Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Θα τολμήσουν οι ΗΠΑ να επιτεθούν στην Β.Κορέα;

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Κώστας Οικοδόμος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 12, 2017 12:15 am    Θέμα δημοσίευσης: Θα τολμήσουν οι ΗΠΑ να επιτεθούν στην Β.Κορέα; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Λαβρόφ: Ο κίνδυνος σύρραξης είναι πολύ υψηλός

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ διατύπωσε σήμερα την εκτίμηση ότι ο κίνδυνος να ξεσπάσει μια στρατιωτική σύρραξη με επίκεντρο το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας είναι πολύ υψηλός, ενώ επισήμανε τη βαθιά ανησυχία της ρωσικής κυβέρνησης για τις απειλές επίθεσης που εκτοξεύουν εκατέρωθεν Ουάσιγκτον και Πιονγκγιάνγκ.

«Ο κίνδυνος είναι πολύ υψηλός, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη τη ρητορική» που υιοθετούν οι δύο πλευρές, είπε ο Σεργκέι Λαβρόφ. «Δυστυχώς, η ρητορική της Ουάσιγκτον και της Πιονγκγιάνγκ αρχίζει τώρα να ξεφεύγει» επισήμανε ο Ρώσος υπουργός. «Συνεχίζουμε να ελπίζουμε και να πιστεύουμε ότι η κοινή λογική θα υπερισχύσει».

«Άμεσες απειλές χρήσης βίας διατυπώνονται. Η συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουάσιγκτον είναι ότι πρέπει να υπάρξει προληπτικό πλήγμα εναντίον της Βόρειας Κορέας, ενώ η Πιονγκγιάνγκ απειλεί να εξαπολύσει πυραυλικό πλήγμα εναντίον της αμερικανικής βάσης στο Γκουάμ. Αυτές (οι απειλές) συνεχίζονται αδιαλείπτως και μας προκαλούν μεγάλη ανησυχία».

«Δεν θα μπω στη διαδικασία να προβώ σε εικασίες σχετικά με το τί θα συμβεί "εάν". Θα κάνουμε τα πάντα για να αποτρέπουμε αυτό το "εάν"».

«Η πλευρά που είναι ισχυρότερη και εξυπνότερη» πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα για την αποκλιμάκωση της κρίσης, τόνισε ο Λαβρόφ, σε ομιλία που εκφώνησε σε φόρουμ Ρώσων φοιτητών και μεταδόθηκε απευθείας από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας ενθάρρυνε την Πιονγκγιάνγκ και την Ουάσιγκτον να προσυπογράψουν το σχέδιο που έχουν εκπονήσει από κοινού η Ρωσία και η Κίνα και το οποίο προβλέπει η Βόρεια Κορέα να αναστείλει τις δοκιμές πυραύλων και οι ΗΠΑ με τη Νότια Κορέα να επιβάλουν μορατόριουμ στις ευρείας κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις τους.

Ο ολιγάρχης υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι και κρατώντας τις ίδιες αποστάσεις του αμερικάνικου πλανητικού ιμπεριαλισμού αυτών των φονιάδων των λαών που είναι οπλισμένοι σαν αστακός με πλήθος πυρηνικών βομβών και της μικρής Β. Κορέας που αντιστέκεται να υποταχθεί στις ορέξεις των φονιάδων των λαών και προσπαθεί να κατασκευάσει παρότι φτωχή χώρα την δική της ατομική βόμβα για αμυντικούς σκοπούς, και όχι για να την ρίξουν στην αμερική , (αν είναι δυνατόν) όπως τα διεθνεί ΜΜΕ, προβοκατόρικα αναφέρουν για να δαιμονοποιήσουν το καθεστώς της Β. Κορέας, όπως έκαναν με τον Σαντάμ, Μιλόσεβιτς , Καντάφι ,κοκ,. Ο Σεργκέι Λαβρόφ μαζί με τα δημοσιογραφικά προπαγανδιστικά πορνεία δίνει στην ουσία στον Τράμπ αυτόν τον παράφρονα υπηρέτη των φονιάδων των λαών το πράσινο φώς για να προβεί σε προληπτικό μακέλεψα της Β. Κορέας.


Παραταύτα θα τολμήσουν σε ένα τέτοιο βεληνικούς έγκλημα οι ΗΠΑ χωρίς να έχουν τις ανάλογες συνέπειες;

Ίδωμεν
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες