Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ισχυρή Ελλάδα...Και κρατικός μηχανισμός

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΤΖΑΝΟΥΣ (2)
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 12, 2007 12:14 am    Θέμα δημοσίευσης: Ισχυρή Ελλάδα...Και κρατικός μηχανισμός Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σε όλες τις κοινωνίες από αρχαιοτάτων χρόνων, ο κρατικός μηχανισμός τους στηρίζεται σε τέσσερα επιμέρους στοιχεία: Χρήμα (Υπουργείο οικονομικών), Ισχύς ( Υπουργείο Αμύνης), Διπλωματία (ΥΠΕΞ) και πληροφορίες (Υπηρεσίες πληροφοριών-ΥΠΔΤ)

Όλοι οι ανωτέρω φορείς έχουν τόση αξία όσο και το ανθρώπινο δυναμικό που τις αποτελεί.

Σύμφωνα με κατά καιρούς δημοσιεύματα και δημόσιες παρεμβάσεις ο Έλληνας πολίτης μαθαίνει τα εξής:


Πρίν δύο χρόνια Βουλευτής Αργολίδος του ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί με επερώτηση τη κυβέρνηση ότι προσλαμβάνει στελέχη στην υπηρεσία πληροφοριών χωρίς τα τυπικά αλλά και ούτε τα ουσιαστικά προσόντα και φαίρνει ως παράδειγμα την πρόσληψη κοπέλας σε νεο-δημηουργηθέν τμήμα "Κίνας" η οποία ενώ θα έπρεπε (Σύμφωνα με την προκήρυξη) δεν γνωρίζει Κινέζικα, αρά απλά θα ξεκουράζεται αντί να δουλεύει.

Η αποκαλυπτική εφημερίδα το Θέμα, δημοσίευσε την περασμένη Παρασκευή το όνομα της Θυγατρός Κόη (Αρχηγός Πυροσβεστικής) η οποία υπηρετει στην αντικατασκοπία, χωρίς τα προσόντα και πάλι.

Δημοσιεύματα κατα καιρούς αναφέρουν ότι ο αριθμός των στελεχών της υπηρεσίας πληροφοριών, μεταλλάσεται ανάλογα με το τόπο καταγωγής του εκάστοτε Υπουργού. Κάτι σαν το Ιράκ και τους φύλαρχους δηλαδή!

Σε όλα τα στρατιωτικά σώματα η έννοια της αξιοκρατίας για μεταθέσεις, προαγωγές κτλ, έχει πάει περίπατο, υπάρχουν περιπτώσεις στελεχών του Στρατού που υπηρετούν σε καίριες θέσεις δίχως να γνωρίζουν το αντικείμενο. Περιττό βέβαια να μιλήσει κανείς για τους στρατεύσιμους, όπου μόνο οι μαλάκες, οι ιδεολόγοι και οι μονιμοι κάτοικοι, υπηρετούν πλέον στα σύνορα. Δηλαδή στη Θράκη, Αιγαίο, και Βόρεια Μακεδονία! Το Πεντάγωνο στο Χολαργο έχει 4.000 φαντάρους και ολόκληρη η ΑΣΔΕΝ 20.000! Σε λίγο θα φυλάνε σκοπίες και έξω από το μετρό ενώ στα νησία θα έχουν μείνει οι διμοιρίες!


Στο Λιμενικό σώμα οι Δόκιμοι εντάσσονται ακόμα εκτός ΑΣΕΠ, και μπαίνουν με "Αλεξίπτωτο" με πολιτικές-κομματικές και ενδο-υπηρεσιακές παρεμβάσεις. Οι δε μεταθέσεις γίνονται με το γνωστό σύστημα του "Τηλεφώνου"

Στην Αστυνομία, οι δόκιμοι βγάζουν και βιντεάκια από την εκπαιδευσή τους μέσα στη σχολή τα οποία κυκλοφορούν στο You Tube! Πλάκες που έχουν να γίνουν!
Σε ένα από αυτά, εμφανίζεται Δόκιμος να παίζει πόλεμο μέσα στους θαλάμους, οι οποίοι μοιάζουν σαν να βρίσκονται σε παιδικό πάρτυ και όχι σε σχολή αστυνομικών!
Η εκπαίδευση βέβαια είναι τόσο ελαστική και επιφανειακή, που κατατάσει την Ελλάδα στο τομέα του ερασιτεχνισμού για μία ακόμη φορά.

Ουσιαστικά το σύστημα λειτουργεί χάρης τη φιλοτιμία ορισμένων και βεβαίως από κεκτημένη ταχύτητα.
Χωρίς να θέλω να τρομάξω κανένα, αλλά το "Ελληνικό μπάχαλο" είναι γνωστο και εκτός των συνόρων και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο. Η διάλυση της υφής του κράτους-αναξιοκρατία, φαυλοκρατία, νεποτισμός, θα μας βουλίαξει εάν συνεχίσουμε.
Το θέμα είναι πότε και πως...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 12, 2007 7:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φροντιζουν για αυτο ολα τα ''καλα'' παιδια.
Οι υπηρετες της Νεας Ταξης.
Απο τα καθεστωτικα κομματα(ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΣΥΝ),
μεχρι οι παρακρατικοι τους.
Ερχονται μαυρες μερες για την πατριδα μας.
Ισως ομως χρειαζεται μπας και ξυπνησουμε.
Θα ειναι αργα φυσικα,θα εχουμε υποστει
ακρωτηριασμο.
Θα υπαρχει γενικευμενη κριση.
Οικονομικη και Εθνικη,ταυτοχρονα.
Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες