Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΣΥΡΙΖΑ: Ο παροξυσμός του «αριστερού» ΚΙΤΣ...

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 08, 2016 8:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΣΥΡΙΖΑ: Ο παροξυσμός του «αριστερού» ΚΙΤΣ... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΣΥΡΙΖΑ: Ο παροξυσμός του «αριστερού» ΚΙΤΣ…



Τον Αύγουστο του 2010 είχαμε δημοσιεύσει ένα άρθρο με τον τίτλο: «ΚΙΤΣ: Η φαιά «αισθητική» της αγοράς».

Προσδίδαμε στο κιτς και την «ιδιότητα» του φαιόμετρου: του μέτρου που καταγράφει τις διακυμάνσεις και το βαθμό του φασισμού της καθεστωτικής πολιτικής και των πολιτικών της.

Πολλά από τα παραδείγματα του κειμένου ήταν παρμένα από τη συγκυρία και τα πρωταγωνιστικά πρόσωπα εκείνης της περιόδου.


Σήμερα το «φαιόμετρο» του ΚΙΤΣ έχει σπάσει όλα «θερμόμετρα» και έχει πάρει παρανοϊκές διαστάσεις ΟΛΩΝ των διαστροφών: Από πολιτικές και δημοσιογραφικές μέχρι ψυχολογικές…


Το ίδιο πιο χειμαρρώδες έχει γίνει και το ΚΙΤΣ της «αριστεράς» του κεφαλαίου και της «ξύλινης» γλώσσας του ΚΚΕ…

Το ΚΙΤΣ στην κυβέρνηση των «αριστερών» ανδρεικέλων έχει πάρει μορφές παροξυσμού και κραιπάλης.


Δεν είναι και λίγο πράγμα από μια ομάδα «αριστερών» διαστροφών και μιζέριας του 3%, να βρεθείς στα μεθυστικά ύψη της κυβερνητικής εξουσίας. Ο νεοπλουτισμός παίρνει μορφές παροξυσμού και αφηνιασμένης οίησης…

Παροξυσμός οίησης και ηλιθιότητας που αποτυπώνεται στον «τρόμο» της κραιπάλης: Τρέμεις μήπως και σταματήσει η «χρυσή βροχή», η τόσο ευλογημένη, που γεύεσαι γλείφοντας τις μπότες των νέων αποικιοκρατών…

Σχετικό κείμενο για τον παροξυσμό της εγκληματικής …κραιπάλης των «αριστερών» ανδρεικέλων υπάρχει εδώ:
http://resaltomag.blogspot.gr/2015/12/blog-post_15.html


Αυτός ο παροξυσμός της οίησης του νεοπλουτισμού,
της οίησης της μικροαστικής μιζέριας και των ποικίλων διαστροφών του «αριστερού» νεφελώματος (ΣΥΡΙΖΑ) που έγινε κυβερνητική εξουσία, σήμερα αποτυπώνεται και στην αισθητική: Το περιεχόμενο (εξουσιαστική αθλιότητα, γελοιότητα και χυδαιότητα του μικροαστικού νεοπλουτισμού), βρίσκει και την αντίστοιχη αισθητική μορφή…

Στο πάρτι του Τσίπρα με τους βουλευτές του στο Μαξίμου, δεν αποτυπώνεται απλώς η χυδαία αισθητική των «αριστερών» ανδρεικέλων (αισθητική οίκων ανοχής), αλλά και η μακάβρια κραιπάλη αυτής της αισθητικής…


Αυτός ο παροξυσμός της κραιπάλης του κυβερνητικού «αριστερού» ΚΙΤΣ, αποτυπώνει και πιο κραυγαλέα τη φαιά ουσία αυτής της κυβέρνησης: Άθλια, επαρμένη και ηλίθια «πόρνη» του 4ου Ράιχ…

Με αυτές τις παρατηρήσεις συμπληρώνουμε το πρώτο και παλιό μας δημοσίευμα για το ΚΙΤΣ, το οποίο αναδημοσιεύουμε…

Μαζί με άλλα βρίσκεται εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4814


ΚΙΤΣ: Η φαιά «αισθητική» της αγοράς



Έχει πάρει τέτοιες τερατώδεις διαστάσεις σήμερα η μόλυνση της καπιταλιστικής αγοράς σε όλες τις πολυεδρικές της διαστάσεις (οικονομική, πολιτική, δημοσιογραφική, ηθική κ.λπ) που νιώθεις να τσούζουνε τα μάτια σου και να βουίζουνε τα αυτιά σου, καθώς και πνιγηρή δύσπνοια και ναυτία.

Η «αισθητική» αυτής της μόλυνσης είναι σημαντικό στοιχείο έρευνας και πολύ αποκαλυπτικό. Η αγορά και τα υποπροϊόντα της, η μόλυνση, τα κόπρανά της και η ανοησία έχουν και την ανάλογη αισθητική.


Περιεχόμενο και μορφή είναι αλληλένδετα. Μια μεγάλη ιδέα αποτυπώνεται και αισθητικά ωραία. Η ανοησία, η χυδαιότητα και γενικά κάθε μολυσματική κατάσταση έχουν και την ανάλογη αισθητική. Το να επιχειρήσεις να αποκρύψεις και να λουστράρεις τη μόλυνση με ωραία φόρμα είναι η αυθάδεια της κακογουστιάς.

Αυτήν την αυθάδη αποκορύφωση του κιτς ζούμε σήμερα στη νεοταξική εποχή της ισοπέδωσης των πάντων. Η υποκουλτούρα αποτελεί τη θεότητα της πλανητικής αγοράς, αλλά και το ΕΡΓΑΛΕΙΟ ακρωτηριασμού των λαών, καταρράκωσης και ισοπέδωσης των κοινωνιών.

Η «αισθητική» του ασύδοτου και αχαλίνωτου αγοραίου «πολιτισμού», δηλαδή η φρενοβλαβής κακογουστιά της μολυσματικής υποκουλτούρας και ανοησίας, δεν αποτελεί απλώς το σήμα κατατεθέν αυτού του κόσμου, του καπιταλιστικού κόσμου, αλλά και τη «χοάνη» πολτοποίησης και ισοπέδωσης των πάντων: Ανθρώπων και ιδεών, της Ιστορίας, της σκέψης, των παραδόσεων, της αγωνιστικής μνήμης, των μεγάλων δημιουργημάτων του ανθρωπίνου πνεύματος, των ηθικών αξιών, κάθε συλλογικής συνείδησης…

Αυτό φαίνεται πιο ευδιάκριτα στο καθεστώς αυτού του αγοραίου καπιταλιστικού κόσμου
, στην πολιτική των κομμάτων του καθεστώτος, στους πολιτικούς υπηρέτες και στα προπαγανδιστικά φερέφωνα του καθεστώτος και των κομμάτων του (ΜΜΕ).

Θα μπορούσαμε να πούμε, με μια δόση ειρωνείας, ότι το «Μουσείο» της φρενοβλαβούς κακογουστιάς είναι τα ΜΜΕ: Αυτά αποτελούν σήμερα το τελετουργικό υπερθέαμα του κιτς, τα λαρύγγια της νεοταξικής κακογουστιάς και μόλυνσης.

Θα μπορούσαμε, ακόμα να προσδώσουμε στο κιτς και την «ιδιότητα» του φαιόμετρου: το μέτρο που καταγράφει τις διακυμάνσεις και το βαθμό του φασισμού της καθεστωτικής πολιτικής και των πολιτικών της.

Ο Καρατζαφέρης, ο Άδωνις, ο Πάγκαλος, καθώς και άλλοι κλόουν της πολιτικής μας ζωής αποτελούν απλώς τις ακραίες κακόγουστες γκριμάτσες.



Δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν αυτά τα «πολιτικά κόπρανα» αν ολόκληρη η πολιτική του καθεστώτος και οι πολιτικοί του δεν ήταν παραγωγοί και έμποροι της μόλυνσης και της ανοησίας, αν δεν ήταν εστίες και σημαιοφόροι του κιτς.

Το ίδιο δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν τα ποικίλα κόπρανα των καναλιών, αυτή η αποκρουστική υποκουλτούρα της χυδαιότητας και της πορνείας των μεσημεριανών (κυρίως) εκπομπών, αν το σύνολο των ΜΜΕ, με τους τηλε-στάρ επικεφαλής, δεν αποτελούσαν τις κεντρικές εστίες παραγωγής και κατανάλωσης της μόλυνσης, συνακόλουθα και του κιτς.

Φυσικά μην πιστέψουμε ότι η κακογουστιά είναι «προσωπικό ελάττωμα», μια προσωπική διαστροφή. Υπάρχουν πολλά άτομα με καλό γούστο που κυλίστηκαν στη λάσπη του κιτς.

Τα πρόσωπα διαμορφώνουν και τις ιδέες τους και την αισθητική τους ανάλογα με τον τρόπο ζωής τους και με το τι υπηρετούν.

Το κιτς βρίσκεται μέσα στο μεδούλι του καπιταλιστικού συστήματος: στην κυρίαρχη αγορά και την κερδοσκοπική απληστία της.

Κάθε εξουσία είναι οργανικά δεμένη με το κιτς. Κολυμπάει μέσα στην κακογουστιά, όπως το ψάρι μέσα στο νερό.

Η δημαγωγία και ο λαϊκισμός είναι πιο οι γνωστές φόρμες του κιτς.


Ωστόσο, υπάρχει κάτι βαθύτερο από αυτό. Είναι η οργανική έχθρα της εξουσίας προς κάθε ιδέα και κάθε τι το ωραίο.

Οι Ιδέες, η Ομορφιά, η Τέχνη υπάρχουν μόνο όταν βρίσκονται σε διαρκή σύγκρουση με τις νόρμες της εξουσίας.


Εξουσία και Ομορφιά (Ιδέες, Τέχνη) είναι έννοιες ασυμβίβαστες.

Η πολιτική εξουσία δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την Ομορφιά γιατί απειλείται θανάσιμα, νιώθει τρόμο μπροστά στην Ομορφιά.

Εδώ βρίσκεται η ρίζα της κακογουστιάς κάθε εξουσίας: Οικονομικής, πολιτικής, δημοσιογραφικής κ.λπ…

Σήμερα που αυτές οι εξουσίες είναι βαθιά μολυσμένες από τη σήψη και παρακμή του συστήματος και ολοκληρωτικά υποταγμένες στις διεθνείς μαφίες του χρήματος, η κακογουστιά παίρνει και τις ανάλογες αποκρουστικές και θηριώδεις διαστάσεις. Τις διαστάσεις του υπερθεάματος της Νέας Εποχής, της πλανητικής βαρβαρότητας.

Γι’ αυτό και οι δωσίλογοι και γενίτσαροι αυτής της Νέας Εποχής παράγουν τόσο πηχτά κύματα κακογουστιάς και ανοησίας.




Ο πρωθυπουργός: Μια ομιλούσα μακέτα που περιφέρεται «ξερνώντας» ασυνάρτητες ανοησίες και πολιτική κακογουστιά, χωρίς να έχει συναίσθηση, ούτε τσίπα…

Χρυσοχοΐδης: Το κιτς των χολιγουντιανών τρομοκρατικών κατασκευών και των καουμπόικων λεονταρισμών…

Πεταλωτής: Η τηλεοπτική μούμια του κιτς…

Παπακωνσταντίνου-Ραγκούσης:
Οι μακέτες των διεθνών μηχανισμών της κακογουστιάς…

Οι «Σύμβουλοι»: τα αμερικανικά υποπροϊόντα του κιτς…

Πάγκαλος:
Η ακραία χυδαιότητα της αμοραλιστικής αυθάδειας του κιτς…


Τι ίδιες ποικιλίες και διαβαθμίσεις συναντάμε και στους μπράβους του καθεστώτος: στις ύαινες των ΜΜΕ, σε αυτούς τους αχαλίνωτους έμπορους της κακογουστιάς…


Σημείωση: Θα συμπληρώσουμε το κείμενο, προσεχώς, με κάποια συγκεκριμένα παραδείγματα της κακογουστιάς των ΜΜΕ, κακογουστιά που ισοπεδώνει τα πάντα και «ξεπλένει» κάθε ακραίο τυχοδιώκτη και αυθάδη αμοραλιστή…


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 09, 2016 9:01 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Είμαστε μια …ωραία ατμόσφαιρα
Γράφει ο Κίμων Ρηγόπουλος




Ο Ζουράρις στο πιάνο έπαιζε τα ρέστα μας. Ο Φλαμπουράρης συγκινημένος θυμόταν ένδοξες εργολαβίες και τσιτάτα του Γκράμσι. Κάποιοι ηλικιωμένοι βουλευτές άκουγαν με κατάνυξη το σοφό παιδί και ευεργέτη τους. Η Φωτίου έχοντας μαγειρέψει με τα χεράκια της το εφικτό, το σέρβιρε υπερήφανη στους συνδαιτυμόνες της που την ευχαριστούσαν με ένα αγέρωχο «ο αγώνας τώρα δικαιώνεται».

Κάποια ντουντούκα ακούστηκε έξω από το Μαξίμου. Ο ηγέτης τούς καθησύχασε:
Είναι ο μαλάκας ο Κατρούγκαλος. Πιστεύει ότι έτσι θα ενισχύσει τη διαπραγμάτευση. Οι αυλικοί άρχισαν να γελούν μόλις άκουσαν Κατρούγκαλος και διαπραγμάτευση.

Σε μια γωνιά της αίθουσας είχαν απομονωθεί ο Μπαλτάς με τον Φίλη. Ήταν απαρηγόρητοι αφού είχαν δεχτεί τα βέλη της θιγμένης αρχαιογνωσίας του Ζουράρι. Ο αισθαντικός πιανίστας τους είχε ψέξει κατά την είσοδό τους στο χώρο της δεξίωσης. Τον μεν πρώτο διότι απευθυνόμενος στον βουλευτή Γεωργιάδη, τον χαρακτήρισε ευφράδη αντί του ορθού ευφραδής, τον δε επί της Παιδείας διότι σε τηλεοπτική συνέντευξη είχε κατακρεουργήσει το αύθαδες σε αυθάδες.

Αυτή η εισαγωγική αναστάτωση δεν φάνηκε όμως να επηρεάζει αισθητά την ατμόσφαιρα, όπως μια απρογραμμάτιστη αναποδιά δεν μπορεί να σκιάσει τη σχέση συντρόφων που έχουν ορκιστεί στη σωτηρία του λαού τους με το αζημίωτο.

Ο ταλαντούχος πιανίστας
περιήγησε τους καλεσμένους σε ένα πλούσιο μουσικό κολάζ: από τον ρεμβασμό του Χατζηνάσιου μέχρι τα ηρωικά τραγούδια του Μίκη. Αυτό το αυτοσχέδιο αλλά τόσο γόνιμο ρεσιτάλ του δεξιοτέχνη κατέληξε στο: Πότε θα κάνει ξαστεριά κι ένα δάκρυ κύλησε στις τρυφερές παρειές μερικών βουλευτών, συνδεδεμένων ασταθώς με την απερίσκεπτη εφηβεία τους.

Ένας σερβιτόρος προς στιγμήν πήγε να χαλάσει τη σεμνή γιορτή εκτοξεύοντας ξεδιάντροπα ένα: ό, τι φάτε, ό, τι πιείτε και ό, τι αρπάξει ο κώλος σας, αλλά οι μπρατσωμένοι του αρχηγού φρόντισαν να ακυρώσουν την εκτροπή του ασεβούς νεανία.

Ο Ζουράρις έχοντας εγκαταλείψει το πιάνο είχε σχηματίσει ένα πηγαδάκι γύρω του από ανθρώπους πρόθυμους να κοινωνήσουν Θουκυδίδη και μπέρμπον μαζί.

Αγόρευε ακατάπαυστα, έλεγε, έλεγε…και στο τέλος κατέληξε με το: το δε σώφρον του ανάνδρου πρόσχημα, αλλά οι σώφρονες είχαν ήδη αποχωρήσει για να συνεχίσουν σε μπιστρό του Κολωνακίου και ήταν πολύ αργά -πάντα ήταν πολύ αργά- για να επωμιστεί ο μέγας αρχαιογνώστης τις συνέπειες των καταδικαστικών της δειλίας ρητών.


Πηγή:
http://www.pandiera.gr/%ce%b5%ce%af%ce%bc%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5-%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%cf%89%cf%81%ce%b1%ce%af%ce%b1-%ce%b1%cf%84%ce%bc%cf%8c%cf%83%cf%86%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b1/

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 11, 2016 7:27 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
"Αριστερά" ανδρείκελα: Οι κλόουν των μαφιόζων του χρήματος…



Ξανά το χιλιοτραγουδισμένο παραμυθάκι περί διαφθοράς…

Αυτό το παραμύθι περί «διαφθοράς» έχει καταναλωθεί στη χώρα μας σε καταχρηστικούς ρυθμούς και βαθμούς.


Κάθε φορά που τα ισχυρά κέντρα εξουσίας έβαζαν σε εφαρμογή νέες ληστρικές επιθέσεις εναντίον του ελληνικού λαού και απεργάζονταν πολιτικά παιχνίδια «εξυγίανσης του δημόσιου βίου» (αναπαλαίωσης της σήψης του καθεστώτος), η φιλολογία περί διαφθοράς κατέκλυζε, σαν νεροποντή, τα πάντα…

Τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα στα κατοχικά χρόνια της τρόικας και των δωσίλογων κυβερνητικών ανδρεικέλων, ο μύθος της «διαφθοράς» και της «διαπλοκής» πήρε επιδημικές διαστάσεις: Μας καταδυναστεύει καθημερινά…


Αυτόν το μύθο χρησιμοποιεί σήμερα η κυβέρνηση της «αριστερής» κακουργίας, σαν ιδεολογικό και πολιτικό όχημα για την εξαπάτηση των αφελών.

Είναι τέτοια η επαρμένη ηλιθιότητα αυτής της κυβέρνησης που έχει την ψευδαίσθηση ότι θα ξεφύγει από τα οικτρά της πολιτικά αδιέξοδα και θα εξαπατήσει εκ νέου τον ελληνικό λαό με τέτοια τετριμμένα και χιλιοειπωμένα παραμύθια…

Δεν πείθουν πια αυτά τα παραμύθια. Αντίθετα εξοργίζουν διότι αποτελούν και κυνικό εμπαιγμό του ελληνικού λαού…

Γιατί είναι θηριώδης εμπαιγμός μια κυβέρνηση πολιτικής αλητείας που εξαπάτησε, όσο καμία άλλη κυβερνητική κακουργία, τον ελληνικό λαό, να καμώνεται ότι είναι εχθρός της «διαφθοράς» και της «διαπλοκής»;

Υπάρχει μεγαλύτερη ΔΙΑΦΘΟΡΑ από την κτηνώδη, «αριστερή» ΑΠΑΤΗ, το ασύστολο ΨΕΥΔΟΣ και τη μακάβρια ΥΠΟΤΑΓΗ αυτού του κυβερνητικού ονείδους στο 4ο Ράιχ;;;

Υπάρχει πιο μεγάλος και εγκληματικός βαθμός διαπλοκής από αυτόν μιας κυβέρνησης που εκτελεί τα «συμβόλαια θανάτου» των διεθνών ληστών και δημίων, που δίνει τις χαριστικές βολές στην ελληνική κοινωνία και το λαό της για την κερδοσκοπική αναισχυντία των μαφιόζων του χρήματος;;;

Η κυβέρνηση αυτή είναι ο ορισμός της διαφθοράς και της διαπλοκής: Είναι οι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ οι οποίοι, με φορεσιές «αριστερές», αποτελούν τα εκτελεστικά όργανα (εξαρτήματα διαπλοκής) του ιμπεριαλισμού, των τοκογλύφων, του 4ου Ράιχ…

Αυτά τα βιώνει πλέον σπαρακτικά ο ελληνικός λαός γι αυτό εξοργίζεται πολλαπλά όταν ακούει τον αξιοθρήνητο Τσίπρα να τον δουλεύει με τέτοιο κυνισμό: Ότι «κτυπάει» τη «διαφθορά» και τη «διαπλοκή»…

Ο πολιτικός μαφιόζος, το εξάρτημα δηλαδή της ΜΑΦΙΑΣ των τοκογλύφων και ο «εκτελεστής» των εντολών της, σηκώνει υποκριτικά τη γροθιά του εναντίον των αφεντικών του και των συνακόλουθων λειτουργιών αυτής της εγκληματικής και εξαρτημένης σχέσης: της «διαφθοράς» και της «διαπλοκής».



Έχει πλέον αποκτήσει όλα τα χαρακτηριστικά των κλόουν του φασισμού…

Σηκωμένες γροθιές ύψωναν
εναντίον της «διαφθοράς» και του Κεφαλαίου (διαπλοκή) όλοι οι δικτάτορες, όπως ο Χίτλερ…

Εδώ είχαμε και τις υψωμένες γροθιές του κλόουν Καρατζαφέρη…

Τώρα έχουμε τον «αριστερό» κλόουν…


Ο Τσίπρας στα μάτια πλέον του ελληνικού λαού φαντάζει σαν ο μαφιόζος κλόουν του μεγάλου Συνδικάτου της μαφίας: Του Συνδικάτου των τοκογλύφων και του 4ου Ράιχ…


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 11, 2016 9:57 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Γραμμένο το Μάρτιο του 2016 σε μια άλλη θεατρική παράσταση στη Βουλή…

Οι βρυχηθμοί εναντίον της διαπλοκής και η «κάθαρση»


Αντιπερισπασμός: Σε λεηλατούν,
Σου κλέβουν το πορτοφόλι και
σου δείχνουν …σκάνδαλα


Οι θεατρικές παραστάσεις που παίζονται επί δεκαετίες, μονότονα και ακούραστα στην ελληνική πολιτική σκηνή είναι αυτές με κεντρικό θέμα τη διαπλοκή και την «κάθαρση».

Ο θεατρικός λόγος: Η σκανδαλολογία…

Οι παλιότεροι θα θυμούνται το βρώμικο 1989: Τότε έφτασε στην κορύφωσή της η μυθολογία της «Κάθαρσης»: μια υστερία δίχως ιστορικό προηγούμενο...


Ο σκηνοθέτης τότε ήταν ίδια η διαπλοκή, δηλαδή οι «νταβάδες»…

Ο πολιτικός «αρχάγγελος» της «κάθαρσης» του ’89: Ο Μητσοτάκης, ένας από τους πιο βρώμικους πολιτικούς…

Από τότε η συνταγή αυτή της «διαφθοράς», της «κάθαρσης» και της σκανδαλολογίας παίχτηκε πολλές φορές, σαν φαρσοκωμωδία…

ΣΗΜΕΡΑ ζούμε μια νέα «καθαρτήρια» υστερία…

Σκηνοθέτης και των σημερινών παραστάσεων παραμένει η ΔΙΑΠΛΟΚΗ.

Μόνο που σήμερα ο «σκηνοθέτης» είναι διασπασμένος και οι δυνάμεις του βρίσκονται σε ένα αμείλικτο πόλεμο μεταξύ τους…

Έτσι, οι παραστάσεις της «κάθαρσης» εμπεριέχουν και την εσωτερική σύγκρουση της διαπλοκής, μια κατάσταση που δημιουργεί μια επιπρόσθετη …καθαρτήρια ΑΠΑΤΗ: Τον αγώνα εναντίον της διαπλοκής…

Ο «αρχάγγελος» της «κάθαρσης», σήμερα, είναι η «αριστερή» κυβέρνηση του 4ου Ράιχ.

Η νέα «αριστερή» διαπλοκή, με σκηνοθέτες και χορηγούς τους «νταβάδες» της πλανητικής μαφίας, κατασκευάζει το «νέο πλαίσιο της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, και τη «νέα γενιά» των «νταβάδων», με πρόσχημα και «αγωνιστική σημαία» τον αγώνα κατά της Διαπλοκής…

Το έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές. Η «αριστερή» ΑΠΑΤΗ είναι πιο δόλια και πιο μοχθηρή από κάθε προηγούμενη…


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με λάβαρο τον αγώνα κατά της διαπλοκής και με μια σκανδαλωδώς επιλεκτική διαχείριση των σκανδάλων, συγκαλύπτει όχι μόνο τη μήτρα των σκανδάλων, αλλά και αναπαλαιώνει τη ΔΙΑΠΛΟΚΗ: Αυτήν την ΑΠΑΤΗ τη λέει «κάθαρση» (ξεπερνάει και τον «αρχάγγελο» της «κάθαρσης» του ΄89).

Τον ξεπερνάει τον Μητσοτάκη (τον «αρχάγγελο») διότι η ΑΠΑΤΗ του «αριστερού» ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλαπλή. Μια σημαντική συνιστώσα αυτής της «αριστερής» δολιότητας και κουτοπονηριάς είναι και τούτη: Χρησιμοποιεί τη σκανδαλολογία και την «κάθαρση» για να εκτελέσει και τα τελευταία συμβόλαια θανάτου της ελληνικής κοινωνίας και του λαού της: Για να ολοκληρώσει τις μακάβριες εντολές των νέων αποικιοκρατών.

Το σκίτσο του Αρκά, αυτόν το δόλιο αντιπερισπασμό τον απεικονίζει με ακρίβεια…

Όπως και το σκίτσο του Στάθη που …κοστολογεί τις θεατρικές παραστάσεις στη Βουλή…



Να σημειώσουμε εδώ ότι ΟΛΑ τα κόμματα συμμετέχουν σ’ αυτές τις θεατρικές παραστάσεις περί «κάθαρσης».

ΟΛΑ, από παλιά σκανδαλολογούν ασυστόλως. Επιδίδονται σε μια στείρα και κινδυνολόγα πολιτική αντιπαράθεση πάνω στα σκάνδαλα. Μια αντιπαράθεση που μένει στην επιφάνεια, στο επίπεδο της καταναλωτικής καταγγελίας και της εκλογικής δημαγωγίας, που αποκόβει τα σκάνδαλα και τη διαφθορά από τον οργανισμό που τα γεννάει και τα θρέφει, από την πολιτική τους φιλοσοφία που τα εκφράζει και τα αποτυπώνει.

ΤΑ κυβερνητικά κόμματα σκανδαλολογούν με ιδιαίτερο μένος, διότι αποτελούν τους χρήστες και τους διαχειριστές του καθεστώτος των σκανδάλων. Οι θορυβώδεις αναθεματισμοί κατά των σκανδάλων και οι οξύτατες εκατέρωθεν καταγγελίες δεν αγγίζουν τον κόσμο της διαφθοράς και των σκανδάλων.

Περιστρέφονται γύρω από τη χρήση και διαχείριση αυτού του κόσμου. Χρήση κάνουν και τις σκανδαλολογίας.

Αυτό το χαρακτήρα είχε και η χθεσινή παράσταση στη Βουλή...

Με το ΣΥΡΙΖΑ να ξεπερνάει και τη ΝΔ: Την καθαρόαιμη πολιτική έκφραση των σκανδάλων…


Σημείωση: Το ανωτέρω κείμενο μαζί με άλλα σχετικά και γραμμένα πολύ παλιά βρίσκονται ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=35433#35433


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 12, 2016 9:14 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ζουράρις: Τα σώου του χαμαιλέοντα…




Για το πάρτι του Τσίπρα με τους βουλευτές του στο «Μαξίμου» γράψαμε αρκετά…

Και για τον Ζουράρι ο οποίος έπαιξε τα ρέστα του (!) στο πιάνο…

Το μεγαλοφυές σκίτσο του ΚΥΡ μας βελόνισε περαιτέρω και μας …εξανάγκασε να αναδημοσιεύσουμε το παρακάτω κείμενό μας, για τα σώου αυτού του μεγάλου πολιτικού χαμαιλέοντα…


Το κείμενο μαζί με άλλα σχετικά βρίσκεται εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=34989#34989


Το νέο σώου Ζουράρι (ή ένας άλλος χαμαιλέοντας)…



«Κατιναριό» και «βλάκες» ήταν οι χαρακτηρισμοί του Ζουράρι για την «καμαρίλα» του «Παιδαγωγικού Ινστιτούτου».

Δεν διαφωνούμε με τους χαρακτηρισμούς, εύστοχοι είναι, αν και πολύ ετεροχρονισμένοι…

Αυτό που μας προκαλεί ναυτία είναι το κακόγουστο σώου του Ζουράρι: Το σώου ενός πολιτικού χαμαιλέοντα!!!


Ο Ζουράρις είναι και αυτός ένας θορυβώδης χαμαιλέοντας που κατά περίσταση και …μελετημένα το παίζει λέοντας…

Το παρακάτω σχόλιο της Ραχήλ Μακρή είναι πολύ εύστοχο:

«Κατιναριό και βλάκες; Σώπα.
Πώς μιλάς έτσι για τους συγκυβερνώντες σας;
Τώρα το πήρες χαμπάρι;
Τώρα για να ανεβάσεις τις μετοχούλες σου;
Να το παίξεις οργισμένος και ότι τάχα ενδιαφέρεσαι για την πατρίδα; Τώρα εξοργίστηκες για τον Κολοκοτρώνη; Εσύ; Που πούλησες την πατρίδα που ελευθέρωσε ο κολοκοτρώνης μαζί με τα κατιναριά και τους βλάκες; Στην πράξη εσχάτης προδοσίας είπες ΝΑΙ και δεν ενδιαφέρθηκες τότε γιατί κρινόταν η θέση σου στα έδρανα. Κάτσε τώρα μαζί με τους λοιπούς ηλίθιους και κατιναριά μαζί με τους υπόδικους για εσχάτη προδοσία και κόψε το θέατρο και τις αναφορές σε ήρωες.
Αν ζούσε θα σου απαντούσε: φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους».


Το βίντεο της «οργισμένης» ομιλίας του Ζουράρι εδώ:
https://www.youtube.com/watch?t=13&v=J2FCX8u2lJY


Εμείς γνωρίζουμε από παλιά την προσφιλή τακτική του Ζουράρι: Αυτή του μέγα «εθνικού εμπόρου».

Πριν από λίγο καιρό στο άρθρο μας «Ζουράρις: Οι μάσκες πέσανε…», υπογραμμίζαμε ιδιαίτερα, φιλοτεχνώντας το πορτρέτο του:

«Ο Ζουράρις ΠΑΝΤΑ ένας κάλπικος παράς ήταν. Ένας επιτήδειος έμπορας των εθνικών ζητημάτων και απέραντα καιροσκόπος και νάρκισσος».

Το κείμενο εδώ:
http://resaltomag.blogspot.gr/2015/06/blog-post_26.html


ΤΩΡΑ ο χαμαιλέοντας το παίζει λέοντας
για τα «κατιναριά» και τους «βλάκες» του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου!

Για τα «κατιναριά» και τους «βλάκες» του 4ου Ράιχ που δολοφονούν, χωρίς οίκτο την Ελλάδα και το λαό της, τσιμουδιά ο …λέοντας!!!

Αντιθέτως, αποτελεί μέρος αυτής της κυβέρνησης των ανδρεικέλων: Τέτοιος χαμαιλέοντας…

«Αι σιχτίρ πλέον»!



_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες