Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Κωνσταντοπούλου: Μαύρη ημέρα για τη δημοκρατία, αλλά στηρίζω

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΥΜΙΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 16, 2015 9:38 am    Θέμα δημοσίευσης: Κωνσταντοπούλου: Μαύρη ημέρα για τη δημοκρατία, αλλά στηρίζω Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κωνσταντοπούλου: Μαύρη ημέρα για τη δημοκρατία (αλλά στηρίζω την κυβέρνηση)



Συγκλονιστική, ομολογουμένως, η ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ξεχωρίζουμε κάποια αποσπάσματα:


«Απόψε είναι μια μαύρη μέρα για τη δημοκρατία και για το ελληνικό κοινοβούλιο. Καλείται η βουλή σε δυόμιση ώρες, χωρίς συζήτηση, να επικυρώσει τον ενταφιασμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας, την αναδοχή του συνόλου χρέους και την αναγνώριση των συνολικών υποχρεώσεων, ενώ το χρέος είναι μη βιώσιμο…».

«Ο λαός μίλησε, είπε ένα μεγάλο όχι στα τελεσίγραφα, στην τρομοκρατία, στον εκφοβισμό…».

« …Το όχι του λαού, δεν ήταν όχι υπό προϋποθέσεις, ούτε όχι με αστερίσκους. Όποιος πιστεύει ότι το όχι διατυπώθηκε υπό την προϋπόθεση της παραμονής στο ευρώ, οφείλει να διατυπώσει και πάλι το ερώτημα στον ελληνικό λαό…».

«Δεν έχουμε δικαίωμα το ΟΧΙ του λαού να το κάνουμε ΝΑΙ»

«Ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει την πολιτική του αυτοκαταστροφή».

Ολόκληρη η ομιλία ΕΔΩ:
https://www.youtube.com/watch?v=q27pDIOl_3A


Συνοπτικός σχολιασμός:


α). Τα ωραία, αγέρωχα, ακόμα και επαναστατικά λόγια δεν αρκούν…

Αρκεί ένα «ΟΧΙ» εκ του ασφαλούς
(διότι είναι γνωστό ότι η καταστροφή επικυρώνεται από το σύνολο των δυνάμεων του δωσίλογου «ΝΑΙ»), Αρκεί ένα τέτοιο «ΟΧΙ» απλής διαμαρτυρίας, δίχως να επενδύεται από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ;

ΔΙΧΩΣ να διαχωρίζεται πρακτικά (πολιτικά και οργανωτικά) από την κυβέρνηση;


β). Όταν η πράξη της κυβέρνησης είναι «μαύρη μέρα για τη δημοκρατία» και «επικυρώνει τον ενταφιασμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας», κλπ. ΤΟΤΕ το απλό λεκτικό «ΟΧΙ», αποτελεί …φιλολογική διαφοροποίηση και υποκριτικό φύλο συκής…

Υποκρισία που αγγίζει τα όρια της παράνοιας
όταν από τη μια καταγγέλλεις το ΕΓΚΛΗΜΑ (έγκλημα εσχάτης προδοσίας, ενταφιασμού των πάντων και ολοκληρωτικής υποταγής στους νέους αποικιοκράτες) και από την άλλη ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ την κυβέρνηση που υλοποιεί το ΕΓΚΛΗΜΑ, από κοινού με τα δωσίλογα ανδρείκελα του 4ου Ράιχ…

γ). Όταν η «αριστερή» κυβέρνηση μετατρέπει το ΟΧΙ του λαού σε ΝΑΙ διαχωρίζεσαι ΡΙΖΙΚΑ από αυτήν,
ανοίγοντας το δρόμο του απεγκλωβισμού των αριστερών δυνάμεων, το δρόμο της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ, αγωνιστικής αφύπνισης, λαϊκής κινητοποίησης και οργάνωσης που θα γκρεμίσει με όρους ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ αυτήν την κυβέρνηση της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

δ). Όταν παραμένεις σ’ αυτήν την κυβέρνηση και το χειρότερο τη στηρίζεις με ποικίλα καραγκιοζιλίκια και ανοησίες του τύπου να μην υπάρξει «αριστερή παρένθεση», ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ στο ΕΓΚΛΗΜΑ.


Συνένοχος πολλαπλά και ακόμα πιο αηδιαστικά από τις γονυκλισίες της κυβερνητικής ηγεσίας.

Πρώτον: Νομιμοποιείς το ΕΓΚΛΗΜΑ πρακτικά. Παρέχεις το αριστερό άλλοθι της ΑΠΑΤΗΣ στην προδοσία…

Δεύτερο: Φράζεις κάθε διέξοδο στη λαϊκή ΟΡΓΗ, κάθε διέξοδο στο «ΟΧΙ» για να ανασυγκροτηθεί σε ένα Αγωνιστικό, Πολιτικό Μέτωπο. Δηλαδή βάζεις φραγμούς στις κινηματικές διαδικασίες, δεν επιτρέπεις την ανάπτυξη, την ενότητα και οργάνωση του λαϊκού ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ…

Με απλά λόγια: Δεν Δημιουργείς, αλλά αντίθετα καταλύεις, τους όρους και τις προϋποθέσεις ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ του ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ…

Τρίτο: Με τα καραγκιοζιλίκια (καταγγέλλω το ΕΓΚΛΗΜΑ, αλλά ΣΤΗΡΙΖΩ την κυβέρνηση του εγκλήματος για να μη γίνει «παρένθεση») θέτεις το κόμμα ΥΠΕΡΑΝΩ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ…

Είναι σαν να λες: «Η κυβέρνηση προωθεί την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της κοινωνίας και του ελληνικού λαού, αλλά ΣΤΗΡΙΖΩ την κυβέρνηση (διαχωρίζουμε από την κοινωνία και όχι από την κυβέρνηση) για να μην υπάρξει «αριστερή παρένθεση»!!!

Τέτοιο δόλιο σόφισμα και ταχυδακτυλουργικό εύρημα οπορτουνισμού δύσκολα συναντάς στην Ιστορία: Μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανθίσει και αυτή η παρακμιακή διαστροφή κατάλυσης της σκέψης και των εννοιών…

Συνεπώς όταν καταγγέλλεις το ΕΓΚΛΗΜΑ και δεν διαχωρίζεσαι ΡΙΖΙΚΑ από το φορέα του ΕΚΛΗΜΑΤΟΣ από τον «εκτελεστή» του ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ, είσαι ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ…

Όλα τα άλλα είναι για την εξαπάτηση των αφελών και για τη συγκάλυψη της δικής σου ΑΠΑΤΗΣ…

Υ.Γ. Και δεν αναλαμβάνει απλώς ο πρωθυπουργός την «πολιτική του αυτοκαταστροφή». Αυτό δεν θα είχε καμία σημασία αν δεν «αναλάμβανε» και την ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της Ελλάδας και του λαού της…

Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 16, 2015 3:38 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Είμαστε με την Αντιγόνη ... στηρίζουμε τον Κρεοντα!
Γράφει: Χρήστος Κάτσικας



Στο εξής, η κυβέρνηση θα κυβερνάει με τις ψήφους της αντιπολίτευσης και αντιπολίτευση στην κυβέρνηση θα κάνουν κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορεί να αναγνωρίσει τον εαυτό του στο ΣΥΡΙΖΑ είτε διαφωνεί με το ΣΥΡΙΖΑ είτε συμφωνεί.


"Αυτά είναι κόλπα δύσκολα που κάνουν στις Ινδίες" έλεγε ένα παλιό τραγουδάκι των Κατσιμηχαίων (παλιά και δοκιμασμένα κόλπα του ΠΑΣΟΚ λέω εγώ)

Και έτσι θάναι όλοι ευχαριστημένοι με τις συμφωνίες τους και τις διαφωνίες τους και ο Αλέξης (δηλαδή ο νέος αγαπημένος του συστήματος, του ΣΚΑΙ, του MEGA και των λοιπών συγγενών) θα ζει και θα βασιλεύει, και τα μνημόνια θα ζουν και θα βασιλεύουν και η φτώχεια θα εξαπλώνεται σαν ευλογία του συστήματος.

Όλες οι επιλογές στο καλάθι των εκπτώσεων. Διαλέγεις και παίρνεις


Παναγιώτης Λαφαζάνης: «Στηρίζουμε την κυβέρνηση και αυτοί που είπαμε "όχι", στηρίζουμε την προσπάθεια να βγούμε από την κρίση με την Ελλάδα ψηλά, κοινωνικά δίκαιη» ... «στηρίζουμε την κυβέρνηση, αλλά διαφωνούμε με τα μνημόνια, με μέτρα λιτότητας, είναι σαφές, στηρίζουμε απολύτως»... «είμαστε βουλευτές της κυβέρνησης αυτής, τη στηρίζουμε ολόθερμα, είμαστε η καρδιά και η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ, τον στηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, στηρίζουμε τον πρωθυπουργό, δεν στηρίζουμε το Μνημόνιο».

Μαρία Κανελλοπούλου: "Δεν είπα ναι στη λιτότητα αλλά στην κυβέρνηση Τσίπρα"
Η οποία θα εφαρμόσει τη λιτότητα, απαντά ο ψυχίατρος.

Γιώργος Κυρίτσης:
"Το έκανα με το σκληρό πολιτικό σκεπτικό ότι η πτώση της κυβέρνησης θα είναι η νίκη του Σόιμπλε και των εδώ μνημονιακών και χαντάκωμα της αριστεράς εδώ και στην Ευρώπη ως αξιόπιστης εναλλακτικής"..."Ντρέπομαι τόσο, όσο όταν κατουρήθηκα στο σχολικό".

και διηγώντας τα να κλαις...


Διαλέγεις και παίρνεις! Ενα σωρό συνδυασμοί από «συμφωνίες» και «διαφωνίες», που τελικά - με τον... καταμερισμό του καθενός - καταλήγουν στον ίδιο κουβά: Στην εξασφάλιση της ψήφισης του νέου αντιλαϊκού μνημονίου που διασφαλίζει τις στρατηγικές επιλογές της κυρίαρχης τάξης και της ξένης ακρίδας και, ταυτόχρονα, στη στήριξη της κυβέρνησης που το ίδιο το κεφάλαιο, εντός και εκτός Ελλάδας, εκτιμά ότι μπορεί να το υλοποιήσει με τις μικρότερες δυνατές λαϊκές αντιδράσεις.

Το όλο σκηνικό λειτουργεί ως ''αριστερό'' αμορτισέρ στους κραδασμούς.


Αυτό "κατασκευάζουν".


Ας μην βιάζονται να γελάσουν τελευταίοι...


ΠΗΓΗ:
http://www.alfavita.gr/



Διαβάστε και εδώ:
http://resaltomag.blogspot.gr/2015/07/blog-post_53.html
Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 17, 2015 6:52 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ποια Αριστερά; (σπαραγμός απογοήτευσης)
Γράφει: Ελένη Γούναρη




Κάποτε ο Σαββόπουλος, σε κάποια άλλη ταραγμένη εποχή, είχε γράψει για την Αριστερά: «Είμαστε η ήττα που νικάει την εξουσία και τώρα πια μας παρεδόθη αληθινά…τι τραγωδία!».

Δανείζομαι από τον Μπογιόπουλο τη ρήση του Ανιέλι – του γνωστού: «Υπάρχει ένα είδος Αριστεράς που είναι πιο χρήσιμη από την Δεξιά. Πρόκειται για εκείνη την Αριστερά, που μπορεί να κάνει όλα όσα δεν θα μπορούσε να κάνει η Δεξιά».


Αυτά φτάνουν για να εκφράσουν τι νιώθουμε εμείς που πιστεύουμε στην Αριστερά. Δε χρειάζονται άλλα, αλλά εμείς λέμε ακόμη όχι.

Όχι αυτοί της «αριστερής πλατφόρμας!» με κυβερνητικούς θώκους και βλακείες, όχι οι «περήφανοι αντιμνημονειακοί» που στήνονταν με πανώ απέναντι στις εξέδρες των επισήμων στις παρελάσεις και τώρα κορδώνονται με ύφος πάνω σε αυτές, όχι αυτοί οι ακαλαίσθητοι γέροι με προγούλια χωρίς γραβάτες, για να δείξουν τη γελοία επαναστατικότητά τους με τα χύμα κολάρα τους, ούτε βέβαια οι αταξίδευτοι και αστοιχείωτοι που μάθανε τα αεροδρόμια με τα λεφτά των άλλων.

Αυτοί οι αριστεροί κάνουν τη δουλειά της δεξιάς και θα τη συνεχίσουν με το 62% των Ελλήνων!

Οι άλλοι Αριστεροί, εμείς που πιστέψαμε στους αγώνες και υπηρετήσαμε την κουλτούρα της Αριστεράς, εμείς που είχαμε θεούς και δαίμονες από αυτήν, δεν είμαστε χαμένοι, είμαστε πάντα ανήσυχοι αλλά πλέον άδειοι.

Γιατί τώρα πια, απλά δεν έχουμε εμπιστοσύνη πουθενά.
Εμάς να φοβάστε τώρα, αυτούς που είχαν προσόντα, υγιή τρόπο ζωής, ήθος και Αξιοπρέπεια- όχι την τσιπράκεια αξιοπρέπεια – τη δική μας, που δεν επωφελήθηκε καμία κατάσταση, αλλά πορεύτηκε με αρχοντιά στη ζωή.
Να σας δούμε τώρα!


«Με ποιους θα πάτε και ποιους θα αφήσετε;»

Πόσους μέτριους και κάτω του μετρίου θα αναδείξετε;
Σε πόσους ψεκασμένους και τσεκουράτους θα γονατίσετε;
Ίσως δεν έχει νόημα πια. Από τη στιγμή που η πισινάτη Ραχήλ έβαλε στο στόμα της τη Βάρκιζα, εικόνα ιερή και δακρύβρεχτη, όλα έχασαν το νόημά τους.

Δεν ελπίζουμε τίποτα. Δεν είμαστε ελεύθεροι, το ξέρουμε. Αλλά εμείς πιστεύουμε.
Για σας είναι τραγωδία….

Ελένη Γούναρη
Ζωγράφος-Εκπαιδευτικός
Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων
ΔΔΕ Ζακύνθου (ακόμη)

Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 20, 2015 10:21 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
«Αντίο σύντροφοι» …




Αναδημοσιεύουμε το συγκλονιστικό σημείωμα μέλους του ΣΥΡΙΖΑ που κοινοποιεί μέσω του λογαριασμού του στο facebook την παραίτηση/αποχώρηση από το κόμμα.

Είχαμε ξαναγράψει ότι οι οργανώσεις ξεχειλίζουν από οργή. Οι άνθρωποι με αριστερή συνείδηση αισθάνονται και ντροπή.

Ναι κ. Τσίπρα, είστε λιγότερο αριστερός από όλους αυτούς τους ανθρώπους που πάλεψαν για να γίνεις εσύ Πρωθυπουργός και να τους απογοητεύσεις εντελώς, την πρώτη φορά αριστερά, … που μόνο αριστερά έτσι όπως αποδείχτηκε δεν είναι.[/b]

«Χτες, υπέβαλα την παραίτηση μου από το Συντονιστικό Σύριζα Θήβας.


Λυπάμαι.

Αν πρέπει να δεχτώ ότι δεν υπήρχε εναλλακτική πέραν της συμφωνίας, θα πρέπει να δεχτώ ότι δεν θα υπάρξει εναλλακτική και στις εξώσεις που έρχονται.

Και στις μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Και στα 50 δις που χαρίζονται.

Και σε όλο αυτό που μας περιμένει.


Λυπάμαι πραγματικά. Νιώθω σαν να έχω πένθος.

Άλλα δεν μπορώ να αρκεστώ στα ιδεολογικά ψίχουλα που απόμειναν.

Δεν μπορώ να εγκλωβιστώ στη λογική «σώζω πρωτίστως το κόμμα».

Προέχει να σωθούν άλλα πράγματα.

Και κυρίως,
δεν μπορώ να αντέξω εικόνες σαν τις παρακάτω υποστηρίζοντας τις πολιτικές που τις δημιουργούν.

Καλή δύναμη σε όσους συντρόφους επιλέγουν να το παλέψουν από μέσα αναζητώντας χαραμάδες φωτός.

Εγώ
δεν μπορώ να παλέψω κάτι από μία πλευρά άγνωστη σε έμενα.

Πείτε το έλλειψη πίστης.
Πείτε το εγκατάλειψη.
Ποσώς με αφορούν οι χαρακτηρισμοί.

Η τελευταία μου πολιτική πρόγνωση είναι ότι το αναπόφευκτο θα έρθει όταν πλέον δεν θα έχει μείνει τίποτα στα χέρια μας για να επενδύσουμε πάνω του.

Ας είναι.

Άλλοι αποφασίζουν.


Ο καθένας
επιλέγει το δρόμο του.

Το μόνο που εύχομαι, είναι να διαψευστώ.

Γιατί τα λέω όλα αυτά εδώ;

Γιατί τόσα χρόνια παίρνω θέση, δεν μου επιτρέπεται να μην πάρω τώρα.

Ίσως είναι και η τελευταία πολιτική ανάρτηση, από αυτό το μετερίζι.

ΥΓ: Η φωτογραφία της γιαγιάς στην Ισπανία, που έκλαιγε γιατί δεν πρόλαβε να στρώσει καλά το κρεβάτι της πριν την πετάξουν από το σπίτι της, με στοίχειωσε πέρσι. Δεν θα είμαι κομμάτι της έξωσης της πρώτης γιαγιάς στην Ελλάδα.


ΠΗΓΗ:
http://www.inred.gr/antio-sintrofoi/
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες