Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Bloggers: Πλαστές εικόνες = Τσίπρας

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 08, 2008 2:24 pm    Θέμα δημοσίευσης: Bloggers: Πλαστές εικόνες = Τσίπρας Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Bloggers: Πλαστές εικόνες= Τσίπρας

ΟΣΟΙ πιστεύουν ότι μέσω του διδακτύου θα κάνουν την Επανάσταση (στην Ενημέρωση και στις Ιδέες) είναι πολλαπλά αφελείς.
Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει: Βαβυλωνία!!!

Η σύγχυση, ο κατακερματισμός της σκέψης, η διαφήμιση, η προβολή των «αρουραίων» και των «πλαστικών» ανθρώπων, η κατάλυση των πάντων, μέσα στον ολοκληρωτικό καταναλωτικό κόσμο της ιντερνετικής ισοπέδωσης θα πάρουν αποκρουστικές μορφές.

Ο δικτυακός χώρος
δεν βρίσκεται μόνο στα χέρια της πλανητικής, ολοκληρωτικής προπαγάνδας, αλλά εμφανίζει αυτό το μακάβριο καθεστώς και σαν «απόλυτη δημοκρατία»!!!.

Την αποθέωση του ατόμου, της ατομικής άποψης (δηλαδή την καταστροφή κάθε συλλογικής ιδέας-προϊόν της συλλογικής πράξης), τη Βαβυλωνία, όλα αυτά τα ακραία συμπτώματα της «ελεύθερης αγοράς», τα εμφανίζει σαν «απόλυτη δημοκρατία»!!!

Την καταστροφή της σκέψης, τη δολοφονία της Δημοκρατίας, το νοσηρό ναρκισσισμό, τα εμφανίζει σαν ανάπτυξη της σκέψης και σαν διανοητική υγεία.

Την ακραία χειραγώγησή μας σαν Απελευθέρωση!!!

Το ιντερνέτ, μέσα στον καπιταλισμό ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ όπως το χρηματιστήριο. Είναι το Χρηματιστήριο των ιδεών: Δηλαδή ο ναός της Νέας Εποχής…
ΓιΆ αυτό αυτός ο «ναός» προωθεί τον Τσίπρα.

Και πέφτουν στη «λούμπα» και τον ενισχύουν και οι δυνάμεις που βλέπουν τι εστί Τσίπρας!!!

Και όταν οι φίλοι του Greek Alert γράφουν:

«Κάποιοι όμως έχουν μπερδέψει το ρόλο των Bloggers
και προσπαθούν να κομματικοποιήσουν και τον χώρο του διαδικτύου συμμετέχοντας ή καλύτερα παίζοντας πολιτικά παιχνίδια...»


[b]ΑΓΝΟΟΥΝ ΟΤΙ:[/b]

Τα Bloggers είναι χώρος όχι μόνο των πολιτικών παιχνιδιών και των "πλαστών" εικόνων, αλλά και των ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ!!!

_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Παντελής



Ένταξη: 18 Οκτ 2006
Δημοσιεύσεις: 324

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 08, 2008 3:42 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΑΠΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

Διαπιστευτήρια Τσίπρα...


«Για να μπορέσει το ΚΚΕ να μπει σε μια τροχιά συζήτησης με την υπόλοιπη αριστερά, θα πρέπει να αισθανθεί ότι ο δρόμος που ακολουθεί είναι αδιέξοδος. Με άλλα λόγια, για να αλλάξει το ΚΚΕ στρατηγική, πρέπει να ηττηθεί πολιτικά».

Τάδε έφη στην «Εποχή» ο «φέρελπις» νέος της Κουμουνδούρου - και του συστήματος - Αλέξης Τσίπρας. Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΝ ανοίγει τα χαρτιά του και την «ψυχή» του και καταθέτει τα διαπιστευτήριά του ως μια πολλά υποσχόμενη επένδυση στον αντιΚΚΕ αγώνα.
Η στρατηγική ήττα του ΚΚΕ ήταν, είναι και θα είναι μύχιος πόθος της άρχουσας τάξης και των πολιτικών της εκπροσώπων και ένας - ίσως ο σημαντικότερος - συνδετικός της κρίκος με τις δυνάμεις του οπορτουνισμού. Ο Αλ. Τσίπρας, στέλεχος του ΣΥΝ και υποψήφιος για την προεδρία, εκφράζει έναν γερασμένο οπορτουνισμό έστω σε νεανικό περιτύλιγμα. Αλλωστε, πολλά στελέχη του ΣΥΝ πριν απ' αυτόν έχουν εκφράσει δημόσια την επιθυμία τους να ηττηθεί το ΚΚΕ και «να ανατραπούν οι συσχετισμοί εντός της αριστεράς».
Αξίζει άλλωστε να σημειωθεί ως ενδεικτικό του ρόλου και της κατεύθυνσης που ακολουθεί ο Συνασπισμός το γεγονός ότι στην ίδια συνέντευξη στην εφημερίδα «Εποχή» ο Αλ. Τσίπρας δεν υποδεικνύει μόνο το ΚΚΕ ως αντίπαλο αλλά και το ΠΑΣΟΚ ως δυνάμει σύμμαχο του κόμματός του. Ετσι ενώ το ΚΚΕ πρέπει να ηττηθεί και φυσικά, όπως δηλώνει, δε θα είναι το πρώτο που θα κληθεί για την εκπόνηση ενός ριζοσπαστικού εναλλακτικού σχεδίου, ο Αλ. Τσίπρας απευθύνεται στο ΠΑΣΟΚ με «στοργικού» ύφους συμβουλές ώστε να μη συρρικνωθεί, αλλά να αποτελέσει δύναμη της «ριζοσπαστικής ενωμένης αριστεράς που μπορεί να αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση και να εκφράσει τις κοινωνικές δυνάμεις».
Τι λιγότερο ή περισσότερο ομολογεί ο «φέρελπις» πρόεδρος του ΣΥΝ απ' αυτό που αντικειμενικά ισχύει; Οτι η στρατηγική του κόμματός του με τη στρατηγική του ΚΚΕ μοιάζει όσο η νύχτα με τη μέρα και ότι αυτό που ενδιαφέρει τη λεγόμενη σύγχρονη αριστερά είναι να πάψει να υπάρχει πολιτική δύναμη ανατροπής της πολιτικής του συστήματος; Την ήττα αυτής της πολιτικής θέλει ο ΣΥΝ, αυτή δηλώνει ότι θα αντιπαλέψει ο Αλ. Τσίπρας. Γιατί η στρατηγική τους είναι στρατηγική διαχείρισης του συστήματος. Καπιταλισμό θέλουν οι άνθρωποι, αλλά πιο ανθρώπινο!
Αλήθεια, υπάρχει καλύτερη διαπίστευση στο κατεστημένο για το ρόλο τους από την επιδίωξή τους να συμβάλουν στην ήττα του ΚΚΕ; Οσο για τον πόθο του περί αλλαγής στρατηγικής από το ΚΚΕ, είναι και μύχιος πόθος του κατεστημένου. Αλλά είναι βαθιά γελασμένοι ότι θα το πετύχουν, όσο και αν το προσδοκούν, όσο και αν το παλεύουν για να γίνει. Μάταια προσδοκούν και μάταια πασχίζουν...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Μουράλωφ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 08, 2008 4:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το «μπαράζ» των απολύσεων
Και η σιωπή των «αμνών»



Ενα «μπαράζ» απολύσεων εργαζομένων βρίσκεται σε εξέλιξη, το τελευταίο διάστημα κι ιδιαίτερα στις μέρες των γιορτών, που συμπίπτουν, χρονικά, με το «λογιστικό κλείσιμο» του περασμένου έτους από τις επιχειρήσεις. Εκατοντάδες εργατοϋπάλληλοι πετιούνται, σαν «στυμμένες λεμονόκουπες», στον Καιάδα της ανεργίας.
Οι εργοδότες απολύουν σωρηδόν και αδιακρίτως, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, δίχως να δίνουν, πουθενά, λογαριασμό. Στη «φούρια» τους να «τελειώνουν» με όσους θεωρούν πως δεν τους χρειάζονται πια στη δούλεψή τους, δεν υπολογίζουν τίποτα, καταπατούν κατοχυρωμένα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, παραβιάζοντας κι αυτή ακόμα τη λειψή εργατική νομοθεσία.

Τα λαλίστατα και «ευαίσθητα» ΜΜΕ σιωπούν σκανδαλωδώς. Αυτά ασχολούνται με τους οχετούς που «ξερνούν» τα υπόγεια των μυστικών υπηρεσιών!!!

Αλλά και το πλαστικό κατασκεύασμα των μηχανισμών, ο Τσίπρας, σιωπά πάνω στα μεγάλα κοινωνικά και εθνικά ζητήματα.
Τον στήνουν και
Τον κατασκευάζουν για το νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και δεν μας έχει πει ακόμα τις θέσεις του πάνω στα μεγάλα εθνικά ζητήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη…
Για την ισοπέδωση της εργατικής τάξης, αυτός ο νέος «αριστερός ηγέτης» ούτε καν αναφέρεται!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Μεγκουλίνα



Ένταξη: 15 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 283

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 08, 2008 6:33 pm    Θέμα δημοσίευσης: για τον Τσίπρα σε ρόλο ...Ζορό Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αναδημοσίευση από το lupus002.blogspot.com

"Κοινότητα της Ζούγκλας τα ΜΜΕ", δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας http://lupus002.blogspot.com/2008/01/blog-post_07.html

«Δεν ευθύνεται για τον τρόπο που παρουσίασαν τα Μέσα την υπόθεση της αγοράς φθηνού πετρελαίου από την Βενεζουέλα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση του μπλογκ Lupus Cynodictus, http://lupus002.blogspot.com/2008/01/blog.htmlκατά την διαδικτυακή συνέντευξή του, αναγνωρίζοντας έτσι εμμέσως τις αναληθείς διαστάσεις που έδωσαν τα ΜΜΕ στο ζήτημα.

Όμως κ. Τσίπρα δεν είδαμε (σε real time) να σας ενοχλεί η εκμετάλλευση του θέματος από τα ΜΜΕ, δεν σας είδαμε να διαμαρτύρεστε ότι η παρουσίαση δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, ή ότι δεν είστε ο «Ζορό» που θα μας …σώσει από το κρύο, αντίθετα, απαντήσατε μόνο όταν το ζήτημα έγινε θέμα συζήτησης και έντονης κριτικής. Εσείς βέβαια λείπατε στην Βενεζουέλα, όμως μην μας πείτε ότι δεν έχετε οργανωμένο γραφείο Τύπου στο κόμμα σας, το οποίο σίγουρα σας ενημέρωσε… (klik για σχετικό σχόλιο του Lupus)

Επίσης, ποτέ δεν καταλάβαμε γιατί ζητήσατε πετρέλαιο για τον δήμο Καισαριανής και όχι για τον δήμο Αθηνών, όπου και είστε μέλος του ΔΣ. Το προτείνατε στο κ. Κακλαμάνη και σας αρνήθηκε;

Όσο για το αν ο ίδιος είναι «δημιούργημα των ΜΜΕ» όπως τον ρωτήσαμε, ο κ. Τσίπρας, τα χαρακτήρισε λίγο πολύ ως «αναγκαίο κακό», τα κατονόμασε ως «Κοινότητα της Ζούγκλας» και είπε ότι είναι αναγκασμένος να τα χρησιμοποιεί…

Όμως κ. Τσίπρα, κοινή αίσθηση είναι ότι είστε προνομιούχο παιδί αυτής της «Κοινότητας της Ζούγκλας», και όχι μόνο εσείς, αλλά και όλο το κόμμα σας ο ΣΥΝ, ο οποίος έχει δυσανάλογο μερίδιο της παρουσίασης στα ΜΜΕ σε σχέση με την εκλογική και πολιτική δύναμή του, και μία ανοχή που –πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- φτάνει τα όρια της ασυλίας… Δεν ανησυχείτε μήπως κάποιοι σας χαρακτηρίσουν ως "αχάριστο";

Γνωρίζουμε για τους «300 του Λεωνίδα» κ. Τσίπρα. Να σας θυμίσουμε: μιλάμε για τα εκατοντάδες στελέχη σας, (του τότε ΚΚΕ Εσωτερικού), για τα οποία συμφώνησε ο Ανδρέας Παπανδρέου με τον Λεωνίδα Κύρκο, να επανδρώσουν θέσεις στον κρατικό μηχανισμό και τα ΜΜΕ όταν το ΠΑΣΟΚ έγινε εξουσία. Από εκεί προέρχονται τα μεγαλύτερα καρκινώματα στον χώρο των ΜΜΕ, δυστηχώς για το κόμμα σας...

Υπήξαν και είναι ότι χειρότερο έχει παράξει ποτέ η Αριστερά, κ. Τσίπρα, είναι αυτοί που μεταλλάχθηκαν και επάνδρωσαν τον δεξιό νεοφιλελεύθερο σημιτισμό, προδίδοντας όλες τις αξίες της Αριστεράς…



υγ πάντως για να μην σας αδικούμε, συγχαρητήρια για την συνέντευξη και τον τρόπο που την παρουσιάσατε από το διαδίκτυο

το βίντεο της συνέντευξης εδώ http://metablogging.gr/archives/1285
[/code]
_________________
«μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχθείτε, υποταχθήκαμε και βρήκαμε την στάχτη…»

Γ. Σεφέρης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες