< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > |
Παλαίμαχος
Ένταξη: 31 Αύγ 2006 Δημοσιεύσεις: 976
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 31, 2008 8:35 pm Θέμα δημοσίευσης: Οι αντάρτες του ιντερνέτ υπό διωγμό |
|
|
|
Οι αντάρτες του ιντερνέτ υπό διωγμό
Τα ιερατεία της εξουσίας δεν μπορεί ποτέ να υπολογίσουν, ούτε να νικήσουν: την επαναστατική ευφυΐα και ευρηματικότητα.
Πάντα το πολυπλόκαμο δίκτυο των εξουσιών κάθε αντιλαϊκού καθεστώτος έτρεμε τη λαϊκή κριτική και την ελευθερία της λαϊκής έκφρασης. Πάντα χρησιμοποιούσε τα επιτεύγματα της Επιστήμης και της τεχνολογίας για τη φίμωση των ενοχλητικών ιδεών, την παραπληροφόρηση και την εξαπάτηση των λαών. Και ακόμα: Για τη διάλυση της σκέψης, τον αποχρωματισμό της συνείδησης, την αποδόμηση της Ιστορίας και των λαϊκών παραδόσεων, τον έλεγχο και χειραγώγηση του συναισθήματος.
Τα σύγχρονα καθεστωτικά ιερατεία, αυτοκρατορικής τροφής και κοπής, πίστεψαν ότι ήρθε η εποχή να επιβάλουν, με την πληροφορική επανάσταση, την ολοκληρωτική υποταγή του ανθρώπου, την πλήρη εξόντωση της σκέψης, των ιδεών και των συναισθημάτων.
Πάλι, όμως, λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο: Την ευφυΐα και την ευρηματικότητα των ζωντανών ανθρώπων. Των ανθρώπων που αρνούνται τον θάνατο και διεκδικούν το δικαίωμα στη ζωή.
Πάλι λησμόνησαν το μέγα όπλο της λαϊκής ευφυΐας: Το ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ!!!
ΟΛΑ τα μεγάλα επαναστατικά επιτεύγματα της ανθρωπότητας ξεκίνησαν από τις εργατικές και λαϊκές ανταρσίες. Ενστικτώδεις στην αρχή, μισοσυνειδητές κατόπιν, και «ωριμασμένες», δηλαδή συνειδητές στο τέλος: Εκεί που το αυθόρμητο γίνεται συνειδητό, οργανωμένο, ανατρεπτικό Πολιτικό Κίνημα…
Σήμερα, όλα αυτά τα ιερατεία της εξουσίας (κυβερνητικά-κομματικά-δημοσιογραφικά-συνδικαλιστικά-πνευματικά κ.λπ), με τρόμο αντικρίζουν την αντάρτικη «επιδημία» στην μπλοκόσφαιρα. Αρχίζουν να νιώθουν ότι το έδαφος χάνεται κάτω από τα πόδια τους.
Γι’ αυτό συνασπίζονται όλα τα εξουσιαστικά ιερατεία και με μπροστάρη την κυβέρνηση του καθεστώτος τους επιδιώκουν, με υπερβάλλοντα ζήλο, αλλά και νευρική βιασύνη, να επιβάλλουν το φίμωτρο. Το μόνο μέσον άμυνας που τους έχει απομείνει είναι η λογοκρισία και το εδώλιο: Αυτό είναι το σύστημά τους και οι «αξίες» του!!!
Σίγουρα τα δικά τους ιστολόγια (και υπάρχουν πολλά) θα λειτουργήσουν με τους «υπεύθυνους», όπως και τα ΜΜΕ. Αυτά θα χρησιμοποιούντα για τις κομματικές κόντρες τους και τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ των διαπλεκομμένων. Χαρακτηριστικό και λίαν εμετικό παράδειγμα είναι το Press-gr.: Το παίζουν κι αυτοί υπέρ της «ελευθερίας έκφρασης», όπως όλα τα δημοσιογραφικά ιερατεία!!!
Αυτό που τους πανικοβάλει είναι το αντάρτικο δίκτυο που ξαπλώνεται με ταχύτητα γεωμετρικής προόδου, της λαϊκής Αντίστασης και λαϊκής κριτικής σκέψης: το πλήθος των ανώνυμων σκεπτόμενων ανθρώπων.
Είναι αυτοί που σπάνε το τείχος της σιωπής και βάζουν τα θεμέλια και τις σκαλωσιές έκφρασης και οργάνωσης της λαϊκής οργής. Και είναι αυτοί που θα έχουν αξιοπιστία και θα αποκαλύπτουν τις καθεστωτικές προβοκάτσιες και στο χώρο των ιστολογίων…
Η κυβέρνηση και τα ιερατεία της εξουσίας θα προσθέσουν μια ακόμα μαύρη σελίδα (στις τόσες που έχουν) ωμής λογοκρισίας και δίωξης της λαϊκής, αγωνιστικής έκφρασης.
ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΟΥΝ, όμως. Τα αντάρτικα, όταν η λαϊκή οργή κοχλάζει, είναι σαν τη Λερναία Ύδρα: Κόβεις ένα κεφάλι και γεννώνται άπειρα.
Και στο αντάρτικο η Ελλάδα έχει μεγάλη παράδοση…
_________________ Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
ΜΟΥΡΑΛΟΦ Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούν 01, 2008 8:04 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
|
Κραυγή Διαμαρτυρίας από τον "Απεργοσπάστη":
http://apergospastis.pblogs.gr/2008/05/h-tha-bgw-sthn-paranomia-h-tha-kleisw-to-blog.html
« ''ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ'', ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, ΙΟΣ, ΙΔΙΑ ΤΑ ΣΚΑΤΑ
Ή ΘΑ ΒΓΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ Ή ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΟ BLOG...
Και πιο πιθανό το βλέπω να κλείνω...
...γιατί άπαξ και βγεί νόμος για τα ιστολόγια, θα βρεθούν πολλοί... ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ'' (ξέρετε ποιοι) που θα σπεύσουν να εκμεταλευθούν την άμεση άρση του απορρήτου. Εγώ από την άλλη ούτε δημοσιοκάφρος είμαι ούτε έχω πολιτικές πλάτες και βρώμικες διασυνδέσεις οπότε ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ και έπειτα ΔΕΝ έχω πρόθεση να αλλάξω το στύλ γραφής μου ή να εξομαλύνω την γλώσσα που χρησιμοποιώ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ δεν έχω σκοπό να γράφω δηλώσεις ''μετάνοιας'' ή να αρχίσω να αναρτώ θέματα όπως ''με πόση ταχύτητα φτάνει στο έδαφος το σκατό της καμηλοπάρδαλης.
ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΡΑΦΩ που βασίζεται σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ κάθε φορά πράγματα. Το οτι βρίζω τους Συνασπισμένους (για παράδειγμα) το βρίσκω ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟ από την στιγμή που ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ οτι με κοροϊδεύουν (σαν πολίτη) μπροστά στα μάτια μου. Και δεν είναι οι μόνοι... αλλά είναι οι πιο ύπουλοι!
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης είπε οτι τα blogs πρέπει να έχουν συντάκτες με ονοματεπώνυμο. Βρε τι μου θυμίζει...
...μήπως μου θυμίζει τις ερωτήσεις του Χατζηνικολάου στον Α. Καψαμπέλη (σχετικά με το press-gr) που τον ρώταγε ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ (!) του blog;;; Συγνώμη κιόλας, αλλά τέτοιες ερωτήσεις και κυρίως τέτοιες απόψεις περι ιστολογίων και ιστολόγων με ''ονοματεπώνυμο'' φανερώνουν στην καλύτερη περίπτωση ΑΓΝΟΙΑ περι του τι εστί blog και πως μπορεί να δημιουργηθεί αν οχι ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟ!
Δεν τα ρίχνω όμως στον Χατζηγάκη, μια τέτοια απόφαση θα χαροποιούσε πολλούς. Κατ' αρχάς τους μεγαλοεκδότες. Η πτώση των εφημερίδων δεν είναι αποτέλεσμα ΜΟΝΟ της τιμής τους. Οι ποιο δυναμικές και παραγωγικές ηλικίες στρέφονται στο διαδίκτυο και στα blogs για να βρούν αυτό που τους στερούν ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ οι εταιρίες ''ενημέρωσης'':
-Τον ασυμβίβαστο λόγο,
-την προσωπική και όχι την κομματική άποψη,
-την ελεύθερη διακίνηση πληροφοριών
-την ελεύθερη και όχι υποκινούμενη από ''προοδευτικά'' ιερατεία διακίνηση ιδεών
-και τέλος το ΝΕΥΡΟ και τα ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ πάνω σε θέματα που οι κομματικές σκοπιμότητες και οι ίντριγκες φροντίζουν να σκεπάζουν.
Μια απόφαση για τα blogs θα ήταν και αφορμή για πανηγύρια από τους μεγαλοδημοσιογράφους που ένοιωσαν να κλονίζεται το ''αλάθητό'' τους που στηρίχτηκε πάνω στην άγνοια των Νοικοκυραίων Νεοελλήνων και που κατάλαβαν οτι πολλοί άνθρωποι διάβαζαν με ποιο πολύ λαχτάρα τα κείμενα ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΩΝ απ' οτι τα δικά τους που εξυπηρετούν συγκεκριμένο κόμμα και πολιτικό κάθε φορά.
ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ όμως θα χαροποιούσε τους διάφορους νταβατζήδες, κουμπάρους και παρακούμπαρους της πολιτικής και της οικονομίας που είχαν καλομάθει στην έλλειψη κριτικής και στην ομερτά των ΜΜΕ για τα κρίματά τους.
ΑΥΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ και η πρόθεση του Σωτήρη Χατζηγάκη ΔΕΝ ήρθε ουρανοκατέβατη. Διάφορα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ BLOGS είχαν κάνει την εμφάνισή τους (και ορισμένα εξακολουθούν να υπάρχουν ως φαντάσματα του διαδικτύου) ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΑΛΛΟΘΙ για τέτοιου είδους αποφάσεις. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το Hardcore- MediaNews (ασχολείτο με δήθεν σεξουαλικά σκάνδαλα δημοσιογράφων) και το Nonews-News που σκοπός της ύπαρξής του είναι ο πόλεμος εναντίον του ''τρωκτικού'' (καλό θα ήταν να δώσει μια ερμηνεία το ''τρωκτικό'' για τον πόλεμο που δέχεται). Αμφότερα δε, είναι κατασκευάσματα ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ.
ΚΥΡΙΕ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ, δεν είμαι εγώ ποιο έξυπνος και ούτε πιστεύω οτι είμαι το παιδί-θαύμα που όλα τα καταλαβαίνει. Αυτές οι περιπτώσεις πραγματικά ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ βγάζουν μάτι. Εσείς ξέρετε καλύτερα ΠΟΥ να βρείτε τους συκοφάντες και δεν χρειάζονται βαθύτατες αναλύσεις για να καταλάβετε από που εκπορεύονται και ποιος είναι ο σκοπός τέτοιων blogs.
ΚΑΠΟΤΕ κύριοι της κυβέρνησης της Νέας ''Δημοκρατίας'' λέγατε οτι το press-gr είναι συκοφαντικό blog και οτι συντάκτες του διενεργούσαν εκβιασμούς. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΕΙΣΤΗΡΙΑ; Τι άλλαξε και ΤΩΡΑ ο βουλευτής σας Π. Τατούλης δίνει συνέντευξη στο press-gr; ΠΩΣ ΑΝΕΧΕΣΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΑΣ να συνομιλούν και να δίνουν συνεντεύξεις σε άτομα που ΕΣΕΙΣ αποκαλούσατε συκοφάντες;
ΑΥΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΣΤΑΣΗ;
Αυτά ΜΟΝΟ εγώ τα καταλαβαίνω; Υπάρχει έλλειμα μνήμης και κοινής λογικής;
Εγώ αυτά είχα να πώ.
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
ΤΖΑΝΟΥΣ Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 02, 2008 4:32 pm Θέμα δημοσίευσης: Διωγμός των μπλόγκ.. |
|
|
|
Είναι αλήθεια πως ορισμένοι "(Αν)εγκέφαλοι" πιοστεύουν ότι με νομοθετήματα θα μπορέσουν να ελέγξουν την ροή πληροφοριών "Από κάτω" προς τα πάνω και να δώσουν έτσι φιλί ζωής στα παραπαίοντα παραδοσιακά ΜΜΕ.
Πλανόνται πλάνην οικτρά! Δεν υπάρχει πρακτικά κανένας τρόπος να λειτουργήσει το νομοσχέδιο αυτό και όσοι κατέχουν βασικές γνώσεις υπολογιστών μπορούν να το βεβαιώσουν.
Για να μην μπούμε σε πολλές τεχνικές λεπτομέρειες, αρκεί μόνο αυτό. Με την εξάπλωση των ασύρματων δικτύων ο οποιοσδήποτε θα μπορεί να δημοσιεύει κάτι χωρίς ποτέ να γίνεται αντιληπτός... Αυτό το έχουν σκεφτεί;;;
Τι να περιμένει κανείς όταν καίριες θέσεις σε αυτή τη χώρα έχουν καταληφθεί απο άτομα που ζούν στη δεκαετία του '50 και νομίζουν ότι αρκούν μερικές "διατάξεις" για να συμμορφωθεί ο πληθυσμός.
Σε τελική ανάλυση θα μετατρέψουν το ιντερνετ σε πεδίο μάχης με άκρως αρνητικά αποτελέσματα για όλους μας...
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
ΓΙΑΝΝΗΣΜ
Ένταξη: 03 Ιούλ 2006 Δημοσιεύσεις: 463
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Ιούν 04, 2008 7:18 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
|
Τα ιστολόγια (blogs) αναβιώνουν την αρχαία Εκκλησία του Δήμου. Αναβιώνουν την άμεση δημοκρατία, όπου κάθε πολίτης, από τον πιο άσημο ως τον πιο σπουδαίο, εδύνατο να ανέλθει στο βήμα και να μιλήσει προς τους συμπολίτες του. Αυτό τον ρόλο έχουν σήμερα, τηρουμένων των αναλογιών πάντοτε, τα ιστολόγια. Τον ρόλο δηλαδή του βήματος της αγοράς του Δήμου. Τούτο είναι που τρομάζει την εξουσιαστική κάστα της Ελλάδας.
Είναι προφανές λοιπόν ότι οι εξουσιαστές δεν θα παραδώσουν αμαχητί ένα σημαντικό προνόμιο τους. Το προνόμιο της πληροφόρησης, αφ'ενος, και το προνόμιο της επικοινωνίας με τον Δήμο, αφ'ετέρου. Θα επιδιώξουν να εξασφαλίσουν τον απόλυτο έλεγχο της ροής των πληροφοριών, πράγμα που τα ιστολόγια το αμφισβητούν, και να απομονώσουν τον λαό από την μεταξύ του επικοινωνία, κάτι δηλαδή που επιτυγχάνεται μέσω των ιστολογίων.
Θα πρέπει να προετοιμαστούμε για σκληρόν αγώνα. _________________ "Εάν δεν αφαιρέσεις από την αστική ηγεσία την υπεράσπιση του εθνισμού και την περάσεις στα χέρια της Αριστεράς, είσαι τελείως χαμένος σε οποιοδήποτε επαναστατικό σου παιχνίδι." Μιχάλης "Πάμπλο" Ράπτης.
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
|
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες |
|
|
|
|