Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΣΥΝ: Η "γοητεία" της "παρτούζας"

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 12, 2007 7:58 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΣΥΝ: Η "γοητεία" της "παρτούζας" Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΣΥΝ: Η «γοητεία» της «παρτούζας»


Πάντα μέσα στους ισχυρούς οικονομικούς κύκλους εξουσίας και τα πλανητικά τους κέντρα δεν υπάρχει ΕΝΙΑΙΑ αντίληψη γύρω από το πώς θα διαχειριστούν μια πολιτική κατάσταση και γύρω από το ποιο «σενάριο» θα προωθήσει πιο αποτελεσματικά τους νεοταξικούς σχεδιασμούς.
Φυσικά βλέπουν (μέρα με την ημέρα το διακρίνουν πιο καθαρά) ότι το «άλογο» Γιωργάκης δεν τραβάει. Και η «τσόντα» Καρατζαφέρης είναι καμένο χαρτί, το οποίο μάλλον δεν θα παίξει στη νέα Βουλή.

Έτσι κερδίζουν έδαφος οι «κύκλοι» εκείνοι που «επενδύουν» στον ΣΥΝ, σαν τον πλέον «αποτελεσματικό» παράγοντα (ο οποίος μάλιστα έχει και την «καλή αριστερή μαρτυρία») για την αναδιάταξη του πολιτικού χάρτη και την προώθηση τόσο των ιδεολογικών, όσο και των πολιτικών επιδιώξεων της πλανητικής εξουσίας.

Ο ΣΥΝ είναι ένα «καλό χαρτί». Είναι αφενός η ιδεολογική εμπροσθοφυλακή των Νέων Ιδεών της παγκοσμιοποίησης και αφετέρου κυριαρχεί στο ακαδημαϊκό, πνευματικό και δημοσιογραφικό Ιερατείο.

Δεν δίνει απλώς το τεκμήριο και το άλλοθι στα ιδεολογήματα και τις στρατηγικές επιδιώξεις του αυτοκρατορικού ιμπεριαλισμού, αλλά και πολτοποιεί στο εσωτερικό του κάθε ιδεολογική διάκριση και πολιτική οντότητα: Από «εκσυγχρονιστές» μέχρι «αριστεριστές» και αναρχό-αυτόνομους, ακόμη και «εθνικιστές» (ΔΗΚΚΙ).

Ο ΣΥΝ που ενώνει όλες τις πολιτικές, και ψυχολογικές διαστροφές, γίνεται «γοητευτικός» σε μια μερίδα της νεολαίας που κατασκευάζει το καθεστώς της Νέας Τάξης: Αργόσχολους και ρέμπελους, αλλά «ατίθασους», απολιτίκ και «επαναστάτες» μέσα σε μια σκάφη νερό (φορώντας μια κουκούλα νιώθουν επαναστάτες), «οργισμένους», αλλά χωρίς να ρισκάρουν τη «γοητεία της μπουρζουαζίας», ανένταχτους δήθεν και «ακηδεμόνευτους», αλλά εύκολα χειραγωγήσιμους (αυτοί ποδηγετούνται χωρίς κόμματα και ηγέτες).

Ο ΣΥΝ είναι το «μίγμα» της Πλατείας Κολωνακίου και των Εξαρχείων! Η γοητεία της «πολιτικής παρτούζας», όπως και κάθε άλλης «παρτούζας»: Αυτό που θέλει να κατασκευάσει η Νέα Τάξη στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας!!!

Γι αυτό ο ΣΥΝ θα ανεβάσει τα εκλογικά του ποσοστά. Και γι’ αυτό θα ΕΠΙΛΕΧΤΕΙ, αν δεν έχει ήδη επιλεχτεί, σαν τον νεοταξικό κριό των πολιτικών εξελίξεων.
Ήδη το «εκσυγχρονιστικό» κράτος-προτεκτοράτο μάχεται απεγνωσμένα υπέρ του ΣΥΝ.
Πολλές δυνάμεις του «εκσυγχρονιστικού» ΠΑΣΟΚ στηρίζουν, βλέποντα τον καταποντισμό του Γιωργάκη, τον ΣΥΝ.
Και ο Μητσοτάκης (που απεργάζεται και αυτός και η κόρη του δόλια αμερικανικά σενάρια) μίλησε πριν από λίγο υπέρ του ΣΥΝ. Για τη λεηλασία που γίνεται στον ΣΥΝ από το ΠΑΣΟΚ, και για το Γιωργάκη που είναι χαμένος από χέρι και επιχειρεί να «πετάξει έξω από τη Βουλή τον ΣΥΝ»!!! Δηλαδή, μας λέει καθαρά: Αφού είναι χαμένος ο Γιωργάκης στηρίξτε τον ΣΥΝ για να μην πεταχτεί έξω από τη Βουλή. Γνωρίζοντας, βεβαίως ο «αρχιμάγειρας» ότι ο ΣΥΝ έχει θεαματικά υψηλά ποσοστά!!!
Οι εξελίξεις όμως σήμερα θα είναι πυρετικές και όλοι αυτοί οι μεταμφιεσμένοι γενίτσαροι γρήγορα θα ξεσκεπαστούν. Οι θύελλες που έρχονται δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια ελιγμών εξαπάτησης…

_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ουζερί: Ο Μπελαμής



Ένταξη: 19 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 212
Τόπος: Βενετία 16ος αι.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 12, 2007 11:35 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αυτό είναι ένα κείμενο με ακριβέστατη απεικονισματική δεινότητα. Και μάλιστα εξαιτίας της "ματιέρας" του, του ύφους του. Είναι αδύνατον να παραλείψεις την λέξη "παρτούζα" όταν επιδιώκεις να αποτυπώσεις τις γελοίες έως δραματικές ταλαντεύσεις αυτού του μορφώματος. Συγχρόνως, εννοείται, ότι για την προτεσταντική ηθική που ιστορικά είναι η μαμμή του πολιτικά ορθού, "χυδαίος" είναι αυτός που τολμά να αναδείξει την αθλιότητα σε όλο της το μεγαλείο. Όχι οι φορείς της ίδιας της αθλιότητας.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 13, 2007 10:33 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Παλιότερα είχα χαρατηρίσει τον ΣΥΝ σε χοάνη μετάλλαξης των κομμουνιστών σε νεοφιλελεύθερους.
ΣΗΜΕΡΑ, ο χαρατηρισμός αυτός είναι πίσω από τα πράγματα.
Ο "Εξόριστος" μάλλον με τον όρο "πολιτική παρτούζα" αποτυπώνει με μεγαλύτερη σαφήνεια την κατάσταση.
Ο ΣΥΝ, σήμερα είναι ένα "μίξερ" πολτοποίησης των πάντων. Το ίδιο και ο ΛΑ.Ο.Σ. Αυτός όμως είναι παρωχημένη κατάσταση και κατασκευάστηκε, ακριβώς για να φιγουράρει ο δίδυμος αδελφός του (ΣΥΝ) σαν "αριστερός" αντίποδας!!!
ΣΗΜΕΡΑ, όπως ορθά επισημαίνει και ο "Ουζερί" (αλλού) ο ΣΥΝ είναι ο ροπαλοφόρος της Νέας Τάξης, μια σύγχρονη ιδιότυπη "ακροδεξιά", απείρως πιο επικίνδυνη από την "παλαιά", αριβώς γιατί έχει το επίχρυσμα της "αριστεράς". Δηλαδή είσαι η τρομοκρατική μαγκούρα (ιδεολογική και πολιτική) του καθεστώτος, χωρίς να έχεις συναίσθηση του ρόλου σου. Και αυτός ο ιδεολογικός και πολιτικός ακρωτηριασμός που σε οδηγεί να είσαι δωσίλογος, δίχως να έχεις συνείδηση όχι μόνο της "ήττας των ιδεών", αλλά και του τρομοκρατικού ρόλου σου είναι η σύγχρονη νεοταξική ακροδεξιά...

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Μεγκουλίνα



Ένταξη: 15 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 283

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 13, 2007 8:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πολύ ενδιαφέρον κείμενο. Πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα συνοθύλευμα χωρίς ιδεολογική συνοχή, που μοιάζει με το ΛΑΟΣ, ακριβώς στην αγωνία συλλογής αλλοπρόσαλλων πολιτικών οντοτήτων και ατόμων ή ομάδων με μοναδικό σκοπό την αύξηση της εκλογικής δύναμης.

Άλλωστε στον ΣΥΝ και παλαιότερα στο ΚΚΕ-εσωτερικού, εκκολάφθηκε το "αυγό του φιδιού" δηλαδή η δημιουργία μεταλαγμένων Αριστερών και η μετατροπή σε νεοφιλελεύθερους φιλοαμερικάνους. Είχε προηγηθεί ο περιλάλητος "Ευρωκομμουνισμός", με το σύνθημα "να αλώσουμε τον καπιταλισμό από μέσα". Αυτή η τάση παρήγαγε τον Μπλέρ, τον Φίσερ, ακόμη και τον Κον Μπεντίτ κλπ, όλους δηλαδή τους νεοδεξιούς "σοσιαλιστές" στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα γκουρού του είδους είναι ο Λεωνίδας Κύρκος με επίδοξο διάδοχο τον άθλιο Μίμη Ανδρουλάκη, που από κομμουνιστής έγινε νεοφιλελεύθερος.


Συμφωνώ ότι το ΣΥΡΙΖΑ είναι ο αντίποδας του ΛΑΟΣ.

Νομίζω ότι πρέπει να συζητηθεί ποία είναι η βαθύτερη έννοια της "ακροδεξιάς" ώστε να γίνει η ταξινόμηση. Προσωπικά πιστεύω ότι η σύγχρονη ακροδεξιά είναι ο νεοφιλελευθερισμός και οι δορυφόροι του (εκσυγχρονισμός κλπ)
_________________
«μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχθείτε, υποταχθήκαμε και βρήκαμε την στάχτη…»

Γ. Σεφέρης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 13, 2007 10:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΣΥΝ: Η "γοητεία" της "παρτούζας" Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δείτε στο http://unchain.gr/politicians.html για μία ενδιαφέρουσα πτυχή εξάρτησης τόσο του Αλαβάνου όσο και άλλων γνωστών πολιτικών.
Επιστροφή στην κορυφή
ΓΙΑΝΝΗΣΜ



Ένταξη: 03 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 463

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 14, 2007 11:28 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κοιτάξτε, ο ΣΥΝ είναι το ιδεολογικό πλυντήριο της Νέας Τάξης. Είναι ο μηχανισμός εκείνος, ο οποίος φροντίζει, έχει ως αποστολή, να αποκαθάρει ιδεολογικά τους παλαιούς αριστερούς από τα παλιομοδίτικα ιδεολογικά τους βαρίδια και να τους ξεράσει πίσω στην κοινωνία της Νέας Τάξης "ανανεωμένους" και "εκσυγχρονισμένους" διατηρώντας έναν ήπιο, ανέξοδο και φίλαυτο "αριστερό" λόγο πλήρως όμως συστημικό και καθεστωτικό.

Γιατί συστημικό; Γιατί πολύ απλά δεν στρέφεται εναντίον του συστήματος επί της ουσίας και εις βάθος, αλλά γενικώς και αορίστως κάνοντας λόγο για "δικαιώματα ανθρώπινα", "ελευθερία συνειδήσεως", οικολογική συνείδηση κλπ. Γενικολογίες και ασυναρτησίες δηλαδή. Και άν και όποτε συγκρουστεί με το σύστημα, δεν το κάνει με σκοπό την ανατροπή του, έστω και σε βάθος χρόνου, ούτε εργάζεται πρός την κατεύθυνση τούτη. Θέλει μόνο να του προσδώσει ανθρώπινο πρόσωπο! Αλήθεια, στον αιμοβόρο και ανθρωποβόρο καπιταλισμό θα δώσει ανθρώπινο πρόσωπο; Και ο περιβόητος Γιόσκα Φίσερ αυτό ήθελε και μάλιστα παλιότερα, όταν ακόμη δεν είχε εξαργυρώσει την κινηματική του δράση σε υπουργικούς θώκους, έβγαινε στο πεζοδρόμιο και τασσόταν κατά του ιμπεριαλισμού και του πολέμου. Να μην συνεχίσω διότι όλοι θυμούνται τι εν τέλει έκανε...ο ιδεολογικός συγγενής του Αλαβάνου.

Ακόμη, ο ΣΥΝ είναι το ιδανικό κόμμα για κάθε νεαρό αστό, φοιτητή ή σπουδαστή κυρίως, που δεν θέλει σε καμμιά περίπτωση να ανατρέψει το σύστημα, αλλά να το καταγγείλει γιατί τον αφήνει στην...απ'έξω! Θέλει να γίνει συστημικός και δεν τον αφήνουν. Είναι το κόμμα για κάθε έναν που διακατέχεται από το σύνδρομο του αιωνίως εφήβου. Για το άτομο δηλαδή, που όπως και οι έφηβοι αμφισβητεί το σύστημα(βλέπε γονείς και συγγενικό περιβάλλον), που "τσακώνεται" μαζί του/τους, αλλά όταν θέλει να βγεί για καφέ τότε σπεύδει στο πατρικό βαλάντιο, για να τον προικοδοτήσει.

Τέλος πάντων, ας μην σπαταλάμε την φαιά μας ουσία με τον ΣΥΝ.

_________________
"Εάν δεν αφαιρέσεις από την αστική ηγεσία την υπεράσπιση του εθνισμού και την περάσεις στα χέρια της Αριστεράς, είσαι τελείως χαμένος σε οποιοδήποτε επαναστατικό σου παιχνίδι." Μιχάλης "Πάμπλο" Ράπτης.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Σουλιώτης



Ένταξη: 24 Αύγ 2007
Δημοσιεύσεις: 54

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 14, 2007 11:34 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αντιθέτως, αν πρέπει να ασχοληθούμε με κάτι, με αυτά είναι. Δεν είναι καθόλου σπατάλη φαιάς ουσίας. Είναι μια πολύ χρήσιμη πράξη, το να ξέρουμε τι μας γίνεται και ποιος είναι ο καθένας.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες