Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΤΟ ΒΗΜΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΤΑΚΟ!!!

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Μεγκουλίνα



Ένταξη: 15 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 283

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 29, 2008 1:09 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΤΟ ΒΗΜΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΤΑΚΟ!!! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΝΑ ΚΑΥΤΗΡΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ

Η στήλη της Πανδώρας του Βήματος συγκρίνει τον Μίκη Θεοδωράκη με τον Παττακό για τις θέσεις του στο "Μακεδονικό".


ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ...

"Χρειαζόταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος για αυτή τη δουλειά! Κάποιος ασυνήθιστα ταλαντούχος, ώστε να καταφέρει να συνθέσει όλη την περιρρέουσα συνωμοσιολογία των καφενείων σε ένα κείμενο.

Ο συγγραφέας τού εν λόγω κειμένου διαπιστώνει ότι «η κολοσσιαία πολεμική μηχανή (σ.σ.: των ΗΠΑ) έχει ήδη μπει μπροστά, με στόχο την εξόντωση όλων όσων θεωρεί εχθρούς της» και ότι «ένας νέος θανάσιμος κίνδυνος, πολυπρόσωπος, πολυπλόκαμος σαν χταπόδι, κάνει αργά αλλά σταθερά την εμφάνισή του στο προσκήνιο της παγκόσμιας ιστορίας». Μέσα στο κλίμα αυτό εκδηλώνεται «οργανωμένη προβοκάτσια των ΗΠΑ» εναντίον της Ελλάδας, ενώ προετοιμάζεται «το έδαφος για πονηρά σχέδια σε βάρος της χώρας μας». Την ίδια στιγμή «η ηγεσία των Σκοπίων φαίνεται να γνωρίζει από πρώτο χέρι αυτά τα σχέδια των ΗΠΑ και γι΄ αυτό δείχνει αυτή την αλαζονική αδιαλλαξία». Αλλά ο συγγραφέας τούς προειδοποιεί ότι «μπορεί να αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες, όμως φυλετικά είναι Σλάβοι και ως εκ τούτου κατατάσσονται ουσιαστικά στη χορεία των εχθρών των ΗΠΑ μαζί με τη Ρωσία, τη Σερβία, αλλά και τη Βουλγαρία, που και αυτή δεν πρέπει να έχει αυταπάτες». Καταλήγει δε προτείνοντας επιστροφή στο εμπάργκο και «ας πέσουμε με το κεφάλι ψηλά».

Ωστόσο δεν συγχύζομαι.

Εντυπωσιάζομαι μάλλον με την ειρωνεία, καθώς αυτή πρέπει να είναι η πρώτη φορά όπου ο Στυλιανός Παττακός θα συμφωνεί με τον Μίκη Θεοδωράκη...

pandora@dolnet.gr

ολόκληρο το κείμενο http://www.tovimadaily.gr/Article.aspx?d=20080229&nid=7652087
_________________
«μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχθείτε, υποταχθήκαμε και βρήκαμε την στάχτη…»

Γ. Σεφέρης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 29, 2008 1:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δεν μας λέει όμως η εν λόγω κυρία για τις ομοιότητες των δικών της θέσεων με τη Χουντα της Νεας Τάξης μπροστα στην οποία αυτή των γραφικών και ανεκδιήγητων απριλιανών μοιάζει με...παιδικό σταθμό
Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 29, 2008 2:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Μίκης είναι η ζωντανή ΙΣΤΟΡΙΑ της Ελλάδας!!!
Το έργο του αντανακλά την τραγωδία του ελληνικού λαού, το δράμα των λαϊκών κινημάτων.
Και η πολιτική του στάση, ανεξάρτητα από τις επεισοδιακές ταλαντεύσεις (ταλαντεύσεις ενός μεγάλου και ευαίσθητου καλλιτέχνη), ΚΕΝΤΡΙΚΑ αποτελεί τη συνισταμένη του έργου του και αντανακλά την ιστορική ψυχή του ελληνικού λαού.
Ο Μίκης και ως καλλιτέχνης και ως παρεμβατικός διανοούμενος αποτελεί την «ψυχή» και το ΜΕΓΑΛΕΙΟ της νεότερης ιστορίας μας. Αποτελεί τη ΦΩΝΗ της ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ του ελληνικού λαού!!!
Είναι πρόκληση λοιπόν οι ιστορικοί δωσίλογοι, όπως το συγκρότημα Λαμπράκη και οι οικότροφοι «διανοούμενοί του, να βρίζουν και να στιγματίζουν το Μίκη.
Είναι θρασύτατη πρόκληση οι έμμισθοι δούλοι της αυτοκρατορικής νέας Χούντας να πιάνουν στη βρωμερή τους γλώσσα και εξαγορασμένη πένα τους τον Μίκη.
Ας κοιτάξουν πρώτα στον καθρέπτη για να αντικρίσουν εκεί την ελεεινότητα της ανθρωπότητας στο πιο ταιριαστό της αποτύπωμα και ΜΕΤΑ να «κρίνουν» τους αγωνιστές και τις ζωντανές ιστορίες του τόπου.

Επιστροφή στην κορυφή
Μάξιμος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 01, 2008 6:43 pm    Θέμα δημοσίευσης: Μίκη, Ομπρός! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η νεοταξίτικη φράξια άνοιξε τον βόθρο της εναντίον του αγωνιστή Μίκη. Ο Μίκης πέρασε από Μακρόνησο. Οδήγησε μια ολόκληρη γενιά στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο, από το 114 μέχρι την πάλη κατά της αμερικανόδουλης χούντας. Φυλακίστηκε, ήπιε το πικρό νερό της εξορίας πάνω στα βουνά της Αρκαδίας όταν ο Λαμπράκης κάθε Πέμπτη έπινε τσάι με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο. Οι χωροφύλακες που τον φύλαγαν στην Ζατούνα ήτανε περισσότερο ειλικρινής και τίμιοι από τους σημερινούς νεοταξίτες τραμπούκους.

Οδήγησε τον αγώνα του λαού από πόλη σε πόλη στην Ευρώπη ξεσηκώνοντας τους Έλληνες στον αγώνα, όταν οι διάφοροι προοδευτικοί τύποι του σήμερα δεν άφηναν επωμίδα αξεσκόνιστη και πουλί απεριποίητο. Οι διάφοροι Εμμανουήλ Γεώργιοι, Χαράλαμποι μεταλλάχθηκαν σε Μανώληδες, Γιώργηδες Μπαμπηδες και υπηρετούν με πάθος τα καινούργια αφεντικά τους τον Soros και Σια. Ο Μίκης, πάντα μπρός συνεχίζει τον αγώνα κατά της σημερινής χούντας των δουλικών της νέας τάξης. Μέσα στον πανικό τους βρίζουν, και χλευάζουν αυτό μόνο άλλωστε μπορούν και ξέρουν να κάνουν. Τα κακαρίσματα των νεοταξίτισων Ρεπούση, Πελώνη, Δραγώνα, Φραγκουδάκη η τα γαυγίσματα των Μανδραβέλη, Λιάκου μας αφήνουν αδιάφορους. Δεν θα ασχοληθούμε με την υπάλληλο Πανδώρα, το ψωμάκι της βγάζει, κάτι θα ξέρει η Plame-Wilson! Ο Αγώνας τώρα αρχίζει. Οι πουλημένοι στην Νέα Τάξη κονδυλοφόροι νομίζουν ότι με το δηλητήριο που ξερνάνε οι πένες τους θα τρομάζουν τους Έλληνες για να υποταχθούν.
Τους Έλληνες δεν τρόμαξαν «..των Γερμανών τα βόλια..», ούτε τα Τάγματα Εφόδου με τις φοβερές ροπάλλες τους που προσπαθούσαν να τους υποτάξουν όταν με μία κραυγή βγαλμένη από τα βάθη της καρδιάς τους ζητούσαν Δημοκρατία. Οι Έλληνες δεν λύγισαν στην «ταράτσα» της Μπουμπουλίνας, δεν φοβήθηκαν τους χαφιέδες της χούντας. Έφθασε η ώρα για πάλη και αγώνα.. «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ».
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες