Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Το μέγα σκάνδαλο φοροδιαφυγής της Apple...

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 03, 2016 7:43 am    Θέμα δημοσίευσης: Το μέγα σκάνδαλο φοροδιαφυγής της Apple... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το μέγα σκάνδαλο φοροδιαφυγής της Apple και το παραμύθι των ξένων επενδύσεων



«Αυτός είναι ο βασικός λόγος δημιουργίας της ΕΕ και της ενιαίας αγοράς για να μπορούν οι πολυεθνικές να φοροδιαφεύγουν σε βάρος των εθνικών κρατών και των λαών και για να υπάρχει το νομικό πλαίσιο που να εξασφαλίζει την ασυλία τους από κάθε πιθανή παρέμβαση των κυβερνήσεων απόρροια πίεσης του εργατικού κινήματος.
Μόνο και μόνο το παραπάνω παράδειγμα αρκεί για να αποδείξει πόσο λανθασμένη ήταν η στάση που κράτησαν στο δημοψήφισμα για το Brexit το ΚΚΕ και διάφορες άλλες αριστερίστικες και αναρχοαυτόνομες ομάδες…».


Η καπιταλιστική κρίση δεν σημαίνει μόνο όξυνση των αντιθέσεων μεταξύ κεφαλαίου και εργασίας. Σημαίνει και καταστροφή τμημάτων του κεφαλαίου αλλά και ξέσπασμα άγριου ανταγωνισμού μεταξύ τους για το ποιός θα πληρώσει τα σπασμένα της κρίσης.
Μέσω αυτών των ενδοαστικών συγκρούσεων έρχονται πολλά «άπλυτα» στη φόρα. Αυτό έγινε και στην υπόθεση της φοροδιαφυγής της Apple. Για όσους δεν γνωρίζουν η Ευρωπαϊκή επιτροπή επέβαλε πρόστιμο 13 δις ευρώ στην εταιρία για φοροδιαφυγή από το 1991 παρακαλώ! Φυσικά η ΕΕ δεν έγινε εν μία νυκτί διώκτης των πολυεθνικών, αυτό που συνέβη είναι η όξυνση των αντιθέσεων ΕΕ και ΗΠΑ

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ:
http://grexitblog.blogspot.gr/2016/10/apple.html
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες