Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Οι αιχμές Καραμανλή

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Μουράλωφ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 28, 2008 11:55 am    Θέμα δημοσίευσης: Οι αιχμές Καραμανλή Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι αιχμές Καραμανλή
ΑΠΟ:
http://www.blog.anti.gr/


Καραμανλής: Όλα έγιναν μετά την επίσκεψη στην Μόσχα


Κατά τη διάρκεια της σημερινής ομιλίας του στην Κ.Ο. της ΝΔ ο κ. Καραμανλής τοποθετήθηκε για πρώτη φορά δημοσίως για όσα συνέβησαν με αφορμή την υπόθεση Ζαχόπουλου και δήλωσε τα εξής: «…Στο ίδιο αυτό διάστημα, δώσαμε δυναμική συνέχεια στην εφαρμογή των διεθνών ενεργειακών συμφωνιών, που πετύχαμε στα προηγούμενα τρεισήμισι χρόνια. Πραγματοποίησα ο ίδιος επισκέψεις σε φίλες χώρες, για νέες συμφωνίες που εντάσσουν τη χώρα μας στον Παγκόσμιο Ενεργειακό Χάρτη, αναβαθμίζουν το γεωπολιτικό ρόλο της, προάγουν τα εθνικά μας συμφέροντα. Με μια φράση: Μέσα σε λίγους μήνες ανταποκριθήκαμε στις άμεσες υποχρεώσεις μας και ανοίξαμε το δρόμο για τολμηρές μεταρρυθμίσεις. Δεν μπορώ, λοιπόν, παρά να στιγματίσω το γεγονός ότι σ’ εκείνη την αποφασιστική καμπή για την πορεία της χώρας μας ξέσπασε μια απερίγραπτη θύελλα σκιών, φημολογιών, διαδόσεων, αφορισμών, υπερβολών. Δεν μπορώ να αγνοήσω το γεγονός ότι, με ευθύνη της Αντιπολίτευσης, περιθωριοποιούνταν τα μείζονα και προβάλλονταν διογκωμένα τα ελάσσονα, σαν μοναδικά και κυρίαρχα ζητήματα. Δεν μπορώ να υποτιμήσω το γεγονός ότι τα πάντα ξεκίνησαν την ώρα αποφασιστικών πρωτοβουλιών για την Ελλάδα του μέλλοντος…».

Μέχρι στιγμής δεν είδα κανένα άλλο μέσο ενημέρωσης να επισημαίνει αυτή την παράγραφο της ομιλίας του κ. Καραμανλή. Ούτε και να την ερμηνεύει. Δεν ξέρω τι καταλαβαίνετε εσείς, αλλά για μένα είναι ολοφάνερο: Ο κ. Καραμανλής συνδέει καθαρά τις αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα και όλα όσα πρωτοφανή ζήσαμε επί ένα τρίμηνο με την επίσκεψη του στην Μόσχα, τη συνάντηση με τον Πούτιν και τις ενεργειακές συμφωνίες που υπέγραψε με την Ρωσία. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική κατά τη γνώμη μας δήλωση, επειδή είναι γνωστό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτάχθηκαν έντονα από την πρώτη στιγμή και στα ρωσικά ανοίγματα του Καραμανλή και στις ενεργειακές συμφωνίες. Είναι επίσης γνωστό ότι η κ. Μπακογιάννη έχει υποστηρίξει τις αμερικανικές θέσεις στο ζήτημα αυτό, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια της Μόσχας. Και τέλος οι δηλώσεις αυτές του Κ. Καραμανλή γίνονται στην πιο κρίσιμη στιγμή του θέματος των Σκοπίων, όπου είναι προφανές ότι οι ΗΠΑ δεν ευνοούν τα ελληνικά συμφέροντα.
Επιστροφή στην κορυφή
Αλιευτής
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 29, 2008 12:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)


Για πρώτη φορά στην μεταπολεμική ιστορία ο κόσμος βρέθηκε σε τόσο βαθειά κρίση και αστάθεια (οικονομική, πολιτική, γεωστρατηγική, κοινωνική κλπ ) Αίτια: η ανάδυση της Κίνας , Ινδίας , Ρωσίας, χωρίς να παραγνωρίζεται και ο ρόλος της Ε.Ε σαν μεγάλης οικονομικής δύναμης . Οι ΗΠΑ κάτω από τον απόλυτο έλεγχο της Αμερικανο-σιωνιστής μαφίας έχασαν κυριολεκτικά τον «μπούσουλα» των Ελληνικών Αξιών . Έτσι εδώ και δεκαετίες πορεύεται στην οδό της αυτοκαταστροφής. Γι’ αυτούς σημασία έχει η επιβίωση του Ισραήλ και του Στρατιωτικο-βιομηχανικού τους συμπλέγματος- περιλαμβανομένου και του πετρελαϊκού καρτέλ - έστω κι’ αν τούτο συνεπάγεται μεγίστη ζημία των συμφερόντων του Αμερικανικού λαού .

Στον οικονομικό τομέα η πτώση της Αμερικής είναι ραγδαιοτάτη με την ελεύθερη πτώση του δολαρίου και των χρηματιστηριακών αξιών , γεγονός που παρασύρει στα ύψη την τιμή του πετρελαίου . Τώρα πιά όλοι ομιλούν για κρίση της οικονομίας της , γεγονός που επηρεάζει -λόγω του όγκου της- ολόκληρο τον κόσμο. Βέβαια η πτώση θα είναι βραδεία.

Στον στρατιωτικό τομέα τα πράγματα είναι χειρότερα , διότι τώρα πλέον είναι ορατή η ήττα του Αμερικανικού στρατού στο Ιράκ και Αφγανιστάν. Το γεγονός αυτό έβαλε φραγμό σε νέες στρατιωτικές επεμβάσεις που σχεδίαζαν τα «γεράκια» της Ουάσιγκτον και του Τελ-Αβίβ, εναντίον του Ιράν, Συρίας και Βόρειας Κορέας. Καταλύτης στην ανατροπή της ισορροπίας δυνάμενων ήτο και η ανάπτυξη των νέων Ρωσικών πυραύλων και ιδιαίτερα των μέσου βεληνεκούς Sunburn SS-N-22s και του διαδόχου του "Yakhont", ακτίνος δράσεως 100 και 180 χλμ αντιστοίχως και ταχύτητος διπλασίας περίπου της ταχύτητος του ήχου(2,2 mach). Επειδή δύνανται να ίπτανται σε πολύ χαμηλό ύψος είναι ουσιαστικά αθέατοι από τα ραντάρ. Αν αληθεύει η πληροφορία ότι αυτοί εδόθησαν στην Συρία , στο Ιράν και στο Κινεζικό ναυτικό , τότε η στρατηγική κατάσταση στον Κόλπο έχει άρδην ανατραπεί σε βάρος των ΗΠΑ. Τα τεράστια αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ στους ωκεανούς μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας μπορούν να μεταβληθούν σε νεκροφόρες που θα οδηγηθούν στον βυθό από μία και μόνον βολή , δεδομένου ότι ο πύραυλος αυτός μπορεί να φέρει και πυρηνική κεφαλή 200 κιλοτόνων και να βάλλεται από την ξηρά, τον αέρα και υποβρυχίως. Αν τολμήσει το Ισραήλ να εξαπολύσει επίθεση κατά της Συρίας και Ιράν θα εξαερωθεί. Η πρεμούρα της Ουάσιγκτον έχει τώρα επικεντρωθεί στην δημιουργία αντι-πυραυλικών εγκαταστάσεων ραντάρ στην Ανατολική Ευρώπη και στην επέκταση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια με την εισαγωγή των ‘3’ «νεοφώτιστων νάνων» ήτοι : Βοσνίας, Αλβανίας και Σκοπίων. Λόγω της αδυναμίας να κάμψει την Ρωσική αντίδραση για την εγκατάσταση των νατοϊκών πυραυλικών βάσεων στα σύνορα της , τώρα προβαίνει σε ελιγμό διασπάσεως της Ρωσο-Κινεζικής συνεργασίας της Σαγκάης . Κατά πληροφορίας έκανε πρόταση συμμετοχής της Ρωσίας στο Νατοϊκό πυραυλικό πρόγραμμα . Ο απώτερος όμως σκοπός της είναι η διάσπαση του Ρωσο-Κινεζικού άξονα , εν όψει του νέου Ψυχρού Πολέμου που έχει εγκαινιασθεί με το θέμα της ανεξαρτητοποιήσεως του Θιβέτ και του πιθανού μποϋκοτάζ των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Αλλά ας έλθουμε στα δικά μας:

Η Αμερικανο-σιωνιστική μαφία της Ουάσιγκτον μετά την υπογραφή κατασκευής του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολις έβαλε την Ελλάδα στο στόχαστρο και ιδιαίτερα τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Δεν είναι τυχαία η χρονική συγκυρία της αποκάλυψης των σκανδάλων που τάραξαν την κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό. Εκείνο όμως που προβληματίζει ιδιαίτερα είναι η ενορχηστρωμένη ολόπλευρη επίθεση κατά της χώρας μας με ιδιαίτερη σφοδρότητα στην αρπαγή του ονόματος της Μακεδονίας υπέρ των Σκοπίων. Ουσιαστικά η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται με τα ‘Σκόρπια’, αλλά με τον σκληρό σιωνιστικό πυρήνα της Ουάσιγκτον. Ο Εβραίος δικηγόρος Νίμιτς ενεργεί ως εντολοδόχος του Στέητ Νιπάρτμεντ. Την όλη κατάσταση περιέγραψε ο εθνικός μας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης στο βαρυσήμαντο διάγγελμα του. Τούτο ήτο σάλπισμα ηγέτου . Προφανώς ο μίλησε για λογαριασμό του Ελληνισμού, δεδομένου ότι τόσον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας , όσον και ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής αδυνατούν να αποκαλύψουν την συνωμοσία που εξυφαίνεται όχι μόνον στα παρασκήνια, αλλά και στο προσκήνιο σε βάρος της χώρας μας. Μακάρι να μπορούσαμε να τους κάνουμε φίλους . Όμως είναι αγνώμονες και ποδοπατούν την καλύτερη σύμμαχο τους προς χάριν των πρώην κομμουνιστικών χωρών.

Παράλληλα γίνεται μια συστηματική υπονόμευση των Ολυμπιακών Αγώνων. Ποδοπατούν ένα πανανθρώπινο θεσμό ειρήνης, φιλίας και συναδελφώσεων των λαών. Καθημερινά το CNN προβάλλει αρνητικά τα σύμβολα των αγώνων , διασυνδέοντας τα συνειρμικά με το Θιβετιανό και το Ναζιστικό καθεστώς. Και σαν να μην έφθαναν αυτοί , η ΕΡΤ 3 την επομένη της αφής της Ολυμπιακής φλόγας πρόβαλε την Ολυμπιάδα του 1936 του Βερολίνο . Γιατί άραγε; Για να κατηγορήσει τον θεσμό της λαμπαδηφορίας που για πρώτη φορά εγκαινιάστηκε στην Ολυμπιάδα αυτή; Προφανώς ήθελαν να διασυνδέσουν την Ολυμπιακή Φλόγα με το Ναζιστικό καθεστώς , με τις σβάστικες του Χίτλερ, το ολοκαύτωμα κ. α Με την τάση που έχουν οι Αμερικανο-σιωνιστές να απαξιώνουν κάθε τι το Ελληνικό , δεν πρέπει να εκπλαγούμε αν σε λίγα χρόνια θα απαξιώσουν το θεσμό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να έχει ετοιμότητα μόνιμης υποδοχής των Ολυμπιακών Αγώνων στην χώρα που γεννήθηκαν. Παράλληλα , πρέπει να προετοιμασθούμε ηθικά και υλικά για τα χειρότερα που έρχονται. Εκτιμάται ότι καθώς η πτώση των ΗΠΑ θα βαθαίνει, θα γίνονται όλο και πιο ιμπεριαλιστικές. όλο και πιο επιθετικές έναντι των αδυνάτων λαών και όλο και πιο αντιδημοκρατικές και μισητές στον Αμερικανικό λαό και στους λαούς του κόσμου. Επομένως για να αντιμετωπίσουμε την απειλή θα πρέπει να προσεγγίσουμε άλλους λαούς που υφίστανται την ίδια απειλή, όπως τη Ρωσία, Κίνα , αλλά και τον Αραβικό Κόσμο, Ιράν, Σερβία, Λατινική Αμερική κ.α. Πάνω απ’ όλα όμως , αυτές τις κρίσιμες ώρες χρειαζόμαστε κοινωνική συνοχή και Εθνική Ενότητα. Τελικά η νίκη είναι δική μας!
Επιστροφή στην κορυφή
Πήγασος



Ένταξη: 30 Αύγ 2007
Δημοσιεύσεις: 10

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 29, 2008 3:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η επικείμενη σύσκεψη του ΝΑΤΟ (2-4 Απριλίου), φαίνεται ότι παρουσιάζει ΠΟΛΥ μεγαλύτερη σημασία για τους Αμερικανούς, την Ευρώπη την Ρωσία, και ίσως για το μέλλον γενικότερα.

Σύμφωνα με άρθρο προερχόμενο από το ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΑΕΙ (American Enterprise Institute), το ΝΑΤΟ εμφανίζεται σχεδόν απεγνωσμένο τώρα, να αναβαπτίσει την σχέση του με την Ε.Ε. προσπαθώντας να ανασχέσει την Ρωσία και ειδικότερα την σχέση αυτής με την Ε.Ε.

Πως θα το επιτύχει αυτό; Επιχειρώντας να εμπλακεί ενεργά στον τομέα ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ και ελέγχου της… ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ενέργειας!

Και είναι το ΝΑΤΟ τώρα αυτό που φαίνεται να ΖΗΤΑ από την Ε.Ε. εργολαβία την "ΑΣΦΑΛΕΙΑ" της ενεργειακής πολιτικής της Ευρώπης για τρεις λόγους.

Ο Πρώτος είναι για να νομιμοποιήσει τον ίδιο του τον λόγο ύπαρξης, ο οποίος αμφιταλαντεύεται μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.

Ο Δεύτερος, για να αντισταθμίσει την άνοδο της Ρωσίας και ιδιαίτερα την Ρωσική επιρροή προς την Ε.Ε., η οποία με τους αγωγούς της αλλά και με την διείσδυση της στις Ευρωπαϊκές εταιρίες διανομής και παραγωγής, σε λίγα χρόνια θεωρείται ότι θα καταστεί ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ και απαραίτητος εταίρος αυτής.

Τέλος, σύμφωνα με την συγκεκριμένη έκθεση, αν ΔΕΝ τα καταφέρει το ΝΑΤΟ να τα βρει με την Ε.Ε. και συγκεκριμένα στα θέματα ενέργειας, τότε η Αμερική γνωρίζει ότι είναι θέμα χρόνου οι δύο πλευρές να βρεθούν πλέον με αντικρουόμενα συμφέροντα, κάπου στην Μέση Ανατολή, την Κεντρική Ασία ή αλλού.

Επιπλέον θα πρόσθετα, ότι το τελευταίο θα προκαλέσει και την γενικότερη αποδέσμευση της Ε.Ε. από την "προστασία" των ΗΠΑ σε θέματα εξοπλισμών, άμυνας ασφάλειας κλπ. Κάτι τέτοιο ίσως να ανοίγει και την πόρτα Πολιτικής Ενοποίησης - Ευρωσυντάγματος για την Ε.Ε.

Το παρακάτω άρθρο αξίζει ανάγνωσης, τόσο γιατί δίνει άλλη διάσταση στα παραπάνω και σε άλλα εξίσου σοβαρά λεγόμενα, αλλά συνάμα δίνει και μια σαφή ένδειξη απάντησης στο ερώτημα, ΠΟΙΟΣ βρίσκεται πραγματικά πίσω από την ακατανόητη πολιτική του Μπους.

http://www.aei.org/publications/pubID.27719,filter.all/pub_detail.asp

Σύμφωνα με ΠΙΟ πρόσφατες εξελίξεις όμως, η Γεωργία και η Ουκρανία (με τις επιχορηγούμενες πολύχρωμες επαναστάσεις του Soros κ.α.) που αποτελούσαν κρίκους στην παραπάνω στρατηγική των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ βρίσκει ΑΝΤΙΘΕΤΗ την Ε.Ε!

Διαβάστε σχετικό άρθρο στους Financial Times!

http://www.ft.com/cms/s/0/50ff806e-f9b6-11dc-9b7c-000077b07658.html

Η θεωρία όπως αυτή διαφαίνεται από το άρθρο του AEI,
δίνει χώρο για λογικές υποθέσεις σε θέματα ευρύτερης γεωπολιτικής, τις νέες ισορροπιες δυνάμεων, πράξεις και ανοικτά μέτωπα όπως π.χ. η αντιπυραυλική προστασία την ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Όλα αυτά και σίγουρα πολλά περισσότερα, θα είναι προφανώς και ο λόγος, του γιατί στην επικείμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις αρχές Απριλίου, θα είναι για πρώτη φορά καλεσμένος και ο Vladimir Putin, ο οποίος σύμφωνα με το άρθρο των FT, δέχεται προκαταβολική προειδοποίηση συμπεριφοράς απο τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Jaap de Hoop Scheffer.

http://www.ft.com/cms/s/0/8edb111a-fc3f-11dc-9229-000077b07658.html?nclick_check=1

Αν υπό αυτό το πρίσμα δούμε τώρα το θέμα πίεσης για αναγνώριση των Σκοπίων και ένταξη αυτών στο ΝΑΤΟ, αξίζει να δούμε ΠΟΣΟ πραγματικά διατεθειμένοι είναι οι Αμερικανοί να πετύχουν τον στόχο τους. Γιατί η μέχρι τώρα ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ θα μπορούσε να πει κάποιος στάση τους, προς την Ελλάδα, ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ ΔΕΝ αποδεικνύει κάτι τέτοιο.

Οι εξελίξεις τρέχουν...
και σίγουρα είναι ΠΟΛΛΑ αυτά που ΔΕΝ γνωρίζουμε...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Μάξιμος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 30, 2008 5:30 am    Θέμα δημοσίευσης: Πιέσεις... Πιέσεις..Πιέσεις Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τις τελευταίες ημέρες περιμένοντας την σύνοδο του Βουκουρεστίου ακούγεται συνέχεια το κακόφωνο ρεφρέν: "Η Ελλάδα δέχεται πιέσεις..." 'ώστε να μην υποβάλει βέτο για την είσοδο των Σκοπίων στοΝΑΤΟ αν δεν λυθεί πρώτα το θέμα του ονόματος. Κανείς δημοσιογράφος αναλυτής, ή σχολιαστής δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει στους Έλληνες τι είναι τέλος πάντων αυτά οι πιέσεις και πως εκδηλώνονται σε πρακτικό επίπεδο. Εκτός αν θέλουνε να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι ηΡάισ παίρνει τηλέφωνο την Ντόρα και τις λέει απλά και με ειλικρίνεια: "Ντόρα μου αν μου το κάνεις αυτό (το βέτο) δεν θα σου ξαναμιλήσω.."
Επειδή φανταζόμαστε ότι δεν είναι ακριβώς έτσι, και αφού μελετήσαμε τη σχετική βιβλιογραφία. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μία γεύση του τι είναι και πώς εκδηλώνονται αυτές οι "πιέσεις"

Οι πιέσεις μπορούν να χωριστούν σε δυο κατηγορίες εξωγενείς που πιέζουν από τα έξω προς τα μέσα και ενδογενείς μέσα στο ίδιο κράτος στόχο.

Α. Εξωγενείς

1. Οικονομικές

α. Παρακράτηση της οικονομικής βοήθειας Η Ελλάδα έχει κακή εμπειρία Όταν κατεστραμμένη από τον πόλεμο εξαρτατωντα από την αμερικάνικη βοήθεια για να επιβιώσει, η απειλή και μόνο της διακοπής της ήτανε αρκετή για να ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις κατά το πως ήθελαν οι Αμερικανοίανθύπατοι.
Σήμερα μετά τις φωτιές του περασμένου καλοκαιριού (άτιμες χωματερές τι μας κάνετε..) η Ελλάδα πάλι έχει ανάγκη βοήθειας.
β. Οικονομικός αποκλεισμός Χρησιμοποιήθηκε εναντίον της Ιαπωνίας πριν από τον πόλεμο όταν πάγωσαν το Ιαπωνικά κεφάλαια και απειλήθηκε ο ιαπωνικός λαός με πείνα και στερήσεις, για να οδηγηθούμε στο Περλ Χάρμπορ και από εκεί στην Χιροσίμα.
γ. Οικονομικές κυρώσεις Με την απειλή οικονομικών κυρώσεων οι Αγγλογάλλοι και το Ισραήλ υποχρεώθηκαν να αποχωρήσουν από την διώρυγα του Σουέζ που είχαν καταλάβει το 1956.
δ. Εισαγωγές Μείωση των εξαγωγών της χώρας στόχος προς ΗΠΑ. Οι Έλληνες εξαγωγείς θα θυμούνται το φιλί Ανδρέα-Αραφάτ.

2. Πολιτικές
α. Ταξιδιωτικές οδηγίες Θυμόμαστε την ταξιδιωτική οδηγία Reagan
β. Συκοφαντία και απειλές. Πριν από τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας πόση χολή δεν έριχναν τα αγγλοσαξονικά μέσα ενημέρωσης για την ασφάλεια κλπ.
γ. Μειονότητες Όλα τα κράτη έχουν κάποια μειονότητα και αν δεν έχουν δημιούργησε την και χρησιμοποίησε την για απειλή
Οι Άγγλοι απείλησαν με σλαβομακεδονική μειονότητα κατά την διάρκεια του Κυπριακού αγώνα. Οι δε Αμερικάνοι με την μουσουλμανική μειονότητα
δ. ανθρώπινα δικαιώματα. Εδώ δεν έχουμε να πούμε τίποτα, απλά γελάμε με το θράσος και την υποκρισία

3. Στρατιωτικές
α. Καθαρή στρατιωτική επέμβαση Οι πεζοναύτες είναι πάντα 'έτοιμοι
β. Άρνηση παράδοσης στρατιωτικού υλικού.

Β. Ενδογενείς

1 Δημιουργία Χάους

α. Αντιπολίτευση. Οποιαδήποτε αντιπολίτευση, αρκεί να είναι φωνακλάδικη, τσαμπουκαλού και πεζοδρομιακή.

β. Εργατικά συνδικάτα. Καλά ταϊσμένοι εργατοπατέρες είναι αρκετοί να διαλύσουν το κράτος και να το αναγκάσουν να υποκύψει.
Η απεργία των φορτηγατζήδων στη Χιλή που έφερε το τέλος του Αλιέντε είναι καλό παράδειγμα.

γ. Φοιτητικές ενώσεις. Η νεολαία είναι ανιδιοτελής και διψάει για ένα καλύτερο αύριο τι το ποιο εύκολο να την χειραγωγήσει με ωραία λόγια και συνθήματα και να την κατεβάσεις στα πεζοδρόμια.

2. Κοινή γνώμη

α. Δημοσιογράφοι. Τα δικά μας τα παιδιά είναι έτοιμα να ρίξουν λάδι στην φωτιά να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, να χλευάσουν τους αντιπάλους και νασυκοφαντήσουν όποιον τολμήσει να υψώσει διαφορετική φωνή. Το συγκρότημα El Mercurio στην Χιλή με άφθονα δολάρια έκανε την καλή δουλειά.

β. Καθηγητές Έχουν όλα τα εχέγγυα να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη για τα χειρότερα παρουσιάζοντάς τα ως καλύτερα.
Ευτυχώς στην Ελλάδα ο Μεταξόπουλος μας έδωσε να καταλάβουμε τι κουμάσια είναι.

γ. Διανοούμενοι (οτιδήποτε σημαίνει ο όρος). Με όλο τον αέρα που τους δίνει ο τίτλος θα δώσουν το στίγμα της υποταγής Δεν ξεχνάμε τους 270 "διανοούμενους" που υπέγραψαν υπέρ του σχεδίουΑνάν, η τους τύπους και τι τύπισες που υπέγραψαν το κείμενο τις Αυγής 13/3/08.

δ. Υπόκοσμος. Σε κάποια στιγμή όταν η αντιπολίτευση δεν είναι αρκετή θα χρειασθεί η βοήθεια του υποκόσμου και των περιθωριακών. Η δράση τους ήτανε και είναι πολύ αποτελεσματική όπως δείχνει η ανατροπή τουΜοσαντεχ στο Ιράν.

ε. Σκάνδαλα. Πάντα βοηθάνε. Αν δεν υπάρχει κανένα δημιούργησε το. Τα ΜΜΣ(κοταδισμού) θα πάρουν τα ασήμαντα και θα τα κάνουν σημαντικά και η κοινή γνώμη θα ασχολείται με τα κωλομέρια της Τσέκου και τα κρέατα του Ζαχόπουλου.

δ. Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Είναι το κερασάκι στην τούρτα. Η δράση των "οικολόγων" που δεν εξυπηρετούνται από τον Μπουργκας-Αλεξανδρούπολη είναι γνωστή.
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες