Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Οι Τούρκοι ζητούν να αλλάξουμε την Ιστορία

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Anathema



Ένταξη: 24 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 90

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 29, 2008 7:02 pm    Θέμα δημοσίευσης: Οι Τούρκοι ζητούν να αλλάξουμε την Ιστορία Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Στο.... όνομα της εμπορικής συνεργασίας

Δεν διστάζουν να υπαγορεύσουν ξανά την Ιστορία που γράφτηκε με αίμα

Προκλητικό αίτημα στον νομάρχη Χίου από τον νέο πρόξενο της Τουρκίας στην Ρόδο: να αφαιρεθεί το "Έργα των Ιθωμανών" από την επιγραφή που μαρτυρεί τη βαρβαρότητα της Σφαγής της Χίου

Του Μάκη Πολλάτου

Μετά τις περιοδείες στη Θράκη με σκοπό να αναδειχτούν τα δήθεν προβλήματα της μουσουλμανικής μειονότητας και τη διατύπωση των ισχυρισμών περί δήθεν παραβιάσεων του τουρκικού ενέριου χώρου από ελληνικά μαχητικά, η Άγκυρα επιχειρεί να παραχαράξει ακόμη και την Ελληνική Ιστορία, αποπειρώμενη να διαγράψει τις θηριωδίες των Οθωμανών από την συλλογική μνήμη των Ελλήνων!

Κινούμενη στη γραμμή ότι οι συγκρούσεις και οι τραγωδίες του παρελθόντος δεν πρέπει να γίνουν εμπόδιο σε προσπάθειες οικοδόμησης ενός καλύτερου μέλλοντος φιλίας και συνεργασίας, όπως έγραψε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής στο μαυσωλείο του κεμάλ ατατούρκ, η τουρκική διπλωματία επιχειρεί να υπαγορεύσει ακόμη και τον τρόπο παρουσίασης των ιστορικών γεγονότων.

Από τον Σεπτέμβριο του 2007 οι δημοτικές αρχές της γειτονικής χώρας, με τη συμπαράσταση των τουρκικών εφημερίδων, ζητούν επιτακτικά από το ελληνικό κράτος την απόσυρση της επιγραφής "Έργα Οθωμανών" και του οστεοφυλακίου των 3.100 σφαγιαθέντων του 1822 από τη Νέα Μονή της Χίου!

Το ζήτημα έτυχε εκτεταμένης προβολής από τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ οι δήμαρχοι των πόλεων (όπως τα Αλάτσατα) που βρίσκονται απέναντι από τη Χίο ζητούσαν την απομάκρυνση των λειψάνων από το μοναστήρι, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα πληγεί η ελληνοτουρκική φιλία!

Οι τούρκοι έφτασαν μάλιστα να ισχυριστούν ότι, επειδή η Εκκλησία της Χίου ανήκει στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, "ηθικός αυτουργός" και υπεύθυνος του ... διασυρμού των Οθωμανών είναι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος!

Με την μεθόδευση αυτή επιχείρησαν να ανατροφοδοτήσουν το εχθρικό κλίμα που επικρατεί στους εθνικιστικούς κύκλους της τουρκίας εναντίον του Φαναρίου και του κ. Βαρθολομαίου, εμφανίζοντας εμμέσως τον Οικουμενικό Πατριάρχη ως υπόλογο για το γεγονός ότι οι Χιώτες δεν "ενταφιάζουν" την Ιστορία τους για το καλό της προσέγγισης των δύο λαών....

Την εποχή εκείνη το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προσπάθησε να υποβαθμίσει τις απίστευτες και ανιστόρητες αξιώσεις των τούρκων προκειμένου το όλο ζήτημα να μην λάβει μεγαλύτερη έκταση προξενώντας ζημία στην επιχειρούμενη προσέγγιση των δύο κυβερνήσεων.

Κατά τη συνήθη πρακτική της η Άγκυρα δεν εκτίμησε καθόλου την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να την κατευνάσει.

Στις 6 Νοεμβρίου του 2007, μόλις δύο μήνες μετά την αρχική ανακίνηση του θέματος, ο γενικός πρόξενος της τουρκίας στη Ρόδο, κ. Ιχσάν Γιουσέλ αποφάσισε να επεκτείνει τα όρια της περιοχής στην οποία χαίρει διπλωματικής ασυλίας και πέραν της Δωδεκανήσου, επισκεπτόμενος επισήμως την Χίο.

Η περιοδεία του κ. Γιουσέλ δεν ήταν τουριστική. Ο γενικός πρόξενος της τουρκίας στα Δωδεκάνησα επιχείρησε και κατάφερε να συναντηθεί με τον δήμαρχο Χίου κ. Παντελή Βρουλή αλλά και νομαρχιακούς συμβούλους του νησιού απο τους οποίους ζήτησε την "εξάλειψη"του οστεοφυλακίου και της επιγραφής "Έργα Οθωμανών" από τη Νέα Μονή της Χίου.

"Θέλω να προσελκύσω την προσοχή σας στο επίγραμμα του ναού της Νέας Μονής με τις εκφράσεις "Έργα Οθωμανών" κάτω από σκελετούς τα οποία υπάρχουν", έγραφε ο κ. Γιουσέλ σε επιστολή του προς τον νομάρχη Χίου κ. Πολύδωρο Λαμπρινούδη. "Οι επιτροπές και επισκέπτες οι οποίοι έρχονται στο νησί σας αντιδρούν στο επίγραμμα αυτό, το οποίο βρίσκουν αντίθετο προς τις σχέσεις φιλίας οι οποίες αναπτύσσονται", συνέχιζε ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας και κατέληγε ζητώντας τη "συνδρομή" του νομάρχη Χίου "για την εξάλειψή των", ενέργεια που θα ενδυναμώσει τη ΄φιλία των δύο λαών.

Η εύστοχη απάντηση του Νομάρχη

Αναμένεται αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών

ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Στην απαντητική επιστολή του ο κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης υπογραμμίζει ότι τα εκθέματα εντάσσονται "στη συλλογική μνήμη του ελληνικού λαού, πολιτιστικά δε έχει εμπνεύσει και έργα τέχνης καλλιτεχνών διεθνούς φήμης και ακτινοβολίας", αναφερόμενος στον διάσημο πίνακα του Ντελακρουά.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση τοποθετήθηκε ευγενικά και με απόλυτη σαφήνεια στην επιστολή-αίτημα του γενικού πρόξενου, το περιεχόμενο της οποίας πόρρω απέχει από τις διπλωματικές διατυπώσεις. Το επίσημο υπουργείο Εξωτερικών τι σχόλιο έχει να κάνει για τις προκλητικές αξιώσεις της Άγκυρας; Ή μήπως θεωρούν θεμιτή την προσπάθεια ενός φιλοξενούμενου διπλωμάτη να "αλλάξει" δραματικές πτυχές της ελληνικής ιστορίας, σβήνοντας από τη συλλογική μνήμη των Ελλήνων τις θηριωδίες που οι τούρκοι θέλουν να ξεχάσουν;

Άρθρο Του Παναγιώτη Ε. Ξενάκη
εκδότη/δημοσιογράφου - μελετητή της Σφαγής της Χίου

Ο τούρκος γενικός πρόξενος απαίτησε την "εξάλειψη" της επιγραφής "Έργα Οθωμανών" του οστεοφυλακίου της φημισμένης Νέας Μονής και προστατευομένης της UNESCO -συμπεριλαμβανομένης της ιστορίας της.

Αν αρνηθούμε βέβαια την Ιστορία μας (φιλοσοφία αντίθετη της τουρκικής), κάποτε ένας άλλος πρόξενος θα απειλεί με διεθνείς καταγγελίες, όταν λέμε την αδιαμφισβήτητη αλήθεια σε όσους βλέπουν τις τρύπες στα κρανία...

Στη Νέα Μονή κατασφάχθηκαν 3.100 Χιώτες κατά την πεντάμηνη Σφαγή της Χίου.

Μιά γενοκτονία με 43.000 νεκρούς, 52.000 σκλάβους, απίστευτες βαρβαρότητες και αμοιβή για τις κομμένες καφαλές που γεμίζονταν "δι' αχύρου απαλού" και στέλνονταν στον σουλτάνο σε βαρέλια με άλμη. Στο τέλος, από 120.000 κατοίκους έμειναν στο νησί 900!

Το "αίμα έρρευσεν ποταμηδόν"....

Γι αυτή τη Γενοκτονία το "σφυρίζων δήθεν αδιάφορα" ελληνικό κράτος δεν κάνει τίποτα.

Αντίπερα όχθη, η 27η Ιανουαρίου, ημέρα σχολικής ανάγνωσης κειμένων για τους Εβραίους - Νόμος 3218, ΦΕΚ Α/12/27-01-04.

Όχι, δεν θα επιγραφοποιείτε την Ιστορία σας!

Ούτε καν για μία Γενοκτονία που την πιστοποιεί μία τεράστια βιβλιογραφία.

Αντίθετα θα αυτολογοκρινόσαστε και κάποτε θα λέτε, λόγου χάρη, ότι οι Νεαμονίτες καλόγεροι ένιωθαν την ανάγκη να μαζεύουν κόκαλα πεθαμένων μοναχών, που συνήθιζαν να σπάνε ο ένας το κεφάλι του άλλου ή σκουντουφλώντας κάρφωναν τα κεφάλια τους στα μανουάλια της Μονής, όπως παντού: Μεσολόγγι, Αρκάδι, Ψαρά και Ζάλλογο όπου πρωτοανακαλύφθηκε το μπάντζι τζάμπινγκ χωρίς σχοινί....

Απαντώντας στον κ. Yucel, όπως σκέφτεται ο απλός Έλληνας με τα λίγα που καταλαβαίνει, θα χρησιμοποιήσω τις ίδιες λέξεις:

"..Κύριε γενικέ πρόξενε, με την άδεια σας, θέλω να προσελκύσω την προσοχή σας στο άγαλμα του κεμάλ ατατούρκ στην τραγική Σμύρνη όπου έφιππος δεικνύει την Ελλάδα, στα προβλήματα του Πατριαρχίου και στα τουρκικά αεροσκάφη που παραβιάζουν διαρκώς τον ελληνικό χώρο και δυστυχώς τα επιγράμματα στα φτερά τους γράφουν "Έργα τούρκων" και διάθεση να μας κάνουν σκελετούς.

Όσοι επισκέπτονται τη χώρα σας αντιδρούν στα επιγράμματα αυτά, βρίσκοντάς τα αντίθετα προς τις αναπτυσσόμενες σχέσεις φιλίας. Η απαγοήτευση που αισθάνονται - όχι μεγαλύτερη από τη δικιά μας για τη Σφαγή των προγόνων μας - βρίσκει ευρεία αντανάκλαση στον ελληνικό και ευρωπαϊκό Τύπο. Σκεπτόμενοι όπως οι εκφράσεις αυτές δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνονται σε :

Αγάλματα πολιτιστικής κληρονομιάς

Θέματα του Πατριαρχείου, υπηρετούντος την ανθρωπότητα

Μαχητικά που υπηρετούν την ειρήνη κι ας μην συμπεριλαμβάνονται στην κατάσταση της UNESCO, ευελπιστούμε στη συνδρομή σας για την εξάλειψη αυτών".

Μέχρι τότε, γεια σας

Πηγή :Πρώτο Θέμα
αρ.φυλ 153
27 Ιανουαρίου 2008
σελ. 58

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2008/01/blog-post_840.html
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες