Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η απάτη του επιχειρηματικού ποδοσφαίρου

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΝΤΑΒΕΛΗΣ



Ένταξη: 28 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 283
Τόπος: Στύρα Ευβοίας

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 21, 2008 7:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η απάτη του επιχειρηματικού ποδοσφαίρου Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η απάτη του επιχειρηματικού ποδοσφαίρου

Η βρωμιά και η απάτη πρέπει να καταγγέλλεται σε όλους τους κοινωνικούς τομείς.


Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν καταγράφει απλώς τα «πέτρινα χρόνια» του Παναθηναϊκού: Τις πλέον μαύρες σελίδες της ιστορίας του.
Καταγράφει και τον ολοκληρωτικό εμπορικό ξεπεσμό του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Βεβαίως το ποδόσφαιρο έχει μετατραπεί σε «σπορ» των μεγαλοεπιχειρηματιών και των παιχνιδιών τους. Αλλά επί σημερινού Προέδρου της Σούπερ Λίγκας, τα πράγματα απογειώθηκαν. Συνεχίστηκε η ασυδοσία του Κόκκαλη μέχρι τον αυθάδη τρόπο να κλέβει το πρωτάθλημα στα χαρτιά. Και αυτό επί Προεδρίας Βαρδινογιάννη. Το γεγονός και μόνο αυτό σηματοδοτεί πολλά, ιδιαίτερα τη μπόχα που υπάρχει στο ποδόσφαιρο και πώς «κατακτώνται» οι τίτλοι.

Είναι δυνατόν, μια μεγάλη ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό να χάνει στο γήπεδο και να παίρνει το πρωτάθλημα στα χαρτιά;
ΗΘΙΚΑ, αυτό δεν έχει κανένα έρεισμα. Μόνο αφιονισμένοι οπαδοί δεν μπορούν να το αντιληφθούν.
Με νομικίστικες αλχημείες δεν μπορεί να παρακαμφθεί η ΟΥΣΙΑ και το ηθικό πρόβλημα.

Αλλά και «νομικίστικα», αν το θέσουμε, τότε τα πράγματα βρωμούν πιο πολύ. Γιατί εξέδωσε το δελτίο του αντικανονικού παίχτη της Καλαμαριάς η ΕΠΟ; Με αυτή την παρανομία τής ΕΠΟ πήγε το πρωτάθλημα στον Κόκκαλη, ο οποίος διακήρυξε τον ηγεμονισμό του με την αποβολή του προπονητή του, θέλοντας να σηματοδοτήσει τούτο: «Ότι εγώ και χωρίς προπονητή παίρνω τα πρωταθλήματα»!!!

Ας τα δούνε αυτά όλοι η φίλαθλοι για να μην παραμυθιάζονται.



_________________
Φωτιά και τσεκούρι όχι μόνο στους
προσκυνημένους, αλλά και στους
πράκτορες και προβοκάτορες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΓΙΑΝΝΗΣΜ



Ένταξη: 03 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 463

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 22, 2008 10:35 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φίλε Νταβέλη, ο Κόκκαλης ποσώς ενδιαφέρεται για το πρωτάθλημα αυτό καθ'εαυτό. Ενδιαφέρεται για τους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ μέσω των οποίων ενθυλακώνει ουκ ολίγα δισεκατομμύρια. Κι ενώ ο θεσμός του Τσάμπιονς Λίγκ για τις άλλες χώρες είναι ευλογία, διότι έτσι ο ανταγωνισμός μεταξύ των ομάδων αυξάνεται με αποτέλεσμα οι φίλαθλοι να βλέπουν καλύτερο ποδοσφαιρικό θέαμα, για την Ελλάδα ο θεσμός αυτός έχει καταντήσει γάγγραινα. Εννοώ την ποδοσφαιρική Ελλάδα. Ένας άνθρωπος(ο Κόκκαλης) κρατά το ελληνικό ποδόσφαιρο σκλαβωμένο ελέγχοντας το παρασκήνιο προκειμένου αυτός και οι χειροκροτητές του να απολαμβάνουν την αίγλη και το χρήμα του Τσάμπιονς Λιγκ. Έτσι, το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πρόκειται, όχι να γίνει εφάμιλλο άλλων ευρωπαϊκών χωρών, αλλά ούτε καλύτερο από τον εαυτό του, διότι πολύ απλά αυτός ο άνθρωπος έχει αποφασίσει ότι το ποδόσφαιρο και το θέαμα δεν έχουν καμμία σημασία. Σημασία για εκείνον έχει το χρήμα του Τσάμπιονς Λιγκ. Φυσικά δεν μεμφόμαστε έναν επιχειρηματία που επιθυμεί η ποδοσφαιρική του επιχείρηση να είναι κερδοφόρα, αλλά μεμφόμαστε την μέθοδο που μετέρχεται για να το πετύχει.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, η μέθοδος "Κόκκαλη" μάλλον συμπυκνώνει την ιστορία και την "φύση" του ελληνικού κεφαλαίου, ενός κεφαλαίου μεταπρατικού, κρατικοδίαιτου και κομπραδόρικου συνάμα. Ο μελετητής της ιστορίας του ελληνικού κεφαλαίου πολλά μπορεί να αποκομίσει διδάγματα και να εξάγει συμπεράσματα από την εποχή "Κόκκαλη".

_________________
"Εάν δεν αφαιρέσεις από την αστική ηγεσία την υπεράσπιση του εθνισμού και την περάσεις στα χέρια της Αριστεράς, είσαι τελείως χαμένος σε οποιοδήποτε επαναστατικό σου παιχνίδι." Μιχάλης "Πάμπλο" Ράπτης.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Πράσινος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 23, 2008 4:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο κόσμος το έχει τούμπανο και οι "γνώστες" πέρα βρέχει. Μέχρι και ο Ριβάλνο, κατόπιν εορτής, το κατάλαβε...


ΑΠΟ:
http://www.antinews.gr/




Ριβάλντο: «Έχω πάρει τρία πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό και άκουγα διάφορα πράγματα, όπως ότι πολλοί υπάλληλοι της Ομοσπονδίας δουλεύουν στον Ολυμπιακό. Τώρα βλέπω όλα όσα συμβαίνουν εκτός αγωνιστικών χώρων και αμφιβάλλω για τα τρία πρωταθλήματα που κατέκτησα με τον Ολυμπιακό». Πανέξυπνοι αυτοί οι Βραζιλιάνοι. Άργησε αλλά το κατάλαβε. Τι να πει και ο Κλαδάς που από εκεί που ήταν κολλητός του Μαξίμου, έφυγε νύκτα από την ΥπΕΕ επειδή τόλμησε να βάλει να ψάξουν την ΕΠΟ και το έμαθε ο Αλογοσκούφης, που έχει φίλο τον Σταύρο, που έχει φίλο τον Σωκράτη; Τι να πει και ο Τζίγγερ που μέχρι πρωθυπουργό Παναθηναϊκό διαθέτει η ομάδα του, αλλά δεν μπορεί να δει στην ήλιο μοίρα; Τι άλλο πρέπει να κάνουν επιτέλους για να ορθοποδήσει η ομάδα; Μήπως τώρα που έγινε «πολυμετοχική» πρέπει να προσκαλέσουν τον Σωκράτη να βάλει ένα χεράκι, μιας και γνωρίζει καλύτερα τα της διακυβέρνησης της χώρας και του ποδοσφαίρου;
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες