Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Οδηγίες προς πρωτοετείς για αποφυγή των φοιτητοπατέρων

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Μπρακούλιας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 18, 2008 1:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Οδηγίες προς πρωτοετείς για αποφυγή των φοιτητοπατέρων Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αυτό το κείμενο το έγραψε ο έξοχος και αγαπητός σε όλους ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ http://apergospastis.pblogs.gr/

Χρήσιμο για τους νεοεισερχόμενους στα ΑΕΙ,
ενδιαφέρον για τους υπόλοιπους για να δούμε
σε τί βάθη σαπίλας έχουν φθάσει οι καθεστωτικές φοιτητικές παρατάξεις και να θυμηθούμε πόσα
λαμόγια έχουν παράξει και στο παρελθόν και τα βλέπουμε σήμερα στη βουλή και τα υπουργεία.



ΝΕΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ / ΦΟΙΤΗΤΗ ΠΡΟΣΕΧΕ ΚΑΛΑ ΣΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ...

ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ!

Το έναυσμα γι' αυτή την ανάρτηση μου έδωσε η ανάρτηση του ΠΡΕΖΑ TV, που τόσα του λέω κατά καιρούς αλλά στην προκειμένη το θέμα που επέλεξε είναι εύστοχο και αποκαλυπτικό.

Στην ανάρτησή του ο ΠΡΕΖΑ TV, παραθέτει ΟΔΗΓΙΕΣ συμπεριφοράς των στελεχών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και τρόποι προσέγγισης απέναντι στους πρωτοετείς φοιτητές/σπουδαστές. Τα έγγραφα αυτά μπορείτε να τα δείτε στο ιστολόγιο που είπαμε.

Εγώ με τη σειρά μου, θα παραθέσω κάποιες ''οδηγίες'' για να αποφύγετε την ΠΕΡΙΤΤΗ ''βοήθεια'' από άτομα που πρόσκεινται σε κομματικές-φοιτητικές παρατάξεις. Ξεκινάμε:


I) Για να μάθεις τη σχολή σου, τους χώρους και τα γραφεία που σε ενδιαφέρουν, είναι καλύτερο να πας σε ώρες που έχουν αποχωρίσει οι κομματικές παρατάξεις και οι παρατρεχάμενοι από τη σχολή. Έτσι εξοικειώνεσαι με τον χώρο και κατά τη μέρα της εγγραφής ΞΕΡΕΙΣ ΕΞ ΑΡΧΗΣ που να πας και επιπλέον δεν έχεις το βλέμμα του ψαριού που εξερευνά το περιβάλλον.

Φανταστείτε την επίσκεψή σας σε ένα μαγαζί με ρούχα. Πρώτα κοιτάτε τη βιτρίνα και το εμπόρευμα, έπειτα μπαίνετε και ψάχνετε τον χώρο για να βρείτε αυτό που ψάχνετε, ίσως μετά να φεύγεται και να ξαναγυρίζετε στο κατάστημα κατασταλαγμένος στο ρούχο που θα αγοράσετε. Έτσι και τον καταστηματάρχη βοηθάτε με τον χρόνο του, αφού δεν τον απασχολείτε πολύ ώρα ΚΑΙ εσείς κάνετε τη δουλειά σας γρήγορα.


ΙΙ) Οι φοιτητοπατέρες έχουν φροντίσει να τοποθετήσουν τα περιβόητα τραπεζάκια των κομματικών παρατάξεων σε καίριες θέσεις ώστε να ΤΣΙΜΠΑΝΕ πρωτοετείς. Το βλέμμα τους είναι έμπειρο και ξεχωρίζουν τον πρωτοετή από μακρυά. Όχι μόνο για το λόγο οτι ο πρωτοετής κοντοστέκεται και έχει εξερευνητικό βλέμμα, αλλά και γιατί έχων αποκτήσει πολύχρονη εμπειρία στις εγγραφές και στο ''ΨΑΡΕΜΑ'' γιατί οι υπεύθυνοι των παρατάξεων (κυρίως ΠΑΣΠ και ΔΑΠ) είναι ΣΙ-ΓΟΥ-ΡΑ αιώνιοι φοιτητές και επαγγελματίες συνδικαλιστές.

Εκεί βοηθάει και το βήμα Ι. Αν έχεις εξερευνήσει τη σχολή πας με άλλον αέρα. Αν δεν έχεις εξερευνήσει, προσπάθhσε τουλάχιστον να είσαι χαλαρός. Όλα θα βρεθούν!



ΙΙΙ) Αν παρ' ολα αυτά σε προσεγγίσουν, αποφυγέ τους ευγενικά. Αυτοί συνήθως επικαλούνται τα προβλήματα της γραμματείας και την χαμηλή εξυπηρέτηση που προσφέρει. ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΟΜΩΣ οτι στη γραμματεία ΕΙΝΑΙΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να κάνουν αυτή τη δουλειά, γι' αυτή τη δουλειά πληρώνονται. Αυτό το λέω για να εξαλειφθούν και οι τελευταίες αμφιβολίες. Η διαδικασία εγγραφής είναι ΑΠΛΗ και σύντομη, από τη στιγμή που έχεις όλα τα απαραίτητα έγγραφα και ιατρικές εξετάσεις που (πιθανόν να) ζητούνται για την περάτωση της εγγραφής.


IV) Άν χρειαστεί να συμπληρώσεις κάποιο έγγραφο, μη δεχτείς ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ βοήθεια πέρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Όποιος άλλος σου προσφέρει βοήθεια θα το κάνει ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ. Κρατάει το ονοματεπώνυμό σου και μπαίνεις στη λίστα τους.

V) Άπαξ και δέχτηκες λόγω των συνθηκών βοήθεια απο τρίτο/ους τότε να ΕΙΣΑΙ 100% ΒΕΒΑΙΟΣ οτι το επομενο που θα ζητήσουν, ΟΧΙ ΜΕ ΕΥΘΥ ΤΡΟΠΟ αλλά με παπατζήδικο, με το πρόσχημα της εξυπηρέτησης, ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ. Εσύ από την άλλη, σαν υποψιασμένος, ή δεν το δίνεις ή λες ΨΕΥΤΙΚΟ νούμερο.

VI) Καθότι πλανεμένοι στην καλύτερη και ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΚΚΟΛΑΠΤΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ στην χειρότερη, οι φοιτητοπατέρες πατάνε στο ΦΙΛΟΤΙΜΟ του άλλου ώστε να εκβιάσουν στο μέλλον μια ψήφο ΩΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ της (περιττής) ''βοήθειας'' που είχαν προσφέρει. Δεν διστάζουν να εκμεταλευτούν και να χρησιμοποιήσουν τον όρο ''φίλε'' για τυλίξουν το ''θύμα''.

Υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ περιπτώσεις φοιτητοπατέρων που ενώ έταζαν φιλίες κλπ σε κάποια άτομα, ύστερα και για το λόγο οτι δεν τους ψήφισαν οι δεύτεροι, ΔΕΝ ΤΟΥΣΑΠΗΥΘΗΝΑΝ ΟΥΤΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ. Συνεπώς τα κομματόσκυλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ.



VIΙ) Τα κομματόσκυλα και οι κομματάρχες στην εκάστοτε σχολή, δρουν για προσωπικό ώφελος. Εσύ ή ο οποιοσδήποτε πρωτοετής είστε ΑΠΛΑ ΑΡΙΘΜΟΙ και πιθανοί ΨΗΦΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ. Σε θεωρούν πρόβατο αν όχι υπάνθρωπο με μειωμένη νοημοσύνη. ΜΗΝ ΑΝΕΧΤΕΙΣ να γίνεις γρανάζι κανενός κομματικού μηχανισμού και ΕΙΔΙΚΑ στους αποδεδειγμένα ληστρικούς. Καταλαβαίνεις...

VIII) Τέλος, να ξέρεις οτι η διαφθορά στον δημόσιο βίο, παρίσταται με ακρίβεια μέσα στις σχολές σαν καθρέφτης. Στις σχολές ανδρώνονται κάθε είδους φυντάνια, υποψήφιοι πολιτικάντηδες για την κατάληψη της εξουσίας με ΜΟΝΟ σκοπό να βουτήξουν τα χέρια τους στο μέλι του Κρατικού Πλούτου.

ΜΑΚΡΥΑ
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες