Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Γιατί χαμογελάνε και χαίρονται οι απέναντι Πατέρα;

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 05, 2015 7:19 am    Θέμα δημοσίευσης: Γιατί χαμογελάνε και χαίρονται οι απέναντι Πατέρα; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Γιατί χαμογελάνε και χαίρονται οι απέναντι Πατέρα;

Αφιερωμένο σε αυτούς που επιμένουν να «αγνοούν» την πραγματικότητα ακριβώς για να μην την αντιμετωπίσουν
Του Χρήστου Κάτσικα





Η διαφορά της σημερινής κυβέρνησης από τις προηγούμενες είναι ότι, παρ' όλο που συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, έχει δυνατότητες περισσότερο από τις άλλες να εγκλωβίσει, να ακινητοποιήσει, να αφοπλίσει, να ξεγελάσει το λαό ότι παλεύει για το καλό του, ότι βρίσκεται με το μέρος του.

Σε απλά Ελληνικά, εμμέσως πλην σαφώς, τόσο η εγχώρια κυρίαρχη τάξη όσο και η ΕΕ και το ΔΝΤ που δεν ενδιαφέρονται για το πώς θα πουλήσει το παραμύθι η κυβέρνηση, έχουν καταλάβει ότι οι πολιτικές τους, τα μέτρα που χτυπούν το λαό, μπορούν να περάσουν και περνάνε μια χαρά και μάλλον με καλύτερους όρους απ' ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, γιατί προφανώς η συγκεκριμένη κυβέρνηση προσφέρεται γι' αυτό.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει
και η κατακλείδα στο κεντρικό άρθρο του ηλεκτρονικού «ΒΗΜΑΤΟΣ» την περασμένη Πέμπτη που συνοψίζει και την αλλαγή στάσης των κυρίαρχων προπαγανδιστών απέναντι στην Κυβέρνηση:

«Δεν είναι η ώρα της απόδοσης των ευθυνών. Αυτή τη στιγμή προέχει η διάσωση της χώρας και η αποτροπή επικράτησης επικίνδυνων και επιζήμιων για το λαό συνθηκών. Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του χρήζουν στήριξης τούτη την ώρα.Τα κόμματα και οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις οφείλουν να ξεπεράσουν διαφορές και πάθη και να προσφέρουν χείρα βοηθείας.Και θα το πράξουν. Γιατί απλούστατα αυτό επιτάσσει το εθνικό συμφέρον. Τα υπόλοιπα έπονται...».

Πριν κάμποσα χρόνια ο Ανιέλι, ο μεγαλοβιομήχανος ιδιοκτήτης της Φίατ, έχοντας την εμπειρία από το λεγόμενο ΚΚ Ιταλίας (και με τις μετέπειτα μετονομασίες του) είχε επισημάνει με τον κυνικό τρόπο που έχουν οι αστοι ότι «Υπάρχει ένα είδος Αριστεράς που είναι πιο χρήσιμη από την Δεξιά. Πρόκειται για εκείνη την Αριστερά που μπορεί να κάνει όλα όσα δεν θα μπορούσε να κάνει η Δεξιά».

Έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ "κωλοτούμπα";

Ωστόσο στο σημείο αυτό οφείλουμε να δώσουμε μια απάντηση σε μια ήδη πολύ διαδεδομένη άποψη που εστιάζει στην θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε "κωλοτούμπα".

Η άποψη αυτή υπάρχει
σε μεγάλο τμήμα ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, και βέβαια πριμοδοτείται και από την εσωτερική του αντιπολίτευση (Αριστερή Πλατφόρμα, ΚΟΕ, ΔΕΑ, κλπ).

Έκανε όντως ο ΣΥΡΙΖΑ "κωλοτούμπα"; Η στάση του ήταν κεραυνός εν αιθρία ή προδοσία όπως λένε κάποιοι;
Θέλουμε να πούμε ξεκάθαρα την άποψή μας.

Η σταθερή προσήλωση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στη στρατηγική της πρόσδεσης και παραμονής της Ελλάδας στην ΕΕ, την Ευρωζώνη και το ευρώ και στο γενικότερο αμερικανονατοϊκό πλαίσιο εξάρτησης με το περίφημο δόγμα "ανήκομεν εις την Δύσιν", είναι η βάση που όποιος στηρίζεται σ' αυτήν, οδηγείται αναπόφευκτα στην υποχώρηση, τη συνθηκολόγηση και την υποταγή στις ορέξεις των ιμπεριαλιστών. Είναι μονόδρομος για όποιον ορκίζεται πίστη και προσήλωση στην ΕΕ, την Ευρωζώνη και το ευρώ να γίνεται τελικά υπηρέτης των συμφερόντων του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας.

Και αυτή η σταθερή προσήλωση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ σε μια τέτοια στρατηγική κατεύθυνση δεν προέκυψε τον τελευταίο μήνα ή το τελευταίο εξάμηνο, αλλά αποτέλεσε θεμελιακό, αναντικατάστατο και "αδιαπραγμάτευτο" στοιχείο του χαρακτήρα και της φυσιογνωμίας του από την πρώτη μέρα της δημιουργίας του το 2004, και πολύ πιο πριν αντίστοιχα του ΣΥΝ, που αποτέλεσε την κυρίαρχη δύναμη στα πλαίσιά του.


Από την άποψη αυτή ήταν ζήτημα χρόνου να αποδειχθεί, ύστερα από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική εξουσία, πως "το τέλος των μνημονίων και της τρόικας" ήταν η μεγάλη πολιτική απάτη του καιρού μας και να αποκαλυφθεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ και η ψευτοαριστερή διακυβέρνησή του είναι μια πολύτιμη πολιτική εφεδρεία του κυρίαρχου συστήματος, κομμένη και ραμμένη στις απαιτήσεις και τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας ολιγαρχίας.

Πολύτιμη πολιτική εφεδρεία, γιατί αν και ένθερμος υπερασπιστής και θιασώτης της ΕΕ και της Ευρωζώνης, διανθίζει την πολιτική του με ένα πλήθος από ρεφορμιστικά τροπάρια, όπως "η Ευρώπη των εργαζομένων", "η πάλη ενάντια στη νεοφιλελεύθερη Ευρώπη" , "για έναν άλλο κόσμο εφικτό", τα οποία αποτελούν το αριστερό περιτύλιγμα μιας σοσιαλδημοκρατικής πολιτικής που συγκαλύπτει και εξωραΐζει τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ, σκορπά επικίνδυνες πλάνες και συγχύσεις και παραδίδει τον εργαζόμενο λαό αφοπλισμένο στους δυνάστες και εκμεταλλευτές του.

Πολύτιμη πολιτική εφεδρεία, γιατί αν και υπέγραψε ένα βάρβαρο μνημόνιο υποτέλειας και λαϊκής αφαίμαξης εξακολουθεί η πολιτική του να ξεπλένεται και να εξαγνίζεται στην κολυμπήθρα του δημοψηφίσματος, νομιμοποιώντας στη συνείδηση του δημοκρατικού και αριστερού κόσμου τα μνημόνια με αριστερά εύσημα.

Αναδείχνεται στη σημερινή φάση ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά το ρήγμα και την πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει στις γραμμές του, ως η κυρίαρχη πολιτική δύναμη που τη στηρίζει με κάθε τρόπο η άρχουσα τάξη, ο κεντρικός στυλοβάτης του αστικού και ιμπεριαλιστικού συστήματος για το αποτελεσματικό πέρασμα της πολιτικής του, αλλά ταυτόχρονα και ως ανάχωμα που εγκλωβίζει και αποπροσανατολίζει τον αγώνα των πλατιών λαϊκών μαζών, ενσωματώνει και εκτονώνει την οργή και την αγανάκτησή τους.

Με αυτά τα "όπλα" προετοιμάζεται η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Τσίπρα, μόλις αλυσοδέσει το λαό και τη χώρα στα τέλη Αυγούστου, να πάει σε βουλευτικές εκλογές, και με "νωπή" λαϊκή εντολή να ξεκινήσει την αντιλαϊκή επίθεση για την εφαρμογή του μνημονίου, έχοντας ξεκαθαρίσει πριν και το εσωκομματικό της πρόβλημα.

Είναι αθώα η εσωτερική αντιπολίτευση;

Το εκρηκτικό κλίμα που δημιούργησε αυτή η εξέλιξη αναθέρμανε τις παλιές εσωκομματικές αντιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ,
ειδικά εκείνες των «αριστερών τάσεων» και άλλοτε «αριστερών συνιστωσών» του, οι οποίες είχαν καταλαγιάσει, ειδικά μετά το 2012, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε αξιωματική αντιπολίτευση, και ακόμα περισσότερο από τις παραμονές των εκλογών του 2015 όταν διαφαινόταν ισχυρό το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχτεί σε κυβερνητικό κόμμα. Τα πράγματα κύλισαν μέσα στην ευφορία που έφερε «η συγκρότηση της πρώτης κυβέρνησης της Αριστεράς», που διατυμπάνιζε όχι μόνον ο Αλ.Τσίπρας αλλά και όλες οι «αριστερές συνιστώσες», οι οποίες κατέλαβαν αρκετές βουλευτικές θέσεις, ειδικά η «Αριστερή Πλατφόρμα» και σημαντικές υπουργικές.

Χάλασαν μόνο όταν η κυβερνητική πολιτική
οδήγησε στην τραγωδία της κυβερνητικής συμφωνίας που περνά τρίτη μνημονιακή χειροπέδη στη χώρα. Τότε, μόνο, αξιώθηκαν οι βουλευτές της «Αριστερής Πλατφόρμας» και ορισμένων «αριστερών συνιστωσών» να πουν ένα «όχι» στη Βουλή, κι αυτό για τη συγκεκριμένη κατάπτυστη κυβερνητική πράξη.

Μετά και την απομάκρυνση των στελεχών της από τις υπουργικές θέσεις, η «Αριστερή Πλατφόρμα» εμφανίζεται με ένα αλλοπρόσαλλο δημόσιο λόγο απέναντι στην κυβέρνηση, από τη μια απορρίπτει την κυβερνητική συμφωνία και ισχυρίζεται ότι «υπήρχε εναλλακτική λύση» και, από την άλλη, δηλώνει στήριξη στην κυβέρνηση! Πώς να ερμηνευτεί αυτή η αντιφατική και παράλογη θέση;

Μόνο σαν μια εντελώς οπορτουνιστική διαχείριση της κατάστασης. Η «Αριστερή Πλατφόρμα» δεν αμφισβητεί τη γενική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στην οποία εντάσσει και τη δική της «εναλλακτική λύση». ΓιΆ αυτό και το όχι που αντιπαραβάλλει στην κυβέρνηση είναι ρηχό. Αντιμετωπίζει τη μνημονιακή υπογραφή Τσίπρα περίπου σαν ένα «πολιτικό παράπτωμα» που θα παλέψει να το διορθώσει ή όπως το είπε ο Π. Λαφαζάνης «θΆ αγωνιστώ το νέο μνημόνιο να γίνει μικρή παρένθεση για την κυβέρνηση».

Παρά το κοινοβουλευτικό «όχι» στη συμφωνία η «Αριστερή Πλατφόρμα» δεν μπορεί να εξαγνιστεί για τη συνέργεια που έχει επιδείξει στην πολιτική της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, που, για να σταθούμε μόνο στα τελευταία μνημονιακά χρόνια, εκφράστηκε, πριν να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, με την ανοχή των όλο και δεξιότερων μετατοπίσεων που έκανε η ηγεσία του.

Ειδικά μετά τις εκλογές του 2012, δεν ακούσαμε κάποιο ηχηρό όχι της «Αριστερής Πλατφόρμας», όταν ο Τσίπρας με δηλώσεις και ταξίδια στο εξωτερικό προσάρμοζε την πολιτική του κόμματος στα «προαπαιτούμενα» που έθεταν ΕΕ και ΗΠΑ για να γίνει αποδεχτός ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Μετά τις εκλογές του 2015 η «Αριστερή Πλατφόρμα» δεν ακούστηκε να θέτει κάποιο βέτο στο να συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση με το ακροδεξιό κόμμα των ΑΝΕΛ. Δεν αρνήθηκε ούτε και την επιλογή της στήριξης και εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας από το κόμμα της ΝΔ. Η «Αριστερή Πλατφόρμα» υποστήριξε και το «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης», ένα πρόγραμμα που «κούρεψε» όσα έλεγε προηγούμενα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Την είδαμε όταν πια ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση να αποδέχεται και τις «εκπτώσεις» ακόμα και από το ελαχιστοποιημένο «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης».

Όσο και να φωνασκεί τώρα η «Αριστερή Πλατφόρμας» πως η συμφωνία του είναι «ασύμβατη» με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο παραλογισμός της ότι «δεν αποδέχεται τα μνημονιακά μέτρα αλλά στηρίζει την κυβέρνηση που τα εφαρμόζει» δείχνει, ακριβώς, την αλήθεια που δεν θέλει να παραδεχτεί: τη συμβατότητα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ με αυτό που έπραξε, τελικά, η κυβέρνησή του όταν πιέστηκε ασφυκτικά από τον ιμπεριαλιστικό παράγοντα. Συμβατότητα, που με πιο καθαρά λόγια, ονομάζεται πολιτική του συμβιβασμού που σέρνει στην πολιτική υποταγή.

Δεν είναι, ασφαλώς, αυτή η κατάληξη αποκομμένη από τις πολιτικές και ιδεολογικές κατευθύνσεις που ασπάζεται από γεννησιμιού του ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι, ακριβώς, ο πικρός καρπός αυτών των κατευθύνσεων. Γιατί όταν έχεις ορίσει σαν αμετάθετο προγραμματικό στοιχείο σου το «μέσα από την ΕΕ», είναι επόμενο όταν η ΕΕ σφίξει τα χαλινάρια και ασκήσει τους ιμπεριαλιστικούς εκβιασμούς της η πλάστιγγα θα γείρει στο «πάση θυσία μέσα στην ΕΕ». Όπως έκανε, ακριβώς, η κυβέρνηση Τσίπρα..

Όσο και αν η αντίθεση της «Αριστερής Πλατφόρμας»
στο μνημονιακό κατρακύλισμα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ έχει τη σημασία της, δεν είναι σε θέση να δώσει διέξοδο σΆ αυτό που έχει ανάγκη το αριστερό κίνημα και ο κόσμος της Αριστεράς. Στην ουσία, συντηρεί σε μια «αριστερή εκδοχή» την πολιτική και ιδεολογία που εξέθρεψε το σημερινό κατάντημα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και εμποδίζει αγωνιστές να απαγκιστρωθούν απΆ αυτές.

Τη συνήθεια και το φόβο το σκοτώνεις αν ξέρεις που να κοιτάξεις

Κατά την άποψή μας έτσι είναι τα πράγματα, δυστυχώς, όμως, για μια ακόμη φορά καθόλου έτσι δεν γίνονται αντιληπτά. Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Οι αφετηρίες του βρίσκονται στις δεκαετίες κυριαρχίας ρεφορμιστικών, οπορτουνιστικών αντιλήψεων, που πριμοδοτούν μεταλλάξεις, αλλά και αυταπάτες και απογειώσεις, με τις οποίες έχει εμποτιστεί ένας ολάκερος κόσμος.

Στο γεγονός ότι αυτός ο κόσμος έχει μάθει
-χρόνια τώρα- να «ζει» και να πολιτεύεται με βάση αυτές τις αντιλήψεις και δεν διανοείται κανείς να τις αμφισβητήσει ακόμη και όταν η πραγματικότητα τις διαψεύδει -όπως καλή ώρα- με τον πιο παταγώδη αλλά και επώδυνο τρόπο. Όχι επειδή δεν μπορεί -νοητικά ας πούμε- να αντιληφθεί τι είναι αυτό που πραγματικά συμβαίνει, αλλά επειδή του είναι αδύνατο να «ζήσει» με άλλον τρόπο από αυτόν που έχει συνηθίσει.

Όμως η ιστορία είναι αδυσώπητη
και ας μην βιάζονται κάποιοι να υποδυθούν το ρόλο αυτού που γελάει καλά επειδή γελάει τελευταίος. Γιατί, κι αν τα βουνά μοιάζουν ακίνητα, οι γεωλόγοι ξέρουν καλά πως ζούμε σε μια θάλασσα στεριάς.


ΠΗΓΗ:
http://www.alfavita.gr/

Επιστροφή στην κορυφή
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 06, 2015 10:24 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Για τις «κωλοτούμπες» και «μεταλλάξεις» του ΣΥΡΙΖΑ




Η ακρίβεια στις διατυπώσεις δεν είναι σχολαστικισμός. Το αντίθετο: Αποτελεί τον απαραίτητο όρο για την ολόπλευρη συνειδητοποίηση ενός προβλήματος και τη χάραξη σωστής Πολιτικής…

Είναι γνωστό ότι με τις γενικές αφαιρέσεις συγκαλύπτουμε τις αμαρτίες μας…


Μια τέτοια αφαίρεση είναι ο όρος «αντιμνημονιακός». Μια αφαίρεση που οδήγησε στο σχήμα ΑΠΑΤΗΣ, που μας καταδυνάστευσε τα τελευταία χρόνια: «Μνημονιακοί»-«αντιμνημονιακοί».


Αυτό το σχήμα επικάλυψε και απέκρυψε τα ουσιαστικά προβλήματα της ευρώ-κατοχής μας και έθρεψε πολλούς μύθους και θανάσιμες αυταπάτες…

Ταυτόχρονα ήταν ένα μυθικό σχήμα που παρείχε και το άλλοθι σε πολλές αριστερές δυνάμεις ΕΝΤΟΣ του ΣΥΡΙΖΑ για την παραμονή τους σΆ αυτόν και τη δικαιολόγηση των ανεπίτρεπτων συμβιβασμών τους ή ακόμα και των καιροσκοπικών ενσωματώσεών τους…

Είναι πολύ παράξενο και δείγμα ιδεολογικής κατάπτωσης για αγωνιστές που έχουν ως αναφορά το Μαρξισμό να αιχμαλωτίζονται σε τέτοια σχήματα αντιμνημονιακής ρητορείας και να στηρίζουν την πολιτική τους σε τέτοιου είδους «αντιμνημονιακές» φόλες…

Παραβλέποντας εσκεμμένως ότι τα Μνημόνια αποτέλεσαν την κωδικοποίηση της στρατηγικής: Πάση θυσία στην ΕΕ και το Ευρώ…

Μια οπορτουνιστική …παράβλεψη που τους οδήγησε στην Πίστη στους «αντιμνημονιακούς» Λόγους και τις «αντιμνημονιακές» ρητορείες: Στο να πιστεύουν δηλαδή τις «αντιμνημονιακές» φόλες, τις γαρνιρισμένες με «γεύσεις» ελκυστικές και ναρκωτικές, με παραισθησιογόνα γενικολογιών, συχνά ασυνάρτητων, με ηχηρές και πομπώδεις φράσεις, με ποικίλα πυροτεχνήματα και με θεατρικές πόζες, ανάλογα με την περίσταση…

Αυτός ο «αντιμνημονιακός» καιροσκοπισμός ήταν πολύ βολικός για όλη την ποικιλία των αριστερών αντιπολιτευομένων ΕΝΤΟΣ του ΣΥΡΙΖΑ: Πετούσαν τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ και «εμπορευόντουσαν» επαναστατικά τα συμπτώματα αυτής της στρατηγικής.

Δεν διέκριναν την ΠΑΓΙΑ, σταθερή και ΙΣΤΟΡΙΚΗ στρατηγική κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ (εντός ΕΕ, ευρώ και πλανητικής παγκοσμιοποίησης), αλλά έβλεπαν μόνο τις «κωλοτούμπες» στη «αντιμνημονιακή» ρητορική και τις «προγραμματικές» ή προεκλογικές εξαγγελίες (λόγια και εδώ)…

Έβλεπαν, δηλαδή, μόνο τις κωλοτούμπες στα λόγια,
διότι στις ΠΡΑΞΕΙΣ και ιδιαίτερα στις στρατηγικές ΕΠΙΛΟΓΕΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε ΚΑΜΙΑ κωλοτούμπα: Ήταν ΠΑΝΤΑ και ΦΑΝΑΤΙΚΑ εντός του ιμπεριαλιστικού πλαισίου (Νέα Τάξη) που γεννούσε τα μνημόνια της νέας αποικιοκρατίας, της ΕΥΡΩ-Κατοχής μας…

Ακόμα και σήμερα μιλάνε με βάση την «αντιμνημονιακή» φόλα. Χαρακτηριστικό το άρθρο του Νταβανέλλου: «Όχι στη μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ»
http://rproject.gr/article/ohi-sti-mnimoniaki-metallaxi-toy-syriza


Δηλαδή ακόμα και σήμερα πιστεύουν (μαρξιστές της κακιάς ώρας - καιροσκόποι ελεεινής μορφής) ότι ΕΝΤΟΣ του πλαισίου του 4ου Ράιχ (ΕΕ, ευρώ και CIA) μπορεί να υπάρξει «αντιμνημονιακή» κυβερνητική διαχείριση της ΑΠΟΙΚΙΑΣ…

Ακόμα δεν θέλουν να διακρίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μεταλλάχτηκε στρατηγικά, απλώς «μεταλλάχτηκε» στα λόγια, φτάνοντας στην ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΤΑΥΤΙΣΗ της στρατηγικής με την τακτική και τα λόγια του: Στη μετατροπή του σε δωσίλογο, κυβερνητικό «αριστερό» ανδρείκελο του 4ου Ράιχ…

Σε επίπεδο στρατηγικών ΕΠΙΛΟΓΩΝ, όπως πολύ ορθά αναπτύσσει στο άρθρο του ο Χρήστος Κάτσικας, ΚΑΜΙΑ κωλοτούμπα δεν υπάρχει…

Αυτά τα ζητήματα το ΡΕΣΑΛΤΟ τα έχει αναλύσει διεξοδικά και από πολύ παλιά.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ:


Οι «αντιμνημονιακές» φόλες…
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6400
Τσίπρας: Το άλλο πρόσωπο του 4ου Ράιχ…
http://resaltomag.blogspot.gr/2014/09/4_5.html
Τσίπρας και «Ινστιτούτο Μπρούκινγκς»
http://resaltomag.blogspot.gr/2013/01/blog-post_22.html
Επιτέλους ο Τσίπρας μας φανέρωσε το «όραμά» του: Το «μοντέλο Ομπάμα»
http://resaltomag.blogspot.gr/2012/05/blog-post_5637.html


ΑΚΟΜΑ και προεκλογικά και όχι τελευταίως, αλλά και από το 2012 η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προχωρούσε σε «μεταλλάξεις» και «κωλοτούμπες» (Πράξεων και Λόγων) που διαφεύγουν, σκοπίμως και δολίως, από τους αριστερούς αντιπολιτευόμενους…

ΣΗΜΕΡΑ, μόνο, αρχίζουν να διαπιστώνουν τη «μνημονιακή μετάλλαξη», σήμερα που απλώς οι στρατηγικές του ΣΥΡΙΖΑ προσαρμόζονται (πρακτικά και λεκτικά) στις απαιτήσεις της κυβερνητικής διαχείρισης του ελληνικού προτεκτοράτου: Σήμερα που δεν έχει την πολυτέλεια των «αντιμνημονιακών» λόγων και της ρεφορμιστικής ρητορείας…

Και παρόλα αυτά αυτοί οι ριζοσπάστες «αριστεροί» εξακολουθούν να παραμένουν στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ και να μας γεμίζουν με παρλαπίπες, όπως ο Παναγιωτακόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ: Παναγιώτης Λαφαζάνης…


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 06, 2015 11:18 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
«Η φάρμα των ζώων» στο 4ο Ράιχ…




Όλες οι φάτσες των γουρουνιών είναι οι ίδιες…

Όχι μόνο στην «αισθητική» της φυσικής τους διαμόρφωσης…

Αλλά και στην «αισθητική» της ρητορείας, του ψεύδους, των παραληρηματικών «επιχειρημάτων»: Την «αισθητική της ΑΠΑΤΗΣ…


Γι αυτές τι ομοιότητες των γουρουνιών διαβάστε το κείμενο:
«Τι άλλαξε σύντροφοι;».
ΕΔΩ:
http://www.klassikoperiptosi.blogspot.gr/2015/08/blog-post_27.html




Παπαδήμος- ΓΑΠ-Σαμαράς-Τσίπρας: λόγια καρμπόν…

«Η φάρμα των ζώων» του Όργουελ στη μνημονιακή εποχή…

Επιστροφή στην κορυφή
Κώστας Οικοδόμος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 06, 2015 12:04 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Καλά τα λέει η Ζωή αλλά μέχρι εκεί!



«Παράνομο, επαχθές και επονείδιστο» χαρακτήρισε το ελληνικό δημόσιο χρέος η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό του εξαμήνου της Βουλή. Παρεμβαίνοντας στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, η κ. Κωνσταντοπούλου πρότεινε τη μη αποπληρωμή του χρέους.

«Δεν έχει τύχει της δέουσας αξιοποίησης το πόρισμα της Επιτροπής του Δημοσίου Χρέους. Υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να το αξιοποιήσει, και δική μου να την πιέσω για να το αξιοποιήσει.


Αφήνοντας αιχμές για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι «ο πρωθυπουργός είχε συμμεριστεί την αναγκαιότητα της Επιτροπής Ελέγχου του Δημόσιου Χρέους». «Παρέστη και στις δυο συνεδριάσεις και στην εναρκτήρια συνεδρίαση και στη συνεδρίαση ανακοίνωσης των προκαταρκτικών πορισμάτων. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αναγνώρισαν το έργο της τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο Πρόεδρος της Βουλής και παρά πολλά μέλη της κυβέρνησης.

Η πρόεδρος της Βουλής επιτέθηκε εκ νέου με δριμύτητα κατά του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα κατηγορώντας για έλλειψη συνεργασίας τόσο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όσο και στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

Όπως ισχυρίστηκε, ο κ. Στουρνάρας αρνήθηκε να προσέλθει στην Επιτροπή Θεσμών για την υπόθεση Siemens, όπου κλήθηκε επειδή ως υπουργός Οικονομικών υπέγραψε τον συμβιβασμό με την εταιρεία. Επίσης αρνήθηκε να χορηγήσει στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους τα στοιχεία κίνησης των δανειακών συμβάσεων της χώρας, επικαλούμενο το τραπεζικό απόρρητο.

«Δεν νοείται να πραγματοποιεί η Βουλή λογιστικό έλεγχο του χρέους και η ΤτΕ να αρνείται να χορηγήσει τις κινήσεις των τραπεζικών συμβάσεων. Είναι πρωτοφανές να γίνεται επίκληση τραπεζικού απορρήτου έναντι της Βουλής για συμβάσεις που αφορούν το κράτος»,σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό για τα λεγόμενά του «περί δυσαρμονίας κυβέρνησης και προέδρου της Βουλής» έδωσε η Ζωή Κωνσταντόπουλου τονίζοντας ότι «οποία δυσαρμονία προκύπτει η ίδια θα την απέδιδε σε εκείνους οι οποίοι υλοποιούν εκβιασμούς σε βάρος του λαού.»

«Εκτός και εάν φτάσαμε στο δεύτερο επίπεδο του εκβιασμού στο οποίο ο εκβιαζόμενος νομίζει πως υλοποιεί τον εκβιασμό με τη βούλησή του» ανέφερε με νόημα. «Η Βουλή δεν μπορεί να λειτουργεί ως υφυπουργείο της κυβέρνησης» πρόσθεσε η πρόεδρος της Βουλής.

Η κ. Κωνσταντόπουλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο δημοψήφισμα παρουσιάζοντας το ως κορυφαία δημοκρατική πράξη του λαού μας, προσθέτοντας ότι έγινε οργιώδης παραβίαση της απόφαση του λαού και για αυτό έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Μάρτιν Σουλτς.

Χαρακτήρισε επίσης εκ νέου τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ως «τρόικα εσωτερικού» που επιθυμεί την παράιτησή της από την προεδρία. «Μπορεί όποιος θέλει να υποβάλει πρόταση μομφής, δεν είμαι διακοσμητική» σημείωσε.

Παράλληλα, η πρόεδρος της Βουλής, υποσχέθηκε ότι θα αναλάβει και πρωτοβουλία για το άνοιγμα του φακέλου της Κύπρου.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/288433/konstadopoulou-to-hreos-einai-paranomo-epahthes-kai-eponeidisto-kai-den-prepei-na-plirothei/#ixzz3i1UTr9uL

Καλά τα λέει η Ζωή μόνο που χτυπάει στου κουφού την πόρτα. Δεν θέλει να καταλάβει πως ο Τσίπρας και η συμμορία του δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά το εκπαιδευμένο από είδος «αριστερών» που προορίζονται από το σύστημα είναι πιο χρήσιμοι από τους δεξιούς όταν αυτοί στα μάτια του λαού έχουν χρεοκοπήσει.

Πρόκειται για εκείνους τους αριστερούς που μπορούν να κάνουν όσα δεν μπορεί να κάνουν οι παραδοσιακοί δεξιοί. Που στην χώρα ήταν οι Σαμαροβενιζέλοι και ήρθαν ο Τσίπρας και η παρέα του, να συνεχίσουν την μνημονιακή πολιτική με την οποία είχαν έρθει σε αδιέξοδο με τα νέα μέτρα που πρότειναν οι τροικανοί στα τέλη του 2014, και ο Σαμαράς μην μπορώντας να τα εφαρμόσει –θα ήταν πλήρη καταστροφή για τους Σαμαροβενιζέλους- κατέφυγε στην κήρυξη πρόωρων εκλογών με την επίσπευση την εκλογής του προέδρου της δημοκρατίας ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, και να συνεχίσει από εκεί που οι Σαμαροβενιζέλοι ήταν αδύνατον να συνεχίσουν άλλο.

Αυτό πρέπει να καταγγέλλεις κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου αν θέλεις να είσαι πράγματι με τον λαό. Να έρθεις σε ρήξη με όλα τα νεοδωσίλογα σκύβαλα που ξεπουλήθηκαν πρίν «λαλήσει τρίς» στο 4ο ΡΑΙΧ της ΕΕ, και πρόδωσαν σε μια νυχτί τον λαό αν θέλεις να έχεις μέλλον και να μην γίνεις το κερασάκι στην βρώμικη τούρτα των ξεπουλημένων Τσιπραίων.

Ο λαός θα προχωρήσει εσύ μπορείς;
Επιστροφή στην κορυφή
Ρεπόρτερ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 06, 2015 1:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πιτσιρίκος:
http://pitsirikos.net

Οι «διαφωνούντες» μας δουλεύουν




Καλημέρα πιτσιρίκο

Απίστευτο δούλεμα -πολύ μεγαλύτερο από του Τσίπρα- πέφτει από τους εσωκομματικούς «διαφωνούντες». Καταψηφίζουν μετά βδελυγμίας τα προαπαιτούμενα αλλά στηρίζουν απολύτως την κυβέρνηση.

Μιλάνε για μνημονιακές πολιτικές που καταστρέφουν τη χώρα, αλλά δεν ρίχνουν την κυβέρνηση.

Τζάμπα μάγκες ή συνεννοημένοι με την ηγεσία;


Μπορεί πολύ απλά να σκέφτονται,τώρα που είμαστε στα πράγματα, σιγά μη το ακυρώσουμε μόνοι μας.


Τελικά, πολύ παραμύθι περί του λαού, μιλάνε στο όνομα του λαού, αλλά είναι στην κοσμάρα τους.

Το μνημόνιο -που είναι πολύ χειρότερο από τα δύο προηγούμενα- θα περάσει μια χαρά και θα είναι απολύτως συνυπεύθυνοι οι «διαφωνούντες».

Με ψελλίσματα, συνεντεύξεις και μαζώξεις σε γήπεδα, δεν αποφεύγεται το μοιραίο.

Το μόνο που θα φέρει τα πάνω-κάτω είναι το ανεφάρμοστο της συμφωνίας.

Οι πάντες -εντός και εκτός χώρας- ξέρουν ότι η συμφωνία δε βγαίνει.Θα καταργηθεί στην πράξη.

Θα είναι σαν να μην υπάρχει, διότι πολύ απλά αυτοί οι φόροι, παλιοί και νέοι, δεν θα εισπραχθούν ποτέ, καθώς επιχειρήσεις και νοικοκυριά -στην πλειοψηφία τους- είναι σε απόγνωση.

Αλλά θα έχει περάσει από τη Βουλή, και οι υποτιθέμενοι αντάρτες, που στηρίζουν την κυβέρνηση, δεν θα έχουν μετά από αυτό λόγο πολιτικής ύπαρξης και ύπαρξη πολιτικού λόγου.

Λοιπόν, πιτσιρίκο, ο Οκτώβρης είναι κοντά.
Τα κανόνια στην αγορά θα ακουστούν μέχρι μακρινούς γαλαξίες.

Και όλοι αυτοί, συμφωνούντες ή «διαφωνούντες», θα είναι στο ίδιο τσουβάλι• ο κόσμος που θα καταστραφεί θα τους έχει στο ίδιο κάδρο.

Τελικά, το κείμενο σου «Όλα καλά θα πάνε», στις 12 Ιουλίου, πρέπει να το αναδημοσιεύεις κάθε μέρα
Ξεκίνα από σήμερα

Σπύρος

(Αγαπητέ Σπύρο, ο σκοπός αυτής της κυβέρνησης ήταν να περάσει από τη Βουλή το νέο Μνημόνιο γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά είχε καεί και δεν μπορούσε να το κάνει.

¶ρα, η κυβέρνηση Τσίπρα είναι πετυχημένη. Εγώ σκέφτομαι να τον ψηφίσω τον Τσίπρα στις επόμενες εκλογές, γιατί ήταν απίστευτο το δούλεμα που έριξε στο «λαό».


Αποτέλεσμα δημοψηφίσματος, μόνο «αριστερός» πρωθυπουργός θα μπορούσε να αγνοήσει.
Ο Τσίπρας πέρασε στην Ιστορία. Ως απατεώνας, βέβαια, αλλά πέρασε.

Για τους διαφωνούντες, τι να πω;
Εγώ, όταν διαφωνώ σηκώνομαι και φεύγω ή τους πλακώνω στο ξύλο. Πάντως, ας μας δουλέψουν λίγο και οι διαφωνούντες• μόνο ο Τσίπρας θα μας δουλεύει; Σπύρο, όλα καλά θα πάνε.)

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες