθούν να επιβάλλουν στην κοινή γνώμη ότι το κεντρικό ζήτημα, άξιου πρωτοσέλιδου, είναι ότι "περιμένουν τον Τατούλη" στη γωνία.
Ολοκληρωτική μεταστροφή των πραγμάτων. Γιατί αυτοί που περιμένουν στη γωνία με το δάκτυλο στη σκανδάλι, για το γκρέμισμα του Καραμανλή, είναι οι "νταβάδες"...
Το δικό τους πρόβλημα αγωνίζονται, με τέτοιου είδους πρωτοσέλιδα, να το κάνουν πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας.

ΑΛΛΑ είναι όμως τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και ΟΧΙ οι σχεδιασμοί και τα παιχνίδια των συγκροτημάτων του Τύπου και των καναλιών...

Επιστροφή στην κορυφή
τρανσαμινάσες
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Σεπ 29, 2008 2:10 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Τατούλης δεν μπορεί να είναι παράγοντας για τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και πολύ περισσότερο δεν είναι ο "Γιαγκούλας" που ο Καραμανλής, κατά τα ΜΜΕ, θα έπρεπε να τρέμει. Όσο και να το επιθυμούν οι πασοκικοί εργολάβοι ο Τατούλης δεν μπορεί να εμπνεύσει τρόμο. Ας βρούνε άλλο μπαμπούλα.

Και γενικά κανένας πολιτικάντης, όσο και το κάθε είδους "Μητσοτακέικο" να τον πίεζε ή να τον παρέσυρε με υποσχέσεις, δεν θα μπορούσε να τολμήσει κάτι που κρίνεται ως επισφαλές ή παράτολομο.

Οι διάφοροι επονομαζόμενοι "αντάρτες" (τρομεροί αντάρτες της πρόποσης, της γραβάτας και των δεξιώσεων) σε κάθε μία εντυπωσιακή τους καταδρομή που καταγράφεται δυναμική από τις κάμερες, υποβόσκει ένα παρασκήνιο νταβατζήδων που τους σπρώχνει να ενεργούν όπως ενεργούν, να δηλώνουν αυτά που δηλώνουν κλπ. Χωρίς υποσχέσεις ή φρούδες ελπίδες, δεν θα ήταν και τόσο "αντάρτες" όσο θέλουν σήμερα να δείξουν.

Γι' αυτό και είναι ανίκανοι να διατυπώσουν ΕΥΘΕΩΣ τις προθέσεις τους, τις φιλοδοξίες τους και τα σχέδιά τους, και γι' αυτό τον λόγο μπροστά στο ισχυρό χαρτί της μετωπικής σύγκρουσης ΠΑΝΤΑ σιωπούν.
Γι' αυτό και ο Καραμνανλής προκάλεσε ευθέως...

Είναι άπειρα αυτά τα παραδείγματα παντού, και ιδίως και στο ΠΑΣΟΚ. Αν διαλέξει την ίδια τακτική και ο Γιωργάκις θα ησυχάσει και αυτός από τους εκλεκτούς των νταβατζήδων. Η σημιτική εσωκομματική αντιπολίτευση που αντιμετωπίζει ο G.A.P. υπακούει σε αυτούς τους νόμους. Μόλις ακούσουν μια ισχυρή φωνή λακίζουν σαν σαύρα...
Επιστροφή στην κορυφή
Ήχος Πλάγιος του Β΄
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Σεπ 29, 2008 2:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Βρε τρανσαμινάση, πώς να κάνει κάτι τέτοιο ο Γιωργάκης, αφού ακόμη είναι στην πρώτη μικρή; Θέλει κάποιο χρόνο ακόμη για να πάρει κι άλλα φωνητικά μαθήματα να ανταπεξέλθει και σε δύσκολους ρόλους. Μη ξεχνάς πρόκειται και για ξένη γλώσσα...
Επιστροφή στην κορυφή
τρανσαμινάσες
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Σεπ 29, 2008 3:21 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τουλάχιστον ας αρχίσει τις άναρθρες καραυγές που βλέπουμε στα αμερικάνικα κόμικς, αυτά τα "GGRRROOOOOOOOOAAARRR!!!!!!" και τα "BRRAAUMMMMMMM!!!" και σε συνδιασμό με κανά δυο-τρείς ακόμη διαγραφούλες θα μετατραπεί το ΠΑΣΟΚ σε παρθεναγωγείο.

Πιστεύω ότι η μαμά Μαργαρίτα θα δώσει κάποια συμβουλή και αυτή.

Και δεύτερον υπάρχει και ο Καραμανλής. Η ομιλία του στην Θεσσαλονίκη ήταν ένα μάθημα-παράδειγμα για τον συνάδελφό του και ομοιοπάθη Γιωργάκη. "Γιωργάκη, νά, έτσι τρίζουν τα δόντια στους θρασύδειλους" του μετέδωσε συνθηματικά...
Επιστροφή στην κορυφή
Ολυμπιάδα
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Σεπ 29, 2008 10:28 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ελευθεροτυπία του μεσαιωνικού σκοταδισμού Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι νταβατζήδες τουλάχιστον προσφέρουν "είδος". Αυτοί είναι απλά τσαρλατάνοι.
http://olympia.gr/2008/09/27/green_crystal/
Επιστροφή στην κορυφή
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Σεπ 29, 2008 11:12 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δημοσκοπήσεις-Τατούλης-Καρατζαφέρης



Οι τεχνοκράτες της εξουσίας πάντα νομίζουν ότι ελέγχουν την κατάσταση και πάντα η ιστορία τους τιμωρεί. Στο τέλος όλοι οι σχεδιασμοί τους αποδεικνύονται κτίσματα στην άμμο. Αγνοούν τη λαϊκή σοφία: «Το πολύ Κύριε ελέησον το βαριέται και ο Θεός».
Σήμερα μόνο όταν έχει πήξει το μυαλό σου σε στερεοτυπείο δεν μπορείς να διακρίνεις τα δόλια παιχνίδια της βιομηχανίας της ενημέρωσης, του τηλεοπτικού θεάματος και των «παπαγάλων» τους.
Δεν περνάει ούτε μια μέρα που να μην βομβαρδιζόμαστε αγρίως από τις δημοσκοπήσεις, τον Τατούλη και τους «χρησμούς» Καρατζαφέρη. Η πολιτική μας ζωή καταδυναστεύεται καθημερινά και υστερικά από τις δημοσκοπήσεις, από το πώς θα ξυπνήσει ο Τατούλης και από τις στημένες θεατρικές του παραστάσεις καθώς επίσης και από τις διατεταγμένες προβοκάτσιες του «αποκριάτικου Καίσαρα»: όλα δοσμένα με τους διαφημιστικούς κανόνες του τελετουργικού θεάματος.
Είναι τέτοια η διαπλεκόμενη σήψη που τα μόνα «χαρτιά» των «νταβάδων» για την αποδόμηση του πολιτικού σκηνικού είναι οι δημοσκοπήσεις, ο Τατούλης και ο Καρατζαφέρης.
Μόνο που τα χαρτιά αυτά είναι σημαδεμένα και έχουν καεί από την υπερβολική «χρήση», ξυπνώντας πλέον και τους αφελείς.
Και ο πλέον ηλίθιος αντιλαμβάνεται ότι αυτή η καθημερινή λαίλαπα των δημοσκοπήσεων είναι μια δόλια επιχείρηση κατασκευής ψευδούς «κοινής γνώμης», ένα «εργαλείο» χειραγώγησης του εκλογικού σώματος.
Και ο πλέον ανυποψίαστος αρχίζει να προβληματίζεται πώς ένας από το πουθενά έγινε ξαφνικά και καθημερινά το κεντρικό πολιτικό θέαμα πριονίσματος της κυβέρνησής του και το αγαπημένο παιδί των αντιπάλων. Ένας ήρωας της μικρολογίας, της σπερμολογίας και της πολιτικής ανηθικότητας, υλικό για φτηνές επιθεωρήσεις, ανυψώθηκε, από τους «νταβάδες» της ζωής μας, σε εισαγγελικό καταπέλτη εναντίον του κόμματός του, με τις ηθικές αρματωσιές του «αντάρτη». Ένας «ιδεολόγος αντάρτης» που περιφέρεται σε φιέστες κατακεραύνωσης της κυβέρνησής του, αλλά δεν παραιτείται της κοινοβουλευτικής του ιδιότητας που απέκτησε με αυτό το κόμμα.
Η αχαλίνωτα περιφερόμενη πολιτική ξετσιπωσιά ζωντανεύει, ακόμα και τα νεκρά κύτταρα της όρασης…
Τέλος και ο πλέον αφελής αρχίζει να ξυπνάει όταν βλέπει τον Καρατζαφέρη να παρελαύνει καθημερινά από τις πασαρέλες του τηλεοπτικού θεάματος για να απαγγείλει το χιλιοειπωμένο ποιηματάκι του: Ότι είναι σαρξ εκ της σαρκός της Ν.Δ, και μόνο μια κυβερνητική συνεργασία θα αποτρέψει την άνοδο του ΠΑΣΟΚ και του Αλαβάνου!!!
Αυτό το προβοκατόρικο τραγουδάκι το έκαναν σουξέ τα ΜΜΕ. Καθημερινά και ασταμάτητα, περιφέρουν τον Καρατζαφέρη να το τραγουδήσει σε ποικίλες παραλλαγές.
Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια μελετημένη και διατεταγμένη, αλλά κακόγουστη προβοκάτσια. Μια επίθεση φιλίας προς τη Ν.Δ., δήθεν για να αναχαιτιστεί η συμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, που σκάβει το λάκκο, όμως, της Ν.Δ. Από τη μια απωθεί τις κεντρώες δυνάμεις από τη Ν.Δ και από την άλλη: διεμβολίζει από τα δεξιά την εκλογική βάση τα Ν.Δ. με το «ξύσιμο» των «δεξιών» συνδρόμων της και το «μένος» κατά του ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.
Γι’ αυτό και επιλέχτηκε ο Ρουσόπουλος ως κεντρικός στόχος: Δεν είναι γνήσιο τέκνο της Ν.Δ….
Καθαρός ο στόχος αυτής της νέας συνταγής του Καρατζαφέρη: Εκλογικό ψαλίδισμα της Ν.Δ. και από το ΠΑΣΟΚ και από τον ΛΑ.Ο.Σ. Να, γιατί ο Καρατζαφέρης αποτελεί τον προβοκάτορα των «νταβατζήδων».
Μόνο που υποτιμούν προσβλητικά τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Και τη μνήμη του. Γιατί χθες ακόμα ο Καρατζαφέρης σήκωνε την γροθιά του δημαγωγικά στο πολιτικό κατεστημένο (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ). Τώρα ζητά κυβερνητική συνεργασία με τον ένα πυλώνα αυτού του κατεστημένου.
Φυσικά αύριο, δεν θα έχει καμιά αναστολή να συνεργαστεί και με τον άλλον πυλώνα του κατεστημένου, αν αυτό το θελήσουν οι «νταβάδες»: Είναι ο μπαλαντέρ των εξωθεσμικών μηχανισμών…




_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΝΤΑΒΕΛΗΣ



Ένταξη: 28 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 283
Τόπος: Στύρα Ευβοίας

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 30, 2008 11:40 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η τρομοκρατία των «εγκάθετων»

Είναι γνωστή η συνταγή των ιδεολογικών ροπαλοφόρων και πολιτικών μπράβων των νταβατζήδων και των αμερικανοτσολιάδων.
Όταν αντιστέκεσαι στα σχέδιά τους ή ενοχλείς σου κολλάνε την ταμπέλα του «εθνικιστής», «ρατσιστή» κ.λπ.
Αυτή η τρομοκρατική συνταγή έχει και άλλες παραλλαγές. Μία από αυτές είναι ότι επιχειρούν να σου κολλήσουν τη «ρετσινιά» του «κλακαδόρου» της Ν.Δ., όταν περιγράφεις τη σημερινή πολιτική κατάσταση και δείχνεις ότι ο άμεσος στόχος των «νταβάδων» είναι το πριόνισμα και η πτώση του Καραμανλή. Δηλαδή πρέπει να το βουλώσεις και να μην αποκαλύπτεις, ούτε να αναλύεις αυτά που όλος ο κόσμος βλέπει. Πρέπει να μην δείχνεις τους δόλιους σχεδιασμούς και τα παιχνίδια των εξωθεσμικών μηχανισμών, των «νταβάδων» και των Αμερικανών., γιατί γίνεσαι «κλακαδόρος» του Καραμανλή.
Έτσι με αυτό το τρομοκρατικό τέχνασμα του «δεξιού» στιγματισμού επιχειρούν να μην τους αποκαλύπτεις και να μην εξωτερικεύεις τις απόψεις σου. Είναι ένα δόλιο τέχνασμα ΦΙΜΩΣΗΣ.
Για να μη χαρακτηριστείς νεοδημοκράτης πρέπει να κλείνεις τα μάτια στα ύπουλα σχέδια αποδόμησης της πολιτικής από τα υπερατλαντικά κέντρα και τους εσωτερικούς «νταβάδες».
Εμείς δεν φοβόμαστε μήπως μας χαρακτηρίσουν Καραμανλικούς!!! Η ιστορία μας, οι αγώνες μας και οι απόψεις μας, που καθημερινά διατυπώνουμε, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας σε κάθε καλόπιστο. Στους κακόβουλους συκοφάντες απαντάμε ως εξής: Καλύτερα καραμανλικός παρά αμερικανοτσολιάς και «εγκάθετος» των «νταβατζήδων».
Το έχουμε δηλώσει επανειλημμένα: Αρνούμαστε να μας ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις, να μας καθορίζουν τα πολιτικά μας πράγματα οι Αμερικανοί και τα παρακρατικά παρασκήνια των «νταβάδων». Αρνούμαστε τα ΜΜΕ και τα «βαποράκια» τους. Αρνούμαστε να μας κατευθύνουν αυτές οι εστίες των φαιών αναθυμιάσεων και της ολοκληρωτικής ισοπέδωσης της σκέψης.
Η πτώση Καραμανλή με τους όρους των Αμερικανών και των «νταβάδων» δρομολογεί ακόμα πιο ζοφερές πολιτικές καταστάσεις. Ανοίγει το δρόμο των κομματικών προτεκτοράτων, το δρόμο της ολοκληρωτικής επιβολής των αυτοκρατορικών επιλογών των ΗΠΑ.
Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό και απλώς σκούζει αντικαραμανλικά είναι ή μικροκομματικά τυφλός ή «εγκάθετος».
Και εν πάση περιπτώσει, ας αρθρώσει ένα πολιτικό λόγο που να τεκμηριώνει την «αναγκαιότητα» να γκρεμιστεί ο Καραμανλής από τα αμερικανάκια (Ντόρες Τατούληδες, Γιωργάκηδες, Χρυσοχοίδες και ΣΙΑ) και τους «νταβατζήδες».
Δικός μας στόχος είναι να γκρεμιστεί ο Καραμανλής ΠΟΛΙΤΙΚΑ και αγωνιστικά. Δηλαδή να ηττηθεί η κυβερνητική πολιτική, μια πολιτική πανομοιότυπη με αυτή του ΠΑΣΟΚ και Σία…

_________________
Φωτιά και τσεκούρι όχι μόνο στους
προσκυνημένους, αλλά και στους
πράκτορες και προβοκάτορες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Καλά κρασιά
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 30, 2008 11:56 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΟΛΟΙ πλέον αντιλαμβάνονται ότι βρισκόμαστε στην τελική φάση της ΕΠΙΘΕΣΗΣ για την πτώση Καραμανλή.
ΤΩΡΑ θα αρχίσουν τα νέα σίριαλ με τον Δαϊλάκη!!!
Θα γίνει και αυτός "ιστορικό" πρόσωπο.
Τα "πιόνια" έχουν την τιμητική τους...
Επιστροφή στην κορυφή
ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 30, 2008 12:57 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://orfni.blogspot.com/2008/09/150.html


150 + Τατούλης - Γιαννόπουλος +_ Δαηλάκης +_ Ρεγκούζας και πάει λέγοντας προς...ανασχηματισμό και κάλπε
ς

Τελικά ο Στ.Δαηλάκης επέλεξε το δρόμο του...Κουκουδήμου! Διεγράφη απο την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ (όπως ήταν αναμενόμενο, αφού αρνήθηκε τελικά να παραιτηθεί απο βουλευτής της ΝΔ) και στηρίζει την κυβέρνηση σε όλα πλην Δράμας!

Σε δηλώσεις του ο κ. Δαιλάκης είπε : «Στην Δράμα τα παντελόνια δεν τα φοράμε για να μην κρυώνουμε. Αυτό που είπα το είπα για το καλό του κόμματος. Ζητώ συγνώμη γιατί η κυβέρνηση δεν έλυσε τα θέματα που έπρεπε. Είμαι ο τελευταίος που θα φύγει από την ΝΔ. Είμαι καραμαλικότερος από τον Καραμανλή. Πιο πιστός βουλευτής δεν υπάρχει από μένα. Είμαι βουλευτής με νοηματική. Το περιβάλλον φταίει, όταν η αυλή θέλει σκάψιμο και καθάρισμα πρέπει να το καθαρίζεις. Εγώ παίρνω εντολή από το λαό της Δράμας που μου λέει ότι πρέπει να μείνω».

1ον Οποιος φοράει παντελόνια και αφού είναι "καραμανλικότερος του Καραμανλή" και αφού ο...Καραμανλής τον διαγράφει γιατί θεωρεί οτι κάνει ζημιά στην ΝΔ και την κυβέρνηση, σημαίνει οτι παίρνει το καπελάκι του και φεύγει. Γιατί "το καλό του κόμματος" ή της κυβέρνησης, το ορίζει ο εκάστοτε Πρόεδρος του Κόμματος και Πρωθυπουργός. Οι βουλευτές έχουν αρμόδια όργανα για να πούνε ο,τι θέλουν γραπτά ή προφορικά και για όποιο πρόσωπο θέλουν. Αλλά, έχοντας πιεί δυό μπουκάλια ουίσκυ, να βγαίνεις στα κανάλια - επειδή σε...κουρντίσανε - και να τα βάζεις ευθέως με την..αυλή του Πρωθυπουργού, μετά απο την προειδοποίηση του ίδιου του...Καραμανλή, είναι σαν να τον γράφεις και εκείνον και την κυβέρνηση και τα οργανα του κόμματος, στα...όργανα σου. Τότε πρεπει να τιμάς τα παντελόνια σου και να ...παραιτείσαι. Το εαν φταίει το...περιβάλλον, η αυλή ή τα δέντρα ή εαν ο κηπουρός κοιμάται μέχρι το μεσημέρι, θα το κρίνουν άλλοι και με άλλες διαδικασίες. Απο τη στιγμή που η κριτική εκλαμβανεται απο τον Πρόεδρο του κόμματος και Πρωθυπουργό (που έχει όλο το παζλ και την πληροφόρηση ενιαία μπροστά του) ως...υπονόμευση και κίνηση αμφισβήτησης και ανατροπής εναντίον του και σε διαγράφει, πρέπει να είσαι πολύ αφελής για να λες τα υπόλοιπα...Καλλύτερα να ξεχορταριάζεις τον κήπο του σπιτιού σου. Κάνει καλό και στην υγεία...

2ον οπως γίνεται φανερό η σύγκρουση με το δίδυμο Μητσοτάκη-Ντόρα θα φτάσει στα άκρα - ίσως ο "επίτιμος" να θέλει να επιφυλάξει (πριν εγκαταλείψει τον μάταιο τούτο κόσμο) την...γεύση του 1993 στον Κώστα Καραμανλή (εκτιμώντας οτι τότε τον έριξαν οι...καραμανλικοί). Γι αυτό και ο Γ.Καρατζαφέρης δηλώνει ξεκάθαρα οτι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης που θα εκδηλωθεί σε κάθε περίπτωση...

Επιστροφή στην κορυφή
ΓΙΑΝΝΗΣΜ



Ένταξη: 03 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 463

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 30, 2008 2:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πάντως, η εμμονή του Καραμάνλη να στηρίζει πρόσωπα(Ρουσόπουλος, Βουλγαράκης, παλιότερα Γιαννάκου), που αποδεδειγμένα έκαναν ή κάνουν κακό στην κυβέρνηση δεν εξηγείται εύκολα. Με άλλα λόγια παρέχει στους εχθρούς και στους φίλους το νερό που χρειάζεται ο νερόμυλος της διχόνοιας και της σκανδαλολογίας για να κινηθεί.

Μην αναζητάμε λοιπόν, τους ενόχους για την σημερινή κυβερνητική κατάσταση εκτός κυβέρνησης. Ο Καραμανλής, με την πολιτική του και με τα πρόσωπα, τα οποία έχει επιλέξει ως συνεργάτες, είναι ο πρώτος και κύριος υπεύθυνος για όλα.

Η επίδειξη από μέρους του ηγετικής και αποφασιστικής στάσης εις ό,τι αφορά τους ενδοκυβερνητικούς επικριτές του μπορεί να του προσδώσουν την εικόνα του "σκληρού", "άκαμπτου" και αποφασιστικού ηγέτη, αλλά θα είναι, οπωσδήποτε, η εικόνα αυτή παροδική. Αφού θα επέλθει για λίγο η νηνεμία στην κυβερνητική θάλασσα, θα ξεσπάσει κατόπιν καταιγίδα, θύελλα, διότι τα καμώματα κάποιων στελεχών, αλλά κυρίως η εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική, που βαραίνει καθημερινώς τον Έλληνα, δεν θα μεταβληθούν. Μάλιστα, το ενδεχόμενο σκλήρυνσης της οικονομικής πολιτικής, λόγω της παγκόσμιας κρίσης που εξελίσσεται, είναι πάρα πολύ πιθανό. Τότε λοιπόν, καμμιά εικόνα ηγέτη και καμμιά διαγραφή άσημου βουλευτή δεν θα μπορεί να καταστείλει την συσσωρευμένη λαϊκή οργή, η οποία θα αντικατοπτριστεί θυελλωδώς και εντός του κυβερνώντος κόμματος.

Τέλος, έχω την αμυδρά υποψία-αν και οι συνομωσίες δεν μ' αρέσουν- ότι ο βουλευτής, που διαγράφηκε σήμερα, θυσιάστηκε ακριβώς για να αποκομίσει ο πρωθυπουργός τα πρόσκαιρα οφέλη μιας τέτοιας κίνησης. Δηλαδή, αναζητήθηκε από τον μηχανισμό του κόμματος εκείνο το στέλεχος το αδύναμο πολιτικά, που η διαγραφή του θα "ύψωνε" τον πρωθυπουργό και θα εκφόβιζε προσωρινά τους αντάρτες, χωρίς ο πολιτικός "όγκος" του συγκεκριμένου πολιτικού να θέτει σε κίνδυνο την κυβερνητική σταθερότητα, προς το παρόν.

Αυτή είναι η γνώμη μου.

_________________
"Εάν δεν αφαιρέσεις από την αστική ηγεσία την υπεράσπιση του εθνισμού και την περάσεις στα χέρια της Αριστεράς, είσαι τελείως χαμένος σε οποιοδήποτε επαναστατικό σου παιχνίδι." Μιχάλης "Πάμπλο" Ράπτης.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 30, 2008 2:47 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σεβαστή η γνώμη σου φίλε μου.
Αλλά χάνεις το δάσος πίσω από το δέντρο.
Το ζητούμενο δεν είναι αν ο Καραμανλής και η κυβέρνηση είναι υπεύθυνοι. Αναμφίβολα είναι μια καθεστωτική κυβέρνηση με ΠΟΛΙΤΙΚΗ που παράγει σκάνδαλα και προπαντός είναι μια κυβέρνηση διάτρητη, όπως ΟΛΑ τα καθεστωτικά κόμματα και το ΚΡΑΤΟΣ από τους νεοταξικούς μηχανισμούς και τα αμερικανικά κέντρα.
ΚΑΝΕΝΑΣ Καραμανλής δεν μπορεί να ανεξαρτοποιθεί από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ του καθεστώτος. Τέτοιου είδους αντιλήψεις που ανεξαρτοποιούν τους ηγέτες από την τάξη τους, το κόμμα τους και την κυβέρνηση είναι ουτοπικές, χαρακτηριστικές των δικτατορικών ιδεών.
Το ζητούμενο στην περίπτωση είναι ποιοί, πώς και το γιατί θέλουν να ρίξουν μια καθεστωτική κυβέρνηση. Και τι θέλουν να τοποθετήσουν στη θέση τους.
Αυτό είναι η αφετηρία της πολιτικής σκέψης. Γιατί Βουλγαράκηδες υπάρχουν και αν δεν υπάρχουν κατασκευάζουν.
Και κάτι άλλο: τι κύρος μπορεί να διατηρήσει ένας Πρωθυπουργός όταν καρατομεί κατά υπόδειξη των "νταβάδων" ή του εκάστοτε πολιτικάντη.
Και ακριβώς αυτό επιδιώκεται: Μέσω των επῖλεκτικών υποδείξεων να εξαναγκάζουν τους πρωθυπουργούς που θέλουν να πλήξουν να καρατομούν πρόσωπα και να μετατίθεται έτσι η πολιτική σκέψη από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ και
τα ουσιαστικά προβλήματα, από τις μήτρες των σκανδάλων, στα πρόσωπα...
Αυτά έχουν αναλυθεί κουραστικά εδώ μέσα χωρίς να εκφέρεις καμία ένσταση...



_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Αναγνώστης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 30, 2008 3:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φίλε Γιάννη Μ,

Αυτά τα ίδια επιχειρήματα επικαλούνται και τα ΜΜΕ κι ο Τατούλης και κάθε ένας κυβερνητικός παράγοντας που ξαφνικά «βρίσκει το φως του». Όσο για το τελευταίο «θύμα» μην τρελαθούμε δα. Βγαίνει βουλευτής σε κρίσιμες μέρες και δεν έχει μετρημένες μία προς μία τις λέξεις που θα ξεστομίσει…Και μέσα σε 4 ώρες άλλαξε 3 φορές τις αποφάσεις για την παραίτησή του. Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια. Κατά τα φαινόμενα όμως δεν έχεις καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης. Αν δεν κάνω λάθος ζητάς την ανατροπή της ΝΔ. Συμφωνώ μαζί σου. Από ποιούς όμως; Από τον Γιώργο, τον Καρατζαφέρη, τον Αλαβάνο ή την Ντόρα; Ή από τα υπερατλαντικά μεγάλα αφεντικά τους. Εξαιρώ το ΚΚΕ γιατί δεν συμμετέχει σ’ αυτού του είδους τα παιχνίδια.
Επιστροφή στην κορυφή
Μπρακούλιας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 30, 2008 4:33 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Από το ΑΝΤΙ.
Για να καταλάβουμε ποιοι μαγειρεύουν τί.


Άρχισε κιόλας η «εποχή Ντόρας»;

By Factorx | September 30, 2008

Πληροφορηθήκαμε από πολύ αξιόπιστη πηγή ότι καταγγέλλεται σοβαρό κρούσμα λογοκρισίας στο τελευταίο φύλλο της Κυριακής Ελευθεροτυπίας. Συγκεκριμένα, η απεσταλμένη της εφημερίδας στη Νέα Υόρκη, Κύρα Αδάμ, διαπίστωσε on line, το βράδυ του Σαββάτου, ότι στο φύλλο της επόμενης ημέρας είχαν απαλειφθεί σημαντικά σημεία του κειμένου που είχε στείλει, που αφορούσαν τους χειρισμούς της Ντόρας στο θέμα των Σκοπίων. Φυσικά διαμαρτυρήθηκε τηλεφωνικά σε έντονο ύφος στους υπεύθυνους της κυριακάτικης έκδοσης, αλλά η εφημερίδα είχε ήδη φύγει για τα πρακτορεία.

Να εντάξουμε το νέο κρούσμα λογοκρισίας σε μεμονωμένους προσωπικούς χειρισμούς υπέρ της Αγίας Οικογένειας; Ή πρόκειται για ένα ακόμα σύμπτωμα της σπουδής ορισμένων μήντια να προσαρμοσθούν στην «εποχή Ντόρας» που όπως πιστεύουν ορισμένοι ανατέλλει στη ΝΔ;
Επιστροφή στην κορυφή
ΓΙΑΝΝΗΣΜ



Ένταξη: 03 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 463

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 30, 2008 10:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Προφανώς, φίλε Ροβεσπιέρε, και συμφωνώ με την πολιτική σου ανάλυση. Επίσης, γνωρίζω πολύ καλά τί θέλουν να φέρουν στην θέση του Καραμανλή. Δεν τρέφω αυταπάτες. Απλώς εξέφρασα την άποψη μου(πρόχειρα για να είμαι ειλικρινής) και προσπάθησα να προσεγγίσω το ζήτημα και από μια άλλη σκοπιά. Δηλαδή, ενώ ο ρόλος των "νταβατζήδων" στην πολιτική είναι γνωστός, πρέπει να επισημαίνουμε ότι ο ρόλος αυτός δεν προέκυψε από παρθενογένεση, όπως από παρθενογένεση δεν προέκυψαν τα σκάνδαλα και η κρίση του πολιτικού συστήματος. Όλα έχουν ως αφετηρία τους το οικονομικοπολιτικό μας σύστημα.

Ίσως λοιπόν να μην εκφράσθηκα με σαφήνεια στην πρώτη τοποθέτηση μου, αλλά ο σκοπός μου ήταν αυτός. Να επισημάνω την παθογένεια αυτού καθεαυτού του συστήματος, το οποίο γεννά τόσο τους "νταβατζήδες" του πολιτικού συστήματος, όσο και τα σκάνδαλα. Ελπίζω τώρα να έγινα περισσότερο ακριβής.

Υ.Γ.: Είναι σαφές ότι δεν διεκδικώ το αλάθητο. Όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι: "Ενδέχεται άλλως έχειν".

_________________
"Εάν δεν αφαιρέσεις από την αστική ηγεσία την υπεράσπιση του εθνισμού και την περάσεις στα χέρια της Αριστεράς, είσαι τελείως χαμένος σε οποιοδήποτε επαναστατικό σου παιχνίδι." Μιχάλης "Πάμπλο" Ράπτης.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΡΕΣΑΛΤΟ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 01, 2008 2:09 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΡΕΣΑΛΤΟ-τεύχος 25


ΟΛΟΙ εναντίον του Καραμανλή
Σε νέα φάση ο πόλεμος Ρωσίας-Αμερικής


Γράφει: Ο Θύμιος Παπανικολάου


Όταν τα «εργαλεία» των οικονομικών κέντρων εξουσίας και των Αμερικανών βάλλουν σύσσωμα, ενορχηστρωμένα και λυσσαλέα εναντίον μιας «δεξιάς» κυβέρνησης, κυβέρνησης του κεφαλαίου, κάτι δεν πάει καλά!
Όταν οι ιδεολογικές μήτρες του καθεστώτος και όλα τα πολιτικά, δημοσιογραφικά και πνευματικά τους φερέφωνα θρηνούν για το Ασφαλιστικό, τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ κ.λπ. ή χύνουν ποταμούς δακρύων οργής για τα σκάνδαλα και την κρατική σήψη, τότε κάτι «μαγειρεύεται»!
Οι πνιγηρές πολιτικές αναθυμιάσεις που αναδίδονται από παντού και κυρίως από τους κραγμένους Αμερικανούς πράκτορες των ΜΜΕ δεν θυμίζουν απλώς το μαύρο 1989. Καταγράφουν μια κατάσταση ακόμα πιο εφιαλτική, απείρως χειρότερη και αποκρουστική.
Θα μας χαροποιούσε ιδιαίτερα να γκρεμιστεί η Ν.Δ. , αν αυτό ήταν ο καρπός αγωνιστικών κινητοποιήσεων, γεγονός που θα «αφύπνιζε» την πολιτική σκέψη, θα πυροδοτούσε την πολιτική συνείδηση και θα άλλαζε τους κοινωνικούς συσχετισμούς υπέρ των λαϊκών κινημάτων.
Δεν γίνεται όμως κάτι τέτοιο. Επιδιώκεται η «ανακτορική» ανατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή από τους ίδιους τους καθεστωτικούς μηχανισμούς και τους Αμερικανούς. Και τέτοιου είδους «ανατροπές» είναι αντεπαναστατικές, σφυρηλατούν αλυσίδες ακόμα χειρότερες για το λαό. Αυτό είναι ιστορικά επαληθευμένο πολλές φορές. Κάθε «αλλαγή» εκ των άνω, από τα κέντρα σήμερα της πλανητικής εξουσίας, είναι ένα καθεστώς χειρότερο από αυτό που «ανατράπηκε»…

Τι συμβαίνει όμως; Πώς σύσσωμες οι δυνάμεις του καθεστώτος θέλουν να ρίξουν μια καθεστωτική κυβέρνηση, μια «δεξιά» κυβέρνηση, το καθεστωτικό τους σπλάχνο;


Ο νέος «ψυχρός πόλεμος»


«Οι ιδέες –μας λέει ο Ουμπέρτο Έκο- είναι λεπτά και πολύπλοκα εργαλεία που πρέπει κατά κάποιον τρόπο να εξηγήσουνε την πραγματικότητα». Μας εξηγεί επίσης ότι η πραγματικότητα «δεν μοιάζει με σφαίρα», αλλά με «ακανόνιστο πολύεδρο με το επιβαρυντικό στοιχείο ότι αποτελείται αν όχι από άπειρες πλευρές, τουλάχιστον από ακαθόριστο αριθμό πλευρών».
Για να μη χαθούμε, λοιπόν, μέσα στο λαβύρινθο του πολυέδρου πρέπει να είμαστε εφοδιασμένοι με πολιτική πυξίδα. Δηλαδή να είμαστε σε θέση, μακριά από μικροπολιτικές αγκυλώσεις, να διακρίνουμε το ουσιώδες του όλου: Τον άξονα της πολιτικής αποκρυστάλλωσης γύρω από τον οποίο τα επιμέρους γεγονότα δένονται σε ένα οργανικό σύνολο.
Και το «ουσιώδες του όλου» που εξηγεί όλες τις παραδοξολογίες (το καθεστώς που βάλλει σύσσωμο εναντίον της κυβέρνησής του) είναι: Ο ανοικτός, ύπουλος και διαρκώς εντεινόμενος πόλεμος μεταξύ Αμερικής και Ρωσίας.
Οι εμπρησμοί του καλοκαιριού αποτελούσαν την πρώτη ανοικτή εκδήλωση αυτού του πολέμου. Μια ανοικτή πολεμική επίθεση κατά της Ελλάδας. Γράφαμε τότε ότι θα περάσουμε και σε άλλες πολλές φάσεις μέχρι την ακύρωση των συμφωνιών με τη Ρωσία, συνακόλουθα μέχρι να «γκρεμιστεί» ο Καραμανλής που «τόλμησε» να «κοιτάξει» και αλλού…
Σήμερα ζούμε τη φάση των «αποκαλύψεων», των νέων εκβιασμών, της υπονόμευσης του Καραμανλή, με την αξιοποίηση των οξύτατων κοινωνικών προβλημάτων που το καπιταλιστικό καθεστώς και το κυβερνητικό του οικοδόμημα (πράσινο, γαλάζιο και ροζ) έχουν δημιουργήσει.
Έτσι βλέπουμε σε αυτή τη νέα φάση της αγοράς των ρωσικών θωρακισμένων και του ταξιδιού του Καραμανλή στη Ρωσία, να ξεσπά νέο όργιο αποκαλύψεων: Σκάνδαλα Μαγγίνα, Ζαχόπουλου (με ροζ μυστήριο), διαφοροποιήσεις νεοδημακρατών και έπεται η συνέχεια. Γιατί θα υπάρξει μεγάλη συνέχεια…


Νταβατζήδες-μυστικές υπηρεσίες-πραιτοριανοί

Οι Πραιτοριανοί της αυτοκρατορίας ουρλιάζουν σαν ύαινες εναντίον της κυβέρνησης. Αν παρακολουθήσει κανείς τα Μέσα Μαζικής Χειραγώγησης και Απάτης και ιδιαίτερα τους Αμερικανούς γενίτσαρους (είναι γνωστοί!) θα διαπιστώσει αβίαστα ότι έχουν κηρύξει έναν ανελέητο πόλεμο κατά του Καραμανλή, με πρόσχημα τα σκάνδαλα, τη σήψη, τη διάβρωση, την «εξυγίανση». Το πιο σάπιο, διαβρωμένο, διαπλεκόμενο και κατευθυνόμενο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας μας παραδίδει μαθήματα «δημοκρατίας», «εντιμότητας» και «ήθους»…
Το καθεστώς των σκανδάλων αποτελεί ενδημική ασθένεια της καπιταλιστικής σήψης. Σήμερα ιδιαίτερα είναι γενικευμένο και καθολικό. Η διάβρωση έχει προχωρήσει μέχρι το μεδούλι των κοκάλων της εξουσίας.
Αυτά τα αξιοποιεί το μεγάλο κεφάλαιο με τις υπηρεσίες του. Ιδιαίτερα αξιοποιούν το καθεστώς της γενικευμένης σήψης οι μυστικές υπηρεσίες της αυτοκρατορίας. Δεν είναι δύσκολο γι’ αυτές να βάλουν στο χέρι κάθε άνθρωπο της εξουσίας. Σχεδόν το σύνολο των πολιτικών και των κρατικών λειτουργών βρίσκονται σε ομηρία. Ελάχιστοι γλιτώνουν και δεν «τσιμπάνε» το τυράκι του στημένου δόκανου.
Ανάλογα, λοιπόν, με τις ανάγκες των ισχυρών κέντρων εξουσίας «αποκαλύπτονται» και τα «σκάνδαλα» ή οι ροζ ιστορίες: Το 89’ ο Ανδρέας, πρόσφατα τα «σκάνδαλα» της Εκκλησίας, σήμερα τα «σκάνδαλα» Καραμανλή…
Είδατε ποτέ καμιά ενορχηστρωμένη «αποκάλυψη» εναντίον του Σημίτη, του Γιωργάκη ή άλλου αμερικανόδουλου; Ή μήπως να πιστέψουμε ότι στο καθεστώς Σημίτη, στο κράτος-προτεκτοράτο και στις κομματικές «εκσυγχρονιστικές», «αριστερές» εξουσίες δεν υπάρχει ρεμούλα, λαμόγια και «σκάνδαλα»!!!
Ή ακόμα να πιστέψουμε ότι ο μητσοτακέικος «ιστός της αράχνης» είναι «αμόλυντος» και «άσπιλος»!!! Είδατε ποτέ μεθοδευμένα και ολοκληρωτικά να βάλλεται και να αποκαλύπτεται αυτός ο «ιστός της αράχνης»;;;
Αυτή η επιλεκτική αποκάλυψη των σκανδάλων εξυπηρετεί πάντα πολιτικές σκοπιμότητες καθώς και τις ιδεολογικές λειτουργίες αποενοχοποίησης του συστήματος και των ιδεολογικών του μπράβων.
ΣΗΜΕΡΑ όλοι αυτοί οι μπράβοι, σύσσωμοι, μανιασμένα και ενορχηστρωμένα επιτίθενται κατά του Καραμανλή. Όποιος διαθέτει ελάχιστο πολιτικό νιονιό μπορεί να καταλάβει.



Έχει δρομολογηθεί το γκρέμισμα Καραμανλή.


Μόνο αφελείς πλέον μπορεί να μην καταλαβαίνουν το σχέδιο εκβιασμού και πτώσης του Καραμανλή που υπάρχει πίσω από την τωρινή ομοβροντία των «σκανδάλων» και της ροζ σκανδαλολαγνείας. Έχει δρομολογηθεί το ροκάνισμα, ο προσωπικός ευτελισμός και η πτώση Καραμανλή.
Παρακολουθούμε αυτό το διάστημα το διαπλεκόμενο όργιο ενός πολιτικού υπόκοσμου: Τη φαιά πανούκλα των μυστικών υπηρεσιών που κατακλύζει, σαν νεροποντή τα πάντα, μέσα από τους νταβατζήδες, τα πολιτικά, νομικά και κυρίως δημοσιογραφικά «βαποράκια».
Διακινούνται από κάθε «σταρ-βαποράκι», «αποκλειστικές πληροφορίες» ρεπορταζιακής έρευνας (ρεπορτάζ στους υπονόμους των μυστικών υπηρεσιών), ασύλληπτες σπερμολογίες, αστυνομικά σενάρια, μακάβρια εκβιαστικά μηνύματα: πληθώρα κασετών που κυκλοφορούν από υποκλοπές και πολλά άλλα. Η σκέψη μας λεηλατείται με όλη την βρώμα και δυσωδία των πολιτικών και δημοσιογραφικών υπονόμων, δηλαδή των μυστικών υπηρεσιών.
Δεν χρειάζεται να διαθέτεις συνθετική πολιτική σκέψη για να καταλάβεις ότι όλος αυτός ο «υπόκοσμος» και τα «προϊόντα» του κατευθύνονται από κάποια ισχυρά οικονομικά κέντρα εξουσίας και τις μυστικές υπηρεσίες, πλήρως αλωμένες από τις αμερικανικές…
Όλοι αυτοί οι αμίμητοι μεγαλοδημοσιογράφοι που ναρκισσιστικά διατυμπανίζουν και «πλασάρουν» τις «αποκλειστικές πληροφορίες» τους βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία: Οι ίδιοι κατά κανόνα σε κάθε μεγάλο γεγονός παραπληροφόρησης και απάτης.
Αυτό που ζούμε σήμερα είναι πιο αποτρόπαιο και γενικευμένο από αυτό που ζήσαμε το 1989!!!
Αξιοσημείωτα είναι και τα πυρά των Βρούτων. Ο Δήμαρχος Αθηναίων μίλησε κι αυτός «ανατρεπτικά» σε διατεταγμένη συνέντευξη στον Χατζινικολάου κατά του Καραμανλή. Τάχθηκε ο πρώην υπουργός της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης, υπέρ του …δημόσιου χαρακτήρα του ΟΤΕ και της Ολυμπιακής!!! Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση πορεύεται χωρίς …σχεδιασμό και τα τοιαύτα!!! Επέλεξε ο δήμαρχος αυτή τη στιγμή να «κατεδαφίσει» την ίδια του την κυβέρνηση!!! Μάλλον μας περνάνε για αμερικανάκια…
Αλλά και κάποιοι άλλοι, περιβάλλοντος Ντόρας, βγήκαν τώρα να καταγγείλουν παρελθούσες συμπεριφορές του «ηγεμόνα» του υπουργείου Πολιτισμού. Τώρα θυμήθηκαν…


Το ύπουλο κτύπημα της Ντόρας

Η Ντόρα Μπακογιάννη αποφάνθηκε: βρίσκεται «σε κρίση το πολιτικό σύστημα» γιατί οι «πολιτικοί δεν μιλάνε τη γλώσσα της αλήθειας»! Αναιδής και προκλητικός φαρισαϊσμός.
Οι αρχιερείς του ψεύδους (όλο το μητσοτακέικο»), των δολοπλοκιών και τα πειθήνια όργανα του αμερικανισμού παραδίδουν μαθήματα «ειλικρίνειας», πολιτικής και ηθικής τελειότητας!!!
Πάντα στην ιστορία η μεγαλύτερη πολιτική φρενοβλάβεια αποτυπώνεται με αποφθέγματα των πλέον κυνικών αμοραλιστών. Οι μεγαλύτεροι ψεύτες είναι αυτοί που γαβγίζουν για την «αλήθεια». Παρατηρείστε τα μεγάλα λαρύγγια της ψευτιάς (η κάστα των μεγαλοδημοσιογράφων) και θα καταλάβετε. Για την «αλήθεια» κόπτονται και αυτοί και μάλιστα με ναρκισσιστική παράκρουση…
Με την ίδια έπαρση και η Ντόρα διαπιστώνει αυτό που γνωρίζουν και οι πέτρες: Το ψεύδος των πολιτικών!!!
Φυσικά η πολιτική κρίση δεν είναι το αποτέλεσμα του ψεύδους των πολιτικών. Το ψεύδος είναι το αποτύπωμα της κοινωνικής και πολιτικής σήψης. Αλλά η Ντόρα δεν θέλει να εξηγήσει, απλώς διαπιστώνει το αυτονόητο: το πολιτικό ψεύδος, εμφανίζοντας τον εαυτό της έξω από αυτό το ψεύδος!!!
Οι πολιτικοί «χρησμοί», είναι αποφθέγματα που οχυρώνονται πίσω από θεσμικές αυθεντίες και τα οποία αρνούνται κάθε εξήγηση. Το απόφθεγμα είναι μια κατηγορηματική διαπίστωση, μια αντί-εξήγηση, μια μαγική και επίκαιρη εξαφάνιση της πραγματικότητας, μια σωτήρια αφασία. Είναι μια μυθική παράσταση των αυθεντιών της θεσμικής εξουσίας που ορίζουν την αλήθεια με τις άκαμπτες εντολές τους…
Το αφοριστικό αυτό απόφθεγμα της Ντόρας, είναι μια αντί-εξήγηση. Είναι μια διαπίστωση που συγκαλύπτει την ουσία των πραγμάτων και επιπλέον σταματά με την αυθαίρετη εντολή της εκεί που θέλει να παίξει αυτή: Στην ύπουλη υπονόμευση του Καραμανλή!!!
Η κοινότοπη αυτή διαπίστωση της Ντόρας είναι μελετημένα ύπουλη και επιχειρεί να εγκλωβίσει την «κοινή γνώμη» στη σεναριογραφία των ΜΜΕ. Δηλαδή ότι ο Καραμανλής δεν «μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας». Επιχειρεί η Ντόρα να καταγράψει πάνω στο έδαφος της κοινότοπης διαπίστωσης τη δική της παρουσία, εγχέοντας στον ελληνικό λαό τις εξαγνιστικές καθαρτήριες ουσίες της θεσμικής «αλήθειας» της.
Στα βήματα του πατέρα της βαδίζει, αυτού του «αρχάγγελου της κάθαρσης». Οι τακτικές απλώς έχουν γίνει πιο δόλιες και πιο ύπουλες. Ο στόχος κοινός: Το γκρέμισμα του πρωθυπουργού και η «αρπαγή» του πρωθυπουργικού θώκου.
Μόνο που τέτοιοι χρησμοί από τις «αυθεντίες» των «ακαθάρτων» υποτιμούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού…


Να πέσει ο Καραμανλής, αλλά από ποιους;

Ζούμε σήμερα τις «ψυχώσεις» μιας δυσώδους παραπληροφόρησης. Μια καταιγίδα παραπολιτικών, ασυνάρτητων «αποκαλύψεων» και σκανδαλιστικών σεναρίων ισοπεδώνει κάθε έννοια πολιτικής σκέψης.
Ένα σύστημα ζόφου και βόθρου χλευάζει τη λογική, κουρελιάζει τη νοημοσύνη, αδειάζει την ιστορία, εξαφανίζει τα υπαρκτά προβλήματα, συντρίβει την ανθρώπινη συνείδηση.
Ο μηχανισμός αυτού του συστήματος είναι τα αυτοκρατορικά κέντρα αποφάσεων, οι ισχυροί του χρήματος, η κάστα των βιομηχάνων της «ενημέρωσης»!
Τροχοί αυτού του μηχανισμού είναι τα ΜΜΕ. Γρανάζια οι δημοσιογράφοι: Τα όργανα της υποταγής μας στο μηχανισμό.
Ο ΣΤΟΧΟΣ: Το ροκάνισμα του Καραμανλή και η «κατασκευή» των κατάλληλων όρων και προϋποθέσεων γα την αποδόμηση και τον πλήρη έλεγχο των κομμάτων. (Στο άρθρο της Σύνταξης και σε άλλα άρθρα αναλύεται το ζήτημα).
Δεν υπερασπιζόμαστε τον Καραμανλή. Μας χωρίζει ιδεολογική και πολιτική άβυσσος από κάθε κυβέρνηση του καθεστώτος. Και δικός μας στόχος είναι να γκρεμίσουμε την κυβέρνηση της Ν.Δ., οποιαδήποτε κυβέρνηση (ανεξαρτήτου χρώματος) που υπηρετεί το καθεστώς του καπιταλισμού.
Υπάρχει όμως μια λεπτή, αλλά πολύ ουσιαστική διαφορά που φαίνεται πως διαφεύγει από την Αριστερά που είναι εγκλωβισμένη στη λογική των εκλογικών κερδών. Ποιος θα ρίξει τον Καραμανλή, πώς θα πέσει μια αστική κυβέρνηση; Από τους αγώνες του λαού, από τη συνειδητή δράση και οργάνωση των κινημάτων; Ή από τους ίδιους τους καπιταλιστικούς μηχανισμούς χειραγώγησης, με το λαό θεατή και υπνωτισμένο;
Δεν είναι, λοιπόν, ζήτημα Καραμανλή. Είναι ένα ουσιώδες ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ δημοκρατίας, είναι το ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού να συμμετέχει ενεργά και να καθορίζει ο ίδιος τις πολιτικές εξελίξεις: Να αποκρούει δηλαδή κάθε «εισβολέα» και κάθε επιβολή εκ των άνω, από τους μηχανισμούς και τα υπόγεια των μυστικών υπηρεσιών.
Η πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή, οποιασδήποτε κυβέρνησης είναι έργο του ελληνικού λαού και των αγώνων του και όχι έργο που μας επιβάλλουν τα κέντρα και τα παράκεντρα της αυτοκρατορικής εξουσίας και οι μυστικές υπηρεσίες…
Διαφορετικά, ας καταργήσουμε ακόμα και αυτές τις απατηλές και κουτσουρεμένες εκλογικές διαδικασίες και ας προσμένουμε παθητικά και αποχαυνωμένοι μπροστά στις τηλεοράσεις την πτώση και την άνοδο των κυβερνήσεων από τους ίδιους τους καπιταλιστικούς μηχανισμούς.
Ας καλέσουμε το ΝΑΤΟ (έγινε από κάποιους «αριστερούς» στη Σερβία) να μας απαλλάξει από τον Καραμανλή. Αυτό ακριβώς επιδιώκει και το ΝΑΤΟ…
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πρέπει κάποτε να καταλάβουμε ότι πρέπει να αντισταθούμε στον υπόκοσμο και τους νταβατζήδες που επιδιώκουν να καθορίζουν τα πολιτικά μας πράγματα και την πολιτική μας ζωή. Πρέπει να απαλλαγούμε από τα μικροκομματικά συμφέροντα, τις εκλογικές σκοπιμότητες και τα κλισέ των ιδεοληψιών μας
Ιανουάριος 2008


















Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες