Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Εκσυχγρονιστική δημοσιογραφία (Νο 2) και ζήτημα των Σκοπίων

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Δημήτριος



Ένταξη: 17 Φεβ 2008
Δημοσιεύσεις: 40
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 24, 2008 5:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Εκσυχγρονιστική δημοσιογραφία (Νο 2) και ζήτημα των Σκοπίων Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι εξελίξεις στο σκοπιανό έχουν ήδη προκαλέσει διενέξεις και εκτιμήσεις. Κάποιοι όμως σε αυτήν την ιστορία δίνουν ήδη τα ρέστα τους συγκρίνοντας καταστάσεις και γεγονότα με επιχειρηματολογία που είναι για γέλια. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις οι αρθρογραφίες των κ Σωμερίτη και Καρτάλη στο "Βήμα της κυριακής" την 24-2-08. (http://www.tovima.gr/front_page.php)

Παρατίθονται τα δυό άρθρα προς απόλαυση των αναγνωστών.

(Αρχή των 2 άρθρων)

Η παράνοια

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΤΑΛΗΣ

Η εθνική παράνοια με αφορμή την περιώνυμη ονομασία των Σκοπίων εκδηλώθηκε και πάλι σε όλο της το μεγαλείο μετά τη δημοσίευση από «Το Βήμα» της πρότασης Νίμιτς. Η δημοσίευση αυτή προκάλεσε τον αναμενόμενο πάντοτε στις περιπτώσεις αυτές σάλο και την υποκριτική αντίδραση της κυβέρνησης, ότι δήθεν δυσχεράνθηκε με τον τρόπο αυτό η διαπραγμάτευση, λες και η άλλη πλευρά δεν είχε στην κατοχή της το ίδιο ακριβώς κείμενο. Εκτός αν η κυβέρνηση προτιμούσε την επιλεκτική διαρροή σημείων του κειμένου και το όργιο φημών που ακολούθησε από την ξεκάθαρη πληροφόρηση της κοινής γνώμης για το τι ακριβώς περιέχει η πρόταση. Αυτός άλλωστε είναι ο στόχος μιας εφημερίδας που σέβεται την αποστολή της. Το ζήτημα όμως δεν είναι αυτό, αλλά η εμμονή που παρατηρείται από τις ηγεσίες των κομμάτων στο θέμα της ονομασίας και μόνο, τη στιγμή που τα Βαλκάνια οδηγούνται σε νέα περίοδο αιματοχυσίας και αστάθειας, μετά την ανακήρυξη της μονομερούς ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου και η Ελλάδα, αντί να παίζει τον ηγετικό ρόλο που της ανήκει για την αποκατάσταση της ηρεμίας στην ευρύτερη περιοχή της, εμφανίζεται ως μέρος του γενικότερου προβλήματος.

Αυτό που οι ηγεσίες των κομμάτων, με προεξάρχον το ΠαΣοΚ, δεν θέλουν να αντιληφθούν, έχοντας επιδοθεί σε πλειοδοσία γύρω από την ονοματολογία, είναι ότι η υπόθεση αυτή έχει χαθεί εδώ και χρόνια. Και έχει χαθεί επειδή, όταν υπήρχε ακόμη η δυνατότητα να αποδεχθούμε τη σύνθετη ονομασία, εμείς (με τη γνωστή εθνική μας υπερηφάνεια που πάντοτε μας διακρίνει και η οποία μας οδηγεί επίσης πάντοτε στα γνωστά αδιέξοδα) την αρνηθήκαμε, επιδιώκοντας το απόλυτο. Τώρα μαχόμαστε να κερδίσουμε αυτό που τότε είχαμε απορρίψει και επιμένουμε μάλιστα ότι η σύνθετη αυτή ονομασία δεν πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο στους διεθνείς οργανισμούς αλλά και στις διμερείς σχέσεις των Σκοπίων με τις άλλες χώρες. Θέλουμε δηλαδή να επιβάλουμε εμείς σε όλους τους άλλους πώς θα αποκαλούν τα Σκόπια. Θα ήταν τότε προτιμότερο να είχαμε ξεκινήσει μια εκστρατεία για να μας απoκαλoύν οι ξένοι Hellas και όχι Greece ή Grece, ή όπως οι φίλοι μας οι Τούρκοι Γιουνανιστάν. Και τι να πουν οι ταλαίπωροι Γερμανοί (Tedeschi στα ιταλικά) που αποκαλούν τη χώρα τους Deutschland, ενώ οι αγγλόφωνοι τους αποκαλούν Germany και οι γαλλόφωνοι Allemagne. Μήπως και οι Γάλλοι θα έπρεπε να μας υποχρεώσουν να τους αποκαλούμε Φράγκους, αφού η χώρα τους ονομάζεται France; Για να μη μιλήσουμε για Φινλανδία που οι ίδιοι οι Φινλανδοί αποκαλούν Suomi.

Είναι λοιπόν προφανές ότι δεν μπορούμε να επιβάλουμε σε κανέναν πώς θα αποκαλεί μια άλλη χώρα. Αυτό που αντίθετα προέχει είναι να δοθεί η μάχη ώστε να απαλειφθεί ο κίνδυνος αλυτρωτικών διεκδικήσεων που περιέχει ο όρος «Μακεδονία» όταν είναι γνωστές οι απαράδεκτες θέσεις των σκοπιανών εθνικιστών. Ποιος όμως εχέφρων άνθρωπος μπορεί πραγματικά να πιστέψει ότι απειλείται η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας από τα αδύναμα Σκόπια; Υπό το πρίσμα αυτό τι έννοια έχει η απειλή του βέτο; Διότι το βέτο δεν αποτελεί τελικά ένδειξη ισχύος, όπως φαίνεται να πιστεύει η κυβέρνηση, αλλά υποδηλώνει αδυναμία στην εξεύρεση συμμάχων. Και αυτό είναι που θα πρέπει να μας προβληματίσει, καθώς όλα αυτά τα χρόνια δεν καταφέραμε να πείσουμε καμία άλλη χώρα ότι έχουμε δίκιο


Η Μακεδονία είναι μία!

ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΣΩΜΕΡΙΤΗΣ

Υπενθύμιση απλών δεδομένων. Επιγραμματικά:

1. Ο κ. Νίμιτς ασχολείται με το θέμα του «ονόματος» διότι το ζητήσαμε, όπως ζητάμε μόνιμα και τη διεθνή παρέμβαση στο Κυπριακό. Τα ζητάμε αυτά διότι δεν καταφέρνουμε να τα βρούμε όχι μόνο με τους γείτονες αλλά και με τους δικούς μας. Οσοι ξένοι δέχονται μεσολαβήσεις είναι ήρωες ή αφελείς: είναι βέβαιο ότι θα τους πούμε «ενεργούμενα των Αμερικανών», αισχρούς ανθέλληνες και (υπάρχει προηγούμενο) σεξουαλικά... ύποπτους!

2. Η Μακεδονία είναι όντως μία: γεωγραφικά. Με βάση τις συμβάσεις που υπογράψαμε μετά από αιματηρούς πολέμους είναι σήμερα χωρισμένη σε τρία άνισα μέρη, πολιτικά και εθνοτικά ξέχωρα: το μεγαλύτερο τμήμα είναι ελληνικό, το δεύτερο σε μέγεθος είναι η σημερινή «ακατονόμαστη» γειτονική δημοκρατία και το τρίτο, το μικρότερο, είναι βουλγαρικό. Εγιναν ανταλλαγές πληθυσμών με βαρύ ανθρώπινο κόστος για όλους. Ο Μοραΐτης λέγεται Μοραΐτης γιατί γεννήθηκε στον Μοριά, κι ας είναι Αρβανίτης. Συνεπώς όσοι γεννήθηκαν στη γεωγραφική Μακεδονία είναι Μακεδόνες, ανεξάρτητα από την εθνοτική τους καταγωγή. Ετσι, οι Μικρασιάτες, οι Πόντιοι και οι Κρητικοί που γεννήθηκαν στην ελληνική Μακεδονία είναι Μακεδόνες. Χωρίς να είναι... απόγονοι του Μεγάλου Αλέξανδρου!

3. Συμβαίνει ότι με τη δική μας συναίνεση από το 1945 (υπάρχει ντοκουμέντο στον ΟΗΕ) η μία από τις τρεις Μακεδονίες έχει διαλέξει τον όρο Μακεδονία ως όνομα για το ομόσπονδο και μετά ανεξάρτητο κράτος που ιδρύθηκε εκεί. Στην ελληνική Μακεδονία δεν τέθηκε ζήτημα ονόματος γιατί είναι τμήμα της Ελλάδας. Το σωστό θα ήταν το όνομα του μακεδονικού κράτους (και όχι περιφρονητικά «κρατίδιου») να περιλαμβάνει έναν όρο που να το ξεχωρίζει από τις άλλες δύο Μακεδονίες. Εμείς είπαμε με πείσμα «ποτέ». Απορρίψαμε κάθε σχετική πρόταση. Τώρα διεθνώς, ως κράτος, η Μακεδονία είναι μία. Η άλλη. Γυρέψαμε την ήττα. Την πετύχαμε. Και φωνασκούν ακόμη όσοι «υπερπατριώτες» έκαναν το παν για να ηττηθούμε. Κανονικά θα έπρεπε να λογοδοτήσουν.

4. Μακάρι να γίνει κάτι με την τωρινή ύστατη διαπραγμάτευση όχι τόσο για το όνομα όσο για να αποφύγουμε την ξεφτίλα της χώρας. Ολες οι πολιτικές δυνάμεις ευθύνονται για τα αδιέξοδα, με πρώτη τη ΝΔ αλλά και το ΠαΣοΚ του εμπάργκο, που πάντως υπέγραψε μετά την ενδιάμεση συμφωνία. Θα έπρεπε τώρα, με την ουρά κάτω από τα σκέλια, να βοηθήσουν. Φοβάμαι ότι είναι μικροί και δεν θα το πράξουν. Αλλά η ελπίδα, ελπίδα... Πεθαίνει, λένε, τελευταία.

(Τέλος των 2 άρθρων.)

Απο που να ξεκινήσεις και που να ασχοληθείς.

1) Πάνω απο όλα στο γεγονός ότι ο ένας αναιρεί τον άλλον. Ο ένας(Καρτάλης) μιλά για εξ'αρχής χαμένη υπόθεση και ο άλλος(Σωμερίτης) δεν παραλείπει να αναφέρεται στους "κακούς υπερπατριώτες". Μόνο που ρε αδερφέ εδώ υπάρχει ένα ερώτημα. Εάν η υπόθεση ήταν εξ'αρχής χαμένη γιατί ενοχοποιείται ένα μέρος των συμπόλιτών μας; Εάν όποιες και αν ήταν οι ενεργειές μας η καταλήξη θα ήταν αρνητική ποιός ο λόγος να μιλάμε για αρνητικά για τον " υπερβάλοντα ζήλο συμπολιτών μας";

2) Και οι δυό επαναλαμβάνουν το παραμύθι της σύνθετης ονομασίας και της έννοιας του γεωγραφικού αλλά όχι εθνολογικού προσδιορισμού.Άποψη τουλάχιστον για γέλια. Ποιά η διαφορά αν μιλήσουμε για Σλαβομακεδονία η για άνω Μακεδονία η για nova Macedonia όταν θα τίθεται το θέμα ποιοί ζούν στο κρατίδιο αυτο; Και όταν θα δείχνουμε τα άλλα κομμάτια της Μακεδονίας -ελληνικό, βουλγάρικο- θα μιλάμε για Μακεδόνες Έλληνες και Βουλγάρους η για Έλληνες και Βουλγάρους που ζούν σε κομμάτια της Μακεδονίας που είναι και το ποιό πιθανό αφού το Ελληνικό και βουλγαρικό κομμάτι είναι τμήματα δυό ανεξάρτητων κρατών; Έτσι οδηγούμαστε με ακρίβεια σε μετακύλιση στο σκέτο Μακεδονία όποιο προσδιορισμό και αν έχει μπροστά του.

3) Ο κ Καρτάλης αναφέρει το θέμα με τις πολλαπλές ονομασίες οπου έχουν διάφορες χώρες Φινλανδία, Γερμανία, Ε$λλάδα, θέλοντας να αποδείξει το ορθόν των Σκοπιανών να ονομάζονται όπως θέλουν δηλαδή "το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό τους".Αλoίμονο γιατί ο όπoιος παραλληλισμός με τις παραπάνω περιπτώσεις είναι εντελώς άστοχος.α) Όπως και αν ονομάζονται τα κράτη: Germany, Allemagne, Tedeschi για τη Γερμανία ή για την περίπτωση μας Hellas,Greece ή Grece, Γιουνανιστάν δεν υπάεχει διαφορά. Το αν αλλάζει η έκφραση δεν σημαίνει ότι αλλάζει και η ουσία του περιεχομένου της. Όλες οι εκφράσεις πχ για την Ελλάδα (Hellas,Greece ή Grece, Γιουνανιστάν) αναφέρονται σε μια συγκεκριμένη χώρα με συγκεκριμένη
εθότητα και σε συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο. Στην περίπτωση των Σκοπίων θα λέμε για «κάτι...» Μακεδονία αλλά οι κατοικοί της δεν θα είναι Μακεδόνες; Αυτό θα είναι τουλάχιστον ανέκδοτο. Πάλι με ακρίβεια θα οδηγηθούμε στο ότι ο χαρακτηρισμός «Μακεδονία» κάποια στιγμή δεν θα τους προσδιορίζει μόνο γεωγραφικά αλλά και εθνολογικά.

4) Τέλος πάλι ο κ Καρτάλης μιλάει για το δικαιωμά τους στον αυτοπροσδιορισμό. Όμως δεν μας λέει εαν ο όποιος αυτοπροσδιορισμός μπορεί να υπερβαίνει την ιστορική αλήθεια. Και εξηγούμαι δίνοντας ένα θεωρητικό παράδειγμα που βασίζεται σε πραγματική όμως κατάσταση.
Είναι γνωστό ότι αυτό που εμείς λέμε «Μικρά Ασία» στην αρχαιότητα καλούνταν Ιωνία. Σε αυτην την περιοχή υπήρχε ελληνικό φυλό που κατοικούσε όχι μόνο στα παράλια αλλά και στα νησιά του Αν. Αιγαίου. Όμως είναι επίσης γνωστό ότι οι Τούρκοι διαστρεβλώνουν την ιστορία. Απο τα πανεπιστημιά τους μέχρι τις έδρες σπουδών στο εξωτερικό που έχουν υπάρχει η «γραμμή» να μιλούν για αρχαίο τούρκικο πολιτισμό. Λένε ότι ο Όμηρος, ο Θάλης ο Μηλίσιος, ο Ηράκλειτος, οι Ίωνες και ακόμα ο μινωίτες ήταν αρχαιοι Τούρκοι!!!. Πως θα φαινόταν εαν στις όποιες διεκδικήσεις τους στο Αιγαίο εάν οι Τούρκοι θέλουν να δώσουν ιστορική παράμετρο κινούμενοι στη λογική των Σκοπιανών υιοθετόντας το όνομα της Ιωνίας. Ουσιαστικά πως θα φαινόταν – όσο τρελό και αν είναι - να έλεγαν οι κ Τούρκοι ότι «κύριοι εμείς δεν είμαστε πλέον Τούρκοι αλλά οι Ιωνες οι οποίοι όμως δεν είναι ελληνικής καταγωγής»!!!; Τι θα κάναμε τότε;

Τα παραπάνω είναι σκέψεις μεσκοπό την αντάντηση στην πλειάδα των όσων αφελών και απίστευτων προτάσεων ακούγονται απο τους αρθρογράφους του «Βήματος» και των ομοίων τους οι οποίοι στην ουσία κινούνται πάνω στις επιταγές ελίτ που εκπρωσοπούν και των όποιων κέντρων εξουσίας εκτός Ελλάδας.
_________________
Δημήτριος Ν
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 24, 2008 6:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φίλε Δημήτρη, έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές, ότι όταν υπάρχουν, εν ενεργεία σχετικές συζητήσεις, δεν θα τις διασπάμαι με το άνοιγμα νέων.
Τοποθετούμε το θέμα σου, αυτή τη φορά, επειδή είσαι καινούργιος και ίσως να μην έχεις προσέξει τις επισημάνσεις της Διαχείρισης.
Για το Σκοπιανό υπάρχουν ήδη ανοικτές συζητήσεις...

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 25, 2008 12:20 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μα υπαρχει σοβαρος ανθρωπος να διαβαζει και να ενημερωνεται απο κατι σωμεριτηδες και αλλα τετοια φρουτα που κυκλοφορουν αναμεσα μας ?

Ποιος ασχολειται με τετοιου ειδους 'δημοσιογραφια' ? για να βαλουμε λιγο τα πραγματα στην θεση τους ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ, ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥΣ ΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ... και αντε πειτε μου ποτε πχ ο σωμεριτης εγραψε κατι που ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ...ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ? βαλτε αν θελετε αντι του σωμεριτη τον μπιστη, τον κουνελακη, τον αλαβανο κλπ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ μας συμφωνουν με αυτους.. ΑΛΛΑ ΔΕΙΧΤΕ ΜΟΥ τωρα αν μπορειτε ενα ΤΟΥΡΚΟ κουνελακη ΕΝΑ ΣΚΟΠΙΑΝΟ αλαβανο ΕΝΑ ΑΛΒΑΝΟ μπιστη... ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ! Εκει δεν εχουν ενδοτικους, ριψασπιδες και μηδισαντες... ΑΙΝΤΕ ΝΑ ΨΑΧΝΟΜΑΣΤΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ..
Επιστροφή στην κορυφή
Μεγκουλίνα



Ένταξη: 15 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 283

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 25, 2008 9:27 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
[size=18]Στους "υπερπατριώτες" πάει να τα ρίξει ο [b]Ριχάρδος ο Μικρόκαρδος, ο άνθρωπος που μίσησε την Ελλάδα, ο εξυμνητής των βομβαρδισμών στην Γιουγκοσλαβία, (οι πρώτοι ανθρωπιστικοί βομβαρδισμοί στην ιστορία της ανθρωπότητας, είπε γράψει) ο Ριχάρδος Σωμερίτης από το Βήμα, που αν ζούσε τα χρόνια του Άρη Βελουχιώτη θα ήταν όχι μόνο φυτεμένος αλλά και ατιμασμένος αυτός και τα δισέγγονά του.

Παλιά η καραμέλα των "υπερπατριωτών" δείχνει τον υφέρποντα φασισμό του εκσυγχρονισμού σε όλο του το μεγαλείο. Ψάχνουν οι νεοδοσίλογοι για μαύρα πρόβατα για να δικαιολογήσουν τις προδοσίες που διέπραξαν τα τελευταία 12 χρόνια.

Ριχάρδε κοίταξε να μαζέψεις τον Σημιτάκο που τώρα δουλεύει για άλλα αφεντικά γιατί σε εκθέτει ανεπανόρθωτα, με αυτά που λέει ότι η Τουρκία δεν πρέπει να μπει στην ΕΕ. Και πρόσεξε, όταν ζητάς να "λογοδοτήσουν οι υπερπατριώτες" γιατί πέρασε η εποχή του Πανταγιά που σας έδινε γραμμή σε συνομωτικές συναντήσεις σε διαμερίσματα, και σεις παπαγαλίζατε.
_________________
«μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχθείτε, υποταχθήκαμε και βρήκαμε την στάχτη…»

Γ. Σεφέρης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Βασιλιάς Αρθούρος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 25, 2008 12:03 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μεγκουλίνα έγραψε:



Ριχάρδε κοίταξε να μαζέψεις τον Σημιτάκο που τώρα δουλεύει για άλλα αφεντικά γιατί σε εκθέτει ανεπανόρθωτα, με αυτά που λέει ότι η Τουρκία δεν πρέπει να μπει στην ΕΕ.



Πράγματι, ο συνετός ηγέτης του Ταπερμακιστάν έκανε αυτή την δήλωση και μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Μεγκουλίνα, τί εννοείς με το "δουλεύει για άλλα αφεντικά";; Εννοείς κανά ρεύμα ευρωπαϊκό-"ελαφρά αντιαμερικανικό", τύπου Σαρκοζί, που τώρα τελευταία μάλλον έχει άνοδο στην Ευρώπη και στοχεύει σε σχετική αποδεύσμευση από τις ΗΠΑ γιατί διαβλέπει αστάθεια στις σχέσεις τους στο μέλλον; Και προσβλέπει εκεί ο "συνετός ηγέτης" ώστε να συμπληρώσει το συνταξιοδοτικό του πρόγραμμα με καμιά θεσούλα στο όραμα της "ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης";;; Αυτά είναι τα "άλλα του αφεντικά" για τα οποία λες;;
Επιστροφή στην κορυφή
Μεγκουλίνα



Ένταξη: 15 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 283

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 25, 2008 1:13 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
από το "δουλεύει για άλλα αφεντικά" κράτα περισσότερο το "δουλεύει". Ποίοι "δουλεύουν"; Όχι πάντως πρώην πρωθυπουργοί εκτός αν είναι του φυράματος Σημίτη, που βύθισε την χώρα στην διαφθορά και ξεπούλησε τα συμφέροντά της, για να εκθρέψει μία κάστα γραφειοκρατών, δημοσιογράφων, διπλωματών, διαφημιστών και διαφόρων πρακτόρων που ταλανίζουν και σήμερα τον δημόσιο βίο.

Τώρα ποιά είναι τα αφεντικά; Ο Σημίτης με το ένα πόδι πάταγε στην ευρωπαϊκή Γερμανία και το άλλο στα φιλοισραηλινά λόμπυ στις ΗΠΑ αλλά και στους Δημοκρατικούς που όμως είναι πάτρονας του Γιωργάκη. Τελευταία το Ισραήλ τα έχει σπάσει με την Τουρκία, αυτό ήταν που ανεκίνησε το ζήτημα της γενοκτονίας των Αρμενίων που παραλίγο να ψηφιστεί. Αυτά για τα πετρέλαια του Κιρκούκ και της Μοσούλης που η Τουρκία επιμένει να ανακατεύεται.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και ο Σαρκοζί και φυσικά η Μέρκελ, που δεν θέλουν την Τουρκία στην ΕΕ. Γι αυτούς λοιπόν δουλεύει ο Κινέζος του ΠΑΣΟΚ μπας και πάρει καμιά θέση στην Κοινότητα. Αφού στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δεν θα παρευρίσκεται γιατί λέει θα είναι στην συνεδρίαση της επιτροπής "Σοφών" της ΕΕ.
αυτά εν ολίγοις για τον μίζερο και εκδικητικό Σημίτη
_________________
«μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχθείτε, υποταχθήκαμε και βρήκαμε την στάχτη…»

Γ. Σεφέρης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες