Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Αθλιότητες του ΚΚΕ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Αναγνώστης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 18, 2016 9:35 am    Θέμα δημοσίευσης: Αθλιότητες του ΚΚΕ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αθλιότητες του ΚΚΕ



ΚΚΕ: Θεατρική παράσταση για την 9μηνη απεργία των χαλυβουργών
Με αφορμή την κυκλοφορία της μπροσούρας, για την 9μηνη απεργία των χαλυβουργών η ΤΟ Βιομηχανίας οργανώνει εκδήλωση στις 2 Απρίλη, στις 6 μ.μ., στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου.
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8818854

Η απεργία των χαλυβουργών του εργοστασίου του Ασπροπύργου ήταν χαμένη από χέρι από την στιγμή που το έτερο εφάμιλλο εργοστάσιο της εταιρίας στο Βόλο δούλευε κανονικά στην πλειοψηφία τους με «λαθρο»μετανάστες που δεν συμμετείχαν στην απεργία μαζί με τους χαλυβουργούς του Ασπροπύργου.

Και όχι μονό οι λαθρομετανάστες δεν συμμετείχαν στην απεργία των «συναδέλφων» τους αλλά όταν κηρύχτηκε δούλευαν και υπερωρίες για να καλύψουν την παραγωγή από την απεργία του εργοστασίου της χαλυβουρργίας του Ασπροπύργου.

Το ΚΚΕ αντί να φροντίσει η απεργία να είναι καθολική με το να απεργήσουν ταυτόχρονα και τα δύο εργοστάσια και έτσι να συνεχίσει την απεργία αποφάσισε δια μέσω της συνδικαλιστικής του παράταξης την μονομερή συνεχίσει της απεργίας διαρκείας ξέροντας πως κάτω από αυτές τις συνθήκες η απεργία ήταν αδύνατον να έχει αίσιο τέλος.

Η εργοδοσία έχοντας εξασφαλίσει την παραγωγή από την λειτουργία του εργοστασίου στο Βόλο κρατούσε όπως ήταν φυσικό όχι μόνο αδιάλλακτη στάση αλά σκλήρυνε περεταίρω την θέση της απέναντι στους απεργούς και έφτασε μέχρι του σημείου να χρησιμοποιήσει την 9μηνη απεργία για να κλείσει το εργοστάσιο του Ασπροπύργου όπως σκόπευε λόγο της μειωμένης ζήτησης από την οικονομική κρίση διαρκείας που πλήττει θανάσιμα όλες τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις, χωρίς να πληρώσει τους εργαζόμενους με τις ανάλογες αποζημιώσεις.

Και όμως αυτή την παρατεταμένη εξαντλητική «επαναστατική» γυμναστική σε βάρος των εργαζομένων που βόλευε την εργοδοσία η ηγεσία του ΚΚΕ την γιορτάζει σαν επιτυχία, που δικαιώνει τις θέσεις του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ.

Αυτή είναι η κατάντια του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ. Να ξεπουλά ή να φέρνει σε αδιέξοδο τον αγώνα της εργατικής τάξης και να καταλήγει στο κάνει θεατρικές παραστάσεις.
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες