Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Κωνσταντινίδης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 19, 2008 9:51 am    Θέμα δημοσίευσης: ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ
(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)


Είναι πολύ αργά για να σωθεί η Αμερική από την κατάρρευση και την χρεωκοπία. Αυτή ήτο αναμενόμενη. Άρχισε από τότε που οι Εβραίοι μεγαλοτραπεζίτες έπεισαν τον πρόεδρο Ουίλσον το 1914 να αναλάβουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα(FED) των ΗΠΑ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Εκτοτε τους παραχωρήθηκε το δικαίωμα να δανείζουν την Αμερικανική Κυβέρνηση με τα επιτόκια της αρεσκείας των και να ασκούν κατά το δοκούν την νομισματική πολιτική της Αμερικής και συνακόλουθα του κόσμου ολοκλήρου με το δολάριο.

Χρέος $53 τρισ : Θηλιά στο Λαιμό της Αμερικής

Με τον τρόπο αυτό χρέωσαν το Αμερικανικό κράτος με το αστρονομικό ποσόν των $ 53 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Ένα άλλο μέτρο που επέβαλαν για να πιούν το αίμα του Αμερικανικού λαού είναι και η φορολογία. Ως τότε ο Αμερικανός πολίτης δεν πλήρωνε φόρους και ο προϋπολογισμός τους ήτο ισοσκελισμένος. Αφ' ότου όμως άρχισε ο τοκογλυφικός δανεισμός από την FED συνεχώς ανέβαινε το χρέος του Αμερικανικού Δημοσίου και για την εξυπηρέτηση του θα έπρεπε να φορολογηθούν οι πολίτες. Κατ' αυτόν τον τρόπο οι Εβραίοι μεγαλοτραπεζίτες εξάλειψαν την μεσαία τάξη και σήμερα η χώρα αποτελείται από λίγους πολύ πλουσίους , ενώ το σύνολον είναι φτωχοί με τα Αμερικανικά μέτρα .

Η Αμερική μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδις

Η Αμερική πρέπει να διαλέξει μεταξύ δύο δρόμων :
1/ Να συνεχίσει την μέχρι τούδε πολιτική της, δηλαδή να δανείζεται όλο και περισσότερο χρήμα για να χρηματοδοτήσει τους πολέμους, εξοπλισμούς , την ανάπτυξη και την αποπληρωμή του χρέους. Τούτο αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο το χρέος και εκτινάσσει στα ύψη τον Πληθωρισμό.
2/ Να ασκήσει πολιτική λιτότητος, οπότε θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Ύφεση, κάτι που ήδη συμβαίνει σήμερον με την έλλειψη ρευστότητος και την πτώση των τραπεζών .
Ως γνωστόν η καπιταλιστική οικονομία μοιάζει με το ποδήλατο που όσο κινείται ο αναβάτης είναι επάνω, όταν όμως σταματήσει η κίνηση αυτός ανατρέπεται. Μετά την χρεωκοπία των εταιρειών Ginnie Mae και Freddie Mac ήλθε η σειρά της Lehman Brothers', η οποία είναι η . τετάρτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ. Ο χορός των πτωχεύσεων άρχισε πριν ένα χρόνο και δεν φαίνεται να κοπάζει το τσουνάμι , που πυροδοτήθηκε από την κατάρρευση των ομολόγων των στεγαστικών δανείων. Οι διεθνείς αναλυτές παραδέχονται ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη οικονομική κρίση μετά το 1929. Σήμερα η αγορά ακινήτων έχει πέσει κατά 28% και κανείς δεν ξέρει που θα σταματήσει. Την ίδια κάθετη πτώση ακολουθούν και τα Χρηματιστήρια μετά την πτώση της Lehman Brothers', διότι φοβούνται ότι θα συμβεί το φαινόμενο του «ντόμινο» και θα παρασύρει και άλλες τράπεζες και εταιρείες. Ένδειξη του κλίματος της αναμενομένης υφέσεως είναι η κάθετη πτώση του Πετρελαίου , η τιμή του οποίου από $ 138 δολ. το βαρέλι πριν τρεις μήνες πουλήθηκε στα $ 87 (16/9/2008) Αυτές τις ημέρες χάνονται στα χρηματιστήρια τρισεκατομμύρια δολάρια . Όλα όμως δείχνουν ότι βαίνομεν προς γιγαντισμό του Εβραϊκού τραπεζικού συστήματος εν όψει της γενικής εξόρμησης του για την επιβολή της Νέας Τάξης. Με τα λεφτά της Αμερικής και των άλλων καπιταλιστικών χωρών οι Εβραίοι μεγαλοτραπεζίτες συνενώνονται σε μιά γιγάντια παγκόσμια οικονομική εξόρμηση προκειμένου να επιβάλουν τους νόμους τους στον κόσμο.
Υπάρχουν υγιείς λύσεις αλλά οι Εβραίοι μεγιστάνες είναι άπληστοι και άφρονες που θέλουν να καταβροχθήσουν όλο τον παγκόσμιο πλούτο. Το σημερινό σύστημα είναι κλεπτοκρατικό και ευνοεί την πλουτοκρατία. Ενώ ομιλούν για ελεύθερη οικονομία , όταν πτωχεύουν καλούν το κράτος -δηλαδή εμάς τους φορολογούμενους - να τους χρηματοδοτήσουμε . Δηλαδή τα κέρδη δικά τους και οι ζημίες των λαών. Όμως η βασιλεία τους είναι λίγη διότι «η πτώση εγγύς γαρ» Κι' αυτό εκπηγάζει από την πεποίθηση ότι η Ανάγκη θα τους γκρεμίσει. Η Νέα Γενιά που γαλουχήθηκε με τον Εβραϊκό τρόπο σκέψεως -είτε μέσω της Βίβλου, είτε μέσω του Αμερικανικού τρόπου ζωής- καλείται τώρα να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. Θα καταλάβουν ότι οι Εβραίοι μεγαλοτραπεζίτες τους έβαλαν στο χέρι όχι μόνον τα λεφτά τους αλλά και την ελευθερία και την δημοκρατία τους. Και τώρα κινδυνεύουν να τους οδηγήσουν ακόμη και σε ένα πυρηνικό πόλεμο εναντίον του Ιράν.

Οι Παγκόσμιοι Πλουτοκράτες και Εξουσιαστές:

Ιδρυτής της Lehman Brothers' είναι ο Εβραίος Henry Lehman . Είναι ο πρώτος Εβραίος που ίδρυσε τράπεζα στην Αμερική το 1850 Είναι μια από τις τέσσερες επενδυτικές τράπεζες της Νέας Υόρκης με 26.000 προσωπικό σε όλο τον κόσμο. Αλλά δεν είναι η μοναδική Εβραϊκή τράπεζα που κινδυνεύει στις ΗΠΑ. Θα υπάρξουν πολλές καταρρεύσεις τραπεζών λένε οι αναλυτές. Μετά την Lehman Brothers' ιδρύθησαν κι' άλλες Εβραϊκές τράπεζες : Goldman Sachs ιδρύθηκε το 1869 , η τράπεζα Merrill Lynch(που κινδυνεύει τώρα με κατάρρευση) ιδρύθηκε το 1914. Η Morgan Stanley απεσπάσθη από την J P Morgan το 1935. Αν προσέξετε τις εποχές ίδρυσης των συμπίπτουν-όχι φυσικά τυχαίως-με την έναρξη πολέμων(Εμφύλιος Πόλεμος ΗΠΑ, 1ος Π.Π, 2ος Π.Π ) , Ως γνωστόν οι πόλεμοι απαιτούν γενναία χρηματοδότηση και προσφέρουν αστρονομικά κέρδη. Στο Λονδίνο εδρεύει επίσης ο παλαιός εβραικός τραπεζικός οίκος Rothschild's. Αυτός έχει σημαδεύσει όλα τα κοσμοϊστορικά γεγονότα των δύο τελευταίων αιώνων. Αν εγράφετο η πραγματική ιστορία των δύο Παγκόσμιων Πολέμων , του Ψυχρού Πολέμου και των τοπικών πολέμων και κρίσεων , ασφαλώς στα παρασκήνια θα βλέπαμε τους Εβραίους μεγαλοτραπεζίτες συνωμότες να κινούν τα νήματα της πολιτικής και τις μαριονέτες- πολιτικούς σαν κούκλες κουκλοθεάτρου.

Πτώση ή Συγχώνευση ;


Η πτώση της Lehman Brothers δεν μας επιτρέπει να ανασάνουμε από τον Εβραϊκό νομισματικό βρόχο , διότι το έργο της θα αναλάβει η Goldman Sachs, επίσης εβραϊκή τράπεζα. Επίσης μετανάστευσαν στις ΗΠΑ τον 19ον αιώνα και οι κάτωθι μεγαλοτραπεζίτες που οι απόγονοι τους σήμερα εξουσιάζουν την Αμερικανική Διοίκηση , την Γουόλ Στρήτ και τον κόσμο ολόκληρο: Loebs, Guggenheims, Kahns, Kuhns, Schiffs, Seligmans, Strauses, Warburgs and οι Lehmans.. Οι περισσότεροι επλούτισαν από την τοκογλυφία το παραεμπόριο , την παραοικονομία και τους πολέμους . Όπου μυρισθούν χρήμα δεν διατάζουν να το εκμεταλλευθούν, ανεξαρτήτως της βλάβης στην κοινωνία. Γι' αυτούς δεν υπάρχουν ηθικοί κανόνες και φραγμοί. Ως γνωστόν στον Μεσαίωνα μόνον οι Εβραίοι επιτρέπετο να κάνουν τοκογλυφία, δεδομένου ότι ο Πάπας απηγόρευε ρητώς την τοκογλυφία στους Χριστιανούς. Και βέβαια θα πρέπει να αναφέρουμε και την διαβόητη οικογένεια του Εβραίου μεγαλοτραπεζίτη Ροκφέλλερ που θεωρείται ένας από τους ισχυροτέρους ανθρώπους στις ΗΠΑ. Όσον αφορά την παρούσα κρίση αυτή είναι τεχνητή . Τώρα τρώνε για μια ακόμη φορά τα λεφτά του κόσμου μέσω των Χρηματιστηρίων, των Τραπεζών και των Ασφαλειών;


Ο Αμερικανικός Λαός ανησυχεί

Η πτώση της Lehman Brothers αποτέλεσε το βούτυρο στο ψωμί της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικανούς ότι δεν έλαβαν μέτρα για την προστασία του μέσου Αμερικανού. Ο Ομπάμα υποσχέθηκε ότι θα λάβει άμεσα μέτρα μετά την εγκατάσταση του στο Λευκό Οίκο. Και ενώ για την Ολυμπιακή Αεροπορία θεωρείται ως έγκλημα καθοσιώσεως η παραμονή της υπό κρατικό έλεγχο, για τα τεράστια μαμούθ (τράπεζες ,ασφάλειες) που πέφτουν το ένα μετά το άλλο γιατί τις χρηματοδοτούν; Ενώ είχαν δηλώσει ότι θα αφήσουν να πέσουν τις χρεωκοπημένες εταιρείες, τελικά χρηματοδότησαν-ουσιαστικά κρατικοποίησαν- την American International Group (AIG) με 85 δις. Δολάρια. Όμως παρά την χρηματοδότηση της AIG οι αγορές καλπάζουν προς την ύφεση.


Τι πρόκειται να συμβεί;

Δεν είναι τυχαίο ότι ο χρυσός την Τετάρτη 17/9/08 σε μια και μόνον , ημέρα εκτινάχθηκε κατά $60-70 δολ στα $862. [cash] Αυτό δείχνει ρευστοποιήσεις εν όψει κάποιου πολύ σοβαρού γεγονότος: Χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν; Ξεφόρτωμα από την Κίνα των Αμερικανικών χρεογράφων; Χρηματιστηριακό κραχ ; Επίσης δεν είναι τυχαίον ότι η Ρωσία έκλεισε το χρηματιστήριο της και ο Πούτιν χρηματοδότησε τις τράπεζες του με 44 δις δολάρια . Μήπως για να σταματήσει την εισβολή των Εβραϊκών κεφαλαίων και την εξαγορά των ενεργειακών της πόρων;


Τα συμπεράσματα από την κρίση των τραπεζών είναι πολλαπλά :

1/ Αν δεν διαλυθεί το Εβραϊκό Τραπεζικό και Χρηματιστηριακό Τέρας ο κόσμος δεν πρόκειται να απαλλαγεί από την καταλήστευση, την εκμετάλλευση και τους πολέμους.
2/ Το νεοφιλελεύθερο «μονεταριστικό » μοντέλο κατέπεσε και κάποιο άλλο δημοκρατικό θα πρέπει να το διαδεχθεί. Επίσης κατεδείχθη η αξία της ρυθμιστικής κρατικής Αρχής .
3/ Το παγκοσμιοποιημένο τραπεζικό σύστημα, καθώς και αυτό των πολυεθνικών κολοσσών ευνοεί την πλουτοκρατία και κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Ο γιγαντισμός τους πρέπει να ακολουθήσει την αντίστροφη πορεία προς την διάσπασή τους. Τούτο πρέπει να εκσυγχρονισθεί με γνώμονα το συμφέρον των λαών και όχι αυτό των πολυεθνικών κολοσσών.
4/ Η έλλειψη ρευστότητος είναι αποτέλεσμα της απομυζήσεως των εισοδημάτων των εργαζομένων , οι οποίοι για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των αγόραζαν με δανεικά , με μεγάλη επισφάλεια για τους δανειστές. Όλα αυτά βέβαια είναι στα σχέδια του μεγάλου Εβραϊκού κεφαλαίου για να ελέγξουν τον κόσμο μέσω και της οικονομίας.
5/ Του λοιπού το χρήμα θα γίνει ακριβότερο και τα εχέγγυα της λήψεως των δανείων αυστηρότερα. Άρα μπαίνουμε σε περίοδο υφέσεως και αυστηρότερου ελέγχου των οικονομιών των κρατών.
6/ Οι διευθυντές των τραπεζών για να παρουσιάσουν αύξηση των εργασιών και να πάρουν τα μπόνους, προσέφεραν δελεαστικά χρηματοπιστωτικά πακέτα και έδιναν 'θαλασσοδάνεια' , δανεικά και αγύριστα, τις περισσότερες φορές.
7/ Το κράτος οφείλει να λάβει μέτρα διαφάνειας των συναλλαγών και καταργήσεως των παράκτιων εταιρειών που ουσιαστικά είναι φορολογικοί παράδεισοι για τους φοροφυγάδες.
8/ Να πληρώνουν φόρους όχι μόνον οι φτωχοί αλλά και οι πλούσιοι αναλογικά δια της φορολογήσεως των κερδών των πολυεθνικών εταιρειών
9/ Να δημιουργηθεί Ταμείο για την αποζημίωση των πελατών των ιδρυμάτων που χρεωκοπούν.
10/ Τέλος να ληφθούν αυστηρά μέτρα κατά της δημιουργίας μονοπωλίων και ολιγοπωλίων , όπως συμβαίνει στην χώρα μας(τράπεζες , καύσιμα, τρόφιμα, φάρμακα κλπ
Επιστροφή στην κορυφή
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 19, 2008 10:03 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=4726580&publDate=19/9/2008



Καπιταλισμός που σαπίζει


Αναμφίβολα, η χρηματοπιστωτική κρίση που πλήττει εδώ και ένα χρόνο κυρίως τις ΗΠΑ και την ΕΕ διανύει αυτή την περίοδο μια σημαντική στιγμή, καθώς γνωστοί κολοσσοί του αμερικανικού καπιταλισμού καταρρέουν («Λίμαν Μπράδερς»), άλλοι για να διασωθούν πωλούνται κοψοχρονιά («Μέριλ Λιντς»), ενώ άλλοι «κρατικοποιούνται» (AIG), προκειμένου να μην καταρρεύσει συνολικά το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια περιοδική κρίση - η συγκεκριμένη μάλιστα εμφανίζεται σε έναν τομέα του, το χρηματοπιστωτικό -, του καπιταλισμού, που βέβαια δεν οδηγεί από μόνη της και σε κατάρρευσή του. Αντίθετα, η κρίση χρησιμοποιείται από τον καπιταλισμό για να ενισχυθεί μέσω της συγκεντροποίησης σε ανώτερα επίπεδα. Εκτός από τις εξαγορές των υπό κατάρρευση κολοσσών, προχωρούν οι συγχωνεύσεις γιγάντων, όπως η «Μόργκαν Στάνλεϊ», που, όπως ανακοινώθηκε χτες, εξετάζει το ενδεχόμενο συγχώνευσης με άλλον τραπεζικό όμιλο. Επίσης, η βρετανική τράπεζα «Μπάρκλεϊς», που πριν από τρεις μέρες είχε ανακοινώσει ότι αποχωρεί από τις διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του συνόλου της «Λίμαν Μπράδερς», ανακοίνωσε τελικά ότι προχωρά στην εξαγορά του αμερικανικού κολοσσού. Με άλλα λόγια, η κρίση λειτουργεί «εξυγιαντικά» για τον καπιταλισμό, που όμως αποκαλύπτει με δραματικό και κραυγαλέο τρόπο ότι σαπίζει, καταστρέφοντας διαρκώς παραγωγικές δυνάμεις και πλουτοπαραγωγικές πηγές για να επιβιώσει. Αποκαλύπτει όμως και τα αδιέξοδά του. Οτι δεν μπορεί αφενός να αναπτύσσεται χωρίς κρίσεις και αφετέρου ότι δεν μπορεί να λύσει προβλήματα σε όφελος των εργαζομένων. Αποκαλύπτει ότι είναι ξεπερασμένος ιστορικά και πρέπει να ανατραπεί με τον αγώνα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.
Επιστροφή στην κορυφή
Ουζερί: Ο Μπελαμής



Ένταξη: 19 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 212
Τόπος: Βενετία 16ος αι.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 19, 2008 2:45 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αφαίμαξη της ΚΑΜΜΕΝΗΣ ΓΗΣ





Ο πολύ προοδευτικός -κυρίως για την εποχή του- και ως γνωστόν διόλου θρησκόληπτος -τουναντίον μάλλον- Ροΐδης, θέλοντας να εισάγει καίρια τον αναγνώστη του στην ατμόσφαιρα του υπερχιλιετούς μεσαίωνα, περιγράφει την εξής αλήθεια: Το πόσο πολύ αγαπούσαν, ("αγαπούσαν" τρόπος του λέγειν, περί ανάγκης επρόκειτο) οι Μεροβίγγειοι και οι Καρολίγγειοι την εβραϊκή κοινότητα επειδή ήταν η μόνη ικανή να διαθέτει τέτοια ασύλληπτη αφθονία χρήματος ώστε να τους δανείζει στις εκστρατείες, τους αμυντικούς πολέμους, σε κάθε δύσκολη περίσταση που αντιμετώπιζε η Γαλλία ή οι τοπικοί ηγεμόνες. Αυτή η διαπλοκή του χρηματοπιστωτικού Κεφαλαίου με την εξουσία (κι όταν λέμε "χρηματοπιστωτικό", ίδιαίτερα επί Μεσαίωνα, εννοούμε αποκλειστικά "εβραϊκό Κεφάλαιο") οδήγησε σε μια τόσο αδελφική σχέση τον Σιωνισμό με την Εξουσία ώστε ακριβώς γι' αυτό τον λόγο ή Γαλλία εξακολουθεί μέχρι τις μέρες μας να είναι η πρώτη, με διαφορά, χώρα όπου η κατάχρηση της δίωξης του αντισημιτισμού να προσλαμβάνει διαστάσεις τρομοκρατίας. Πίσω από αυτή την επίφαση κερδισμένος είναι ο Σιωνισμός, όχι ο αντιεβραϊσμός, καθώς οι εβραίοι χρεώνονται τόσο συλλογικά και τόσο άδικα την ρετσινιά του "Παγκόσμιου Αιματοπίνη".

Και παράλληλα, πολύ πιο πριν ο Σιωνιστικός Γίγαντας μετακομίσει στην Αμερική για να την καταστήσει την πολυτιμότερη βάση του, διέσχισε την Μάγχη και πέρασε απέναντι κατακτώντας την Αγγλία, ώστε ήδη, στο τέλος της Βικτωριανής Περιόδου, να είναι εκείνη ο μεγαλύτερος Ιμπεριαλιστής και υπερδύναμη στον Κόσμο. Με τον 20ο αιώνα ο Γίγας είχε διασχίσει (από καιρό) τον Ατλαντικό και για τα 100 επόμενα χρόνια θα εξορμούσε από εκεί πλέον.

Σε αυτό το σημείο όμως πρέπει να ξακαθαριστεί κάτι, το οποίο η ακροδεξιά προπαγάνδα σαν βασικό όργανο του Καπιταλισμού αποκρύβει, πως ο Ιμπεριαλισμός και η Υπερσυγκέντρωση είναι φαινόμενα που γεννιόνται από το οικονομικό σύστημα και όχι από κάποια "εθνική κάστα" (Σιωνισμός) που στέκεται ανάλγητη μπροστά στους πόρους της ανθρωπότητας. Οι ακροδεξιοί, για να ξελασπώσουν τον Καπιταλισμό ως σύστημα, στοχοποιούν αποκλειστικά τους εβραίους και όχι την οικονομική μέθοδο την οποία ο Σιωνισμός έχει τον τρόπο να την κάνει να παράγει ασύλληπτα κέρδη.

Οι "μη σιωνιστές" Καπιταλιστές, (αν και δεν υπάρχουν πλέον λόγω παγκοσμιοποίησης και πολυεθνικοποίησης των κεφαλαίων εδώ και εκατό και διακόσια χρόνια), ουδέποτε ήταν ευγενικότεροι ή "ηθικότεροι" από το εβραϊκό Κεφάλαιο, απλώς υστερούσαν στα μέσα και τις προσβάσεις για να μπορέσουν να καρπωθούν ανάλγητα εκείνο που ο "Πιστωτής Σιωνιστής" ήξερε από την κοιλιά της μάνας του να κάνει, καθώς διέθετε το προβάδισμα να το εφαρμόζει από χίλια χρόνια πριν.

Αυτή η αντιεβραϊκή "παράδοση", σχεδόν σε κάθε γωνιά της Ευρώπης και οι λαϊκοί θρύλοι του "φάε όλο το φαΐ σου γιατί θα έρθει ο Εβραίος και θα σε τσουλάει μέσα στο βαρέλι με τα καρφιά" δεν ήταν παρά ο "απόηχος" στην λαϊκή και αφελή συνείδηση των τοκογλυφικών δρατηριοτήτων και των χρηματιστιριακών παιχνιδιών και δοσοληψιών του πανίσχυρου ευρωπαϊκού Σιωνισμού με τους χρηματοπιστωτικούς πελάτες του και επομένως υποτελείς του, βασιλείς, ηγεμόνες, εκκλησιαστικοί ηγέτες κλπ.

Η υποτέλεια της Εξουσίας απέναντι στον υπερσυγκεντρωτικό Δανειστή είναι για την ευρωπαϊκή οικονομία ένα σύνηθες και "υγιές" φαινόμενο όσο και η ίδια της ιστορία και ο χαρακτήρας. Ήδη από τις αρχές του 1400 η κυριαρχία στην Δυτική Ευρώπη του Υπερσυγκεντρωτικού Δανειστή, του "Σάιλοκ" ας πούμε για να καταλαβαινόμαστε, (δεν είναι τυχαίο ότι και η λογοτεχνία σκιαγράφησε το φαινόμενο), ήταν σχεδόν ολοκληρωτική.

Πάλι σε αυτό το σημείο θέλω να τονίσω ότι ουδέποτε, κι ας θεωρηθεί αυτό υποκειμενική εκτίμηση, υπήρξε κάποιο είδος συνωμοσίας ώστε να αποκρύβεται η "σιωνιστική" ρίζα και φύση των υπερτροφικών Κεφαλαίων. Οι άνθρωποι αφελώς πιστεύουν ότι "πίσω από όλα κρύβονται οι εβραίοι και καταφέρνουν να το κρύβουν πάντοτε καλά". Το Σιωνιστικό Κεφάλαιο όσο υπερτροφικό κι αν υπήρξε ποτέ δεν κατέβαλε κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια για να εξαφανίσει τον ρόλο του ή την παρουσία του. Όμως πολύ απλά, ο χώρος που δραστηριοποιείται είναι τέτοιος που από μόνος του είναι παρασκηνιακός. Εκεί πάντα λαμβάνονταν οι μεγάλες αποφάσεις και εκεί πάντα υπήρχαν τα πιο ασφαλή και τα πιο τερατώδη κέρδη. Κι επειδή κανένας καπιταλιστής δεν έχει λόγο να διαφημίζει την παρουσία του ή την ισχύ του, εκτός κι αν σκοπεύει να κατέβει για πρωθυπουργός, ακριβώς γι αυτό και δεν ακούγεται συχνά ότι πίσω από εκείνους τους γίγαντες κρύβονται άλλοι, που μπροστά τους οι πρώτοι φαντάζουν νάνοι και που ουδέποτε ακούγονται ή φαίνονται όπως με τον ίδιο τρόπο μιά ζωή αντικρύζεις τον ταμία που πας για να πληρώσεις την ΔΕΗ ή την εφορία αλλά ποτέ στην ζωή σου δεν θα αξιωθείς να δείς τον κολλητό του Πανταγιά ή του Ρουσόπουλου που είσαι υποχρεωμένος να χρηματοδοτίσεις όταν "χτυπήσει φαλιμέντο"..
Μια αντίστοιχη περίπτωση με αυτό που περιγράφω είναι πως ακόμη και τα τεράστια Κεφάλαια για τα δεδομένα της Ελλάδας, δηλαδή τον πολύ μεγάλο πλούτο, που δεν υπαινίσσομαι ότι είναι "σιωνιστικός" αλλά ότι ανήκει σε "ελληνικές" ας πούμε τσέπες, τον έχουν άνθρωποι που ίσως ποτέ να μην ακούσεις το όνομά τους. Αυτοί οι άνθρωποι είναι τόσο πλούσιοι, που δεν έχουν καμιά μικροαστική ευτέλεια να κοκορευτούν στα μάτια των φτωχών και θησαυρίζουν σε μόνιμη βάση χωρίς ποτέ να τους ακούσει το μέσο αυτί. Είναι καπιταλιστές που μπροστά τους ο Λιακουνάκος, ο Κόκκαλης, ο Βαρδινογιάννης, ο Μπόμπολας μοιάζουν με διαχειριστές πολυκατοικιών, σε αντιστοιχία. Δεν μιλάμε δηλαδή για κάποια συνωνοσία που "καθιστά" αυτούς τους ανθρώπους "απαρατήρητους" και προστατευμένους πίσω από τα στερεοτυπικά επώνυμα ,Κόκκαλης, Αλαφούζος κλπ. ΑΠΛΩΣ εκείνοι οι άνθρωποι δραστηριοποιούνται σε πιο στέρεες και λιγότερο διαχειριστικές βάσεις πλουτισμού. Το ίδιο συμβαίνει με τον Σιωνισμό. Πού να ξέρεις, λόγου χάρη, σε ποιά ασφαλιστική είναι ασφαλισμένη η σφαλιστική σου; Υπάρχει κόσμος που ούτε καν γνωρίζει ότι και οι αφσαλιστικές ασφαλίζονται. Για ποιά "συνωμοσία" μιλάμε λοιπόν;; Δεν υπάρχει καν η ανάγκη για κάτι τέτοιο. Το σιωνιστικό Κεφάλαιο δραστηριοποιείται ούτως ή άλλως σε έναν χώρο είτε άγνωστο είτε αδιάφορο για τον συνήθη άνθρωπο. Όταν μετά ένας ανακαλύπτει ποιός είναι πίσω από που, γκαρίζει σαν να ανακάλυψε την αμερική και έχει αλλά και θέλει να επιβάλει την εντύπωση ότι επρόκειτο περί μυστικού καλά κρυμμένου που αυτός τόσο δαιμόνια ξετρούπωσε. Μα το Υπερτροφικό Κεφάλαιο (Σάιλοκ) ποτέ δεν κρύφτηκε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ήταν υποχρεωμένο να βγαίνει κάθε μέρα και να ξελαρυγγιάζεται για τον ποιόν ασφάλισε σήμερα ή ποιόν θα δανείσει αύριο.. Θα ήταν αστείο...


Θα συμφωνίσω λοιπόν με την πολύ ορθή περιγραφή του Ριζοσπάστη: "Πρόκειται αναμφίβολα για μια περιοδική κρίση - η συγκεκριμένη μάλιστα εμφανίζεται σε έναν τομέα του, το χρηματοπιστωτικό -, του καπιταλισμού, που βέβαια δεν οδηγεί από μόνη της και σε κατάρρευσή του. Αντίθετα, η κρίση χρησιμοποιείται από τον καπιταλισμό για να ενισχυθεί μέσω της συγκεντροποίησης σε ανώτερα επίπεδα", διότι ακριβώς αυτό συμβαίνει.

Δεν είναι άρα ένα "κράχ" με απρόβλεπτες συνέπειες. Καταστροφικές ναί αλλά όχι απρόβλεπτες για τους Αφέντες του Πλανήτη. Είναι επιλογή τους. Είναι μια αναδιάταξη και μια αναδιανομή της τράπουλας με όρους που θέτει ο Κλειδούχος, ο Άρχων της χρηματοπιστωτικής Τέχνης, και που για λόγους καθαρά ιστορικοκοινωνικούς και κυρίως πολιτικούς, είναι αυτός που είναι. Ο ίδιος που ήταν και στην γέννηση της χρηματιστηριακής "Επιστήμης". Ούτε "αντισημιτισμός" είναι μια τέτοια θέση, ούτε ο εβραίος είναι κατ' ανάγκην Σιωνιστής.

Βέβαια εδώ προσεγγίζεται η άβυσσος της ανθρώπινης παράκρουσης και παθολογικής απληστείας. Σε έναν πλανήτη, όπου η εικόνα του από άκρο σε άκρο θα είναι η εικόνα της καμμένης γης, δεν μένει τίποτα άλλο για να αφαιμάξεις και να σου παράξει υπερκέρδη στα υπάρχοντα κέρδη. Ο παραλογισμός αυτός δεν είναι αποκλειστικό σύμπτωμα του Σιωνισμού. Είναι το κυριο χαρακτηριστικό της Καπιταλιστικής νοοτροπίας και δράσης. Είναι ο τελικός προορισμός για κάθε κοινωνία που παραπαίει στο τέλμα της αποκτήνωσης και της βαρβαρότητας. Αν κάποιοι, ιστορικά, είχαν το προβάδισμα να είναι οι "φωστήρες" στην τέχνη του δανείζειν και υποθηκεύειν, και να μετατρέπουν σε ιμπεριαλιστική φούσκα κάθε ορμητήριο που επέλεγαν να γιγαντώσουν για να διαθέτουν τα περιθώρια και τα μέσα, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μετατοπίσει την ουσία της υπόθεσης από τον καθαρά οικονομικοπολιτικό χαρακτήρα της, σε γονίδια, ανθρωπολογίες, βεελζεβούληδες, μπαμπούλες αιματοπίνηδες.


Οι καπιταλιστές, "εθνικοί" και "σιωνιστές", είναι ανεξαιρέτως επικίνδυνοι, ανάλγητοι και αδίστακτοι. Σε καμμένη γή αποβλέπουν όλοι τους μέσα στην παθολογική πλεονεξία τους. Κι επειδή μεταξύ τους δεν συνάπτονται ΠΟΤΕ συμμαχίες, βιώνουμε τώρα σαν τα "βατράχια" στην λίμνη τον καυγά από τα μανιασμένα βουβάλια. Τα πτώματά τους θα συνθλίψουν τα κεφάλια μας, αν μείνουμε στάσιμοι και περιμένουμε απλά "την πτώση τους"...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Μπρακούλιας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 19, 2008 4:40 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σε αντίθεση με τους προλετάριους, το Κεφάλαιο και οι κεφαλαιοκράτες δεν έχουν πατρίδα.
Το να βλέπουμε τους εβραίους πίσω από τον Καπιταλισμό, είναι σαν να βλέπουμε ένα δέντρο ή έστω μία συστάδα δέντρων και να αγνοούμε το δάσος και κυρίως τα αίτια της δημιουργίας και της διαιώνισής του.
Φυσικά, στη διαμόρφωση του σημερινού καπιταλιστικού συστήματος, οι Εβραίοι έχουν συμβάλλει τα μέγιστα.
Όμως και οι Προτεστάντες, αυτοί οι υποκριτές Ευαγγελικοί/Μεθοδιστές/Αντβεντιστές και τα 3 αρχ...δια που κουνιούνται έχουν συμβάλλει τα μέγιστα και ακόμη πιο πολλά από τους Εβραίους.
Αυτοί είναι η μήτρα από την οποία ξεπήδησαν οι Νεοσυντηρητικοί μπεκρήδες ή στελέχη επιχειρήσεων τύπου Μπους και Τσένι.
Αυτοί είναι που πηγαίνουν στην εκκλησία την Κυριακή το πρωί, εκστασιάζονται και παραληρούν με τα αλληλούια, τα αμήν και άλλα παρδαλά που δείχνει ο Μπόρατ και το ίδιο απόγευμα πουλάνε ακόμη και τη μάνα τους και όλο το σόι τους για μερικά δολάρια ενώ την επόμενη ημέρα πίνουν με το καλαμάκι το αίμα των υπαλλήλων τους, είτε πρόκειται περί ομοθρήσκων είτε λατινοαμερικάνων λαθρομεταναστών.
Εξάλλου η πολύχρονη συμμαχία Αγγλο-Σαξόνων ΚΑΙ Εβραίων σε κάθε επίπεδο παρήγαγε άπειρους πολέμους, όχι από μόνοι τους "οι εβραίοι".
Όμως δεν πρέπει να ξεχνούμε και τη συμβολή των Εβραίων στη διαμόρφωση της εργατικής ιδεολογίας.
Αλήθεια, ο Καρλ Μαρξ εβραίος δεν ήταν;
Δεν είναι εκείνος που έγραψε μεταξύ άλλων το "εβραικό ζήτημα", το κορυφαίο βιβλίο για το γένος του;
Πόσοι μπολσεβίκοι άραγε ήταν εβραίοι;
Αυτοί όμως μάτωσαν για την ανατροπή του καπιταλισμού.
Πρέπει να βλέπουμε τον Καπιταλισμό ως ένα σύστημα που διαμορφώθηκε μέσα στο πέρασμα της ιστορίας με τη συμβολή πολλών και την ανοχή ακόμη περισσοτέρων.
Μην κοιτάμε λοιπόν να ρίξουμε το φταίξιμο στους Εβραίους για τον καπιταλισμό, γιατί και οι πρόγονοί μας φταίξανε και όλοι φταίμε που ακόμη υπάρχει.
Λες και αν ξεφορτωθούμε τις εβραικές επιχειρήσεις και κεφαλαιοκράτες, η Ελλάδα μονομιάς και αυτόματα θα γίνει Λαική Δημοκρατία!
Επιστροφή στην κορυφή
Καχύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 19, 2008 5:03 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πολύ ορθά όλα αυτά.
Απλώς μια διευκρίνιση.
Ο καπιατλισμός δεν είναι υποκειμενικό προϊόν. Δηλαδή δεν τον έφερε κανένας.
Είναι το προϊόν της ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ εξέλιξης.
Προϊόν των ιστορικών νόμων της εξέλιξης.
Δεν τον επέβαλαν ιδεολογίες και υποκειμενικοί συνετελεστές: Στις ιδεολογίες και στα "ιστορικά υποκείμενα" εκφράστηκε, κωδικοποιήθηκε και διατυπώθηκε ο καπιταλισμός.
Και κάτι άλλο:Ο καπιταλισμός στην ανοδό του είχε προοδευτικά στοιχεία σε σχέση πάντα με τα παλιά οικονομικο-κοινωνικά συστήματα: Δουλεία-φεουδαρχία.

Και μέσα από αυτές τις "κατακτήσεις" και τις καπιταλιστικές συνθήκες γεννήθηκε το προλεταριάτο και ο επιστημονικός σοσιαλισμός...

Ο σ. Μπελαμή, ωστόσο, κάνει μαι λεπτή, ορθή διαπίστωση.
Εξηγεί γιατί το "Εβραϊκό στοιχείο" βρέθηκε στην κεφαλαιοκρατική και χρηματοπιστωτική πρωτοπορεία.
Το πώς αναπτύχθηκε κυρίαρχα σαν "καπιταλιστική μαγιά"
μέσα στα φεουδαρχικά καθεστώτα.
Ο σ. μπελαμή αναδεικνύει τη διαλεκτική της εξέλιξης του καπιταλιστικού "σπόρου" που είχε γονιμοποιηθεί μέσα στα σπάλχνα της παλιάς κοινωνία και αποτέλεσαι την "ηγεσία" της νέας καπιταλιστικής κοινωνίας.

Κατά μία παράξενη σύμπτωση (δεν είναι τυχαία) και οι θεωρητικοί ανατροπείς του καπιταλισμού είχαν την ίδια "ρίζα", όπως ορθά επισημαίνει ο σ. Μπρακούλιας...
Επιστροφή στην κορυφή
Μπρακούλιας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 19, 2008 5:18 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πολύ σωστά έκανε την παρατήρηση ο Καχύποπτος γιατί μέσα στη φούρια μου (για τους Προτεστάντες), ξέχασα να διευκρινήσω πως οι ενστάσεις μου περί μέγιστης συνεισφοράς των εβραίων στο σημερινό καπιταλιστικό σύστημα, αφορούσαν στο κείμενο του στρατηγού και όχι για το πραγματικά έξοχο κείμενο του Μπελαμή, που θέτει το ζήτημα στις σωστές του διαστάσεις.
Το μόνο στο οποίο διαφωνώ με το Μπελαμή, είναι ότι οι καπιταληστές δεν συνάπτουν μεταξύ τους συμμαχίες.
Συνάπτουν συμμαχίες ή για την ακρίβεια λυκοφιλίες που άλλο στόχο δεν έχουν, παρά μόνο για να κερδίσουν χρόνο να ακονίσουν τα νύχια τους μέχρι να αρχίσουν ξανά να βγάζουν μεταξύ τους τα μάτια τους.
Το κακό είναι πως οι νυχιές τους μας παίρνουν και εμάς παραμάζωμα...
Επιστροφή στην κορυφή
Ουζερί: Ο Μπελαμής



Ένταξη: 19 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 212
Τόπος: Βενετία 16ος αι.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 19, 2008 5:43 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αυτή η επισήμανση ανοίγει από μόνη της άλλη μεγάλη συζήτηση που αποδεικνύει ότι όχι απλώς δεν ήταν τίποτα τυχαίο αλλά ήταν κι απολύτως λογικό.

Τρείς στους τέσσερις, για να μην επικαλεστώ μεγαλύτερη αναλογία, από τους πρωτοπορους των σοσιαλιστικών κινημάτων και των επαναστατικών ιδεολογιών ήταν γόνοι αστών.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η αστική τάξη διαθέτει το χάρισμα να γενάει επαναστατικούς εγκεφάλους. Όταν όμως εκείνα τα χρόνια η πρόσβαση στην μάθηση και η εκλέπτυνση της κρίσης ήταν προνόμια μόνο για τους "κατέχοντες" (όπως και σήμερα ωστόσο) ήταν αναμενόμενο οι "μορφωμένοι άνθρωποι" να είναι κυρίως οι γόνοι των εύπορων οικογενειών. Στους χίλιους ανθρώπους, "μορφωμένους ανθρώπους" λοιπόν δεν είναι δα και δύσκολο να βρεθεί ένας ή δύο, για να μην πούμε περισσότεροι, που θα λάβουν πραγματική ωφέλεια από την γνώση και θα αντιληφθούν "υγιώς" την Πρόοδο και όχι ως "στυγνή τεχνοκρατία" που θα αυγατίσει τα κέρδη της επιχείρησης του "μπαμπά".

Επανέρχομαι λοιπόν στο γεγονός ότι όταν τα κινήματα έπρεπε να θωρακιστούν θεωρητικά αλλά και να αποκτήσουν μια πιο "υλική" υπόσταση από την γενικότερη της λαϊκής οργής και βίας, οι καταρτισμένοι θεωρητικοί και πολιτικά ενεργοί καλούνταν να προσφέρουν τις υπηρεσίες του πνεύματος και της κρίσης τους. Καλούνταν μοιραία οι "αστικής" προέλευσης.


Πάνω σε αυτό το δεδομένο πρέπει να εντάξουμε και την εξής παράμετρο: Οι πιο εύποροι και οι πιό "αστοί" από τους αστούς, ήταν οι εβραίοι, και σε συνδυασμό με την ροπή τους για ανάπτυξη, δραστηριότητα και ευημερία, (σαν λαός ανεξαρτήτως που διοχετεύουν τις ικανότητές τους είναι υπερβολικά εργατικοί, άοκνοι, εφυείς και φιλοπρόοδοι) οι εβραίοι μαθητές ήταν μια σημαντικότατη "μειονότητα" στους κύκλους των φοιτητών της νομικής, της ιατρικής, της ιστορίας, της οικονομίας κλπ.


Οπότε αν συνδυαστούν τα παραπάνω είναι πιο εύκολο να καταλάβουμε γιατί ο άνθρωπος Μαρξ είχε τις περισσότερες πιθανότητες να είναι εβραίος όπως και γιατί στην οκτωβριανή επανάσταση αλλά και πολύ πρωτύτερα στην Ρωσία, οι εβραίοι ήταν πολυπληθείς ως στελέχη επαναστατικών κομμάτων ή διεργασιών. Ακριβώς το ίδιο φαινόμενο υπήρξε και στην Γερμανία αλλά και αλλού στην Ευρώπη.
Είναι τέλος εξίσου γνωστό ότι οι έλληνες εβραίοι ήταν σημαντικό κεφάλαιο για την δημιουργία και ευδοκίμηση του ντόπιου εργατικού-σοσιαλιστικού κινήματος καθώς πρωτοστάτησαν και θεωρητικά και πρακτικά.

Όλα αυτά ειδομένα από εντελώς άλλη σκοπιά, και ιδίως υπό το φίλτρο της σκόπιμης διαστρέβλωσης και του αποπροσανατολισμού, αποτέλεσαν εδώ και δεκάδες χρόνια λίπασμα για ατελείωτες ιστορίες τερατολογίας ότι η οκτωβριανή επανάσταση ήταν "σιωνιστικός δάκτυλος", ότι ο μαρξισμός είναι "σιωνιστική εφεύρεση", και όλα τα παρόμοια τα οποία οι "εθνικοί" καπιταλιστές εφεύραν για να δαιμονοποιούν την ανυπακοή στην δουλεία και την άρνηση στον εξευτελισμό της ανθρώπινης υποστάσεως. Αλλά αυτό είπαμε ούτως ή άλλως αποτελεί από μόνο του ιδιαίτερη συζήτηση και θα έπρεπε κάποτε να θιχτεί ξεχωριστά ως εξίσου σημαντικό.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες